.....................................................................

LB Advent Calendar 2020 - Lara’s Busy Christmas: A Scarf Story

Készítõ: Jesus Clares (Jesus C.Croft)

Letölthetõ - download: Innen

Csomagold ki a jesus_clares_lara_s_busy_christmas_a_scarf_story.zip-et, másold a benne levő könyvtárat valahova, és az abban levő tomb4.exe-vel indulhat is a kaland.

Történet:

Karácsony van, és Lara Croft minden szerettének ajándékot készít. Csak Zip maradt ki eddig, de ez nem lesz könnyű feladat, mivel a kastély mindig meglepi kedves Croftunkat. Segíts hát neki, hogy Karácsony este előtt felfedje Lara, a híres ház rejtelmeit, szerezd be anyja varródobozát (ami elengedhetetlen Zip ajándékának megfelelő időben történő elkészítéséhez!), És feleleveníted Lara múltbeli emlékeit, amikor felfedezed a Croft Manor-t, és annak földalatti részét. „Csak Karácsonyt akartam Karácsonykor…” - gondolta. :)

Vélemény:

Karácsonyra jelent meg, ez a 3 pályás remekmű. Lara otthonában kalandozunk egy tárgyat keresve. Gyönyörűen megalkotta a készítő a kastélyt, gyönyörűen is van berendezve. Hatalmas termek, folyosók, és hogy alatta mi van? Nem is gondolná senki. A föld alatt, hatalmas barlangok, épületek rejtőznek. Nem könnyű pálya, főleg a viharterem, ahol a szél lesodor mindenről, ha nem vagyunk ügyesek. Nagyon figyelni kell, a sziklákon, oszlopokon levő résekre, mert azokon át vezet az út, és a falból kiálló rudak is feladatok. időre menő feladat is van a pályán, ügyesnek, gyorsnak kell lenni. 19 aranyrúd is van, 19 secretben. Ezek felfedezése is külön feladat. Ellenség nincs, medipack van bőven, bár egy sem kell, a nagy zuhanásokat úgysem éled túl. :) Ne hagyja ki senki ezt a remekművet, ezt a kalandot. Nekem nagy örömet okozott ezzel a pályakészítő, nem is tudok más értékelést adni rá, mint a maximumot.

Végigjátszás:

1.      pálya: The Manor először.

Secret 1: Secret 2: Secret 3: Secret 4: Secret 5:

Secret 6: Secret 7: Secret 8: Secret 9: Secret 10:

A filmbejátszás után menj jobbra, jobbra el a lépcső mellett, nyisd ki az ajtót, menj teljesen le, és a virág mögött vedd fel az 1. Gold Bar-t, ez az 1. secret.

Menj vissza az előszobába, menj fel a lépcsőn, menj balra, az emeleten is balra, és a karzat végében nyisd ki jobbra az ajtót. Menj balra, és a folyosó végén nyisd ki jobbra a másik ajtót is. Jobbra menj be az oldalterembe, kutasd ki a polcokat, mert lőszert, és a Revolver-t találod rajtuk.

 Húzd ki a nagy ládát a falból. Told el balra, és told egészen a karzat alá, de húzd be középre. Rajta keresztül feljutsz, és az egyik oldalon megtalálod a 2. Gold Bar-t, ez a 2. secret.

A másik oldalra is juss fel, ott medipackot találsz, majd a folyosó végén a fali beugróban lődd szét a kapcsolódobozt, és húzd is meg a kapcsolót. Menj ki az előző terembe, és a fenyőfa mögött menj be a másik oldalterembe. Az ágy mögött megtalálod a 3. Gold Bar-t, ez a 3. secret.

Az ajtó előtt lődd szét a ládát, vedd fel a lőszert, és a deszkákat is lődd szét, nyisd ki az ajtót, és bemenve az alsó kis teremben lődd szét középen a vázát, így kinyílik a rács, és bent megtalálod az Office Key-t.

Menj vissza, ki a lépcsőházba, és most a lépcsőn menj a másik karzatra, és annak a végén nyisd ki most az ajtót. Menj végig a folyosón, és a végén balra, nyisd ki az ajtót a kulcsoddal.

1.      Mentés - Savegames

Balra, a könyvespolcon, a túloldalon, forgasd meg a könyvet. Mássz fel az emeltre, menj jobbra, és ott is forgasd meg a könyvet a polcon. A másik oldalon is találsz egyet, és most már lemegy hátul a könyvespolc, és bemenve mögé, a raktárban, jobbra lődd szét a két ládát, mert medipackot, és lőszert rejtenek. Balra menve, helyből ugorva, a rúdon át juss el a létrára, mássz fel a jobb oldalán, jobbra told, és lökd le a ládát. Lent ismét menj be a rúd felé, de most a másik irányba, menj, lefelé a folyosókon, járatokon. Egy nagy barlangba értél. balra kapaszkodj le, juss le a létrán is legalulra, keresd meg, és lődd szét a deszkaakadályt, és vedd fel a 4. Gold Bar-t, ez a 4. secret.

Menj ott tovább, kapaszkodj feljebb egy szintet, és jobbra a kar mögött szétlőve a ládát, lőszert vehetsz fel. Told meg a kart is, Juss vissza a létrához, mássz fel rajta. Itt nem tudsz feljebb kapaszkodni, tehát juss el a túloldalra, és ott már felugorva elkaphatod a felső szint peremét. Mássz fel, jobbra ugrás az oszlopra, a rést elkapva, kapaszkodj át a jobb oldalára, majd megnyomva a lefelé-t, elkapod megfordulva a mögötted levő oszlopot. Mássz fel, csúszás, ugrás, és bent vagy a kinyitott rács mögött. Juss egészen le, a túloldalon pedig fel. kapaszkodj fel a résbe, mássz át rajta, a túloldalon kapaszkodj le, Kicsit csimpizz jobbra, majd lefelé-t megnyomva, megfordulsz, és ráugrasz a rúdra, de közben nyomd a balrát is, akkor sikerülni fog. Onnan pedig tovább ugrás. Helyből ugorva kapd el a következő rudat, majd ugrás a fali beugróba. Lökd a sziklát a lyukba, és mögötte egy másik hatalmas terembe értél. Ugrás a rúdra, onnan az oszlopra, majd a másik rúdon át eljutsz a túloldalra. Mássz fel a létrán, de csak a világos csíkig, ott kapaszkodj balra, a sarkon befordulva pedig egy fordulásos hátraugrással a párkányra értél. Onnan a rúdon át eljutsz az oszlopra, onnan balra a másikra, onnan pedig egy nekifutásos ugrással juss el balra, a párkányra, beugróba, ahol egy láncot húzhatsz meg.

2.      Mentés - Savegames

Kapaszkodj le, csimpizz jobbra egy négyzetnyit, majd hátraugorva, a rúdon át visszajutsz az oszlopra. Nekifutásból ugorj le a megnyitott átjáróba, lődd szét a ládákon a kisebbeket, vedd fel a medipackot és lőszert, és felkapaszkodva az emeletre mindkét oldalon, a lámpaoszlopon levő kapcsolókat húzd meg. Figyeld meg a szöveget, egy kódot rejt. Menj a kódos ajtóhoz, és üsd be a kódot 1952. Menj át a kinyílt ajtón. Menj fel a lépcsőkön, lőddd szét a kapcsolódobozt, és húzd meg a kapcsolót. Menj vissza, ki az oszlopcsarnokba, és jobbra, mássz fel a létrán. A fehér csíknál megint kapaszkodj balra, és hátraugorva a párkányra, majd a rúdon át megint eljutsz az oszlopra. Onnan a következőre, majd jobbra, a harmadikra, és onnan is tovább, a kis karzatra. kapaszkodj le onnan, ess le az alattad levő párkányra, és bemenve a szobába, a túloldalon megint ott vagy a rudakkal teli teremben. Most a jobb oldalin át jutsz el a kinyitott rácshoz. Menj le a sziklafolyosókon, és átugorva az oszlopra, meg is van az 5. Gold Bar, ez az 5. secret.

Gyorsan ugorj hátra, és kapd el a peremet, mert kilapulsz. Ugorj hátra, és menj vissza, amerről jöttél. A rudas teremben, nekifutásból kapd el jobbra a rést, mássz fel, és kússz át rajta. A túloldalon juss le, majd felfelé, és visszaérsz a nagyterembe. nekifutásból ugorj most balra, onnan a rúdon át a sarokba, majd jobbra fordulva, két rúdon át a másik sarokba jutsz el. Helyből ugorva eljutsz az oszlopon levő párkányra, és megtaláltad a 6. Gold Bar-t, ez a 6. secret.

Fordulj meg, ess le az alattad levő párkányra, és kússz át a résen. Jobbra, told el az útból a sziklatömböt, told meg a kart, majd bejutva a rácsos ketrecbe, lődd szét a kapcsolódobozt, és húzd meg a kapcsolót.

3.      Mentés - Savegames

Menj vissza, a résen át a nagy barlangba. Menj balra, ugrás a rúdra, onnan a sziklapárkányra, majd jobbra, kapd el az oszlopon levő rést. Ugrás feljebb, majd a kissé jobbra levő oszlopon kapd el a rést. Csimpizz át a túloldalára, és egy hátraugrás után, menj végig a folyosókon. Jobbra menj a raktárban, és szétlőve a ládát, megtaláltad a 7. Gold Bar-t, ez a 7. secret.

Menj vissza balra, és visszaértél a könyvtárba. menj le a létrán, told el a forgószéket, és kapcsold be a laptopot. Balra fordulj, menj át a megnyílt átjárón, végig a folyosón, majd a teremben vedd fel jobbra a kazettát, az Old Video Tape-t.

És balra is van egy kis emelvény, ott van a Manor Key.

Menj ki, vissza egészen a lépcsőházba, le a lépcsőkön, menj jobbra, és lemenve a kis lépcsőkön is, a kulcsoddal nyisd ki a nagykaput.

Menj jobbra, végig a folyosókon, és a szobor előtt, a földön megleled a 8. Gold Bar-t, ez a 8. secret.

Menj vissza, menj a másik irányba, le ott is a lépcsőn, és a nagy előszobában, teremben, balra, a sarokban, a növény mögött van a 9. Gold Bar-t, ez a 9. secret.

A terem túloldalán, balra a kandalló mellett, kapaszkodj fel a könyvespolcra, majd feljebb ugorva kapd el a képkeretet. csimpizz balra, körbe a termen, a sarokban ugrás feljebb, és amikor a fali kar fölé érsz, ess le, és rántsd le. Újra kapaszkodj fel a könyvespolcra, majd a képre, de most jobbra indulj el. Még feljebb kapaszkodva is csimpizz jobbra tovább, a második fali platform után ess le egy szintet, ott folytasd az utadat továbbra is jobbra, az üvegablak fölött ismét feljebb ugorva mehetsz tovább, és amikor elérsz a fali kar fölé, ess le, és rántsd le azt is. Oldalt kinyílt egy ajtó. menj végig a folyosón, és a következő ajtót nyisd ki. Az ebédlőbe értél. Jobbra a fal melletti kis szekrénykén medipackot találsz, a másik oldalon pedig lőszert. A két asztalsor között, tedd a projektorba a videókazettát. Jól figyeld meg a vetítő képet, mert ott a kód ami kell neked.

Menj vissza, egészen a lépcsőházba, veddd fel a kis szekrénykéről a

Irány fel az emeletre, jobbra, be a dolgozószobába, ott is tovább az oldalfolyosóra, ott használhatod a kódodat. üsd be hát a 1752-es évszámot. kinyílt mögötted az ajtó, menj hát be rajta.

4.      Mentés - Savegames

Jobbra, szemben, a láda tetején, a bőrönd mögött lapul a 10. Gold Bar-t, ez a 10. secret.

Oldalt a kis beugróban húzd meg a láncot. Menj vissza a dolgozószobába, fel az emeletre, át a megnyílt átjárón, és lecsúszol a barlangban a sziklákon a következő pályára.

5.      Mentés - Savegames

 

2.      Pálya. The Undergrounds:

Secret 11: Secret 12: Secret 13: Secret 14: Secret 15:

Secret 16: Secret 17: Secret 18:

 

Jobbra menj, és szétlőve a ládát medipackot vehetsz fel. Menj vissza, és a szikláról, nekifutásból ugorj fel a háztetőre. Középen ereszkedj le a házba, ott is menj le a járatba, és a következő szobában medipackot találsz, a ládát szétlőve pedig lőszert. Kapcsold be az asztalon a laptopot, így bemehetsz a ketrecbe, és húzd meg a jobb oldali kettő, valamint a bal szélső kapcsolót. Kinyílt a másik ketrec is, ott meg megtalálod a LaserSight-ot.

Illeszd is össze a revolvereddel. Menj vissza a házba, kapaszkodj fel a tetőre, ugord át a kerítést, és balra menj át a kinyitott átjárón. Csússz le, menj le a lépcsőn, jobbról kapaszkodj fel a sziklára, és a résben lőszert találsz. A másik oldalon is kapd el rajta a repedést, csimpizz át a baloldalára, és ott felugorva feljutsz a tetejére. A két fali szobor felett lődd szét a két kerek jelet, így lemegy két oszlop, és meghúzhatod a láncokat. Az összes oszlop lemegy, az összes láncot húzd meg. Juss le, menj vissza fel a lépcsőkön.

6.      Mentés - Savegames

Balra menj a lépcső tetején, majd be oldalt, és lefelé. Juss át a mozgó falaknál, akár a rudak segítségével, majd a túloldalon menj fel a lépcsőn. Húzd meg a láncot, majd irány vissza, át a mozgó falaknál, fel a lépcsőn, és a lépcső tetején menj most balra. le ott is a lépcsőn.

7.      Mentés - Savegames

Kapd el a baloldali oszlopon a repedést, kapd el az alatta levőt, csimpizz át a túloldalára, és ugrás a mögötted levőre. Jobb oldalra kapaszkodj át, és most is a mögötted levőt kell elkapnod. Csimpi a baloldalára, majd a hátad mögöttire, annak is a túloldaláról kell ugranod a következőre. Most jobbra kapaszkodj, a jobb oldaláról a mögötted levő rést kell elkapnod a falon. Balra folytasd a mutatványodat, majd megint a hátad mögöttire kell ugranod. Most már egy egyenes platformra kell csak eljutnod a hátad mögött, majd onnan le egy fali beugróba. Juss fel, át balra a termen, és az ablakban meg is találtad a 11. Gold Bar-t, ez a 11. secret.

Menj vissza, ahova leugrottál, kapaszkodj fel balra a résbe, csimpi jobbra, ugrás feljebb, és mássz fel a platform legszélén, ott nem ér el a mozgó fal. A túlsó széléről ugrás balra a fali repedést elkapva, majd a mögötted levő következik, annak baloldaláról a mögötted levő, és megint a mögötted levő üres, egyenes oszlop. Kapaszkodj le, eggyel lejjebb kapaszkodj, majd jobbra, hátra a beugróba, onnan balra, a résre. Ott is balra, amíg lehet, és végül fel, és felértél végre ebben a teremben. A rúdon keresztül juss át a túloldalra, de rögtön ugorj, mert kilapulsz. Balra menj, de visszafordulva időben térj ki a kövek elől. Most már felmehetsz a lépcsőn, és meghúzhatod a második láncot is.

8.      Mentés - Savegames

Oldalt is van egy lánc, azt is húzd meg, és visszamehetsz a kezdő terembe, a vízköpőkhöz. Menj balra, a korlátoknál is balra, és a magasabb szikklaplatformról, ugorj be oldalt a fali beugróba. Felkapaszkodni oda nem tudsz, csak beugrani oldalról. Kapaszkodj fel a résbe, mássz át rajta, a túloldalon kapaszkodj le, csimpizz el jobbra, mássz fel, és feljebb kapaszkodva, most balra csimpizz. Vigyázz a gőzfújókra. A sarkon túl felmászva, a növényekben megtalálod a 12. Gold Bar-t, ez a 12. secret.

Továbbra is balra csimpizz, majd a végénél mássz le, ess le a sziklákra, fordulj meg, és felugorva kapd el a magasabban levő sziklát. Még feljebb jutva, menj át a nyitott nagykapun. Menj be, le a létrán az alsó szintre, és a fénylő tartályok flett lődd szét a rombusz jeleket, mindkét oldalon, és kinyílik a kapu. A fali beugrókba is juss fel, mert lőszert rejtenek.

9.      Mentés - Savegames

Menj át a kapun, jobbra juss el a rudakon keresztül a hídra, ott egy jobbra ugrással eljutsz még egy rúdon át a fal szélén levő párkányra. Fuss végig rajta, a túloldalon újra rúdugrás következik, a második után jobbra lődd szét a vázát, és medipack a jutalmad. Menj be középre, és lökd a mélybe a halszobrot. A fal mellett haladj tovább. Újabb rudakon ugrás után, egy kart tolhatsz meg, és beugorva jobbra a fali beugróba, megtaláltad a 13. Gold Bar-t, ez a 13. secret.

Folytasd az utadat, újabb rúdon át a fali beugróba, ott mássz fel balra, majd a fali résben kapaszkodva haladj balra, a végén lökd a mélybe a következő halszobrot is. Ugorj át szemben a hídra, majd balra, ugorj le a mély vízbe. Mássz ki jobbra, és a halszobrot, told, húzd a mélyebb részre, és onnan lökd be a vízbe. Oldalt, a kövek mögött medipackot találsz. Menj tovább, a szoborig, és told meg a kart. Leengedted a vizet. Menj át a túloldalra, é nekifutásból ugorj bele a vízzel teli kis medencébe. Mássz ki, és a két halszobrot told a súlykapcsolókra. Van egy fali beugró nem messze. kapaszkodj fel, majd a kicsit magasabbról lekapaszkodva, és onnan felugorva feljutsz a medencéből. Menj arra, ahol a vízbe ugrottál, ott találsz az egyik oszlopon egy létrát, mássz fel, menj jobbra, majd balra, és a már ismert útvonalon, rudakon, fali repedéseken keresztül eljutsz oda, ahol a második szobrot a mélybe lökted. Ugorj át a hídra ismét, és jobbra menve megtalálod, és átmehetsz a kinyitott ajtón. Most nagyon vigyázz, nagy az oldalszél végig a mostani utadon. :)

Menj végig a folyosókon, menj balra, majd jobbra, vigyázva a gőzfújókra, amik tulajdonképpen nem is gőzfújók, hanem erős szélgenerátorok. Vigyázz nehogy oldalt lefújjanak, így ne állj meg rohanj, ugorj egyfolytában, közben ugrás közben tudsz kicsit oldalra is kormányozni. Beérsz egy nagyterembe. Lődd szét szemben a két fali beugróban a szobrokat, és medipackokat találsz ott. A bejárattól jobbra, kapaszkodj fel a résbe, ugrás feljebb, majd a mögötted levő rudakon keresztül jutsz el a túloldalra. Mindig a tömb külső széléről ugorj, és ugrás közben is kormányozz oldalra, akkor nem fúj le a szél. Ott is ugrás feljebb, és a mögötted levő, magasabban levő rudakon folytatod a kalandot. A túloldalon megint a mögötted levő két rúdon kell átjutnod, és a következő sarkon is ugyanúgy. Utána még egyszer meg kell ezt tenned, mire a végén a gőzfújóhoz felkapaszkodva, beugorhatsz a fali beugróba. A kis folyosó végén felkapaszkodva, a szobor mögött megtalálod a 14. Gold Bar-t, ez a 14. secret.

10.  Mentés - Savegames

Told meg a szobor előtt a kart. Lent kinyílt a nagy zsilip, most lett igazán vihar, szél a teremben. Menj ki a karzatra, és nekifutásból ugorj a lentről feláramló viharos szélbe. Az felrepít, és a felső szintre érsz. Menj a folyosón végig, kiérve a nagyterembe, ne told még meg a kart. Ugorj a vízbe, ússz jobbra, a falmentén, és hátul beúszva egy beugróba megtalálod a 15. Gold Bar-t, ez a 15. secret.

Ússz vissza, mássz a partra, és most told meg mindkettő kart. Jobbra menj le a lépcsőn, ugrás az első oszlophoz, a mellette levő tömbre, onnan fel oldalt a platformra, fel a tetejére, onnan pedig balra a nyitott ajtóhoz. Bent lődd szét a vázákat, az egyik medipackot rejt, majd húzd meg a láncot is. Ugrás vissza az oszlopra, juss le róla, ugrás át a másikhoz, és ott is juss fel a tetejére. A forgó tűzre vigyázz. Itt is ugorj át a nyitott ajtóhoz, de ne akard elkapni a peremet, csak ugorj nekifutásból. Jobbra húzd meg a láncot, majd vissza az oszlopra, és juss le róla. A harmadik oszlopon is fel kell jutnod, ez a legnehezebb a sok forgó tűz miatt. Az oszlop alatt, a vízben medipackokat találsz egyébként. Ha sikerült, ugrás át itt is az erkélyre, de még ne menj be az ajtón. Menj balra, az erkély végén ugrás balra a tetőre, de a fehér részre érj, így lecsúszva elkapod a peremét. csimpizz balra, a tetőnél mássz fel, és megtaláltad a 16. Gold Bar-t, ez a 16. secret.

Ugorj le a vízbe, és most ismét fel kell jutnod a harmadik oszlopon át a nyitott ajtóhoz. No most már átmehetsz rajta.

11.  Mentés - Savegames

Menj be, a medence túloldaláról nézz vissza, felfelé. találsz egy szétlőhető gombot. Lődd szét, és jobbra fent is van még egy azt is. menj át a kinyílt ajtón, és balra, a kis emelvényről vedd le az első keresztet, az 1. Sacred Cross-t.

Fordulj meg, és a kar mögött, a szobor mögött megtalálod a 17. Gold Bar-t, ez a 17. secret.

Told meg a kart, fordulj meg, menj balra, és megint balra, át a kinyitott nagykapun. Beleugrasz a vízbe. Ússz át lent a mélyben a járaton, és visszaérsz egy ismerős nagyterembe. Kimászva balra kicsit megtalálod a beugrót, oda menj majd balra a kicsit magasabbra. Ott kapaszkodj le, majd felugorva elkapod a fenti részt. Menj ott is balra, ismét keresd meg a létrát, és mássz fel rajta. Menj jobbra, megint jobbra, ugrás a két rúdon át, majd jobbra folytasd az utadat, és odaérsz a megjelent kötélhez. Felugorva kapd el, csússz le rajta ameddig lehet, és lengesd be. Jól lengesd be, és amikor Lara a lábát is felhúzza, akkor ugorj, és kapd el az oszlopon a repedést. Ugrás feljebb, majd jobbra, a karzatra. menj végig a folyosón, lefelé a hosszú lejtőn, és egy tűzfújód terembe értél. Jobbra a második medencébe ugorj bele, ússz át a résen, és leúszva megtaláltad a 18. Gold Bar-t, ez a 18. secret.

Három tűzfújót kikapcsolhatsz az oszlopuk mögötti nyelvet meghúzva. Igyekezz, mert csak kis időre kapcsolod ki őket. Ha sikerült, akkor a kis emelvényről felveheted a második keresztet, az 2. Sacred Cross-t.

Menj át a kinyílt ajtón, menj balra a raktárba, és az ajtón át visszatérsz a kastélyba.

 

3.      Pálya: The Manor másodszor.

Secret 19: Statisztika :

12.  Mentés - Savegames

Menj ki a lépcsőházba, a lépcső mellett jobbra, nyisd ki az ajtót, és menj le a folyosókon. A két kereszttel nyisd ki a nagykaput.

13.  Mentés - Savegames

Lődd szét a vázákat, az egyik alatt lőszert találsz, és kettő váza egy-egy gyertyát. az egyiket vedd fel, és menj ki innen, egészen vissza a lépcsőházba. Menj balra, és a karácsonyfa mögött át a nyitott ajtón. Menj balra, fel a lépcsőkön, és a teremben, az ajtók felett, balra, és szemben egy-egy szétlőhető gombot látsz. Lődd szét őket, a kandallónál gyújtsd meg a gyertyádat, majd menj vissza a lépcsőházba. Ismét a lépcsők mellett jobbra, le amerre a gyertyát találtad, és a szétlőtt vázáknál gyújtsd meg mind a négy álló edényt. Menj át a kinyílt nagykapun. Le a lépcsőn, és a jobb oldali kripta mögött, a földön megtalálod a 19. Gold Bar-t, ez a 19. secret.

14.  Mentés - Savegames

Fordulj meg, menj a terem túloldalára, és a jobb oldali kripta előtt fordulj meg. Nézd meg a kripta alját. látod ott a sötét gombot? Célozva lődd szét, és a kripta elmozdul. Lemenve alá, megtaláltad amit kerestél a Lara édesanyjának a Varródobozát.

Meglesz hát Zip ajándéka is! Még egy filmbejátszás következi, egy párbeszéd Zip-el, és Winston-al, és vége is ennek a remek kalandnak.

OBig


Videóvégigjátszás: Doggett TV

 

<


Az oldalon közölt képek, a szöveges tartalom, illetve minden sajátkészítésû anyag, a © TR Editor.hu tulajdonát képezi. Azokat semmilyen formában nem lehet reprodukálni, másolni, terjeszteni, csak a szerkesztõség engedélyével.