.....................................................................

TR Advent Calendar 2021 - Another Winter Castle

Készítõk: AgentXP & dinne & DJ Full & Dreamfall & Jesus C.Croft & LoreRaider & Matie & Sponge & tombraiderxii

Letölthetõ - download: Innen

Csomagold ki a team2020_another_winter_castle.zip-et, másold valahova a benne levő könyvtárat, és az abban levő launch.exe-vel indíthatod is a kalandot.

Történet:

Lara és barátai, Noah és Marianne felfedezik a Montrevardi kastélyt, hogy többet tudjanak meg őseikről. A királyi család éppen az éves vakációjukon van, mert karácsonykor egy gonosz szellem kísérti a kastélyt. Ez az évnek ez a tökéletes időszaka arra, hogy többet tudjanak meg...

Vélemény:

Én még ekkora pályát nem láttam. Mármint egy pálya nagysága ejtett ámulatba. Hatalmas! Több mint 3 óra nettó játékidő. De gyönyörű a textúra, a környezet, a berendezések kidolgozása. Szóval egy remekmű ez a 9 pályaszekesztő alkotása. A legjobb Karácsonyi pálya, amit valaha is alkottak. Lenne,… ha nem lenne pár bosszantó hiba (bug) benne, a harcok kapcsán. Valaki az oroszlánharc közben is panaszkodott, nekem a Tamzinnal folytatott harcban lépett ki a játék állandóan. Ha nem mentettem közben akkor is. Úgyhogy csak billie2001 segítségével, mentésével tudtam befejezni a kalandot. Kár érte. De az értékelésemet nem teszem azért 10 alá, mert valóban egy kivételes remekmű. van benne ugyan ellenség, de nem veszélyesek. Van néhány időre futás-ugrás is, amiket begyakorolva lehet megoldani, de akkor is. Remek, változatos feladatok, helyszínek jellemzik a pályát. ne hagyja ki senki ezt a kalandot!

Végigjátszás:

Secret 1: Secret 2: Secret 3: Secret 4: Secret 5: Secret 6:

Secret 7: Secret 8: Secret 9: Statisztika:

Egy kódexet olvashatsz el:

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer a 18. században egy kastély, Chateau de Montrevard, mely a királyi család kastélya volt. Senki sem sejtette, hogy a kastélyt tragédia éri, örökös átokkal sújtva a királyi családot.

1710-ben egy napon az egyik trónörököst, Korall királylányt a főcsarnokba hívatták, hogy egybekelhessen egy távoli birodalom hercegével, mely házasságban már korábban megállapodtak.

Korall bátor, hazájára büszke lovag is volt, katonáit sikerrel vezette harcra. Hátasa, egy unikornis, megbízhatóan segítette a legveszélyesebb pillanatokban is. A lány nem akart feleség és anya lenni, így esett, hogy aznap sírdogálva találta őt a fésülködőasztalnál egy öreg szolga képében Tamzin, a boszorkány.

A boszorkány felajánlotta a királylánynak, hogy varázslattal megszabadítja őt a kényszerházasságtól, cserébe a szépségét kell adnia. Kétségbeesettségében a királylány elfogadta az alkut, ezért a boszorkány magára öltötte a leány külsejét, Korallt pedig a fésülködőasztal tükrébe zárta. Majd a szolgákhoz sietett, hogy segítsenek neki átöltözni a lakodalomhoz.

Ám ugyanakkor, amikor belépett a főcsarnokba az unikornis kíséretében, egy szolga kiáltásokat hallott a királylány szobájából, és ott megtalálta a tükörbe zárt Korallt. Rohant is értesíteni a királyt, aki azonnal őröket küldött, hogy tényleg úgy van-e. Úgy volt, így leállíttatta az esküvőt és elrendelte a boszorkány elégetését.

Tamzin, miután álcája lehullott, átváltoztatta az unikornist egy csontvázszerű lénnyé, hogy engedelmeskedjen a parancsainak, és el tudjon menekülni. A bosszúszomjas boszorkány dühe ellen a király tehetetlen volt. Ám Korall, még mindig a tükör fogságában, hű maradt becsületéhez, és egy utolsó bátor cselekedettel belülről összetörte a tükröt, amitől a boszorkány szörnyethalt.

Korall királylányt sosem találták meg, úgy hitték, hogy valamilyen ismeretlen világon esett csapdába. A királyi család ugyanakkor nem szabadult Tamzin szellemétől, haragja különösképp kínozta őket esküvőkön, születésnapokon, húsvét és karácsony napján. Ezeken a napokon a család elhagyta a kastélyt, és máshol ünnepelt.

2020 Val Ensoleillé Könyvtár, Franciaország:

Lara: Hm. Úgy tűnik, semmi más nem található ezen kívül Korall hercegnővel kapcsolatban. A szövegek szerint a megoldás kulcsa az eltűnésének okához a királyi vértezetében rejlik. Egy leszármazottjának össze kell szednie a darabokat, és fel kell öltenie.

Van még valami, de homályos. Említenek egy arany almát, varázslatos unikornist és egy elvetemült boszorkányt. És ennyi. A legtöbb irat, ami utalást tartalmaz a hercegnőre, már régóta a királyi család archívumában van.

Igen, nagyon ritka bármilyen részlet az irodalomban a hercegnő életével kapcsolatban. Talán itt az ideje, hogy meglátogassuk Chateau de Montrevardot?

Utánanéztem, a kastélynak hatalmas könyvtára van. Már csak az a kérdés... hogyan jutunk be? A kastély látogatók elől elzárt terület...

Noah: A királyi család karácsonykor úgymond elhagyja a kastélyt, és másik birtokukra mennek.

Lara: Jól hangzik, de mit akarsz ezzel mondani? A legenda szerint egy bosszúvágyó boszorkány tér vissza kísérteni az üres termeket olyan ünnepnapokon, mint születésnapok, esküvők... és a szenteste, természetesen. Amúgy, ha nincsenek ott, nem lehet olyan nehéz bejutni.

Marianne: Ugye viccelsz? Szó se lehet róla, hogy megkockáztassam, hogy összefussak egy bosszúszomjas banyával. Egy átlagos napon is épp elég rossz összetalálkozni eggyel, nemhogy ilyenkor így, hogy leszármazott vagyok. Legyek bármilyen távoli rokonságban is, de így nagyobb a veszély...

Noah: Ugyan már, Marianne, ennél keményebb fából faragtak minket. Ez biztos csak egy karácsonyi mendemonda.

Lara: Különben is, ha már az őseitek történelmébe ugrunk fejest, nem lenne olyan rossz találkozni egy szellemmel. Mit szóltok?

Noah: Hát, én benne vagyok. Találkozzunk Chateau de Montrevardnál szenteste. Én és Marianne a part felől megyünk. Lara, te az erdő felől közelíthetnéd meg a helyet. És akkor meg is volnánk.

Lara: Rendben.

Marianne: Oké, jól van... de abban a pillanatban, hogy lebegő evőeszközöket, vagy a festményekben rémeket látok, én lelépek!

Lara: Haha! Nem fogsz...

2020 évében valahol Dél-Franciaországban

Menj lefelé a barlangban, a szűk rész után vedd fel a fáklyacsomagot, kiérve a szabadba, menj egyenesen, majd amikor megpillantod a kastélyt, vedd fel a hóban növő Gyógynövényt, majd a kastélynál beszélgess kicsit.

Armand: Ó, kedvesem. Mi szél fújt erre? Hogy sikerült egyes-egyedül átjutnod az erdőn? Nem tudsz róla, hogy a kastélyt szellemek járják ebben az időszakban? Nem turistáknak való, legalábbis...

Lara: Pont azért vagyok itt.

Armand: Áh! Akkor segíthetnél nekem. A kapu zárva van. A temetőből van egy átjáró a kastély területére. De azok a kellemetlen kis koboldok már megint ott ólálkodnak, és ellopták a temető kulcsát, pont az orrom elől. Ha valahogy ki tudod nyitni ezt a kaput a túloldalról, beengedlek a kastélyba. Be kell húzódnunk oda, már kezd sötétedni és hűvös lenni.

Lara: Nem probléma.

A filmbejátszásban látod, amint a kis fehér manóra ráesik egy másik, ezért mérgében eldobja a kulcsát, rá egy fára. Ezt kell hát megkeresni.

Menj visszafelé amerről jöttél, de mielőtt az elágazáshoz, a barlanghoz érsz, figyelj balra, van egy hasadék a sziklákban. Oda bújj be, mássz át a résen, kapaszkodj feljebb balra, és kiérve a szabadba, emeld le a fáról a Temető kulcs-át.

0.      Mentés

Jobbra, ugorj a sziklára, majd rögtön tovább, így felveheted a fáklyacsomagot, az üveg bort, és a sültkrumplit, az 1. secret-ben.

Csússz le a temetőhöz, és a kulcsoddal nyisd ki a kapuját. menj a kápolnához, és nyomd meg mindkét gombot a falon. Fordulj meg, balra kinyílt egy kis épület ajtaja. Bent húzd meg a fali kart. Egy fényes kereszt jelenik meg a kápolnán. Forgasd a kriptákon levő kereszteket, hogy arra felé nézzenek. kinyílt a kápolna ajtaja. menj be, az ajtó bezárul mögötted.

Menj jobbra, ugrás, kapd el a csillárt, majd arról ugrás a fali beugróba, ahol egy kart húzhatsz meg. Itt ments egyet, mert időre megy a feladat.

1.      Mentés

Perdülj, meg, rohanás vissza az alsó tüzes terembe, ahol egy tömb emelkedett fel, de csak kis időre. ugrás rá, megállás nélkül ugrás a csillárra, majd a következőre, és a harmadikról végre átérsz a túloldalra, ahol piheghetsz egy kicsit. :)

Told a keresztet a tüzes rész felé, így platformok jelennek meg, a visszatérésnél jól jönnek. Továbbmenve, balra kapaszkodj le, mássz le a létrán a hatalmas terembe. Lődd szét a csak a mellükön sérülő lovagokat, menj eb a kinyílt rácsos kapun, és vedd fel a Templomos lovagok keresztjét.

Mássz vissza, fel a létrán, a tüzes teremben végezz az újabb lovagokkal, majd a túloldalon tedd a foglalatába a keresztet, és a fali beugróban húzd meg a fali kart. A szobrok között lenyílt a csapóajtó. Ugorj a vízbe, ússz végig a járatokon, és kiérve a tóba, balra mássz a partra a kastély előtt. A bejárattól jobbra vedd fel az újabb Gyógynövényt, a fali karral pedig nyisd ki a kaput belülről.

Armand: Wov, sokáig tartott. De megcsináltad. Már aggódtam, hogy valami veszélyes dologba ütköztél.

Lara: Uhm, nem... Csak néhány pókkal.

Armand: Hmm. A felvonóhíd is fent van. Meg kell találnunk az utat a túloldalra. Sajnos, öreg vagyok... De te elég fürgének tűnsz!

Lara: Hmm. Talán ott... A szikla fölött.

Armand: Próbáljuk meg.

És lelök egy sziklát az útból a mélybe.

Lara: Tökéletes. Most pedig, hogy körülnézzünk...

Nekifutásból ugorj jobbra, a sziklaösvényre, vedd fel az újabb Gyógynövényt, mássz fel jobbra, a sziklára, és fent folytasd az utat a havas ösvényeken, míg elérsz egy bejárathoz.

2.      Mentés

Menj be, balra vedd fel a nyilakat, jobbra pedig a fali gombbal nyisd ki az ajtót kint, alattad. Menj oda, ugrás a vízbe, ússz jobbra, jobbra tarts a keskeny réseken át, és a végén egy teremben esel bele az újabb vízbe. Ússz balra, át a kripta alatt, és Kriptovalutát találsz a 2. secret.ben.

Ússz ki, és lent a padlón rántsd fel a csapóajtókat, és összesen három koporsó emelkedik fel a felszínre. Mássz a partra a bejáratnál, ugrás az elsőre, majd jobbra a másodikra, onnan a fali beugróba, és húzd g a kart. Ugrás vissza a koporsóra, majd jobbra fordulva, leguggolva lődd ki a fali oroszlánfej szájában a követ, majd irány vissza az első koporsóra. Ugrás onnan a harmadikra, majd jobbra, és balra az oszlop mögötti fejből is lődd ki a köveket. Fontos! Még a koporsóról kell szétlőni a harmadik követ is, ha alig látszik is az oszlop mögött. Ugrás a lement kapu mögötti lánchoz, és húzz rajta hármat. Kint leereszkedett a csapóhíd.

Armand átmegy rajta, és kinyitja a nagykapu. menj át rajta te is, de átmenve menj jobbra, keresd meg az épület kis folyosóján, és vedd fel a nyilakat. menj most már vissza Armand-hoz.

 Armand: Szép munka, ifjú hölgy! Nekem is sikerült volna, ha nem lenne az ízületi gyulladásom...

Lara: Értem.

Armand: Végre beléphetünk. Remélem, a karácsonyi díszeim sértetlenek.

Lara: Sértetlenek?

Armand: A karácsony itt sosem könnyű...

Lara: Észrevettem. Remélem, a barátaim jól vannak.

Armand: Barátok?

Igen. A királyi családhoz kötődnek, ezért remélik, hogy a könyvtárban találnak bizonyítékot. Hajón érkeznek, a kastély másik oldaláról.

Armand: Armand: Ó, te jó ég! Legalább a tengerparti megközelítés biztonságosabb. És a hátsó ajtót nyitva kell találniuk. Ha bármire szükségük lenne, megtalálnak a kandalló mellett, a kastély keleti szárnyában.

Lara: Hogyne.

A könyvtárba érve:

Noah: Lara! Régen voltál! Mi történt? Jól vagy?

Lara: Én? Hát persze. Vigyázok... Az üzletről.

Marianne. Üzlet? Mindegy. Közben találtunk egy illusztrációt egy könyvben, amely a Hercegnő páncélját ábrázolta. Mellette találtunk egy talapzatot is, amin talán a páncél lehet, ha megtaláljuk.

Lara: Idefelé jövet találkoztam egy pappal. ő őrzi a kastélyt egész karácsonykor, amíg a királyi család éves szabadságát tölti. ő segített bejutni... Talán ő is segíthet megtalálni a hercegnő páncélját. A keleti szárnyban van, a kandalló mellett.

Marianne: Ez ígéretesen hangzik. Azt is meg kell említenem, hogy Noah megtalálta ezt a könyvet. Zárva van, és még nem találtuk meg a kulcsot.

Noah: Igen. Egyelőre azonban arra koncentrálok, hogy hol lehet a hercegnő legendás páncélja, már ha egyáltalán megmaradt a kastélyban. Ha találsz valamit, Lara, szólj!

Lara: Oké. Körülnézek.

Lara magához veszi a könyvet az asztalkáról.

3.      Mentés

Menj a folyosón végig, a lépcsőházban balra, a kis asztalról vedd fel a fáklyacsomagot, majd továbbmenve jobbra a kis szekrényről a lőszert, és bemenve a szemközti szobába, újra találkozol a pappal.

Armand: Szóval a barátaid vérvonalát kutatod... Nos, ha ez segít, néhány festmény a baloldali szárnyban királyi családtagokat ábrázol, de én nem igazán, bízom bennük.

Fordulj meg, és a lépcsőházban menj a szemközti folyosóra. A végén balra, a kis szekrényről vedd fel a borosüveget. Fordulj meg, és bemenve a nagyszobába, húzd meg az ablakbeugróban, mindkét fali kart. Balra a kinyílt kis ajtón átmenve, egy szobába érsz, ahol balra 5 fali kart látsz, 5 kép alatt. Húzd meg balról a harmadikat, és a leeső kép agyonüt. :) Tehát azt NE húzd meg.

Használd a kapcsolót, ahová a nők mutatnak!

4.      Mentés

Tehát figyeld a női alakokat, és azokat a karokat húzd csak meg. Ezek pedig balról számolva, az 5.-3.-2.-4.-4.-1. Átmenve a kis szobába, a megnyílt fali rejtekhelyen megtalálod a Páncélruhát, lábvértet.

Menj tovább ott, a kis szobában húzd meg jobbra a fali a kart, és menj át a kinyitott kapun. Kimenve lődd szét a szemközti oldalon a deszkapalánkot, és lezuhan egy nagy havas szikla. Menj jobbra, és átugorva a korlátot, a szilabeugróban húzd meg a fali kart. Fordulj meg, ugorj a vízbe, mássz ki a síneknél, menj balra, fel a sziklára, onnan tovább a kis barlangba, és vedd fel a lőszert. Juss vissza a sínekhez, és menj be a földalatti járatba. Lődd szét a ládát, vedd fel a nyilakat, jobbra menve, átbújva a gerenda alatt, majd ismét jobbra haladva, újabb láda alatt találod a Fáklyát.

Menj ki, ki a völgybe, ugorj a vízbe, ússz végig, mássz ki, és megint menj át a hídon, és be a házba. Balra vedd fel a kis asztalról a fáklyacsomagot, és az első lépcső után menj balra. Hátul a lépcső alatt lődd szét a deszkakerítést. Menj le, és szétlőve a ládákat vedd fel a Borosüveget. A korlát mellett a kis asztalon fáklyacsomagot találsz.

Ezt fontos most megtenni, égő fáklyával a kezedben már nem fog menni.

Menj a lépcsőházba vissza, jobbra. A második ablakbeugróban nyúlj bele a lyukba, és kinyitva mögötted az ajtót, bent lődd szét a ládát, és lőszert vehetsz fel. Menj le az alagsorba, lődd le a pókokat, és menj balra. Lődd szét az asztalon a ládát, és Bort vehetsz fel alatta. Továbbmenve, a gőzölgő vödörben merítsd meg a fáklyádat.

Menj fel a lépcsőházba, fel az emeletre, jobbra, a folyosóra, és menj a paphoz.

Egy figyelmeztetés... A kastély eredeti vázának nagy része sok helyen megmaradt, például a pincében, a lépcsőházak alatt... A régi, kezeletlen fa könnyen elalszik, ha meg is gyújtod!

Armand: A kastély már csak árnyéka egykori önmagának. A fénykorában a királyi család nagyszabású bálokat rendezett, olyannyira, hogy saját bort kezdtek termelni.

Lara: Ki tudja, mennyit érlelődött azóta odalent a pincében, vagy hogy milyen erjesztett oldat maradt meg. Úgy értem, tudod, nem mintha szeretném a bort...

Armand: Hát persze, hogy nem... De ha kíváncsiak vagytok, nyugodtan kutakodjatok. A bejárat az alsó szinten van, a főlépcsőháztól balra.

Lara: Huh? Hmm, úgy tűnik, hogy a fáklya nem marad égve...

Gyújtsd meg a fáklyádat a kandallónál.

Ha hamar elalszik, bizony vissza kell menned a pincébe, megmeríteni a vödörbe. akkor nem fog kialudni.

Menj vissza a lépcsőházba, át a szemközti folyosóra, a végén jobbra, menj ki a kis udvarra, és a szobor előtt, a fáklyával olvaszd fel a jeget. Menj vissza a lépcsőházba, és lent a lépcső alatt lődd ki a deszkapalánkot. lemenve a lépcsőn, a szobor alatti fa akadályt gyújtsd meg. Menj ki innen, ki az épületből, át a hídon, menj balra, ugrás a sziklafal melletti ösvényre, amerre már jártál. Ott ahol a múltkor jobbra felmásztál, most nem tudsz a fáklya miatt. menj óvatosan tovább, a sziklák laposabb részeire ugorva, majd a sziklafal mellett, állj háttal a ferde résznek, ugrás hátra, majd előre, kicsit jobbra is irányítsd, így feljutsz a felső ösvényre.

5.      Mentés

Menj ott tovább, ugrás át balra, a túloldalra, és ott a fenyőfa előtt is olvaszd fel a jégtömböt. A fenyőfáról emeld le a kis Eifel Tornyot, ez a 3. secret.

6.      Mentés

Menj vissza a lépcsőházba, fel az első lépcsőn, majd le a második mögött, ahol lent nemrég meggyújtottad a deszkaakadályt. Balra, a fali beugróban lődd szét a ládát, és feljutva oda, vedd fel az Üres Vödröt.

Töltsd is meg a kis medencében. Menj vissza a lépcsőházba, vissza a paphoz, aki most már nincs ott, és a vödör vízzel oltsd el a kandallóban a tüzet. felveheted ott most a Feszítővasat.

Menj ki a szobából, menj jobbra, majd megint jobbra, és egy kis folyosócska végén húzd meg a kapcsolót a feszítővassal. menj ki innen, a folyosón jobbra, át a kinyitott ajtón, és a kis udvarban vedd fel a Gyógynövényt, majd lődd ki a deszkaakadályt a falon. mássz fel a létrán, átugorva a beugróba vedd fel a lőszert, majd a túloldalon kiérsz egy erkélyre. ugorj le az udvarba, és balra a beugróban húzz egyet a láncon.

Javaslom, itt ments egyet, mert időre megy a feladat.

Ismét juss fel az erkélyhez, de most menj tovább, kiérve a következő kis erkélyre, kapaszkodj fel szemben a falra, majd leesve a túloldalon, rohanj át a lassan bezáruló ajtón, menj fel balra a lépcsőn. A nagytermen átmenve, a túloldali beugróban nyomd meg a gombot a falon. menj vissza ki a kis erkélyre. kapaszkodj fel jobbra, a falra, és onnan tovább, majd a megjelent zászlórúd segítségével jutsz át a szemközti oldalra. nekifutásból ugorj kicsit jobbra a két tető közötti alacsonyabbra. kapaszkodj fel, csimpizz jobbra, és a túloldalon ess le a másik kisebb, a havas tetőre. Ott is kapaszkodj fel a másik oldalon, és most balra csimpizz. Es le a kis erkélyre, és lopd le a világító Lámpabúrát

Ugrás le jobbra a másik kis erkélyre, és ismét menj fel a lépcsőn, és a nagyteremben tedd a helyére a lámpát. Fordulj meg, és szemben az oszlop mögött egy fali kart találsz. Ments egyet.

7.      Mentés

Ha megfigyelted, 5 padlólap van a teremben, amik kapcsolók. Szemben pedig most 5 lámpa. ha meghúzod a kart, felvillannak a lámpák, így azokra a padlókapcsolókra kell lépni, de csak azokra. No jó, segítek, nézd meg a KÉPET . És könnyebb, ha használod az egylépésbőlnagyugrást. (Egy lépés séta, majd ugrás. Így mintha nekifutásból ugranál.

Hátul lement egy másik tömb is, és ott is van egy fali kar. ugyanaz a feladat, de más most a sorrend, láthatod a lámpák felvillanását. Nézd meg a KÉPET2.

Menj be a megnyílt ajtón, és vedd fel a Páncélruhát, mellvértet.

Menj ki innen, ugorj le az udvarba, és menj vissza a lépcsőházba. Lent a lépcső alatt, most a másik irányba, jobbra menj a lépcső felé nézve. Menj végig a folyosón, a végén balra le a lépcsőkön. A feszítővassal nyisd ki az ajtót. Bent lődd szét a ládákat, és nyilakat, fáklyacsomagot találsz alattuk. Menj tovább, ugorj jobbra, majd megfordulva a szemközti fali rést kapd el. Mássz fel, menj a felső folyosón, ugorj át szembe, majd leesve a ferde részre ugorj, kapd el a szemközti fali rést. Csimpizz jobbra, mássz fel a túloldalon, menj balra, és a végén egy nagy terembe értél. Még felülről lelőheted a lovagokat, majd jobbra indulj el ugrálva a párkányokon, körbe a termen. Eljutsz egy fali karig, azt húzd meg. Folytasd tovább az utadat nekifutásból ugorva jobbra a fali beugróba. Húzd ki, és lökd a mélybe a mozgatható tömböt, leesve rá mássz le mögé, és tolj rajta egyet. Végezz a maradék lovagokkal, és a szemközti beugróból told ki a keresztet a mintás padlólapra. Jobbra ugorj rá a másik mintás padlólapra, majd rohanj, mássz fel a létrán, fordulj meg, ugorj át a kinyílt rácshoz, és húzz egyet a láncon. Felemelkedett a vízszint. Ússz vissza a bejárathoz, a kis szoba túloldalán, ússz át a keskeny résen, járaton, és kimászva rántsd le a csapóajtót. A beugróban vedd fel a Páncélruhát, karpáncélt.

Fordulj meg, ugrás, kapd el a felső szoba peremét, mássz fel, és térj vissza a lépcsőházba. Fel a lépcsőn, majd a baloldali folyosóra. A végén jobbra, jobbra ki a kis udvarba, ahol a szobor előtt felolvasztottad a jeget. Ott feszítsd ki a szoborból a Lila Drágakövet.

Kint menj jobbra, és tedd a foglalatába a követ. Mássz fel a felemelkedett tömbre, onnan ugrás, kapd el a csillárt, majd a következőre ugorj, végül a fali rést elkapva, mássz be oda. Rántsd le a fali kart, és kimászva onnan ereszkedj le a lenyílt csapóajtón alattad. feszítsd ki a falból a Páncélruhát, ágyékpáncélt.

Menj ki innen, vissza az előbbi kis udvarba, ott balra, és a zárt ajtó előtt is balra, le a lépcsőn. Leérve balra, kapaszkodj fel az épület melletti sziklára, menj jobbra, ugrás át a fa mögött a túloldalra, és a sziklabarlangban jobbra, húzd meg a kapcsolót a feszítővassal. A kinyílt rácsos ajtó előtt húzz egyet a láncon, bent lődd szét a ládákat, így kapsz nyilakat, fáklyacsomagot, a nagy ládán pedig gyógynövényt. A ládáról ugorva kapd el a plafonlétrát. csimpizz a fali réshez, leesve kapd el, csimpizz balra, és mássz fel a létrán. Úgy 4 létrafoknyival a vége előtt egy hátraszaltóval(+End) kapd el a rudat, ugrás a másikra, majd a túloldali létrára. Ott is pár létrafoknyival a vége előtt ugrás hátra a sziklabarlangba. Végezz a lovagokkal, menj balra, majd tolj egyet a mozgatható tömbön. ess is le rá.

8.      Mentés

Nekifutásból ugorj balra az épülethez, és húzd meg mellette a fali kart. Irány vissza az előbbi tömbre, a túloldalán kapaszkodj fel a fali beugróba, és végigmenve a folyosókon, átmenve az előbb megnyitott átjárón, egy újabb fali kart húzol meg. Kimenve menj jobbra, ess le az épülethez, és balra menve keresd meg a felemelt tömböt. rajta keresztül mássz fel a létrán, és felérve balra, ugrás, kapd el a havas tetőt. Csimpizz jobbra, és a végén felmászva ugrás hátra, majd előre, kicsit előrefelé irányítsd jobbra, és a másodiknál már egyenes talajra érsz. vedd fel a lőszert, a gyógynövényt, és a fáról a Csigát, ez a 4. secret.

Juss vissza a tetőre, ahonnan ide csimpiztél, és most kapaszkodj a másik irányba. ess le az egyenes platformra, balra ugrás a másikra, egészen a keresztig, ahol egy fali kart húzhatsz meg. Kapaszkodj le oldalt, ess le, majd még lejjebb juss, a vízpartra. Menj jobbra, és az épület előtt, a hóbucka előtt gyógynövényt találsz. Ugorj a vízbe, és jobbra húzd meg a vízi kart. Ússz vissza, a keresztes oszlop után balra a két épület közötti sikátorban mássz fel a létrán. Balra, az ablakban felveheted a Távcsövet.

Mássz le vissza a létrán, menj fel a lépcsőn, jobbra be az épületbe. Balra visszaérsz a lépcsőházba. Most menj balra, a középső folyosóra. A kis asztalkáról vedd le a borosüveget, és menj vissza a könyvtárba.

Lara: Marianne! Meg kellene nézned ezt a páncélt. A részletek megegyeznek az illusztrációkkal, amelyeket te és Noé találtatok.

Marianne: Lara, megtaláltad. A hercegnő páncélja, minden kétséget kizáróan! Tegyük fel az állványra...

Az Inventory-ban illeszd össze a páncéldarabokat, és tedd a női alakos szoborra.

Marianne: Gyönyörű, nem igaz? A fejdísz azonban még mindig hiányzik. A páncél nem használható nélküle.

Lara: Valóban. És hol van Noah?

Marianne: Felfedezett egy titkos átjárót, amely egy forgó könyvespolc mögött rejtőzik, ott. Aggódom. Még nem tért vissza. Én magam is mennék, de... Sötétnek tűnik, és utálom a pókokat...

Lara: Semmi olyan, amit ne tudnék kezelni.

Marianne: Lara, mielőtt elmész... Ezt találtam a vadászszobában. Még jól jöhet.

És Lara megkapja a Shotgun-t.

Menj át a megnyílt ajtón, lefelé menet az egyik égő fali fáklyánál gyújtsd meg a tiédet is, és lefelé menet, balra, a beugróban gyújtsd meg a fali fáklyát. menj tovább lefelé, és a lenti szobában kapaszkodj fel balra, a második rácsra. Ugrás hátra a láncra, egy fordulásos, (+END) ugrással. Fordulj a második lánc felé, ugrás rá, majd becélozva ugrás a plafonlétrára. Csimpizz el a keresztig, és leesve rántsd le a fali kart. Kinyíltak a ketrecek. Kutasd át őket, így találsz fáklyacsomagot, lőszert, és borosüveget. Az elsőben víz van, menj oda, és ugorj bele. Ússz át a résen, végig a járaton, majd kimászva a vízből lődd le a pókokat. Lődd szét a faakadályt a földszinten, és az emeleten is. asz emeleten menj tovább, és a terembe érve húzd meg a fali kart. Időre megy a feladat, nem is könnyű, így itt ments egyet. Futás közben egy fordulásos ugrással ugorj a mögötted levő a ferde részre, hátra, majd előre ugorva kapd el a rudat, majd a túloldalon a platformot. Mássz fel, rohanj a lassan bezáruló lándzsákon át, és a kis folyosó végén húzd meg a fali kart.

Persze ez így nem fog sikerülni, lassú vagy. ha lent meghúztad a kart, perdülj meg, rohanj a ferde részhez, és amikor ráugrasz, lehetőleg minél feljebb érj rá, szóval ugrás közben nyomd meg a LEFELÉ gombot. így Lara megperdül ugrás közben, és rögtön ugorva elkapja a rudat. Egy pörgés, ugrás, elkapod a felső szintet. Kicsit fordulj balra, futás, ugrás, és bent is vagy remélhetőleg a záruló tüskekapun. Ha mégse megy, itt van a 9.mentés onnan.

9.      Mentés

Nyomd meg hát ott is a fali gombot, menj ki, kapaszkodj fel a megjelent platformra, ugrás balra, a létrára, fent húzz a láncon egyet. Lemászva a létrán, ugorj a megjelent ketrec láncára, onnan a plafonlétrára, majd a másik láncot kapd el. Onnan kell beugranod a fali beugróba, ahol egy gombot nyomhatsz meg. A másik gombot is nyomd meg, és lekapaszkodva juss vissza a földszintre. A rúd segítségével ismét juss fel az első szintre, ismét kapaszkodj fel a fehér platformra, ismét fel a létrán, és ismét húzz a láncon egyet. Menj le, gyújtsd meg a fáklyádat az égő ketrecnél, majd a földszinten menj vissza oda, ahol a vízből kimásztál. Most a földszinten menj be a járatba, hol már szétlőtted az útakadályt. A folyosón gyújtsd meg a pókhálót, majd továbbmenve felveszed a Book Key-t.

Öld le a sok pókot, menj oldalt, az egyik kis járatban találsz egy mozgatható tömböt. Húzz rajta egyet, menj körbe jobbra, és húzd félre. Menj vissza, be a megnyílt folyosóra, és lefelé menet megtalálod Noah-ot, amint egy oroszlánnal szenved.

Oroszlán: ...és mindenkit óva intünk attól, hogy a Hercegnő páncélját újraegyesítse bármelyik élő leszármazottjával, nehogy Tamzin haragja rájuk és az egész királyi családra szabaduljon...

Noah: Igen...

Oroszlán: Mostantól kezdve közénk tartozol, és parancsot kaptál, hogy teljesítsd a boszorkány parancsát... parancsot kaptál, hogy az utolsó leszármazottat is likvidáld, ha úgy kívánja... most pedig válaszolj nekem, engedelmeskedsz-e Tamzin akaratának, feltétel nélkül és örökre?

Lara lelövi a dögöt.

Oroszlán: Lion: Ez... Ez nem... Vége!

A megdöglött oroszlán mellet megtalálod Noah-ot.

Noah: Mi történt?

Lara: Úgy tűnik, hogy a boszorkány legendája mégsem csak egy karácsonyi mese. Félig megszállt, és úton voltál, hogy egy legyél közülük... velük..

Noah: Ők? Kik...? A lény...?

Lara: A boszorkány és a követői, úgy értem, attól tartok, tőlük sokkal nehezebb lesz elmenekülni. Ez a lény csak az előőrs volt.

Noah: Nem emlékszem... Felfedeztem, és akkor, vérvörös... Ez minden, amire emlékszem.

Lara: Megpróbált téged megtéríteni... Igazából, nem érdekes. Vissza kellene mennünk a könyvtárba. Marianne teljesen egyedül van.

Noé: Marianne... Erről jut eszembe! Megtaláltam ezt a fejfedőt, ez a páncél utolsó darabja.

Visszatérve a könyvtárba, Marianne magára ölti a páncélt.

Marianne: Ennyi? Semmi? Olyan, mint egy átlagos páncél...

Lara: Hacsak... A börtönben találtam egy kulcsot, ami úgy néz ki, mintha illene a Noah könyvén lévő zárhoz. Mintha ennek a rejtélynek a darabjait szétszórták volna a kastély messzi-messzi részein, talán még maga a boszorkány is.

Marianne: A boszorkány?

Lara: Igen, és lefogadom, hogy bármi is van abban a könyvben, az fontos. Valami, amiről ő nem akarja, hogy tudjunk.

Noah: Hihetetlen. Hihetetlen! Azt írja, hogy a boszorkány, Tamzin, feleségül akarta venni azt a herceget, akit Coral hercegnő el akart kerülni, ezért alkut kötöttek: szabadságot a hatalomért. De a boszorkány csapdába ejtette a hercegnőt egy tükör mögött. Lelepleződött, a kastélyőröket imbolygó lovagokká változtatta, a hercegnő harci egyszarvúját pedig csontvázbábbá. De a hercegnő belülről összetörte a tükröt, és megölte a boszorkányt.

Lara: Gondolom, ezért olyan haragtartó a boszorkány szelleme.

Marianne: De mi lett a hercegnővel? Ő is meghalt?

Noé: Tamzin megátkozta a tükröt, hogy lopja el Coral szépségét, és az ő élő képmása legyen, ami szintén képes meghalni. De a hercegnő még mindig a törött tükörbe van fagyva.

Lara: Egyetlen tükröt sem láttam ebben a kastélyban. Sem töröttet, sem épet. Vagy véletlen egybeesés, vagy...

Marianne: Van kiút. És a páncél lehet a kulcs. Talán ha belenézek a tükörbe, és viselem, akkor tehetek valamit.

Noé: Oké. Meg kell próbálnunk.

Lara: Természetesen, de ne dugjuk az orrunkat oda, ahová nem való... nem akarunk több találkozást a boszorkány kis kedvencével. Elvégre ki tart tükröt egy sötét, nyirkos börtönben?

Kapaszkodj fel a könyvespolcokra nyilakért, és lőszerért, majd menj ki a lépcsőház felé. A folyosón bújj be balra a fali résbe, mássz végig rajta, lődd szét a ládát, nyilakat találsz alatta, a sarokban lődd szét a deszkákat, és húzd meg a fali kart. Menj vissza a könyvtárba, balra mássz fel a létrán az emeletre, lődd szét a deszkaakadályokat, és a földgömböt húzd, told a túloldalon levő kerek jelre. Az asztalról vedd le az üveg bort, majd menj vissza a túloldal felé. A csilláron keresztül jutsz be a kinyílt rejtekajtó mögé, mássz fel a létrán a toronyba, lődd le az ablakból Shotgun-al a mélybe a lovagot, és vedd fel a kis emelvényről a Torony Alsó Bejáratának a Kulcs-át.

Menj ki a kis erkélyre, balra ugorj a háztetőre, kapd el a peremét, es le a rést is kapd el, majd a végén landolsz az utcán. A kulcsoddal nyisd ki az ajtót, bent ess a lyukba, és húzd meg a fali a kart. Juss ki onnan, nekifutásból ugorj a kereszthez az oszlopra, és lökd a mélybe. Figyeld meg az oszlopokon a színeket, nemsokára útmutatót adnak. Ugrás a szemközti ferde oszlopra, onnan jobbra a következőre, majd a következőről a létrára. Mássz fel, ugrás jobbra, és bemehetsz balra a terembe. Itt hat kart találsz. No ide szólt az előbbi útmutató. jelezte, melyikeket kell meghúzni. No akkor húzd meg balról az 1-3.-at, és a jobb oldalon a 2-3.-at. balra megnyílt egy folyosó, és átmenve a terembe fáklyacsomagot vehetsz fel, és a láncon húzhatsz egyet, ami lenyitja harang alatti csapóajtót. A terem végében balra nyilakat vehetsz fel, jobbra pedig a feszítővassal húzhatsz egyet a kapcsolón. Menj vissza a termen át a szabadba, az erkélyre. Ess a vízbe, és húzz egyet a beugróban a vízi karon. Az előbbi helyen, az erkélyen emelkedett fel egy tömb. Ússz a partra, menj, rohanj jobbra, az oszlop után be balra a sikátorba, fel a lépcsőn, be jobbra az épületbe. irány balra, majd jobbra a lépcsőházba, és menj a szemközti folyosóra. A végén balra menj, majd egyenesen, át a termeken, és visszaértél az előbbi helyre, az erkélyen ugorj fel a felemelt tömbre, kapaszkodj fel a havas tetőre, onnan jobbra indulj ugrálva, míg az egyik kis tetőn megtalálod a Francia Kürt-öt, az 5. secret-ben.

Ess le a vízpartra, megint menj vissza az épületbe, a lépcsőházba, ott ki jobbra a hídhoz. A híd előtt menj jobbra, és megtalálod ott a papot.

Armand: Ó, te is a toronycsengőt jöttél ellenőrizni? Elkezdett kongani a menetrendjén kívül, vajon az a boszorkány... mindegy, úgy tűnik, minden rendben van...

Lara: Nem tudod, hol találok egy tükröt?

Armand: Sajnos, nem. A boszorkánynak és a háziállatainak van egy csúnya szokása, hogy terrorizálják a küldetéseket. Ezért a királyi család évekkel ezelőtt eltávolíttatta őket. Talán a kastély néhány csendes zugáról megfeledkeztek, de nem ígérhetek neked semmit. Soha nem derült ki, hogy mi történt az összes tükörrel. Talán a Koboldok megszereztek néhányat, elvégre szeretik a fényes tárgyakat...

A pap mögött, jobbra, juss fel a ládára, onnan tovább jobbra, az egyenes részre, majd a sárga tetőt kell elkapnod. Felmászva a szobornál megfordulva ugrás jobbra az egyenes havas részre, majd juss fel a toronyhoz, átugorva a korlátot. Mássz fel a létrán, és vedd fel a Nyílpuskát.

A filmbejátszás megmutatja a feladatodat, megfagyott tündéreket kell szétlőnöd, a völgyben. Juss hát le a magasból, menj ki a kastélyból a völgybe, ahonnan ide érkeztél. A bejárat után nézz fel balra, a sziklákra, ott az 1. Jégtündér.

Illeszd össze a nyílpuskát a távcsővel, és lődd szét. Továbbmenve, jobbra fent a fenyőfa mögött van a 2. Jégtündér.

Tovább menve a két hóbuckánál nézz fel balra, ott van a 3. Jégtündér.

Az elágazás előtt, jobbra fent a sziklákon van a 4. Jégtündér.

Az elágazásnál menj most balra, és mindjárt fent balra, a sziklákon van az 5. Jégtündér.

Továbbmenve, pont szemben van a szikla tetején a 6. Jégtündér.

10.  Mentés

Menj visszafelé a kastélyhoz. Előtte, balra ess bele a háromszögletű hasadékba. Kússz át a résen, és a kis koboldok hajlékában vedd fel a Zöld Drágakövet

Menj be a kastélyba, át a hídon, be a lépcsőházba, be a lépcső alatti részre, le a lépcsőn, és a zárt rácsnál használd a drágakövedet. Menj le a sziklajáratban, lődd le a pókot, lődd szét a ládát egy gyógynövényért, majd balra kapaszkodj le az oszlopon, és jobbra vedd fel a nyilakat. Ugrás tovább, kapd el a szikla peremét, csimpizz balra, felmászva egy fordulásos (+END) ugrással kapd el az oszlopot. Mássz fel, majd balra haladj, míg a sarokban egy másik oszlopra érsz. Jobbra ugrás a másik sziklára, lődd szét a ládát, és tovább ugorva egy alacsonyabb sziklára értél. kapaszkodj fel a magasabb platformra, majd a tűzfújó utánra ugorj, onnan is tovább, a következő tűzfújó mögé. Végül elérsz egy kis folyosóra, ahol egy fali kart húzhatsz meg. Menj ki, balra ugord át a korlátot, majd lecsúszva jobbra, juss el ismét a középen levő oszlopra. Onnan is tovább juss el, amerre már jártál, fel a kinyílt rácshoz. Bent lődd le a pókokat, majd juss fel a felsőbb szintre, ahol egy fali résen keresztül eljutsz egy épületbe. Balra húzd meg a fali kart, és a másik oldalon is tedd ugyanezt. Felment a függöny. átmenve, jobbra az asztalról vedd fel a fáklyacsomagot, és a lőszert, és a következő asztalon is találsz lőszert. Megjelenik újra az oroszlán.

Oroszlán: Tűnj el! Nincs itt semmi keresnivalód, idegen. Első figyelmeztetés!

Lara: Nem megyek sehova... Még nem. A szemeid, égnek, mint a tűz... mi vagy te?!

Oroszlán: A nagy mágus őrzője és védelmezője vagyok: Tamzin. Most pedig készülj!

Lara: Várj! Meg akarlak kérdezni...

Oroszlán: Nincs idő várakozásra! Katonák, gyertek ide hozzám! És támadjatok!

Lődd le a három kicsi, és a nagy lovagot, majd a ládák mögött lőszert, nyilakat vehetsz fel, a leszakadt, égő csillárnál pedig gyújtsd meg a fáklyádat. A terem végében gyújtsd fel a deszkarakást, vele majdnem szemben pedig lődd ki a falon a deszkákat. A magasabb ládáról juss e a rúdig, majd onnan a fali résbe. A túloldalon húzz a láncon egyet, majd térj vissza a folyosóra. Ott is van egy magasabb láda, ott kell felkapaszkodnod a létrán keresztül a felső folyosóra. A terembe érve, ugorj át szemközt a tükrön.

Lara: Ah... Itt is van. Ez lehet az egyetlen tükör a kastélyban. Hm... Remélem, vissza tudok majd térni a többiekhez.

Gyújtsd meg a fáklyádat a kandallónál, majd visszajutva a tükrön át, gyújts be ott is a kandallóba. Balra a paraván mögött kapaszkodj fel a sarokban a láthatatlan fali résbe, ahol tiéd lesz a Harangjáték a 6. secret-ben.

Húzz a lila terítőjű asztalon egyet a szobában. Menj a tükörhöz.

Lara: Talán csak az tudja visszaszerezni az Aranyalmát, aki viseli a páncélt...

Húzd, told az asztalt az ágy elé, és rajta keresztül kapaszkodj fel a tetejére. Ugrás a kandalló tetejére, be a résbe, lődd szét az akadályt, majd rántsd le a fali kart.

11.  Mentés

A kandalló mellett menj be a kinyílt ajtón jobbra, majd balra, fel a rámpán a folyosóra. Jobbra az asztalkán nyilakat találsz, szemben a kanapén is nyilakat, és lőszert. Továbbmenve újabb nyilakat, lőszereket, és fáklyacsomagot tehetsz el. Közben lődd le a lovagokat is. Visszafelé menve is jön pár lovag, majd megjeleni az oroszlán. Először a felvillanó tükröket kell szétlőnöd, ahol megjelennek, még fent a csillárnál is lesz. Ha mindet kilőtted, akkor végezhetsz a döggel is. No itt már én is bevágtam egy üveg bort. :)

12.  Mentés

Ha sikerült, a folyosó végén menj jobbra, és hátul fel a csigalépcsőn, majd a létrán. Fent, egy fordulásos (+END) hátraugrással kapd el a mögötted levő párkányt. Jobbra csimpizve ess le az ablakban. Állj háttal a ferde résznek, ugrás hátra, majd előre, kapd el a létrát, és mássz fel. Ott is tedd ugyanezt, majd harmaszor is. Lehet úgyis, hogy előrefelé ugrasz egy fordulásosat (+LEFELÉ). Végre felértél a torony tetejére. Csússz át a drótkötélen, ess le az erkélyre, és menj be a szobába. menj fel balra a csigalépcsőn, és látod, fogságba kerültek a barátnőid.

Lara: Marianne? Noah!

Tamzin: A barátaid nem hallanak téged. Most már teljesen egyedül vagy.

Lara: Hol vagy...

Tamzin: Nem szeretnéd tudni...

Lara: Használhatod a rejtőzködő varázslataidat, de én megtalálom a módját, hogy felfedjelek.

Menj, vissza, le a lépcsőn, majd balra, és ott i l a lépcsőn, és jobbra a beugróban húzd meg a láncot. Lődd le a megjelenő lovagokat, majd menj a felment függöny után le a lépcsőn. Menj szemben balra lefelé, húzd meg a fali kart, és menj be a szobába. megtaláltad a papot.

Armand: Nem láttalak titeket egy ideje, minden rendben van?

Lara: Uhm... Igen... Csak egy kis... Kitérő

Közelebb menve:

Lara: Hmm, úgy tűnik, hogy a festmények próbálnak mondani nekünk valamit...

Húzd meg a középső kart, és vedd fel a Papírlapot.

Nézd is meg, mi van rajta:

Nézz szembe a démonaiddal

Egy tisztító asztalon:

1. Négy gyertya, hogy megvilágítsa a látásodat

2. Rajzolj egy szimbólumot, hogy vizualizáld a csatornádat

3. Só a világok közötti út megtisztításához

4. Tűz a rituálé lezárásához

Menj vissza a paphoz, még van mondanivalója.

Ahh, közeleg a karácsony, remélem, még mindig ég minden kandeláber. Néhány dísz új, remélem, az arany Oroszlánfej a nagyteremben érintetlen marad. Ehhh, ha csak ez a kastély nem lenne kísértetjárta, akkor felmennék a legfelső BALKONOKRA, hogy a kilátás több tíz... Vagy az egyik TORNYOK tetejére.

No akkor kezdjük a feladatokat.

Menj balra, és az oldalteremben a karral nyisd ki a nagyajtót. Menj most kifelé innen, fel a csigalépcsőn, és látod, a gyertya fogócskázik veled. gergesd addig, amíg középen a szőnyegen áll meg. Húzd, told az asztalt a plafonlétra alá, rajta keresztül kapaszkodj oda fel, csimpizz el a gyertya fölé, és ráesve meg is fogtad az 1. Gyertyát.

Menj vissza a pap felé, le a csigalépcsőn, és lent a csillárról elszabadulnak a szentjánosbogarak. Ez az 1. Elvarázsolt csillár. 10/1

Menj vissza, fel a szobába, ott balra találod a 2. Elvarázsolt csillárt. 10/2

Menj jobbra, ott találod a 3. Elvarázsolt csillárt. 10/3

Az asztalról vedd fel az üveg bort, majd továbbmenve megtalálod a 4. Elvarázsolt csillárt. 10/4

Balra a lépcsők alatt van az 5. Elvarázsolt csillárt. 10/5

Menj fel a lépcsőn, és balra, a nagyteremben van a 6. Elvarázsolt csillárt. 10/6

Vele szemben van a 7. Elvarázsolt csillárt. 10/7

Menj fel ott is a lépcsőn, és meg is van a 8. Elvarázsolt csillárt. 10/8

A karzat túloldalkán jobbra van a 9. Elvarázsolt csillárt. 10/9

És vele szemben találod az utolsó, a 10. Elvarázsolt csillárt. 10/10

És megjelenik a tetején a 2. Gyertya.

Fordulj meg, menj ki balra a szabadba, a hídon jobbra kapaszkodj le a létrán, fordulj meg, menj jobbra, fel a havas sziklákon, és az épület mögött fáklyacsomagot, egy üveg bort, és a Francia Zászlócskát találod a 7. secret-ben.

Menj vissza, körbe, amerről jöttél, majd átugorva a kis kerítést nekifutásból ugorj laposabb részre, kicsit balra, majd a lentebbi egyenes sziklára. Kapaszkodj fel balra, majd nekifutásból rántsd le a fali kart, szemben az erkély oldalán. Lent lementek a lándzsák, és a kis ládából kiveheted a Croissant, a 8. secret-ben.

13.  Mentés

Juss fel az erkélyre, be az épületbe, menj fel a pap mellett balra, a csigalépcsőn, fel a szemközti lépcsőn, majd a nagyteremben is fel a lépcsőn, No, itt a teremben, fent, a karzattal szemben találsz a falon egy oroszlánfejet. Nem egyszerű a dolog, de ki kell lőni a követ a szájából. Állj szembe vele, elő a pisztolyt, és hátrafelé lépkedve, előbb-utóbb sikerül. Ha megvan, akkor lenyílt felette egy csapóajtó. menj a jobb oldali karzatra, ugrás az első, majd a második csillárra, onnan az oroszlánfej feletti létrára, és mássz fel. menj jobbra, a drótkötélpályához, de még ne használd. Jobbra fordulj, ugord át a tetőt, majd a következőt is, csússz le az alsó részre, majd jobbra ugrás a kis erkélyre, ahol a csontvázló előtt kifeszítheted a Krétadarabot, a falból.

Menj visszafelé, e a drótkötél előtt, felugorva kapd el a kis platformot, onnan helyből ugrással kapd el a kis erkélyt, mássz fel, és a korlát végén megtaláltad a 3. Gyertyát.

14.  Mentés

Ha lenézel, alig látsz egy áttetsző, lebegő platformot alattad (dobj egy jelzőrakétát, ha jobban szeretnéd látni). Ugorj hátra, és egy futóugrással biztonságosan landolj rajta. Ugorj egy futóugrást, hogy megragadd a következő platformot. Húzd fel magad, fordulj meg, és kapaszkodj le a túloldalán, ess le az alttad levő átlátszó platformra, Jobbra fordulj, lépj előre, és ess le az alttad levő platformra, ahol felveheted a Baguettet, a 9. secret-ben.

Fordulja balra, nekifutásból kapd el a következő platformot, mássz fel, balra ess le a havas platformra, majd onnan juss el jobbra, a zászlórúdon át pörögve, a baloldali fali beugróba. Kapaszkodj fel a fali résbe, csimpizz jobbra, a végén hagyd hogy a lába is a létrára kerüljön, amíg egy kis erkélyen megtalálod a Sózacskót.

Csússz le a földszintre, menj jobbra, lőddd ki a torony alján a deszkaakadályt, és menj fel jobbra, és a fali gombbal nyisd ki az ajtót. Bent ismét menj fel az emeletre, a csillárokon keresztül ismét juss fel a toronyba, és most már használd a kötélpályát, csússz át rajta. Szétlőve a ládát, gyógynövényt kapsz, majd ráugorva a létrára, mássz feljebb. Ott lőszert találsz a ládában. a következő létrán már feljutsz a torony tetejére, ahol a ládikát kinyitva gyógynövényt kapsz, de elszabadul egy elvarázsolt gyertya. Ez éget, és kerget, úgyhogy igyekezned kell le a toronyból, be a nemrég kinyitott ajtón, fel az emeletre, és ott balra, a nagy kereszt alatt végre megszabadulsz tőle, megszabadul, és tiéd a 4. Gyertya.

Úgy tudsz aránylag sérülésmentesen lejutni a toronyból, ha átmész a létrával szemközti beugróba, a korláthoz, és hátraugorva, csak akkor nyomod meg a kapaszkodást, ha már nem kapod el a peremet. Így beesel az alttad levő beugróba. Ott is így járj el, majd az alsónál megfordulva kapd el a létrát, mássz le, és rohanj be az épületbe az emeletre a kereszthez.

Ha sikerült, és egy lépés távolságból felvetted a gyertyát, menj le a lépcsőn, és a nagy asztal mind a négy oldalára tegyél le egyet-egyet. Tedd oda a Krétadarabot és a Sózacskót is.

15.  Mentés

Menj lejjebb egy emeletet, le a csigalépcsőn, gyújtsd a fali fáklyánál a tiédet, és visszamenve töltsd fel magadat életerővel, gyújtsd meg az asztalon levő kupacot, és készülj a harcra, mert megjelenik a főgonosz, Tamzin.

Lara: Hát itt vagy! Most pedig elhagyod ezt a kastélyt, és egyszer s mindenkorra abbahagyod a nemes tulajdonosok kínzását.

Tamzin: Te ezt nem érted. Minden nemest kínozni fogok, a múltat és a jelent, mert most már én vagyok a királynő!

Lara: Ezt majd meglátjuk.

Lődd le a keselyűket, majd a farkasokat. utána lóra száll a banya. Lődd a jobb oldaláról a kard felől, amíg leesik.

16.  Mentés By: billie2001

Most már könnyű lesz, a mellén sérül, hamar kinyiffan.

17.  Mentés By: billie2001

Nekem a keselyűk után összeomlott a játék, akármit csináltam, úgyhogy innentől billie2001 mentésével folytattam.

Tamzin: Nem! Hogy lehet ez? Ez a hely az enyém! Ááááááá...

Ahol az asztal volt, most egy kulcs jelent meg, vedd fel hát a Főtornyok Kulcs-át.

Menj fel az emeletre, fel a csigalépcsőn, nyisd ki a rácsot. Bent végre kiszabadulnak a barátaid:

Lara: Bíztam bennetek, hogy végigaludjátok az egészet!

Noé: Noah: Aúú... A fejem...

Lara: A fejed? Épp most robbantottam át magam egy egész sereg mágikus tükrön!

Marianne: Ez aztán a sok balszerencse.

Lara: Nem kell emlékeztetni. Viccet félretéve - ti ketten jól vagytok?

Marianne: Túl fogjuk élni. Most pedig fejezzük be ezt. A karácsonyi vacsorámat akarom.

Marianne a tükör előtt felemeli az aranyalmát.

Marianne: Értem. És?

A tükör megnyílik.

Coral: Kedves unokaöcsém.

Marianne: Felség.

Coral: Megszabadítottál engem, és ezt köszönöm neked.

Marianne: Tényleg nem volt semmi gond.

Lara: Egyáltalán nem.

Coral: Az én földem már nem az, ami volt, és a világ megváltozott, mióta utoljára a földön jártam. Meg kell néznem, milyen most. De van még egy dolog, amit meg kell tennem...

Coral feléleszti a paripáját, és jöhet az ünnepi vasora.

Armand: A karácsonyi vacsora hagyományos kiegészítője - a legjobb kastélyborunk. A fáklyák javítására használták az idők során, és ismert a jellegzetes fenyőfás illatáról. Boldog karácsonyt!

Boldog karácsonyt!

Noé: És boldog új évet.

Marianne: Sok boldog új évet a hercegnőnek.

Lara: És nekünk is. Szükségünk lesz rájuk.

Marianne: Még sok napot kell megmentenünk.

Noé: A hátralévő napokra.

Armand: És azokra, amelyeket nem kell megmenteni.

Egészségünkre!

Coral: Viszlát, jó emberek. Még egyszer köszönöm. Most pedig megyek, és elintézem, amit már régóta akartam.

Marianne: De nyugodt lehetsz, hogy a dicséretes tetteid soha nem fognak elfelejtődni e kastély falain belül.

Coral: Marianne! Én már elmegyek az útamra.

És felpattan felélesztett egyszarvújára, és elrepül. Ezzel vége is ennek a remek kalandnak.

Végigjátszás: OBig

Szövegkönyv fordítása: Thak, OBig

Videóvégigjátszás: Steven3517

 

 

 

Az oldalon közölt képek, a szöveges tartalom, illetve minden sajátkészítésû anyag, a © TR Editor.hu tulajdonát képezi. Azokat semmilyen formában nem lehet reprodukálni, másolni, terjeszteni, csak a szerkesztõség engedélyével.