.....................................................................

LB Advent Calendar 2020 - Golden Memories

Készítõ: Astraf

Letölthetõ - download: Innen

Csomagold ki az astraf_golden_memories.zip-et, másold a benne levő könyvtárat valahova, és az abban levő tomb4.exe-vel indulhat is a kaland.

Történet:

Közvetlenül karácsony előtt Lara felmászik a jeges és havas hegyekre, és felfedez olyan helyeket, amelyek emlékeztetnek a régi kalandokra. Ez a pálya, tisztelgés a Tomb Raider 2: Az arany maszk rész előtt.

Vélemény:

 Ugyan az Adventi Naptár, idei első pályája, de igazából mégsem karácsonyi pálya: Ugyan havas, jeges helyeken kalandozunk, de van ellenség is. Hópárducok, keselyűk, pár pók, fegyveresek, sőt még egy hatalmas Yeti is ránk támad. Azért bizony nem rossz pálya. Jók a feladatok, nem túl nehezek, bár a gong-al előszörre nem tudtam mit kezdeni. :) Nagyon hasonlít a TRII Golden Mask részhez. Fegyvert, bőven kapunk, és medipackot is, bár én egyet sem használtam el. Túl nehéz feladatok nincsenek benne, kellemes kikapcsolódást nyújt, ne hagyja ki senki ezt a remek kalandot. Három secret is van a pályán, ezek megszerzése is külön feladat.

Végigjátszás:

Statisztika:

Secret 1: Secret 2: Secret 3:

Ugrás a vízben levő oszlopra, majd a következőre, végül a túlpartra, és vedd fel a fáklyacsomagot. Ugrás vissza, a harmadik oszlopra, majd a túlpartra, a laposabb részre. Juss fel a laposabb szilákon, és egy gödörben megtalálod az első Aranykupacot, az 1. secret-ben.

Csússz le a vízbe, szedd össze a lőszereket, és medipackokat, majd mássz a partra a pálya elején. Juss el az utolsó oszlopra, onnan még messziről lődd le a hópárducot, majd nekifutásból kapd el a szemközti partot. Mássz fel, és menj jobbra, a folyosón. Újabb hópárduc után a folyosón vedd fel a fáklyacsomagot, és a végén óvatosan lépj ki a szabadba, mert fentről egy hógolyó köszönt rád. Menj tovább, és egy szakadékhoz értél. Lődd le a szemközti részen a hópárducot, és nekifutásból ugrás, csússz le a sziklán, kapd el a peremét, és úgy középen esss le a kis oszlopra. Gyújts fáklyát, kússz be a résbe, és vedd fel a lőszereket, és az UZI-t. Kimászva balra indulj, ugrás a mélység fölött, és egy kismedipack a jutalmad. Kapd el felugrova a sziklát, és csimpizz el a szakadék felett a túloldalra. Ott is lőszert találsz, majd a szakadék szélén jobbra fordulva kapaszkodj fel felugorva a sziklaperemre. csimpizz jobbra, amíg lehet, majd felmászva, hátra, és előre ugorva, közben nyomva a jobbra-t is, egy egyenes oszlopon landolsz. Kapaszkodj fel jobbra, a sziklára, fegyvert elő, és végezz a két fegyveressel. Vedd fel, amit rád hagytak, a lőszert, és a Hut Key-t.

1.    Mentés.

Ugrás a vízbe, és az utolsó oszlopról ismét juss el a barlangokig. Most egyenesen menj tovább, a jeges barlangba. Vigyázz, a barlang jobb oldalán haladj, mert három jéggörgeteg is ki akar lapítani. Középen kapaszkodj fel a jeges létrára, mássz teljesen fel, majd kettőt lefelé, és egy fordulásos ugrással (+End) kapd el a mögötted levő részt. Mássz fel, menj ki a szabadba, vedd fel a lőszert, és lődd le a keselyűt. Jobbra menj be a barlangba, vedd fel a sarokban a lőszert, majd a másikban a nagymedipackot, menj lefelé, újabb lőszert találsz. Ne menj tovább egyelőre, menj vissza a gleccserre, menj elfelé, majd balra, lődd le a hópárducot, vedd fel a lőszert, majd a ládák körül is lőszert, és nagymedipackot találsz.

2.    Mentés.

Továbbmenve, egy bázisra érsz. menj a zárt rácsok előtt balra, vedd fel a lőszert, majd vissza az autóhoz, és nyisd ki a kulcsoddal mellette az ajtót. Vedd fel az ablakokból a lőszert, medipackot, majd menj fel az emeletre, ott megtalálod a Shotgun-t, és lőj szét minden dobozt, ládát, és vedd fel a kis emelvényről a Tibetan Mask-ot.

Az emeletre is kapaszkodj fel, lődd le a pókokat, és tedd a hátizsákodba, amit ott találtál. Menj vissza, le a földszintre, húzd el a ládákat az útból, és mögötte menj be a folyosóra.

3.    Mentés.

A végén felugorva kapaszkodj fel balra, Majd balra haladva, egy gödörben lőszereket találsz. Ugorj ki onnan, lődd le a fickót, és vedd fel a Snow Mobile Key-t.

Ereszkedj le egy emelttel lejjebb, vedd fel a fáklyacsomagot, és a maszkkal nyisd ki a kaput. A sötét folyosón gyújts fáklyát, kapaszkodj fel jobbra a fali résbe, és vedd fel a lőszereket, és az M16-ost.

4.    Mentés.

A kapu mellett vedd fel a kismedipackot, majd átmenve rajta, a folyosó végén ugrás a létrára, mássz le, mássz jobbra a gödörnél. csúszás, ugrás, kapd el a túloldalt, és beértél egy hatalmas, aranyfolyamos terembe.

5.    Mentés.

Ess le, majd ugrás az aranyfolyamhoz. Juss át a túloldalra, és vedd fel a fal mellett a lőszereket, majd visszaugorva, az égő fáklya előtt vedd fel a földről a Fáklyá-t.

Gyújtsd meg a tűznél, és dobd le. Mássz le a földszintre, a két oldalt a sötét részen vedd fel a lőszereket, és a medipackokat. majd menj az óriás gonghoz.

6.    Mentés.

Előtte megállva nyomd meg a CTRL-t, és a mögötted levő nagykapu kinyílik. és kijön rajta egy óriás yeti. Végezz vele, vedd fel a fáklyát, a kis emelvény mellett gyújtsd meg vele a két fali fáklyát, és vedd is fel a Golden Mask-ot.

Mássz fel a létrán, menj az égő fáklyához, és nekifutásból kapd el a kötelet. Juss át a túloldalra, vedd fel az Aranykupacot, a 2. secret-ben.

Irány le a földszintre, mássz fel ismét a létrán, és amerről jöttél, hagyd el a termet. Menj vissza, balra, ahol megszerezted az első kulcsot a két fegyverestől, be ott a vízbe, és ismét mássz ki az utolsó oszlopra, onnan pedig juss a partra. Most balra, menj, a sarokban vedd fel a gránátlőszert, majd továbbmenve tedd a helyére a Masc-ot. Vedd fel a lőszert, és menj ki innen. menj a jeges barlangba, ismét mássz fel a jéglétrán, majd hátraugorva juss ki ismét a gleccserre. ismét menj baléra, és a bázison, az autó mögött nyisd ki a kulcsoddal az ajtót.

7.    Mentés.

Vedd fel a lőszert, ugord át a szánt, lődd szét a fali résen a rácsot, és mássz fel a résbe. A túloldalon ess le a terembe, végezz a fegyveressel, és vedd fel a lőszereket. Juss fel az emeletre, vedd fel a medipackot, a túloldalon pedig húzd meg a fali kart. Kinyílt a földszinten az ajtó. Menj le, de először a szemköztit nyisd ki, és menj ki a szabadba. Menj balra, lődd le a fegyverest, vedd fel a lőszert, majd a ládáról ugrás a fali résbe. A túloldalon lődd le a keselyűt, Majd jobbra menve, helyből ugorva kapd el a sziklát. Csimpizz balra, a túloldalon, egészen a fal mellől ugorj hátra, majd menj be a kis folyosóra. A másik oldalon vedd fel balra a lőszereket, majd jobbra menve a végén kapaszkodj le a sziklán. Csimpizz balra, és mássz fel az egyenes résznél. Ugrás be a fenti gödörbe, és megtaláltad a Gránátvetőt.

Irány vissza a hómobilhoz. Pattanj rá, hajts ki, és hajts jobbra, fel a gleccserhez. Hajts felfelé a gleccseren, szemközt ugrass át a jégfolyamon, majd lefelé hajjtva, a szabadban szállj le a motorról. Teljesen a jobb oldalon haladj, akkor megúszod a hógolyót. :) Vedd fel a fáklyacsomagot, a kismedipackot, majd a a túloldalon a lőszert. Hajts le az épülethez, a ládák mögött fel az emelkedőn, be az épületbe, ott szállj le a gépről. Végezz a fegyveressel, és vedd fel a kulcsát, az Ancient Key-t. 

A medipackot se hagyd ott. Húzd meg a fali kart, majd pattanj a szánra, és Hajts ki innen. Hajts be az épületbe, a túloldali ajtón át, majd hajts el az autó mellett, és a zárt kapu előtt állj meg.

8.    Mentés.

Szálj le a gépről, menj fel a gleccserhez, de előtte, balra csússz le a leengedett vízű tóba. Menj a túloldalra, ahol a sodrás miatt az elején nem tudtál beúszni, és találsz ott balra egy folyosót. Menj végig, nekifutásból ugorj a kis vízbe, ússz le, Majd fel, és kimászva a teremben, nyisd ki a nagykapu. használd a kulcsodat, és a kis emelvény mögé bemenve, a rejtekhelyen megtalálod a Golden Skull-t, a 3. secret-ben.

Vedd fel az emelvényről a Golden Dragon-t.

Ússz ki a vízzel feltelt járatból.

9.    Mentés.

Pattanj a szánra, és hajts át a kinyílt kapun.

10.                      Mentés.

Üsd el a fegyvereseket, és ezzel vége is a kalandnak.

OBig 

Videóvégigjátszás: Doggett TV

 

 


Az oldalon közölt képek, a szöveges tartalom, illetve minden sajátkészítésû anyag, a © TR Editor.hu tulajdonát képezi. Azokat semmilyen formában nem lehet reprodukálni, másolni, terjeszteni, csak a szerkesztõség engedélyével.