.....................................................................

Aspidetr Easter Time 2021 - The Palace Of The Rainbow

Készítõ: Greywolf Homepage

Letölthetõ - download: Innen

Csomagold ki a greywolf_aet21_the_palace_of_the_rainbow.zip-et, másold be valahova a benne levő könyvtárat, és az abban levő tomb4.exe-vel indulhat is a kaland.

Történet:

Az Elfelejtett Királyság a szépség és a félelmetes vadon világa, ahol tündérek, sok varázslatos lény és az Atlantisz menekülteiből leszármazott emberek laknak. Itt lakik Thalien. Démimanó és Lara nővére is. Ahogy Lara, Thalien is szereti a kalandokat és a rejtélyeket. A Nap ékköve egy nagy mágikus erőkben gazdag drágakő. Ennek tulajdonlásáért a múltban tomboló csatákat vívtak. Így, ahogy a legenda mondja, biztonságos helyre tették, egy mágikus palotába, amely az égen lebegett a felhők között: a Szivárvány Palotájába. A legenda szerint azoknak, akik eljutnak a palotába, meg kell találniuk a 7 Ezüst Gombot, amelyek képesek lesznek felébreszteni a Hét Smaragd Sárkányt. Így megszerezhetik a Nap ékkövét.

Vélemény:

No, hát ez bizony nem egy lineáris pálya. Sokfelé lehet menni, persze van egy logikus sorrend is, de ezt nehéz megtalálni. Hét fali nyomógombot kell megtalálni, amik néha nagyon el vannak rejtve, az egyikhez fákra is kell mászni. :) Érdekesek a feladatok, túl nehéz nincs, de a tekercseket is meg kell találni, hogy infóhoz jussunk belőlük. Szóval egy remek kaland ez, ellenség nincs, igazi ünnepi pálya. Csak ajánlani tudom mindenkinek.

Végigjátszás:

Statisztika

Secret 1: Secret 2: Secret 3: Secret 4: Secretb 5:

Menj az épület túloldalára, és a fali kart lerántva nyisd ki a nagykaput. Menj fel a lépcsőkön, és egy hatalmas terembe értél.

1.      Mentés –savegame.

Nem lineáris a pálya, így a feladatok is lehetnek más sorrendben. Én végül is a videó végigjátszás sorrendjében mentem, hogy a mentések is egyezzenek a kalanddal.

Balra indulj, és a negyedik beugróban nyisd ki a színes ajtókat, menj le a lépcsőn, és az újabb ajtónyitás után, keresd meg a fák között, a földön heverő Lézercélzót.

Menj vissza a nagyterembe, és ismét balra menve, a harmadik beugróban nyisd ki jobbra a színes ajtót. Menj le a csigalépcsőn, újabb két ajtó is következik, míg a végén egy nagy terembe értél. Itt tömbtologatás lesz, a jobb oldali kép hiányos, és balra vannak a képek a kockákon. A fali karok kis emelők, amikkel a tömböket tudod emelni, vagy sűllyeszteni.

Húzd ki a baloldali kockát, told a szemközti falhoz, ott is jobbra told a sarokba, be az emelőre. Húzd meg balról a második kart, és a kocka felemelkedett. Menj, és ugorj fel balra, a folyosóra, menj a felemelt kockához, és húzd be. menj ki, és a másik irányból told meg. Lényeg, hogy told, húzd végig a folyosón, és az első a helyére került. Menj, és állítsd vissza a második kart. Húzd, és told most a másik kockát a szemközti helyére, és a második is megvan. Most húzd meg a második, harmadik, és ötödik kart, és felmentek az emelők a kockáknál. Menj oda, és húzz mindkét kockán egye-egyet. Állítsd vissza a karokat, és lekerültek a kockák a földszintre. most told, húzd a jobb oldali, a szemközti kép jobb oldalán levő lyukba, a baloldalit pedig a baloldaliba, és balra kinyílik a kapu, és bemenve rajta vedd fel a nyilakat, és nyomd meg a fali gombot. Összesen 7 ilyen fali gombot kell a pályán megtalálni, megnyomni. Ez volt a 7/1. Ha nem nyílik ki az ajtó, húzd ki a kockákat, egyet és told vissza megint, akkor menni fog. Nálam a balról másodikat kellett ki-be tolnom, akkor nyílt ki. Menj most oda, ahonnan a kockákat kihúztad. Ugorj fel a folyosóra, vedd fel az utánpótlást, és egy Fáklyát.

Menj vissza anagyterembe.

2.      Mentés –savegame.

Menj balra, a sarokban gyújtsd meg a fáklyát, majd menj továbbra is balra, a harmadik beugróban, ahol látod a földön a halvány tömb nyomot, no ott nyisd ki balra a színes ajtót. Az égő fáklyával a kezedben menj fel a csigalépcső, le a másik lépcsőkön, és a teremben gyújtsd meg szemben a fali égőt, a beugróban. Kimenve indulj el balra, a tükörben láthatod az átlátszó platformokat. Azokon eljutsz a második, és harmadik fali beugróba, ahol szintén meggyújthatod a fali égőket. Közben felveheted a nyilakat is. Juss vissza a bejárathoz, és most a túloldalon is tedd ugyanezt, a harmadik beugróban ne felejtsd el felvenni a Sapphire Key-t.

A tükörben látod, hogy hol van. Persze az egyik beugróban fénykristályt is találsz, ami a fáklya a pályán. Menj vissza a nagyterembe, nem kell már a fáklya, és jobbra nyisd ki a második beugróban balra a színes ajtót.

3.      Mentés –savegame.

Menj le a csigalépcsőn, nyisd ki az ajtót, és menj le a másik lépcsőn is. A nemrég kinyitott gödörben vedd fel a Kard-t.

Vedd kézbe a lézercélzóval felszerelt íjat, és csússz le a lejtőn. felemelkedik egy platform, onnan gyorsan lődd szét szemben a két lengő labdát. A vízben ússz le a platform alatti kis résbe, a végén megtalálod a Rainbow Crystal-t.

Kiúszva ússz balra, és mássz ki a vízből. Menj fel a lépcsőn, nyisd ki az ajtót, a gödör túloldalán a másikat is, és bemenve nyomd meg a fali gombot. Ez volt a 7/2. Balra lődd szét a fényes falat, és bemenve megtaláltad a tekercset, a Scroll-t. Ez az 1. secret.

Menj vissza a nagyterembe.

Menj jobbra, a negyedik beugróban két színes ajtó van, és egy kulcshely. Használd a kulcsodat.

Menj be a kinyílt ajtónm, és nyomd meg a fali gombot. Ez volt a 7/3. Nyisd ki a másik ajtót, menj le a csigalépcsőn, nyisd ki lent is az ajtót, és ments egyet, mert nem mindegy a sorrend majd.

Látod a megjelent szöveget. Ez a feladat a szivárvány színeinek sorrendjében kell megoldani. Nézd meg a Rainbow Crystal-t. Fentről lefelé. vörös, narancs, sárga, zöld, kék, és ibolya.

4.      Mentés –savegame.

Menj balra, mássz fel a terem végében balra a létrán, kapaszkodj fel a plafonlétrára, csimpizz el a fali karhoz, és ráesve rántsd le. Ez volt a vörös. A bejárattal szemben is van egy fali kar, rántsd le azt is. Ez volt a narancs. A bejárattól balra van egy fali rés. Kapaszkodj fel, csimpizz balra, és rántsd le azt a fali kart is. Sárga volt ez. Újra kapaszkodj fel a résbe, most jobbra csimpizz, és felugorva ott is rántsd le a fali kart. Ez volt a zöld. Most a szemközti törött oszlopra kapaszkodj fel, csimpizz balra, és amikor elértél a kék fali kar fölé, ráesve rántsd le azt is. A bejáratnál, közvetlenül jobbra is van egy fali rés. Kapaszkodj fel, ugrás feljebb, csimpizz jobbra, és rántsd le ott is a pirosas lila fali kart. A terem végében kinyílt az ajtó, menj be rajta, nyomd meg a fali gombot. Ez volt a 7/4. Vedd fel a nyilakat, és a medipackot, és kapaszkodj fel a sarokban a fali résbe. felugorva kapaszkodj feljebb, majd egy fordulásos ugrással ( Nyomd meg a lefelé-t, és az End-et.) így elkapod a másik oldalon a rést. Csimpiizz jobbra, mássz fel, és vedd fel az újabb Scroll-t.

Menj vissza a nagyterembe. Menj jobbra, a második beugróban menj le ismét a lépcsőkön, abba a kis erdőbe, ahol a lézercélzót találtad.

5.      Mentés –savegame.

A szemközti fa jobb oldalán, felugorva kapd el a levelekből álló platformot. Felugorva egy emelettel feljebb jutsz, jobbra csimpiizz a fa túloldalára, és amikor a sarkon befordulsz, egy fordulásos ugrással kapd el a másik fán levő platformot. Jobbra csimpizz, majd felugorva még magasabbra jutsz. Balra kapaszkodj, és a fa túloldalán egy fordulásos ugrással, elkapod a másik fán levő platformot. Balra csimpizz, és a fa túloldalán egy fordulásos ugrással, a fali beugróba érsz, ami egy terembe vezet. Nyomd meg a fali gombot, Ez volt a 7/5, és vedd fel a világító kristályt.

Irány vissza a nagyterem.

6.      Mentés –savegame.

Jobbra menj, és a második beugróban nyisd ki a színes ajtót. Menj le a csigalépcsőn, nyisd ki ott is az ajtót, menj le a lépcsőn, és balra menve rántsd le a fali kart. Igyekezned kell, mert időre megy a feladat. Leesve, a másik oldalon tudsz felmenni. Az első oszlopon húzd meg a kart, majd a másodikon is, és az oszlop másik oldalán is. Ugrás balra a következő oszlophoz, ott is kapcsoló van, majd tovább ugrás jobbra, utána balra, nyisd ki a színes ajtót. Jobbra nyisd ki a következőt, és menj fel a csigalépcsőn. Ugrálj a felemelkedett platformokon körbe, és húzd meg az összes kapcsolót. Ez is időre megy, de ha elbuktál nem kell e előlről kezdeni. menj fel ismét, és folytasd ott, ahol abbahagytad. Ess le a terembe, és húzd ki a szobrokat, és told rá őket a mintás padlólapokra. de nézd a plafont, és a szobrokon levő lófejeket, hogy merre néznek, a szerint told a lapokra őket. Ha megvan, nyisd ki a színes ajtót, és nyomd meg a folyosó végén a fali gombot. Ez volt a 7/6. Menj vissza, le a terembe, vedd fel a medipackot, és a világító kristályt, és menj a medencéhez. Lődd szét szemben a vízben a sötétebb lapot, ússz be rajta, és jobbra úszva medipackot, kristályt vehetsz fel.

Fent egy rést találsz. Ússz át rajta, és kimászva a vízből felveheted a Dragon Eye Part 1-et. Ez a 2.secret.

Menj vissza a nagyterembe.

7.      Mentés –savegame.

Jobbra menj, és a negyedik beugróban nyisd ki a színes ajtót. Menj el a lépcsőn, és nyisd ki a következő ajtót is. Jobbra menj, a sarkon túl, mássz fel a létrán a tetőre. A kardoddal, mint feszítővassal, a túloldalról húzd meg a földön a kapcsolót. Mássz le a földszintre, menj jobbra, és a sarkon túl, mássz fel a másik létrán is. Ott is kardozz a kapcsolóval. :) Most nekifutásból át kell ugranod, a magasabb falról, ahol felmásztál a létrán, nekifutásból, a szemközti fali párkányra. Továbbmenve, a magasabb fali részen egy kulcsot találsz a földön, csak jól nézz körül, így a tiéd a Gold Key. Ez a 3. secret.

Juss le a földszintre, menj be a kinyílt ajtón, vedd fel a világító kristályt, és menj fel a csigalépcsőn. Nyomd meg a fali gombot. Ez volt a 7/7. Menj vissza, le a lépcsőn, menj balra, és a sarkon túl, fel tudsz kapaszkodni a tetőre, ha nem is látszik a létra. A módszer az, hogy a kapaszkodást, és az ugrást kell nyomkodnod, egyszerre. Fent ismét használd a kardodat, majd lemászva, balra menj, és a sarkon túl újra irány a tető, közvetlenül a létra mellett, a másik oldalon. Itt is fel, felugorva jutsz fel. CTRL+ugrás. Nem tudom megmagyarázni, hogy egy varázslatos másik tetőre értél, mintha a létrán másztál volna fel, de így tegyél, ez a biztos. Újra használd a kardodat. Valahol lement egy tömb. Mássz le a földszintre, és menj vissza a nagyterembe.

8.      Mentés –savegame.

A terembe érve, mindjárt húzd meg a kart a szobron, majd elindulva jobbra, húzd meg a karokat az össze szobron, meggyújtva így mindegyiket. A terem közepén ess le a gödörbe, és vedd fel az újabb Rainbow Crystal-t.

Ha nem jelent meg a gödör, akkor az előbb, a tetőkön, nem mindegyik kart húztad meg. menj vissza, és huzogasd őket, amíg a bejátszásban nem látod, hogy megszületett a gödör. :)

Kimászva menj jobbra, és a gödörbe lemászva tiéd a Dragon Eye Part 2. Ez a 4.secret.

Mássz ki a gödörből, és kissé balra, a szemközti oldalon menj át a kinyílt nagykapun. Közben azért illeszd össze a két Eye-t.

Menj végig a folyosón, és az előtted kinyíló nagykapu a szabadba vezet. Nézd csak meg az egyik tekercset! Tanácsot ad. Menj jobbra, az épület mögé, és ugorj az első zöld bokorba, páfrányra a fa alattira, majd a többi négyre, de ugorj, mást ne érints. Ha sikerült, akkor egy kis földrengést észlelsz, és továbbmenve a fa mellett megnyílt a föld. Ha jó helyre ugrottál, mindig megjelenik egy kis buborékhalmaz körülötted, mint szentjános bogarak.

9.      Mentés –savegame.

A következő feladat csak az utolsó secret, ki is hagyhatod, ha akarod.

Menj a megnyílt lyukhoz, juss le a mélybe, és az összeillesztett Dragon Eye-kel nyisd ki a nagy kerek ajtót.

Ugord át a lyukat, menj balra, és a lézercélzóval lődd szét a lengő golyót. Menj a másik irányba, és nyisd ki az ajtót a kulcsoddal, és menj fel a csigalépcsőn, hogy fent megnyomhasd az utolsó fali gombot, de ez már nem számít bele a 7 megkeresendőbe. Menj le, menj a lyukhoz, és mássz le a magas létrán.

10.  Mentés –savegame.

A bal, sötét sarokban van egy mozgatható szobor. no de hova is kell tologatni? Hívd segítségül az egyik tekercset.

Tekercs:

Megoldás:

Tehát told először a Sellő képre, majd a Tűzmadárra, végül a Kék sárkányra.

Kinyílt egy ajtó, menj oda, fel a lépcsőn, és megtaláltad a 3. Rainbow Crystal-t., az 5. secret-ben.

Menj ki innen, fel a szabadba, menj az épület elé, és a két kristályoddal nyisd ki az ajtót.

11.  Mentés –savegame.

Menj fel az emeletre, körbe a karzaton, és végre tiéd amit kerestél a Nap Ékköve.

És ezzel vége is a kalandnak.

OBig

 

Videóvégigjátszás: Doggett TV

Az oldalon közölt képek, a szöveges tartalom, illetve minden sajátkészítésû anyag, a © TR Editor.hu tulajdonát képezi. Azokat semmilyen formában nem lehet reprodukálni, másolni, terjeszteni, csak a szerkesztõség engedélyével.