.....................................................................

LB Advent Calendar 2017 - The Cross for Santa Claus

Készítõ: Elke Schwarz (Eelkemama) Homepage

Letölthetõ - download: Innen

Csomagold ki az elke_schwarz_lb_advent_calendar2017_the_cross_for_santa_claus_part1_2.zip-et, másold a benne levő könyvtárat valahova, és az abban levő tomb4.exe-vel indulhat is a kaland.

Történet:

Lara küldetése, hogy a keresztet a Mikuláshoz vigye. Ehhez azonban sok feladatot kell megoldania, sok mindent meg kell találnia.

Vélemény:

Remek három pályás karácsonyi kaland volt ez a remekmű. Sok mindent meg kell találni, remek feladatok vannak benne, de egyik sem nehéz. Sem időrefutás, sem ellenség nincs a pályán, sőt, még a tüskéktől sem kell félni. :) Összesen 9 titok lapul a pályán, ezek megtalálása is némelykor külön feladat. Ne hagyja ki senki, ezt a remekművet.

Végigjátszás:

1.     Find the Way

Mentések -- Savegames

Secret 1: Secret 2: Secret 3:

Fordulj meg, ugorj fel a ki szekrényre, és nyomd meg a télapó képét ábrázoló, képnek látszó gombot, ami a kijáratot nyitja ki. Menj ki, balra, és az üvegházban, a pad előtt vedd fel a Music Room Key-t.

Menj vissza a házba, fel jobbra, az emeletre. Lődd szét a két kis dobozt az állványokon, és elmegy a fal, és egy kulcsot látsz a falban, de még kell valami, amivel kipiszkálod. Menj jobbra, és vedd fel a lőszert, az íróasztal mögött. Menj a másik irányba, a nő előtt jobbra, a folyosóra, a végén nyisd ki a kulcsoddal a jobb oldali ajtót. Bent, a zongora sarkánál, leguggolva felveheted a Feszítővasat.

A kis emelvényen találod az 1. Dragon Emblémát.

Menj ki, és feszítsd ki a nemrég látott kulcsot a falból, a Bedroom Key-t.

. Irány vissza a folyosóra, és most nyisd ki a baloldali ajtót is. Menj balra a kis szekrény mögé, és tolj rajta egyet. Lenyílt egy csapóajtó a spájzban. Menj ki, a folyosó végén jobbra, és nyisd ki a nő mögötti ajtót. A zuhanyzóban megtalálod a 2. Dragon Emblémát.

A fali kapcsolóval kinyitod lent, a nappaliban a konyha ajtaját. Menj ki innen, a lépcsővel szemben a sarokban vedd fel a kis emelvényről a Pack of White Tea-t.

Most már menj le, és be a konyhába. Nyisd ki a spájz ajtaját, és menj le a csapóajtón át. Vedd fel a bögrét az Empty Mug-ot.

Irány fel a konyhába, és illeszd össze a teával, és főzz egy teát. Kinyílt a spájzban a hűtőkamra ajtaja. bent megtalálod a Laser Sight-ot.

Nézz fel. Látod mellette a plafonon a lyukat? Kapaszkodj fel oda, vedd fel a sütiket, amik medipackok, és szétlőve a szőnyegeket, meg is találtad az első kis pajzsot, az 1. secret-ben.

Menj ki a szabadba, balra, és az üvegház mögött lépj fel, ugorj fel a kis fali sarokra, egy kapcsoló az, ami kinyitja a baloldali rácsot a fali beugróban. Menj oda, vedd fel a lőszert, lődd szét az ablakot, és lépj rá a gyertyákkal borított kapcsolóra. Kint megjelenik egy kar a földön. menj oda, told meg, és a másik beugróba felugorva, felvehetd a Revolver-t.

Menj ki, és az üvegház túloldaláról nézz fel az ablakokba. Az egyikben látsz egy lengő labdát. Irányzottan lődd szét az ablakot, majd a labdát, és kinyílik a medence ajtaja. Menj oda, ugrás a vízbe, és húzd meg a kart. Ez kinyitotta a garázst. Kint a parton is húzd meg a fali kart, ez meg egy emelvényt emelt fel egy kar alatt. Menj ki, jobbra, és a beugróból húzd ki, és told alá az oszlopon levő kar alá a dobozt. Felállva rá rántsd le, és átmenve a kinyílt ajtón, felugorva az emelvényre, húzd meg a fali kart. Nem messze, kinyílt a színház ajtaja. de pénz kell ahhoz, hogy belépőt vegyél.

Az oszlopon leő fali kar lerántásával kinyitottál egy másik ajtót is. menj be, figyeld meg balra a kis Buddha a szobrot, és menj fel jobbra, az emeletre. A fotel mögött megtalálod a 3. Dragon Emblémát.

a fali gombot is nyomd meg, és a spájzban, az alagsorban kinyitottál egy ajtót. Menj hát oda, és a folyosó végén vedd fel a sálat, a Searl-t.

Irány ki, és irány be a garázsba. Húzd el az autót, és vedd fel alóla a pénzt, a Money-t.

Add a sarokban álló nőnek a sálat, és lemegy az emelvény. Mássz fel, és megtalálod az ablakban a 4. Dragon Emblémát.

Menj a pénzzel a színházba, add a muksónak, és vedd fel a jegyedet a kis emelvényről, a Ticket-et.

Menj el a nő mellett, menj át az előtted kinyíló ajtón. Menj jobbra, vedd fel a lőszert, és tedd a jegyedet a fali foglalatba. Menj fel a függöny mögé, és vedd fel az 5. Dragon Emblémát.

Irány ki a szabadba. Menj jobbra, be a kis rács mögötti udvarba, és tedd az 5 emblémát a foglalatukba. Menj át a kinyílt ajtón, és vedd fel a kis emelvényről a füstölőt, a Buddha’s Bowl-t.

Menj ki a szabadba. Pont szemben, a falban látsz egy deszkapalánkot. Guggolva lődd ki, és bekúszva felvehetd a második kis pajzsot, az 2. secret-ben.

Menj most abba a szobába, ahol a kis Buddha szobor van, és tedd oda a füstölőket. Kinyílt az uszodában egy ajtó. Menj oda, balra mindjárt vedd fel a földről a borosüveget, a Chateau Lafite-t.

A fali kapcsolót meghúzva, kint, az üvegház mellett szétpukkad egy kis faoszlop, és alóla felveheted a borosüveg dobozát, az Empty Winebox-ot.

Tedd bele a bort, és vidd a pálya elején, az emeleten látott nőnek. Szomjas szegény. :) Kinyílt kint az utcán, a szemközti mosókonyha ajtaja. A sarokból húzd ki a szerszámkocsit, és felveheted alóla a harmadik kis pajzsot, a 3. secret-ben.

A mosógép tetejéről vedd fel a Roofdoor Key-t.

Irány vissza az uszodába, és most már kinyithatod a kulcsoddal a rácsot. Menj fel az emelkedőn. Fent látod, az oszlophoz kell egy kulcs, azt meg kell keresni. Fordulj vissza, és kint az utcán menj jobbra majd balra, ott nyílt ki a kerítés ajtaja. Menj az épület mögé, felugorva kapd el, és mássz fel a párkányra, és húzd meg a fali kart. Kinyitottad az épület ajtaját. Menj hát be rajta, nyomd meg a fali gombot, ereszkedj le a lenyílt csapóajtón, és a következő pályára léptél.

2.     Find the Roof Key:

Mentések -- Savegames

Secret 4: Secret 5: Secret 6:

 

Rögtön nézz felfelé: rántsd le a fali kart, így most már a folyosó végén felmászhatsz a létrán. Balra menve vedd fel a csokit, ami a nagymedipack. Mögötte lődd szét a falat, és vegyél fel egy Fáklyát.

Visszafelé menve nyomd mega fali csillagot, ami egy kapcsoló, és ledobva a fáklyát mássz le. Menj át jobbra a kinyitott ajtón. Dobd el a fáklyát, és told a ládát a faléi égő alá. Vedd fel a láda alól a levelet, a Letter-t.

Jobbra lődd szét a ládán levő hordót, és meg is találtad a negyedik kis pajzsot, a 4. secret-ben.

Dobd be a levelet az ajtón levő résbe, és kinyílik az. Rántsd fel a csapóajtót, dobd le a fáklyát, és mássz le. Gyújtsd meg az égőnél, és gyújtsd meg vele a másikat. Kirobbant az üveg, és beugorhatsz a vízbe. Ússz végig a csatornán, mássz ki s két nőnél, és szemben, a falon rántsd le a fali kart. Irány vissza a vízbe, kinyílt oldalt a rács, és meghúzhatod a vízi kart. Megint ússz a két nőhöz. Menj balra, húzd el a tüskéket bátran, és felveheted az ötödik kis pajzsot, az 5. secret-ben.

Nyomd meg szemben a fali csillagot, menj át a kinyílt rácson, vedd fel a fáklyacsomagot, és a madarak mögött, az Old Key-t.

Menj ki, és szemben, az előtted kinyíló rács mögött csússz le a lejtőn. Használd a kulcsodat, és akár fel is mehetnél a mozgó lépcsőn, de még dolgod van itt. A terület túloldalán kapaszkodj fel a fali résbe, és a túloldalon lemászva húzd meg a fali kapcsolót. Irány vissza, egészen a vízig, ott nyílt ki egy ajtó. bemenve jobbra húzd meg a fali kart. Kinyitottad az ajtókat, de nem tudsz átmenni rajtuk. menj jobbra, és ahol fényes a padló, ott vedd fel a láthatatlan fáklyát. Megnyílt a sarokban egy rés, és átkúszhatsz most már az ajtók mögé. Vedd fel a kis emelvényről az 1. gyertyát, az 1. Candle-t.

Kifelé menet nézz be balra a kis lámpás mögé, mert ott rejtőzik a hatodik kis pajzs, a 6. secret-ben.

Kint a vízparton ücsörgő nők mögött felveheted a 2. gyertyát, a 2. Candle-t.

Irány í vízbe. Ússz vissza az átjárón, feszítsd ki oldalt az ajtót, és kimászva a vízből illeszd össze a két gyertyát, és tedd a tartóra. menj át a kinyílt ajtón, fel a lépcsőn, és a rács előtt vedd fel a Roof Key-t.

Menj át a kinyílt rácson, és visszaértél az első pályára. Menj az uszodán át fel a felső térre, ott tedd az oszlopra a kulcsodat, és menj át a mögötte kinyílt ajtón. A következő pályára léptél.

3.     The Cross for Santa Claus:  

Statisztika : Mentések -- Savegames

Secret 7: Secret 8: Secret 9:

Menj át az előtted kinyíló ajtón, menj ki a térre, menj jobbra, és a végén jobbra nyiss be a kis könyvtárba. Hátul lökd be a dupla ajtót, húzd el jobbra a vitrint, és feszítsd ki a falból a Holy Cross-t.

Nyomd meg szemben a fali gombot, és menj ki innen. Jobbra lődd szét a rácsot, mássz be, és megtaláltad a hetedik kis pajzsot, a 7. secret-ben.

Szemben kinyílt a másik könyvtár ajtaja. Húzd meg a baloldali kettő kart, majd a túloldalon is a baloldali kettőt, és lemegy az utat elzáró oszlop. Menj tovább, mássz fel a második polcra, és vedd fel a Blue Star-t.

A polc végén felmászhatsz az emeletre a falon, és kifeszítheted a falból a Glimmer-t.

Lent a kis ajándékdobozok előtt vedd fel a földről az Old Key-t is.

Menj ki, menj jobbra, és tedd a fali foglalatba a kék csillagot. Kigyulladt a farakás. Nyisd ki a kulcsoddal a bár ajtaját, és hátul jobbra, a kanapé mellett vedd fel a földről a Fáklyát.

Gyújtsd meg kint a farakásnál, és menj a pálya elejére, és gyújtsd meg vele a fali fáklyát. Menj be a szobába, és a székek mögött vedd fel a földről a kis télapósapkát, a Hat-ot.

Az íróasztal mögött lapul, a nyolcadik kis pajzs, a 8. secret-ben.

Kint, jobbra menve nyisd ki a fehér kristállyal az ajtót. Menj be. Lődd szét jobbra a kis táblát, így vízzel lesz tele a medence, és beúszva balra a résen, megtaláltad az utolsó, a kilencedik kis pajzsot, a 9. secret-ben.

Tedd a télapó fejére a kis sapkát, mássz fel a felemelkedett állványra, és csimpizz át a túloldalra. Rántsd, le balra az oszlopok mögötti fali kart, és továbbmehetsz. Húzd, told a nőt a másik sarokba, és a fali foglalatba tejheted a keresztet. megjelent a mikulás, é s ezzel vége is ennek a remek kalandnak.

OBig

 

 

 


Az oldalon közölt képek, a szöveges tartalom, illetve minden sajátkészítésû anyag, a © TR Editor.hu tulajdonát képezi. Azokat semmilyen formában nem lehet reprodukálni, másolni, terjeszteni, csak a szerkesztõség engedélyével.