.....................................................................

The Eye of Horus

Készítõ: Kerstin Schlott (Codo) Homepage

Letölthetõ - download: Innen

Ehhez a kalandhoz kell az er3edeti TRLE program, amit a főoldalról tudsz letölteni. Ha megvan, és feltelepítetted, akkor: Csomagold ki a kerstin_schlott_codo_eye_of_horus.zip-et, másold a horus.tr4-et a data könyvtárba, a többi fájlt pedig a főkönyvtárba, esetleg felülírva az ott levőket. Ha kész, indíthatod is a kalandot a tomb4.exe-vel.

Történet:

Lara több feladatot is sikeresen teljesít az Elemek Piramisában, hogy méltó tulajdonosa lehessen a Hórusz Szeme ereklyének, ám nem ő az egyetlen, aki az ereklye után kutat. (Fordította: Matie)

Vélemény:

Rövid, ám remek egyiptomi kaland ez, leszámítva azt, hogy a végén magától kilép a játék, nem jelenik meg a töltőképernyő. Egy hatalmas piramis belsejébe kell bejutnunk, ahol 4 kulcsot kell összeszednünk ahhoz, hogy megszerezzük az Eye of Horus ereklyét. Fegyverrel, lőszerrel el leszünk látva bőven, hiszen a Revolver-t háromszor, a Shotgun-t kétszer, az Uzi-t pedig egyszer találjuk meg a játék során. Medipack nem kell, szinte sérülés nélkül teljesíthető a kalndunk. 4 secret-et is megszerezhetünk, érdemes ezeket begyűjteni, hiszen nincsenek túlságosan elrejtve.

Végigjátszás: 

Mentések -- Savegames Statisztika:

Secret 1: Secret 2: Secret 3: Secret 4:

Lőjük le a skorpiót, majd vegyük fel a Small Medipack-ot. A kis pocsolyán átkelve még messziről lőjük le a fegyverest, majd vegyük arra az irányt. A kis épületben a lejtőn lecsúszva egy barlangba érkezünk. Ugorjunk a vízbe, csaljuk magunk után a krokodilt, másszunk partra és végezzünk vele. Ugorjunk újra a vízbe, vegyük fel a Flares-t, majd ússzunk tovább. Egy hasadékot látunk alul, még ne ússzunk le itt, hanem fölötte másszunk ki balra a vízből a barlangba. Hátul Shotgun Normal Ammo-t találunk, vegyük fel, majd ugorjunk vissza a vízbe, most már ússzunk le a hasadékon. Kövessük a járatot, végül elérkezünk a piramishoz.

A bejátszás után vegyük fel az előttünk lévő mélyebb vízben a Flares-t. Haladjunk előre, a vízből kiérve előttünk egy magasabb sziklarészt látunk, ugorjunk fel rá, majd a sarokban egy üregre lelünk. Ez az 1. secret, benne Uzi Ammo, Shotgun Normal Ammo és Revolver Ammo rejlik. Folytassuk tovább utunkat a piramis mellett körbe, egy csontvázat találunk a földön. Mellette a földön a The Hand of Orion-t, valamint újabb Shotgun Normal Ammo-t találunk.  Folytassuk utunkat a piramis mellett tovább, hamarosan jobbra egy kőlépcsőt találunk. Óvatosan induljunk el felfelé, majd amikor látjuk, hogy elindul felénk egy tüskés golyó, azonnal ugorjunk le jobbra, a vízbe. Egy krokodil is megjelenik, végezzünk vele. Menjünk újra fel a lépcsőn, tegyük a foglalatba a csillagot. Kinyílt a piramis bejárata. Nézzünk el most jobbra, látunk néhány tárgyat a piramis oldalán, ez a következő secret, ezt fogjuk most megszerezni.

Menjünk le a lépcsőn, menjünk a piramis bejáratához. Valamelyik bikaszobor mellől másszunk fel a bejárat feletti részre, forduljunk balra, sétáljunk ki teljesen a peremig. Nézzünk fel, helyből ugorjunk a piramis magasabban fekvő, sarki részére. Most nézzünk el a kőlépcsők irányában a mennyezetre. Láthatjuk, hogy más mintázatú, nekifutásból ugorjunk arra, majd kapaszkodjunk meg benne. Kapaszkodjunk el teljesen, ameddig lehet, majd essünk le. Meg is találtuk a 2. secret-et, Large Medipack és a Revolver vehető fel itt. Csússzunk le a piramis oldalán, majd térjünk vissza a bejárathoz.

Óvatosan közelítsük meg a bejáratot, majd ugorjuk át a közvetlenül előttünk lévő mélységet. 4 foglalatot látunk velünk szemben, 4 Guardian Key-t kell megszereznünk. Négy irányba mehetünk most, a sorrend tetszőleges, kezdjünk, mondjuk a bejáratnál található gödörrel.

Másszunk le a létrán, majd gyorsan ugorjunk hátra, lőjük le a skorpiót. Most álljunk meg egy pillanatra. A sötét színű padlólapokkal vigyázzunk nagyon, ugyanis ha ezekre rálépünk, kinyílnak alattunk, mi pedig lezuhanunk a mélybe. Azt javaslom, háttal ugorjunk rá ezekre, amikor pedig lenyílnak alattunk, kapaszkodjunk meg a peremben, s másszunk fel. Így könnyebb dolgunk lesz. Közvetlenül kettő van előttünk, ezeket tudjuk le. Forduljunk jobbra, kússzunk be a résen, vegyük fel a Flares-t. Kússzunk vissza arra, amerről jöttünk, ugorjuk át a lyukat. Jobbról egy skorpió közelít, lőjük le, majd forduljunk balra. A sarokban egy rést látunk alul. Gyújtsunk meg egy fáklyát, majd háttal ereszkedjünk le itt, másszunk le a létrán, amíg lehet, majd kapaszkodjunk át balra, a másik létrára, ezen pedig másszunk le teljesen. Odalent található a 3. secret, Revolver Ammo (3X) a jutalmunk itt.  Másszunk vissza a létrán.

Forduljunk balra, 2 újabb sötét színű padlólap vár ránk, ezeket tudjuk le, valamint 2 újabb skorpió támad ránk, ezeket öljük meg. Most ugorjuk át a lenyílt padlólapokat, egy mély terem fölé érünk. Háttal kapaszkodjunk le, kapaszkodjunk át jobbra, át a sarkon is, majd másszunk fel. Lőjük le az újabb skorpiót, nézzünk fel, egy csapóajtót látunk felettünk, ezt rántsuk le, majd másszunk fel itt. A Flares felvétele után kövessük a járatot, egy kapcsolót találunk, ezt húzzuk meg. Megtelik homokkal odakint a mély terem, essünk le ide, majd a túloldalon másszunk fel. Szemben egy újabb Revolver-t találunk, jobbra pedig az emelvényről leemelhetjük az első Guardian Key-t. Lőjük le az újabb skorpiót. Menjünk vissza a homokkal teli teremhez, balra ugorjunk át, majd háttal ereszkedjünk le a lenyílt padlólapoknál, kapaszkodjunk balra, majd másszunk fel. A létrán felmászva jussunk vissza a piramis belsejébe.

Most a foglalatok mellett forduljunk balra. Egy nagy szürke csapóajtót látunk, ez közeledtünkre lenyílik. Mentsünk egyet, majd ugorjunk a vízbe, a csapóajtó bezáródik mögöttünk. Ússzunk gyorsan balra, lesz majd itt pár felvehető tárgy is, de ezeket hagyjuk későbbre. Ússzunk tovább, egy hatalmas, víz alatti terembe érünk, gyorsan ússzunk fel középen, a mennyezeten találunk egy kart, ezt rántsuk le. Gyorsan ússzunk vissza, amerről jöttünk, az elágazásnál forduljunk balra, maradjunk a fenéken, így a mérgezett tüskék nem sebeznek meg minket, forduljunk újra balra, ússzunk be a kinyílt ajtón, majd gyorsan másszunk ki a lépcsőknél a vízből. Lőjük le a krokodilt, majd vegyük fel az emelvényről a 2. Guardian Key-t. Újra kinyílt a nagy szürke csapóajtó. Ugorjunk a vízbe, az ajtón átérve forduljunk jobbra, szemben a kis beugróban Shotgun Normal Ammo (2X) vár minket, ússzunk vissza gyorsan a nagy, víz alatti terembe, odalent, középen egy Shotgun-t találunk. Térjünk vissza most már a kinyílt csapóajtóhoz, majd másszunk ki a piramis belsejébe.

Vegyük balra az irányt, a tüzes terembe. Másszunk fel a rúdon, ugorjunk hátra, majd itt váltsuk át a padlókapcsolót. Essünk le, látjuk, hogy egy kötél jelent meg a tűz fölött, ugorjunk rá, lengjünk át a túloldalra. Most figyeljük meg a mennyezetet. Ahol az egyiptomi szimbólumot látjuk, azokra a padlólapokra ne lépjünk rá, mert meggyulladunk. Jussunk át a túloldalra, balra egy Small Medipack-ot vehetünk fel. Találunk egy beugróban egy Fáklyát, óvatosan gyújtsuk meg, majd lobbantsuk vele lángra a két oldalon található égőket. A Fáklyát eldobhatjuk, nem kell már. Kialszanak a tüzek, felvehetjük végre a harmadik Guardian Key-t. Jussunk vissza a főterembe.

Balra fordulva látogassuk meg az utolsó helyszínt. A kis hídon rohanjunk át, mielőtt a karók működésbe lépnek, majd a végén ugorjunk a nagy oszlop felé, kapjuk el a peremét, majd másszunk fel rá. Másszunk le az oszlopon található létrán a terem aljára, majd gyorsan ugorjunk hátra. Elvileg az alul található karócsapdák nem lépnek így működésbe. Egy hárpia jelenik meg, lőjük le. Az oszlopok között nézzünk szét, hiszen Uzi Ammo, Large Medipack és az Uzi található itt.  Ha esetleg a karócsapdák működésbe léptek a létra alján, hátul az egyiptomi szimbólumokra lépve hatástalaníthatjuk ezeket. Másszunk vissza a létrán. Balra fordulva egy oszlopot látunk, rajta gőzfújókkal, az oldalán létrával. Nem szükséges a létrára ugranunk, jobbra, az oszlop mellett látunk egy alacsonyabb részt, nekifutásból, a kapaszkodást nyomva átugorhatunk oda. Másszunk fel jobbra, majd innen ugorjunk a bal oldali oszlop mellé. Másszunk fel az oszlopra, majd balra ugorjunk át, itt az emelvényről vegyük fel az utolsó Guardian Key-t. Menjünk le a lépcsőkön, a padlókapcsolót váltsuk át, így a hídon hatástalanítottuk a karókat, valamint egy platform is felemelkedett mellettünk. Lépjünk rá erre, majd forduljunk meg, a padlókapcsoló alatti részen lőszereket látunk. Essünk le ide, a kapaszkodást nyomva, ez a 4. secret, Uzi Ammo (3X) a jutalmunk itt. Ugorjunk a magas oszlop mellé, majd csússzunk le a lejtőn, a végén ugorjuk át a karókat. Hátul lépjünk rá valamelyik egyiptomi szimbólumra, hatástalanítva ezzel a csapdát. Másszunk fel a létrán, forduljunk meg, ugorjunk át a hídra, majd távozzunk innen.

Tegyük helyére a 4 kulcsot, menjünk ki a piramisból, szemben nyílt ki a rács, menjünk be itt.

Egy félisten fogad minket jobbra, a lépcsőkön maradva sérülés nélkül kivégezhetjük. Egy újabb félistennel kell megküzdenünk ezután, ezt is győzzük le. Forduljunk jobbra, az első beugróban fent egy Small Medipack -ot találunk. A harmadik beugróban forduljunk jobbra, húzzuk rá a mozgatható tömböt a szimbólumra. A túloldalon,balról a második beugróban szintén húzzunk egyet a jobbra található tömbön, rá a szimbólumra, kinyílik az ajtó a terem végében. Menjünk arra, lőjük szét balra a faládákat, hiszen alattuk Large Medipack, Small Medipack, Shotgun Normal Ammo valamint egy újabb Shotgun rejtőzik. Jobbra egy kapcsolót találunk a falon, ezt húzzuk meg, a kis teremben fegyveres katonákat találunk, ne lőjünk rájuk, ők sem bántanak minket. Viszont vegyük fel az itt található Large Medipack-ot, Revolver Ammo-t, valamint az újabb Revolver-t. Most már távozzunk a kinyílt ajtón át.

A szobor meletti szobákban balra és jobbra felvehetjük a 2 Eye Piece-t, ezeket kombinálva miénk az Eye of Horus ereklye. Távozzunk a kinyílt ajtón át, a lépcsőkön felérve balra lőjük le a skorpiót, majd a terem közepén rántsuk le a csapóajtót. Másszunk ki a szabadba, előre haladva, ahogy elérünk a kis pocsolyához, a játék kilép magától, itt véget is ér a kalandozásunk.

baal76

 


Az oldalon közölt képek, a szöveges tartalom, illetve minden sajátkészítésû anyag, a © TR Editor.hu tulajdonát képezi. Azokat semmilyen formában nem lehet reprodukálni, másolni, terjeszteni, csak a szerkesztõség engedélyével.