.....................................................................

LB Advent Calendar 2019 - Christmas in Sevilla

Készítõ: Advent Calendar team 2019: AgentXP & DJ Full & Jesus C. Croft & LoreRaider & Sponge & tombraiderxii

Letölthetõ - download: Innen

Csomagold ki a lb_advent_calendar_team2019_christmas_in_sevilla.zip-et, másold a benne levő könyvtárat valahova, és az abban levő tomb4.exe-vel indíthatod is a kalandot.

Történet:

Lara Croft néhány napot tölt a spanyolországi Sevilla-ban, hogy az ünnepek alatt némely kutatást végezzen a helyi archívumban. Hallott egy koncertről is, amelyet aznap este a "Sounds of Seville" zenekar ad elő. Mit tegyen addig? Talán itt az ideje városnézésre? De mit tegyen addig? Vidd vissza az olvasott könyvet az archívumba, ... és akkor talán itt az ideje, hogy megnézd a várost, és megtaláld a rég elveszett zenei kottát, mielőtt az esti koncert elkezdődik.

Vélemény:

Az idei Karácsony megkoronázásaként pár napos késéssel ugyan, de elkészült az idei legszebb, legnagyobb, legkalandosabb pálya hat mindenre elszánt pályakészítő összefogásaként. Fantasztikus kalandot alkottak. Sevilla-ban kalandozunk. Az utcán, az épületekben, a fedett piacon, bemerészkedünk egy borbélyműhelybe is, ahol majdnem megnyírnak. :) Járunk a Katedrálisban, a templomban, az altemplomban, és még lejjebb is elmerészkedünk. Túl nagy nehézség nincs a pályán, mindössze egyetlen időre menő feladat van, és persze ellenség sincs. A hajléktalannak viszünk takarót, meg zeneszerszámot, kóddal védett ajtón is be kell mennünk, szóval változatosak a feladatok, mint egy jó TR játékhoz illik. Rengeteg holmit kell beszerezni a végéig. 4 secret is van a pályán, mindegyike, egy-egy régiséget rejt, ezek megszerzése is külön feladat. Ne hagyja ki senki ezt a hatalmas, gyönyörű kalandot! Békés, Boldog Karácsonyt mindenkinek! (OBig)

A játték, az idei év legszebb, legjobb játékmenetét kináló karácsonyi pályája.
Seville-ba kalandozunk el, ahol egy kottakönyv megszerzése után együtt örömzenélhetünk barátainkkal.
A pályán nincsenek ellenségek, de egy pisztolyt kapunk az ablak-akadályok leküzdéséhez.
Sok a komment-párbeszéd szöveg, angolul. Sajnos aki nem vagy kicsit beszéli a nyelvet annak nehezebb dolga van.
Elsõ végigjátszásra szövegértés nélkül kicsit nehézkes, de végigvihetõ.
Jó szórakozást mindenkinek.
Duduska

Végigjátszás:

Statisztika:

Secret 1: Secret 2: Secret 3 : Secret 4:

Vedd fel az asztalról az ArchivoBook Rental könyvet.

A másik asztalon egy narancsot találsz, ami a kismedipack a pályán. Fordulj meg, menj ki a térre, de a sarkon figyeld meg a falon a képet, és a két évszámot, ez még fontod lesz. 1184-1198.

Menj a tér közepén, a kis szoborhoz, és szembe állva vedd le a tetejéről a Vandal Ring-et, ez az 1. secret a pályán.

Menj balra, a fali gombbal nyisd ki a rácsot, és bemenve a kis folyosón, lökd be a nagy ajtót.

1.    Mentés

Menj fel az emeletre, és a beugróban vedd fel a földről a piros takarót, a Warm Blanket-et.

Menj hát ki, és add oda neki, a kutya felől állva.

Egy cetlit kapsz a hajléktalantól, az Archivo Help Desk Number-t.

Fordulj meg, menj balra, az utca végén megint balra, és a fali telefonhoz menve telefonálj egyet. Tőled jobbra kinyílt egy rácsos ajtó. menj oda, és két számzárat találsz. No most kellenek azok az évszámok. Üsd hát be őket. Balra az 1184-et, jobbra az 1198-at. A CTRL-el választod ki a számokat, és a végén a csillagra is nyomj egyet, jóváhagyva, amit választottál. Ha sikerült, kigyulladtak a fáklyák, és kinyílt az ajtó. bemenve, balra, tedd a könyvet a második könyvespolcra, menj fel az emeletre, és a kinyílt rejtekajtón átmenve vedd fel a Almohad Dirhams-t.

Menj vissza a térre, és balra menve beszélgess az oszlop előtt álló nővel, majd nyiss be a Borbélyhoz. Jobbra a tükröspolcról vedd le az ollót, a Barber Scissors-t.

Guggolva, kúszva vészeld át a sok megjelenő olló rohamát. :) Menj az asztalnál üldögélő emberhez, és egyszercsak megnyílik az ajtó, és egy hatalmas olló jelenik meg. Ha nem akarod hogy levágja a hajadat, menj vissza a tükrös polcok mögé, és ha eltűnt az ajtóban, odamehetsz az emberhez, és felveheted az asztalról az Essgee’s Rock Album-ot.

Tedd is be a fal tövében lapuló zenelejátszóba, és kimehetsz végre innen. A kis tér túloldalán a nő mellett vágd el az ollóval a kis kötelet, és bemenve a kinyílt ajtón, a kis emelvényről felveheted a kis cápás ajándékot, a Festive Shark Plushie for DJ Full-t.

2.    Mentés

Most menj vissza abba az épületbe, ahol az emeleten a takarót találtad, és a földszinten tedd a cápát az ajándékdobozokra. A világos cápás dobozra. Egy kulcsot kaptál cserébe, a Lockpick-et.

Menj hát fel az emeltre, és nyisd ki vele a faajtót. A lépcső mögött kússz át a fali résen, jobbra húzd ki a beugróból az állványt, húzz rajta kettőt, majd feljutva rá az egyik irányban felkapaszkodva a tető alá, felveheted a süteményt, ami a nagymedipack a pályán, a másik irányban meg egy fali gombot nyomhatsz meg, ami kinyit egy csapóajtót. Lent, a szekrény mögött is találsz süteményt.

Menj ki, menj fel a lépcsőn, és a létrán felmászva a tetőre értél.

3.    Mentés

Ugorj fel a peremre, nyomd meg mind a két gombot, és oldalt a kinyílt rácson bemenve felveheted az Pick Axe-t, a csákányt.

Ugrás fel a tetőre, majd balra a laposabb részekre ugrás, végül a szemközti erkélyre. Ott a csákánnyal nyisd ki az ajtót, húzd meg a fali kapcsolót. Menj ki, ugrás a másik kis erkélyre, majd a következőre. Felmászva fáklyacsomagot vehetsz fel az asztalról, utána ereszkedj le a földszintre. Menj vissza a hajléktalan felé, majd tovább, és a toronynál jobbra menj, mert a kis sikátorban nyílt ki egy ajtó. Menj be, rántsd fel a csapóajtót, és mássz le a létrán a csatornába. Juss el a platformokon át ugrálva a fali kapcsolóig, jobbra menve, majd a terem másik oldalára átjutva, menj be a kinyílt rácson. Jobbra menve egy újabb városrészbe értél.

4.    Mentés

Menj előre, fel a kis teraszra, és az asztalról vedd fel a Gyertyát, az A Glass of White Coffe-t.

Menj vissza, amerről jöttél, a falnál jobbra, és húzd ki az állványt a beugróból. Húzd, told a nagyobb mellé, majd feljutva a magasabbra, fordulj meg, ugrás a várfalra, és jobbra bemenve a folyosóra told ki az állványt, amennyire lehet. menj ki a várfalra, és a túloldalon, az állványon át juss fel a beugróba. Ugrálj balra a beugrókban, majd le az erkélyre, onnan kapaszkodj vissza a fali beugróba, és balra bújj át felkapaszkodva a fali résen. Ugorva kapd el ott a tetőt, csimpizz balra, és a sarkon túl ess le a következő erkélyre. Mássz fel a tömbre, majd onnan nekifutásból ugord át a kis tetőt, és egy újabb erkélyen, kerengőn landolsz, ahol az asztalról felveheted a süteményt, és a Visigoth Eagle-t, a 2. secret-ben.

Háttal ugorj most a ferde tetőre, amit az előbb átugrottál, és elkapva a peremét, ess le a földre. Ismét juss fel az állványokra, a sarkon túl is az állványokon haladj, a kitolton keresztül feljutsz a fali kis folyosóra, a túloldalon ismét állványokon át vezet az út, a következő kis toronyba. Kapaszkodj le, és ess bele a mélybe, a vízbe. Ússz be a járatba, ússz végig a folyosókon, és a medencébe érve mássz ki a vízből.

5.    Mentés

Menj előre, a túloldalon a nagyteremben fel az emeletre, balra el a lépcső mögött, végig a folyosón, és nyomd meg a fali gombot. menj be a kinyílt ajtón, és a télapó mellett jobbra feszítsd ki a faajtót. A földről vedd fel a Some Euros-t.

Kint, a szobában, az asztalon fáklyacsomagot is találsz. Menj ki, le az emeletről, sőt még lefelé menj egy emeletet, a fali gombbal nyisd ki az ajtót, és menj ki a térre. Menj balra, és add a pénzt a hamburgeresnek. Egy churros-t kapsz tőle, a A Wheel of Churros-t.

Menj vissza az épületbe, fel a második emeletre, és kombinálva a churrost a kávéval, add a télapónak. Megkapod tőle a torony kulcsát, a Key-t.

Menj ki az épületből, át a téren szemben, menj le az alagsorba, juss át ismét a platformokon át a forró vízen, és felmászva a létrán visszaérsz a kis sikátorba. menj ki onnan is, és nyisd ki a torony ajtaját a kulcsoddal.

6.    Mentés

Feszítsd ki a falból a rögzített kötelet, vedd is fel a kampót, a Broken Hook-ot.

Ugrás a lezuhant ládára. Balra ugrás az emeletre, és nyomd meg a fali gombot. A ládáról most ugrás fel az erkélyre, onnan a másikra, majd balra a következőre. kapaszkodj fel a tetőre, onnan balra a kialudt tüz helyére, ott felveheted a fegyveredet, a Pisztoly-t.

Nekifutásból kapd el a tetőt, csimpizz balra, és a sarkon túl ess le a hóba. a padról felveheted a Menorah-ot a 3. secret-ben.

Ugord át a kis kerítést, így visszaérsz, le a sikátorba. Menj most vissza a térre, és be a fedett piactérre.

Menj végig az utcán, a végén jobbra, és ott is a végén balra, húzd meg a fali kart. Menj be a nem messze kinyílt ajtón, és a pult mögött is húzd meg a kart. Menj visszafelé az utcán, be jobbra a kinyílt festményboltba, és ott is húzd meg a kart a falon. A szemközti könyvesboltban is ugyanez a feladatod, majd a szép, kékcsempés boltban is. Menj vissza a legelső, és a második karhoz, és újra húzd meg őket. menj vissza a kékcsempés bolttal szemközti kávézóba, a kis emelvényről vedd fel a süteményt, menj át a szobán, ki a jégpályára, a túloldalán megnézheted a hárfa előtt a kottatartót, ide kell majd hozni a kottát, ha megszerezted. Most az asztalról vedd fel a Small Waterskin-t.

7.    Mentés

Fordulj meg, menj a szemközti kis utcába, és nyisd ki a fali gombbal a térre vezető ajtót. Menj ki a térre, menj balra, be abba a házba, ahol a pálya elején találtad a piros takarót. Most is menj fel az emeletre, be az álkulccsal kinyitott ajtón, fel a lépcsőn, mássz fel ismét a létrán a tetőre. Ismét ugrás fel a magasabb részre, onnan le az egyenes részre, ugrás át a következőre, de ott most balra fordulj, lődd ki, és ugrás át a torony ablakába. Balra kell ugranod, a ferde részre, de egy fordulásos ugrással, hogy elkaphasd a fali rést. Háttal ráugorva a lejtőre is megoldható. Csimpizz balra, mássz fel, és mássz fel a létrán is. Ha kigyönyörködted magadat a látványban, akkor csússz le a drótkötélen, majd ereszkedj le ott a földszintre, egy kis udvarba. Kinyithatod a fali gombbal a kaput, de ne menj ki, inkább menj a hátsó udvarba, ott nyisd ki az ajtót a kapcsolóval, és menj be a kinyílt ajtón. Menj fel az emeletre, és veddd fel a kis emelvényről a Cathedral Key-t.

8.    Mentés

Menj ki az épületből, ki a kis térre, és jobbra menve nyisd ki a kulcsoddal a Katedrálist. Jobbra menj a kis medencébe, és töltsd meg vízzel a kis vizestömlődet. Húzd meg a fali kart is, és kint az előtérben mássz fel a felemelkedett állványra. Megfordulva juss fel a kis erkélyre, onnan balra, a platformra, és onnan a fali beugróba. a túloldalon juss le a kis udvarba, a fali karral engedd le az állványt, és a kútba ugorva a jég beszakad alattad, és egy narancsot vehetsz fel. Mássz vissza fel, amerről jöttél, de a fali beugró előtt kapaszkodj fel a plafonlétrára, és csimpizz át a túloldalra. kapd el a fali rést, mássz át rajta, a túloldalon ugrás az erkélyre, ahol sütemény vár. ugord át a korlátot, elkapva a kötelet, és belengetve, ugrás, és rántsd le a fali kart. Menj az előszobába, menj jobbra, és mivel leengedted ott az állványt, kiérsz a kis udvarba, és bemehetsz szemben a kinyitott ajtón a Templomba. Az oltár mögött balra húzd meg a kart.

9.    Mentés

Gyorsan fordulj meg, mert időre megy a feladat, juss fel az állványra, onnan a magasabbra, onnan balra a felemelt fali platformra, és onnan fel az ablakba. Ugrás a törött oszlopra, onnan vissza a másik fali beugróba. Kapaszkodj le, és csimpizz balra, a mások beugróba. irány megint a következő törött oszlop, majd vissza az utolsó beugróba, ahol meghúzhatod a fali kart. Ugrás a megjelenő kötélen át a túloldalra, és ott is húzd meg a fali kart. Ess le a földszintre, és menj ki az oltár előtt jobbra, a szabadba. Menj be mindjárt jobbra a szobába, és ott balra, a sarokban kapaszkodj fel az emeletre. Az asztalról vedd fel a narancsot, menj tovább, és ugrás át a túloldalra, ahol egy újabb kart húzhatsz meg. Ereszkedj le a földszintre, menj vissza a templomba, de még ne menj le a mélybe a lement padlónál. Menj inkább balra, ki a templomból ki a Katedrálisból is, ki s kis térre, majd a nagy térre. Jobbra menj, el a hajléktalan előtt, be a számzárral védett épületbe. balra menj fel az emeletre, a lépcsőn kapaszkodj fel a plafonlétrára, csimpizz el a fali résig, és mássz be. Lődd ki a rácsot, jobbra bújj át a résen, húzd meg a fali kart, és a fali gombbal nyisd ki az ajtót. Add oda bent a fickónak a Dirhem-et, és kapsz cserébe, egy kis hangszert a Lute-t.

10.  Mentés

Menj ki, juss fel a felemelt állványon keresztül az utcára, menj a hajléktalanhoz, és add neki, hadd játszon rajta. Kinyílt mellette egy csapóajtó. Mássz le a kazamatába, menj a folyosón, és az egyik kazettában felveheted a Golden Skull Key-t.

Továbbmenve mássz fel a létrán, és a kulcsoddal nyisd ki a rejtekajtót. Leereszkedve a kis terembe, öntsd a vizet a mérlegbe. Az oltárról vedd le a keresztet, a Holy Cross-t.

Irány ki innen, vissza a hajléktalanhoz, vissza a Katedrálisba, vissza a templomba, és most menj le a mélybe, a kazamatákba, a lement padlóknál.

11.  Mentés

Az altemplomba érve, nyomd meg a széles gombokat mindkét oldalon, menj balra, rántsd le a fali kart az oltár mellett balra, és menj át a vele szemben megnyílt ajtón. A következő kistemplomban húzd meg a fali kart, és menj be mellette a sziklajáratba. balra az első beugróban az edény mögött megtalálod a Visigoth Chalice-t az utolsó, a 4. secret-ben.

Menj tovább, menj le a lenyílt csapóajtónál, és menj tovább az alsó szinten is. Mielőtt átbújnál a résen, vedd fel balra a Holy Powder-t.

Bújj át a résen, mássz amerre tudsz, húzd meg a fali kart, és mássz fel a felsőbb járatba. menj tovább, és tedd a tálba a szerzeményedet. Menj át a kinyílt kapun, le a lépcső valamelyikén, és az altemplomban nyomd meg a széles fali gombot. menj vissza, fel a lépcsőkön, menj vissza, egészen a sötét altemplomba.

12.  Mentés

Átmenve a kinyílt nagyajtón, felugorva lőj bele egyet-egyet a félholdas csillagba a falakon. a bejáratnál lenyílt egy csapóajtó. Menj oda, és ugrás a vízbe. Ússz le az alsó terembe, szemben feszítsd ki a rácsot, a folyosó végén pedig húzd meg a plafonkart. Ússz ki, fent vegyél levegőt, majd ússz be középen az elmozdult kupolába. A csillagban leúszva, a CTRL-t megnyomva megszabadulsz a kereszttől, és kinyílik egy nagyajtó a sötét altemplomban, ahol a félholdakat lőtted meg. Ússz hát vissza oda, mássz ki a vízből, menj át a kapun, és szemben, a kerevetről vedd fel végre, amit kerestél, a kottát, a Music Score-t.

13.  Mentés

Menj ki az altemplomba, fel a felső templomba, ki a Katedrálison át a térre, menj be a fedett piacra, ott be jobbra az első ajtón, át a szobán, ki a jégpályára, és a túloldalon tedd a kottatartóra a szerzeményedet.

14.  Mentés

Elkezdődik a koncvert. Lara hárfázik, a zenekar rázendít, a hajléktalan is beszáll, a jégpálya megtelik korcsolyázókkal, és ezzel vége is ennek a remek karácsonyi kalandnak.

Békés, Boldog Karácsonyt mindenkinek!

OBig

Videóvégigjátszás: Duduska

 


Az oldalon közölt képek, a szöveges tartalom, illetve minden sajátkészítésû anyag, a © TR Editor.hu tulajdonát képezi. Azokat semmilyen formában nem lehet reprodukálni, másolni, terjeszteni, csak a szerkesztõség engedélyével.