.....................................................................

Aspidetr Easter Time 2021 - Trouble Before Easter

Készítõ: Kamil Krawczyk (BlackWolfTR)

Letölthetõ - download: Innen

Csomagold ki a kamil_krawczyk_trouble_before_easter.zip-et, másold be valahova a benne levő könyvtárat, és az abban levő tomb4.exe-vel indulhat is a kaland.

Történet:

Lara úgy döntött, hogy húsvét előtt egy nappal, pihenni megy egy kis bajor faluba. Amikor odaér, észreveszi, hogy az emberek elég szomorúak. Amikor megkérdezi őket, miért szomorúak az emberek, azt mondták, hogy elveszett a szimbolikus aranytojás, amely a húsvét szimbóluma volt ebben a faluban. A tojást a XIX. Században alkották, amikor bajor király betért a faluba. Annyira élvezte az ott töltött időt, hogy megbízta a kézműveseket, hogy készítsenek egy aranytojást, hogy kedvességet és vitalitást nyújtsanak az embereknek. Most a tojás elveszett, és az emberek arra kérik Larát, hogy reggel előtt keresse meg azt a tojást. Lara úgy dönt, hogy segít nekik.

Vélemény:

Vegyes érzelmeim vannak erről a pályáról. A háromnegyede remek, húsvéti kaland. De a végén a barlangokban van három, nagyon idegesítő időre futás-ugrás, így csak gyakorlottabb játékosoknak ajánlom. Ha ezek nem volnának benne, a rejtett faliképnek álcázott kapcsoló ellenére is a maximum pontot adnám rá, de így, ez nemigazán ünnepi pálya. Mondjuk a könyvespolc mögöttre való bejutást is kicsit bugnak véltem. :) Sokan nem fogják ezért végigjátszani. Kár érte. De a végigjátszásnál találsz mentéseket, ha nem bíros már idegekkel. :) Egyébként szépek a textúrák, jó hangulata van az első résznek. A vége meg a hard játékosoknak is tetszhet.

Végigjátszás:

Secret 1: Secret 2: Secret 3: Secret 4: Secret 5: Secret 6: Statisztika:

Menj előre, a téren be jobbra az épületbe a nyitott ajtón. Húzd, told a ládát a könyvespolchoz, és rajta keresztül ugorj be a polc mögé. Rántsd le a fali kart, majd a rés túloldaláról az emelkedőről ugorj ki a polc mögül. Menj ki a térre, és balra a sarokban, ugorj fel az elárusító ponyva tetejére. így feljutsz a falra, ahol meg is találtad az első tojást, az 1. secret-ben.

1.      Mentés -- Savegame

Ugrás a falon túlra, balra rántsd le a fali kart a bejárat mellett, majd továbbmenve nyisd ki a rácsos kaput a fali gombbal. Fordulj meg, menj a nagy épület mögé, ugorj át a vízen a túloldalra, ugord át a kerítést is, és menj be jobbra az épületbe. Ugorj be a jobb szemközti sarokban a ládák mögé. Ez egy súlykapcsoló, és felemel egy tömböt a teremben. Balra ugorj fel a tömbre, és húzd meg a fali kart. Balra egy újabb tömb emelkedett fel, ott is húzd meg a kart, majd fordulj meg, és az újabb felemelkedett tömbre ugorva is húzd meg a kart. Irány vissza az előző tömbre, újból húzd meg ott a kart, és balra ugorj fel a felemelkedett platformra, de gyorsan, fordulj jobbra, és egy helyből ugrással kapd el a peremét. Onnan a következőre, végül a felső szintre feljutva megtaláltad a Fáklyát.

2.      Mentés -- Savegame

Dobd le a földre, juss le a magasból, és vedd fel. menj ki innen, menj balra, és a következő épület mögött dobd el, de JEGYEZD meg hogy hova dobtad. Vedd fel a fáklyacsomagot, és mögötted, a falon, a fa mögött a lila növények rejtekében rántsd le a fali kart. Vedd fel a fáklyát, menj a nagy épület mögé, és egy fa másik oldalán nyomd meg a rajta levő gombot. Itt is el kell dobnod a fáklyát, és itt is jegyezd meg hogy hova. A téren levő templomban nyílt le egy csapóajtó. Sietned kell, mert időre megy a feladat. Menj oda, mássz fel a létrán, és meg is van a második tojás, a 2. secret-ben.

Kimenve, menj jobbra, be a temetőbe, és meg is találtad a harmadik tojást, az 3. secret-ben.

Menj vissza a fáklyáért, vidd a templomba, és gyújtsd meg ott a fali égőknél. menj ki, szembe be a két ház közé és jobbra bemenve a nyitott épületbe, gyújts be a kandallóba.

3.      Mentés -- Savegame

Dobd el a fáklyát, mássz fel a létrán az emeletre, és vedd ki a ládikából a Revolver-t.

Menj ki a házból, a téren menj balra, majd be a jobb oldali épületbe. Mássz fel az emeletre, ugorj át a szemközti erkélyre, a szobában a mikró feletti polcról vedd fel a Garden Key-t.

Juss le a földszintre, a fali gombbal nyisd ki az ajtót, és menj ki, be a szemközti házba. Mássz fel az emeletre, az erkélyen jobbra, átugorva a korlátot, kapd el a tető peremét. csimpizz balra, és a sarkon túl, egy helyen felkapaszkodva felveheted a Small Waterskin-t.

Ess le a földre, és a sekély vízben töltsd is meg. Menj a térre, és a templom melletti kertkaput nyisd ki a kulcsoddal. A szemközti jobb sarokban, közvetlenül a fal előtt vedd fel a Mill Key-t.

Az épület mögött nyomd meg a fali gombot.

4.      Mentés --Savegame

Menj ki a kertből, a pálya eleje felé, és menj be a baloldali épületbe. Fel az emeletre, az ágy melletti fali kép egy gomb, azt nyomd meg, és a földszinten lenyílik a csapóajtó. Lent az alagsorban menj balra, húzd meg a 2-3-4-es gombokat, vedd fel a fáklyacsomagot, és bemenve a kinyílt rácson, húzd meg ott is a fali kart. Ugye tudod miért kell ezeket a kapcsolókat meghúzni? Hát láthatod, hogy a rács felett milyen római szám van, az az irányadó. IX :) A másik irányban egy V van a rács felett, így húzd meg a 2-3-as karokat, és az a rács is kinyílt. Húzd meg mögötte is a fali kart, és kint, a folyosón lenyílt a csapóajtó, és a gödörben felveheted a Jerrycan of Oil-t.

Menj ki, a szemközti házban vedd fel újra az égő fáklyát, menj ki, menj a kis folyó túloldalán levő nagy épülethez, a túloldalán dobd el a fáklyát, és nyisd ki az ajtót a kulcsoddal.

5.      Mentés -- Savegame

Bent a középső tálba öntsd az olajat, és gyújtsd is meg. A baloldaliba a vizet öntsd. A hátad mögötti sarokban rántsd le a fali kart, és menj ki innen. Menj jobbra, be a vízbe, keresd meg a kinyitott rácsot, és átúszva rajta, a járat végén felveheted a Bag of Sand-ot.

Kiúszva ússz balra, át a résen, és meg is találtad a negyedik tojást, az 4. secret-ben.

Menj vissza a nagy házba, és öntsd a homokot a jobb oldali tálba. lenyílt mögötted a csapóajtó. Mássz fel a létrán, és meg is van a Lézertávcső.

Irány vissza a térre. Illeszd össze a távcsövet a revolverrel, és lőj bele a toronyban levő harangba. Bent a templomban, az oltártól balra, lenyílt a csapóajtó. juss le rajta.

6.      Mentés -- Savegame

Balra találsz egy fáklyacsomagot, majd told a mozgathatóm oszlopot, be egészen a sarokba, és kinyílik a rács. A folyosó végén juss át a mozgó, forgó pengéken, majd juss át a második, és a harmadikon is, a csontváz előtt a fali résben vedd fel a kismedipackot, és vedd fel a kis emelvényről a Caves Key-t.

Fordulj meg, és menj balra, a fali réshez. itt is egy csontváz fekszik, de van a sarokban egy rés, lődd szét ott a követ a szoor szájában, és kinyílika teremben a rács. Bemenve a kis terembe meg is van az ötödik tojás, az 5. secret-ben.

Irány vissza a forgó pengéken át a templomba, és onnan is ki.

7.      Mentés -- Savegame

Menj a pálya elejére, ott balra és nyisd ki a kulcsoddal a völgy végében az ajtót.

Menj a barlangban, veddd fel a fáklyacsomagot, ugorj a vízbe, és ússz a terem túloldalára, ott balra találsz egy kis rést, amin átúszva, meg is van a hatodik tojás, az 6. secret-ben.

Ússz vissza, mássz a partra, és húzd meg a fali kart. Ments egyet itt, mert nem könnyű, időre menő feladat lesz.

8.      Mentés -- Savegame

Fordulj meg, ugrás a vízben levő platformra, onnan balra a lecsúszós részre, majd a következőre, onnan a platformra, futás, ugrás, majd a következőn se állj meg, futás, ugrás, kapd el a következőt.

9.      Mentés -- Savegame

Felmászva ugrás tovább, ahol egy újabb fali kart húzhatsz meg. Amikor elkapsz egy-egy platformot, egy pillanatra engedd el a CTRL-t, majd újra nyomd meg az előre-vel. Így nyersz egy-egy másodpercet. Még mindig ketyeg az óra, tehát igyekezz. Perdülj meg, pár lépés előre, majd helyből ugrás a sziklaplatformra, onnan megállás nélkül futás, ugrás, kapd el a felemelkedett deszkára, ott is mássz fel gyorsan, majd helyből ugrással a fali repedésbe, kapd el, egészen a jobb sarkánál, csimpizz jobbra, a túloldalon mássz fel.

10.  Mentés -- Savegame

Perdülj meg, és ugrás a kis sziklára, onnan a másikra, és ott egy újabb fali kart kell meghúznod.

11.  Mentés -- Savegame

Még mindig ketyeg az óra, tehát gyorsan vissza az előző oszlopra, de ezt sem egyszerűen kell tenni. Jön az újabb furmányos mozgás, a sétából nagyugrás. tehát perdülj meg, séta, egy lépés után ugrás, majd a másik oszlopra érve megállás nélkül futás, ugrás, és az utolsó, de a legutolsó pillanatban ugorj, akkor sikerül elkapni a fali létrát. Csimpizz jobbra, majd fel, és ess rá a sötét sziklára. Perdülj meg, balra fordulj, ugrás a fal melletti részre nekifutásból, ott kapaszkodj fel, majd futás, ugrás a még talán nyitott ajtó elé, mellé, majd egy oldalra ugrással ugorj balra, és ha ügyes voltál, akkor bent vagy az ajtó mögött, a folyosón. Huhh, ez nehéz volt. :)

12.  Mentés -- Savegame

A következő barlangban van a szemközti falon négy kapcsoló. Menj balra, és a vizes teremben balra vedd fel a parton a nagy medipackot. Nézz körül. A kapcsolókkal itt emeled fel a platformokat. Menj vissza a kapcsolókhoz, és jobbról húzd meg az 1-3-4. kapcsolót. Fordulj meg, és balra menj be a sötét kis folyosóra, és vedd fel a végén a Fáklyát.

Menj a vízpartzra, és helyből ugorj az első platformra. Jusss át a túloldalra és gyújtsd meg a fáklyát. Ez már nem időre megy, lazíts. :) Juss vissza az égő fáklyával, és gyújtsd meg a fali égőt vele. Menj be a kinyílt ajtón, és húzd, told ki onnan a ládát, és told a magas létra alá. A fáklyacsomagot se hagyd bent, és vigyázz, hova dobd el a fáklyát, mert az akadály lehet a tologatásnál. A ládán keresztül kapaszkodj fel a létrára.

13.  Mentés -- Savegame

Mássz fel, csimpizz a létra jobb oldalára, majd egy fordulásos ugrás kell, közben előrefelé balra is irányítsd, és akkor lecsúszva, elkapod a ferde sziklát. Csimpizz el a jobb oldalára, és egy fordulásos ugrással a sziklapárkányra érsz.

14.  Mentés -- Savegame

Nekifutásból kapd el a szemközti részt, és felmászva végre megtaláltad, felveheted a keresett Aranytojást.

15.  Mentés -- Savegame

Kinyílt oldalt a rács. Menj oda, menj fel a járaton, és vége is ennek a húsvéti kalandnak.

OBig

 


Videóvégigjátszás: Doggett TV

Az oldalon közölt képek, a szöveges tartalom, illetve minden sajátkészítésû anyag, a © TR Editor.hu tulajdonát képezi. Azokat semmilyen formában nem lehet reprodukálni, másolni, terjeszteni, csak a szerkesztõség engedélyével.