.....................................................................

LB Advent Calendar 2018 - Another Winter Forest

Készítõ: AgentXP w/ Jesus Clares(Jesus C.Croft) w/ LoreRaider w/ Mario Respondek (Sponge) w/ Shabab Siddiq (tombraiderxii)

Letölthetõ - download: Innen

Csomagold ki a teamxmas2018_another_winter_forest.zip-et, másold a benne levő könyvtárat valahova, és az abban levő tomb4.exe-vel indulhat is a kaland.

Történet:

Oroszországi nyaralásakor Lara találkozik egy öregemberrel, aki egy jó tündérről, egy jó varázslóról beszél neki, aki az orosz erdőkben, egy rejtett tó mellett él. Lara ezek után mit tehetne? Naná hogy meg akarja ismerni, és bejárja a jeges vadont, de nem találja sehol. Aggódik, mert rettenetes a hideg. Vajon meg fogja találni, és megoldja a tó rejtélyét?

Vélemény:

Remek kalandot állítottak össze öt remek pályakészítő. Ellenség nincs a pályán, legalábbis fegyver nem kell. Remek, és változatos feladatok vannak ezen a tényleg, karácsonyi hangulatú havas, jeges pályán, amiben jégcsapokkal teli barlangok, gerendaházak, befagyott tavak, hatalmas területek vannak. Szarvasokkal is lehet barátozni közben. :) Ne hagyja ki senki ezt a remek, ünnepi kalandot. Egyetlen secret van a pályán, egy oszlop tetején.

Végigjátszás.

Secret: Statisztika: Mentések -- Savegames

Menj előre, a kerítésnél jobbra ahol a madarak csipegetnek, vedd fel a kis hógolyókat, ami a kismedipack a pályán.

Menj tovább, át a kapuboltozatokon, ugorj fel az emelkedőn, és vigyázva a lehulló jégcsapokra, juss le a befagyott tóhoz.

Mentés 0.

A szigeteken át juss el a túloldalra, vigyázz, nagyon fagyos a víz, ne lépj bele. Jobbra az átjáróban kapaszkodj fel a falra, ugrás a kis folyosóra, és a végén told meg a mozgatható farakást. Kint húzd, told át a túloldali lyukba lökve. Menj az átjáróba, és mássz fel a másik falra. A kinyílt rács mögött húzd meg a fali kapcsolót. Menj át a most kinyitott faajtón, és a szobában, jobbra, a túloldali magas könyvespolcon forgasd meg a könyvet. Ess le a lenyílt lyukon át, és menj le az alagsorba. Balra menve told meg a homokkal teli ládát, és húzd meg mögötte a fali kapcsolót. A terem túloldalán, a lépcsővel szemben kinyílt az ajtó.

Menj át rajta, balra mássz fel a létrán, és egy fordulásos hátraugrással a karzaton folytatod a kalandot. A ládáról eljutsz a szemközti beugróba, ahol felveheted a kis barna békát, ami a nagymedipack a pályán.

Irány vissza a karzatra, onnan ugrás a ládáról a fenti, plafonlétrára, csimpizz át a túloldalra a karzatra, ahol megtalálod a Empty Glass-t.

Juss vissza az első karzatra, és most már nyisd ki ott az ajtót a beugróban. A szemközti íróasztal előtt, a földről felveheted a Golden Key-t.

Menj ki, le a földszintre, és a túloldalon nyisd ki az ajtót a kulcsoddal. A túloldalon kapaszkodj fel a sarokban az oszlopra, onnan fel a plafonlétrára, és csimpizz el a túloldali oszlopra, ahonnan nekifutásból jutsz el balra a következőre. Még két oszlopon kell átjutnod, mire a végén megnyomva a fali gombot, egy időspirál jelenik meg lent. Menj hát bele, és eljutottál a következő helyszínre.

Mentés 1.

Menj baléra, át a barlangokon, és egy gerendaházhoz értél. Előtte, menj jobbra, és fel a sziklákon, ugrálj át rajtuk, amíg eljutsz a ház erkélyére. Ott nyisd ki az ajtót, jobbra rántsd fel a csapóajtót, és lemenve a sarokban vedd fel a kis emelvényről a Marbles-t, és a Feszítóvasat.

Menj ki a házból, menj a barlangok felé, de az átjárónál fordulj vissza, és visszamenve a házhoz, a kis madártól vedd el a kulcsát, a Golden Key-t.

Irány vissza a barlangokon át a terembe, és nyisd ki az ajtót a kulcsoddal. A feszítővassal húzd meg a kapcsolót a földön, és kimenve a terem közepén felveheted a Magic Dust-ot.

Menj vissza az időspirálon, fel a lépcsőn, kapaszkodj fel a könyvtárszobába, és rakd az üvegbe az üveggolyókat, majd balra tedd a vitrinbe. Menj ki, és mássz fel a megjelent rúdon a magasba.

Mentés 2.

Fent ugorj róla hátra, és menj ki a szabadba. Balra egy kerek szikla mellett megtalálod a következő hógolyókat.

Menj az épület mögé, és vigyázva a legördülő hógolyókra, juss fel a magasba, ahonnan jöttek, majd a túloldalon lecsúszva egy újabb területre, egy nagy házhoz értél.

Mentés 3.

Juss le a földszintre, a ház előtt az egyik oszlopon, amelyiken a tűz ég, húzd meg a kapcsolót, és siess, mert csak egy időre alszik ki fent a tűz. Menj balra, és a másik oszlop mögötti emelkedőről, ferdén nekifutva kapd el az oszlopot, mássz fel, az oszlop tetejére. Ugrás gyorsan tovább, majd jobbra a sarokban levő karzatra, onnan a másikra, és rántsd le ott a fali kart. Menj le, el balra, a ház mellett, kapaszkodj fel a kis oszlopra, háttal ráugorva a kis ferde részre, majd előreugorva. Onnan a túloldali sziklapárkányra, majd ugrálva juss el balra, a magas oszlopra, Onnan is tovább, míg be nem jutsz a kinyitott rácson. Menj végig a kis folyosón, ugorj át a másikba, és a kis emelvényről emeld le a Sun Plate-t.

Menj most az épülethez, és nyisd ki az ajtaját a szerzeményeddel. Bent mássz fel a létrán az emeletre, a függöny mögött nyisd ki a baloldali teraszajtót, és vedd fel a kis emelvényről a Matryoshki babát.

Mentés 4.

Menj ki a házból, balra, hátra menj mögé, és a sziklafalban levő folyosón, tolj párat a farakáson, ameddig csak lehet. menj ki, menj balra, be ott is a folyosóra, ugrás át a túloldalra, és a fagyos nagyteremben menj balra, az előbb tologatott farakáshoz. Húzd be a terembe, de csak épp addig, hogy felmászva a tetejére be tudj ugrani oldalt a kis oszlopra, ahol megtalálod a doboz gyufát, ami a világító fáklya a pályán. Megfordulva ugrás a másik oszlopokra, falra, menj végig, és a túloldalon is ugrás az oszlopra. Ott fordulj jobbra, ugrás a beugróba, és rántsd le a fali kart.

Megjelent egy kötél. menj le, és nekifutásból kapd el, közben vigyázz a kis gnómokra, nem barátságosak. :) Fordulj el a kötélen balra, lengesd be, és ugorva kapd el a tetőt. Mássz fel, és vedd fel a kis emelvényről a Gold Nugget-et.

Menj ki a szabadba, és nyisd ki a nagykapu balra a jégszoborra téve a szerzeményedet. Újabb területre értél.

Mentés 5.

Menj végig a völgyön, közben jobbra barátozhatsz egy szarvassal, a befagyott tó előtt kapaszkodj fel az oszlopra, és vedd fel a csokibékát, a nagymedipackot. Ez az 1. secret.

Menj el jobbra a templom mellett, és feszítsd ki az ajtó mellett, a falból a kerek Gilded Plate-t.

Menj az épület mögé, menj végig a jégen, és jobbra egy újabb szarvassal barátozhatsz. :) Visszafelé menve kicsit jobbra menj, és a fa mögött találsz egy kis folyosót, ami egy épület oldalán levő foglalthoz vezet, oda tedd a szerzeményedet.

Ugorj fel oldalt a kis folyosóra, ha kinyílt a rács, továbbmehetsz, és mássz fel jobbra a létrán. beértél a romos templomba. A törött padok mögött felveheted a földről a Matryoshka babát.

Mindjárt kombinálhatod a Matryoshki babával. Menj és tedd az oltár mögötti rejtett kis asztalkára. Menj fel a kis deszkaemelvényen, kapd el a magasban levőt, mássz fel, és ugrás a csillár alatti kötélre. Ereszkedj le a végére, célozd be a fali kart, és belengetve, ugorva rántsd le azt. Jobbra kis karácsonyfa mögötti folyosónál kinyílik a rács előtted, és bemenve a kis emelvényen megtalálod a széklábat, ami a fáklya a pályán.

Mentés 6.

Menj ki vele amerről jöttél a szabadba, vissza egészen át a nagykapun, be az épületbe, és gyújtsd meg a kályhánál. Irány vissza a befagyott kis tóhoz, annak túloldalán gyújtsd meg a kis tábortüzet. Lesel a lenti folyosóra. A sziklákon át juss le a mélybe, menj végig a barlangon, de a fáklya a kezedben legyen. Egy újabb területre értél.

Mentés 7.

Az épület előtt dobd el a fáklyát, jobbra ugorj fel a sziklákra, és kapaszkodj fel az épületen levő havas létrán, és húzd meg a fali kart. Mássz le, vedd fel a fáklyádat, és menj be a nyitott ajtón.

Mentés 8.

A teremben gyújtsd meg a négy gyertyát, és a két égőt, és eldobhatod a fáklyát. Add az öregember kezébe a Magic Dust-ot. És a varázslat elkezdődik. A tó úrnője kiszabadul. :)

Mentés 9.

Ezzel vége is ennek a remek kalandnak.

Boldog Karácsonyt!

Írta: OBig

Videóvégigjátszás: Doggett D. McDog

 

 

 


Az oldalon közölt képek, a szöveges tartalom, illetve minden sajátkészítésû anyag, a © TR Editor.hu tulajdonát képezi. Azokat semmilyen formában nem lehet reprodukálni, másolni, terjeszteni, csak a szerkesztõség engedélyével.