Hokolo (Horst Kolodziejczyk)

MichaelP interjúja a 3adik Német TR Találkozón Julius 2002

Horst Kolodziejczyk úgy kezdte a level editorral mint sokan mások azt hiszem. Miután megvette TR Chronicles't és végzett vele úgy egy héttel később több érték után nézett a pénzéért és mivel 3D-designon dolgozik a megélhetésért mindig akart valósidejű animációkat készíteni az editor könnyű módját kínálta ennek interaktív módon. És persze újra építette a tutorial pályát mint minden feltörekvő designernek kell és aztán lemondta Szilveszter Estét és helyette debutáló pályáján dolgozva töltötte az időt - Hunt for the 5 Artefacts, amit aztán Theresa fórumán reklámozott és ő tényleg hozzá akarta adni a pályát azokhoz amiket www.tombraiders.com hostolt, de ez pont akkor történt mikor Theresa hirtelen eltűnt a scene'ről, szóval soha nem történt meg. Szóval, Hokolo saját tárhelyén hostolta a pályát és röviddel utána kiadta másodikját: Lara's Return. Kábé ugyanekkor döntötte el azt is hogy minden új pályával valami újat is hozzá akar adni ahhoz amit korábbi pályáin csinált és így Cave of Pandora'n feltűnnek a tolható blokkok és Twilight City'n használ lefolyókat első alkalommal.

Hokolo tényleg eltölt napi 5-6 órát pálya készítéssel és aztán persze a hétvégék, főleg az összes tesztelés, tesztelés, tesztelés miatt amit csinál hogy biztosítsa a pálya működik. Általában, egy ötlettel a fejében épít, elkezdi egy szobával és aztán növekszik és kiterjed belőle és amint világa elkészült olyannak ahogy akarta, elkezdi hozzáadni a rejtvényeket és csapdákat.

Hokolo nem szereti a tisztán lövöldözős pályákat és értelmetlen erőszakot, szóval igazából kétségbeesetten keres 'szörnyeket' ahol az embereknek nem lenne olyan rossz lelkiismerete mikor megölik őket. Bár letöltött jónéhány szerki pályát, igazából soha nem játszott egyel sem, szóval nem igazán tudja elképzelni hogy együtt dolgozzon egy projecten egy másik építővel, de a beszélgetések és a gondolatok és ötletek megosztása más Német pálya készítőkkel a találkozón igazán nagyon inspirálta. Hokolo olvassa a reviewkat amiket pályáiról írnak és felhasználja az említett kritikát és ötleteket. Például, sok kommentet kapott hogy eddigi mesterműve Deep in the Jungle nagyon kaotikus volt 'nem-lineárisságában', szóval jelenlegi munkája egy kicsit visszalépés ettől. A legemlékezetesebb nemzetközi kapcsolat amire Hokolo emlékszik mikor Torry kommentálta Twilight City't a maga nagyon saját módján (idézet: 'Hokolo, téged rá kéne kötözni meztelenül egy bika hangya fészekre közép Australiában és ott hagyni szenvedni a déli napon') - ezen még mindig nevet. Hokolo Osnabrück'ben nőtt fel és most Hanover'ben él és egy 'boldog single a korai 50'es éveiben' mint mondja - idézet: 'vagy építhetsz pályákat vagy megházasodhatsz'. Mikor utazik, általában a Canary Szigeteken köt ki és elég viccesen ott mindig találkozik Larával... (lásd a képet balra)

 

 

Fordította: Akci