.....................................................................

Zipangu

Készítõ: Alphonse Website

Letölthetõ - download: Innen

Csomagold ki az alphonse_zipangu.zip-et, másold a benne levő könyvtárat valahova, és az abban levő tomb4.exe-vel indulhat is a kaland.

Történet:

Nincs.

Vélemény:

Remek kaland volt ez a 8 pályás rajongói alkotás. Nem túl nehéz, így kezdőknek is ajánlom. Ellenség alig van a pályán, pár ninja, és pár harapós teknős. Secret minden pályán van három, amik megszerzése külön feladat. Változatosak és érdekesek egyébként a feladatok, fejtörők. Igazi Tomb Raider kaland ez, ne hagyja ki senki.

Végigjátszás:

1.     Dracula House 2:

Secret 1: Secret 2: Secret 3: Mentések -- Savegames

Menj végig az ösvényen. A sziklákra háttal ráugorva a fánál, aminek ága van, előrefelé elkapod az ágat és felmászhatsz. Ugrás át a másik fára, juss át a túloldalára. Medipackot is találsz az egyik ágon, majd a potyogó padlóra lépve, ha leszakadtak, mássz le a létrán. Menj végig a folyosón, a vízben először ússz jobbra, mert a fa mögött rejtett átjáró van. Ússz végig a járaton, majd kimászva a vízből húzd meg a fali kart. Egy platform emelkedett fel. Irány vissza a vízbe, ússz most jobbra és a ló szobor előtt ússz fel, és mássz ki a platformra. Ugorj rá a fali létrára. Oldalazz balra, a létra túloldalára. Fordulásos hátraugrással kapd el a mögötted levőt, majd annak a túloldaláról szintén fordulásos ugrással, a fali rést. Csimpizz balra, mássz fel a beugróban, kapaszkodj fel a plafonra, csimpizz el a fali karig, és leesve rá rántsd le. Ismét mássz ki a platformon, ismét juss el a fali résig, és ismét csimpizz balra. De most tovább, a terem túloldalára, ott mássz fel a beugróba. Ugrás a szemközti létrára, juss el a terem túloldalára, és rántsd le ott is a fali kart. Lent, a vízben kinyílt a nagykapu.

Ússz a hosszú folyosón, az elágazásnál kicsit jobbra, majd balra, a folyosó végén jobbra, és egy kis sövénylabirintusban mászol ki a partra. Menj balra körbe, és húzd meg a fali kart. Ez egy ajtót nyit ki a vízben, az egyik folyosón. De még ne menj arra. Menj tovább, a kis kőről nekifutásból kapd el a sövény tetejét, mássz fel, keresd meg, és vedd fel az 1. Arany Rózsát, az 1. secret-ben.

Irány vissza a vízbe. Ússz jobbra, majd egyenesen, keresd meg, és ússz át a kinyitott ajtón. Mássz ki a vízből, gázolj a kis emelvényhez, és vedd fel róla a The Rules of Game-t.

Irány megint vissza a vízbe, ússz egyenesen, az elágazásnál balra, keresd meg, és ússz át a megnyílt ajtón. Mássz ki a vízből, vedd fel a polcról a Feszítővasat.

Nyisd ki mögötted az ajtót, és a konyhából menj jobbra a nagy lépcsőházba. Látsz jobbra egy szobrot. Húzd félre. Nem mindegy melyik oldalához állsz. Ha sikerült, húzd ki, és told félre, a mögötte levő polcot. A túloldali szobrot is húzd félre, mert erre kell majd nemsokára rohannod időre. Most keresd meg a lépcső mellett a fali kart, és ments egyet. Húzd meg, ugrás hátra, majd futás, rohanás jobbra, át a megnyitott átjárón, és rohanj szembe, a terem túloldalán lassan bezáruló ajtón át. Mássz le a kis létrán.

Egy játékhoz értél. A TR4-ben volt ilyen, emlékszel? Nos, itt is nyerhetsz, vagy veszthetsz. Ha nyersz, akkor lent felemelkednek ketrecek, és rajtuk keresztül eljutsz a terem túloldalára, a fali beugróba. ott ajtókat nyitogathatsz, míg a végén egyet a feszítővassal nyitsz ki, és utána egy fali résen átbújva a pálya végére érsz. No de ezzel az a baj, hogy kihagyod a 2, és 3. secretet.

Tehát veszítsd el a játékot, és lent kinyílik két csapóajtó. Menj hát oda, és lecsúszva a lejtőkön, kellő időben ugorj át a túloldali egyenes részre. Attól függ, melyik csapóajtón mentél le, hogy melyik oldalra értél. Lényeg, keresd meg a létrát. Van felfelé is, és lefelé is. Először lefelé juss el, mert lent, a félhomályban találod meg a 2. Arany Rózsát, a 2. secret-ben.

Pont vele szemben a másik sarokban van a 3. Arany Rózsa, a 3. secret-ben.

Mássz vissza fel a létrán, ugorj hátra, majd most már mássz felfelé a másikon. Kinyílik előtted a folyosó végén a nagyajtó. Menj a szemközti nagyajtó felé, és az is megnyílik előtted. Húzd meg a kis teremben a fali kart. (kék) Forduilj meg, ugrás fel a felső karzatra, menj balra, és a következő kis teremben is húzd meg a fali kart. (piros) Fordulj meg, menj le az alsó folyosóra. A végén menj le jobbra, mert ott is van egy kar, húzd meg. (zöld1) Juss fel most a felső kis terembe, és ott is húzd meg a fali kart. (zöld2) Fordulj meg, és itt is felfelé folytasd az utadat. Szemben, a megnyílt ajtó mögött, húzd meg a fali kart. (kék) A szekrényt is kutasd át, mert kismedipackot rejt. Menj most le, menj balra, és állítsd vissza a piros kart. Menj lefelé, és a szemközt megnyílt ajtón bemenve, a kis teremben húzd meg a fehér kart. Irány vissza a piros karhoz, és húzd meg ismét. Most felfelé menj, és a szemközt kinyílt ajtón átmenve, feszítsd ki a faajtót.

Visszaértél a nagy lépcsőház emeletére. Rántsd le az oszlop mögötti fali kart, a felemelkedett állványon juss fel a magasba. Több megoldás is lehet itt. Mindenképpen juss fel az alacsony csillárra. Onnan vagy a fali beugróba ugrasz szembe, és a fali repedésbe kapaszkodva jutsz el a nagy platformig, és onnan a köteleken át jutsz el a túloldalra. A másik út, a másik irányba juss el a csillárról, a következő fali beugróba, onnan a magasabb csillárra, és onnan már átjutsz kötél nélkül is a párkányra. A lényeg, menj át a kis folyosón, csússz le, a túloldalon háttal ugorj az emelkedőre, és előrefelé kapd el a létrát. Mássz fel, a fenti folyosón kapaszkodj fel a résbe, és a túloldalon ess le a terembe. Menj a teleportba, és a következő pályára értél.

2.     Great Buddha Hall:

Secret 4: Secret 5: Secret 6: Mentések -- Savegames

A terem túloldalán kapaszkodj le a lyukon, és egy barlangba értél. QA víznél menj jobbra, majd balra fel a sziklákon. A középső sziklára a túloldalról fuss rá, és nekifutásból kapd el a szemközti sziklaperemet. Mássz fel, menj jobbra, háttal ráugorva a lecsúszós résznek kapd el a zöld növényeket. Mássz fel addig, amíg Lara lába is a létrán van, majd ugorj hátra. Menj az oszlophoz, ott is kapaszkodj fel a zöld növényekre. Mássz át jobbra, a másik oldalra, és ess le az egyenes sziklára. Ugorj át szembe, és vedd fel a fáklyacsomagot. A túloldalon ugorj vissza a másik oldalra, majd csússz le a lyukba. Lent kússz át a résen a vízig, ott mássz fel a létrán.

Először menj egyenesen, jobbra kerüld meg a szakadékot, és a túloldalon nyílpuskalőszert vehetsz fel. Menj vissza, és menj a másik irányba a bambusz erdőcske felé. Nyisd ki a kis szekrénykét, és egy nagymedipackot kapsz. Menj hátra az utolsó, kissé sötétebb bambuszcsomóhoz, és mássz fel a vastagabbon, úgy hét fogást. Ugorj hátra a sziklákra. Menj jobbra, és ugrás a vízbe. A sarkon mássz ki, és rántsd le a csapóajtót, de még ne mássz fel. Ússz tovább, és a folyosó végén mássz ki a vízből. Ugord át a figyelmeztető táblákat, de utána ments egyet.

Csússz le, kapd el a szemközti fali létrát, és mássz fel. A túloldalon lecsúszás, majd ugrás még kettő ferde részen, utána ismét egy létrát kell elkapni. Csimpizz át a túloldalra, majd egy fordulásos hátraugrással ismét lecsúszol. Ugrás a következő ferde részre, de onnan rögtön ugorj, és kapd el a plafonlétrát. Csimpizz el végig a folyosón, közben vigyázz a falból kijövő forgó pengékre. A túloldalon leesel egy ferde köre, onnan ugrás, kapd el a szemközti fali létrát. Csimpizz balra kicsit, majd leesve lőszert vehetsz fel. A falra kapaszkodva juss el balra a másik sima kőre, ahol megtaláltad a Nyílpuskát.

Kapaszkodj vissza a falra, mássz fel, és balra teljesen, és hátraugorva a kis folyosóra felveheted a 4. Arany Rózsát, a 4. secret-ben.

Rántsd le a csapóajtót, és mássz fel. Még nem tudsz bemenni a faházba, ide kell egy kulcs. A sziklákon felkapaszkodva jutsz el egy másik épülethez. Balra kerüld meg, majd a kis tónál menj fel a sziklákon a vízeséshez. Told el az útjából a sziklát. Menj ott tovább, és lecsúszva kismedipackot találsz. Menj az ingához, amit összetört a lezúduló víz, és leguggolva felveheted az első fogaskereket, az 1. Golden Wheel-t.

Ugorj a kis tóba, és ússz be a járatba. Balra tartva is elérsz egy másik kis tóba, ahol megtalálod a 2. Golden Wheel-t.

Útközben három lőszercsomagot is találsz. Ússz visszafelé, és az egyik épület alatt egy nagy harangot látsz. Kússz be alá, állj fel, és az épület felőli oldalán feszítsd ki az Arany Kulcs-ot.

Keresd meg ismét a malmot, és nyisd ki a kulcsoddal az ajtaját. Tedd a két fogaskereket a két kerékre, majd balra tekerd meg a kis kereket. A nagy épület előtt felemelkedett egy kis torony. Menj oda, és vedd ki belőle az Ezüst Kulcsot.

Menj, és nyisd ki vele a nagykaput.

Menj fel az emeletre, és az egyik beugróban húzd a jelre a tükröt. Juss el teljesen a túloldalra, és mássz le a létrán. Nekifutásból lépj rá a mintás padlólapra, majd ugorj a felemelkedő platformra. Ugrás tovább, és az asztalról emeld le a kismedipackot. Gyorsan ugorj vissza a platformra, legjobb, ha oldalugrással, perdülj meg, és futás, ugrás, majd elkapod a túloldalt. A következő folyosókon úgy jutsz át, ha gyorsfutásban, vagy ugrálással mész át. Akkor tudsz haladni, ha nem jelenik meg szemközt a fickó, ha ég a tűz. Ha sikerült, menj le a lépcsőn, és nyomd meg a fali gombot. A lift felvisz az emeltre. Vedd fel az asztalról az újabb Arany Kulcsot.

Tedd a vázába a rózsádat, és kinyílik ott az ajtó. Menj fel a lépcsőkön, és egy kúszóréses kis labirintushoz értél.  Nagyon jegyezd meg a rácsot, amin állsz, ide kell csalni majd az egereket, itt tudsz megszabadulni tőlük. Jobbra mindjárt fáklyacsomagot találsz, majd továbbhaladva egy kis medipackot, és tovább keresgélve meg fogod találni a következő, az 5. Arany Rózsát, az 5. secret-ben.

Közben párszor persze vissza kell térni a rácshoz, megszabadulni az egerektől. Ha sikerült, menj vissza oda, ahol a kulcsot találtad, és lökd be a kettős ajtót. Visszaértél a szobor fölé. Menj, juss le a földszintre, és a bejárattól balra, a falon használd a kulcsodat. Oszlopok emelkedtek fel. A feladat, juss fel az oszlopokra, kapaszkodj fel a plafonlétrára, csimpizz el a fali karig, és leesve rántsd le. Ezt háromszor kell megtenned, közben vigyázva, hogy a villám ne csapjon beléd. :) Ha sikerült, kitörik a nagy ajtó, fény szűrődik be, belevillan az emeleti tükörbe, onnan Buddha fejébe, amitől a föld alá süllyed. Mögötte viszont lenyílik egy csapóajtó. Menj oda, mássz le, menj le a lépcsőkön, de először jobbra menj. Menj fel ott a lépcsőn, és tedd a rózsádat ott is a vázába, és kinyílik az ajtó. Gyorsan rohanj balra, és ugorj fel az alacsony oszlopra. Onnan ugrás a másikra, majd tovább, míg az utolsóról a fali beugróba, a kis folyosóra kell beugranod, ahol megtaláltad a 6. Arany Rózsát, a 6. secret-ben.

Kapaszkodj le, és ess le az alsó folyosóra. Most már rohanj át, gázolj át a mocsaras folyosón, és a következő pályára léptél.

3.     Five Storied Pagoda:

Secret 7: Secret 8: Secret 9: Mentések -- Savegames

Csúszás után ugorj, és kapd el a szemközti falat. Mássz fel, és eljutsz a túloldalon egy hatalmas terembe. Ugord át a korlátot, és lecsúszás közben ugorj, kapd el az oszlopot. Kapaszkodj át a túloldalára, mássz fel kissé, és ugorj hátra az oszlopra. Gyorsan lődd le a hárpiát, vedd fel a nagymedipackot, majd balra, nekifutásból kapd el a magasan levő létrát a falon. Csimpizz jobbra teljesen, majd egy fordulásos hátraugrással kapd el a mögötted levő falat. Most balra csimpizz, és a sarkon túl ess le a lecsúszós részre. Lecsúszva ugorj, kapd el a falat, mássz át a jobb oldalira, és mássz fel teljesen. Újabb lecsúszós részhez értél, de most háttal csússz le. Kapd el a peremet, csimpizz jobbra, és mássz fel a létrán. Fent kapaszkodj fel a plafonra, és csimpizz el egyenesen, majd jobbra, és leesel egy oszlopra, ahol megtaláltad a 7. Arany Rózsát, a 7. secret-ben.

Lődd le a szemközt megjelenő hárpiát, majd nekifutásból kapd el a jobb oldali falon levő létrát. Ess le a lecsúszós részre, egy fordulásos ugrás után kapd el a falat. Mássz át jobbra, egészen ott is a falig. Mássz fel teljesen, ugord át fent a korlátot, és ess le a lyukba, le a vízbe. Ússz, keresd meg, a vízesés után azt a helyet ahol kimászhatsz a vízből, és egy fáklyacsomagot találsz ott. Ússz vissza, és keress egy másik helyet, ahol partra kerülhetsz. ott szemben ugorj a fali beugróba, ugorj át szembe, majd háttal kapaszkodj le a falon. Csimpizz jobbra a fali résben, majd a létránál egy fordulásos hátraugrással kapd el a túloldali beugrót. Mássz fel, és vedd fel a lőszereket. Irány vissza a létrára, vissza balra a fali résben. Felmászva jobbra menj, kapaszkodj le ott is a falról, és most balra kapaszkodj teljesen, amíg csak bírsz. Felmászva eljutsz egy nagyon magas létráig. Igen, ez egy mély kút. Mássz hát fel teljesen, ki a kútból, és épületek, pagodák közé értél. De azért figyeld meg mászás közben, két helyen is van valami balra, oda majd vissza kell majd jönni. Kutasd át az épületeket kívülről, mert lőszereket találhatsz. Az egyik lőszernél, a vörös fával szemben, kapaszkodj fel a tetőre. A túloldalon ugord át a sziklákat, és a kis tó partján is lőszert vehetsz fel. Látod, fürdik a majom. El kell csalni onnan. Ugord át a szemközti sziklákat, menj a ládához, és nyisd fel a csapdát A majom meglátja a banánt, és odajön. Még ne foglalkozz vele. Menj körbe a ház körül, találsz még ilyen ládákat. Azokat is nyisd fel, de a fekete majmokat lődd le.

A harmadik láda után egy homályos, ködös helyet látsz, mintha tó lenne, pedig nem az. Menj balra, és a baloldali kis „sziget” mellett rántsd fel a rejtett csapóajtót. Menj le, tedd a rózsádat a vázába, és a kinyílt ajtó mögött felveheted a 8. Arany Rózsát, a 8. secret-ben.

Az óra elindult, Három ajtó is van ott, de minden cuccot nem tudsz felvenni. Döntsd el, melyiket akarod, a medipackokat, vagy a lőszert. Ha megszerezted, juss vissza, a felső területre, és menj tovább a ház körül. Jobbra figyeld a házat. Két kis kerítést találsz. Oldalugrással jutsz át rajta, és kifeszítheted az egyikből az 1. Arany Kulcsot.

A másik kerítés mögött feszítheted ki a falból a 2. Arany Kulcsot.

Továbbmenve visszaérsz a szelíd majomhoz. Az már a fán fan, és a fa alatt felveheted az első fogaskereket, az 1. Golden Wheel-t.

Ugorj fel a banános ládára, onnan fel a tetőre, és juss át az épület túloldalára. Menj az első pagodához, és nyisd ki az ajtaját. Mássz fel a rúdon legfelülre. Rántsd le a csapóajtót, majd kapd el, és mássz fel a létrán a tetőre. No nekem ez nehezen sikerült. Csak úgy ment, hogy egészen a falhoz álltam, és felugorgattam, közben nyomtam a CTRL-t a kapaszkodást, de az előrét NEM. No ha sikerült, a tetőn meglelted a 2. Golden Wheel-t.

Most egy furmányos módszer kell, hogy megszerezd a következő titkot. Menj ki teljesen a tető szélére, háttal állj a szélének. Kettőt lépj előre, majd hátraugorva NE nyomd a kapaszkodást, cask már akkor, ha nem tudja elkapni a peremet. De akkor nyomd, így beesik az alattad levő tetőre. Lődd le a megjelenő hárpiát, majd juss lejjebb eggyel. Ott is hárpia fogad, de megleled azon a szinten a következő, a 9. Arany Rózsát, a 9. secret-ben.

Juss le most már teljesen, és a másik kulcsoddal nyisd ki a másik pagoda ajtaját. Vedd elő a robbanó lőszert. Lőj bele a felgöngyölt létrába, és ha leereszkedett, mássz fel rajta. Ugorj át a szemközti platformra, ahol meg is találtad a 3. Golden Wheel-t.

Na most menj vissza a mély kúthoz. Mássz le, egészen az első baloldali beugróig. Ott mássz balra, mássz fel, és tedd a három szerzeményedet a három fogaskerékbe. A mozgatható bábúk lesüllyednek. Menj vissza a kúthoz, és mássz még lejjebb, az alsó baloldali beugróig. Ott az a feladatod, hogy a bábukat lejuttasd a földszintre. Told a deszkákra, amik lenyílnak alattuk. Ha sikerült lejuttatni, még tolj mindegyiken hármat, és fent a pagodákkal szemben kinyílik a nagykapu. Menj hát oda, be az ajtón, le a lejtőn, és a következő pályára értél.

4.     Zipangu Cut Scene:

Ez tulajdonképpen nem pálya, csak egy átvezető rész. Ha a baloldali lecsúszós részt választod, akkor nincs átvezető film. Ha a jobb oldalit, akkor van. Látod lara repül egyet, a végén újabb helyszínre ér, de egy ninja is aktivizálódik.

5.     Ninja House:

Secret 10: Secret 11:

Secret 12: Mentések -- Savegames

Menj balra, kússz be az épület bal sarkában levő résbe, a túloldalon kapaszkodj le, ugord át a korlátokat, és amikor elment alattad a forgó penge, akkor ess a vízbe háttal. Ússz a penge után, lefelé tarts, és húzd meg a vízi kart. Ússz felfelé, és találsz egy rést. Ússz át rajta, majd ahol kimászol a vízből, mássz fel a létrán, és meg is találtad a 10. Arany Rózsát, a 10. secret-ben.

Visszafelé ismét felfelé ússz, és kimászhatsz végre a vízből, amerről jöttél. Menj ki, menj balra az épület után, és jobbra vedd ki a kis szekrényből a nagymedipackot. A baloldali házban menj balra a folyosón, rúgd be jobbra a sérült ablakú falat, lődd le a két ninját, és vedd fel a fáklyacsomagot. Azért figyeld meg a falon az írást. :) Menj ki, menj ki az udvarra, ott balra, majd jobbra a házban feszítsd ki az ajtót. Nincs ott semmi, de benéztél legalább. :) Az udvaron menj szembe, és ott feszítsd ki az ajtót. A kis teremben rántsd le a csapóajtót, mássz fel a szellőzőbe. A túloldalon leesve lecsúszol. Menj végig a folyosón, az elágazásnál jobbra, lődd le a ninját, és vedd fel a lőszereket, valamint a Nyílpuskát.

Menj ki, és az előtérben told meg a kart. Menj be a kinyílt ajtón, csússz le, lődd szét a hátsó szobrokat, és húzz egyet a láncon. Menj be a kinyílt ajtón, és sétálj át a baloldali kötélen. Feszítsd ki a falból az Arany Kulcsot.

Visszaértél a folyosó végén felkapaszkodva a karhoz. Ott nyisd ki a kulcsoddal az ajtót. Ahogy mész, mindenhol lődd szét a szobrokat, a negyedik után jobbra vedd ki a nagymedipackot a szekrényből. Menj vissza két szobányit, és rántsd le a fali kart. Rohanj ismét, át a szobákon, mert az ajtó időre bezárul. Ha sikerült, vedd fel a Wind Key-t.

Lenyílik alattad a csapóajtó, és a vízbe esel. Ússz végig a folyosókon, az elágazásnál felfelé, mássz ki a vízből, és kapaszkodj fel a kút falán. Menj be ismét az épületbe, de most a szemközti folyosóra. Mindjárt jobbra kapaszkodj fel a fali résbe, a túloldalon nyisd ki a dupla ajtót, ugorj át a túloldalra, bár közben, ha akarod, oldalt fáklyacsomagot is felvehetsz. A következő tüskéscsapdás teremben a baloldali beugróba kell eljutnod, ahol újabb dupla ajtót nyitsz ki. Szemben kismedipackot is találsz ott. Ugrás át ismét a túloldalra, jobbra tartva lecsúszol, irány be a kúszójáratba. Keresd meg, lődd szét a rácsot, majd a következőt, a harmadikat is, végül egy szobába eshetsz le. Itt a mozgó falakon kell átjutni. Ugord át az első rudat, juss át az első mozgó falon, és jobbra tekerd meg a kereket. A második után tedd ugyanezt balra, a harmadiknál, negyediknél ugyanez a feladat. A falak megálltak, megnyílt a továbbvezető út, és fel is veheted az újabb, a Forest Key-t.

Ismét lezuhansz a vízbe, ismét ússz át a járatokon, fel a kútban, ismét menj be az előbbi épületbe, de ahol jobbra a rés volt a falon, ott balra menj, és rúgd be a falat. Menj balra, le a lépcsőkön, majd jobbra, és balra. Lődd szét az útakadályt, a szobrot, ugord át a tüskéscsapdát, lődd szét a szemközti szobrot, ott is juss át a túloldalra, és felveheted a katicabogarat, a Mechanical Ladybird-et.

Haladj visszafelé, a csapdák után balra, menj be a sötét terembe. Rohanj szembe, vigyázz a fejedre ne essen valami, és vedd fel a katica felhúzóját, a Winding Key-t.

Menj még visszafelé egy kicsit, és a lépcsők előtt, összeillesztve tedd a földön levő jelre. Kioldja a tüskéket, mehetsz lefelé. Lent ismét használd, és akkor felvehetd az 1. Golden Wheel-t.

Siess visszafelé, kerüld el a kilapulást, és kapaszkodj fel jobbra oda, ahonnan a fura golyó jött. Tedd a rózsát a vázába, ugord át az asztalt, és leesel egy nagy terembe, a vízbe. Mássz a partra, mássz fel az oszlop tetejére, és gyorsan lődd le a ninjákat. Ugorj át oda, ahol látod a folyosót. Menj végig rajta, és felveheted a 11. Arany Rózsát, a 11. secret-ben.

Rántsd le a csapóajtót, mássz fel, menj vissza oda, ahol először használtad a bogaradat. Még távolról lődd le a félhomályban leselkedő ninját. Kapaszkodj fel a plafonlétrára, és csimpizz át a túloldalra. A sarkon gyújts világot, és nézz fel a plafonra, hátha kell még az a térkép.

A teremben két kart találsz, ezzel szabályozod a tulajdonképpen teleportot. Lényeg, hogy középen, a váza helyett egy platformon a fogaskerék jelenjen meg. Jöjj rá a nyitjára. :) Azért itt egy kép, láthatod, hogy kell húzogatni a kapcsolókat a feszítővassal. Ha sikerült, akkor felveheted a 2. Golden Wheel-t.

Igen ám, de ki is kell innen jutni. Most még cask egy kapcsoló van, de meg fog jelenni a másik is. Ebben is segítek, a képen láthatod a megoldást.

Ha sikerült, menj ki most már innen. Menj vissza, fel a lépcsőn, és tedd a szemközti két nagy fogaskerékre a szerzeményeidet. Kinyílt balra az ajtó. Lecsúszva rántsd le balra a fali kart, és nagyon gyorsan juss át a szünetelő lángokon. Vedd fel a Mountain Key-t.

A vízbe zuhantál ismét, ismét juss fel a házhoz a már jól ismert úton. Most rögtön jobbra menj, a folyosó végén vedd fel a fáklyacsomagot, a kismedipackot, balra rúgd be a sérült ablakú falat, és jobbra, hátul, tedd a vázába, a rózsádat. Irány a kinyílt ajtón át, lecsúszol sokat, de igyekezz, főleg lent a folyosón, mert kilapulsz. Gyorsan siess be jobbra, a másik folyosóra, de ott is rohanj, amíg bírsz, a végén ugorj jobbra, és húzd meg a kart. Változott a terem. Lecsúszol, de időben ugorj jobbra, mert fentről jön az „áldás”. Igyekezz jobbra a következő kis oszlopra, onnan csússz le a másik karhoz, és azt is húzd meg. Lecsúszol, kapd el a peremet, és csimpizz balra, majd mássz fel a platformra. A plafonon kapaszkodva eljutsz a túloldalra, ahol meg is van a 12. Arany Rózsa, a 12. secret-ben.

Lődd szét a szobrot, és húzd meg a láncot. Ugorj jobbra, az egyenes részre, majd jobbra, utána balra haladva kijutsz a teremből. Menj vissza, ahol berúgtad a falat, most a szemköztit rúgd be. Húzd el az első fekhelyet, és ugorj be az alatta levő lyukba. Csússz le, majd menj először jobbra. Juss le az oszlop aljába a platformokon át, és vedd fel a Bag of Sand-ot.

Irány vissza a felső terem, és öntsd a kis zsákod tartalmát a szemközti edénybe. Menj át a kinyílt ajtón, állj rá a következő ajtó előtti padlólapra, és várd meg, amíg kinyílik előtted a továbbvezető út. Menj végig a folyosón, és felveheted végre az utolsó cuccot, a Fire Key-t.

Naná hogy ismét a vízbe esel, és ismét fel kell jutnod az épületbe. Egyenesen menj hátra a hátsó folyosóra, ott tudod a foglalatukba tenni a négy kulcsodat. Kinyílt mögötted a nagykapu, a következő szobában még feszítsd ki az ajtót, menj kim a szabadba, a sárkányrepülőd felé, és a következő pályára léptél.

6.     The Golden Pavilion:

Secret 13: Secret 14: Secret 15: Mentések -- Savegames

Mássz ki a vízből, jobbra juss fel a sziklákra, majd a háztetőre, ahol egy kismedipack lapul. Ugrás vissza a vízbe, és ússz át a barlangon, át balra a résen, és be az elöntött folyosóra. Jobbra tarts, és egy helyen kimászva a vízből megtaláltad a 13. Arany Rózsát, a 13. secret-ben.

Vigyázz, az első harapós teknős előtt felfelé ússz, a másodikat pedig már ne közelítsd meg, előtte is időben felfelé tarts.

Irány vissza a tóba, mássz ki, és kutasd ki a kis szekrényt, egy nagymedipackért. Menj a kis harangtoronyhoz, lődd szét a harangot, és vedd fel, ami leesett, a Silver Lever 2-őt.

A kis bambusz erdő után jobbra menj, kapaszkodj, mássz le a sziklaaknába, fuss végig a folyosókon, le a lépcsőn, juss fel az épület karzatára, és a feszítővassal húzz egyet a kapcsolón. Továbbmenve jobbra tedd a vázába a rózsádat, a kinyílt ajtó mögött, háttal csússz le, és kapd el a peremet. Ess le egy kicsit, és mássz be az alattad levő folyosóra. Újabb csúszás, majd ugrás-csúszás a ferde részeken, és a végén elkapva az utolsó lecsúszós részt, jobbra csimpizve mássz fel a folyosóra. Egy terembe értél, ahol mindkét oldalon lecsúszós részek vannak. Ugrálj azokon, előrefelé irányítani, haladni is tudsz. Juss el a sarokban az egyenes oszlopra, majd felfelé kell kapaszkodnod, míg elérsz a felső folyosóra, ahol felveheted a 14. Arany Rózsát, a 14. secret-ben.

Lökd ki a dupla ajtót, és visszaértél a kapcsolóhoz. Menj tovább, lejjebb is találsz egyet, azt is húzd meg. Fordulj meg, és keresd meg a még lentebbi kapcsolót, amivel már lent megnyílik az út a bábuknál, és felveheted a beugróban a Bronze Lever 2-őt.

Menj vissza a tóhoz, és a szemközti bambuszok mögött, van egy vastagabb, sötétebb zöld bambusz. Mássz fel azon, ugorj hátra a tetőre, keresd meg a túloldalon, és vedd fel a Coin Piece-t.

Juss le a háztetőről, menj tovább. A következő ház mellett, jobbra elmenve egy fegyverest kell kinyírnod, majd jobbra feljutni a ház mögötti sziklákra. Egy mélyedést rejt a szikla. Mássz le oda, vedd fel a fáklyacsomagot, és kússz be a résbe. A túloldalon egy kis ugróiskola következik, majd a kis folyosón, az asztalról felveheted, a Silver Lever 1-et.

Menj balra, és tedd a rózsádat a vázába. Menj le a lépcsőn, juss át a ferde oldalú termen, de vigyázz, nem állhatsz meg a túloldalon sem, mert kilapulsz. A következő teremben is ugróiskola következik, de az egyenes részeknél rögtön ugorj oldalra, a következő ferde részre, mert fentről jön a halál. :) Ha átjutottál a túloldalra, meg is találtad a 15. Arany Rózsát, a 15. secret-ben.

Lökd ki a dupla ajtót, majd az asztalnál balra menve, mássz le a magas oszlopon, a terem túloldalán mássz fel a magas falon, és felfelé haladva feljutsz ismét a sziklák tetejére. Ne menj le a házakhoz. Fent a sziklákon folytasd az utadat, mert nem messze találsz egy újabb rejteket a sziklákon. Ugorj be a lyukba, a folyosó végén mássz le a résnél, és juss le a sziklamélyedésben, és egy épületbe értél. Háttal kapaszkodj le a résben, lődd le a fegyveres szamurájt, és vedd fel a kismedipackját. Menj tovább, balról jön még egy szamuráj, majd a folyosó végén menj fel balra a lépcsőn, kapaszkodj fel, és a teremben forgasd meg a kereket, egyet tolva rajta balról. Menj fel a lépcsőkön, és forgasd meg a következő kereket is, de ezen, kettőt tolj. Menj a harmadikhoz, és balról tolj rajta egyet. Irány vissza a második felé, menj tovább, menj el az első mellett is, majd leesve egy terembe öld le a szamurájt. Menj le a lépcsőkön, húzz egyet a láncon, mássz fel az oszlopra, és vedd fel a Bronze Lever 1-et.

Menj ki az épületből, amerről bejöttél, juss fel a sziklákra, és csússz le az épülethez. Ugrás a tóba, ússz át a barlangba, de most jobbra ússz. Egy épületben mászol ki a vízből. Tedd a ládára a Piece-t, A kinyílt ajtón átmenve balra tedd az összeillesztett Bronze Lever-t a foglalatba, amiből egy kar lett. Nosza, húzd is meg. Menj át a kinyílt ajtón, ott meg a Silver Leverrel tedd ugyanazt. A daru újra mozgásba lendül, kihoz neked valamit, és lenyílik egy csapóajtó is. Menj ott le, és tiéd a Golden Lever.

Mássz vissza, fel a létrán, és balra használhatod is a szerzeményedet. Húzd meg a kart, és menj ki az épületből. Ússz vissza a barlangon át, mássz ki szemben a pagodánál a vízből, és ugorj bele a kis vízzel teli lyukba. Ússz végig a folyosókon, majd kimászva, a szabadba értél. Menj a sárkányrepülőd felé, és a következő pályára léptél.

7.     The Great Mountain:

Mentések -- Savegames

Secret 16: Secret 17: Secret 18:

Mássz ki a vízből, mássz fel a falon, de ne mássz fel a beugróba. Egy pillanatra engedd el a kapaszkodást, majd újra nyomd meg, de mielőtt feltenné a lábát a létrára, csimpizz balra, a fali résben. Mássz fel a falon, ugorj hátra, majd ugrás a szemközti, mászható falra. Mássz fel a ferde tetőre, majd hátra-előre ugrással juss el balra a sarokba. Kapaszkodj fel a felső ferde párkányra, csimpizz jobbra, és mássz fel az egyenes részen. Juss fel a sima sziklákon, majd a túloldalon lecsúszol a hosszú lejtőn. De csinálj egy fordulásos ugrást, háttal csússz le, így elkapva lent a peremet, elcsimpizhetsz jobbra, míg jégkoloncok zúgnak el a fejed felett. Felkapaszkodva guggolj le a bal sarokban, mert ott is jön egy jégdarab. Ha megúsztad, csússz le a hosszú lejtő jobb oldalán, majd balra tartva ugrás át a nyanyához. Lődd le, és felveheted a 16. Arany Rózsát, a 16. secret-ben.

Menj vissza, ugord át a kerítést, háttal csússz le a lejtőn. Kapd el a peremet, leesve kapd el a sziklarést, kapaszkodj jobbra, kapd el az alattad levő rést, ott is jobbra kapaszkodj, majd leesve lecsúszol. Haladj lefelé, vigyázz a jégcsapokkal. Lent ugord át a kerítést, rohanj át a termen, és a túloldalon ugrás a rejtett víz alatti folyosóra.

Egy épületben mászol ki jobbra, a partra. Tedd a vázába a rózsádat, és ugorj a medencébe, ott nyílt ki az egyik rács. Ússz át a folyosón, kimászva a vízből rántsd le a fali kart, mássz fel a rúdon, ugorj hátra az oszlopon levő platformra, majd a másikra, és felveheted a 17. Arany Rózsát, a 17. secret-ben.

A feladat időre megy, igyekezned kell. :)

Ess a vízbe, ússz vissza az előző medencébe, és kimászva a másik asztalkánál, tedd a vázába itt is a rózsádat. Kinyílt alattad a vízben a másik rács is. Ússz át a folyosón, majd kimászva a vízből itt is rántsd le a fali kart. Igyekezned kell, időre megy a feladat. Juss fel az oszlopon levő platformokon, és megtaláltad a 18. Arany Rózsát, a 18. secret-ben.

Irány vissza az előző medencébe, és ússz le jobbra a résen. Ússz körbe, és igyekezz az áramlat ellenére balra beúszni középre. Mássz ki a vízből, kapaszkodj fel a létrán, mássz be a kúszójáratba. Mindig jobbra tartva egy kismedipackot találsz, majd továbbra is jobbra tartva egy fáklyacsomagot. Továbbra is jobbra tartva mássz, és a következő folyosón balra felállhatsz és kifeszítheted a falból a Golden Key-t.

Lenyílt alattad a csapóajtó, és a medencébe esel. Mássz ki a partra, és nyisd ki a kulcsoddal az ajtót. Itt balra menj, húzz a láncon egyet, aztán visszafelé, de balra tartva találsz még egy láncot, majd egy harmadikat is. Menj vissza a medencébe, ússz be ismét az alsó járatba, és balra úszva húzd meg a vízi kart. Fordulj meg, ússz be a szemközti folyosóra, és ott is húzd meg a kart. Ússz tovább, jobbra tartva, és a végén egy fa tövében mászhatsz partra.

A sziklákon feljutva, körbemenve jutsz el az egyik fa ágára. Most az ágakon haladj tovább, és az utolsóról ugorj le a sziklákra. Egy épület elé értél. Egy istállóhoz. Lóra pattansz, és ellovagolsz a következő pályára.

8.     The Golden Hall:

Statisztika:

Secret 19: Secret 20:

Secret 21: Mentések -- Savegames

Kússz rá a potyogós padlólapra, és lesel, lecsúszol, a végén ugorj, kapd el a plafonlétrát, és csimpizz végig a folyosón. Az elágazásnál balra tarts, majd leesve ugrás az első, majd a második rúdra, így jutsz át a túloldalra. Húzd meg a láncot. Juss vissza a plafonlétrához, és most kapaszkodj a másik irányba, most egyenesen. Lődd le a hárpiát, türelmesen várd meg a másikat is, azzal is végezz, és vedd fel a kismedipackot. Ugrás balra, az oszlopra, és mássz le rajta. Juss el a szobor melletti, a neked baloldali részre, onnan lődd le a szobrot, majd a megjelenő fegyverest is. Előbb ne lődd le a fegyverest, ő is lövi az óriást. Ugorj áűt ahol az óriás volt, de ne akard még felvenni a kulcsot. ugorj vissza a lezuhanó kő elől, majd újra átjutva, végre felveheted a Left Key-t.

Irány vissza oldalt, ugorj fel az első oszlop mögé, majd jobbra folytasd, juss fel az egyenes részre, ahol egy medipackotvehetsz fel. Juss el most a még zárt kapuhoz. Menj el előtte a túloldalra, juss el lent, a parton a másik sarokba, ugorj fel a kulcshoz. Ugorj gyorsan rá a ferde részre, és megúszod a fentről jövő sziklát, és felvehetd végre a Right Key-t.

Irány vissza a kapuhoz, és nyisd ki a kulcsaiddal.

Csússz le a lejtőn, menj jobbra, majd balra, futás át a pengés folyosókon, és felugorva egy beugróba kifeszítheted a falból a tekerőkereket, a Wheel Key-t.

Irány vissza amerről jöttél, el ahol lecsúsztál, és menj most a másik irányba. A tekerőt tedd a helyére, forgasd meg, és kinyílik az ajtó. Átmenve, rögtön fordulj vissza, és felugorva kapd el a kis létrát. Mássz fel, menj balra, de a lecsúszós rész előtt jobbra, a folyosó végén balra ugord át a korlátot, és a folyosó végén húzz a láncon egyet. Menj visszafelé, de ne menj fel a korláthoz, hanem jobbra menj előtte, ott nyílt ki a rácsos ajtó. Ugord át a pengét, majd a sarkon túl a másikat is, utána ugorj fel balra a beugróba, és húzd meg ott is a láncot. felemelkedett melletted egy tömb, rajta keresztül kapaszkodj fel a kúszórésbe, és a túloldalon mássz le. Menj jobbra, majd jobbra, szintén egy fali beugróban húzd meg az újabb láncot. Menj visszafelé, át jobbra a felnyílt rácsnál, juss át a pengés folyosón, és felveheted a 19. Arany Rózsát, a 19. secret-ben.

A pengés folyosón is átjuthatsz sérülés nélkül, csak fedezd fel, hol kell megállni, míg a pengék visszahúzódnak. Itt például a rács előtt is meg lehet állni. Irány visszafelé, át a kúszórésen, vissza a két pengén, fel a korláthoz, ugord át, menj vissza a folyosókon, és most már csússz le jobbra a lecsúszós résznél. Lődd le a nyanyát, és mássz fel oldalt, a létrán. Ugorj fel a penge mögötti beugróba, és jobbra feszítsd ki a falból, az újabb kereket, a Wheel Key-t.

 Irány vissza a volt nyanyához, tedd az ajtóra a kereket, és nyisd ki vele. Menj tovább, a nagyterem előtt nyírd ki a kis törpét, majd juss át balra menve, a platformokon, az utolsó oszlophoz. Annak túloldalán, feszítsd ki, a Bead Key-t.

Haladj tovább, és a következő oszlopból kifeszítheted a Mirror Key-t.

Ismét haladj tovább, s a falból kiálló oszlop oldalán tedd a foglalatába az újabb szerzeményedet. Menj tovább, el a bejárat mellett, és a következő oszlopon, aminek létra is van az oldalán, ott tedd a foglalatába a másik kulcsot. Menj vissza a bejárat túloldalán levő oszlophoz, azon is van létra. Mássz fel, ugorj hátra a felemelt platformra, és tekerd meg a kereket. A plafonon kapaszkodva juss át a túloldalra, de egészen jobb oldalon csimpizz, hogy ne szeleteljen fel a penge. Tekerd meg ott is, az oszlop mögötti kereket. Menj ott tovább balra, és egy újabb tekerés vár rád a sarokban. :) Irány vissza az oszlophoz, és a plafonon kapaszkodj át jobbra, a túloldalra. Most kötélen kell átjutnod a mélység felett, hogy megtekerhess egy újabb kereket, sőt balra menve még egyet. Továbbmenve is lesz egy kerék, majd a plafonon átcsimpizve is egy újabb. Újabb kötélenjárás, újabb tekerentyű. Felemelkedett lent egy kis oszlop. Menj vissza a kötélen, mássz le az oszlopon levő létrán, juss el a felemelkedett kis oszlopra, és feszítsd ki ott a Sword Key-t.

Menj visszafelé, amerről ide bejöttél. Menj át az oszlopcsarnokon, de figyelj balra, és tedd a piros oszlopon levő foglalatba a szerzeményedet. Menj balra az oszlop mögött, lődd le a kis törpét, és ugorj a medencébe. Ússz be az alattad levő folyosóra, kerüld el a harapós teknőst, ússz végig a folyosón, a végén balra tartva újabb teknőst kell kicselezned. Ússz továbbra is balra tartva, a legvégén ússz jobbra, és kimászhatsz egy medencében. Vedd fel a Kis vizestömlőt, és a Nagy vizestömlőt.

Menj a kis vízhez, és úgy töltögess, hogy egy liter vizet kell majd a mérlegbe tölteni. Gyengébbek kedvéért: :) Töltsd meg a nagyot, majd az Inventory-ban tölts át a kicsibe. Marad a nagyban 2 liter. Öntsd ki a kicsit, és a nagyból töltsd át a maradékot, a 2 litert. Töltsd meg a nagyot, és tölts át a kicsibe. Ugye csak egy litert lehet. Öntsd ki a kicsit, és a nagyból töltsd meg ismét. A nagyban ugyebár maradt 1 liter. No ezt töltsd bele a mérleg baloldalán levő edénybe.

Öld le a két teknőst a medencében, majd menj a lépcső felé, tedd a vázába a rózsádat. Menj fel a lépcsőn, és vedd fel a Papírlapot.

Látod rajta, melyik platformokon kell átjutni a szemközti kis folyosóra. Közben két csontit is fel kell robbantanod, de a végén megszerezted a 20. Arany Rózsát, a 20. secret-ben.

Visszafelé is lesz egy csonti. Menj vissza a medencébe, ússz egy kicsit, aztán fordulj vissza az újabb teknős miatt. A partról végezz vele, majd irány a víz. Ússz balra, majd jobbra, aztán jobbra tartva, vissza az előző medencébe. Menj vissza a piros oszlopcsarnokba. Menj egyenesen, öld le az újabb törpét, és egy újabb, hatalmas terembe értél. Juss el a ferde részeken ugrálva, a baloldali fali karhoz, és húzd meg. Jobbra, felemelkedett egy tömb, azon keresztül eljutsz a létrára. Mássz fel, juss át a szobor túloldalára, és ott is húzd meg a kart. Lenyílt végre a csapóajtó a piros oszlop mellett. Kapaszkodj le oldalt, ess le, és juss el a másik létrára, balra, és mássz fel azon is. A szobor fejénél is húzd meg a fali kart. Fordulj meg, ugrás a piros oszlop baloldalára, és ott is húzd meg a kart. Most már hagyd el ezt a termet, menj vissza a piros oszlopcsarnokba, és ess be a lenyílt csapóajtó alatt egy hatalmas barlangban, a vízbe. Mássz ki a partra, és a sziklákon, a lapos részeken ugrálva juss el a fali karig. Húzd meg, ugrás a vízbe, és mássz a partra, szemben, a felemelkedett tömbnél. Kapaszkodj fel rá, majd balra, a sziklákon át, vigyázva a leeső kőtömbökre, juss el a magas létrára. Mássz fel, a penge alatt, egy fordulásos hátraugrással kapd el a mögötted levő létrát, mássz feljebb, újabb penge, újabb hátraugrás, azután harmadszor ugyanaz, míg végre felérsz. Húzd meg balra a fali kart.

A folyosó végén tedd a vázába a rózsádat, menj át balra a felnyílt rácson, a potyogó padlóknál leesel az alsó folyosóra. Menj balra, és vedd fel a kis emelvényről a Fáklyát.

Menj, és gyújtsd meg a tűznél. Menj vissza, és jobbra, gyújtsd meg a három égőt. A fáklyát most már eldobhatod. Várd meg, amíg a kis lámpások elúsznak a vízben, majd a vízben gázolva menj, az előtted felnyíló rácson át a kis folyosóra, ahol felveheted a 21. Arany Rózsát, a 21. secret-ben.

Irány visszafelé, mássz fel jobbra, a folyosón, a létrán, és a váza után, ahova a rózsát tetted, menj balra. Menj a teleportba, és vége is ennek a remek kalandnak.

OBig

 


Az oldalon közölt képek, a szöveges tartalom, illetve minden sajátkészítésû anyag, a © TR Editor.hu tulajdonát képezi. Azokat semmilyen formában nem lehet reprodukálni, másolni, terjeszteni, csak a szerkesztõség engedélyével.