.....................................................................

LB Advent Calendar 2018 - A Summer Adventure

Készítõ: Pat Chancey (Mugs)

Letölthetõ - download: Innen

Csomagold ki a pat_chancey_a_summer_adventure.zip-et, másold a benne levő könyvtárat valahova, és az abban levő tomb4.exe-vel indulhat is a remek kaland.

Ez a pálya 2015-bemn készült, de soha nem jelent meg, mivel a béta tesztelés közben elvesztek a fájlok a merevlemezről.

A készítő, Pat elhunyt 2017 augusztusában.

Sok barát, pályaszerkesztő arra törekedett, összefogva, hogy emlékezetből megalkossa Pat utolsó művét. Végre 2018 decemberében elkészült. Miközben ezzel kalandozol, gondolj Pat-ra, arra a kedves, melegszívű emberre, a nagyszerű pályaszerkesztőre, aki sok örömet okozott már a szerkesztett pályákat szerető embereknek.

Történet:

Larával kapcsolatba lépett a British Múzeum, egy szobor, a Bastet szobor ellopása miatt. Az a hír járja, hogy a tolvajok elbújtak egy szigeten, egy laboratóriumban a szoborral együtt. Lara tehát összeköti a nyaralását, egy kis kalanddal.

Vélemény:

Habár nem kifejezetten karácsonyi pálya, csak akkorra készült el, remek kaland volt ez a két pályás szint. Nem könnyű, van benne időre futás, időre ugrálás, időre úszás is, és a gázos folyosó miatt egy kis medipackot is el kellett használnom, mégis tetszettek a feladatok. ellenség pár ragadózó halacska, és fegyveresek, munkások, és pár vízi banya. :) Viszont megkapjuk a revolvert, így könnyű végezni velük. Secret 4 van, az első pályán 3, és a másodikon egy. Ne hagyja ki senki ezt a remek kalandot.

Végigjátszás.

1.    pálya: A sziget:

Secret 1: Secret 2: Secret 3: Mentések --Savegames

Menj ki a barlangból, lődd le a fegyverest, jobbra menj le a sziklákhoz, ugorj fel a növényekkel takart járatba, és lőszert, valamint a Shotgun-t veheted fel, az 1. secret-ben.

Menj ki, a tavat balra kerüld meg, ugorj át a kerítéshez, és öld le ott is a fegyveres. Az épületnél balra menve újabb fegyveressel találkozol, de ez már ad egy kismedipackot is. :) Lődd szét a sarokban a deszkákat, és ess le a potyogós padlónál. Jobbra menj, a sarokban rántsd le a csapóajtót, és kapaszkodj fel a kis szobába. Nyisd ki az ajtót, majd a következőt is, a szobában lődd szét a deszkákat, és húzd meg a kapcsolót. Lődd szét a hordót is, egy kismedipackért. Kapaszkodj fel a rácsra, és kússz be a szellőzőbe. Jobbra menj, kapaszkodj le, majd két lépcsőn lemenve kapaszkodj fel balra, a másik járatba, ahol fáklyacsomagot, nagymedipackot, és lőszert találsz, a 2. secret-ben.

Mássz ki onnan, és menj lefelé tovább. Lődd le a háttal álló fegyverest, és húzd meg a kapcsolót. Menj át a kinyílt rácson, lődd le a két fegyverest, és jobbra, rántsd le a fali kart. Menj tovább lefelé, át a kinyitott ajtón, és jobbra a ládákon húzd meg a fali kapcsolót. A vízben nyitottál ki egy ajtót, de hol?

Mentés –Savegames 0.

Menj vissza, amerről jöttél, át a szellőzőn, ki az épületből. Ugrás a tóba, mássz ki valahol a partra, és lődd le a zaklató két ragadozóhalat. Ugorj a tóba, és az épületek alatt, egy keskeny résen beúszva lőszert vehetsz fel, a 3. secret-ben.

Ússz ki, és mivel újabb halacska akar lakmározni belőled, kimászva a vízből lődd le ezt is.

Mentés –Savegames 1.

Találsz a baloldali épület, kerítés alatt egy másik keskeny rést, ott egy kismedipackot vehetsz fel, majd beúszva a szellőzőbe húzd meg a folyosó végén a vízi kart. Ússz vissza, és fel, mássz ki a vízből.

Mentés –Savegames 2.

A folyosó végén az irodában húzd meg a fali kapcsolót, majd szétlőve az íróasztal mögötti falat, ugrás a vízbe. ússz a vízi karral szemközt, majd lefelé, végül fel, és a vezérlőteremben kimászva a vízből öld le a fegyverest. Igyekezned kell, mert a csapóajtó bezárul egy idő után. Vedd el az őr kulcsát, a Keys-t.

Vigyázz, ha a pult alá lövöd a fickót, esetleg nem látod a kulcscsomóját. :) Az asztalról vedd fel a kismedipackot és a kapcsolóval nyisd ki újra a csapóajtót.

Mentés –Savegames 3.

Ússz vissza, ki a tóba, menj vissza az épülethez, ismét ess le a lyukba, de most balra menj. Kapaszkodj le a potyogó padlónál a létrán, és a lépcsők végén nyisd ki a kulcsoddal az ajtót. Vedd fel a kismedipackot, és az asztalról a Load-ot.

Húzd meg a fali kapcsolót, és kinyílt a vízben valahol egy ajtó. de hol? :)

Menj ki, mássz fel a létrán, ugorj hátra róla, és menj ki az épületből.

Mentés –Savegames 4.

Ugrás a tóba, és az épület alatt ismét találsz jobbra egy rést, amin beúszva látsz egy X-el jelölt rejtekhelyet. Ott ússz le a mélybe, ott nyitottad ki az egyik ajtót. Beértél a laboratóriumba.

2.    pálya: A laboratórium:

Secret 4: Mentések --Savegames

 Mentés –Savegames 0.

Vedd fel a Revolver-t.

Mássz ki a vízből jobbra, lődd le a fegyvereseket, Az egyik asztalon lőszert, egy másikon nagymedipackot találsz, utána újabb két fegyverest kell megölnöd, majd bemenve ahonnan jöttek, a polcról leemelhetsz újabb lőszercsomagot. A bejárat mellett mássz fel, és nyomd meg a fali kapcsolót. Perdülj meg, és futás a terem túloldalára, be jobbra a kinyílt folyosóra. Felugorva juss fel a felső folyosóra.

Mentés –savegames 1.

A túloldalán, ha elment jobbra a lézer, ess le, és indulj el balra, majd jobbra, és megint balra, és újra jobbra. Ha elment a lézer, juss át a folyosón, egy helyen balra megpihenhetsz, és a végén nyomd meg a fali gombot. Juss vissza a folyosó másik oldalára, és a lenyílt csapóajtónál ráugorva a létrára, mássz fel. Ott is nyomd meg a fali gombot.

Mentés –savegames 2.

Időre megy a dolog, hát igyekezz, és ments egyet. Irány visszafelé, amerről jöttél, az üvegfalnál most jobbra menj, és a másodiknál jobbra menő kis folyosó végén felveheted a nagymedipackot, és leeshetsz egy terembe, a lenyílt csapóajtónál.

Menj be a folyosóra, ugorj át a szemközti részre.

Mentés –savegames 3.

Onnan balra, a sarokba, a ferde részre, de egy fordulásos ugrással, és kapd el a plafonlétrát. Ha nem megy, úgyis lehet, hogy a sarokról háttal állsz a ferde résznek, és egy hátra, majd előreugrással kapod el a plafonlétrát. Csimpizz el a sarokba, és leesve rántsd le a fali kart. Irány vissza, egészen a lézer terembe, és a ferde részre ráugorva egy fordulásos ugrással, kapd el a létrát. Csimpizz át a túloldalra, és egész lentről hátraugorva bejutsz a kis folyosóra, ahol megnyomhatod a fali gombot. Menj balra, a korlátot átugorva irány a medencébe, de gyorsan mássz a partra, és öld le a két fegyverest oldalt, és a két szörnyikét a vízben. A vízbe ugorva mássz ki középen, és nyomd meg a gombot a piros tömbön. Gyorsan fordulj jobbra, nekifutásból ugorj a medence oldalára a folyosóra, és rohanj át balra, a lassan bezáruló ajtón. Öld le a teremben a fegyvereseket, és vedd fel az asztalról az Acess Disc-et.

Mentés –savegames 4.

Lőszert is találsz egy asztalon, a polcon pedig egy kismedipackot. Nyisd ki a nagykaput a diszkkel, a polcról emeld le a lőszert, és húzd meg a kapcsolót. A srokban mássz fel a létrán, majd átugorva a korlátokat, a túloldalon öld le a fegyvereseket, és vedd el tőlük az újabb Acess Disc-et.

Nyisd ki jobbra az ajtót, a vezérlőasztalra felugorva lődd szét fent a szellőzőrácsot, és mássz fel oda. A túloldalon lemászva csússz le, majd öld le a vízi szörnyikéket.

Mentés –savegames 5.

Húzd meg oldalt a kapcsolót, majd a középső oszlop oldalán levő platformokon feljutva, megállás nélkül ugorj a korláton át, és rohanj be a lassan bezáruló ajtó mögé. Mássz fel a létrán. A folyosó végén kapaszkodj fel balra a szellőzőbe, majd a túloldalon szétlőve a rácsot, mássz le a terembe. Nyomd meg oldalt a gombot, nyisd ki az ajtót, a folyosók végén jobbra menj, és a karzaton mássz fel jobbra a létrán.

Mentés –savegames 6.

Ugorj a kis vízbe, és húzd meg a vízi kart.

Ússz át a kinyílt ajtón, vedd fel a nagymedence fenekén a Yellow Fuse-t, és gyorsan kimászva a vízből, öld le a vízi banyát. A diszkkel nyisd ki az ajtót, a medencénél öld le a fegyvereseket, és jobbra menve a medence végében menj jobbra a sötét sziklákon át, és juss fel a szikla tetejéről a folyosóra. menj be jobbra a raktárba, öld le a fegyverest, és a munkást, vedd fel a lőszert, és rántsd fel a csapóajtót. Mielőtt lemennél, a mozgatható ládát, told be balra, a kis folyosóra. most menj le, öld le a melóst, és balra menve, a sarokban a ládáról nekifutásból, rántsd le a motorcsónakot. Szállj ki belőle, ha megállt 

Mentés –savegames 7.

Rántsd fel ott is a csapóajtót, menj le rajta, és nyomd meg a gombot. Fordulj meg, ugrás fel a terembe, és balra menj ki a tópartra és öld le a melóst. A mozgatható ládán tolj egyet, és húzd meg mögötte a kapcsolót. Menj a medence oldalán levő sziklákra, onnan ugrás a kötélre, arról pedig a rácshoz. Ott felveheted a Relic-t. Ez a 4. secret.

Menj vissza a raktárba, a magas ládáról juss fel az emeletre, ott keresd meg a mozgatható ládát, és told le onnan a ládákra, ott is told végig, remélem alá toltad a lenti mozgatható ládát. Ha nem, akkor menj le, és told alá, hogy végigtolhasd a ládákon a fentit.

Mentés –savegames 8.

Ráállva ugrás a ventilátor oszlopára, onnan a másikra, majd a végén a korlát mögé. Ott felugorva kapd el a plafonlétrát, és kapaszkodj visszafelé rajta, egészen a vezérlőpultig. Nem mindegyik rács kapaszkodós, Az oszlopoknál válts irány, kivéve az utolsónál, ott már egyenesen kapaszkodj. Ott leesve lődd ki a rácsot, és húzd meg mögötte a fali kapcsolót. A plafonon kapaszkodj vissza a túloldalra, és ott nyomd meg a gombot a vezérlőpult mellett. Mássz le a létrán, öld le a melósokat, keresd meg a nemrég lerántott csónakot, mellette menj be a kis terembe, és vedd fel a Blue Fuse-t.

Mentés –savegames 9.

Menj át ez előtted kinyíló ajtón át a másik terembe, lődd le a fegyverest, és nyomd meg a fali gombot. Menj ki, a ládákon át juss fel a felső raktárba, mássz át a mozgatható láda túloldalára, és menj ki a szabadba.

Mentés –savegames 10.

Menj balra, ugrás a vízbe, és a víz alatt ússz szembe, majd jobbra, be a kinyitott ajtón. Ússz végig a járaton, majd jobbra, a sarokban húzd meg a plafonkart. A másik irányba úszva is húzd meg a másik kart, majd megfordulva, balra úszva végre kimászhatsz a vízből, és megnyomhatod a fali gombot. menj át balra a kinyitott ajtón, és a gázosított folyosó előtt ments egyet.

Mentés –savegames 11.

Menj át az ajtón, ne állj le veszekedni a gnómmal, hanem a folyosó végén jobbra menve nyomd meg a fali gombot. Irány vissza, és a kijárat mellett, balra, kapd el, és mássz fel a létrán. Ugorj hátra, és fuss ki a nyitott ajtón. Sajnos itt nekem be kellett adagolnom a mérgezés miatt egy kismedipackot.

Mentés –savegames 12.

Lődd szét a szellőző rácsát, az elágazásnál először balra menj, és vedd fel a Lézertávcsövet.

a másik irányba menve mássz le a terembe, vedd fel a lőszert, majd a sarokban mássz fel a létrán. Menj a beugróba, és nyomd meg a fali gombot. Fordulj, meg, lézertávcsővel, és revolverrel célzottan lődd szét a szemközti résben a piros gombot, majd menj oda, és kapaszkodj fel a résbe. Menj vissza, amerről jöttél, de a gázos folyosón jobbra most nyitva az ajtó, arra menj tehát. A lépcsőn lemenve, le a létrán is, nyomd meg a gombot a falon, és menj át a kinyílt ajtón. Jobbra ugrás a vízbe, és ússz ki innen, amerről jöttél. A vasajtónál néha beakadsz. :)

A partra mászva, a sötét sarokban, a sziklákról ismét ugrás fel a folyosóra, a folyosó végén jobbra be a raktárba, és jobbra mássz át ismét a mozgatható ládán, és a szabadba értél újra. Most ne a vízbe ugorj, hanem balra menj a korlát felé. be balra, a folyosóra, és a bal sarokban mássz fel a létrán a lenyílt csapóajtónál. Lődd le a fegyverest, és tedd a két biztosítékot a helyükre. A kék dobozt szétlőve vedd fel a Statue of Bastet szobrot, amiért jöttél.

Lődd ki az üvegablakot, és balra menve, nekifutásból juss át a két daruhoz.  Két lépés távolságból, helyből ugrással ugorj a csónakba, erre az, veled együtt a vízbe esik.

Mentés –savegames 13.

Menj át vele oldalt a járaton, és ezzel vége is ennek a remek kalandnak.

Köszönjük Mugs, R.I.P.

Írta: OBig

Videóvégigjátszás: Doggett & Nora

 

 

 

 


Az oldalon közölt képek, a szöveges tartalom, illetve minden sajátkészítésû anyag, a © TR Editor.hu tulajdonát képezi. Azokat semmilyen formában nem lehet reprodukálni, másolni, terjeszteni, csak a szerkesztõség engedélyével.