.....................................................................

TR Forge Advent Calendar 2015 - The Forge

Készítõ: Kerstin Schlott (Codo) Homepage

Letölthetõ - download: Innen

Csomagold ki a kerstin_schlott_trforge.zip-et, másold a benne levő könyvtárat valahova, és az abban levő Tomb4.exe-vel indíthatod is a kalandot.

Történet:

A „Kreativitás Kristálya” (TM) általában megakadályozza, hogy „A Műhelyet” beszippantsa egy fekete lyuk. De mostanában az energiaszintje ijesztően alacsony. Tudsz segíteni Larának, hogy újra aktiválja a „Kreativitás Kristályát” (TM)?

Ez egy „békés” pálya. Nincsenek ellenségek, nincsenek csapdák, nincs fulladás. Juhé! De a halálba zuhanhatsz, sértegethetnek, és fekete lyukak szippanthatnak be.

Mellékhatások:

Szédülés, látási problémák és zavarodottság a gravitáció és aspiráció törvényeivel kapcsolatban. A gondolkodás túlzásba vitele csak saját felelősségre. (Fordította: Matie)

Vélemény:

Remek ünnepi pálya ez. Egy fantáziavilágban kalandozva fel kell kutatnunk 4 energiakristályt, hogy a helyükre téve őket újra működésbe hozzuk a Kreativitás Kristályát. Ellenféllel nem találkozunk a pályán, kivéve 3 darázzsal, de ezeket nem tudjuk megölni, csapdába kell csalnunk őket. Fegyvertelenül kezdjük a kalandozást, később megtaláljuk Pisztolyainkat is, de azok csak rombolásra valók ezen a pályán. 4 secret vár begyűjtésre, 4 Ice Rose, de bizony némelyiket nem egyszerű megtalálni. Nehéz ugrások, egy időre futás is vár ránk. Medipackot nem kell használnunk, minimális sérüléssel végigjátszható ez a fantasztikus pálya. 

Végigjátszás:

Statisztika: Mentések -- Savegames

Secret 1: Secret 2: Secret 3: Secret 4:

Menjünk a következő terembe, ugorjunk a medencébe, vegyük fel a Flares-t. Másszunk ki a vízből, a zárt ajtó mellett egy leszakadt lépcsőt látunk. Álljunk alá, kapaszkodjunk fel rá, majd menjünk fel rajta a felső szintre. A szemközti ablakpárkányra másszunk fel. Nézzünk ki, jobbra egy virágot látunk, ugorjunk a tetejére. Szemben velünk egy „szélgép”, nekifutásból ugorjunk arra, a lendület felrepít a következő virág tetejére. Forduljunk balra, sétáljunk ki a virág szélére, majd innen helyből ugorjunk a következő „szélgép” felé. Felrepülünk egy újabb virág tetejére. Szemben egy kis szigetet látunk, nekifutásból ugorjunk arra a részre, ahol a zöldes növényeket látjuk, itt el tudjuk kapni a peremet, majd fel tudunk kapaszkodni a szigetre. Középen vegyük fel az emelvényről a Black Key-t, aztán balra használjuk a „sárkányrepülőt”, az erkély fölött essünk le róla. Másszunk be az ablakpárkányon, ugorjunk le a medencébe, majd a vízből kimászva használjuk a kulcsunkat a zárt ajtónál, majd menjünk be.

A szobor előtt forduljunk jobbra, nézzünk le. Egy medencét látunk alattunk, essünk bele. Másszunk ki a vízből, a sarki oszlop egyik oldalán egy létrát találunk. Másszunk fel az oszlop tetejére, vegyük fel a Yellow Portal Key-t. Forduljunk balra, ugorjunk a kötélre, jól lengessük be (- billentyű), majd ugorjunk el róla a kis szigetre. Balra egy „szélgépet” látunk, srégan nekifutva ugorjunk arra, így a mellettünk lévő sziget sarkára érkezünk. Forduljunk balra, másszunk fel a tömbre, majd ugorjunk a rúdra. Másszunk fel, majd háttal ugorjunk rá a virág tetejére. Ugráljunk fel a virágokon, a legfelső tetején forduljunk balra. Ugorjunk a létrára, majd másszunk fel a szikla tetejére. Nézzünk fel, piros köröket látunk, ugorjunk fel oda, kapaszkodjunk meg a mennyezetben, majd kapaszkodjunk az elágazásig, itt balra fordulva jussunk el az ablakig, itt essünk le. Vegyük fel az Ice Rose-t, ez a 1. secret

Forduljunk meg, ugorjunk vissza jobbra, a létrára, másszunk fel ismét a szikla tetejére. Kapaszkodjunk fel a mennyezetre, kapaszkodjunk el az elágazásig, de most egyenesen haladjunk tovább. Essünk le a sziklaperemre, forduljunk balra, ugorjunk át a másik sziklára, majd innen jobbra, a kis szigetre. Középen, az emelvényről vegyük fel az első Energy Crystal-t. Forduljunk jobbra, ugorjunk át az oszlop mögötti részre a másik szigeten, egy Large Medipack vár itt ránk. Ugorjunk vissza az előző szigetre, majd balra, a következőre. Szemben kapjuk el a nagy tömb peremét, csússzunk le, majd ugorjunk vissza a kis szökőkutas teraszra, ahol a pálya kezdődött.

Menjünk be az épületbe, a medencénél forduljunk jobbra, ki a kis kertbe, szemben megtaláljuk a kulcsunk foglalatát. Tegyük a helyére, ugorjunk át szembe a kis szigetre a zöld kristályhoz. Lépjünk bele, elteleportálunk egy másik helyszínre.

A következő teremben a rúd mellett húzzuk meg a kapcsolót a falon. Kinyílik a csapóajtó a rúdnál, később majd itt fel tudunk mászni. Menjünk fel a kis emelkedőn a rúd mellett, forduljunk meg, majd essünk rá a mögöttünk található lerántható karra. Belezuhanunk a medencébe, de kinyílt itt a csapóajtó, ússzunk le itt, majd balra fordulva, a sarokban megtaláljuk a Red Portal Key-t. Ússzunk ki a medencébe, majd másszunk ki a vízből. Menjünk ki ismét a kis kertbe, majd ugorjunk át a zöld kristályhoz. Most ne lépjünk bele, hanem forduljunk jobbra. Egy felnyílt platformot látunk, ugorjunk át oda. Szemben a ketrec oldala mászható, ugorjunk rá, majd másszunk fel a tetejére. Jussunk fel a legmagasabban lévő ketrec tetejére, sétáljunk ki a szemben lévő peremére. Egy virágot látunk szemközt, ugorjunk a tetejére, itt használhatjuk is a kulcsunkat a foglalatban. A mellettünk lévő szigeten újabb zöld kristály lesz aktív, de még ne ugorjunk át oda. Forduljunk meg, a középső ablakpárkányra kéne átugranunk, de nem lesz egyszerű. Nekifutásból ugorjunk arra, majd a levegőben kicsit balra irányítva a mozgást el tudjuk kapni a párkány peremét. Másszunk fel az ablakba. Most ismét egy nehéz ugrás következik. Forduljunk jobbra, a mellettünk lévő ablakpárkányra kell átugranunk, de útban van ugye az oszlop. Sétáljunk oda az ablakhoz, teljesen a bal oldalán álljunk szembe vele. Forduljunk meg, majd fussunk neki az oszlop irányába, de közben balra is kanyarodva, hogy el tudjunk ugrani az oszlop mellett és a következő ablakpárkányon landoljunk. Elsőre biztos nem fog sikerülni az ugrás, de ne adjuk fel. Az ablakpárkányon egy újabb Ice Rose a jutalmunk, ez a 2. secret. Most vissza kell ugranunk az előző párkányra, itt azért nagyobb helyünk van a nekifutásra. Ha sikerült, ugorjunk a virág tetejére, majd most már ugorjunk át a zöld kristályhoz és lépjünk bele.

Az új helyszínen menjünk be a jobb oldali folyosón. Ugorjunk a vízbe, az oszlop mögött Large Medipack-ot találunk. Másszunk ki a vízből ott, ahol beugrottunk, majd haladjunk tovább. A lejtőn lecsúszva egy ciszternába érkezünk. Másszunk fel a medence bal oldalán a tömbökre, majd jobbra fordulva ugorjunk fentebb. Forduljunk balra, másszunk fel az oszlop mellé, majd innen ugorjunk át szembe. Menjünk jobbra, ugorjunk rá a létrára. Kapaszkodjunk át jobbra, a mellettünk lévő létrára, majd másszunk le itt a kis rácsra. Forduljunk jobbra, másszunk fel a létrán, majd a kis járatban gyújtsunk meg egy fáklyát, látjuk, hogy balra fel tudunk mászni. Tegyünk így, majd itt kapjuk el a mennyezeti kapaszkodót, kapaszkodjunk át a terem túloldalára, majd essünk le a fali beugróba. Itt egy kart találunk, húzzuk meg, odalent kinyílt egy ajtó. Csússzunk le innen, majd ereszkedjünk le a padlóra. Menjünk be a kinyílt ajtón.

Essünk a vízbe, ússzunk balra. Itt erős a sodrás, egy fali beugróba kell beúsznunk, ha felül úszunk, le tudjuk küzdeni az áramlatokat. Vegyük fel a Yellow Key-t, majd jussunk vissza az előző terembe. Másszunk ismét fel a szemközti tömbökön, ugorjunk fel jobbra. Most a jobb oldlai oszlop mellé másszunk fel, innen ugorjunk át jobbra, majd használjuk a kulcsunkat.

A szobában ugorjunk át balra, a csövek mögött húzzuk meg a kapcsolót (1.). Jobbra másszunk fel a csöveket tartó kék tömbre, innen ugorjunk át nekifutásból a szemközti ajtónyílásba. A medence mellett menjünk jobbra, a másik szobában húzzuk meg a kart jobbra, a zöld ajtó előtt. Kinyílik az ajtó, de ne menjünk ki rajta. A szoba bal oldalán, a falon egy létrát látunk, másszunk fel itt. Menjünk jobbra, majd óvatosan essünk el az alattunk lévő füves párkányra. Húzzuk meg a kapcsolót (2.) a falon, majd vegyük fel a Large Medipack-ot is. Az ablak bal oldalán egy létrát találunk, másszunk fel rajta. Menjünk balra, a növényekkel díszített területre, egyből forduljunk jobbra, a sarokban húzzuk meg a következő kapcsolót (3.). Most menjünk a terület túlsó oldalára, a jobb sarokban nézzünk le. Alattunk, nem messze egy létra van, forduljunk meg, kapaszkodjunk le, majd másszunk le a létrán, az alján engedjük el a kapaszkodást, majd gyorsan nyomjuk meg újra, így elkapjuk az alsó létrát. Másszunk fel a fali beugróba, itt egy újabb Ice Rose-t találunk, ez a 3. secret. Forduljunk meg, nekifutásból ugorjunk le balra, a Lara szobor mögé. Forduljunk balra, látjuk, hogy a fali létra alatt egy platform van, ugorjunk arra, kapjuk el a peremét, majd másszunk fel rá. Másszunk fel a létrán, visszaértünk az előző területre. Menjünk ki oda, ahol felmásztunk a létrán, balra fordulva térjünk be a kis szobába. Itt egy kapcsolót találunk, mielőtt meghúznánk, mentsünk egyet, mert időre fog menni a következő feladat. Húzzuk meg a kart, gyorsan fussunk ki a szobából, essünk le balra az alsó szobába, majd gyorsan másszunk fel a másik létrán, majd rohanjunk be a bal oldali nyitott ajtón, Húzzuk meg az itt található kart (4.) is, kinyílt a csapóajtó odalent, a medencében. Másszunk le a létrán, majd ugorjunk a vízbe.

Középen, a tömb tetején egy tekercset, a Scroll-t találjuk. Olvassuk el a tartalmát: „ A sötétségből tűz született, a tűzből sziklák születtek, a sziklákból víz született, a vízből az élet született, az életből a szellem született.”

Ússzunk jobbra, arra, ahol a sellőt látjuk, kövessük a járatot, majd húzzuk meg a víz alatti kart. Térjünk vissza oda, ahol felvettük a tekercset, most a másik járatba ússzunk be, majd a nyitott csapóajtón át másszunk ki a vízből. A teremben balra egy emelvényen felvehetjük a Pisztolyokat, lőjük szét a piros kristályokat, az egyik alatt Flares-t találunk. Ugorjunk vissza a vízbe, majd másszunk ki a másik medencénél.

A szomszédos szobában lőjük szét a színes kristályt, most már felvehetjük a második Energy Crystal-t. Balra másszunk fel újra a létrán, majd nézzünk el jobbra, a két oszlop között egy piros kristályt látunk. Lőjük szét, ugorjunk át oda, itt felvehetjük az utolsó Ice Rose-t, a 4. secret-ben. Ugorjunk vissza, másszunk le a létrán, térjünk vissza a medencéhez, majd balra fordulva menjünk a mellette lévő szobába. Lőjük szét a golyó felett a kristályt, majd toljuk meg. A golyó legördül, odalent beszakít nekünk a medencében egy csapóajtót, tehát ugorjunk is ott a vízbe.

Vegyük fel a tömbről a Flares-t, majd szemben húzzuk meg a víz alatti kart. Megemelkedett a vízszint, ússzunk fel a csapóajtón át, majd balra fordulva húzzuk meg az újabb víz alatti kart. Kinyíltak melletünk az ajtók, ússzunk is be itt. Az oszlop mellett vegyük fel a fenékről a Flares-t, majd ússzunk be a bal oldali járaton. Egy kis szobába érkezünk, itt megtaláljuk a harmadik Energy Crystal-t. Ússzunk ki innen, majd a kijárattól balra eső járatba ússzunk be, ahol húzzuk meg a kart, kint, az oszlop tetején egy tömb emelkedett fel. Másszunk fel rá, ugorjunk jobbra, a fali réshez, kapaszkodjunk meg benne, araszoljunk át jobbra, majd másszunk fel. Essünk le a túloldalon, lökjük ki az ajtót, visszaérünk a teleporthoz, lépjünk is bele.

Ugorjunk a virágra, majd balra, a ketrecre. A ketrecek segítségével jussunk le az alsó szigetre, majd itt lépjünk bele a teleportba. Másszunk fel a jobb oldali, oszlopot tartó tömbre, majd ugorjunk át a mozgatható bolygófigurákhoz.

Most lesz szükségünk a tekercsben olvasott információkra. Először is lőjük szét a piros kristályokat. A tekercsben elhangzott sorrendben kell a bolygókat a helyükre tolni, tehát tűz, sziklák, víz, élet, szellem. Sorrendben, belülről kifelé kell elhelyezni a körben a bolygókat, ha egyet jó helyre toltunk, egy fehér gömb is megjelenik felette. Szóval, legelőször a tüzet jelképező narancssárga bolygót toljuk a kör közepére. Mellé a sziklákat jelképező sárga bolygót. Következő a vizet jelképező kék bolygó, majd utána az életet jelentő zöld bolygó. Végezetül a szellemet jelképező lila bolygót toljuk a körcikkely szélére. Kinyílt mellettünk balra az ajtó.

Ugorjunk át, vegyük fel az emelvényről az utolsó Energy Crystal-t. A túloldalon menjünk ki a teremből, balra húzzuk meg a kart a falon, egy ajtó nyílik ki valahol. Ugorjunk az első sárga tömbre, majd innen a következő csúszósra helyből, lecsúszás közben ugorjunk el az utolsó pillanatban, majd kapjuk el a következő sárga tömb peremét. Ugorjunk a következő csúszós tömbre, majd innen egyből ugrás a másikra, innen egyből ugorjunk a teraszra.

Három darázs jelenik meg, sajnos nem tudjuk lelőni őket, nem működi ka fegyverünk, csapdába kell csalni őket. Jobbra menjünk fel a rámpán, ugorjuk át a piros jelet a földön, majd lépjünk a zöldre. Kinyílik szemben a ketrec ajtaja, menjünk be ide, vegyük fel a Large Medipack-ot. Várjuk meg, míg az összes darázs összegyűlik itt, rohanjunk le a rámpán, a piros jelre lépve bezáródik a ketrec ajtaja, csapdába zárva immár a darazsakat.

Forduljunk jobbra, a sárga tömbök segítségével ugráljunk el a nyitott ajtóig, majd másszunk fel a tömbre. Nézzünk fel, a kék részek mászhatóak, másszunk is fel az épület tetejére. Balra ugorjunk át nekifutásból a középső épület felső részére, elkapva a peremet, majd felmászva ide. A peremen körbe haladva találunk egy padlókapcsolót, ezt átváltva lenyílik mellettünk a csapóajtó, de ennek sok jelentősége nincs már. Helyezzük mindegyik kristályt a virág alakú foglalatokba, majd a filmbejátszást megtekintve véget is ér kalandunk.

baal76

 

 

 

A videóvégigjátszást készítette: MichaelGaming PS4/PC

 


Az oldalon közölt képek, a szöveges tartalom, illetve minden sajátkészítésû anyag, a © TR Editor.hu tulajdonát képezi. Azokat semmilyen formában nem lehet reprodukálni, másolni, terjeszteni, csak a szerkesztõség engedélyével.