.....................................................................

LB Advent Calendar 2017 - Another Christmas Spell

Készítõ: Jesus Clares (Jesus C.Croft), LoreRaider, Sponge(Mario), Erika (Talos)

Letölthetõ - download: Innen

Csomagold ki a teamchristmas2017another_christmas_spell.zip-et, másold a benne elevő könyvtárat valahova, és az abban levő tomb4.exe-vel indulhat is a kaland.

Történet:

Lara Oxfordban sétálgat, amikor egy barátnőjétől meghívást kap a könyvtárba. A barátnő nagyon zaklatott volt, mert be volt zárva a Bodleyan Könyvtár-ba. Ráadásul egyre hidegebb volt, nem volt befűtve, és a folyosóról is zavaros hangok hallatszottak egész nap. Lara meg van győződve arról, hogy a helyet egy nyugtalan szellem tölti be! Talán valaki zavarta a halottak békéjét az épület alatti kriptában?

Vélemény:

Remek karácsonyi kaland volt ez a csöppet sem rövid pálya, amiben 5 secret is megtalálásra vár. Sok feladatot meg kell oldani közben, ezek változatosak, de nem igazán nehezek, így bárkinek ajánlhatom ezt a kalandot. Ellenség nincs, gyönyörűek a helyszínek, változatosak a feladatok. Ne hagyja ki senki ezt a remekművet.

Végigjátszás:

Secret 1: Secret2: Secret 3:

Secret 4: Secret 5: Statisztika: Mentések -- Savegames

Menj át jobbra a folyosón, ki a térre. Itt nézz fel. A magasban egy lebegő fenyőfát látsz, ezt le kell onnan hozni. Balra van egy csatornafedél is, de ez később. Menj be szemben a szobába, menj jobbra, majd balra a folyosón, és nyisd ki a jobb oldali ajtót. Jobbra forgasd meg a könyvet a sarokban, majd vele szemben, a földön, a könyvek között találod az 1. Coin-t, az 1. secret-ben.

Menj ki a folyosóra, menj jobbra, ugorj fel balra, a tömbre, és vedd fel a sűltkrumplit, ami a kismedipack a pályán. Balra juss fel a kinyílt festmény mögé. Jobbra egy nagymedipackot találsz, és menj a másik irányba. A folyosó végén egy térre értél. Vedd fel a kis emelvényről a Bundle of Key-t.

Irány vissza a házba, a folyosóra, és a kulcsoddal nyisd ki a másik ajtót. Bent egy lány melegszik a szellem által meggyújtott kandalló előtt. Vedd fel a kis emelvényről a Draughty Courtyard Key-t.

Menj ki, jobbra, majd balra, és húzd el a nagy szőnyeget. Vedd fel az újabb Bundle of Key-t.

Nyisd ki a kulcsoddal a kis ajtót, és a kis téren balra, told meg a kart. Menj el újra a folyosó végén, ahol kinyílt a rács, húzd ki, és told el jobbra egészen a rúdig a hárfát. menj ott tovább, nyisd ki az ajtót, menj jobbra, át a folyosón, és szétlőve az ajándékdobozt, megtaláltad a Golden Key-t.

Irány vissza a hárfához. ott használd a falon a kulcsodat, és a hárfát told be a kinyílt fali beugróba. fent lenyílt a csapóajtó. Mássz fel a rúdon, fogj egy fáklyát, és menj le vele. Irány vissza a melegedő lányhoz. Gyújtsd meg ott a fáklyádat, és kimenve gyújts be a kandallóba ott, ahol a szőnyeget elhúztad. Melletted a macska könyvet olvas. Nosza, vedd el tőle, és vidd el a lánynak. A megjelenő szellem kinyitja a bejárati ajtót. Menj ki, menj az égő doboz előtti nagykapuhoz, és s késeddel nyisd ki. A folyosó végén jobbra nyisd ki a szőnyeg alól megszerzett kulcsoddal az ajtót.

Menj le a lépcsőn, és egy kis szökőkutas térre értél. Rántsd fel szemben a csatornafedelet, mássz le a létrán, és juss le a földszintre. A szellőző mögött a sarokban találod meg a 2. Coin-t, a 2. secret-ben.

Mássz fel a szellőzőre, Ugrás a fali beugróba, és húzd meg a a kapcsolót. Irány a szellőzőre, ugrás a két ládára, onnan visszafordulva a létrára. Mássz fel, és juss el a terem túloldalára, jobbra, a fali beugróba. ott kússz át a résen, kússz végig a járaton, vigyázva a gőzfújókra. a járat végén egy nagymedipackot találsz, és az előtte levő beugróban átmenve a kinyitott rácson, egy konténer raktárba értél. Az égő tűz előtt ugorj a ládára, majd a következőre, és ott lemászva, szétlőve a hordót, fáklyacsomagot, és egy kis zabát találsz. A bejárattól balra menve találsz egy nagy ajándékdobozt, és szétlőve meg is van a 3. Coin-t, a 3. secret-ben.

Ismét mássz fel az égő tűz előtt balra, a ládára. ugrás balra a másikra, juss el az UVH feliratú konténerre. ott nekifutásból kapd el a ferde tetőt, csimpizz jobbra, mássz fel, és ugorva kapd el a szemközti létrát. Mássz fel, mássz át az oszlop túloldalára, és nekifutásból ugorva kapd el a szemközti oszlopot. Most az égő tűzfújókon kell átjutnod. Ne feledd, a sarkokon állva nem égsz meg. bejutottál a rácsok mögé, és a késeddel meghúzhatod a kapcsolót. Kinyílt a rács az egyik tűzfújónál. Irány oda, menj át rajta, és vedd fel a kis talapzatról a Various Materiels-ot.

Told meg két oldalt a karokat, majd irány visszafelé a tűzfújóknál a kerítés előtti oszlopra, ott kapaszkodj le a konténerre, és menj ki innen a gőzfújókon át. A nagyteremben kapaszkodj le, ess le a ferde részre, és vedd fel a sültkrumplit. Irány most az oldaljáratba, ott a végén állj háttal a ferde résznek, ugorj hátra pár lépésről rá, majd előre, és megint hátraugrás és fent vagy a kinyitott rács előtt. menj be, ugorj a vízbe, és a buborék alatt vedd fel az üveggyöngyöt, a Glass Beads-ot.

Kimászva húzd meg mindkét kapcsolót. Az egyik egy tömböt emel fel a kis szökőkutas téren, a másik egy kép mögötti járatot fed fel. irány hát ki innen, vissza a szökőkúthoz. Mássz fel a felemelkedett tömbön keresztül a kerítésre, menj jobbra, ugorj a ferde tetőre, csimpizz el balra, és mássz fel a deszkaplatformra. Ugorj be az árkádokhoz, menj a hiányos korlátig, ott nekifujtásból ugorj a másik deszkaplatformra, majd helyből ugrással kapd el a magasabbat. Most nekifutásból ugorva kapd el a kötelet, fordulj kicsit jobbra, és belendítve ugorj a laposabb tetőre, menj el a másik sarokba, ott bejutsz az épületbe a nyitott ajtón át.

Menj le egészen a lépcsőn, el az ajtó mellett ahol a szellem kiment, és ugorj fel a nyitott kép mögé. A rejtett kis szobában vedd fel az emelvényről az An Ounce of Holy Chrisanm-ot.

Húzd meg a kapcsolót is a láda mögött, és kimenve menj át a kinyílt nagyajtón. Add a megfenyegetett lánynak az összeillesztett nyakláncot, és vedd fel a könyvet, a Ancient Book of Gospels-et.

Menj fel a lépcsőkön, és át a kinyitott ajtón, ahol bejöttél az épületbe, és a kis emelvényről vedd fel az 1. Aranyalmát.

Rögtön látod, hogy hol jelent meg a következő. Az emelvény mögött menj ki a szabadba, juss el ismét az elválasztó falra, és a kert túloldalán felveheted a 2. Aranyalmát.

Ott is látod a következőt. Bizony, vissza kell menned a gőzfújókon át a konténerraktárba, és átellenben a sarokban egy kis emelvényen találod a 3. Aranyalmát.

Menj ki most már innen, ki egészen az épületből, ki a térre. Látod, a fenyőfa lekerült a földre, elszakadtak a kötelek. Most menj a csatornafedélhez, rántsd fel, mássz le, és lépj rá az összes jégre, mert ide fogsz majd leesni, ezért kell az alatta levő víz. vedd fel a fáklyacsomagot is, és juss ki innen. Menj a fenyőhöz. Mássz fel, és jobbra ugorj a pillérre. Ugrás a másikra, majd helyből ugrással kapd el a deszkaplatformot. Mássz fel, és ugrás a magasabb pillérre, és onnan nekifutásból a kötélre. Fordulj a templom felé. Látod, a baloldali angyalkának egy kürt van a kezében. No, oda ugorj a kötélről, és rántsd ki a kezéből. beleesel a csatornába, de a trombitával együtt. Vedd fel a vízből, mássz fel a térre, és balra a kis beugróban tedd a foglalatába a Trumpet-et.

Menj be a melletted kinyílt ajtón, A víz felett kapaszkodj át a plafonon, menj balra, told szét a szeges csapdát, és lefelé menve ahol a golyó van, kapaszkodj fel a résbe, és meg is van a 4. Coin-t, a 4. secret-ben.

Továbbmenve tedd a ketrec körüli három kis kőre az aranyalmákat, a tömbön keresztül mássz fel a ketrecre, ess le a lenyílt csapóajtón, és add a könyvet a fickónak. Leesel a mélybe, menj tovább, és egy templomba jutsz. Olvasd meg a papírokat az asztalon, majd balra a lépcső, és a deszkapalán bal oldalához állva, felugorva kapd el. Ugrás a kereszthez, csimpizz át a túloldalára, és ugrás a következő deszkaplatformra. Ugrás a következőre, majd a bejárat felettire, onnan a kötélre, és végül a nemrég kinyílt rácshoz. Nagy lecsúszás jön, és egy altemplomba értél. De vigyázz, a mögötted lezúduló kőgolyóra, ki ne lapítson. Menj a baloldali kőedényhez, és tedd rá a szerzeményedet, a ki zacskót. Menj oda, ahol lecsúsztál. Mássz fel a jobb oldali oszlopon, ugrása sziklára, onnan a kötélre, és juss el a szemközti kis beugróba, ahol benyúlva a lyukba megszerezheted a Ghost Charm-ot.

Ugrás a fényes liftre. Ha leértél, menj most a baloldali törött oszlop mögötti kis szobába, mássz fel a kis létrán, majd a magason is. Úgy középen ugorj hátra, és meg is van az utolsó, az 5. Coin, az 5. secret-ben.

Még egy ugrálás a ferde részeken, előre-hátra, majd egy rövidebb létra, és a fali kapcsolónál ments egyet, mert időre fog menni a feladat. Húzd meg a kapcsolót, ugrás hátra kettőt, majd még egyet a ferde részre, előrefelé kapd el a felső peremet. Kicsit csimpizz jobbra, mássz fel, és ugrás ki a lassan bezáruló csapóajtón. Menj vissza az átjárón át a nagy térre, menj be ismét a trombitával kinyitott ajtón. Ismét juss át a víz felett, de most egyenesen menj. Told szét a két csapdát, és a csontváz jobb oldalán tedd a fényes helyre a szerzeményedet. menj ki innen, kapaszkodj fel a bűvös, fényes körnél, és megjelenik a szellem, fáklyát gyújt, és emberré válik. Ezzel vége is ennek a remek kalandnak.

OBig

 

Videóvégigjátszás: Tombdesign


Az oldalon közölt képek, a szöveges tartalom, illetve minden sajátkészítésû anyag, a © TR Editor.hu tulajdonát képezi. Azokat semmilyen formában nem lehet reprodukálni, másolni, terjeszteni, csak a szerkesztõség engedélyével.