.....................................................................

Tomb Raider Requiem

Készítõ: Vincent Pomier (vinraider)

Letölthetõ - download: Innen

Csomagold ki a vincent_pomier_tr_requiem.zip-et, majd a benne levő könyvtárat másold be valahova, és az abban levő Tomb4.exe-vel indíthatod is a kalandot.

Történet:

A Times magazinban megjelent cikk:

"Pánik a metrón!

Párizs keleti régiójának lakói hatalmas pánikra ébredtek múlt éjjel.

Hajnali fél három körül baleset történt a metróvonalon a két állomás közötti felújítási munkálatok során. Az alagút egy teljes szakasza beomlott, erőteljes rengéseket okozva a város valamennyi kerületében.

Az első beszámolók szerint a lyukban épületkomplexumok vannak, néhány szakértő azt állítja, hogy a katakombák egy újabb részére bukkanhattak.

Mivel valamennyi épület megrepedt, a hatóságok evakuálták a lakosokat és lezárták a kerületet. Holnap reggel egy csapatot küldenek ki, hogy megvizsgálják a területet és kiderítsék, elég biztonságos-e ahhoz, hogy visszaengedjék az embereket az otthonukba. Hamarosan többet is megtudunk majd."

A cikk olvasása után Lara elhatározta, hogy Párizsba megy, és megnézi az ásatást, mielőtt a turisták elárasztják a helyet. (Fordította: Matie)

Vélemény:

Nagy alkotás ez a hat pályás kaland. Bizony néha nem könnyű, így kezdőknek, és idegesebb rajongóknak nem ajánlom. :) Sok benne a nehezebb feladat, időrefutás, ferde platformokon ugrálás. Sajnos sok kötelező sérülés is van benn, így kell medipack is. Az ellenségek is változatosak, a harmadik pályán nagyot tudnak sebezni a bogarak, ezért ott is kell medipack. Viszont a feladatok remekek, változatosak, elgondolkodtatók. Egyébként az első pályán teljesen AOD-os hangulatom volt, lévén Párizsban kalandozunk, az utcákon, és a metróban. Igazi TR rajongóknak ajánlom ezt a nem könnyű, ám remek kalandot. Szinte minden TR rész képviselve van a kaland során. A TR2 üvegcserepei, a TR 5 hidrája, az AOD Louvre helyett a hasonló Vatikáni múzeum szerepel benne, stb… 10 secretet is begyűjthetünk, bennük 10 vörös gyémánttal. Aki igazi TR kalandra vágyik, ki ne hagyja. Nem véletlenül kapta meg a majdnem legmagasabb pontszámokat, amit pályák eddig kaptak. A vége ugyan kissé fura, de hát megszoktuk már, hogy akár életünk árán is, de megmentjük a világot. :)

Végigjátszás:

1.     Párizs

Secret 1: Secret 2: Mentések -- Savegames

Lemenve a lépcsőn, szemben fáklyacsomagot találsz. Menj ki a sikátorból, menj balra, és a buszmegállónál menj be a szemközti sikátorba, és a végén nyomd meg a fali gombot. Kinyílt a megálló mögötti ajtó. Menj be, és átmászva jobbra, a ládák mögött nyomd meg a fali gombot. Lenyílt egy csapóajtó. Húzd, told a másik, szemközti sarokba a mozgatható ládát, majd felmászva rá, húzz egyet a fenti mozgathatón egyet. A lentit told alá most a lenyílt csapóajtónak, és a fentit is húzd rá. Most már felmászhatsz a magasabbra, és onnan feljutsz a teraszra. Vedd fel a fáklyacsomagot, majd ugorj át az oldalsó erkélyre, onnan az oszlopra, ahol meg is találtad a Bar Key-t.

Menj vissza az utcára. Menj végig, majd balra, és észreveszed, hogy jobbra van egy nyitott út, de ez később. Menj tovább az utcán, majd az elágazásnál balra, és a tér túloldalán nyisd ki a Cafe de Paris ajtaját a kulcsoddal. A bárpult mögött rántsd le a csapóajtót, és mássz fel a szellőzőbe. A túloldalon lemászva egy raktárba mehetsz be. Kutasd át a polcokat, mert nagymedipackot, lőszert, fáklyacsomagot, és a kannát, a Jerry Can-t.

Látod a bejátszásban, hogy egy fegyveres jelent meg a bárban. Ne menj hát a kinyílt ajtón át oda, mert lelő.

Napló: ...Meg kell találnom a módját, hogy csendben megszabaduljak tőle..

Mássz fel vissza a szellőzőbe, és a túloldalon le a bárpult mögé. A rendőr már eltűnt. Vedd fel a Bar Key-t, és nyisd ki vele az utcára nyíló ajtót.

Menj most visszafelé, jobbra, majd balra le a lejáron. Egy raktárba értél. Vedd le a polcról a lőszert, és a dobozok mellett, jobbra, rúgd be a falat. Mássz át a járaton, és egy újabb raktárba értél.

Napló: Abból a csőből szivárog az üzemanyag...

Vedd fel az asztalról a lőszert, és töltsd meg a kannádat a kifolyt üzemanyagnál. Irány vissza a járaton át, ki az utcára. Menj jobbra, majd megint jobbra, és mindjárt balra. A konténerrel szemben egy kódzáras ajtó van, jegyezd meg. Keresd meg azt a kis udvart, ahol egy targonca áll. Kapaszkodj fel a legmagasabb ládára, kapaszkodj fel a plafonra, és csimpizz el a bejáratnál levő magas ládára. Nekifutásból ugorj a kisebb fal felé, kapd el, és mássz fel rá. Vedd fel a fáklyacsomagot, majd ugrás a felső kis teraszra. Kússz át a járaton, és a túloldalon lemászva elértél a generátorhoz.

Napló: Megvan a generátor, de üzemanyag nélkül attól tartok, hogy használhatatlan...

Menj fel a kis lépcsőn, az Inventory-ban töltsd a generátorba az üzemanyagot, és a felnyílt kapcsolónál indítsd be. Egy csapóajtó emelkedett fel valahol. A fali gombbal nyisd ki az ajtót, és menj ki. Ismét juss fel a bejártnál levő magas ládára, ismét juss fel a kúszóréshez, de most ne kússz be, hanem a fa mellett nekifutásból kapd el a sarokban levő fali beugrót. Mássz fel, a túloldalon pedig mássz le a sikátorba. Kutasd át a helyszínt, mert fáklyacsomagot, kismedipackot, és az autó mögött egy rést találsz a falban. Mássz át rajta, és a fali gombbal kint, egy platformot emelsz fel a magas láda mellett. Így már feljutsz a tetejére. Ugrás a kis erkélyre, majd onnan nekifutásból a ferde kiugróra. Kapd el a peremét, mássz fel, és egy fordulásos (+End) hátraugrással elkapod a tetőt. Csimpizz jobbra, mássz fel, és ismét egy fordulásos ugrással elkapod a fali beugrót. Mássz fel, és juss át a szemközti erkélyre, majd onnan balra a másikra. Vedd fel a kismedipackot, Ugrás az erkély melletti vasplatformra, majd onnan a sarkon túli kis erkélyre. Juss el az utolsó erkélyre, és nézz be az ablakon. Látod a cetlit az íróasztalon? És rajta a számot? 6013. Jegyezd meg. Juss le az utcára, a kuka mellett lemenve a lépcsőn vedd fel a lőszert, és a kukával szemközti ajtót nyisd ki a kódoddal. Válaszd ki a számot, majd CTRL, a végén pedig Enterrel nyitod ki az ajtót.

A szemközti mosdó előtt balra lőszert vehetsz fel, jobbra pedig a fali gombot nyomd meg. A kinyílt ajtón bemenve vee fel a polcról a kismedipackot, és fali gombot megnyomva egy platformot emelsz fel a garázsnál, kint az utcán. Menj most fel az emeletre, rúgd be az első ajtót, és a fiókos szekrénykéből emeld ki a nagymedipackot. Kint menj tovább a folyosón, nyisd ki az utolsó ajtót, és az ágy melletti ki szekrényről felvehetd az One Euro-t.

Menj ki az utcára. Menj balra, és keresd meg a garázst. Menj előtte balra a kis sikátorba, told a kukát a sarokba, és rajta keresztül feljutsz a kis erkélyre. A fánál ugorj, és kapd el a szemközti erkélyt. Menj be a szobába, jobbra vedd fel a lőszert, majd nyisd ki a nagyajtót a túloldalon. Újabb erkélyre értél. Ugrás át a másikra, onnan a nemrég felemelt platformra, onnan a tetőre, menj be a kitört ablakon, és mássz le a garázsba.

Vedd fel az asztalról a fáklyacsomagot, és az egyik sarokban, egy fali beugróban lőszert is találsz. Találsz a teremben két fali gombot. Mindegyik egy-egy állványt emel fel, amit liftnek használhatsz. Találsz két mozgatható ládát is. Told az egyiket a közelebbi liftre, és emeld fel. Told a másik ládát oda, ahol hiányzik az út ahhoz, hogy a felemelt ládát áttold a másik liftre. Ha sikerült, azzal a lifttel is emeld fel a ládát. De ahhoz, hogy rá tudd tolni a másik leftre, az elsőt le kell engedned, mert csak akkor emelkedik fel a sarokban a lift másik fele, és a ládát csak akkor tudod tolni. Ha sikerült, és felemelted, akkor húzd le a liftről, told a sarokba, és ráállva felkapaszkodhatsz a szellőzőbe. Mássz át rajta, a kis szobában megnyomva a fali gombot, egy ajtót nyitsz ki a garázsban. Menj hát vissza oda, fel a feljárón, át a kinyílt ajtón. Az asztalról felveheted a Skorpió-x fegyvert.

Menj ki a tetőn át a garázsból, le az utcára, és menj a Bár felé, az előtt van a Metró lejárata.

Manj le a lépcsőkön, keresd meg az automatát, és vegyél a pénzeddel egy jegyet, a Metro Ticket-et.

Lefelé menve menj először balra, mert lőszert vehetsz arra fel, kettőt is, majd jobbra menve használhatod a jegyedet.

Napló: Az áram még be van kapcsolva, egyelőre nem fedezhetem fel azt az alagutat.

Menj jobbra, és az áthidaló falra felkapaszkodva juss át a túloldalra. A fali gombbal nyisd ki az ajtót, bent vedd fel a lőszert, és a sarokban a Hotel Key-t.

Két őr ronnt rád. Lődd le őket, de óvatosan bánj a lőszerrel, minden lövésed találjon. Kintm a túloldalról is lőnek rád, végezz azokkal is. Mássz vissza a túloldalra, menj fel az utcára, ki a metróból.

Menj vissza abba a sikátorba, ahol a pályát kezdted. Kapaszkodj fel a kukára, és teljesen a falhoz állva, felugorva kapd el az erkélyt. Mássz fel, lődd ki az üvegajtót, és menj be a szobába. Vedd ki a kis fiókos szekrényből a lőszereket, és a sarokban a földről az 1. Secret Gem-et, az 1. secret-ben.

Menj le az utcára, menj balra, és nyisd ki a Hotel ajtaját. A pult mögötti fali polcról emeld le a Master Key-t.

Menj fel az emeletre, és nyisd ki az első ajtót. A fürdőszobában kismedipackot találsz, majd kint a folyosón nyisd ki a második ajtót is. A baloldali ablak előtt vedd fel a lőszert, és lődd ki a jobb oldali ablakot, s menj ki az erkélyre. Ugrás az erkélyeken keresztül a vaspőlatforma, majd az oszlopra. Onnan a tetőn levő laposabb részre, majd nekifutásból le az oszlopra. Ismét a tetőn levő lapos rész következik, majd beugrás a szellőzőbe. Egy raktárba értél.

Vedd fel a lőszert a padlóról, és a másik lőszert az egyik polcról. Keresd meg, és lődd szét a kapcsolódobozt, húzd meg a kapcsolót. Egy csapóajtót nyitottál le. Lődd le a megjelenő fegyverest, majd az alacsonyabb ládán keresztül eljutsz a magasabbra, onnan pedig nekifutásból elkapod az emeletet, a lenyílt csapóajtónál. Mássz fel, vedd fel apolcról a kismedipackot, és húzd, told, lökd le a mozgatható ládát a földszintre. Menj le, és told a a másik magasabban levő reksz mellé, hogym majd feljuss oda rajta keresztül. Irány vissza az emeletre, és a nyomógomb előtt ments egyet, mert nem egy könnyű, időre menő feladat következik. A gombbal platformokat emelsz fel, de cask egy időre.

Nyomd meg hát a gombot, igyekezz le a földszintre, futás, ugrás az odatolt ládára, majd oldalugrással a magasabbra. Perdülj meg, futás, ugrás, kapd el a platformot. Mássz fel, futás, ugrás a sarkon túlira, majd onnan a daruval megemelt ládára. Onnan balra fordulj, a másik platformra, végül a ládát kapd el. Most már megpihenhetsz, a láda mellett a fali kapcsolóval, egy ajtót nyitsz ki lent. Menj hát oda, és a folyosó egy kis terembe vezet. Lődd le a fegyverest, és vedd el a kulcsát, a Metro Station Key-t.

A fáklyacsomagot se hagyd ott az asztalon. Ha akarod a következő secretet, újra meg kell csinálnod az időrefutást, a daruval felemelt ládáig. Ott viszont most, ne balra, hanem jobbra fordulj. Itt már pihenhetsz, nem időre megy. Nekifutásból ugorj a ferde részre, de közben fordulj meg, (+End) és ugorva kapd el a láda feletti platformot. Mássz fel, és kimenve a végére, balra, nekifutásból, az utolsó pillanatban megnyomva a kapaszkodást, elkapod a szemközti tetőt. Mássz fel, és keresd meg a beugrót, ahol megtalálod a 2. Secret Gem-et, az 2. secret-ben.

Juss le a földszintre, és amerről jöttél, menj ki a raktárból, felmászva a falon, lecsúszva a tetőn az utcára érsz ki. Menj vissza a metróhoz. Lent a peronon menj jobbra, és nyisd ki a kulscoddal az ajtót. Juss fel az emeletre, vedd fel a lőszert, lődd szét as kapcsolódobozt, és húzd is meg a kapcsolót. A bejátszás után, a következő pályára léptél.

Napló: Végre megérkeztem a helyre, ahol a baleset történt. Lássuk, mi rejlik ebben a lyukban...


2.Templar’s Library:

Secret 3: Secret 4: Mentések -- Savegames

Vedd fel a fáklyacsomagot, majd csússz le a mélybe. De a baloldalon csússz, így időben ugorva, ugrás közben balra kormányozva a laposabb sziklán landolsz, ahol lőszert, kismedipackot, és a 3. Secret Gem-et, találod, a 3. secret-ben.

Oldalt ugorj a lecsúszós részre. Teljesen a jobb oldalon csússz le, így a végén ugorva, közben rátenyerelve a jobbra-ra, a ferde oszlopra jutsz. Ugorva kapd el a szemközti oszlopot, mássz fel, és egy fordulásos ugrással kapd el az előző oszlopot. Csimpizz ki most teljesen balra, mássz fel, és egy fordulásos ugrással, közben jobbra kormányozva, de a kapaszkodást NEM megnyomva a potyogós platformra értél. Ugrás a sarkon túl levő potyogósra, majd onnan tovább a hosszúra, illetve kapd el annak peremét. Mássz fel, most balra kell ugranod. Még két ferde oszlop, és eljutsz a fali beugróba, ahol megpihenhetsz. Mássz át a tömbön, és lecsúszol egy nagyterembe.

A csontváznál vedd fel a lőszereket, és kétoldalt a két fali beugróban is találsz lőszereket. Itt az a feladat, hogy négy követ kell megtalálni, és a foglalatukba tenni, hogy továbbmehess. A sorrend mindegy. Én így vettem sorra a feladatokat.

Told meg mind a négy kart, így kinyílnak a kapuk. A bejárattól nézve, a medence mellett balra az első kapun átmenve, rohanj át a hídon, és vedd fel az 1. Drágakövet.

Menj most ugyanazon az oldalon a másik kapun át, és a teremben keresd meg a kis dombot, arra felmászva, felugorva elkapod a feletted levő ferde platformot. Kapaszkodj balra, mássz fel, és hátra, majd előre ugrással el kell kapnod a kissé jobbra levő magasabb lecsúszós részt. Nem egyszerű a feladat, sokszor nem kapja el annak a peremét. No ha sikerült, mássz fel ott is, és egy fordulásos ugrással kapd el most az oszlopon levő rést. Csimpizz jobbra, majd mássz fel. Vedd fel a fáklyacsomagot. Most jól időzítve a tüskés oszlopon kell átjutnod, megállás nélkül a teraszra érve, ahol felveheted a kis emelvényről a 2. Drágakövet.

A teraszt tartó oszlopon, lent, rántsd le a fali kart, ez a kinti medencében nyit ki egy ajtót.

Kifelé menet lődd le a nagyteremben a pókot, majd menj szembe a következő kapun át. Itt a baloldali egyenes beugrókat felhasználva kell eljutnod a folyosó túloldalára, a végén ugrálva, és oldalt irányítva. A folyosó végén szintén egy kis emelvényen van a 3. Drágakő.

Visszafelé ugorj a vízbe, vedd fel a lőszereket, majd kint a teremben irány az utolsó kapu. Még ne menj át rajta. Nemrég kinyitottad a medencében az ajtót. Ugorj hát a vízbe, ússz át a résen, és a túloldalon mindjárt jobbra mássz a partra, és gyorsan, mielőtt bánthatna a feléledő csonti, vedd fel a növények tövéből a Koponyát.

Ússz vissza, és most menj át az utolsó oldalszobába. tedd a koponyát a jobb oldali, mélyebb medencében levő vízköpőbe, mássz fel balra, az emeletre a növényeken, lődd le a pókot, és vedd fel az utolsó, a 4. Drágakövet.

Kint tedd a foglalatukba a szerzeményeidet. Fent kinyílt a kapu, juss át rajta, rohanj fel az emelkedőn, és guggolj le, így a legördülő golyó elzúg a fejed felett. Menj tovább, juss át a lengő bárdokon a potyogós hídon, a túloldalon újabb emelkedő, majd egy létrán felmászva kijutsz a szabadba.

Most egy kicsit ügyesnek kell lenned, amíg meg nem szerezted a shotgunt. Csontvázak támadnak rád, és nins fegyvered ellenük. Ne keresgélj, menj jobbra, és a fali karral nyisd ki a kaput. Két oldalt, a beugrókban lőszereket találsz, és a kis medence mellett is van lőszer. Gyorsan mássz fel a teremben, szemben a létrán, és uigorj hátra a felső emeletre. Most nyírd ki a denevéreket. Ha megvan, akkor két oldalt a nagy kriptákhoz átugorva lőszereket, az egyik emelvényen is lőszert, a másikon pedig a Shotgun-t veheted fel.

Mássz le a létrán, perdülj meg, futás, ugrás, rohanj ki a teremből, és a fali karral zárd be a két csontit, így azokkal, nem kell szórakoznod. :) Kijnt egy újabb csonti jelenik meg. Menj a szökőkutas medencéhez, várd meg, míg odaér, ugord át, peerdülj meg, és a shotgunnal lődd a vízbe. Kampeca neki. A vízben egyébként kismedipackot, és fáklyát találsz. Menj most a téren, a szemközti árkádok alá, ahol egy hosszú medencét találsz. Menj el mellette jobbra, és nézz fel az épületre a sarkon túl. Egy fali kart látsz. Ugorj háttal a sziklára, majd előreugorva rántsd le. Menj a medencéhez, és nekifutásból úgy ugorj, hogy az áramlat ellenére be tudj úszni a kis folyosóra.

Nna jó, leírom pontosan hogy csináld: Az utolsó oszlop mellé állj, de a baloldalára. Az oszloptól egy lépésre balra állj, és a parttól két lépést hátrálj, és egy helyből ugrással ugorj, de folyamatosan nyomd az ugrást, mert ugye azzal úszik is. Mentés -- Savegames

Húzd meg ott is a kart, és most már ússz végig a medencében. Igyekezz, mert el fog fogyni a levegőd. A végén sajnos mindenképpen kell egy medipack. No, a nagyteremben hat kart találsz az alsó szinten, és hatot a felsőn. De jó részük csapda. Húzd meg alul az elsőt, és a harmadikat, felül pedig balra a másodikat, és az elsőt. Most már gyorsan ússz át az emeleten kinyílt rácson át, és a könyvtárba értél. Még ne mássz a partra. Ússz vissza, keresd meg, és vedd fel a fáklyacsomagot, és a nagymedipackot. Most már irány a könyvtár.

Partra mászva lődd le a pókokat. Men jobbraj, és mássz fel a könyvespolcra, majd onnan a rácsra ugorj. kapazkodj jobbra, és fel egy kicsit, majd egy fordulásos hátraugrással elkapod a fali beugrót. Kapaszkodj onnan is feljebb, a felső kis szobába. A megelevenedő csontit lődd a mélybe, majd a második beugróban húzd meg a fali kart. A lőszert se hagyd ott az ablakban. Menj vissza, oda, a könyvespolcra, amire nemrég felmásztál. Most ess le a sarokba, és vedd fel a kismedipackot. Ugrás fel a beugróba, onnan pedig az oszlop mellettire, de az ferde. Így lecsúszol, majd ugorj, és el kell jutnod az oszlop mögötti egyenes tetejű oszlopra. Onnan mássz fel a karzatra. Lődd le a pókot, és vedd fel a lőszert. Menj ki a nemrég kinyitott rácson a szabadba a kis teraszra.

Balra, felugorva kapd el a kis párkányt, csimpizz át a jobb oldalára, mássz fel, és egy fordulásos ugrással rántsd le a fali kart. Menj át a kinyitott rácson, és egy nagy, vizes terembe értél. Mássz fel az emeletre. menj először balra, és a beugróban vedd fel a lőszert. A másik irányba menve a korlát előtt, a ferde oszlopnál ments egyet. Nem lesz könnyű az ugrálás. Ugord át a kerítést, de az oszlop baloldalán csússz le, így ugrás, közben balra irányítva eljutsz a következőre. Ugrás tovább, majd megint, és megint, de vigyázz, ide már a szélére ugorj, hogy a következőre, az utolsó magasra, balra kormányozva el tudj érni. Onnan már NE ugorj, csak szússz le az alatta levő alacsonyabbra, és onnan ugorj a partra. Menj balra, és húzd meg a fali kart. Fordulj meg, vedd fel a kismedipackot, mássz fel a létrán, és menj át a kinyitott rácson.

Háttal ess le, kapd el a tetőt, és csimpizz balra. A tüskés csapda után mássz fel, egy fordulásos ugrással kapd el a mögötted levő oszlopot. Csimpizz teljesen balra, és mássz fel, megint egy fordulásos ugrás, de irányíts jobbra is, így elkapod a csapda feletti növényeket. Mássz fel az ablakba. Még ne menj be a szobába. Fordulj meg, futás, ugrás, kapd el a szemközti tetőt. Csimpizz balra, mássz fel a sarokban. Menj át a résen, majd ugorj fel a sziklákra. Kiérsz a tetőkre. Ugord át a baloldalit, így a másikon megtalálod a 4. Secret Gem-et, a 4. secret-ben.

Juss vissza, egészen az alsó tetőre, és a csapdánál ismét juss fel a magasba a növényeken. Most már menj be a szobába. A fáklyával szemben felugorva kapd el a könyvespolcot, mássz fel, majd balra, a kis erkélyre jutsz. Lődd le a pókot, és húzd meg a fali kart. Kinyitottad a rácsot. Menj ki a hídra, vigyázva a lengő bárdra juss át a túloldalra, és a szobában, a kis emelvényen megtalálod a Golden Key-t.

Irány vissza, amerről jöttél, egészen ki a szabadba. Most már nincs áramlat, így ki tudsz mászni a partra. Menj, és nyisd ki a baloldali nagykaput a kulcsoddal. Mielőtt bemennél, nézd meg az épület jobb oldalán levő sikátort. Nagymedipőackot, lőszert, és fáklyacsomagot lelsz arra. Menj be most már a kinyitott ajtón.

Napló: Tüzet kell gyújtanom néhány tálban, kell lennie egy nyomnak valahol, hogy megkülönböztethessem őket egymástól. Talán az alsó teremben? Mindenesetre jobb, ha először megtalálom a megfelelő kombinációt, mielőtt bármit is megpróbálnék, ugyanis úgy néz ki, hogy csak egy lehetőségem lesz.

De nézzük a jó oldalát, ez a katedrális lenyűgöző, különösen az a rózsaablak.

Menj körbe, és vedd fel a lőszereket. Menj a törött oszlophoz, az egyik nagy csontváznál, kapaszkodj fel rá, és onnan nakifutásból kapd el az erkélyt. Mássz fel. Menj jobbra, ne aggódj, még nem aktivizálódtak a caspdák. Menj, és juss át a túloldali erkélyre. Menj rajta a padig, majd ott nézz jobbra, a mellette levő tető alatt egy fali kar van. Ugrás a tetőre, csimpizz a kar fölé, és leesve rántsd le. Újból juss fel az erkélyre, most már az elsőn is nyitva van balra a rács. Menj be, és a fali karnál ments egyet, mert elég szoros időrefutás következik.

Húzd meg a kart, rohanj ki, rohanás a most már működő caspdákon át, juss át a túloldalra, a tűz előtt ugrás ismét jobbra, a tetőre. Csimpizz balra, majd épp a tűz után ugrás hátra, és rögtön ugrás balra, így bejutsz a lassan bezáruló rács mögé. A fali kart kétszer meghúzva kinyílik kögötted a rács. Bent vedd fel a fáklyacsomagot, és a kismedipackot, és persze a kis emelvényről a Fáklyát.

Dobd le az erkély végén, juss le a földszintre. Vedd fel, és felugorva a nagy csontvázakhoz, gyújtsd meg. Most menj a bejárathoz. Nézz szembe a teremmel. Látsz nyolc égőt. De csak néágyet szabad meggyújtani, az sem mindegy, melyikeket. Nos, a bejárattal szemközt van kettő, ott a baloldalit. Menj jobbra, és ott is a baloldalit. Megint jobbra menj, most szemben vagy a bejárattal. Ott a jobb oldalit, majd az utolsó kettővel szembeállva ott is a jobb oldalit gyújtsd meg, és alattad a lenti részen kinyílik az ajtó. A kép segít:

Menj körbe, keresd meg, és rántsd fel a csapóajtót. Mássz le. Menj körbe, és vedd fel a nagymedipackot, a lőszert, és a fáklyacsomagot. Közben két csontit is ki kell cselezned. Ha sikerült, rohanj be a kinyílt ajtón, és az emelvényről szedd le a Silver Key-t.

Menj ki, és kapaszkodj fel a csapóajtónál. Menj ki az épületből, menj balra, és a szökőkút mögött nyisd ki az ajtót a kulcsoddal. Menj jobbra, és hátul ugorj fel az alasonyabb oszlopra. Fordulj a fal felé, és ugrás, kapd el a fali rést. Csimpizz balra, a sarokban egy létrára érsz. Hátraugorj, így lecsúszol, de elkapod a peremet, és egyet mássz le a létrán is. Fordulásos ugrással kapd el a hátad mögött levő létrát, mássz fel, és húzd meg a fali kart, a kis folyosó végén. Lenyílt mögötted, fentről egy csapóajtó. Menj ki, ugrás a létrára, és mássz fel. Fordulásos hátraugrással kapd el a mögötted levő ferde platformot. Mássz fel, és rögtön ugorj, hogy a következő innenső oldalán csússz le, így könnyen eléred a kicsit balra levő ferde platformot. Újabb ugrás, és elkapod a széles részt. Csimpizz ii teljesen a baloldalára, ott mássz fel, ugrás hátra, majd csúszás ugrás előre, közben balra is irányíts, és elkapod az egyenes részt. Itt megpihenhetsz. Fordulj balra, kapd el a ferde oszlopot, a túloldlán csússz le, és ugrás a golyó előtti részre. De rögtön ugorj vissza, így a golyó legurul. Ugrás közben megint oda, és ezt is megúsztad. Menj jobbra, és kapaszkodj fel a felső párkányra. Ott egy mozgó pengét kell kicselezned. Rohanj végig a párkányon, ugrás a ferde részre, onnan a létrára, és mássz fel. Most juss át a tüzes hídra, annak baloldalán levő égőhöz. Közben vigyázz a lengő bárdra. Ne felejtsd el, a tűz nem éget a platformok sarkán. Menj át a túloldalra, és nézz le balra. Látod a lecsúszós részt? Ess le rá, majd ugrás, és máris felveheted a kék Gem-et.

Fordulj jobbra, ugrás át oda, ahol a golyó volt, és ismét juss el a tüzes hídra, de most középre, annak baloldalára. Nekifutásból juss el a szemközti platfomra, majd jobbra, a kis erkélyre, ahol a kővel kinyithatod az ajtót. Kapaszkodj le, ess le a kis erkélyre. ess le a másikra is, majd onnan ugorj át szemben a sziklákra. Menj először balra, és vedd fel a nagymedipackot, és a fáklyacsomagot. Menj most a másik irányba, és a végén ugorj hátra a sarokban a sziklára, onnan előre, és kapd el a felső párkányt. Mássz fel, majd nekifutásból kapd el az oszlopot, mássz fel, lecsúszás, ugrás a következőre, majd tovább, végül húzd meg a fali kart. Ismét juss fel a sarokban a párkányra, de most a másik irányba ugorj, a fali rácsot kinyitottad, így be tudsz ugrani a fasli beugróba. Menj és a látránál mássz fel, menj jobbra először, ahol pókot, és lőszert találsz, majd a másik irányban, nekifutásból kapd el a párkányon lógó növényeket. Mássz fel, és nekifutásból juss el a jobb oldali épület párkányára. Lúődd a mélybe a csontit, és húzz a mozgatható tömbön négyet. Állj rá, töltsd fel magadat, és nekifuutásból ugorj a kulcsot rejtő oszlopra. Vedd fel az Archives Key-t.

Sajnos vesztettél az energiából, lehet, hogy kelleni fog még egy medipack. ess le a vízbe, mássz a partra, lődd a vízbe a csontit, és menj körbe az épület körül a sziklákhoz. Ismét juss fel a mozgatható tömbig. Mássz át rajta, majd nekifutásból ugorj le az oszlopra. Menj és nyisd ki a kulcsoddal az épületet a két medencénél. Ugorj fel az erkélyre, és a hátsó kis szobában vedd fel a Tekercset, és az újabb Silver Key-t.

A másik irányban a kulcsoddal nyisd ki az ajtót, menj fel az emelkedőn, és a következő pályára léptél.

3.     Har Megiddo:

Secret 5: Secret 6: Mentések -- Savegames

Csak a régi kispisztolyaid maradtak meg ezen a pályán.

Balra fáklyacsomagot találsz. Menj előre, a kút mellett menj balra. Lődd le a kígyót, és vedd fel a sikátorban a lőszert. Menj tovább, az utolsó jobb oldali épületen lődd szét a kapcsolódobozt, és vedd fel ami leesett belőle, a drótot, a Wire-t.

Menj visszafelé, balra be az épületek között, lődd le az újabb kígyót, és nyiss be az ajtón. Menj a baloldali tülkör elé, és vedd fel a földről a borotvakést, a Barber Knife-t.

Irány vissza a pálya elejére, és ott nyiss be az első épületbe. Jobbra látsz a földön egy keresztet. Állj jobbra mellé, és rántsd fel a rejtett csapóajtót. Menj le, a teremben állj rá a rácsokra, illeszd össze a szerzeményeidet, és halászd ki lentről a kulcscsomót, a Bunch of Keys-t.

Menj ki az épületből, és nyisd ki a szemközti ajtót a kulcsaiddal. Menj jobbra, és vedd fel a nagymedipackot, majd menj fel az emeletre, és a kanapé mögött nyomd meg a képnek álcázott nyomógombot. Menj ki az épületből, menj balra a sziklákhoz. Lődd le a kígyót, majd ugorj, és kapd el a szemközti sziklát. Csimpizz balra, a sarkon túl is, egészen a sziklafalhoz. Ott mássz fel, ugorj hátra az egyenes tetjű sziklára. Onnan már be tudsz ugrani a megnyílt sziklabeugróba. Mássz fel, majd lecsúszól egy kis barlangba. Menj balra, juss el a fali beugróba, ahol lőszert, és az 5. Secret Gem-et, találod az 5. secret-ben.

Menj tovább, végig a folyosókon, míg egy újabb kis barlangba értél. Menj először a végébe, kapaszkodj fel jobbra a fali beugróba, és vedd fel a nagymedipackot. Menj vissza a bejárathoz, ott kapaszkodj fel a tömbre, és onnan ferdén ugorva, nekifutásból kapd el a ferde sziklaperemet. Csimpizz párat balra, majd felmászva, egy fordulásos ugrással elkapod a mögötted levő sziklát. Mielőtt felmásznál, ments egyet.

Teljesen a baloldalon mássz fel, lecsúszás közben perdülj meg, hogy háttal lecsúszva elkaphasd a peremet. Csimpizz jobbra, mássz fel, és egy sima hátraugrással, háttal fogsz lecsúszni a nagy csúszdán. Kapd el a peremét, majd picit leesve az alattad levő sziklarést, ott csimpizz balra, a túloldalra, és ess le az egyenes sziklára. Nekifutásból ugorj át a túloldalra, ess le a lyukba, és egy medencében tudsz partra mászni. Vedd fel a fáklyacsomagot, nyomd meg a fali gombot, és menj fel az emelkedőkön a kinyílt ajtó mögött. Egy nagy terembe értél.

Napló: Már láttam ezt a mozaikot, nem messze innen egy ásatáson a Jezréel-völgyben. Egy börtön romjai között leltek rá. A dokumentumok alapján ez lett volna az első keresztény templomok egyike. Néhányan "Armageddon Templomnak" hívják.

Négy kis emelvényt találsz a teremben, négy galambszoborral a tetejükön. Menj, és a farkukhoz állva tekerd meg mindegyiket, így a rácsok mögött felemelkedett egy lift. Az egyik oszlopon egy létrát taslálsz. Mássz fel rá, majd hátraugorva bejutottál a rács mögé. Told a mozgatható edényt mind a két sarokba, így kiiktattod a pengket, és megnyomva a fali gombot, a nagyteremben leszekad a középső rész. A vízbe ugorva tudsz visszaúszni a nagyterembe. Mássz le, a leszakad részre, onnan futás, ugrás, juss át a potyogó padlókon. Szembe menj a nagy templomhoz. Menj el mellette balra, és hátul, a leszakladt tetőn egy kismedipackot találsz, az utolsó ablakban pedig lőszert. A kígyót persze öld le, és a megjelenő nagy bogarat is. A túloldalon kússz be a résen, és lekapaszkodva ess le a medencébe. Vedd fel a Star Key-t.

Mássz ki a vízből, a kereszténél mássz egyel feljebb, és húzd meg a fali kart. Lenylt egy csapóajtó, így a magasabb tömből feljebb jutsz egy emeletet. Lődd le a bogarat, ugrás át a túloldalra. Húzz egyet a ládán, állj rá, és kapaszkodj fel a létrán. kapaszkodj fel most a plafonra, ott csimpizz át a túloldalra. Nekifutásból juss el a másik oldalra, húzd meg a fali kart, és vedd fel a kismedipackot. Felemeltél egy rácsot. Juss el vissza a mozgatható ládáig, és told rá. Ess le a vízbe, juss fel ismét az alső szintre, majd fel az alsó fali karig, húzd meg, így leejted a ládát alulra. Húzd, told a fali kar előtti sarokra, hogy ott ráálva, nekifutásból eljuss a túloldalra. Ott kapd el a tömböt, és mássz fel rá. Mássz fel a magas létrán, majd balra indulj, és helyből ugrással, +CTRL, juss el a kicsit lejjebb levő fali karig, és húzd meg. Ismét juss el a magas létrára, és most már teljesen felmászhatsz rajta, lenyitottad a csapóajtót. Két bogár is zümmög most a füledbe, végezz velük, majd szétlőve az egyik vázát, megkapod az UZI-t.

A kis erkélyről ugorj az oszlopra, mássz fel rá, onnan a kis létrára, és fel is jutottál a templomhoz. A létra tetején egy pillanatra engedd el a kapaszkodást, hogy Lara lába lógjon, majd ismét nyomd meg, de a guggolást is, így feljutsz azaalacsony részre. Menj vissza a poztyogós hídra, középen menj jobbra, a másik épülethez, és a kulcsoddal nyisd ki az ajtót. A foglalat balra van, ugorj át a korláton.

Napló: A víz borrá változtatásának helyi értelmezése lehet. Mindenesetre, inkább nem kóstolnám meg!

Jobbra, átugorva a platformra, lőszert vehetsz fel. Jegyezd meg ezt a helyet, itt majd kinyílik egy ajtó. Titkos hely lesz ott. Irány vissza, és továbbmenve, jobbra ugorj a lecsúszós részre, majd onnan tovább, átugorva a kis kerítést. Egy hatalmas terembe értél. Négy kart találsz a teremben, ezek nyitják az ajtókat. Menj körbe, és vedd fel a fáklyacsomagot. Nem mindegy ám, melyik karokat húzod meg. Én így oldottam meg:

Először húzd meg a baloldalit, majd a szemköztit, végül a jobb oldalt. Menj be a kinyílt ajtón, manj balra, és nekifutásból úgy ugorj a ferde részre, hogy közben megfordulsz, és utána ugrás, és elkapod a plafonlétrát. Csimpizz rajta végig, a sarkon túl teljesen a fal mellett ess le a lecsúszós részre, így egy ugrással eljutsz a biztonságos részre. Kint a kertben másszd meg a ketrecet, ugorj a tetőre, csimpizz rajta. Az egyik irányban lőszereket találsz, a másikban pedig egy fali karral, lent nyitsz ki egy kaput. Sajnos leeséskor megint kötelező a sérülés.

Menj át a kinyitott kapun, és egy magas terembe értél, ami tele van ferde platformokkal, ezeken kell feljutnod a magasba, és belelőnöd a harangba. Nem lesz könnyű, ments egyet, sőt én felfelé menet közben is mentettem egy-egy platform elkapásakor. Közvetlenül a pengék mellé kell állnod, háttal ráugorva az elsőre, de egészen a szélére. Rögtön továbbugorj a másodikra, onnan is rögtön ugrás a következőre, majd tovább, amíg a széleset el nem tudod kapni. Csimpizz el rajta teljesen jobbra, majd a faltól kettőt vissza, így leszel pont irányban. Mássz fel, ugrás hátra, majd előre, de közben nyomd a balrát, így eljutsz a következőre. Most előre, hátra kell ugrálnod, közben balra haladva. De itt már vedd elő a fegyveredet, és ha sikerült az utolsóra is ráugrani, egy fordulásos ugrással lődd meg a harangot. Ha sikerült, ügyes vagy, tedd el gyorsan a pisztolyt, és juss le a födszintre. Irány a másik kinyitotta kapu.

Itt is ugorj hátra a ferde oszlopra, majd előreugorva kapd el a széles platformot. Csimpizz itt is teljesen balra a falig, majd vissza kettőt. Mássz fel, ugrás hátra, majd előre, majd megint hátra, és előre. Szóval juss fel a legfelsőre, ott felmászva, vedd elő gyorsan a fegyvert, és egy fordulásos ugrással lődd meg a harangot. Gyorsan tedd el a fegyvert, kapd el a peremet, majd ahogy jöttél felfelé, juss le. Hidd el, sérülés nélkül is meg lehet oldani. Ha sikerült, menj ki a kertbe, a ketrec lement. Állj a galamb farkához, és tekerd meg. Menj vissza a nagyterembe, jobbra menve, ráugorva a ferde platformra, amiről a plafonlétrát kaptad el. Azt most nem kell cask kimenni a nagyterembe.

Menj vissza az épület bejárata felé, ismét a másik oldali ferde kőre ráugorva, így átjutsz a kis kerítésen. Ugorj át oda, ahol bejövet a lőszert találtad. Ott most nyitva van az ajtó, és meg is találtad a 6. Secret Gem-et, a 6. secret-ben.

Irány vissza a négy karhoz. Most mindegyik meg van húzva. Engedd vissza a baloldalit, és a jobb oldalit. Menj át a kinyílt ajtón, ugrás fel a kis tömbre, onnan jobbra, a platformra. Nekifutásból kapd el a túloldalt, majd felmászva ugrás a létrára. Mássz fel, és a túloldalon lejutva egy vizes terembe értél. Mindjárt egy szellem, és egy bogár támad rád. Rohadtak ezek a bogarak, nagyot sebeznek, lehet, hogy megint kell medipack. Végezz abbogárral, keresd meg a kis mélyebb vizet, ott ússz be, és hátul a keresztnél megszabadulsz a szellemtől. Találsz egy kis oszlopot egy kötéllel. Ugorj oda, de még ne húzd meg. Fordulj a fal felé, és egy ugrással, +CTRL, bejutsz a kis folyosóra, ahol meghúzhatod a fali kart. Kint kinyitottad az ajtót. Ám két bogár is megjelenik, újra harc következik a dögökkel. Húzd meg most a kötelet, és menj be a kinyílt ajtón. A bezárt lovag felé menet az ajtó kinyílik és kivonszolja magát a megfáradt keresztes. Viszont a kuckójában lőszert vehetsz fel. Csald magad után a központi hídra, menj a végére a kötéllel szembe, majd amikor majdnem hozzád ér, ugorj a kötélhez, és húzd meg. Most már nem fordulhat vissza, átcsalhatod, egészen be az oldalszobába. Állj a faakadály elé, várd meg, amíg odaér, és amikor már súlytani akar, akkor ugorj oldalra. A lovag bezúzza az akadályt. Menj be, és ott is húzd meg a kötelet. Kint a nagyteremben felemelkedett a vízsziont. Viszont újabb két bogár zümmög ellened. Végezz velük, majd ússz a kis szigethez. A vízben fáklyacsomagot találsz, és lőszert is, kimászva az oszlopra pedig, a farkánál fogva forgasd meg a galambot. Irány vissza a főterembe a négy karhoz. A termet úgy hagyhatod el, hogy felmászva visszafelé, egy helyből, CTRL-es zgrással jutsz le az alattad elvő platformra.

A bejárattól nézve most cask a jobb oldali, és a szemközti kar legyen meghúzva, így a szemközti ajtó nyílik ki. Nekifutásból ugorj a rúdra, fordulj el a másik felé, és előre+ugrással a másikon leszel. Onnan tovább ugorj a beugróba, majd csússz le a labirintusba. Vedd fel a fáklyacsomagot, és balra a foglalatoknál a lőszert. Menj tovább, lődd le a mellén sérülő lovagot, ugord át a csontvázat, mert alatta pengecsapda van, és jobbra vedd fel a kismedipackot. Menj ott balra, ődd le az újabb lovagot, és egy tüzes kis terembe értél. Húőzz egyet a mozgatható ládán, mássz át rajta, a résen is le tudsz ereszkedni mögé. Vedd fel a lőszert, és tolj egyet a ládán. Most told egészen a tűzhöz, és ráállva, nekifutásból ugorj a fali beugróra. Mássz fel, és meg is van az 1. Star Key.

Menj arra, ahonnan a ládát kihúztad. Vedd fel a medipackot. Ugord át az újabb csapdát, a forgó pengénél pőedig menj jobbra. Nem működik a penge, mert nem erről várt téged, de becsaptuk, így megúsztuk, és két lovagot is kihagytunk. Ereszkedj le az aknába, kapd el az alattad elvő folyosót. Mássz fel, és meg is van a 2. Star Key.

Menj vissza a mozgatható ládához. Menj balra, vissza a két foglalathoz, és tedd bele a kulcasidat. A ketrec lement, és a farkánál fogva megforgathatod a galambot. Menj vissza a főterembe. A lecsúszós résznél menj, amíg tudsz középen, és egy helyből ugrással felkerülsz az egyenes részre. Ha feljutottál, menj ki az épületből, a potyogós padlókon át juss el balra a templomhoz, annak az ajtaját nyitottad ki.

Bent vedd fel a kis emelvényről a Papírt.

"Egyedül a fény mutatja meg a helyes utat"

Menj először balra, ereszkedj le a lyukon, lecsúszol, és jobbra a kis teremben húzd meg a kötelet. Menj tovább, és visszaérsz a bejárathoz. Most már besüt a nap az ablakokon. Vedd elő a távcsövet, és abban meglátod, melyik padlólapokra kell lépned. Ötöt kell érintened, hogy kinyíljon szemben az ajtó, és átmehess rajta. A szemközti falon van öt fáklya, ha jó padlólapra lépsz, kigyullad egy-egy.

Ha sikerült, jobbra a sarokban levő karral kinyitod a rácsot, és leugorva a medencébe, ki is mászhatsz a vízből.

Napló3: Itt is van, az utolsó folyosó, ami a Grálhoz vezet! A történelem leghíresebb ereklyéjét fogom megtalálni! Azt hiszem, ezután nyugodtan nyugdíjba vonulhatok.

Beérsz a templomba. Fel akarod venni a kelyhet, de az kigyullad. Viszont kinyílik a rács, és megjelenik egy homokóra. A következő pályáras léptél.

4.     Vatican Museum:

Secret 7: Secret 8: Mentések -- Savegames

Menj előre, a kis téren öld le a veszett kutyát. A kis kert mögött, a csatorna mellett vedd fel a fáklyacsomagot. Menj tovább, a következő kis térre. Ott a kis ládára felállva feljutsz az erkélyre. A túloldalon, a zászlórúd felé fordulva, a párkány szélétől egy lépést hátrálva egy helyből ugrással a rúdon vagy, onnan pedig a túloldalra jutsz át, ahol egy fali kapcsolóval, kinyitod lent, a labor ajtaját. Ugrás le, menj be, de vigyázz a folyadékba ne lépj. Juss el a hátsó kis szobáig. Ugord át az íróasztalt, vedd fel a nagymedipackot, és az asztal alá bújva megszerezted a Sárga Kulcs-ot.

Menj ki, öld le a két veszett dögöt, balra fáklyacsomagot vehetsz fel. Menj vissza az első kis térre, ott használhatod a kulcsodat, kinyitva így a csatornafedelet. Mássz le a csatornába.

Menj jobbra, és a fali kapcsolóval leengeded a vizet a castornában. Menj kicsit vissza, lődd szét a szemközti korlát mögötti deszkákat. ugorj át oda, és a mérges gázzal teli teremnél ments egyet, nem lesz könnyű a feladat. Nekifutásból ugorj először jobbra, mert ott, a vízben találod meg a 7. Secret Gem-et, a 7. secret-ben.

Gyorsan menj vissza, mássz ki a teremből, és vegyél egy mély levegőt. Most nekifutásból ugorj, és gyorsan mássz ki a túloldalon, és még gyorsabban felugorva kapd el a felső karzatot. Mássz fel. Ne akarj átugrani a szemközti részre, illetve ne a kerítés nélküli részt célozd meg, hanem jobbra a kerítést átugorva juss át. Vedd fel a nagymedipackot, és a cső mellett a földön a vasdarabot, az Iron Stick-et.

Kapaszkodj le, ess le a karzatról, és menj vissza a víztelenített részre, Ott lejjebb menve az alsó folyosóra, tedd a propeller közé a vasdarabot. Így az megáll. Azért nézd meg kicsit továbbmenve feletted a most még zárt caspóajtót, ide kell majd úsznod időre. Most menj vissza, kapaszkodj fel ott ahol leértél a csatornába. Ismét menj a fali kapcsolóhoz, és így vízzel tellik meg a járat. Menj kicsit tovább, jobbra tartva, és egy fali kapcsolót találsz. Ments egyet, mert időre megy a feladat. Húzd meg a kapcsolót, rohanj ki, ugrás a vízbe, ússz a propeller felé, kicsit tovább, és gyorsan fel a lassan bezáruló caspóajtónál mássz ki a vízből.

Vedd fel a kismedipackot, és nyisd ki oldalt a raktár ajtaját, de még ne menj be. Szemben látsz egy üzemanyaggal teli tartályt. Tedd a C-4-edet rá, gyorsan rohanj be a raktárba, és a fali kapcsolóval zárd be az ajtót. Ugorj hátra a hordókhoz, így az ajtó alatt bejövő láng nem gyújt meg. Ha vége a robbanásnak, nyisd ki az ajtót, menj el a tűz mellett, ahol a tartály volt, ott ugord át a tüzet. Kapaszkodj fel a szellőzőbe, mássz át rajta, és a múzeumba értél.

Nyomd meg a gombot, menj át a kinyitott ajtón. Jobbra lézereket látsz. Menj balra, és nyisd ki a dupla ajtót.

Napló: Itt egy e-mail megnyitva a biztonsági szolgálat vezetőjétől:
"Jelen szörnyű események következtében a múzeum bezárt. Mivel a papok némelyike továbbra is látogatja a kápolnát, csak az alapvető biztonsági jelzőrendszerek üzemelnek. Azonban ha behatolást észlelnek, egy elit őrjárat készen áll arra, hogy akcióba lépjen, és páncélajtól zárják le a főbejáratokat. Jómagam a biztonsági irodában maradok, hogy szemmel tarthassam a terepet. Jelen pillanatban a gonosz teremtmények nem tudták elérni a várost, de ez csak idő kérdése. Isten legyen velünk."
Rendben, szóval nem kellene aktiválnom a jelzőrendszert, ha azt akarom, hogy maradjon némi esélyem a Sixtus-kápolnába való belépésre.Ok
, so I must not rigger any alarm if I want a chance to enter the Sixitina Chapel.

A vitrines szekrényből, egy lépés távolságból vedd ki az újabb Sárga Kulcsot.

Menj most a másik irányba, kússz át a lézer alatt, és használd a falon a kulcsodat. A nagy lépcsőházba értél. Ne akarj átmenni a detektorokon, legalábbis a pisztolyaiddal ne. Tedd balra, a polcra a pisztolyokat, és így már mehetsz felfelé a lépcsőn. Fent a szemözti ajtó zárva van, mehetsz balra, vagy jobbra. Menj jobbra, az Arte Religioza feliratú terembe először.

Egy lézerfüggöny akadályoz. Igenám, de a falnál, a jobb oldalon van annyi rés, hogy a fal felé fordulva átoldalazhass rajta. A következő nél nincs ilyemn ré. Illetve lent nincs. A kis vitrinről kapaszkodj fel a szellőző rácsába, és ott átcsimpizhetsz a lézerfüggönyön. Menj most balra, majd a nagyszobában jobbra, és a zárt ajtó mellett jobbra, teljesen a falhoz állva felkapaszkodhatsz az emeletre. Húzz a láncon kettőt, és nekifutásból, a bukfences ugrást használva, (+Shift) eljutasz a csillárra, és onnan a túloldalra. Ott is kétszer húzd meg a láncot, majd told a kis vitrint az erkély széléhez, és rajta keresztül, ismét bukfences ugrással megiont a csilláron vagy, és eljutsz a következő erkélyre. Ott menj balra, nyisd ki az ajtót, menj le a lépcsőkön, és az újabb ajtó kinyitásával vissza érsz a lánchoz. Most háromszor húzd meg a láncot, menj vissza, fel a lépcsőkön a felső erkélyre, és ismét a csilláron keresztül jutsz el az utolsóra, ahol jobbra a fali kapcsolóval egy ajtót nyitsz, ki a második láncos erkélyen. Menj a másik irányba, nyisd ki az ajtót, menj le a lépcsőkön, ott is nyisd ki az ajtót, és leértél az első láncos erkélyre. Most ötöt húzz a láncon, így a már ismert módon átjutsz a túloldalra, és bemehetsz a szemben kinyitott ajtón, ahol az asztalról leemelheted a feszítővasat, a Crowbar-t.

Juss vissza a lépcsőházba, és menj a szemközti, Collezione Egiziana terembe.

Az első lézeren a baloldali oszlopról ugorva jutsz át. A többit le sem írom, oldd meg! :) Van ahol egy kellő távolságból végrehajtott oldalugrással jutsz át, van ahol a vitrinre felmászva. A következő teremben, az utolsó vitrinről nekifutásból kapd el a szellőzőt, mássz át rajta, és a kis irodában, az egyik vitrinben megtalálod a Lézertávcsövet.

Nyisd ki baléra a nagyajtót. Látod a vezérlőteremben egy őr áll tettre készen. Sétálj, de tényleg csak sétálj mögé, és a feszítővassal csapd le. Vedd fel az újabb Sárga Kulcs-ot.

Menj vissza a lépcsőházba, menj jobbra, fel a lépcsőn, és nyisd ki a kulcsoddal a nagyajtót. Balra a fali gombnál ments egyet, mert időre kell átjutnod a lézereken. Nyomd meg a gombot, perdülj meg, futás, ugrás az első lézeren át. Helyből ugrással jutsz át a másodikon, majd bukfenccel, (guggolás+gyorsfutás) a harmadikon. A negyediket ugord át, és rohanj be a bezáruló ajtón. Ugye nem is volt vészes. :)

Egy nagy terembe értél, ahol egy hidra lövöldöz rád tüzes labdacsokat. Akár elrohanhatsz előtte, vagy balra körbemész, megpihenve az oszlopok mögött. Lényeg, hogy a túloldali beugróban van egy rés, abba kell beugranod. De vigyázz, a túloldalon üvegcserepekkel borított minden. Azokon sétálva jutsz át. Sétélj hát balra, ugrás a szemközti sima platformra, onna le a vízbe. Menj körbe, az oszlop mögött vedd fel a kismedipackot, majd a beugróban, átsétálva az üvegeken, húzd meg a fali kapcsolót. Juss vissza, fel a bejárathoz, és most a másik irányba indulj, helyből ugorva a sima platformra. Most nekifutásból úgy kell átugornod a túloldali erkélyre a székhez, hogy még véletlenül se érintsd az oszlopon levő üvegeket. Ráadásul vigyázz a fali égőre, az is akadály, hegy nekifuthass. A túloldaláról célozd be, az oszlop mellet elugorva. Ha sikerült, sétálj a létráig, mássz fel, ugorj hátra a felső kis beugróba. Nekifutásból ugorj a szemközti részre, ahol egy kis emelvényen egy nagymedipack vár. Nekifutásból juss át jobbra a nagyajtóhoz. Még zárva van. Menj el jobbra, ugorj a kis erkélyre, ahol a kis asztal van aglobussal, és onnan balra kell elugranod a fali beugróba. Onna helyből ugrással jutsz el jobbra a fali gombig, amivel már kinyitod a nagyajtót. Ugrás vissza a fali beugróba, onna le a párkányra, juss el a nagyajtóhoz, és menj át rajta.

Kint, az erkélyen menj jobbra. Arra azért ügyelj, hogy a hidra felfelé is tud lőni. Szóval ugord át jobbra a korlátot, a ferde tetőről pedig ugorj tovább, a másik erkélyre. Gyorsan törd be az üveget a feszítővassalo, és menj be a kis szobába. Vedd fel a kismedipackot, és a szekrényből tedd a magadévá a Security Pass-t.

Juss le a hidrához, és menj a bejárathoz, ahol bejöttél. A fali gombbal nyisd ki az ajtót, ám lehet, kétszer kell megnyomni. Ha kijutottál, menj vissza a lépcsőházba, vissza le a lépcsőkön, és jobbra menve használd a kártyádat a lépcső mellett. Kinyílt ott az ajtó, így meg tudod kerülni a detektorokat, és felvehetd a polcról a pisztolyaidat. menj ismét körbe vele, és a lépcsők mellett jobbra, lődd szét a rácsot. Kússz be, és meg is találtad a 8. Secret Gem-et, a 8. secret-ben.

Menj vissza a hidrához, és most már végezz vele, előtte oldalra ugrálva, közben folyamatosan lőve. Sérülés nélkül is menni fog ez. Ha sikerült, kapaszkodj fel a hidra fészkénél a felső párkányra, és a fali kapcsolóval, lent kinyitottad szemben az ajtót. Lődd ki az útakadályt, majd a következő teremben először menj a terem végében jobbra, ess le a kis vízbe, de vigyázz a tüskékre. Ússz át az elmerült lépcsőnél, de vigyázz a lézerekere, majd a túloldalon húzd meg a kapcsolót. Irány vissza a felső terembe. Jól nétzd meg a két szobrot. A z egyiken egy gombot is találsz. Nyomd meg. Kapaszkodj fel a ferde, lecsúszós oszlopra, de hátul, csimpizz el a baloldalára, mássz fel, és lecsúszva ugrás, közben nyomd a balrát, és elkapod a felső párkányt. Fent ugrás át a másik oldalra, kint az erkéklyen pedig ugrás a csillárt tartó láncra. Előre ugrás a fali réshez. Mássz be a szellőzőbe, a túloldlon kiérsz egy erkélyre, ahol magadévá teheted a Chapel Key-t.

Menj vissza a nagy lépcsőházba, és lemenve egy lépcsősort, nyisd ki a szemközti nagykaput. Lődd le a dögöt, húzd el a papot a padlón.

Napló: Ezt a papírt a halott pap teste alatt találtam (festmények részletei, nyom).

Mássz fel a baloldali állványra, ahol lőszert találsz, és hozzá a Crossbow-ot.

Nézd cask meg a könyvecskédet. Látod benne az utalást, hogy melyik festménybe kell belelőni. Illeszd össze a nyílpőuskát a lézertávcsővel, és lőjj bele a festményráészletbe a bejárattal szemközti nagy festményen. Ha sikerült, egy gömb jelenik meg. Most a plafonon keresd meg a következőt, majd a harmadikat a baloldali állványra felmászva találod meg. De ebbe nem belelőni kell, hanem a jobb sarkában megnyomni a gombot.

Csontvázhárpiák jelennek meg. Végezz velük, majd menj a terem közepére.

Egy kis játék következik. A négy süllyedő platfom vezérli a középen levő karikákban levő buborékot. Úgy kell játszanod, hogy középen együttálljanak a jelek, mégpedig az oltár felé. Azért segítek. Lépj a bejárattól nézve a baloldali másodikra kétszer, majd a jobb oldali elsőre kétszer, a jobb oldali máűsodikra egyszer, és a baloldali elsőre egyszer. De a kép is segít.

Ha sikerült, egy nagy kék gömb jelenik meg a magasban. Cél, hogy abba beleugorjunk. Kapaszkodj fel tehát a jobb oldali állványra, futás, ugrás jobbra a másikra, majd a következőre, ahol felemelkedett a vége. Ott felugorva kapd el a magasabb állványt, fordulj vissza, és ugrás át a másikra. Onnan már bele tudsz ugrani a gömbbe. Mindez persze így egyszerűen hangzik, de közben remeg minden, és tüzes gömbök is zaklatnak. No, ha siokerült, a következő pályára léptél.

5.     Inferno:

Secret 9: Secret 10: Mentések -- Savegames

Menj balra a kúszórésen át.

Napló: Sajog a fejem. Mi történt? Úgy látom, még mindig a múzeumban vagyok, de valami nem stimmel, túl nagy a csend...

Mernj tovább, egy szék előtt fáklyacsomagot találsz, majd a nagykapu kinyílik előtted.

Napló: Öh, nem tudom, hol vagyok, de határozottan jó messzire Vatikántól, vagy akár a való világtól.

Menj lefelé a lejtőn, és figyeld meg a platformokat a lávában. Ugorj az elsőre, de a baloldalára, így a következőre is eljutsz balra kormányozva ugrás közben. De ennek a jobb szélére kell érned, így a végén ugrás, jobbra kormányozva, és elkapod a platformot. Mássz fel, majd jobbra menj, és egy helyből ugrással bejutsz a kicsit alattad levő fali folyosóra. Húzd meg a végén a fali kapcsolót, és juss vissza a hídra. Jobbra kinyílt az ajtó, és egy lávás terembe értél, ami tele van ráadásul tűzfújóval. Talán a legkönyebb átjutnod a termen, ha balra elindulsz, a tűzfújók után. Ha sikerült, akkor a túloldali beugróban felveheted a Kulcs-ot.

Visszafelé is arra menj, amerről jöttél, így kint, a tömbön használhatod a kulcsodat, kinyitva a másik ajtót. Most fali kristályokat szétlőnőd, hogy továbbmehess. A liftnél ments egyet, nem lesz könnyű ott szétlőni a kristályokat. Ha sikerült mindet szétlőni, akkor nem lyukadsz ki, és átmenve az átjárón, jobbra lőszert vehetsz fel a csontváznál, a baloldalinál pedig kismedipackot. Menj le a lépcsőn, ugorj át a platformra, és onnan levadászhatod az ebeket. Menj balra, hátra, és a láva függönynél kapaszkodj le. Mássz le a létrán, kússz át a résen, vedd fel a fáklyacsomagot, és húzd meg a fali kart. Felmászva a létrán, látod, kigyulladtak balra a fali fáklyák, és kinyílt ott az ajtó.

Menj először balra, ugorj fel a sziklákra, ugord át a magsabbat, és meg is találtad a 9. Secret Gem-et, a 9. secret-ben.

Az egyik oszlopon mássz fel létrán, majd juss fel még egy, majd még egy emeletet, onnan a fal felé ugorva kapőd el az ottani párkányt. Ott is egy létrán jutsz fel magasabbra, majd onnan vissza kell ugranod a toronyr5a. A túloldalon kapaszkodj le, balra csimpizz, és mássz fel a létrán. Felugorva kapd el a még magsabb párkányt.

Napló: Ha bízhatok a képmásommal kapcsolatos a legutóbbi tapasztalataimban. Kleopátra palotájában, erre is vigyáznom kell, ha nem akarok bajba kerülni!

Ugorj át a kapcsolóhoz, ugorj fel a tömbre, és vedd fel a vörös kristályt, a Red Crystal-t.

Felszabadultak a kapcsolók. Ess le a tömbről, húzd meg az elsőt, de igyekezz, mert ha utolér a süllyedő szobor, akkor meggyulladsz. Ha sikerült, menj ki a teremből. Kint ugorj a vízbe, feszítsd ki az ajtót, és ússz át a járaton. Keresd meg az egyik oszlopon a kart, és húzd meg. Menj ki a nagyterembe, és menj be a kinyílt ajtón. Jobbra kapaszkodj fel a rúdra, onnan közép felé nézve ugorj előre, és kapd el a rácsot. Felkapaszkodva vedd fel a gránátokat, majd az egyik oldalon lekapaszkodva, leesve, lecsúszva a börtönszintre értél.

Mindárt ebben a cellában keresd meg, de még ne rántsd le a fali kart. Viszont vedd fel a lőszert. Lődd ki a rácsot, és menj ki a folyosóra. Jobbra a folyosó végén egy mindent látó szem van. A másik irányban menj fel a lépcsőkön. Egy zárt ajtót találsz, kell oda egy kulcs. De a fáklyacsomagot vedd fel, az újabb jótanács miatt.

Napló: Mind a négy cellában van egy kapcsoló. A megfelelő sorrendben aktiválva kinyitnak egy kaput az elárasztott cellában. A helyes sorrendre nem tesz utalást, de fogadni mernék, hogy van pár nyom elrejtve ezen a helyen.

Menj vissza a cellákhoz, és lődd ki kindegyik ajataját. Lődd le az ebet, a másikban pedig a szörnyikét. Figyeld meg a lándzsákat, rajtuk a koponyákkal. Ahol egy van, ott rántsd le először a fali kart. Ha a negyediket is lerántottad, akkor keresd meg a vízi járatot, balra nagymedipackot vehetsz fel, jobbra pedig odaérsz egy potyogópadlóval rejtett aknához. Ugorj egyet fel, így leszakad alattad a padló, és leúszva megtalltad a Kulcs-ot.

Az egyik cellában megtaláltad a kristály foglalatát is, az Empty Septer-t.

Menj vissza a folyosóra, fel a lépcsőn, és nyisd ki a kulcsoddal az ajtót. Menj ki a nagyterembe, lődd le az utánad settenkedő csontis hárpiát, és visszamenve a szörnyikét is. Menj a kis szigetre, és összeillesztve a szerzeményeidet, teddm a foglalatba, és kinyílik szemben a kapu. Menj végig a hosszú folyosón, a nagykapu nyitva van, de mögötted bezárul. Elértél a sárkány barlangjába.

Napló: Épp amikor azt hittem, megnyertem a játszmát! Gondolom nem ártana megszabadulni ettől a valamitől, ha tovább akarok jutni. Sietnem kell, ez az átkozott világ leszívja minden energiám. Bár megtalálnám a módját, hogy visszajussak a való világba!

Megjelent egy újabb csík a bal felső sarokban. Ez az életenergia csíkja. Ne fogyjon el, mert akkor kampeca neked. Minden feladat után, a csík újraindul. Igyekezni kell, a feladatok sorrendje sem mindegy, hogy ne kelljen esetleg többször is meglátogatni egy-egy helyet. 4 helyet kell meglátofgatni, az első kétszer is. Ráadásul tóüzes labdákat hajigál rá ez a dög. Ha viszont mentesz, visszatöltéskor általában van egy kis szünet, ezt felhasználhatod esetleg. :) Hát kezdjünk bele.

Látod lent, a sárkányt? Mögötte egy nagy létra van, oda kell eljutni először. Ess le jobbra az alattad levő párkányra. Onnan ess le a ferde sziklákra, onnan ugrás a törött oszlopra, majd a sárkánynál leszel. Menj mögé, ott nem ér el. Mássz fel a létrán, fent háttal kapaszkodj le a túloldalon. Jobbra csimpizz, majd menj bele a teleportba. Menj végig a folyosón, és a teremben megtalálod a sarokban a Realities Key-t.

Visszafelé menet, most ugorj át szembe a kis láván. Figyeld meg jobbra a falon a foglalatot, ide még vissza kell jönnöd, ha megvan minden a robbantáshoz. Most menj tovább, lefelé az alsó folyosóra, a fali karra nyisd ki az ajtót, így visszaérsz oda, ahonnan leugrottál a sziklákra.

Most menj fel egészen a hídra. Jobbra a kis törött oszlopnál kapaszkodj le, mássz le a létrán, mássz át a jobb oldalára, és megy fordulásos ugrással kapd el a másik létrát mögötted. Mássz gyorsan át a baloldalára, sőt, a túloldalára, és egy fordulásos ugrással egy platformon leszel. Gyorsan kapaszkodj le a baloldalán, mássz le a létrán teljesen, hogy Lara cipóje a lávában legyen, ott ugorj hátra a kis szigetre. Onnan ugrás a másik szigetre, mejd jobbra a tömböt tudod elkapni. Mássz fel, és a beugróban mássz fel a létrán. Frgyvert a kézbe, mert egy szörnyike fogad bent a kis teremben. Végezz vele, és a két megjelenő csontiháűrpiával is. Használd a kulscodat, és lépj belée a teleportba. A folyosó a hálószobába vezet. Nyisd ki az ágy melletti ajtót, és kismedipackot, nagymedipackot, lőszereket, a Gránátvetőt, és a Dinamit-ot találod ott.

Menj vissza teleporttal a sárkány barlangjába. Juss el a létrához, a kis szigeteken keresztül. Mássz fel most teljesen, egy pillanatra elengedve a létrát, kapd el a peremét, és mielőtt visszatenné a lábát, csimpizz el az oszlop baloldalára. Ott felmászva, és hátraugorva egy pőlatformon leszel. Onnan ugorj át a díd alatti részre, de ne a felsőre, hanem az alsóra. Ott sétálj ki szembe, nézz szembe a láva zuhataggal. Az innenső oldalán van egy egyenes tömb. Helyből ugorj oda, majd a zuhatag túloldalán levőre, és menj be a folyosóra. Ott is használd a kulcsodat, és ott is menj a teleportba.

Menj végig a folyosón, a fali gombbal nyisd ki a raktár ajtaját, majd körbemenve juss át a ládákon. Húzz egyet a mozgathatón, és bemenve mmögé, a kis folyosó végén nyomd meg a fali gombot. Kint a daru felemel egy ládát, de egy másikat leenged. Menj oda, és a felemlt alól megszerezted a Detonátor-t.

Ismét menj a ládák mögé, és a fali gombbal visszaáll a daru, így már elhagyhatod ezt a helyet. Irány vissza sárkányunkhoz. Visszafelé juss fel a hídra most már. Tehát juss vissza az alső párkányra, vissza a külső pléatformra, onnan fordulj vissza, és most a magasabb párkányt kapd el. Onnan egy helyből ugrással kapd el a hidat a lyukon át. Mássz fel, lődd le a szörnyit, és menj a most még zárt bejárathoz. Jobbra fel tudsz kapaszkodni a tetőre egy kis létrán. Juss át a tetőkön a túloldalra, közben lődd le a hárpiát. használd ott a kulscodat, és a teleportot.

Nevadába értél. A folyosó a szabadba visz. Menj jobbra, kerewsd meg a sarokban a Nitrós Palack-ot.

Menj a quadhoz, és a jobb oldaláról szereld be, így már nekimenve az emelkedőnek, persze kellő távolságból, megnyomva a gyorsfutás gombot, a quad is begyorsul, és átröppen a kerítés felett. De az se mindegy ám, hogy hol repülsz át. teljesen balra kormányozz, akkor nem a vízben landolsz, ahol felrobbansz. Ha sikerült, szállj le róla, és a vízben felveheted a Detonátor Kulcs-át.

Menj mvissza a teleporttal a tetőkre. Az utolsó előttinél nézz csak fel. Látod a létrát? Felugorva kapd el, mássz fel, és fent megtalálod az utolsó, a 10. Secret Gem-et, a 10. secret-ben.

Nna most vissza kell jutni a sárkány mögötti létrára. Menj asck vissza a tetőkön amerre az előbb voltál. Mielőtt bemennél a kis terembe, menj balra, kapaszkodj le, és ess le a hídra. Most ott vagy, ahol beérkeztél a sárkányhoz. Innen már tudod az utat, hisz az volt az első feladat. Juss hát a sárkány mögé, és mássz fel a létrán. Ismét csimpizz jobbra, és leesve ugord át a léávát. Látod jobbra a falon a sárkány emblémát? No, illeszd össze a dinamitot a detonátorral, és tedd oda. A bejátszás után a kulcsoddal robbantsd fel a kócerájt, láva zuhatag önti el a sárkányt, és felrobban. Kinyílik viszont a túlolddli hídon a kapu. No, oda kell most még eljutni.

Ismered az uat, juss vissza az innenső hídra, ott kapaszkodj le, a létrán, és.. … Nem is írom le még egyszer. Tehát juss át a szemközti hídra, és menj át a kinyílt nagykapun. De van egyszerűbb út is. Az innenső hídról, annak baloldaláról nekifutásból ugorj. Egy ferde, törött oszlopra érsz, ahonnan rögtön továbbugorva egyszerűbben is eléred a szemközti hidat. :)

Menj, és elérsz a szabadba, egy kis térre, ahol a kis emelvényről felveheted a Flask of Divine Oil-t.

Ugorj fel a sarokban a tömbre, onnan a fák ágai mögött rejtőző magasabbra, és végül helyből ugrással a fali beugróba. ott célozd meg a kék gömböt, nekifutásból ugorj bele, és a következő pályára léptél.

6.     Armageddon:

Lara: Szóval így állunk. Az apokalipszissel harcolok pontosan azon a helyen, ahol a Bibliában is történt. Csak reménykedni tudok, hogy nem a leírtak szerint fog végződni. Fogalmam sem volt róla, hogy mennyire igazam volt, amikor azt mondtam, hogy ezután nyugdíjba vonulhatnék. Talán ideje lenne lelépni, amíg még több jó emlékem van a kalandokról, mint rossz. De nincs mese, ideje megnyerni ezt a csatát!

Itt nem egy plussz energiacsíkod van, hanem egy stopperóra mutatja, mennyi időd maradt megváltani a világot. :) Visszaértél térben, és időben a való világba. Ne állj le harcolni a félistenekkel, nincs rá időd. Legfeljebb néha adagolj be egy kis medipackot, van belőle bőven. Menjgyorsan balra, ki az utcára. Ott is menj balra, és a szakadék előtt vedd fel a földről a Kulcs-ot.

Rohanj vissza az utolsó házhoz a baloldalon, és nyisd ki az ajataját. A kanapé mögött vedd fel a Tűzoltókészüléket.

Kint az utcán rohanj most a kúthoz, és ugorj bele. Oltsd el a tüzet a készülékeddel, és csússz le. Kerüld el a kilapulást a golyók miatt, Majd rohanj le, amerre elmentek. Ugord át a gödröt, és lecsúszás után várd meg, amíg közel érnek a golyók, ugorj hátra, és megúsztad ezt is. Menj utánuk, ott is ugord át a gödröt, és egy lávafolyamhoz értél. Itt nehéz lesz a dolgod, mindenképpen ments egyet.

A lávában a platformok csak egy-egy pillanatig biztonságosak, utána elsűllyednek. ÉPn úgy csináltam, hogy lecsúsztam, ugortam az elsőre, megállás nélkül balra kanyarodva a másodikra, onnan a harmadikra. Onnan helyből ugrással a következőre, és nagyon jobbra kanyarodva, megállás nélkül az utolsóra, végül a templomhoz. Menj el a templom mellett balra, vigyázz a leomló fagerendákra. A túloldalon menj el a félisten mellett, és ugorj fel, az utolsó előtti ablakba. Nwekifutásból ugorj be a terembe. Menj a bajárat felé, és jobbra ugorj be a lyukba. Csússz le a lejtőn, de közvetlenül jobb oldalon a fal mellett, és ugorj jobbra, a biztonságos platformra, majd jobbra be a kis terembe. ess le a lyukon, és menj tovább. Ne akard átugrani a nagy szakadékot. Csak ess le, és rohanj tovább. Amikor vége az útnak, fordulj vissza kicsit, Kapd el a ferde platformot. Mássz fel, és egy fordulásos hátraugrással elkapod a felső folyosót. Még egy kis kúszórés, majd rohanj be a templomba, és tedd az olajat a kehelybe, ezzel véget vetve az időlimitnek. Megmentetted a világot, kaptál még 24 órát.

A bejátszás után, menj a kis kertben jobbra, húzd meg a fali kart, és menj be a temlom oldalbejáratán. De vigyázz, ne akard átugrani a megjelenő időakadályt. Most meg kell gondolnod, mit teszel. Látod önmagadat, egy korábbi időben, amikor hozzáérve a kehelyhez, előhívtad a démonokat. Mi legyen?

Lődd le egyetlen lövéssel Larát. És vége, a világ megszabadult a gonosztól. Csak hogy Larának is vége. Látod a szobrát a kastély előtt, és rajta a feliratot:

"Lara Croft emlékére

Eltűnt, miközben a szenvedélyét űzte.

Nyugodjék békében a kincsek között, melyek felkutatásával az életét töltötte."

OBig

 


Az oldalon közölt képek, a szöveges tartalom, illetve minden sajátkészítésû anyag, a © TR Editor.hu tulajdonát képezi. Azokat semmilyen formában nem lehet reprodukálni, másolni, terjeszteni, csak a szerkesztõség engedélyével.