.....................................................................

TR Advent Calendar 2021 - The Hunt for Esmeralda

Készítõ: AgentXP

Letölthetõ - download: Innen

Csomagold ki az agentxp_tr_community_advent_calendar2021_the_hunt_for_esmeralda.zip-et, másold valahova a benne levő könyvtárat, és az abban levő launch.exe-vel indíthatod is a kalandot.

Több Tomb Raider pályakészítő gyűlt össze karácsonyra egy kelta parasztházban. Lara éppen hozzájuk tart, és hall egy helyi legendáról, egy hárfásról, aki a legszebb dallamokat játszotta, végső nyughelye azonban ismeretlen. Lara kíváncsi, és szeretne többet megtudni. Addig is azonban segítenie kell barátainak, és el kell végeznie néhány feladatot a farmon, és a közeli faluban. Többek között segítenie kell megtalálni Esmeraldát, az elveszett csirkét, aki valahogy megszökött a karámból és eltűnt...

Vélemény:

A 2021-es karácsony remek pályákkal lepett meg minket. Ez is egy remekmű. Egy faluban, és mellette egy farmon kalandozunk, ahol pár remek pályakészítő gyűlt össze, hogy Lará-val tölltse el a Karácsonyt. Remek feladatok, és szép textúrák jellemzik ezt a téli pályát. Még lovagolhatunk is. 20 titkos helyet kell begyűjteni, hogy kinyíljon egy rejtekajtó. A vége persze happy end. A titokra is fény derül, és az elszökött csirke is meg lett. ellenség nincs, a pisztolyt is csak ládák, dobozok szétlövésére kell használni. Ne hagyja ki senki ezt a remek, ünnepi kalandot.

Végigjátszás:

Statisztika:

Secret 1-20:

Titkos szoba:

Lara egy régi országúton trappol egy pajta felé, ahol DJ Full várja.

DJ: Lara! Úgy nézel ki, mintha már régóta itt lennél! Most, hogy itt vagy, hasznossá teheted magad, és segíthetsz megetetni a csirkéket. Szükséged lesz egy kis gabonára. A régi malomban találsz majd belőle. A többiek a házban várnak rád, hamarosan elkezdik előkészíteni a karácsonyi vacsorát, úgyhogy abban is segíthetsz. Ne aggódj, Esmeralda, (A csirke) pulykát eszünk... ebben az évben.

Csirke: "riadt kukorékolás"

Lara: Meg kellene néznem a tanyát, és köszönni a többieknek!

Azonnal munkába áll, hogy megetesse a csirkéket, hozzátéve, hogy mivel a karácsonyi vacsora főfogása a pulyka lesz, Esmeralda (egy csirke, aki meghallja a beszélgetést) legalább még egy évre haladékot kap. Lara iPhone-jában is megjelenik egy üzenet, amelyet vagy az inventoryban hozhatsz elő, vagy a TAB billentyűvel rövidíthetsz. Végül pedig egy farmtérkép is van a leltárban, amely útikalauzként szolgál a kiterjedt birtokon.

 Nézz jobbra, és vedd észre a járművön túli tyúkólat, de most fordulj balra, és közelítsd meg a tanyát. A kapu zárva van, ezért ugorj át a sövényen, és nyisd ki a bejárati ajtót. Lépj be az előszobába, és nyisd ki a jobb oldali ajtót a dolgozószobába, ahol Reggie a kandalló mellett melegszik. Beszélget Larával a titokzatos hárfásról, majd megkéri, hogy engedjen a csokoládéfüggőségének. Egy cetli kerül az iPhone-ra, és a leltáradban megjelenik a PÉNZ.

 Lara: Hé Reggie! Találtál valami érdekeset azokban a könyvekben?

Reggie: Hé Lara, valójában igen! Van egy izgalmas helyi legenda egy hárfásról, aki a faluban játszott. Hosszú éveken át a legszebb dallamokat játszotta a hárfáján a falu templomában, de élete végén nyomtalanul eltűnt. Látszólag senki sem tudta, hogy mi történt vele vagy a hárfájával, sőt azt sem, hogy hol van a végső nyughelye.

Lara: Ez érdekes! Kíváncsi vagyok, vajon megtaláljuk-e őt...

Reggie: Az csodálatos lenne! Hé, egyébként, ha később a faluban jársz, hoznál nekem egy kis csokoládét a falusi boltból?

Lara: Persze!

A karácsonyfa mellett találsz fáklyákat az ablak melletti asztalon, majd nyugat felé az étkezőbe menj, ahol egy óra ketyeg. Nézz balra a konyhába, majd kerüld meg az étkezőasztalt, és nyisd ki a bal oldali ajtóablakot, hogy beengedj egy kis hideg levegőt. Ide később még visszatérhetsz, de előbb menj tovább a konyha után a könyvtárba, és kezdj beszélgetést Titakkal (ahol megtudjuk, hogy a nevét tee-tack-nak ejtik, nem pedig tie-tack-nak:)).

Lara: Hello Titak!

Titak: Lara! Örülök, hogy látlak!

Lara: A Mists of Avalon elképesztően jól néz ki. Már alig várom, hogy belevágjak ebbe a kalandba.

Titak: Köszönöm! Keményen dolgozom, hogy befejezzem. Még nem volt időm megírni a levelemet a Mikulásnak. megírnád nekem, kérlek? Szeretnék tőle egy e-bike-ot kérni!

Lara: Persze, meg tudom neked csinálni!

Titak: Az emeleten vannak írószerek, tessék, vedd el a szobakulcsomat. Továbbá, ha valahol meglátod a macskámat, megtennéd, hogy megnézed, jól van-e? Már egy ideje nem láttam...

TITAK szobakulcsa bekerül a leltáradba, valamint egy új oldal az iPhone-odra, úgyhogy menj vissza, és lépj be a konyhába, ahol tombraiderxii éppen a vacsorát készíti elő.

Lara: Hé Tombraiderxii!

Tombraiderxii: Lara!

Lara: Mmim a tűzhelynek csodálatos illata van, a vacsora biztos mindjárt kész?

Tombraiderxii: De addig is, talán tudsz segíteni. Kifogytam a tojásból és a lisztből, és meg kell sütnöm a karácsonyi pudingot későbbre. Tudnál nekem hozni a farmról?

Lara: Igen, persze!

Ezeket a hozzáadott oldalakat nem fogom tovább emlegetni, mivel minden lényeges információt ebben a szövegben találsz.

Úgy tűnik, hogy mindenki, akivel Lara összefut, akar valamit, ezért nézd meg az új oldalt az iPhone-odban, és menj be W a kamrába-mosókonyhába, ahol süteményeket (kis medipack) találsz a mosógépen. Húzódj be a szemközti beugróba, és mássz be a lógó sonkák alá egy miniatűr Mikulásért, ami az 1. secret.

Összesen 20 titok van, és ha mindet megtalálod, akkor bejutsz egy titkos ajtóhoz a szint vége felé.

Előrefelé kússz ki onnan, majd megnyomva az ugrásgombot, lebukfencezel a beugróból.

1.      Mentés

Menj ki innen, nyisd ki az előcsarnok ajtaját a hűtőszekrény mellett, és menj balra a lépcsőn fel az emeletre. Nézz körül, hogy észrevegyél hét zárt ajtót, amelyek közül az egyikhez kulcsra van szükség. Van egy létra is, ami egy zárt csapóajtóhoz vezet.

Talán találok egy utat a padlásra? Valaminek a tetejére kell állnom, hogy kinyithassam az ajtót...

A lépcső mögötti ajtóval kezdve lépj be a hálószobába, és találj fáklyákat az ablakban. A másik ajtó egy szigorú és üres fürdőszobába vezet, kád és zuhanyzó nélkül. Menj ki a folyosóra. A közvetlenül a folyosó túloldalán lévő vendégszobában nincsenek pickupok, de érdemes kinyitni az ajtót, és bepillantani a szobába. Nyissa ki a lépcső melletti ajtót és az ablakban megtalálod a következő Mikulást, ami a 2. secret.

A lépcső előtti ajtón bemenve fürdőszobába értél, ahol egy nagy medipackot találsz a törölközőpolcok tetején. Az északnyugati és délnyugati sarkokban lévő ajtók hálószobákba vezetnek, ahol nincs pickup, de azért érdemes gyorsan körülnézni. Most itt az ideje, hogy Titak szobakulcsával kinyisd a tágas szobájának ajtaját, és belépj. Menj jobbra, az asztal körül nyisd ki a szekrényajtót. Nyisd ki a ládát odabent egy darabka PAPÍR-ért, majd menj ki a folyosóra.

 Ahah papír. Most találni kell valamit, amivel írhatok.

Told ki az asztalt a lépcsőházba, és told a csapóajtó alá. Állj fel rá, és rántsd le a csapóajtót. Mássz fel a létrán a padlásra, és ugorj át az alacsony ládán, hogy egy jelenetet láss, egy tolvaj varjút odakint. Ugorj fel a közeli ládára a fáklyákért, és lépj be a beugróba, hogy kinyiss egy kis ládát egy Ceruzáért.

A létrához visszatérve figyeld meg a zárt ajtót, amely kinyílik, ha sikerül mind a 20 titkot begyűjtened.

 Mássz le a folyosóra, és kombináld a ceruzát a papírral, így lesz belőle TITAK Levele a Mikulásnak.

A korábbi beszélgetésből tudjuk, hogy Titak mit szeretne karácsonyra (egy e-bike-ot), de a sok TR-rajongója sokkal inkább azt szeretné, ha a Mikulás új inspirációt hozna neki, hogy befejezze és kiadja a Mists of Avalon régóta várt folytatását. :)

Menj le a földszintre, menj be az étkezőbe, kerüljétek meg az asztalt, és menj ki mellette a kinyitott ajtóablakon. Fordulj balra, és ugorj szemben a kőfalra. Menj tovább jobbra, és balra a hóban meglátsz egy kis Mikuláscsokit. Ez a 3. secret.

Menj tovább ott, a tanyaház hátsó udvarára. Látod, hogy két ember egy hóember mellett állnak. Közelítsd meg őket, hogy megtudd, hogy ők Lore[Raider és Dinne[raider. Egy rövid beszélgetés után Lara rájön, hogy a hóember, amit építettek, hiányosan van feldíszítve. Picit besegít majd.

Dinne: Szia Lara!

Lore: Szia Lara!

Lara: Szia Dinne, szia Lore!

Lore: Építünk egy hóembert, de még kell neki egy orr, tudsz segíteni?

Lara: Biztos vagyok benne, hogy találok valamit.

Dinne: Köszi Lara!

Lara: Az az ásó még jól jöhet! Most hol találok répát...

Vedd fel a lábadnál lévő Lapátot-t, miután észrevetted a vágott jelenetet egy közeli répaföldön.

 Előbb azonban sürgősebb dolgokat kell elintézni. Fordulj meg, ugord át a kőfalat, menj balra, az épület mögé, és figyeld meg balra a zárt ajtót és a kulcslyukat. Menj a parasztházhoz, és mássz fel a borostyánnal borított falon az ablakpárkányhoz, ahová a varjú elejtette a Pajta kulcs-ot.

Lefelé menet kapaszkodj balra, és fel a tetőre, a laposabb résznél felmászva. Ugorj fel kétszer jobbra, hogy elérd a tető csúcsát, és fuss balra, a kéményhez. Mássz fe, és találsz egy kis Mikuláscsokit. Ez a 4. secret.

Juss le most már a földszintre, és nyisd ki a kulcsoddal a pajtát. Odabent elég zsúfolt a hely, de ha akarod, lőhetsz egy üres ládát, majd vedd fel a Feszítővasat-t, amivel kinyithatod majd a tyúkólat.

Lépj ki a kunyhóból, és fuss balra, ugrás a kőfalra, majd onnan balra a hideg vízbe. A kőfal alatti beugróban találod a következő kis Mikuláscsokit. Ez az 5. secret.

Ússz tovább, és jobbra a kőfal mellett kimászhatsz a vízből. Fuss tovább, fordulj jobbra a nyitott kapun át, és menj balra tovább a közeli pajtához. Állj a hókupacra, ahol a jégcsapokat látod lelógni, és ugorj fel a jégcsapoktól közvetlenül balra, hogy megragadd a tetőt. Húzd fel magadat, fuss egyenesen előre és megtalálod a következő kis Mikuláscsokit. Ez a 6. secret.

 Juss le a tetőről, menj a répaföldhöz, és áss ki egy Répá-t. Ez lesz az orra a hóembernek.

Menj vissza oda, ahol Lore-t és Dinne-t hagytad. Közelítsd meg a hóembert, hogy felerősítsd a répa orrát, és hálából Lore odaadja neked a Falu kapukulcsá-t.

Lore: Sokkal jobban néz ki most az orral!

Dinne: Köszönöm Lara!

Lara: Arra gondoltam, hogy felfedezem a falut, nem akartok jönni?

Dinne: Mi még egy kicsit szánkózunk, ha végeztünk a hóemberrel, úgyhogy lehet, hogy később csatlakozunk hozzátok.

Lore: De ha már a faluba mész, itt van a kapukulcs!

Lara: Köszi srácok!

2.      Mentés

Menj balra, át a kerítésen a tanyaház és egy régi szélmalom között a távolban látható torony felé, majd egy bégető kosnál fordulj jobbra, menj át a hídon, balra fordulva odaérsz egy zárt kapuhoz. Nyisd ki a kulcsoddal, és lépj be a faluba. Fuss át a hídon, és az előtted lévő óriási kereszt mellett balra, tedd be Titak levelét a Mikulásnak a piros postaládába. A postahivatal ajtaja kinyílik, menj be, és fogj néhány fáklyát a gyümölcspultnál, és süteményeket a pult tetején. Állj a pénztárgép elé, add ki a hölgynek a pénzed, és vegyél egy rúd Cadbury’s Daily Milk Csokolád-ét.

Mivel a hölgy nyilvánvalóan figyelmetlen, használd ki a helyzetet, és csússz mögé a következő kis Mikuláscsokiért. Ez a 7. secret.

Lépj ki a postahivatalból, fordulj jobbra a hídhoz, amin átmentél, menj a falu kapuja felé, és ugorj jobbra, a patakon át egy keskeny sikátorba. Menj körbe, és megtalálod a következő kis Mikuláscsokit. Ez a 8. secret. Fuss vissza a, kereszt mellett jobbra menj most, és találkozz Lore-ral és Dinne-nel, akik már előtted értek oda.

Lore: Szia Lara! Felfedeztük a régi templomot!

Dinne: A plébános azt mondta, hogy karácsony estére általában megkondítják a harangokat, de a torony lépcsőháza elromlott. Te jól tudsz mászni, talán meg tudnád csinálni?

Lara: Ez jól hangzik!

Egy rövid beszélgetés után menj el mellettük, kapaszkodj fel a telefonfülkére néhány süteményért, majd lépj be balra, a kápolnába a kinyílt ajtón keresztül. Valaki az orgonánál a "Jó keresztény emberek, örüljetek" című dalt játssza. Menj balra, fel a lépcsőn, és a karzaton balra, a padok előtt megtalálod a következő kis Mikuláscsokit. Ez a 9. secret.

A lépcsőházban a lépcsők tetején egy fali kart találsz. ments egyet, mert időrefutás lesz. :) Húzd meg, fordulj jobbra, juss fel a következő emeletre, majd egy létrán át még feljebb, ugrás, kapd el az első, majd a második, és harmadik platformot, végül feljutsz a harangokhoz, és megkongathatod azt, de várd meg, amíg felcsukódik a platform.

3.      Mentés

Kapaszkodj fel a torony tetejére, ahol a kereszt mögött megtalálod a következő kis Mikuláscsokit. Ez a 10. secret.

Juss le a kápolna padlójára, ahol újra találkozol Lore-ral, aki értesít egy Öreg Térképről, ami megjelent a leltáradban.

Aha! Vajon ez az a térkép, amiről Reggie beszélt?...

Ezzel egy időben egy kapu nyílik a telefonfülkén túl, amire korábban felmásztál. Lépj ki a kápolnából el Dinne mellett, és fuss előre a telefonfülke mellett a nyitott kapuig.

Átmenve rajta a kapu után fordulj balra, ugrás a sziklára, és kapaszkodj fel a kapu melletti falra, ahol megtalálod a következő kis Mikuláscsokit. Ez a 11. secret.

Ugrás a folyópartra, és ugorj le a fagyott felszínre. Kövessük balra a folyót, és ugorjunk fel balra, egy egyenes felületre, a kőpárkányra. Ugorj futva a következő magasabbra, (vagy kapaszkodj meg és húzd fel magadat), húzd fel magadat balra, és ugorj fel ÉK-re. Állva ugorj balra, a jégpárkány tetejére, de hagyj elég helyet, hogy ne csússz le a túloldalon a faluba. Fordulj jobbra, és menj el ahhoz a göcsörtös bokorhoz, amely a következő kis Mikuláscsokit rejti. Ez a 12. secret.

Menj vissza a magasabb kőpárkányra, ahonnan feljutottál ide. Ugorj most a folyó túloldalán levő kék sziklára. Fordulj balra, és ugorj egy futóugrással egy fal melletti párkányra. Ugrálj kapaszkodva a fali beugróba, és nyomd meg a díszes gombot, amely egy ajtót nyit ki, a fagyott felszín alatt. Juss le a befagyott folyóhoz.

Lara: Most meg kell találni a módját, hogy beússzunk a jég alá...

4.      Mentés

Juss le a földre, és a befagyott folyó mentén térj vissza a bejárati kapuhoz. A víznyelőt elzáró csapóajtó kinyílt, a kapu mellett, így beugorhatsz a vízbe, és végig úszhatsz a befagyott felszín alatt. A végén balra a kinyílt ajtón, és egy földalatti barlangban bukkansz a felszínre. Mássz ki a vízből, gyújts meg egy fáklyát, és menj át a nyíláson egy elhagyott szénbányához, amely a templom térképén látható.

 Lara: Á, régi szénbánya, vajon van itt lent valami?

Fordulj balra, szedj fel néhány extra jelzőrakétát a jobb oldali fal mellett, és menj le egy kereszteződéshez. Menj tovább egyenesen, és kússz be egy kis barlangba, ahol megtaláltad a következő kis Mikuláscsokit. Ez a 13. secret.

Lépj ki, fordulj balra, és menj fel az enyhe emelkedőn, majd jobbra egy ásatási területre. A bányakocsi, amit látsz, egy hiányzó sínszakasz miatt nem üzemel. Told meg az aknakocsit egyszer jobbra, hogy a környező szerkezetet felszabadítsd, és az emelkedjen, míg egy hasonló szerkezet előtted lefelé ereszkedik. Ugorj fel a második szerkezetre, lépj előre, és ugorj egyenesen fel a széléről, hogy megragadj egy nyílást a mennyezeten. Húzd fel magad egy felső részbe, és vedd fel a Celtic Key-t . A bejátszás mutatja, hogy hol kell használni, és egy csapóajtó leereszkedik egy közeli létra fölé.

Fordulj meg, és a másik bal sarokban mássz fel a létrán. kúszórésen. Egy falusi kunyhó előtti nyílásnál állunk. Egyszerűen lépj előre és csússz le anélkül, hogy leugranál, hogy egy kis elkerített kerítésen belül landolj. Megtaláltad a következő kis Mikuláscsokit. Ez a 14. secret.

Oldalra szaltózz ki, és menj az épület mögé, ott jobbra, és a templom mögött megtalálod a kereszt mellett megtaláltad a következő kis Mikuláscsokit. Ez a 15. secret.

Térjünk vissza a kápolna elülső sarkához, és keressük meg a balra menve, egy erdős területre vezető ösvényt. Kövessétek egy tisztásig, és ahogy közeledtek a hóval borított fákhoz, nézzetek jobbra, és megtaláltad a következő kis Mikuláscsokit. Ez a 16. secret. 

Menjünk tovább az ösvényen, és forduljunk jobbra a kőfal előtt, miután észrevettük szemben a fal alatti rácsot. Menj a zárt kapuhoz, és nyomd meg a nagy gombot, hogy kinyíljon. Menj tovább, és másszatok fel a jobb oldali sziklákra. Haladj balra a lapos részeken, és amikor elérsz egy halott fához, ugorj egy kicsit és megtaláltad a következő kis Mikuláscsokit. Ez a 17. secret.

Csússz le a földre, és fuss tovább, el a madárijesztő mellett, át balra a nagykapun, amely a szint elején látott pajtához vezet.

Mivel a pálya elején elhagytam, most vettem fel a 2. scretet. Innentől már rendben vannak a mentések. :)

5.       Mentés

Menj be ismét a házba, be a nappaliba, és menj Reggie-hez, aki már helyet foglalt a kandalló mellett.

Lara: Hé, itt a csokoládéd.

Reggie: Ah, ez fantasztikus, köszönöm Lara! Amíg a faluban voltál, olvastam még a hárfásról, és a könyvben az állt, hogy évekkel később valaki talált egy titkos térképet, ami megmutatta, hol lehet a sír. Szóval körbejártam, de nem találtam meg a térképet, de rábukkantam az öreg malom kulcsára. Tessék, fogd meg, hátha megtalálod a hasznát.

Lara: Köszönöm! Míg a faluban voltam, találtam egy régi térképet, de nagyon rejtélyes...

Reggie: Hmmm, lehet, hogy tévedek, de azt hiszem, ez arra utal, hogy van néhány régi rom a dombon keletre, talán érdemes lenne felkutatni őket? Tovább olvasok, hátha találok még nyomokat.

Lara: Hogyne!

Rövid beszélgetés után Lara elcseréli Reggie csokoládéját a Kulcs a malomhoz-ra.

Menj ki a tanyáról, és menjetek jobbra a dombon lévő szélmalomhoz, amit már korábban észrevettetek. Menj fel a lépcsőn a bejárati ajtóhoz, és nyisd ki a kulcsoddal. Ahogy Lara belép, jobbra néz, és eszébe jut DJ Full figyelmeztetése, hogy etesse meg a csirkéket, ezért vedd fel azt a kis zacskót, amiben Gabona a csirkéknek van.

 Lara: Hopefully I can find flour and grain for the chickens in here...

Másszon le a közeli létrán, amikor megtudja, hogy valami elakadt a malom mechanizmusában. Ez nyilvánvalóan javítási munkálatokat igényel, ezért állj a központi oszlop közelébe, Jobbra fordulva, és húzd el a zsákot az útból. Jobbra a létra mellett told meg a ládát egyszer. Mássz fel a létrán, balra forgasd el a kereket, hogy felemeld a szerkezetet a ládával. Húzz a ládán kettőt, majd told a létra alá, és felállva rá, mássz fel a létrán a padlásra. Húzd meg a kötelet, hogy kiszabadítsd a liszttel teli nehéz zsákot, amely jelentős károkat okoz odalent. Mássz le mindkét létrán, és vedd fel a lábadnál lévő Üres zsákot.

Lara: Egy üres zsák, most meg kell tölteni őrölt liszttel valahogy...

Ess le a padlón lévő lyukon, amit korábban átugrottál, és húzd le a mennyezeti csapóajtót a sarokban. A felszakadt zsákból liszt zúdul lefelé a magasból, és Lara megtömi a nála lévő zsákot. (Inventroy) Mássz vissza fel, fel a létrán, ki a malomból. Menj jobbra, mássz fel a tetőre, és megtaláltad a következő kis Mikuláscsokit. Ez a 18. secret.

Juss le, és menj vissza farmra, az égő tűznél, a pajtánál fordulj jobbra, és a feszítővassal nyisd ki a csirkeólhoz vezető kaput. Menj be, és fedezd fel a környéket három Tojás-ért.

Menj ki, be ismét a nagyházba, a konyhába, és add át a tojásokat Tombraiderxii-nek.

Lara: Itt vannak a hozzávalók!

Tombraiderxii: Köszönöm Lara! És ha már itt vagy, vidd ki ezt a kávét DJ-nek. már régóta kint van a hideg udvaron. Biztos vagyok benne, hogy jól esne neki !

Lara: Persze!

Cserébe ad neked egy csésze Kávét, hogy vidd el DJ Fullnak, aki még mindig ott áll, ahol először láttad, a pajta előtt.

 A kávét el kell vinni DJ-nek.

Lara: Itt. Hoztam neked kávét!

DJ: Ahhh kávééé! Pont erre volt szükségem, köszönöm! Most már van ennivalónk, megetethetjük a csirkéket.

Irány megint a csirkeól.

DJ: Esmeralda megszökött! Biztos kilyukadt és átpréselte magát azon a rácson...

Lara: Hol lehet?

DJ: Te vagy a sírrabló! Biztos vagyok benne, hogy meg tudsz birkózni egy csirke megtalálásával... Vidd a lovat, ha akarod. Kinyitottam az istállót.

Lépj ki a csirkeólból, fordulj jobbra, és lásd, hogy DJ Full kinyitotta az istálló ajtaját.

6.      Mentés

Menj be, hogy megtudd, hogy Floris, a macska csapdába esett odalent a raktárban, így rövid időre más dolgod akad, mielőtt Esmeralda keresésére indulnál. Fordulj balra, és húzd le a fali kapcsolót, hogy kinyíljanak a pajtaajtók. Menj vissza, és keresd meg a létrát balra. Mássz fel a padlásra, és vedd elő a pisztolyaidat először, hogy kilőhesd azokat a kis egymásra rakott ládákat a fáklyákért. Keress a hordók mögött a fal mellett süteményeket. Menj a falhoz, fordulj meg, és ugorj fel, hogy megragadd a gerendát. Mássz fel egy nagy medipackért, ugorj le és menj vissza a ládához, ami közvetlenül szemben van a lógó zsákkal.

Lara: Azt hiszem, meg tudom ragadni azt a gerendát.

Mássz fel a ládára, és állj fel ugorva, hogy megragadd a zsákot tartó gerendát, da balról a zsák mellett. A zsák a földre zuhan, összetörve a csapóajtót, és így kiszabadítva Florist, miközben te tehetetlenül lógsz a gerendán.

Lara: A karjaim elfáradnak... (Nyomd meg és tartsd lenyomva a "Kapaszkodás" gombot a fogás fenntartásához)

Amikor a kamera irányítása helyreáll, lendülj be, és ess le, hogy egy ládán landolj alatta. A ládáról ugorj futva balra, a szénakazal egy lapos pontjára. Ugorj feljebb, menj a megemelt lapos részre, és nézz fel. Ugorj fel, hogy megragadd a gerendát, és mássz fel. Ugorj, hogy megragadd a következő gerendát, és lődd ki a kis ládát, és megtaláltad a következő kis Mikuláscsokit. Ez a 19. secret.

Ess le a szénakazalra, és csússz le a földre. A leesett zsák által létrehozott nyíláson keresztül ereszkedj le, és találj egy Almát a ló számára.

Juss ki újra, kiugorva innen. menj a lóhoz, feszítsd ki az ajtót, és add az almát az éhes lónak. (állj a bal oldalával szemben).

A ló néha megakad a dolgokon, ezért mentsd el itt a játékot, mielőtt kimész a szabadba. Menni a kapaszkodás gombot kell nyomni, leszállni, az ugrás-balra gombokkal lehet. Újra felülni a nyeregbe, a ló jobb oldaláról lehet.

7.      Mentés

Menj ki az istállóból. Fordulj balra, majd jobbra, hogy elhagyd az istállót, miközben a Jingle Bells vidám előadása sarkall téged tovább. Ha kiértünk, forduljunk balra, majd egy rövid szakaszon haladjunk jobbra a nyitott kapun át. Ha szeretnéd, folytathatod a Jingle Bells lejátszását, ha leszállsz a lóról (ugrásbillentyű és bal nyíl), majd újra felszállsz, miközben az alma még mindig nálad van.

Lara: Most, hogy van lovam, talán eljuthatok a hegy tetején lévő romokhoz.

Menj tovább az ösvényen, és lovagolj fel a lejtőn, amely gyalogosan megközelíthetetlen volt. Az időjárás rosszabbra fordul ezen az új területen, de lovagolj tovább jobbra, az ösvényt követve, amíg bírsz, majd vissza kell fordulnod, mert el van zárva az út arra.

Lara: A hágót teljesen elzárta a hó. Nem fogok tudni arra menni.

Amiukor meglátod a vízesést, mielőtt lemész oda, szállj le a nyeregből, és menj fel jobbra, a dombra, az üvöltő kos felé. A kos mögött, a fa mellett megtaláltad a következő, utolsó kis Mikuláscsokit. Ez a 20. secret.

Amikor felveszed ezt az utolsó mikulást, látod a bejátszásban a tanyasi padláson lévő titkos ajtó kinyílását.

8.      Mentés

Csússz le, és gyalog menj tovább, a vízesés felé. Jobbra egy kőoszlopot találsz. De előbb térj vissza a házba, hogy megnézd a jutalmadat az összes secret megszerzéséért.

Az pályakészítő a videóvégigjátszásában elmagyarázza, hogy ha a lovat használod a farmházhoz vezető útra, akkor egy softlock nevű dologgal fogsz találkozni, amikor megpróbálod másodszor is megmászni azt a meredek dombot ide, visszafelé. Emiatt, amikor a vízesésnél balra fordulsz, és visszafutsz a farmra, látni fogod, hogy a lejtő alja mellett egy blokk emelkedett, fel hogy lehetővé tegye a könnyű visszatérést. Kíváncsiságból kipróbáltam egy másik lehetőséget is. A lónak nem okozott gondot a lejtőn való le- és feljutás, még akkor sem, ha közben leszálltam és visszaszálltam a lóra. Gondolj bele.

 Lépj be a parasztházba a bejárati ajtón, menj fel az emeletre, és mássz fel az asztalra, hogy visszamássz a padlásra. Fordulj meg, és ugorj a kinyitott ajtó felé a titkos szoba bejárata felé.

9.      Mentés

Menj be, hogy a pályaszerkesztő karácsonyi jókívánságait hallgasd meg, valamint a We Wish You a Merry Christmas szép előadását. A falon képernyőképek láthatók a közelgő projektjeiből. Ez minden, tehát hagyd el a farmházat, és térj vissza a vízesés területére, úgy, hogy feljutsz a lejtő alján lévő magasított tömbre, és futva ugrasz felfelé az ösvényre.

A vízeséstől jobbra egy Stonehenge-szerű, függőleges kőmonolitokból álló csoportot láthatunk. A jobb szélső mellett egy megemelt tábla található. Ha ráállsz, a kelta kulcsodat használod, és a vízesés mögötti kis barlangban leereszkedik egy víz alatti tömb.

10.  Mentés

Menj oda, gázolj át a vízesésen, át a folyosón, és bukkanj ki egy nyílásnál, amely egy földalatti területre néz. Hosszú az út lefelé, ezért lógj le a peremről, csimpizz balra, és ereszkedj le egy háromszög alakú párkányra. Juss le a szomszédos tömbre, ugorj három egymást követő ugrással a fokozatosan alacsonyabb tömbökre, és végül zuhanás a barlang padlójára. Fuss balra, és húzd meg a kapcsolót a blokkon. Egy bejátszásban egy csempecsík jelenik meg, amelynek mintái megegyeznek a mögötted lévő padlón lévőkkel. A feladatod az, hogy a megfelelő sorrendben rálépj a megfelelőkre, hogy kinyíljon a kereks ajtó. A kérdéses csempék azok a három, amelyek az ÉNy-D-i irányban futó középső csíkot alkotják. Mielőtt elindulsz, mentsd el a játékot, ha esetleg elrontanád.

11.  Mentés

Állj rá erre a három lapra a következő sorrendben:  (a többi lap nem befolyásolja a rejtvényt, így nem számít, ha véletlenül rájuk lépsz). Ekkor a kerek ajtó elgördül, és beléphetsz egy új barlangba. Segít a kép az ugrálásban.

12.  Mentés

Kövesd az egyetlen utat a barlangban lefelé, egy nyílt területre, ahol filmbejátszás következik.

Lara: Ahhh gyönyörű! Ez egy hárfa, a jég alá temetve. Vajon el tudom-e érni? Valahogy meg kell törnöm a jeget...

Esmeralda! Hogy jutottál be oda? Gyere elő, te buta madár! Urgh, nem érem el, valahogy ki kell találnom, hogy kinyissam az ajtót.

A Reggie által emlegetett mítikus hárfa látható a tó befagyott felszíne alatt. Esmeralda eltűnésének rejtélye is megoldódik, de az falban lévő rács mögött rekedt. Az első dolgod először is. Menj balra, a falhoz, és húzd fel magad a párkányra. Fordulj kissé jobbra, és ugorj futva, hogy megragadd a kiálló magasabb párkányt. Húzd fel magad, és nézz a következő kiálló párkányra, szintén jobbra. Kapaszkodj le a jobb oldalán, csimpizz jobbra, majd húzd fel magadat a következő párkányra. Ugorj egy trükkös íves ugrást kapaszkodó nélkül a következő párkányra, sétálj előre és ugorj tovább megint egy párkányra, ahol van némi zöld növényzet, sétálj ismét előre és ugorj az utolsó párkányra. Fordulj a barlang felé, állj fel, hogy megragadd a mennyezetet, és a plafonlétrán juss el a mennyezetről lógó kelta medálhoz.

Lara: Nem bírja el a súlyomat!

Engedd el a láncnál, és azonnal ugorj vissza, hogy megragadd a mennyezetet, miközben a súlyod elszakítja a láncot, és a medál a tóba zuhan, és áttöri a jeget. Csimpizz tovább a falhoz, és engedd el, elszenvedve egy kis egészségveszteséget, ahogy leesel a párkányra. Juss le a hárfához, és csapj a húrok közé. Lara egy szép kis dallamot fog játszani, miközben a kamera végigpásztázza a területet, és egy ajtó nyílik nem messze Esmeraldától a falban. Menj oda, és lépj be, hogy megtaláld a rejtélyes hárfaművész sírját.

Lara: Úgy tűnik, ez a hárfaművész végső nyughelye. Vajon mi történhetett vele... Nos, egy rejtély megoldódott.

Vedd Esmeraldát a karjaidba, és hagyd el ezt a területet, menj fel a rámpás alagúton vissza a barlangba, ahol a padlócsempe rejtély volt. balra menj a fali beugróhoz, és letéve a sirkét, húzd meg a fali kart.

Időrefutás lesz, ezért itt ments egyet.

13.  Mentés

Vedd fel ismét a pipit, fordulj balra, a kis blokkra a falkapcsolótól kicsit balra, és futóugrással juss tovább, ugorj a fokozatosan magasabb blokkokra, majd ugorj fel egy fűvel borított párkányra, onnan helyből ugrással juss az időzített megemelt blokkra, ahonnan egy egylépésbőlnekifutásos ugrással, (Séta, egy lépés után ugrás) feljuthatsz a vízesés tetejére, a jobb szélére. 

14.  Mentés

Mondd meg Esmeraldának, hogy tartsa vissza a lélegzetét, miközben a víz alá húzod a folyosón. Kelj át a tavon, fordulj jobbra, és fuss jobbra, a farm felé. Csússz le a meredek lejtőn, és közelítsd meg a nyitott kapukat, hogy beszélgethess DJ Fullal, amelyet a Csendes éj ugyanilyen kedves éneklése kísér.

15.  Mentés

DJ: Awwwah! Szép munka Lara, megcsináltad, megtaláltad őt!

Lara: Kiderült, hogy elég nagy kalandban volt része, és egy kis sírrablást is végzett!

DJ: Tényleg? Mindent elmesélhetsz nekem és a többieknek a karácsonyi vacsora közben, ami egyébként már kész van! Be kéne mennünk enni...

Lara: Szép! Mindezek után éhen halok...

Később aznap este...

Ezzel vége is ennek a remek karácsonyi kalandnak.

Végigjátszás: OBig

Szövegkönyv-párbeszédek: OBig

Videóvégigjátszás: AgentXP 07

 

Az oldalon közölt képek, a szöveges tartalom, illetve minden sajátkészítésû anyag, a © TR Editor.hu tulajdonát képezi. Azokat semmilyen formában nem lehet reprodukálni, másolni, terjeszteni, csak a szerkesztõség engedélyével.