.....................................................................

The Training - Episode Zero (Revised Version)

Készítõ: Donald Forgues (DNF Productions) Homepage

Letölthetõ - download: Innen

Csomagold ki a donald_forgues_the_training_episode_zero_revised.zip-et, másold a benne levő könyvtárat valahova, és az abban levő tomb4.exe-vel indíthatod is a kalandot.

Történet:

Lara Croft, 5 évvel ezelőtt, a tréningje előtt, az apjával ment el egy különleges útra, de még nem rendelkezett tapasztalattal a sírrablás terén. A Lordi rangot elért Richard Croft, Lara apja, úgy döntött, hogy elindul egy váratlan útra, megkeresni egy különleges ereklyét. Ráadásul magával vitte a lányát is erre a kalandra. De sajnos rossz dolog történt a dzsungelben. Lara elvesztette apja nyomát. Hiába futott, rohant olyan gyorsan, mint a szél, nem tudta megtalálni, és azóta is hiába. A kormánynak az volt a terve, hogy Larát elküldjék egy feladat megoldására, de tudták, még nincs elég tapasztalata. Úgy döntöttek, hogy kiképzésre küldik előtte, míg kész nem lesz arra, hogy Szaud-Arábiában sikerrel hajtson végre egy feladatot. Tehát tréningre küldték. 5 részből fog állni a tréning. 1. Túl kell élnie minden nehézséget. 2. Meg kell találnia a célt, az amulettet, vagy ereklyét. 3. Meg kell tanulnia ölni, lelkiismeretfurdalás nélkül, fájdalom nélkül. 4. Át kell jutnia minden akadályon. 5. És végül meg kell tanulnia összedolgozni, alkalmazkodni a partnereihez, amikor egyedül nem képes megoldani valamit. Ha sikerült neki a tréning, egyből megy Szaúd-Arábiába, megszerezni az első ereklyét. Szüksége van ott ehhez két kulcsra, hogy megnyissa a múlthoz vezető utat, ami a Végső Hatalom megszerzéséhez vezet, amit el kell pusztítania, mielőtt egy gonosz zsoldos megszerezné. Ez az ereklye, egy energiagömb, ami öregséget, gyengeséget hoz az ifjúságnak. Egy ősi szellem, amit az egyiptomiak hoztak létre, hogy védjék a családokat. A gonosz, Victor Powell, irányítani akarja az egész világot, eme hatalom megszerzésével azáltal, hogy megöl minden gyenge embert, aki az útjában áll. Egy sereg mutánst akar csatarendbe állítani, hogy a kormány ne vegye semmibe, hogy ne tudják nélkülözni a tudását. Senki, és semmi nem tudja megállítani a tervében, hogy csakis ő irányíthassa a világ összes országát.

Vélemény:

Remek, és hoszú kaland volt ez a 24 pályás szint. Ám jó pár pályát többször is meglátogatunk, így tulajdonképpen 33 helyszínen járunk. Sok medipackot el kell használnunk közben, én 36-ot használtam el a sok „kötelező” sérülés miatt. Nem tetszettek ezek. Nem életszerű, hogy egy secret megszerzésénél, miközben elhúzom a tömböt, egy géppuska tüzel rám, és a titok megszerzésével egy nagymedipack tulajdonosa lettem, amit rögtön el is kellett használni. Az meg már főleg nem életszerű, hogy egy bázison, elgázosított helyen három időrefutás közben 10 kismedipack elhasználása szükséges a továbbjutáshoz. Ám medipack, lőszer van bőven, még akkor is, amikor utazásaink során, a repülön, helikopterben felejtjük a felszerelésünket, és újra kell megszereznünk, begyűjtenünk mindent. A kaland során dzsippelünk is egyet, és egy teneralattjárót is meglátogatunk. Változatos helyszínek, változatos feladatok, változatos ellenségek jellemzik ezt a pályát, de a legtöbb bázisokon, laboratóriumban játszódik. De van Egyiptomi, Szaúd- Arábiai, Velencei rész is. 75 titkos helyet szerezhetünk meg közben, némelyik bizony jól el van dugva. A Rise végigjátszását megírtam két hét alatt, ezzel egy hónapig bajlódtam. :) 16 és fél óra NETTÓ játékidő. Hát nem semmi. És nem csak Larával kalandozunk, néhány pályán Amandával, és Kurtissal mehetünk. Össze kell szokni a csapatnak, hiába, no! :) Ne hagyja ki senki ezt a bizony nem rövid, és néha nem könnyű kalandot. Igazi kihívás.

Végigjátszás:

1.     The Beginning:

Secret 1: Secret 2: Secret 3: Mentések -- Savegames

Ússz át a járaton, és kimászva a vízből, menj be az előtted kinyíló ajtón. A kissé magasabb platform előttin. Balra vedd le a polcról a kismedipackot, és a jobb oldali asztalról a PDA-t.

Ugorj hátra, várd meg, amíg az őr bejön, és rohanj ki. Az ajtó bezárul mögötted. Menj a szemközti ajtóhoz, baloldali ajtóhoz, az kinyílik, majd a következő szobában a baloldalihoz, az is kinyílik, és felmehetsz az emelkedőn. Menj körbe, rohanj el a fegyveres őr előtt, és rohanj le balra a terembe, amiben egy medence is van vízzel tele. A kinti vízi kart, most ne bántsd. Ússz át a folyosón, vigyázz a lézerekkel, húzd meg a vízi kart, és igyekezz onnan kifelé. Ha sikerült, kint ússz be balra a kinyílt ajtón, és jobbra tarva egy újabb kart húzhatsz meg a vízben. Ússz ki, és ússz be balra a másik járatba, ahol a zárt ajtó előtt balra, egy kismedipackot találsz. Ússz vissza az előző járatba, de most rögtön balra ússz, és egy újabb teremben mászol ki a vízből. Menj egyenesen, hátra a vezérlőterembe, és jobbra nyomd meg a gombot a falon. Az üzemanyag cellák beindultak. Kint, balra találsz egy mozgatható tömböt. Told át a túloldalra, és told be teljesen a folyosón. Menj előtte balra, és egy lávás terembe értél, ahol dugattyú is mozog. No, azon kell átjutnod.

Nekifutásból ugorj, és kapd el szemben a létrát. Mássz át a jobb oldalára, mássz fel kettőt, és ha lehet, ments egyet. Jól kell időzítened, hogy ne lapulj ki. Egy fordulásos hátraugrással kell a kalapács alá érned akkor, amikor az éppen felfelé megy. Ráadásul megállás nélkül futás, ugrás a szemközti létrára. Ha sikerült, ott is kapaszkodj át a jobb oldalára, mássz fel, mássz át a résen, a túloldalon másszn le a létrára, és egy fordulásos ugrással kapd el a mögötted levő repedést. Csimpizz balra, és felmászva juss fel a létrán, ugorj hátra a folyosóra, és egy újabb terembe lértél. Itt is van víz alattad. Ugorj a vízbe, ússz le, és végig a járaton, balra tarva, vigyázz a lézerre, utána úszva jobbra ússz, és húzd meg a kart a folyosók végén. Vegyél levegőt, ússz vissza, és mássz ki a vízből a folyosónál, ahol az ajtót nyitottad ki, a gőzfújóval szemben. Nyomd meg a falon, balra a gombot, és bemenve a melletted kinyílt ajtón, a szekrényből vedd ki a Member Card-ot.

Menj vissza, és a fali gombnál menj le az alattad levő terembe. Kerüld el az őrt, rohanj le a már ismert medencéhez, ugorj a vízbe, és ússz be a szemközti járatba. A terem túloldalán húzd meg a vízi kart. Elindultak a falak a vízben. Fordulj meg, ússz ki, és ússz be baléra a következő járaton. Ha elment a fal, ússz jobbra, majd balra, elúszol egy üvegfal mellett, és felfelé úszva kimászhatsz a vízből. Jobbra használd a kártyáűdat, majd bemenve a kinyílt ajtón, a jobb oldali szobában a két szekrényből egy-egy nagymedipackot találsz, az 1. secret-ben.

Menj az ott levő ajtó felé, és az kinyílik előtted. Ne menj át, menj vissza, ahol a kártyát használtad, ott haladj a lenti folyosón. Menj át a gőzfújón, majd a vezérlőteremben jobbra menve, nyomd meg a fali gombot a sarokban. Az oxigénpanel is beindult. Beindultak a fogaskereket, és egy lift is elindult felfelé. A vezérlőterem túloldalán is van egy gomb a falon. Nyomd meg azt is, ami egy ajtót nyit ki ott, ahol a gőzfújó volt a folyosón. Menj hát oda vissza, és be balra a kinyílt ajtón. A folyosón is balra menj, vedd ki a lőszert a szekrényből, majd menj kicsit vissza, és balra folytasd az utadat. Fel a lépcsőkön, át az előtted kinyíló ajtón. Jobbra a falon nyomd meg a gombot. Gázzal tellik meg a terem, igyekezned kell, láthatod a csíkot. Ha megtellik, neked kampeca. Fordulj balra, rohanj a szemközti folyosóra, fel jobbra a lépcsőn, majd az előtted kinyíló ajtón balra, jobbra menj, a ketrec baloldalán fuss el a tűzfújónál, balra be a folyosón, és egy széles folyosóra értél. Juss át itt is a tűzfújókon, és nyomd meg jobbra a fali gombot. Futás át a balra kinyílt ajtón, jobbra tarts, a jobbra a ládák mögött, a kis medencénél ugorj át balra az oszlop mögé, és végre fegyverezd fel magadat a Duál Scorpio Pisuztolyokkal.

Ugrás vissza a terembe, balra menve ugorj fel az alacsony ládára, majd a magasabbra, lődd szét a rácsot, és átugorva, a ketrecben nyomd meg a fali gombot. leengedett a zsilip, és megszűnt a gázosítás. Az asztalról vedd fel a Swipe Card-ot.

A polcról lőszert, a másik sarokasztalról kismedipackot emelhetsz le. Menj a csíkos folyosóra, kapaszkodj fel a szellőzőbe, és a túloldalon ereszkedj le ismét a gázzal teli terembe. A bokádat kicsit kificamítottad, de sebaj. Nézz körül, az egyik sarokban lőszert találsz, a másikban egy nagymedipackot. Ez a 2. secret.

Az alacsony ládánál használd jobbra a kártyádat. Menj vissza a széles tüzes folyosón, lődd le a fegyvereseket, mnj vissza, egészen az első titkos helyig, illetve csak addig a teremig, ahol az első kártyádat hastználtad. Odajutva, rögtön jobbra használd ismét a kártyádat, rohanj le a lépcsőkön, a gőzfújónál balra, és végre fellélegezhetsz. Próbáld csak elővenni a pisztolyodat! Nem megy? Nem hát, mert elvesztetted a rohanásban. Menj vissza a gőzfújón túl, és meglátod a folyosó padlóján. Vedd hát fel újra a Duál Scorpio Pisuztolyokat.

Azért vigyázz, használni nem tudod. :) A tűzfújós kis teremben kapaszkodj fel a plafonra, csimpizz el a tűzek előtt, körbe a termen. A következóben balra menj, told meg a ládát a sarokban, tolj rajta kettőt, és balra nyomd meg a fali gombot. Menj vissza a tüzes teremg, ahol leestél a plafonlétráról. Ott most felugorva kapd el a tetejét, mássz fel, fel a létrán, és a felső szobában fáklyacsomagot találsz, a 3. secret-ben.

Mássz le a létrán, a másik platformról sétálj, egyensúlyozz át a csövön a túloldalra, a teremben balra menj, majd a kártyáddal nyisd ki az ajtót. Bent az étkezőben vedd fel jobbra az asztalról a lőszert, a szekrényből pedig vedd ki a Pass Card-ot.

Menj tovább, vissza a fogaskerekekhez. Sajnos az őrrel semmit nem tudsz tenni. Gyorsan használd a kártyádat, majd siess át a kinyílt ajtón jobbra, a másik is kinyílik, és a folyosón gyorsan kapaszkodj fel a létrán a felső szobába. Vedd fel az asztalról a lőszert, a ládák mögött is van lőszer, és a szekrényből vedd ki a Grey Fuse-t.

Menj le a létrán, vissza a fogaskerekes terembe, menj át egyenesen, fel az emelkedőn, majd jobbra, a nemrég felemelt liften át. Használd ot a kulcsot, majd menj ki, menj a medencénél jobbra, egészen vissza a pálya elejére, a vízi castornán keresztül. Ott nyílt ki az ajtó, amin átmenve a következő pályára léptél.

 

 

2.     The Lost Island először:

Secret 4: Secret 5: Mentések -- Savegames

Menj jobbra, és a polcról emeld le a kismedipackot. Kint, a folyosón, szemben használd a kártyádat. Bent egy nagymedipackkal leszel gazdagabb. Menj kint a folyosón a medencéig, előtte balra. Ugorj át a terem túloldalára, told félre a ládát, és nyomd meg a falon a gombot. Menj ki, és juss el a medence túloldalára, ott az oszlop jobb oldalán nyílt ki egy ajtó. Menj be, és a ládák mögött lőszert vehetsz fel, valamint az asztalokról nagymedipackot, és újabb lőszercsomagot. Ez a 4. secret.

Kimenve menj fel a lépcsőn, és a jobb oldali teremben nyomd meg a fali gombot. Menj tovább kint jobbra, és a kinyitott ajtó a szabadba vezet. Sajnos itt automata fegyverekkel találkozol, amik „kötelezö sérüléseket” okoznak.

Juss le a fökdszintre, menj jobbra, és rúgd be balra az épület ajtaját. Balra vedd fel a lőszert az asztalról, és a polcról is lőszert emelhetsz le. Menj a teherautó túloldalára. Figyeld meg a kártyafoglalatot, de nyisd ki az ajtót. Menj jobbra, menj át lesődezső mögött, aki egy ládán figyel, és rúgd be ott az épület ajtaját. Vedd ki jobbra a ládikából a lőszert, és az asztalon is találsz kismedipackot, és a másikon a Swipe Card-ot.

Nyisd ki a szemközti ajtót is, rohanj el jobbra, húzz egyet a ládán, és vedd fel mögötte a nagymedipackot, az 5. secret-ben.

Sajnos közben tűz alatt leszel, és amit nyertél, be kell adagolnod, hogy túléld. Menj vissza a teherautóhoz, és használd a kártyádat a garázsban, a ketrec mellett. Menj be, és vedd fel a nagymedipackot, és a Pisztolyaidat.

Menj ki, vissza a leskelődőhoz, lődd le, és vedd el a kismedipackját. Rohanj le a lejtőn, nyírd ki a nagyajtó mögül előretörő fickókat, és a mögötted loholót is. Menj fel jobbra az épülethez, le a lécspőn, és a következő pályára léptél.

 

 

3.     The Hide Out először:

 

Mentések -- Savegames

Menj le a lépcsőn, az utolsó ajtón jobbra be, a folyosó végén jobbra, az előtted kinyíló ajtón. Lődd le a fickót, és jobbra a falon levő szellőzőrácsot lődd szét. Mássz fel, a túloldalon is lődd szét a rácsot, majd felmászva a kis vezérlőterembe, lődd szét a sarokban levő kapcsoéódobozt, és húőzd is meg a kapcsolót. Menj ki, menj be a szemközti ajtón. Lődd le a fegyverest, majd a másikat is, és jobbra menve a futószalagra, még kettővel kell végezned. Jobbra az egyik beugróban lőszert találsz. Az utolsó oszlopnál menj balra, és vedd fel a nagymedipackot, a másik sarokban pedig lőszert kapsz. Onnan a következő beugróban lődd szét a rácsot, majd a szobában nyisd ki jobbra az ajtót. Végezz a két fegyveressel, és vedd fel a lőszereiket. Húzd ki balra a ládát, és húzd meg mögötte a kapcsolót. Menj át a kinyílt ajtón, a polcról kismedipackot, emelhetsz le, majd a kisebb ládáról kapaszkodj fel a szellőzőbe. Juss át a gőzfújókon, és leesel egy másik raktárban, ahol a szekrényből vedd ki a Pass Card-ot.

A fali gombbal nyisd ki az ajtót, és menj vissza, az előző pályára, amerről jöttél.

 

4.     Return To The Lost Island:

Secret 6: Mentések -- Savegames

Nem írom le a rengeteg felszedhető holmit, mert ahol eddig volt valami, most is van, még a titkos hely is feltelt újra. Keresd cask meg, és vedd fel mindet. :)

A nagykapu mögött újabb fegyveresek törnek rád, tedd őket ad acta, és vedd el, ami a zsebükben volt, a lőszereiket. Fent menj jobbra, be az ajtón. Öld le a fegyverest, vedd fel a lőszerét, és a fali gombnál ments egyet, mert időre fog menni a feladat.

Nyomd meg a gombot, perdülj meg, rohanj ki az épületből, el a garázs mellett balra, el az utolsó titkos hely mellett, fel a lépcsőn. Lődd ki az ablakot, ugorj be a terembe, rohanj balra, le a lépcsőkön, juss át a vizen, majd a másik folyosón rohnaj be balra, ahol a kártyát láttad ennek a pályának az elején. Ott át a lassan bezáruló ajtón, és vedd fel a Swipe Card-ot.

A két sarokban a polcokon lőszereket találsz. Menj ki, menj jobbra, és nyisd ki a kártyáddal a ketrecet. Bent a sarokban nagymedipackot, a kis ládikában pedig az AK47-est találod, a 6. secret-ben.

Kimenve a szemközti ajtót is nyisd ki a kártyáddal, és gyújtsd be az asztalokról a lőszereket. Menj vissza, ki a szabadba. ERgy helikopter jött, fegyveresekkel teli. Állj meg az ajtóban, ne menj ki a teraszra. Majd ők odajönnek, és kényelmesen végezhetsz velük. Vedd fel a lőszereiket, és juss vissza a garázsba. Az épület mellett lesz még egy fickó. Vedd fel ott is, amiket találsz, és kimenve menj jobbra, mert az épület mögött is lesz egy fegyveres. Vedd el a lőszerét, és menj vissza a garázs felé. Menj ott tovább, és szemben, a lépcsőn felmenve a kártyáddal nyisd ki az ajtót.  A következő pályára léptél.

 

5.     Inside The Building:

 

Secret 7: Secret 8: Secret 9: Mentések -- Savegames

Menj le a lépcsőn, át az előtted kinyíló ajtón. Jobbra lődd le a fickót, nyomd meg a fali gombot, bezárva ezzel mögötted az ajtót. Menj balra, és ott is nyomd meg a gombot, felemelve ezzel egy platformot. Ugorj a vízbe, és szemben az ajtóval, az utolsó oszlopon húzd megf a vízi kart. OLement az első caspóajtó ma vízben. Mássz ki a vízből, menj ahídra, jobbra, ugorj át az oszlophoz, és felugorva kapd el rajta a repedést. Jobbra csimpizz át a másik oldalra, majd egy fordulásos ugrással, (+END) kapd el a felemelt platformot.  Fel se mássz, cask folytasd a kapaszkodást jobbra, a fali repedésben. Felmászva a magasabb helyen juss át, jobbra a rúdon, majd ugorj a jobb oldali oszlopon levő repedést elkapva. Csimpizz a baloldalra, ess le, és menj be a folyosóra. Vedd fel az asztalról a lőszert, a ládikából a másik lőszercsomagot, és nyomd meg a mögtted levő fali gombot. Egy újabb platform emelkedik fel a víz felett. Menj vissza ki, kapaszkodj fel az oszlopra, amiről leestél, csimpizz át a jobb oldalára, egy fordulásos ugrással kapd el az előbb felemelt platformot, majd jobbra folytasd az utadat, a fali párkányon át, az emeleti folyosóra juss be. Lődd le a fickót, menj jobbra, és nyomd meg balra a falon a gombot. Időre megy a feladat, ments előtte egyet. :)

Futás vissza, és nyomd meg a szemközti falon is a gombot. Rohanj ki a kis erkélyre, és ugrás balra, az oszlopon levő repedést elkapva. Csimpizz a baloldalára, egy fordulásos ugrással kapd el a mögötted levő oszlopot, csimpizz most jobbra, a túloldalára, majd újabb fordulásos ugrással kapd el a mögötted levő oszlopot. Most balra csimpizz, és a baloldaláról elugorva egy fordulásossal, elkapod a felemelt egyik platformot. Mássz fel, futás, ugrás a ferde részre, majd a másik felemelt platformra, onnan pedig be a folyosóra. Ha sikerült, lődd le a fegyverest, majd a teremben a másik három haverját. Vedd el a lőszerüket, és juss fel a magasabb ládára, közvben vedd fel a kismedipackot is, amit szintén az egyik fickó ejtett el. Nekifutásból rántsd le a fali kart am sarokban, majd menj vissza, le a kis lépcsőn, ahol az első fickót leölted, ott mássz fel a létrán. Balra nyomd meg a falon a gombot. Menj most vissza oda, arra a ládára, ahonnan nekifutásból lerántottad a fali kart. Most balra fordulj a felfüggesztett ládák felé, lőj bele egyet, majd átugorva oda, felveheted a Feszítővasat.

Menj ki most már innen a medencéhez, és menj be az alattad elvő folyosóra. Feszítsd ki az ajtót, kapaszkodj fel jobbra, és nyomd meg a fali gombot. Kinyílt a vízben egy ajtó. Menj ki a medencéhez, menj balra, és feszítsd ki ott is az ajtót. Bent lődd le a két fickót, és nyisd ki a kártyáddal az ajtót. Az asztalról vedd fel a lőszert, nyírd ki az újabb fegyverest, és nyomd meg a fali gombot. Újabb platform nyílt fel kint, a medence felett. Kint, a folyosón nyisd ki a másik ajtót is a kártyáddal, és a polcról lőszert vehetsz fel. A ládák mögött találsz egy mozgathatót is. Tolj egyet rajta, és vedd fel a lőszert a 7. secret-ben.

Kint a folyosón, a láda melletti ajtó kinyílik a jöttödre. Menj be, vedd fel az asztalról a lőszert, a ládikából pedig a fáklyacsomagot. Kint a medencénél juss át a túloldalra, ismég a hídról ugrás a szemköztim oszlophoz, kapaszkodj rá, de most a baloldalára csimpizz, és ott egy fordulásos hátraigrással elkapod az ottani fali rést. Csimpizz el a felemelkedett platformra, ugorj át az erkélyre, majd jobbra a falon, felugorva lődd ki a rácsot. Lődd le bent a fegyvereset, vedd el a kismedipack csomagját. Neki már nem lesz szüksége rá. :) A fali gombbal kapcsold fel a világítást, majd a sárga-fekete csíkos panelon húzd meg a kapcsolót.

Menj ki, leengedted a vizet a medencében. Szemben, az utolsó oszlopon nyomd meg a gombot, és lenyílt középen a második rács is. Menj, ússz le a lyukon, és lent 3 csomag lőszert, és egy nagymedipackot találsz, a 8. secret-ben.

Menj most a medence túlsó végébe, és be az oszlop mögött, nemrég kinyitott ajtón.  Juss át a mozgó falakon, és a szemközti fal baloldalán tolj egyet a mozgatható tömbön. Menj át a jöttödre kinyíló ajtón, a lépcső tetején feszítsd ki az ajtót, és menj vissza a medencéhez. Balra mássz fel a létrán, a hidon át irány az oszlop, és balra mászva juss el ismét, a kis erkélyen át addig a vezérlőteremig, ahol a fali kapcsolóval leengedted a vizet. Nos, most emeld vissza a vízszintet. Irány vissza, most úszva kell átjudtnod a mozgó falakon, majd egyenesen felúszva, kimászva a vízből, feszítsd ki az ajtót. Nyomd meg a fali gombot, majd kimenve, balra menj, és egy újabb fali gombot nyomhatsz meg. De most sietned kell, a platform csak egy időre emelkedett fwel. Balra menj továbbra is, a felemelt platformon át ugorj a szemközti oldalra, és a kis ládikára állva kapaszkodj fel a rácsra. Csimpizz át a túloldalra, és rántsd le a fali kapcsolót. Kinyílt a nagykapu. Mögötte 2 csomag lőszert találsz, a 9. secret-ben.

Irány a vízbe, ússz le, majd balra, fel a lépcsőknél. Kimászva menj tovább, kinyílt ott az ajtó, és használd a falon a kártyádat. Bent vedd ki a ládikából a lőszert, majd kint, a kártyáddal nyisd ki a másik ajtót is. Ott is van egy lőszerrel teli kis ládika, sőt, az oszlop túloldalán is lőszert találsz. Kimenve menj jobbra, lődd le a fickókat, és használd a harmadik foglalatnál is a kártyádat. De nem történik semmi. Menj tovább, balra találsz ergy zárt ajtót. Fontos, hogy elmenj odáig, mert másképp nem nyílik ki a következő ajtó. Nos, ott az ajtónál fordulj vissza, a sarkon túl jobbra kinyílik az ajtó. Lődd le a két fickót, és balról az asztalról vedd fel a lőszert. Tolj egyet a mellette levő ládán, és nyomd meg az előkerült fali gombot. Menj vissza az előbbi ajtóhoz, azt nyitottad ki, és lődd le bent a fegyvereseket. Juss fel a sarokban levő magas ládára, ott kicsit elfordulva, helyből ugorva kapd el a szellőzőt, és mássz bele. Vigyázva a lézerre, juss át a folyosón, menj balra, ess le az alattad levő szobába. Lődd ki a rácsot, menj végig a folyosón, és húzd meg a fali kapcsolót.

Menj ki az előtted kinyíló ajtón, menj vissza a vízbe, át a mozgó falaknál és a kinti medence előtti teremben mássz partra. Keresd meg, és kapaszkodj fel a felnyitott platfomra, onnan ugrás a létrára, és rántsd le a fali kapcsolót. Ismét juss fel a platformra, de most a létrával szembeni ferde részt kapőd el. Csimpizz balra, mássz fel a sarkon, és egy helyből ugrással juss el a szemközti részre. Onnan balra ugorj, és az oszlopok melletti platformokon át juss el az erkélyre. Menj fel a széles lépcsőn, öld le a fickókat, vedd el a lőszerüket, majd fent a nagyteremben is lesz jó pár fegyveres. Hátul kikutatva egy ládikát lőszert vehetsz fel, és fickóktól is vedd el a kismedipackot és a lőszereket. Mássz fel a létrán, az emeletre.

Húzd meg jobbra a fali kapcsolót, ezzel két platformot is felemeltél. Lődd ki az ablakot, és ugrás az elsőre. Ugrás balra, a fali párkányra. A végén kapaszkodj le, csimpizz balra, a sarkon túl, majd juss el a másik felemelt platformra. Balra fordulva rántsd le a fali kapcsolót. Menj, és a kis láda melletti létrán mássz fel, vedd fel az asztalról a lőszert az első emeleten, és mássz feljebb a létrán. Lődd ki a jobb oldali ablakot, és ugrás át a szemközti tetőre. Jobbra fordulj, juss el az erkélyre, lődd be az ablakot, bent menj jobbra, fel az emelkedőkön, és húzd meg a fali kapcsolót. Menj át jobbra a kinyílt ajtón, juss át a dugattyúknál. Ez azért is nehezebb, mert gőzfújó, és tűzfújó is párosul velük. Ha sikerült, nyisd ki az ajtót a fali kapcsolóval. Juss át az alacsony lézeren. Rohanj utána, majd időben guggolj le. Ha elment, kapaszkodj fel jobbra a szellőzőbe, lődd ki a rácsot, jobbra, majd balra mászva lődd ki a másik rácsot, és mássz le a terembe. Menj balra, feszítsd ki a jobb oldali ajtót, a polcon lőszert, és az asztalon a Lézertávcsövet találod.

Kimenve lődd ki jobbra a szellőzőrácsot, mássz fel, majd hátrafelé ess lefelé, így a ferde részeket elkapva tompíthatod az esést. A végén leérsz, a medencés terembe. Nyisd ki a fali gombbal az ajtót, és menj vissza az előző pályára.

 

 

Return To The Lost Island:

 

Rohanj át egyenesen a garázs mellett, menj balra, le a nagykapuhoz, át rajta, a már ismert bázisra.

 

6.     The Hide Out másodszor:

 

Secret 10: Secret 11: Secret 12: Secret 13:

Secret 14: Mentések -- Savegames

A lépcső közepénél kapaszkodj fel balra, majd az emeleten feszítsd ki az ajtót. Az asztalról vedd fel a kismedipackot, és húzd meg a folyosó végén a fali kapcsolót. Menj ki, és lemenve a lépcsőn, menj be a kinyitott ajtón balra. Lődd le a fickót, majd lent, a másik kettőt is, és vedd fel, amiket elejtenek, a lőszereket. Vedd fel a földről a Zöld Access Card-ot is.

A beugróban is találsz lőszereket, majd menj ki a bázisról egyelőre.

 

Return To The Lost Island:

 

Menj fel a nagykapunál, a garázsnál jobbra, és használd a kártyádat jobbra, a foglalatnál. Lődd le a fegyvereseket, vedd fel amit elejtenek, lőszert, és kismedipackot, kutasd át a polcot is lőszerért, fent az emeleten is van cucc. Kismedipack az asztalon, és lőszerek a másik két asztalkán. Ez volt a 10. secret.

Irány vissza, az előző helyszínre, a nagykapukon át.

 

The Hide Out:

 

Most ne menj le a földszintre, háttal kapaszkodj le a karzatról, csimpizz jobbra, és felmászva nyomd meg a fali gombot. Ez egy titkos ajtót nyiotott ki, amit később megszerezhetsz.

Ess le, és menj fel jobbra a lépcsőn. Jobbra kinyílik előtted az ajtó. Bent lődd szét az üveget jobbra, és a folyosó után, az oszlop mögött, nagymedipackot találsz. Visszafelé menve rántsd fel a capóajtót, és mássz le az alsó részbe. Kinyílik az ajtó előtted, majd a következő is. Ettől kezdve sajnos vészesen fogyni kezd az energiád. Nincs mese, kelleni fog medipack.

Lődd le a balról jövő fickót, majd a jobb oldalit is. Menj jobbra, be a nyitott ajtón, és lőszert, kismedipackot, és egy nagymedipackot találsz a 11. secret-ben.

Ezt egyébként ráérsz akkor felvenni, megszerezmni, ha már nincs gázosítás.

Menj ki, és balra, majd jobbra be a három kapcsolós terembe. Húzd meg a baloldalit. Időrefutás következik miondhárom kapcsolónál.

Ha meghúztad a baloldalit, perdülj meg, ne állj le sehol harcolni. Rohanj ki, balra, majd megint balra, és be a lassan bezáruló ajtón. Most már megfordulhatsz végezhetsdz a fickóval, szétlőheted bent az üveget, és megnyomhatod a gombot a falon. Az első feladat teljesítve. Sajnos közben kell medipack is.

Irány vissza a kapcsolókhoz, és húzd meg most a középsőt. Rohabnj ki, jobbra, és be jobbra a lépcsőn lefelé. Bent lődd le a fickót, lődd szét az üveget, és nyokd meg a fali gombot. Második feladat is kész, irány vissza a karokhoz.

Húzd meg a jobb oldalit, rohanj ki, jobbra, de most fel a kis lépcsőn, majd balra, és be balra a lassan bezáruló ajtón. Lődd szét itt is az üveget, és a gomb megnyomásával végre gáztalanítasz. :)

Kifelé menet balra a beugróban vedd fel a nagymedipackot, kint végezz a fickókkal, és keresd meg, vedd fel a rengeteg lőszert, medipackot a területen, mielőtt kimennél. A kapcsolóknál is van lúőszer, majd kicsit továbbmenve mos szerezzd meg a titkos helyet, ha eddig nem tetted.

10 kismedipackot használtam el, hogy a fene egye meg a pályakészítőt. :)

Menj ki most már a folyosóra, és a nyitott ajtóval szemben menj be, az előtted kinyíló ajtón. Menj balra, végezz a fickóval, és nyisd ki a kis ajtót. Nyisd ki a következőt is, menj fel a lépcsőn, és vedd fel az asztalról a lőszert. A másik asztalon is lőszer van, és a két polcon is lőszereket találsz. Menj vissza, le a lépcsőn, húzd ki jobbról a mozgatható ládát, lődd szét a rácsot, és menj be a folyosóra. A végén kapaszkodj fel jobbra, a felső szintre, ott jobbra tartva lőszert vehetsz fel, majd a másik irányba menve lődd ki a rácsot, és kiértél az erkélyre. Menj jobbra, az oszlop mellett fáklyacsomagot találsz, majd menj a másik irányba. Kapaszkodj le az oszlopnál, csimpizz a másik oldalára, onnan ugrás a kis erkélyre, és feszítsd ki ott az ajtót. Lődd szét a kapcsolódobozt, és húzd meg a kapcsolót. A szekrényben lőszert találsz, az egyik asztalon is van lőszer, és a másikon is lőszert kapsz. Menj le az erkélyről, be a kinyitott ajtón, juss át a gőzfújón, és jobbra menve lődd le a fickót. Lemenve a lépcsőn találsz még hármat, sőt, a hátsó folyosón is kinyírhatsz egyet. De ne arra menj. Menj le a lépcsőn, nyrd ki a lenti fickókat, és nyisd ki ott a kis ajtót. Balról húzd ki a ládát, hogy mögé tudj menni, kússz át a résen, és egy kismedipackot találsz a 12. secret-ben.

Kimenve balra menj, le a lépcsőn, és a ketrec mögött, jobbra, nyisd ki a kis ajtót. Az asztalról lőszert vehetsz fel, továbbmenve egy fickót nyírhatsz ki, majd jobbra haladva a másik teremben is kettőt. Irány balra, fel a lépcsőn, és a kártyáddal nyisd ki az ajtót. Háháááá, de az nem nyílik. Menj cask vissza, az előző terembe, és nézz körül, nézd meg a darut. Ez a kis megnézés már kinyitja az előbbi ajtót. Menj hát oda, és át rajta. Jobbra a beugróban nyomd meg a gombot, ezzel beindítva a darut. Menj vissza a darus terembe, le szemben a lépcsőn, a raktárba, ahova bevitte a kis ládát. Juss fel baléra a magasra, ereszkedj le a túloldalon, és vedd fel a lőszert. Visszamászva kapaszkodj fel balra, a falra, mássz fel az erkélyre, és a ferde tető miatt ferdén nekifutva rántsd le a túloldalon a fali kart. Ismét juss fel az erkélyre, és menj át jobbra, a másik erkélyre, és át az előtted kinyíló ajtón. A ketrec mögött, a szekrényből vedd ki a Revolvert.

A másik szekrényben lőszert találsz, sőt a sarokban a kis asztalkán is lőszer van. Menj ki, ugorj le az erkélyről, és a kis ládára állva kapaszkodj fel a sötét szellőzőbe. 3 lőszercsomagot találsz ott, a 13. secret-ben.

Menj ki, fel a lépcsőn, öld le az őröket, az emeleten is van egy, sőt, a legfelsőn is. Azt az ottani lépcső tetejéről lőheted le. A lépcső felett látsz egy kapcsolódobozt. A Revolverrel lőheted szét, a lézercélzót használva. Ha megvan, nyisd ki a lépcső tetején az ajtót, menj át rajta, fel balra a falon, a gőzfújónál, ki a daru hídjára. Szemben a kis szobában 3 lőszercsomagot találsz. Menj ki a hídra, jobbra ugorj át oda, ahol a kapsolódobozt szétlőtted, onnan tovább, nekifutásból a ferde oszlopra. Onnan ess le mellé, a lecsúszós részre, kapd el a peremet, és ess le a futószalagra. Lődd szét szemben a vezérlőterem üvegét, juss be mögé, és jobbra menve feszítsd ki a falból a Mechanic Piece-t.

Menj a szemben, előtted kinyíló ajtón át. Lődd le útközben a fickót, és lemeve a vaslétrán a másikat is. Menj le jobbra a lépcsőn amerről jöttél, majd fel a szemköztin. Menj fel a vaslépcsőn ott is, és menj balra, majd szemben a folyosón, és be balra a kinyitott ajtón, ahol balra egy lőszert lelsz, majd a gőzölgő platformnál felkapaszkodva, szétlőve a rácsot, a kis erkélyen egy nagymedipackot találsz, a 14. secret-ben.

Menj ki, jobbra le a lépcsőn, és mot menj el balra, a hátsó folyosóra. Lődd le a fickót, nyisd ki az ajtót, lődd le bent is a fogadóbizottságot, és a szekrényekből vedd ki a 2 csomag lőszert, és kutasd át a raktárat. A sötétben is bujkál egy fegyveres a ládák tetején. A ládák mögött lőszert találsz, majd a gépek mellett nyisd ki a kis ajtót. Lődd le az őröket, és menj jobbra, le a lépcsőn. Tedd a szemközti foglalatba a panelt. Menj vissza, fel az előző terembe, nyisd ki a liftet a fali gombbal, és bent megnyomva a másik gombot, a lift elindul veled felfelé. A következő pályára léptél.

 

 

7.     Mercenary Outpost:

 

Secret 15: Secret 16: Secret 17: Secret 18:

Mentések -- Savegames

Vedd fel jobbra az aszatlról a lőszert, menj le a lépcsőn, végezz a fickóval, majd fordulj meg, és a revolverrel, célozva, lődd szét a lépcső feletti kapcsolódobozt. Kapaszkodj fel a falon levő szellőzőbe, jobbra, majd balra kússz, lődd szét a rácsot, és lekapaszkodva a szobában vedd fel a lőszert az asztalról. A kis ládikában is lőszert találsz, majd a másik asztalon is van lőszer, és ott az UZI is.

Szemben, a fali gombot megnyomva kinyitsz egy ajtót. Az lesz a következő titkos hely. A sarokban egy kis ládikából szigonyokat vehetsz fel. Ez a hely volt a 15. secret.

Menj ki az előtted kinyíló ajtón, majd be a másikon szemben, és balra a kis ládából emeld ki a lőszereket. Kimenve jobbra menj az előtted kinyíló ajtón át, lődd le a fickót, és jobbra menve, fel a kis lépcsőn, lőszert, kismedipackot találsz a 16. secret-ben.

Nyomd meg a falon a gombot, és nézz be a kinyílt ajtó mögé, töltődj fel. :) Egy darabig kevésbé fog a golyó. :) Kint, a nagyteremben lődd le a fickókat, balra az asztalról emeld le a lőszert. Menj szembe, fel a lépcsőn, és lőszert, és egy újabb AK 47-es találsz.

Visszamenve nyisd ki a lift ajtaját, igyekezz be gyorsan, és liftezz fel. Kiszállva vedd fel a lőszert az asztalról, és menj ki a szabadba. Hálistennek sérthetetlen vagy egy darabig. Menj balra, lődd le a fickókat, vedd el a lőszerüket, és megkerülve a sziklát, lődd le az őrtotonyban levőt is. Mássz fel, vedd fel a lőszert, majd lent irány a kis tóban levő láda teteje. Onnan szétlőheted a másik toronyban levő géppuskát, majd gázolj át a vízesésen. Lődd le a denevéreket, és jobbra, a láda mellett fáklyacsomagot vehetsz fel. Menj a szemközti oldalra, és a léádán lőszert találsz. Most juss fel az őrtoronyba, ahol szétlőtted a géppuskát. Csússz le a drótkötélen, kapd el a repedést, és csimpizz jobnbra. Mássz fel, kússz át a hátsó folyosóra, vedd fel balra a lőszert, majd juss ki, le a földszintre. Ez volt a 17. secret.

A ládahalmaz előtti pálmára mássz fel, épp tizet, és egy sima hátraugrássap ugorj hátra a ládákra, és nagymedipackot vehetsz fel a 18. secret-ben.

Menj be az épületbe, feszítsd ki az ajtót, és nézz körül. Jobbra lőszert, és a bejárat felett, egy kapcsolódobozt találsz. Ez utóbbit lődd szét, és felemelkedik a platform, az oszlop oldalán. Még ne juss fel rá, kell egy kulcs odafentre. Menj ki, és a magas ládákkal szemben, menj be a barlangba. Ugorj a vízesésbe, ússz át a járaton, át balra a lyukas dróthálón, át jobbra az előtted kinyíló ajtón, és a következő pályára értél.

 

 

8.     Underwater Expedition:

 

Secret 19: Mentések -- Savegames

Ússz balra, balra, majd jobbra, és felfelé úszva levegőt vehetsz. Fordulj meg. Most ússz balra, balra, jobbra, jobbra, majd balra, balra, és húzd meg a vízi kart. Balra ússz, juss át a dugattyúknál, majd jobbra úszva, és felfelé kimászhatsz a vízből egy kis vezérlőteremben. Nyomd meg a fali gombot, vedd fel az asztalról a lőszert, a másikról a szigonyokat, a szekrényből pedig vedd ki a Szigonypuskát.

Most ússz át egyenesen a kinyitott ajtón, majd balra, és vedd fel a szigonyokat. Ússz most visszafelé, majd balra, balra, a folyosó végén balra, és rögtön jobbra, a szélesebb részen szigonypuskát a kézbe, és lődd szét a rácsot. Ússz át a keskeny részen, lődd ki a másik oldalon is a rácsot, és kimászhatsz újra a vízből. Nyomd meg itt is a fali gombot, az asztalról lőszert, a szekrényből egy nagymedipackot és egy Papírlapot vehetsz fel.

A vízben is találsz lőszert, és szigonyokat. Levegővétel, majd ússz vissza a résen át, és jobbra úszva, az utolsó beugróban balra szigonyokat vehetsz fel, majd megfordulva ússz jobbra, és jobbra, a folyosók végén, a ládák mellett, alul, ússz be a résen. Ússz szembe, majd balra, és jobbra, a szigonypuskával lődd le a lenti rácsot. Ússz le, majd kimászva a következő teremben öld le a fegyverest. A hídon, az ajtóval szemben állj, és a híd alacsonyabb részeén leguggolva lőj bele egyet, és kinyílik az. Juss át a tüzeken, oldalt ugorva talán könyebb, vedd fel a szigonyokat, és teljesen a láda mellé éllva, oldalazva juss át a másik lángon. Egy kódos ajtóhoz éetél. Vizsgáld cask meg a papírodat. Négy számjegy kell, ott van az sorban, az írásban. 3-2-6-4.

Kinyílt az ajtó. Bent forgasd meg a kereket, majd körbemenve nyomd meg a fali gombot. Irány vissza a vízbe, ússz át a résen, és a következő teremben kimászva a vízből, lődd szét az ajtóval szemközti falon a fekete panelt. Kinyílt az ajtó. Rohanj le a lejtőn, hátul az asztalról vedd fel a szigonyokat, a lépcső alól a lőszert, és a fali gombbal nyisd ki az ajtót. Lőj bele a következőbe, nyírd ki a két fickót, és először balra menj. Öld le a folyosó végén lebzselő katonát, balra vedd fel a ládáról a szigonyokat, a katona lőszerét, és jobbra az utolsó ablakban szintén a szigonyokat. Menj visszafelé, a másik irányba. Vedd észre, jobbra a fali gombot, de még ne nyomd meg, először az utat tegyük szabaddá, hogy szabadon rohanhassunk majd. A7z ajtó felé menve kinyílik, és fegyveres jelenik meg. Lődd le, majd a következő folyosó végén a másikat, és fordulj meg, mert mögötted is jön egy. Ha sikerült, vedd észre a folyosó végén balra fent a folyosót, oda kell majd időre felmásznod. Menj is vissza a gombhoz, nyomd meg, rohanj a folyosóhoz, mássz fel, rohanj be a lassan bezáruló duopla ajtón. Újabb gombot kell megnyomnod a teremben, ami a vízben nyit le egy csapóajtót. Ugrás a vízbe, csaldmagad felé a halat, és kimászva vissza a vízből, lődd le. Ússz le a vízben, az oszlop mögött, felette nyílt le a caspóajtó. Ússz ott fel, és meghúzva a vízi kart, egy újabb rács nyílt ki. vegyél levegőt, fent keresd meg a kinyílt rácsot, ússz át rajta. Gyorsan mássz ki a vízből, végezz a fickókkal, és a beugróban vedd fel a lőszert, az asztalról pedig a Fuse Part (Right)-ot.

Ússz ki, ússz jobbra, és a daru mögött egy nagymedipackot vehetsz fel, a 19. secret-ben.

Ússz át a hajó alatt, be a jobb oldali nyíláson, majd balra úszva mássz ki a teremben. Lődd le a fickót, és vedd fel az asztalról a Fuse Part (Left)-et.

Ússz most át a hajó tóloldalára, egészen alul átúszva alatta. Mássz ki ott a teremben, lődd le a fickót, húzd ki a sarokból a nagy monitort, és nyomd meg a fali gombot. A beugróban szigonyokat találsz. Lődd le a vízben megjelenő két halacskát, ússz ki, jobbra fel az épület mellett, és a vízi karral nyisd ki az ajtót. Ússz végig a folyosón, és egy teremben mászhatsz a partra. Mássz fel az emeletre, majd még feljebb, vedd fel a lőszert, és a ládák mögött a szigonyokat. Az első emeleten lőj bele az ajtóba, és átmenve rajta ess le a másik nagyteremben. Menj le a lejtőn, jobbra lődd ki az ablakot, és a szerzeményedet, tedd a fali foglalatba. A másik oldalon is tedd a másikkal, és kinyílik a nagykapu.

Irány vissza, amerről jöttél, ússz ki a szabadba, lődd le a halat, majd a búvárokat, ússz balra, majd megint balra, lefelé a szűk folyosón. Kimászva nagymedipackot, és szigonyokat vehetsz fel. A másik irányba menve kismedipack, és szigonyok a jutalmad. Ess csak a szigonyoknál a vízbe, és jobbra úszva beérsz újra a hajóba, a kinyitott nagykapun át. Fent a rácson kismedipackot, és lőszert találsz, és lent kilőve a rácsot, egy kart húzhatsz meg. Fordulj meg, és jobbra ússz át a kinyitott ajtón. Az áramlat miatt ez nem knnyű. Javaslom, kifelé balra ússz, majd onnan fordulj jobbra az ajtó felé, ha már egyvonalban vagy vele. Kimászva a vízből, a ládák mögött nyomd meg a fali gombot, és menj át a kinyílt ajtón.

Balra vedd fel a szigonyokat, jobbra meg lődd le a pasast. Lődd le a vízben a barrakudát is, a vízben vedd fel a fáklyacsomagot, lődd le a bűvárt, balra ússz át a ketrecen, kimászva nyomd meg a fali gombot. Kint ússz szembe, majd balra, be a ketrec mögé, és húzd meg a kart. Mássz fel a felemelkedett oszlopra, onnan a plafonon kapaszkodva juss tovább. Balra gázolj a mocsárban, a fal mellett, így a sarokban levegőt kapsz. A végén a jobb oldali, túlsó sarokban kapsz újra levegőt, így már gázolhatsz tovább a folyosón. Ahol elő tudod venni a pisztolyokat, ott lúődd le a rohadt denevéreket, és menj tovább. Menj át az előtted kinyíló ajtón, és vedd fel az asztalról a Boat Key-t.

Irány vissza az iszapon át, amerről jöttél. Ússz vissza az első ketrec felé, előtte jobbra mássz a partra, és a kulcsoddal nyisd ki a rozsdás ajtót. Nekifutásból ugorj a csónakba, majd onnan a túloldalra, és a fali gombbal nyisd ki a kaput. Balra csónakázz, és ugorj ki jobbra a beugróban. Lődd le a halakat, kússz át a sarokban a járaton, és szigonyokat vehetsz fel. Csónakázz tovább, balra tartva, át egy ketrecen, és a partra ugorva nyomd meg a fali gombot. Továbbra is balra tarts, ugorj ki egy helyen jobbra a folyosóba, öld le a fickót, vedd el a lőszerét, és nyomd meg a fali gombot. Még mindig nem nyílt ki az ajtó a fene egye meg. :)

Balra, és balra csónakázz, és ugorj a partra. De úgy állj a rámpához, hogy mindjárt megfordulsz a csónakkal, mert időre fog menni a feladat. Menj be a ketrec mögé, és a falim gömbnál ments egyet. Nyomd meg, siess a csónakba, hajts ki, hajts balra, ugorj a partra és siess be a dupla ajtón. Lődd le a geyvereseket, az oszlop mögött vedd fel a lőszert, a szigonyokat, és a láda tetején is lőszert találsz. A szürke ládára felállva lődd szét a sarokban, fent a rácsot, és juss fel ott. No az ottani fali gombbal végre kinyitod az ajtót. Most már cask meg kell keresni.

Csónakázz most visszafelé, majd jobbra. Mássz a partra, lődd le a fegyverest, és a vízben vedd fel a szigonyokat. Egy újabb kódzárat találsz a parton. A megfejtés a papíron van, a papír közepén a dátum. 1968.

Menj be, ugorj a vízbe, ússz végig a folyosókon, nyisd ki a jobbra levő karral az ajtót, és átúszva rajta a következő pályára léptél.

 

 

9.     Rush Hour:

 

Secret 20: Secret 21: Secret 22: Mentések -- Savegames

Ússz végig a folyosón, majd balra felúszva levegőt vehetsz. Merülj le, ússz vissza, át a folyosón, és jobbra a fövenyből vedd fel a nagymedipackot. Irány vissza, és most már mássz ki a vízből. Vedd fel a 2 csomag lőszert, és menj ki az előtted kinyíló ajtón. Az mögötted bezárul.

Most igyekezned kell, jobb is, ha itt mentesz, mert ha meg akarod szerezni a következő secretet, bizony párszor vissza kell töltened, hogy sikerüljön. Rengerteg fegyveres akar ismerkedni. Üdvözöld őket, és vedd el tőlük, amit hátrahagynak. :) Lényeg, ha elindul a filmbejátszás, hogy előjön egy fegyveres, akkor igyekezned kell, van két perced hogy megtaléáld, kinyírd, és elvedd tőle a kulcsát, a Supply Key-t.

A játékhoz ez nem kell, csak a titokhoz. Ha nem szerezted meg, és beindul a második film, a nagy vaskapuval, akkor már késő, kezdheted előről. Talán az is fontos, hogy a nagykapuval szemközti épületnél közelebbről megnézd a széket. :)

Ha viszont sikerült, akkor irány be a kinyitott kerítés mögé, ahol váltottad az őrt. Menj jobbra, használd a kulcsodat, és a kis folyosó végén mássz fel a létrán. Azt persze már le sem írom, hogy közben írtsd az ellent. :) Ha sikerült, egy újabb AK47-est, egy újabb Revolver-t, és egy nagymedipackot vehetsz fel, a 20. secret-ben.

És ezután is fegyvert a kézbe, mert rengeteg fegyveres akar kinyírni. Tedd őket ad acta, vedd el a lőszerüket. Nem írom le mindegyiket, hol, mikor jelennek meg. Járd körbe a területet, és találkozol velük. A háztetőkön is vannak. :)

Az előző secrettel, illetve ahol volt, azzal az épülettel szemben is van egy faház. Hátra ugorva a lejtős részre, elkapod annak az emeletét, és felmászva lőszert vehetsz fel, a 21. secret-ben.

Az egyik faházba bemenve, hátul egy létrát találsz. Lődd szét felette a deszkát, mássz fel, és a szekrényben megtalálod a Silver Key-t.

Egy másik faházban is szekrényt találsz, benne lőszert. Menj a házak közé, és a kulcsoddal nyisd ki az egyik ház ajtaját. Hátul húzd meg a fali kart, és egy platform emelkedik fel a bejkárat mellett. Rajta keresztül juss fel a tetőre, majd ugorj a szemközti falra. Kapd el a rést, csimpizz jobbra, és juss el jobbra az épület kövein keresztül, egészen a baloldali folyosóig. Bemenve egy nagymedipackot vehetsz fel, a 22. secret-ben.

Kifelé menet csússz le háűttal a ferde kövön, kapd el a peremét, csimpizz jobbra, majd felmászva, balra fordulva ugorj át a kis fali folyosóra, és húzd meg ott a fali kart. Egy újabb platformot emeltél fel. Nekifutásból kapd el a szemközti oszlopon a repedést, és csimizz át a túloldalra, a platformra. Lődd le a lent megjelenő fickót, fordulj a fal felé, ugorj, kapd el a repedést, csimpizz át a jobb oldalra, és leesve rántsd le a fali kart. Kinyílt alattad a nagykapu. Menj be, fel az emeletre, és vedd fel az egyik oldalon a lőszereket, a másikon a Fáklyát.

Menj ki, balra kicsit, és be a szemközti épületbe, ami előtt egy szék trónol. Menj fel az emeletre, vedd fel a lőszert a szekrényben, és a tűznél gyújtsd meg a fáklyádat. Kimenve jobbra menj, be a következő házba, és dobd az ódon padlóra a fáklyádat, felgyújtva azt. Ha leszakadt, menj le, le a pincébe, és a polcról megszerezheted a Gear Piece-t.

Kimenve menj jobbra, majd be balra a kis kapuhoz, és tedd a penelt a baloldali beugróban levő foglalatba. Bent az épületben vedd fel a lőszert, mássz fel a létrán, balra az asztalon ott is lőszert találsz, majd menj át az előtted kinyíló ajtón. Jobbra a ládán lőszert találsz, az asztalon nagymedipackot, a másikon újabb lőszercsomagot. Menj ki, fel a folyosón, fel a lépcsőn, be a kinyíló ajtón, át jobbra a másikon, és a létrához érve a következő pályára léptél.

 

 

10.   Runaway Lara:

 

Secret 23: Secret 24: Secret 25: Secret 26:

Secret 27: Mentések -- Savegames

A revolver lőszerből tartalékolj későbbre, kelleni fog. :)

Felmászva a létrán, jobbra lődd le a fickót, és vedd fel az asztalról a lőszert. A következő, emeletes teremben lődd le a ládák mögül előbújó manust, húzd el a mozgatható ládát, vedd fel a lőszert, majd lent, a földszinten vedd fel a sarokban a lőszert, és feszítsd ki az ajtót. Menj le jobbra, juss el a terem túlsó, bal oldalára, és a ládák mögött vedd fel a lőszert. Ez volt a 23. secret.

Lent, pattanj a quadra, és hajts tovább. Üsd el balra a fickót, majd a másik irányba menve a következőt, és az oszlopokon hajtva lefelé is lesz pár. Továbbmotorozva menj neki a Brazil zászlós ládáknak, és azok összetörve utat nyitnak neked. :) Hajts fel az emelkedőn, haladj végig a géppuskák előtt, és a ládáknál szállj le a gépről. Lődd le a fickót, majd nekifutásból kapd el az oszlopon a repedést. Csimpizz át a túloldalára, és ugorj hátra a platformra. Mostbalra fordulj, ugorj a ferde tetejű oszlopra, de úgy, hogy háttal csússz le. Kapd el a peremét, majd egy forduláűsos ugrással lecsúszol a mögötted levő kis oszlopon. Most juss át a tűzfújón, és a kalapácsokon, legjobb, ha a hídon lekapaszkodsz, úgy simán menni fog. Felmászva a túloldalon, a következő teremben öld le a fickókat, majd célzott lövéssel, lőj bele a lenti géppuska hátulján levő Brazil zászlóba, és az felrobban. Menj át a túloldalra, és némítsd el a másik géppuskát is. Menj azon az oldalon végig a fal mentén, ugorj át a sarokban, menj fel a lépcsőn, és nyisd ki a kis ajtót. Lődd le a fegyverest, vedd fel az asztalról a lőszert, és a másik asztal előtt kapaszkodj fel a szellőzőbe.

A túloldalon ess le, a fali gombbal nyisd ki az ajtót, és húzd ki a falból a ládát. Nagyot estél, kificamodott a bokád, épp cask egy pötty maradt az energiádból, ha eddig spóroltál. Bemenve a láda mögé, húzz a másikon is egyet, és az mögé menve lőszert vehetsz fel, a 24. secret-ben.

Menj ki, és lődd szét fent a géppuskát. Nyisd ki a rácsot, de még ne menj át rajta. Menj vissza a vizes terembe, ugrás a tömbre, mássz fel a létrán, és jobbra ugorj át a két platformon. Nekifutásból kapd el az oszlopon levő repedést, csimpizz át a túloldalra, majd az oszlopokon át eljutsz a túloldalra, ahol szigonyokat vehetsz fel, a 25. secret-ben.

Menj vissza, a kinyitott ketrechez. Menj le, és juss át a potyogós padlólapokon, és a tűzfújókon a túloldalra. Fegtyvert a kézbe, és öld le a fickókat, az emeleten is lesz egy. Menj a bejáratnál jobbra, mássz fel a láncon, juss át a szemközti oldalra, és nyomd meg a fali gombot. A ketrec felemelkedik, és szabaddá válik az újabb quad. Menj hát le, és pattanj rá. Hajts fel az emelkedőn, át a hidakon, át egy újabb géppuskás völgyön, és a ládákhoz érve szállj le róla. Jobbra lent lőszert találsz, majd lődd le a két fickót. Az egyik a plafonon kapaszkodva akar becserkészni. Ha sikerült, a terem baloldalán menj körbe, így a géppuska feléd fordul. A géppuskánál bnbe a plafonon kapaszkodva juss át, hanem nekifutásból ugorj. Most már visszafordulva szétlőheted. Kapaszkodj tovább, mert a magas ládákon szigonyokat vehetsz fel, a 26. secret-ben.

Az oszlop mellett, húzd el a ládát, és vedd fel a lőszert. Közben láttad, kinyílt az ajtó. Menj hát oda, és a folyosó egy szobába vezet. Vedd fel balra a fáklyát, és a fali nyomógombnál ments egyet, mert a titok megszerzése időre fog menni.

Nyomd meg a gombot, perdülj meg, rohanás balra, át a felemelkedett platformokon. Balra, az oszlop mögött lődd szét a ládát, és felugorva kapd el a fenti platformot. Mássz fel, futásm ugrás a másikra, onnan kicsit jobbra, a kicsire. Felugorva kapd el a feletted levőt, mássz fel, és futás, ugrás át ahárom fali gombhoz. Nyomd meg a világosabbakat, a baloldalit, és a jobb oldalit. Perdülj meg, futás visszafelé, át a másik három fali gombhoz, ott pedig a középsőt nyomd meg. Juss le a földszintre, rohanás vissza, át a széles felemelt platformon, és futás be jobbra, a kinyílt ajtón. Ha sikerült, lőszert, és egy újabb UZI-t vehetsz fel, a 27. secret-ben.

Menj most át a másik nyitott ajtón, lée a folyosón, le a szellőzőn, és a következő pályára léptél.

 

 

Mercenary Outpost:

 

Lecsúszva kússz át a résen, lemászva a sarokban vedd fel az asztalról a Rusty Key-t.

Lődd le a fegyverest, majd a barlangban a denevéreket, és menj ki a szabadba. Menj jobbra, a völgy túloldalán be jobbra az épületbe. Ha emlékszel, itt felemeltél a fali gombbal egy platformot. Most arra kapaszkodj fel, és hátul, a sötétben használd a kuklcsodat. Kint felemelkedettm egy oszlop, és rajta keresztül bejutsz az épületbe. Mássz le az alsó terembe, vedd ki a kis ládikából a lőszert, mássz át a sötét fali résen, és megnyomva a gombot, kint a szobában kinyílik az ajtó. Bemenve nyomd meg a detonátort. Valahol, valamit felrobbantottál. De hol, és mit?

Kimenve lődd le a három fickót, vedd el az egyiktől a kismedipackját, menj a kis tóhoz, menj át a vízesés alatt, és már látod, hol követted el a rosszaságot. :) Ugord át ott a tüzet, menj lefelé a bányában, és a következő pályára léptél.

 

 

11.   The Dig Site:

 

Secret 28: Secret 29: Secret 30:

Mentések -- Savegames

Menj lefelé a folyosón, majd fel a lépcsőn, a vízesésnél kapaszkodj fel, és vedd fel szemben, a ládán a szigonyokat. Menj először balra, a folyosón végig. A túloldalon a beugróban, fent, látsz egy kapcsolódobozt. Lődd szét, és az egyik beugróban lenyílik a csapóajtó. Kapaszkodj fel ott balra, majd jobbra a létrán, kússz át a résen, és a túloldalon 2 szigonycsomagot, fáklyacsomagot, és lőszert vehetsz fel, a 28. secret-ben.

Menj vissza, a folyosón is, és a másik irányba menve a vízesésnél kapaszkodj fel. Menj balra, és vedd fel a sekély vízből a szigonyokat. Kapaszkodj fel a vízesésénl, és az oszlop mögött újabb szigonyokat találsz. Az oszlop mögött ugorj a vízbe, ússz be az alagútba, ússz jobbra, lefelé, ússz át a pengés ajtókón, majd jobbra kimászva a vízből, lődd le a barrakudát. Nekifutásból kapd el a szemközti faoszlopon levő repedést, csimpizz át a túloldalára, és ugorj hátra a kis erkélyre. Ugorj vissza az oszlopra, most egy fokkal magasabbra kerülsz, és mássz fel a tetejére. Fordulj jobbra, és ess le a zárt ajtó előtti erkélyre. Nyisd ki, lődd le a fickót, és vedd el a Kulcscsomóját, a Supply Keys-t.

Juss el ismét az első kis erkélyre, és menj be a folyosón. A túloldalon felugorva kapd el a láncon lógó ládát, mássz fel, lődd szét a beugróban a rácsot, és átugorva oda lőszert vehetsz fel, a 29. secret-ben.

Lődd le a halat a vízben, úgorj bele, és ússz át a forgó pengéknél. Ráadásul még barrakuda is reggelizni akar belőled, így igyekezned kell a fal mellett átjutni. Ha sikerült partramásznod, lődd le a halat, vedd fel a szigonyokat, és a ládáról a fogaskereket, a Cog Piece 1.-et.

Ússz vissza, és menjm ki a kis erkélyre. Ugrás az oszlopra, mássz fel a tetejére, jobbra fordulva ugorj, és kapd el a falon a repedést. Csimpizz balra, a tűz után mássz fel, és told be balra a mozgatható ládát. Lődd le a fickót, és jobbra nyomd meg a falon a gombot. Menj le a lenyílt caspóajtónál, és lent is nyomd meg a gombot. Irány vissza, fel az erkélyre, ahol a tűzfújó volt. A tűz mellett ugord át a kerítést, rá a ferde részre az oszlopon, és ugrás a széles beugróba. Mássz fel, menj végig a folyosón, le jobbra, a sziklás részre. Lődd le a fickókat, vigyázz, mert mögötted is loholt egy. Jobbra a kis ládára állva kapaszkodj fel a fali repedésbe, csimpizz balra, és leesve a másik kis ládára, használd a kulcscsomódat. Feltétlenül ezt a megoldástz kell választanod, mert alá van aknázva a kis folyosó. Ha sikerült, kinyílt melletted az ajtó, menj tehát át rajta.

Bent a dentonátorral robbants egyet, majd mássz fel balra, a létrán. Kússz át a résen, majd jobbra, a fal mellett menj körbe, lődd le a fegyverest, menj fel a lépcsőn, át az előtted kinyíló ajtón, és az asztalról felveheted a Cog Piece 2.- őt.

Irány vissza, egészen a fa oszlopig, ott is visszafelé a mozgó ajtókon át a nagy fogaskerekes terembe. Balra a deszkafalon vannak a foglalatok, tedd oda a két fogaskerekedet. Beindult a szerkezet, kinyílt a nagykapu. Menj hát át rajta, le a lejtőn, majd lent, jobbra, kapasuzkodj fel a fali résbe. Bújj át rajta, húzd ki a szemközti ládát a falból, és vedd fel mögötte a lőszert, a kis asztalról pedig egy Kamerát vehetsz fel, a 30. secret-ben.

Irány vissza a fali résen át, és menj tovább, lefelé a folyosón. Lődd ki szemben a rácsot, és bemenve vedd fel a Pénzköteget.

Lődd le a fickót, és lődd szét a magasban a kapcsolódobozt. Menj át a kinyílt kapun, fel a lépcsőn, fordulj meg, és ott is lődd szét a magasban a kapcsolódobozt. Irány át a mögötted kinyílt kapun, sétálj át az üvegcserepeken, lődd le a fegyverest, majd a mögötted settenkedőt is, a fali gombbal nyisd ki az ajtót, lődd le a pókokat, és az asztalról a magadévá teheted a lőszert. Menj tovább, lődd a megjelenő fickókat, és kinyitva a következő ajtót is, szigonyokat vehetsz fel. Egy zárt ajtó előtt, menj balra, lefelé a lépcsőn, lődd le a pókokat, és lődd szét a bejárat felett a kapcsolódobozt. Ugrás a folyosóba, jobbra le a lépcsőn, és vedd fel a lőszert. A fali résben is lőszert találsz, majd kimenve menj jobbra. Abban a szobában is találsz a ládákon 2 szigonycsomagot.

Ugorj a vízbe, lődd szét a szigonypuskával a rácsot, és juss át a három forgó pengén. Közben halakkal is meggyűlik a bajod, ellenük a legjobb a Poison lőszert, de a rácsokra a sima kell. Ha sikerült átjutnod, kimászva a vízgből, a ládáról felveheted az Access Key-t.

Irány visszafelé, át a vizen, majd be balra, a fali folyosóra, ott jobbra le a lépcsőn ahol a lőszert találtad, ott nyisd ki az ajtót a kulcsoddal. A folyosón ugrás a ládára, majd visszafordulva ugrás a fali beugróba, és nyomd meg a fali gombot. A ládáról most ugrás a másik oldal felé, menj fel a lépcsőn, tolj a ládán kettőt, majd húzd el oldalra, és nyomd meg mögötte a fali gombot. A hátsó folyosón, az asztalról vedd fel a lőszert. Menj visszarfelé, ki a folyosóról, visszafelé a baloldali folyosókra, és kapaszkodj fel szembe, a lépcsőre felmászva. Jobbra találsz egy helyet, ahol üvegcserepek vannak. Sétálj át ott. Sajnos itt már kellett egy medipack. Átjutva a ládán vedd fel a kismedipackot, majd mássz fel a létrán, a lenyílt csapóajtónál. A sarokba bekúszva lőszert vehetsz fel, és a másik sarokban is találsz lőszert. Találsz fáklyacsomagot is. De az egész nem sokat ér, kihagyhatod a pengéken átsétálást, mert visszafelé is meg kell tenned.

Na menj csak vissza, az előző helyre, a ládához, amire ráállva feljutottál az emeletre. No, most mögötte folytasd az utadat. Egy épülethez értél. Vigyázzva az üvegcserepekre lődd le az őröket, az emeleten is van egy. Mej jobbra, a folyosón végezz a pókokkal, és egy forgó pengékkel teli terembe értél. A pengék alatt el tudsz kúszni, és ha ügyes vagy, a nagymedipackot és a lőszert is megszerezheted középen. Ha megvan, menj a szemközti folyosóra, lődd le a fickót, és a fali gombot megnyomva lenyitsz egy csapóajtót. Ha a sarokba besétálsz az üvegcserépre, lőszert vehetsz fel. Megéri? Hát te tudod. :)

Visszamenve a házhoz, a szemközti ajtó kinyílik, és pókok özönlenek ki rajta. Végezz velük, menj be az ajtón, nyomd meg a fali gombot, és vedd fel az asztalról a lőszert, és az ablakban is találsz lőszercsomagot. Menj ki, menj jobbra, a sarkon túl, fordulj vissza, és lődd szét megejelenő két fickó sggét. :) Menj tovább, az épület körül, ugord át a sötét padlólapőot mert az akna, és juss be a nyitott ajtón. Hátul öld le a fickót, és vedd fel a lőszerét, az emeletre felkapaszkodva pedig kismedipackot lelsz. Menj ki, menj az oszlop túloldalára, és mássz fel rá. Ugorj hátra, majd kapaszkodj fel a magasabb hídra. Menj végig rajta, és ess le balra a szellőző tetejére. Lecsúszol a háztetőre. Ott is oldalt, háttal csússz le a kerítéssel elzárt terület felé, majd egy hátraugrással bent is vagy a kerítés mögött. Menj le a lyukon, és balra menve lődd szét a magasban a kapcsolódobozt. Most már a ládára állva feljutsz a kis terembe, ahol balra, a falon megnyomva a gombot, egy hidat nyitsz ki, fent, a magasban. Nyisd ki az ajtót a másik gombbal, és kimenve őld le a rengeteg pókot. Mássz fel ismét az oszlopra, juss fel a legmagasabb hídra. Ugrás át a szemközti részre, amit nemrég emeltél fel. Fordulj először balra, ugrás át, és vedd fel az erkély végében a nagymediapckot. Visszafelé, ha nem sajnálod a kis kitérőt, kapd el az alattad levő szellőzőt, majd végigmenve rajta fvedd fel a lőszert. Ismét juss fel a magasba, át a hídon, de most jobbra menj. Ugorj át jobbra, a tetőre, és menj be balra, az előtted kinyíló nagyajtón. Lődd le a fickót, és az asztalrólmvedd fel a Rusty Key-t.

Nyomd meg az asztal melett a fali gombot, ezzel kinyitva egy rácsot. Menj ki, ugrás át a túloldalra, és mássz, kússz be a kinyitott rácsnál. Juss, végig a szellőzőben, közben vedd fel a fáklyacsomagot, és nyírd ki a sok pókot. 2 csomag lőszert, és persze fickókat is találsz a szellőzőben való barangolásod közen. A végén kificamítva a bokádat használhatod is a kulcsodat, kinyitva a nagykaput. Még pár fickót ki kell nyírnod, majd a folyosók végén felmenni a széles, nagy lépcsőkön, és a következő pályára léptél.

 

 

12.  Journey Tho The Past:

 

Secret 31: Secret 32: Mentések -- Savegames

Hát hiába takarékoskodtál eddig, üres hátizsákkal folytatod a kalandot.

Vedd fel jobbra, a beugróban a lőszert, majd told a sarokban levő tömböt kétszer, és körbemenve húzd meg a fali kart. Valahol, a vízben kinyitottál egy ajtót. Menj most már ki ennen, fel a lépcsőn, és ugorj bele szembe a medencébe. Ússz jobbra, át a kinyitott ajtón, és felfelé úszva ússz be a középső oszlopba, és húzd meg a plafonkart. Ez nyitja ki majd a másodiik titkos helyet. Ússz vissza, ki a partra. Látod a lépcső körül három mászható rúd van. Mássz fel a középsőre, a hátsóra, és ugorj hátra róla a beugróba, és rántsd le a fali kart. Kinyílt alattad a kapu. Kúszva menj végig a mérgezett tüskés folyosón, és húzd meg a fali kart. Földrengés rázza meg a helyszínt. Kússz visszafelé is ki, és műssz fel a másik kettő rúdon is. Ugorj hátra a beugróba, majd lekapaszkodva a fali résekben oldalazz el a fali karokig, és rántsd le mindkettőt. Két platform emelkedett fel a víz felett. Menj, ugorj az elsőre, majd az oszlopora. A jobb oldalán mássz fel, és ugorj hátra a terembe. Húzd, told át az innenső oszlopot a többi közé, és kimenve at erkélyre vedd fel a fáklyacsomagot, és a Pisztolyaidat.

Menj vissza, a pálya legelejére. Ott az egyik oszlop szétlőhető, és a helyén találsz egy kismedipackot, a 31. secret-ben.

 Irány vissza a vízbe, ússz el a második oszlop előtt felemelt platformig. Mássz rá, irány az oszlop, és a túloldaláról ugorj a lépcsőhöz. Menj fel. Menj balra, vedd fel balra a kismedipackot, és jobbra menve a kinyílt ajtó mögött húzd el a második oszlopot, és vedd fel a lőszert. A harmadikat is húzd el, mert mögötte leled meg az Old Key-t.

Menj az elágazáshoz, és menj a másik irámnyba. Átugorva a kis kerítést lőszert kapsz, és most már menj felfelé az elágazásnál. Menj fent balra, majd jobbra, a folyosóra. Öld le a pókokat, és háűtul, a folyosó végén használd a kulcsodat. Kint a falból kijött ergy tömb. Menj oda, és ráállva rántsd le a fali kart. Ugorj a vízbe, és ússz át a kinyitott ajtón. Ússz át a folyosókon, át a tüskéken, és kimászva mássz fel a létrán. Ugorj hátra a folyosóra, mássz le a másik létrán, és vedd ki a kriptából az 1. Black Pearl-t.

Irány visszafelé, ismét át a tüskéken. Mássz a partra, fuss a szemközti kis medencéhez, abban nyitottad ki a pálya elején az ajtót. Beúszva 2 csomag lőszert, és egy nagymedipackot tehetsz magadévá, a 32. secret-ben.

Kint menj a kis kút mögötti folyosóra, és, és szegény Indiana Jones, sajnálom, de vedd fel a csontváznál a Shotgun-t. :)

Igyekezz tovább, és ugorj fel az ablakba az óriás skorpió elől. Onnan kényelmesen levadászhatod, majd továbbmenve is lesz pár, azokkal se bánj másképp. Balra a sarokban a növényből vedd fel a Wooden Handle-t.

Jobbra kismedipackot találsz, majd öld le a kis skorpiókat, és a túlsó teremrészben rántsd le a fali kart. Menj innen ki, a csontváz felé, majd jobbra be a fali beugróba. A túloldalon vedd fel a lőszert, majd tedd a foglalatba a szerzeményedet. Az oszlop túloldalán lement a tzömb, és meghúzhatod a kart. Most a homokban megtalálod a Feszítővasat.

Irány, vissza, ki a medencékhez. Menj jobbra, majd balra, az újabb medencés szobánál ugorj át balra és a feszítővassal nyisd ki a festménynek látszó ajtót. Bent vedd ki a kriptából a az 2. Black Pearl-t.

Kint, a vízbe ugorva mássz a partra, menj fel a lépcsőkön, balra vedd fel a kis emelvényen a nagymedipackot, majd a kriptából kiemelheted a az 3. Black Pearl-t.

Kimenve innen, a vízköpő előtt jobbra menve, a beugróban lődd szét az oszlopot, és vedd fel az újabb Old Key-t.

Kimenve menj balra, majd jobbra, fel a fali beugróba, és használd a kulcsodat. Menj ki, és a szemközti ferde platformra háttal ráugorva, kapd el az emeletet. Mász fel, fordulj meg, és juss el a sötétebb, ferde platformokig. Juss el az oszlopi, majd balra fordulva ugrás a felemelt rácsra. A kötélen keresztül juss el az erkélyre, tedd a foglalatukba a három szerzeményedet, és a lőszert se hagyd ott. Ugrás le, majd ismét juss fel az emeletre az előbbi úton. Most jobbra menj, és a felemelt tömbökön keresztül juss át a folyosón. A folyosót, az emeleten találod.

Jobbra, a kerítést átugorva vedd fel a lőszert, majd a folyosón balra menj, felkapaszkodva a beugróba. Ugorj az ellső kötélre, lengesd be egy kicsit, és ess le az első rács után. Ez azért kell, mert ha nem így teszel, a kis megjelenő patkányok felzabálnak, így viszont egyelőre nem jelennek meg. Balra találsz egy mozgatható tömböt a falban. Told be teljesen, majd húzd el jobbra, és mögötte a beugróban húzd meg a kart. Lődd szét a vékony falat, és arra is találsz egy fali kart, ezzel lenyitod kint az egyik caspóajtót, oda majd becsalogathatod a patkányokat. Húzd át a mozgatható tömböt a terem másik oldalába, mert mögötte is van egy. Húzd azt is ki, told félre, és bemenve mögé húzd meg a harmadik kart is. Kimenve most már csapdába csalogathatod a patkányokat, majd mássz fel a létrán, és menj át szembe, a kinyitott nagykapun.

Jobbra feszítsd ki az ajtót, és vedd fel a nagymedipackot. Ugrás a vízbe, húzd meg  a plafonkart, majd átúszva a kinyitott ajtón, húzd meg ott is a kart. Most már felveheted az újabb Old Key-t a homokban, a tüskék visszahúzódtak.

Menj vissza a kötelekhez, és most már juss át a túloldalra, a három kötélen keresztül, és használd a kulcsodat a falon. Menj vissza az utolsó kötél alá, és leesve a lenyílt caspóajtónál, vedd el a csontváztól a Wishing Token-t.

Menj vissza a létrához, mássz fel, menj be ismét a szemközti nyitott ajtón, és a bejárattal szembeni kis kútra tedd a szerzeményedet. Kinyílt melletted a sarokban a rács, és átugorva oda kifeszítheted a mögötte levő ajtót. Lecsúszva a mélybe, a következő pályára léptél.

 

 

13.  Amenhotep Chamber:

 

 

Secret 33: Mentések -- Savegames

Ugord át szemben a falat, és vedd fel a Feszítővasat.

Mássz ki, lődd szét a vázát, vedd fel a lőszert, és feszítsd ki az ajtót. Csússz le, majd ugrálva, közben oldalazva juss el jobbra, az egyenes tömbre. Újabb lecsúszás, lődd le a skorpiót, majd hátraughorva a lejtőre, előrefelé kapd el a létrát, és mássz fel. Ugrás, majd kötélenjárás következik a víz felett, és a végén ugrás, és elkapod a falon levő létrát. Csimpizz jobbra, majd újabb kötélenjárás után szétlőve a vázát, egy kismedipack birtokosa leszel. Ess le a gödörbe, és a túloldalon húzd meg a fali kart. Ugorj hátra a ferde résznek, úgy kapd el előrefelé a felemelkedett platformot. Mász fel, ugrás a törött oszolphoz a beugróba, és onnan nekifutásból jobbra a másik beugróba.

Lődd le lent, a skorpiókat, ugorj középre az átlástszó platformra, majd a sarokban levőre, kapaszkodj fel a tűzfújóhoz, és jobbra told meg a kart.  Menj át a lent kinyílt kapun, és balra, felugorva a tömbre, vedd fel a Shotgun-t.

Végezz, a mellükön sérülékeny, lángoló csontikkal, és vedd fel, amit az egyik elejtett, a keresztet, az Amenhotep Cross-t.

Juss fel ismét a magsaba, juss át a láthatatlan platformon át a másik sarokba, és tedd a foglalatába a keresztet. Kialudt a tűz, íg megtolhatod a másik kart is. Me j vissza az előző terembe, le a gödörbe, lődd le a skorpiókat, és menj át a kinyitott ajtón. A következő gödörben is lesz skorpió, és a két oszlop között, jobbra, lődd szét felugorva a rést takaró falat. Mássz fel, át rajta, told meg a kart, és vedd fel a lőszert. Irány vissza a gödörbe, és szemben, a tüskék mellett balra, felugorva kapd el a falon a repedést. Csimpizz jobbra, majd felmászva kapd el a felső repedést. Most balra csimpizz, és ess le a tűzfújónál, a sarokban, amikor szünetel. Várd meg az újabb szünetet, és ugrás a bejárathoz, amerről jöttél. Most a két rúdon át juss el a túloldalt felemelt platformra, jobbra vedd fel a lőszert, ez a 33. secret.

Juss el balra, a kis folyosóra, és lecsúszhatsz a következő pályára.

 

 

14.  Luxor Temple:

 

Secret 34: Secret 35: Mentések -- Savegames

Gyorsan ússz, mert hamar elfogy a levegőd. Ússz lefelé, jobbra, és húzd meg a plafonkart. Forduljh meg, ússz át a megnyílt múmiakoporsón, és pnt szemben a másik is kinyílik, és a teremben is meghúzhatsz egy plafonkart. Irány vissza, ússz jobbra, a sarokban lefelé. Jobbra tarts, majd balra, keresd meg az időre kinyílt kapu után balra úszva a kismedipackot, ez a 34. secret.

Ússz gyorsan át a kinyílt ajtón, és jobbra végre levegőt vehetsz. Bizony kellett egy medipack így is. Ússz ki, tarts balra, éss lőszert vehetsz fel a folyosó végén. Újabb levegővétel után, ú

ssz ki az első terembe, és ússz át az úőjabb nyitott koporsón, és ott már levegőt vehetsz. Húzd meg ott is a plafonkart, és a nagyteremben kinyílt egy ajtó. Mielőtt átúsznál, jobbra vedd fel a lőszert. Az ajtó után kimászva felveheted a Lézertávcsövet.

Húzz a láncon is egyet a sarokban, és egy őjabb mumikoporsó nyílt ki a főteremben. A vízben, a rács mögött még lőszert vehetsz fel. Ússz át kint jobbra, a kinyitott koporsón, balra ússz, a nagyteremben is balra, és lefelé, és egy folyosó végén, fent levegőt vehetsz. Kimászva a vízből kússz át a járaton, nekifutásból ugord át a caspdás részt, és húzz egyet a láncon. A nagyteremben leengedted kicsit a vizet, így most már levegőt vehetsz. Szemben is van a víz alatt egy folyosó. Ússz át rajta, és kimászva, a lépcsőn felmenve, szétlőve a jobb oldali vázát, megszerezted a Revolvert.

Gázolj át a termen, és összeillesztve a pisztolyt a lézertávcsővel, lődd szét a vízben két vázát. Az egyikben kismedipackot, a másikban a Canopic Jar-t találod.

Ússz onnan balra, és kimászva a vízből rántsd le a fali kart. Egy tömb emelkedett fel, és egy fali rés előtt nyílt ki a rács. Menj vissza oda, ahol a revolvert szerezted, és tedd a szerzeményedet a fali foglalatba. A hátad mögött kinyílt egy ajtó. Menj át rajta, csússz le, és rohanj át szemben, majd jobbra, végül balra a tüskés folyosón. Lehet, kell egy medipack ide is. :) Ha sikerült, végezz a tüzes csontival, lődd szét a vázát lőszerért, majd végezz a másik csontival is. Húzzz egyet a sarokban levő láncon, majd a túlsó sarokban ugorj át a kriptán, és vedd fel a nagymedipackot. Kapaszkodj fel a kriptával szemközti fali résbe, a túloldalon húzz a láncon egyet.

Irány visszafelé, irány be a vízbe, ússz jobbra, a lépcsőnél be a folyosóba, és megint jobbra, vedd fel a nagymedipackot, majd ússz vissza a nagyterembe. Ez volt a 35. secret.

Ússz most le, át a fafolyosón kinyitott ajtón, és a következő pályára értél.

 

 

Amenhotep Chamber másodszor:

 

Secret 36: Mentések -- Savegames

Mássz ki a vízből, a plafonon csimpiz ve juss át a tűzfújón, majd csússz le, öld le a lánglovagot, és vedd el a kismedipackját. Menj jobbra, lődd le a következő kettő lángoló csontit, és az egyik neked adja a keresztjét, az Amenhotep Cross-t.

Tedd a foglalatába, majd ugorj fel a folyosóra, és a túloldalon leesve a lengő pengéhez, lődd szét a szemközti vázát. Menj vissza, és told meg a felemelkedett kart. Most már kialudt legalább a tűz a lengő pengéknél, íhy juss át rajtuk, utána egy kis kötélenjárás következik, majd elkapva a fali létrát, csimpizz rajta jobbra. Vedd fel jobbra, a vázát szétlőve a lőszert, és juss el a túlsó sarokba, a tömbre.

Menj lefelé a sötét folyosókon, és ússz át a tüskéks járaton. A nagyteremben ússz egyenesen, és az oszlop mögött, a fövenyben vedd fel az ezüst tömböt, a Silver Bar-t.

Fordulj meg, ússz balra, mássz ki az alacsony részen, és lődd suzét a falban a jelet, ez az írás egy szobát rejt. Ugorj át oda, és a blokkba téve az ezüstöt, arannyá változtattad. Vedd fel a Gold Bar-t.

Kint a teremben ússz balra, mássz fel a kis kerítésnél, és tedd a foglalatába az aranyadat. Egy platform emelkedett fel. Ússz oda, mássz fel rá, és a víz felé fordulva kapd el az oszlopon levő repedést. Csimpizz el teljesen balra, és felmászva húzd meg a fali kart. Irány a felemlt platformra, ugrás a megnyílt beugróba, és onnan a szemközti blokkra. Kötélenjárás után felugorva kapd el a feletted levő párkányt, ugrás a jobb oldali platformra, onnan az oszlopon levő rést elkapva csimpizz jobbra a beugróba. Ugrás át a szemközti párkányra, és balra fordulva, teljesen a szélén nekifutva kapd el a szemközti platformot. T/old meg a kart, majd felugorva kapd el a feletted levő sziklát. Juss el a másik karhoz, és azt is told meg. A fali repedésben csimizz balra, és ess le a folyosóhoz, majd menj végig rajta, most már nyitva vannak a kapuk. Balra mássz fel a létrán, kapaszkodj át a jobb oldalára, be a beugróba. Juss el balra a most még álló pengéken át a létráig, mássz fwel, hátraugrás, és menj be a nyitott ajtón, és vedd fel a kis emelvényről a Ra Cartouche-t.

Beindultak a pengék, és a tűzfújók. Juss el a szemközt kinyílt ajtó mögé, és öt kart találsz. Húzd meg a középsőt, majd a balról másodikat. Igyekezned kell most, mert időre megy a feladat. Menj ki, menj át a kinyílt ajtón jobbra, és told meg a kart. Irány vissza a karokhoz, és most húzd meg jobbról a másodikat. Kint újabb ajtó nyílt ki, most balra, és mögötte is egy kart tolhatsz meg. Következzenh most a jobb oldali fali kar. Húzd meg, perdülj meg, futás ki, futás a jobb oldali nyitott ajtóhoz. Fuss el előtte, és leesel az alattad elvő szintre, és be is rohanhatsz jobbra, megtolni a kart. Itt vigyázz am érgezett nyilacskákra, a szélén menj be a nyitott ajtón, akkor nem sérülsz. Irány vissza a karokhoz, és nem maradt más vissza, mint a bal szélső. Persze más sorrend is jó lehet, én így csináltam. Húzd meg azt is, és kint ess le a vízbe. Ússz be jobbra a két oszlop között kinyílt rácson, és a túloldalon kimászva told meg azt a kart is. Felnyíltak az ajtók, és a platformok is.

Ússz ki, ússz jobbra, mássz ki a vízből a kinytott kapunál, majd emiikor újra felnyílik a platform, futás, ugrás, és elkapod a túloldalt. Mássz fel, mássz fel jobbra a fali folyosóba, a túloldalon ismét ugrás jobbra, de kapaszkodással együtt, majd balra a középső karral megnyitott beugróba, és húzd meg ott a fali kart.  Ugrás vissza, felugorva kapd el a magasabb részt, amerre már jártál. Juss el a középső hídra, de most ne balra ugorj a másik karhoz, hanem szembe az átjáróba, ahol szintén vizet látsz. Ott nyitottad ki az ajtót.

Ússz át rajta, végig a folyosón, az elágazásnál balra, juss át a tüskéken, és egy nagymedipackot vehetsz ott fel, a 36. secret-ben.

Irány vissza, egészen a középső hídig, és juss el a szemközti nagykapuhoz, aminek a két szélén vannak a foglalatok a falban. Tedd a jobb oldaliba a szerzeményedet, és alattad, a vízben, kinyílik egy kapu.

A következő pályára léptél.

 

 

Luxor Temple másodszor:

 

Secret 37: Secret 38: Mentések -- Savegames

 

Kimászva a vízből, juss fel jobbra a sziklákon, a mély teremben, a jobb oldali ferde oszlopokon át juss le a mélybe, lődd szét szemben a vázát, és vedd fel a kismedipackot. Ugrás vissza a két oszlop közé, a repedésben kapaszkodj át a túloldalára, és a hátsó folyosón ugorj be balra a vízbe. Ússz végig a járaton, és egy ismerős helyen lábalsz ki a vízből. A társad már járt erre. :)

Ugrás jobbra a karhoz, majd a rúdra. Mássz fel, és ugorj hátra a fali beugróba. Húzd meg a kart, és juss vissza a rúdon keresztül a karhoz, amit megtoltál az előző pályán. Kapaszkodj fel a fali résbe, csimpizz el a fali résig, ahol kinyitottad a rácsot, és mássz át rajta. A túloldalon felveheted a Silver Bar-t.

Irány vissza, ess a vízbe, és a terem túloldalán, ahol a falat kilőtted, ott bemenve a kis terembe változtasd arannyá. Vedd fel ott a Gold Bar-t.

Menj vissza a nagyterembe, ússz jobbra, mássz ki a vasplatformra, ugrás a fali réshez, csimpizz át balra, és mássz fel az első beugróban. Fordulj meg, nekifutásból kapd el a víz feletti platformot, majd ugrás balra, a sarokba, és onnan kapaszkodj fel a rúdhoz. Mássz fel a rúdon, és egészen fent, ugorj hátra a fali beugróba. Vigyázz, az alatta levő platform aranyos lánnyá véáltoztat. :) Húzd meg a kart, kapaszkodj le, és csimpizz át jobbra a másik beugróba, és ott is húzd meg a fali kart. Az előbbivel egy rácsot emeltél fel, most meg egy ajtót nyitottál ki a vízben. Ess a vízbe, és ússz át a szemben, a bal sarokban kinyitott ajtón. Ússz, balra vedd fel a kis emelvényről a lőszert, majd utána jobbra húzd meg a plafonkart. Ússz tovább, és kimászol egy nagyteremben a vízből. Kutasd át avázákat lőszerekért, mert kelleni fog. Húzd meg a fali kart, és nyírd ki a lángoló csontikat. Az egyik elejtett egy keresztet, az Amenhotep Cross-t.

 Menj be oda, ahonnan kijöttek a dögök, és a kripta előtt jobbra, mássz át a fali résen. Lőszert vehetsz ott fel, a 37. secret-ben.

Menj ki a kinyílt ajtón, tedd a nagykapu mellett a foglalatba a keresztet, és átmenve a nagykapun tedd az aranyat is a foglalatába. Kint, a vizes nagyteremben felemelkedett egy rács, és felnyílt egy ajtó felette, sőt, egy másik ajtó is kinyílt az egyik rúdnál. Azért lődd szét a sarokvban a vázát, mert egy nagymedipackot rejt. Ússz vissza a nagyterembe, és szemben mássz ki a vízből, ahol az arannyá változtató szoba van. Ugorj a beugróba, onnan vissza balra a rúdhoz. Mássz fel, és ugorj hátra a folyosóra. Menj végig a folyosón, juss át a két lengő pengén, és mindkét helyen húzz egyet a láncokon. A kismedipackot is vedd fel közben a beugróban. Juss fel az első emeltre, vedd fel a kismedipackot és a lőszert, majd juss fel még egy emeletet. Ott is juss át a lengő pengéken, és ugrás fel a túloldalon a folyosóba. Juss át a tűzfújókon, és húzz egyet ott is a láncon. Ne feledd, a tűzfújóknál, ha pont a sarokra lépsz, nem égsz meg.

Irány vissza a nagyterembe, ismét mássz ki a vasőlatformon, ismét ugrás a fali résbe, csimpizz a beugróba, és megfordulva ugorj át a szemközti részre. Ott felemelkedett egy rács. Kapaszkodj fel rá, majd fel a folyosóra. Most fordulj meg, és jobbra kell eljutnod a sarokban levő magasabb részre, és ott húzni egyet a láncon. Ne feledd, van egy olyan ugrás is, hogy „egy lépésbő nagyugrás”. Ezt úgy tudod megoldani, hogy előrefelé nyomod a sétát, majd egy lépés után az ugrást. Így el tudod kapni az ottani platformot, és meghúzhatod a láncot. Irány vissza a folyosóra, és menj át rajta most már. Ez kellett a következő titkos helyhez.

Ússz át a folyosón, az előtted kinyíló ajtón, jobbra a résen, és jobbra felúszva levegőt vehetsz. Mássz ki, és told meg a kart. Egy rács kezd el mozogni, nyitni-zárni, lent a vízben. Keresd meg, és ússzn át rajta. Ússz át a folyosón, és a következő teremben lőszert, és egy kismedipackot találsz a 38. secret-ben.

Gyorsan ússz, és visszafelé is, mert elfogy a levegőd. Utána újra ússz erre, mert a fa folyoón egy nagymedipackkal is találkozhatsz. Irány vissza a levegővételi hely. Most három nehezebb feladat, úszás következik.

Most a jobb oldali mozgó ajtón át ússz, és egyenesen, felfelé a fa folyosón, majd lefelé, és találsni fogsz a végén egy plafonkart. Azt húzd meg, és gyorsan ússz vissza levegőért.

Most ahogy leúszol, szemben ússz, majd jobbra felfelé egy kicsit, és ott levegőt is tudsz venni. Fordulj el balra, ússz lefelé, át a következő termen, utána jobbra a mozgó ajtón át, és eljutsz addig a plafonkarig, amit először húztál meg. Ússz át jobbra mellette, és a következő teremben húzd meg a plafonkart.

Ismét csak arra ússz, de amikor felfelé úsztál a fa folyosón, mielőtt lefelé haladnál, fordulj meg, mert mögötted is kinyílt a kapu, és beúszva abba a terembe, egy újabb plafonkart húzhatsz meg. Irány megint vissza, levegőért.

Most ahogy lemerülsz, mindjárat a plafon alatt ússz át a következő terembe, és ott húzd meg a plafonkart. Egy tömböt emeltél fel, az egyik szobában, ahol már jártál. Menj oda, ki a vízből, és húzz a láncon egyet. Lődd szét a vázát is, mert egy kismedipackot rejt.

Irány vissza a vízen keresztül a nagyteremig. Remélem méág emlékszel, merre kell úszni. :) Ússz egyenesen, majd balra, át a résen, és balra az előtted kinyíló ajtón.

Kiérva ugorj jobbra a rúdhoz, mássz fel rajta, és ugrás a folysosóra. A folyosó véfgén tiéd a Ba Cartouche.

Irány vissza a vízbe, ismét mássz a partra az arannyá változtatóm szoba előtt, és a fali beugróból juss el a rúdra. Most a folyosóval szemközti vasráscra ugorj, onnan a törött oszlopn levő létrára, mássz fel, és tedd a szerzeményedet a foglalatába. A kinyílt nagykapun átmenve vedd fel a Scion-t.

Vissza, kimenve a nagykapun, a következő pályára léptél.

 

 

15.  Train Courtyard:

 

Secret 39: Secret 40: Secret 41:

Secret 42: Secret 43: Secret 44: Mentések -- Savegames

Rengeteg fegyveressel találkozol az állomáson, némelyiknél lőszer is van. Nem írom le mindegyiket, mert nem lineáris ez a pályarész, bármerre mehetsz. Nézz jól küörül, a falak mentén, a sarkokban, ládákon is van lőszer. A vagonokat is kutasd át, ott is lelsz lőszert, medipackot.

Menj ki, végezz a fickókkal, esetleg a sassal, és indulj el a vagonok között. Nyírd a feygvereseket, majd a jobb oldali vagonsoprban a második vagonba juss be. Ott is lesz egy fegyveresm de egy szétlőhető ládában megtalálod az UZI-t.

Menj ki, és középen haladj, a trafóháznál ugorj fel balra a nyitott vagonra, végezz ott is az ipsével, vedd el a lőszerét, sőt, a kvetkező vagonból előbújónál is lesz lőszer. Menj be a vagonba, vedd fel a lőszereket, és feszítsd ki az ajtót. Bent, a szétlőhető ládában megtalálod a Circuit Piece 2-őt.

Kimenve a vagonból jobbra ugorj, és két helyen is az épületben lőszert találsz. Ahogy eléred a piros vagont, menj balra, mássz át a sarokban a ládán, mert lőszert lelsz ott, a 39. secret-ben.

Továbbmenve az épületben lődd le a fickót, vedd el a kismedipackját, majd menj ki a piros vagon végébe. Nézz rá fefelé. Lődd szét a kapcsolódobozt, így kinyílik az ajtaja, és bemenve nagymedipackot, lőszert és az Inventory Key-t találod.

Visszafelé a két vagojnsor között menj, lődd le a fegyverest, ugorj fel jobbra a vagonba. Lődd le a következőt, vedd el a lőszerét, és kutasd át a vagont, mert még találsz ott lőszert. Menj most a baloldali vagonsor végén levő épületbe, és a kulscoddal kinyitva a rácsot, egy nagymedipackot vehetsz fel a 40. secret-ben.

Irány a vagonsor másik végében levő épületbe, és át Az előtted kinyíló ajtón. Juss át a forgó pengék alatt, majd húzd meg a fali kapcsolót. Told, húzd a mozgatható ládát a rácsra, majd a túloldalival is ezt tedd. Mássz fel a létrán a kis folyosóra, amerről jöttél, ugorj át a szemközti platformra, majd irány a következő, szemközti platform. Most a plafonon kapaszkodj tovább, majd kapaszkodj fel balra, és mássz át a rés túloldalára. A folyosó végén a szekrényből lőszert vehetsz ki, az íróasztalon is van lőszer, a következő szobában is van lőszer az asztalon, a szekrényből pedig kiemelheted a Code Card-ot.

Irány visszafelé, kim a szabadba, a fali kapcsolóval kinyitva a rácsos ajtót. Juss át visszafelé a forgó pengéken, és menj most a fal mentén, a vagonok mellett. Figyeld a beugrókat, majdnem az utolsóban használhatod a szerzeményedet. Menj kicsit vissza, és a falból kijött ládákra állva lődd szét a falon a rejtett rést takarót, és átmászva, lemenve a folyosón, egy nagymedipackot találsz az asztalon, a szekrényben pedig lőszert, a másik szekrényben fáklyacsomagot, az asztalokon pedig 2 lőszercsomagot lelsz. Ez volt a 41. secret.

Most a kijött ládákról ugorj a vagon felé, mássz át a résen, és szétlőve a ládát, felveheted a Blue Rubber-t.

Továbbmenve is találsz egy ládát, ez rejti a Circuit Piece 1-et.

Menj ki a vagonból, menj hátra, a piros vagon melletti épületbe, ott tudod az összeillesztettn szerzeményedet használni a fali foglalatban. Kinyxílt melletted az ajtó. Bent az asztalon lőszert vehetsz fel, a ládában is lőszer van, a szekrényből pedig kiveheted a Blue Fuse-t.

Jegyezd meg a falon a foglalatot, ide még vissza kell majd jönni.

Kimenve két fegyveres fogad, és az egyik leejti a Bronze Key-t.

Menj a másik vagonsor mellett, és ahol vége az első sornak, ott ugorj fel a vagonba, és nyisd ki a kulcsoddal az ajtót. Rúgd be a jobb oldali kis ajtót, mássz át a ládán, és egy doboz lőszert vehetsz fel a 42. secret-ben.

Menj a vagonok közötti generátorhoz, és tedd a helyére a biztosítékodat. A daru elfordul a ládával, így feljutsz a vagon tetejére, a végéből ugorj át jobbra, a tetőre, és egy kismedipackot találsz ott, a 43. secret-ben.

Irány vissza a vagon tetejére, onnan a vasgonba, lődd szét a ládát, és vedd fel a fogót, a Pliers-et.

A másik láda lőszert rejt. Feszítsd ki az ajtót, és a mögötte levő ládából emeld ki a Silver Key-t.

Irány ki, ugrás a ládákra, lődd le a sast, és a fegyverest, vedd el a lőszerét, majd irány vissza, a piros vagon melletti folyosó végén, a foglalathoz. Tedd a fogóval összeillesztett szalagot a helyéáre, és a kinyílt ajtó mögött, balra nyomd meg a fali kaopcsolót. A sarokban, a ládában egy nagymedipackot találsz, a sarokban, a ládában lőszert, a karzaton pediog két oldalon 2 lőszercsomagot. Ez volt a 44. secret.

Menj ki, menj át balra a vagonokon túl, és be balra az épületbe, és nyisd ki a kulcsoddal a zöld ajtót. Ugord át az elsőt, és kússz át a második lézeren, és jobbra, meghúzva a kapcsolót, nyisd ki a vagon ajtaját. Menj jobbra, mássz fel a létrán, ugorj át a másik oldalra lőszerért, ugrás vissza, és közel menve a lézerekhez, lődd szét célozva a mögöttóük levő fali kapcsolódobozt. Most már cask kettő lézeren kell átjutnod, hogy egy nagymedipackot vehess fel egy asztalról. A fali gombbal nyisd ki az ajtót, és a következő pályán vagy.

 

 

16.  Air Vent Blues:

 

Secret 45: Secret 46: Secret 47:

Secret 48: Secret 49: Mentések -- Savegames

Amanda lesz ezen a pályán a hősnőnk.

Lecsúszva a szellőző nagy csövén, ugrás át túloldalra. Nézz csak fel a szellőzőcsatornába!!! Látod a számokat? 258. Jegyezd meg. :)

Ess le az alattad levő részre, és nyomd meg a balról harmadik gombot, majd a túloldalon a jobb legszélsőt. Menj balra, a létra mellett kinyílt az ajtó, és a polcról egy Code Card-ot emelhetsz le, a 45. secret-ben.

A terem túloldalára menve, át az előtted kinyíló ajtón, lőszert emelhetsz le a polcról. A jobb oldali falon (balra van a széles létra) nyomd meg most már a kód szerinti gombokat, a 2.-at, és mögötted levő falon a balról elsőt, ez az 5. a teremben, és az utolsót, az a 8. A sarokban felemelkedett egy tömb, állj rá, kapaszkodj fel a rácsra, csimpizz el a fali karig, és rántsd le. Mássz fel a létrán a felső szintre, lődd szét a szellőző rácsát, majd a fali réshez ugrova csimpizz jobbra, és mássz be. A túloldalon, a szemközti jobb sarokban vedd fel a rácsról a revolverlőszert, a 46. secret-ben.

Mássz vissza a szellőzőn, és ess le. Menj kicsit visszafelé, a terem közepe felé, és ess le balra a csövekhez. Zárva van szemben, a cső túloldalán a rács. Menj balra, kússz át a csövek alatt, és hátul a fali gombbal kinyitod a rácsos ajtót. Menj át rajta, és gyújts fáklyát. Így látod jobbra a falban levő mözgatható tömböt. Told be kétszer, és balra húzd meg a fali kapcsolót. Ez egy titkos hnely ajtaját nyitotta ki, de ez később kicsit.

Menj ki, jobbra csússz le a lejtőn, és a mozgó léázerek alatt juss át a kötélen. Persze hogy sérülsz, de élve megúszhatod. :)  Juss át óvatosan a lengő, leszakadt áramkábelek között, majd a lecsúszós résznél háttal csússz le. Kapd el a peremet, mássz fel, és hátraugrás a következő csúszdára. Így lejutsz az alsó terembe, de ott sietned kell. Automata géppuska lő, és fickók is rád pályáznak. Harc nélkül rohanj jobbra, az oldalterembe, ott várd meg a fickókat, és végezz velük. Az egyiktől elveheted a Freezer Door Card-ot.

Az asztalról vedd fel a lőszert, a polcról a kismedipackot, ez volt a 47. secret.

A fali gombbal nyisd ki a kis szobát. Állj bele a villámokba, és egy darabig sérthetetlen leszel. Max van két perced, és csak egyszer használhatod ezt. :) Amíg villódzol, addig nem sérülsz. Rohanj ki, balra a beugróban húzd meg a fali kapcsolót, kifelé balra rohanj el a ketrec mellett, le jobbra a lépcsőn, végezz a fickóval, és ess le az alsó szintre. Balra tartva lőszert találsz, majd felmászva a terembe nyisd ki a rácsos ajtót, és a polcról lőszert emelhetsz le, a másikról pedig egy nagymedipackot.  Menj ki a terembe, Menj balra, be a kis oldalterembe. Nem egyszerű itt a történet, mert amíg villogsz, addig nem nyílik ki a nagy ajtó. Úgyhogy cask türelem. :)

Ha kinyílt az ajtó, akkor juss át a lézereken, menj fel az emelkedőn, közben lődd le a patkányokat, és fent, feszítsd ki a szemközti rácsot. Bent is tallkozol patkánnyal, majd menj balra, es le a szellőzőbe, ugord át a caspdákat, és a folyosó végén nyomd meg a fali gombot. Visszafelé menve jobbra kinyílt egy rácsos ajtó, és leesve mögé lőszert vehetsz fel. Fent, a folyosón menj tovább, és balra a géppuska ellenére, kapaszkodj fel a létrán a felső szellőzőbe. Gyújts egy fáklyát, így látod a mozgatható tömböt. Told be balra a tömböt, vedd fel a lőszert, majd körbemenve húzz a tömbön egyet. Menj vissza, és húzz a másik tömbön egyet. Menj ég visszafelé, és most told be a tömböt, tolj rajta hármat, így balra leeshetsz egy kis szobába, ahol a polcon lőszert találsz, és az asztalon is lőszer van.

Csakhogy ide kellene egy másikk kódkártya. Hát hiába, vissza kell menned, fel a létrán, fel a szellőzőbe, a túloldalon le a létrán a géppuska elé, és vissza a folyosón. Két fickó is vár, végezz velük, viszont az egyik neked hagyja a Pass Card-ot.

Nyisd ki a folyosón az ajtót a kártyáddal, így visszaértél az előző helyre. Menj balra, és nyisd ki a következő ajtót is a kártyáddal. A fali gombbal egy oszlopot emelsz fel, így a géppuska nem fog üzemelni. Menj oda, menj el mellette balra, és a Personal Only feliratnál feszítsd ki a rácsos ajtót. A folyosó végén mássz fel a létrán, és a cső alatt átkúszva kismedipackot vehetsz fel. Tolj a mozgatható tömbön vagy kettőt, és jobbra rántsd le a fali kart. Felugorva lődd szét a fali rés rácsát, kapaszkodj fel, és mássz át rajta. Az oszlop túloldalán megnyomva a gombot, egy tömböt engedsz le valahol. Irány vissza a résen át az előző szobába, majd a követikezőben húzz egyet a jobb oldali tömbön, told át a folyosón, át a lement tömbnél, és egy rácsos ajtót nyitottál ki a szellőzőben. Menj hát vissza, ahonnan áttoltad ide a tömböt, ott mássz fel a létrán, ott nyílt ki a létra felett az ajtó. A fali gombbal nyisd ki a következő ajtót, jobbra tarva, átugorva a csapdát lőszert vehetsz fel, majd a másik irányba menve is találsz lőszert. Újabb fali gomb megnyomásával, újabb ajtót nyitsz ki. keresd meg, menj fel az emelkedőn, lődd le a kis útvesztőben elő-előkerülő fickókat, vedd el a lőszerüket, kismedipackjukat, és egy beugróban húzd meg a fali kapcsolót. Előtte ments egyet, mert időre meg kell keresned a kijáratot, mert bezárul az ajtó. Ha sikerült, menj fel az emelkedőn, és a fali kapcsolónál ments ott is egyet. Húzd megn a kapcsolót, perdülj meg, futás, ugrás az első, majd a baloldali platfomra, onnan a fali résbe, csimpizz jobbra, és a sarokban hátraugorva, megállás nélkül ugorj a sarokba, és át a lassan bezáruló ajtón.

Felmenve az emelkedőn, balra lődd szét a falon levő rés rácsát, kapaszkodj fel, és jobbra tartva lőszert találsz. A másik irányban is lelsz lőszert. Ez a 48. secret.

Lent, továbbmenve az asztalról is felvehetsz egy csomag lőszert. Menj vissza innen a szellőzőbe, be balra, és kelj át a medencén, a rúdon egyensúlyozva, ráadásul a tűzfújóra is figyelned kell. Húzd meg a fali kapsolót, ezzel több ajtót is kinyitasz. Menj fel az emelkedőn, be jobbra a nyitott ajtón, fel ott is az emelkedőn, és át az előtted kinyíló rácsos ajtón. Nem lesz könnyú a következő attrakció. :) Háttal csússz le az első három lejtőn, és elkapva a peremet, hátraugorva csússz le a következőn is. No de az utána következőkön előrefelé kéne csúsznod, így át tudod ugrani a lézereket. De a legutolsón megint háttal csússz le, így elkaphatod a létrát. Ha mégis előrefelé csúszol, az se baj, akkor a repedést elkapva csimopizhetsz át a túloldali létrára. Mássz le, majd egy fordulásos ugrással kapd el a mögötted levő oszlopot. Csimpi át a baloldalára, aztán megint a mögötted levőre ugrás. Most annak a jobb oldalára csimpizz, onnan fordulásos ugrással kapd el a fali repedést. Kapaszkodj jobbra, és mássz fel a folyosóra.

Lődd le a patkányt, kapaszkodj fel jobbra a felső szellőzőbe, juss át a lengő, leszakadt vezetékeken, majd balra menj fel az emelkedőn. Mássz fel itt is a felső szellőzőbe, majd jobbra menve ess le a nagy folyosóra. Végezz a fickókkal, mindkét irányban van kettő-kettő. Az egyik leejti, vedd fel tőle az újabb Freezer Door Card-ot.

Menj körbe, és használd azon az oldalon a foglalatban, ahol leestél erre a területre. Fordulj jobbra, és futás, át a sérült kerítésen. Balra menj, kerüld ki a vezetékeket, és mássz fel a létrán. Fent a szellőző végén nyomd meg a fali gombot. Menj visszafelé, ess le a leszakadt rácsnál, és menj be szembe, az előtted kinyíló vasajtón. Mássz le a létrán a medencébe, ugrás fel a folysoóra, és a végén a fali gombnál ments egyet, mert időre megy a titkos hely megszerzése. Nyomd meg a gombot, perdül meg, futás, rohanás a folyosóün végig, ugrás a léátrára, mássz fel, ki az előtted kinyíló ajtón, és rohanj balra, és be a lassan bezáruló ajtón. Ha sikerült, a polcról lőszert vehetsz fel, az asztalról egy nagymedipackot, és a másik asztalon is lőszert találsz, a 49. secret-ben.

Menj vissza a száraz medencéhez, és jobbra, a tekerővel töltsd fel vízzel. Vigyázz, igyekezz majd gyorsan úszni, mert jéghideg a víz. :) Ugorj a vízbe, ússz be a folyosóra, majd felfelé, és jobbra úszva egy szobában tudsz kikecmeregni a vízből. Vedd fel az asztalról a lőszert, húzd meg a fali kapcsolót, és forgasd meg a kereket is. Ugrás a vízbe, jobbra, majd balra tartva, kimászva a vízből használhatod a másik kártyádat a rácsos falon. Menj át a kinyitott ajtón, és a terem túlooldalán beesve a vízbe, húzd meg a kart. Mássz a partra, míg felmelegedsz, majd irány a jeges víz, ússz át a folyosón a másik medencébe, és mássz a partra abban a szobában. Nyomd meg a fali gombot, és visszaúszva az előző terembe, menj át a kinyitott rácsos ajtón. Vedd fel a lőszert az asztalról, és a nagymedipackot a polcról, és húzd meg a sarokban a kapcsolót. Kinyílt egy ajtó kint, a széles folyosón. Most hát visszafelé kell úsznod egészen addig a medencéig, amit feltöltöttél, persze útközben mindig kimászva ahol lehet, hogy felmelegedj. Kimenve az előtted kinyíló ajtón, lődd le a patkányokat, keresd meg, és menj át a nemrég kinyitott ajtón. Nyomd meg a fali gombot, és menj ki. Kint, először balra menj, és nyisd ki a kettős vasajtót a kártyáddal, ez fontos, később nyitva kerll majd lenni ennek, majd jobbra menve a folyosón mássz fel a felemelkedett tömbre, lődd ki fent a rácsot, és mássz be a szellőzőbe. Ess le a leszakadt rácsnál a szobába, és forgasd meg a kereket.

Nyisd ki a kártyáddal a vaskaput, és a medence túloldalán, a falon gombokat találsz. Nyomd meg az elsőt, másodikat, és negyediket. A másik oldalon találsz egy mozgatható tömböt. Húzd ki, és húzd, told a melletted levő ketrecbe, a gép előtti rácsra. Menj ki, menj balra, át a befygott medencén, ott is balra, és vedd fel az asztalról a Frozen Code Card-ot.

Visszafelé menve, balra a kerítés mögött lőszert találsz, majd jbbra menj, juss át a másik medence túloöldalára, menj át az előtted kijnyíló ajtón, és mivel kinyitottad a vasajtót, kiérsz újra a körfolyosóra. Nyisd ki az új kártyáddal jobbra, a szemközti vasajtót. Húzd meg jobbra a beugróban a fali kapcsolót, fordulj meg, ess le a kinyílt rácson, menj le a szellőzőben, és lecsúszva a következő pályára értél.

 

 

17.   Cold Blur:

 

Secret 50: Secret 51: Secret 52: Mentések -- Savegames

Menj végig a szellőzőben, mássz le a létrán, és vedd fel a fáklyacsomagot az asztalról, a másikról őedig a lőszert. Ez volt az 50. secret.

 Irány vissza a szellőzőbe, és a szakadt rácsnál ess le az alattad levő szobába. Menj ki az előtted kinyíló ajtón, lődd le a fickókat, és nyisd ki a kártyáddal a dupla vasajtót. A polcon egy újabb kártyát találsz, a Personal Key Card-ot.

Menj ki, balra, át a törött rácson, és a kártyáddal nyisd ki az ajtót. Menj balra, és vedd el a fickótól a lőszerét, és az egyik ládán is lőszert találsz. Menj le a lépcsőn, a lézereken úgy jutsz át, hogy oldalt állsz, és oldaltugrással átugrod őket, így magasabbat ugrik. Olyan másfél kockányi távolságból tedd, akkor nem sérülsz. Lődd le a fickókat, és a terem végén menj át jobbra az ajtón. Vedd fel a kismedipackot, és nyomd meg a fali gombot, ezzel egy medencében emeltél fel egy tömböt. Irány vissza, át a lézereken, és át jobbra a vasajtón. Jobbra húzd ki a tömböt a falból, a medence túloldalán a rács mögött vedd fel a lőszert, és a felemelt tömbnél mássz ki a vízből. Menj jobbra a befagyott medencén, vedd fel a kismedipackot, és told meg jobbra a tömböt. Mássz fel a mögötte levő létrán. Figyeld meg a falon levő középső kódot. 6339

Menj tovább, és a következő szobában nyomd meg a fali gombot. Irány vissza, le a befagyott medencéhez, menj jobbra, és a következő jéghideg vízbe beugorva ússz a jég alá, és húzd meg a vízi kart. Fordulj meg, ússz balra, át a járaton, és gyorsan mássz a partra, mielőtt megfagynál. Húzd meg a fali kapcsolót, és felnyíltak mögötted a gombokat takaró ablakok. Nyomd meg a jobb oldali gombot, majd ússz ki innen, ki a másik medencébe, és mássz a partra. Kerüld meg a következő medencét, menj a folyosón körbe, és nyomd meg a fali gombot. Kinyílt a medencében az ajtó. Ússz át rajta, ússz balra, majd fel, és partra mászhatsz. Menj végig a folyosón, és a következő szobában húzd meg jobbra a fali kapcsolót. Kint, a körfolyosón felnyílt a kódzár üvegbúrája. A ládák mögött lőszert találsz, majd vissza menve az innenső oldalra menj ki a vasajtón, menj a kódzárhoz, és üsd be a kódodat, amit a falon levő üvegbúra alatt láttál.

Tehát 6339. Üsd be, és bemenve a kinyitott ajtón, balra húzd meg a kapcsolót a falon. Mnj ki, menj jobbra, egyenesen át a sérült kerítésen, le a lépcsőn, jobbra át az ajtón. Ugorj a medencébe, és balra ússz át a járaton. Mássz fel jobbra a létrán, és a fali gombbal nyisd ki a melletted levő ajtót. Balra lődd ki a rácsot egy nagymedipackért, és végezz a fegyveresekkel. Fent a falon is van. Vedd fel a lőszerüket, és menj balra az épületnél. Végezz az őrkutyákkal, majd jobbra menve, a komnténernél is találkozol egy fickóvbal, aki kérésedre neked adja a kódkártyáját, a Code Card-ot.

Nyisd ki vele a középső épüéetet, és bemenve a polcon lőszert, a szekrényben pedig a Bomb Detonator-t találod.

Kint, a konténer mellett, lődd szét a rácsot a falon, és felmászva oda lőszert vehetsz fel. Kapaszkodj fel onnan a tetőre, majd ugrás a konténerre. Menj előre, mutasd meg magadat a gépfegyvernek, és ugrás át balra aaz épületre. Menj jobbra, ess le, végezz a fickókkal, vedd el a lőszerüket, lődd szét a falon a rácsot, és lőszert vehetsz ott fel, felmászva. Ez volt az 51. secret.

Ahol leestél, ott is van egy rács a falon, és mögötte szintén lőszert szerezhetsz. Menj balra, és a géppuska tartályára célozva lődd szét. Menj el mellette, be balra az oszlopok mögé, és a szemközti ajtó előtt, jobbra, tedd a falra a szerzeményedet. Húzz el onnan egy kicsit, amíg berobban a nagykapu. Utána fegyvert elő, mert átmenve a robbanás helyén fegyveresek, és kutyák nyomulnak ellened. Menj jobbra, és lődd szét a konténer tetején a géppuskát. Persze mindenkivel végezz, és a hátsó géppuskkkal is. Ha sikerült, a hátsó kettőnől juss fel a konténerre, és lődd szét az ablakot, amit nagyon néz Amanda.

Menj be, és nyomd meg a fali gombot, és vedd fel a kinyílt ajtó mögött a lőszert. Lőddm ki mellette az ablakot, irány ki a tetőre, át a túloldalira, lődd ki ott is az ablakot, és menj át rajta. A fali gombbal nyisd ki az ajtót, és mögötte emeld le a polcról a Personal Key Card-ot.

Egy ablakban lőszert vehetsz fel, majd menj ki, menj balra, és egy ablakba átugorva kismedipack tulajdonosa lehetsz. Menj vissza, az előző területre, és a kártyáddal nyisd ki a másik épület ajtaját. Bent, a szekrényben lőszert találsz, majd mássz le a szoba közepén, a létrán. Menj balra, át a sérült kerítésen, és az ottani medence túloldalán egy nagymedipackot, és lőszert találsz a vízben, az 52. secret-ben.

Menj vissza, és menj át a létra melletti, előtted kinyíló ajtón, majd a következőt kifeszítve, menj át szemben az ajtón, fel a lépcsőn, és nyisd ki jobbra az ajtót a kártyáddal. Bent, az asztalon lőszert találsz, a másikon is lőszer van, viszont le kell lőnöd a mögötted beosonó fickót. Menj ki, balra fel a lépcsőn, balra a piros láda mögött kismedipackot találsz, majd körbemenve végezz a fickókkal. Menj kicsit vissza, kapaszkodj fel a fali résbe, és a túloldaláról, guggolva, célzottan lődd szét a géppuska előtti ládát. Attól a fegyver is kampeca. Ott továbbmenve, a polcról emeld le a Code CD-t.

Nyisd is ki vele ott az ajtót. Mássz le az üres medencébe, be a folyosóra, vedd fel a lőszert, és juss át a lézereken, a többségén kúszva simán átjutsz. Vedd fel a nagymedipackot, és irány vissza a medencébe. Mássz fel a létrán, és a kerékkel töltsd fel vízzel. Irány a jeges víz, és át kell úsznod a lézereknél, majd fel egy kis szobába. Igyekezned is kell, mert megfagysz. Menj át a sérült kerítésen, és a kártyáddal nyisd ki a dupla vasajtót. Az asztalról vedd fel a lőszert, nyírd ki a mögötted nyomuló fickókat, de menj ki a szobából, és kint adj nekik, mert ha belelősz a piros ládába, az felrobban. Ha végeztél, menj vissza, és emeld ki a szekrényből a Frozen Code Card-ot.

Menj ki, menj balra, fel a lépcsőn, át a kinyíló ajtón. Jobbra a ládák mögött nagymedipackot találsz, és lőszert is. A sarokban felugorva lődd szét a szellőző rácsát, mássz fel, a túloldalon kapaszkodj át a létrára, és mássz le. Nyisd ki a kártyáddal szemben az ajtót, menj jobbra, fel a kis lépcsőn, oldalugrással juss át a lézeren, menj át a kinyíló rácsos ajtón, és balra mássz le a létrán a sötét szellőzőben. Feszítsd ki az ajtót, de ne menj tovább, mássz vissza fel, a létrán. Menj a széles folyosón, lődd le a fickókat, és nyisd ki balra, az utolsó ajtót a kártyáddal. Lődd szét szemben, a jobb oldali rácsot, majd a revolverrel a ládán levő kapcsolódobozt. Menj ki, jobbra, a sarkon túl nyisd ki a fali gombbal az ajtót, menj vissza, át a lézeren, és szemben, hátul ugord át a másik lézert is. Menj át a kinyíló vasajtón, a víz előtt, nyisd ki jobbra az ajtót, jobbra,. a ládák mögött vedd fel az asztalról a lőszert, és a másik asztalról a fáklyacsomagot. Menj ki, gázolj a vízben, és nyisd ki a fali gombbal az ajtót jobbra. Mássz át jobbra a ládán, és vedd fel a vízből a lőszert. Kint, a szekrényből vedd ki az indítókábelt, a Booster Cables-t.

A ládára felkapaszkodva melegedj fel, majd menj ki, jobbra, és a jobb oldali fal mellett osonva nyisd ki a gőzfújó után az ajtót a fali gombbal. Bemenve, felugorva kapd el aplafonlétrát, így felmelegedhetsz. De ezt csak a szoba közepe felé nézve tudod megcsinálni, kifelé nem, csak ha megfordulsz megint. Vedd fel az asztalról a Code Card-ot.

Menj vissza a száraz folyosóra, és a végén mássz le a sarokban a létrán. Feszítsd ki az ajtót, a túloldalit ugyebár már kinyittad, így felmászhatsz ott a létrán. Nyisd ki balra az ajtót a kártyáddal, lődd le a fegyverest, és a hátsó szobában, jobbra, húzd meg a fali kapcsolót. Az egyik polcon lőszert is találsz. Irány vissza, a létrákon át a vizes folyosóra, ott nyitottál ki egy rácsos ajtót. Tedd az összekötőkábelt a fali foglalatba, és kinyitottál egy ajtót. De hol? Hát irány vissza a létrákon át a másik folyosóra. A sarkon túl lődd le a fickókat, és menj be jobbra, a kinyitott ajtón. Hátul húzd meg a fali kapcsolót, és zöldre váltanak a lámpák, de emlékszel még hol? Menj ki, menj balra, nyisd ki a fali gombbal a rácsos ajtót, vedd fel az asztalról a nagymedipackot, majd a folyosón menj balra, a létra előtt át az ajtón, át a lézeren, és odaértél a zöld lámpákhoz. Menj be az előtted kinyíló dupla vasajtón, át az előtted kinyíló rácsos ajtókon. Figyelj, innen nincs fegyvered.

Menj jobbra, és a beugróban húzd meg a fali kapcsolót. A zöld folyadéknál jobbra, nekifutásból ugorj a gépekre, a végén balra a sarokba, és húzd meg ott is a kapcsolót. Fordulj balra, ugrás a ládákra, majd megint balra, a túloldalra, és ott is balra, a ládákra. A magasabbról kapd el a kapcsoló feletti fali repedést, csimpizz balra, majd a második ládáról szintén balra ugorj, elkapva a másik fali repedést. Most jobbra kapaszkodva feljutsz a magas ládára. Balra menj, végig a gőzfújós folyosón, és a végén egy kismedipackkal lehetsz gazdagabb. Menj vissza, éás húzd meg a fali kapcsolót. Még visszafelé, kapaszkodj fel a kürtőbe, a létrára, és mássz fel. Menj végig a szellőzőben, és kinyílik az ajtztó előtted. Úgy kell ügyeskedned, hogy becsald a szellőzőbe mind a kettő fickót. Néha bizony beléd lőnek, sőt fel is gyulladhatsz. Ha sikerült, kint menj jobbra, és nyomd meg a fali gombot. Mássz fel a létrán, ugorj hátra a hídra. A létra melletti saokban nyomd meg a fali gombot, majd a másik létra mellett is van egy a sarokban. Mássz fel a létrán, és átugorva a szemközti hídra, ott is nyomd meg a harmadik gombot. A hídon végigmenve találod a negyedik gombot, ami már kinyitja lent, a földszinten az ajtót. Menj végig a hídon, és kapaszkodj le balra az oszlop túloldalán, és egy nagymedipackkal lettél gazdagabb.

Menj át lent a kinyitott ajtón, és jobbra nyomd meg a fali gombot. Menj ki a nagyterembe, rohanj át szemben az ajtón, és végre felveheted az asztalról a Pisztolyaidat.

Végezz most már a fegyveresekkelés vedd el az egyiktől a kismedipackját. Juss fel a legfelső emeletre, és a negyedik gomb előtt menj balra, lődd szét a rácsot, és húzd meg a kapcsolót. Lent a földszinten nyílt ki egy ajtó. Menj át rajta, menj be jobbra a liftbe, és liftezz felfelé. Lődd ki a liftben a szellőző rácsát, és mássz át a járaton. A túloldalon fordulj meg, mássz fel a létrán, és a felső szellőzőben is lődd ki a rácsot. lemászva menj balra, és a folyosó végén nyisd ki a kártyáddal az ajtót. Bent nyomd meg a fali gombot, majd kimenve balra haladj, és végezz a fickókkal. A szobában nyisd ki a fali gombbal a rácsos ajtót, menj körbe, és nyomd meg a fali gombot, ami egy dupla vasajtót nyitott ki valahol.

Menj ki, és a kódkártyával kinyitott ajtó után menj be az imént kinyitott vasdajtón, és húzd meg a fali kapcsolót. A következő pályára léptél.

 

 

18.  The Big Search:

 

Secret 53: Secret 54: Secret 55:

Secret 56: Mentések -- Savegames

Menj át a vizen, a raktárban balra, lőszert vehetsz fel az asztalról, majd a másik sarokbanis lelsz 2 lőszercsomagot az asztalokon. A ládák között is van lőszer, majd a gőzfújónél kapaszkodj fel a fali repedésbe. Csimpizz jobbra, menj végig a párkányon, és jobbra fel a magas ládára. Illetve még ne mássz rá, hanem feszítsd ki az oldalát, mert lőszert rejt. Ugrás a ládáról balra, a szürkére, majd vissza a magas ládák mellettire, mert ott feszítheted fel a ládát, ami szintén lőszert rejt. Ez volt az 53. secret.

 Ugorj át szembe, mássz fel a ládára, a túloldalon le a létrán, és kismedipackot, lőszert vehetsz fel. Mássz vissza fel, irány a magasabb láda, onnan balra ugorj a párkányra, majd jobbra átugorva a kerítést, kapd el az oszlopon a rést. Csimpizz át a túloldaláűra, ugrás hátra a kis erkélyre, és robbants egyet. Lerobbantottad lent, a padlót. Menj ott le, kapaszkodj fel a fali beugróba, és ugrás át az első kis szigetre. Mindig a kapaszkodást is nyomd, akkor nem vered bele a fejedet a plafonba. Ugráj jobbra a másodikra, majd a harmadikra, negyedikre. Onnan kapd el a fali folyosót, másszn fel, és gyorsan hátraugorva kapaszkodj le, akkor megúsziod az első golyót. Utána harmadik padlólap indítja el a másik golyoót. Úszd meg a kilapulástz, és most már menj fel. Menj jobbra, először le a másik lejtőn, és a végén balra ess le a lejtő mellé, így megúszod ott is a golyót, és egy kismedipackot vehetsz fel, az 54. secret-ben.

Ugrás a kis szigetre, majd a másikra, és ismét juss el a folyosóra. Most fent menj jobbra, de utána balra, és a fali gombbal nyisd ki az ajtót. Keresd meg balra menve a másik fali gombot, és ments előtte, mert időre fog menni a feladat. Tehát húzd meg a gombot, fordulj jobbra, az oszlop mögött ugrás, és balra rohanva átjutsz a lassan bezáruló ajtón. A film után háttal kapaszkodj le, csimpizz jobbra, és mássz fel a beugróba. Kússz át a mérgezett tüskák alatt, és vedd fel a lőszert, a másik oldalon a nagymedipackot, és a másik lőszercsomagot, és a tűzfújó előtt is lőszert, az 55. secret-ben.

Menj ki, lekapaszkodva ess le a földszointre, és felmenve a kis lécspőn, jobbra kismedipackot, és lőszert találsz. Lőjj bele célozva a harang melletti, a tartó rúdba, és felemelkedik pár platform. Lődd le a mellükön sérülő harcosokat, vedd fel a nagymedipackot, majd ugrás fel a felemelt platfomra. A magasabbon fordulj meg, és ugrás a tetőre. Menj át a túloldalára, ugrás a fali repedéshez, és csimpizz rajta jobbra, el a tűzfújó előtt, majd leesve a ferde tetőre ugár, és kapd el a túloldalit. Kapaszkodj balra, és felmászva a beugróba told meg a kart. Újabb platform emelkedett fel a befagyott medence felett.

Lemenve a földszintre lődd le az újabb harcost, és vedd el tőle a Yellow Crystal-t.

Juss fel a felemelt pölatormra, és ugorj háttal a lecsúszós tetőre, majd előrefelé feljutsz a platformra, ahol egy újabb kart tolhatsz meg. Egy tömb jött ki a falból. Menj le, keresd meg, és rajta keresztül feljutsz az erkélyre, ahol megtolhatod a harmadik kart. Vedd fel a lőszert, és lemenve a földszinten, menj lée melletted a vizköpőnál, át a kinyitott ajtón. Mássz le a létrán, és a léztra mögött, a sarokban átugorva a pengéket fáklyacsomagot találsz, és a Himalayan Key-t.

Most juss át a tüskés caspdákon, és a mozgó oszlopokon. Minden cask jó időzítés kérdése hidd el. :) A túloldalon kapaszkodj fel az alacsony oszlopra, onnan egy oldalt ugrással kell jobbra ugranod a tűzfújós lecsúszós részre, amikor szünetel, így elkaphatod a létrát, és felmászhatsz rajta. Csimpizz át a jobb oldalára, és ugorj hátra az oszlopra. Onnan ugrás a másikra a sarokba, majd a következőre. Oldalugrással elkaphatod a másik létrát, mássz egészen a jobb oldalára, majd hátra, előreugrással bent vagy a kis kerítés mögött, és egy nagymedipackot vehetsz fel. Ugrás egy forduláűsos ugrással vissza a ferde részre, onnan a létrára. Mássz fel, egy fordulásos ugrással kapd el a mögötted levő fali repedést. Csimpizz jobbra, és mássz fel a platformra. Ugrás oldalra a tűzfújóhoz, lecsúszva kapd el a peremét, csimpizz jobbra, felmászva ugorj hátra a platformra, és a fali kapcsolóval egy ajtót nyitsz ki. Ugrás a mögötted levő platformra, majd onnan juss el a szemközti oszlopkhoz, ott nyitottad ki a kaput. Csússz le, vigyázzva a pengékre, majd gázolj a jéghideg vízben, menj fel a lépcsőn, és vedd ki a kis ládikából a Blue Crystal-t.

Egy csapóajtó is lenyílt a nagyteremben. Menj balra, nyisd ki a vaskaput, menj vissza a létrához, és mássz fel rajta. Menj ki a nagyterembe, és be szemebe egy folyosóra, a jobb oldaliba, és használd a kulscodat. Most vissza ahhoz az alacsony, felemlt őlatformhoz, amin hátra, majd előreugorva jutottál fel a karhoz. Ott most fordulj meg, és ugorj rá a ferde tető túloldalára, ugrás tovább elkapva a mögötte levőt. Csimpizz jobbra, és mássz fel a beugróba. Menj végig a folyosón balra, és jobbra áűtugorva a platformra, tedd a foglalatába a kristályodat. Ugorj át a sarokban levő másik platformra, onnan a következő magasabbra, ott tudod a foglalatába tenni a sárga kristályodat. Juss le a földszintre, le a nemrég lenyitott csapóajtón, és vedd fel a kis emelvényről a Fáklyát.

Ugrás vele együtt vissza fel, át a folyosón, juss le a földszintre, és a zárt nagykapu előtt gyújtsd meg a fáklyádat. Menj és az alacsony platform előtt dobd a jégre. Az felolvad, így ugorj a vízbe, ússz át az átjárón, majd jobbra lefelé a másikon, és kimászva, a folyosó végén ugrás a másik jeges vízbe. Jobbra ússz, egészen fent a plafonnál, így nem sérülsz, majd mássz a partra a lépcső előtt. Menj fel, de vigyázz a mérgezett tüskékre, és menj jobbra a nagyteremben. Most át kell jutnod a tűzfújós platformokon, de ne felejtsd el, a sarkokon állva nem égsz meg. A másodkról ugorj a fal melletti párkányra, onnan az oszlopon levő beugróba, és nyomd meg a gombot. Ugrás vissza a párkányra, majd balra ugorj a beugróba. Ott juss fel a tűzfújó oszlopára, onnan pedig balra, és told meg a kart. Egy kötél ereszkedett le valahol. Ugrás át a központi oszlop tetejére, és onnan uzgrás, helyből, pár lépés távolságból a kötélre. Fordulj jobbra, lengesd be jól a kötelet, és juss el a teraszra, ahol egy újabb kart tolhatsz meg. Ugrás vissza, a központi oszlopra, ott most egy platform is van az oldalán. Ismét ugrás a kötélre, majd juss el a szemközti részhez, a tetőre. Ott ess le jobbra a beugróba, és megtolhatod az újabb kart. Irány vissza megint a központi oszlopon át a kötélre, és most juss el rajta keresztül ismét túloldali erkély feletti tetőre. Menj balra, ugrás át balra, a másik tetőre, majd annak a végén kiváűrva a tűzfújót, a lecsúszós részre. Kapd el a peremét, majd felmászva, egy sima hátraugrással leszel a mögötted levő folyosón. Bemenve 2 csomag lőszert vehetsz fel, az 56. secret-ben.

Kimenve ugorj a vízbe, és pont a szemközti bal sarokban találod meg a következő Himalayan Key-t.

Mássz gyorsan a partra, mert megfagysz. Ugorj be a vízbe, ússz át balra, az előtted kinyíló ajtón, és a túloldalon kimászva a tűzfújók előtt 2 kismedipackot vehetsz fel. Ússz vissza, a parton menj balra, majd jobbra le a lépcsőn, és ugorj be ott is a vízbe. Ússz vissza a tüskés folyosón, juss vissza, egészen a főterembe, és nyírd ki az újabb harcost. Tedd a kulcsodat a másik folyosó végén levő zárba, és ess le a melletted lenyílt csapóajtón.

Menj végig a folyosón, át a nemrég kinyitott kardos ajtón, a pengéken oldalugrással juss át, és menj fel a lépcsőkönn. A fal melltt juss át a lengő bárdon, majd a tüzeken oldalugrásokkal, Még egy bárd van vissza, majd a sötét folyosó végén nyomd meg a fali gombot. Menj vissza a bárdnál, fel jobbra a másik folyosón, nyírd ki a yetiket, és vedd el a kulcsot, a Himalayan Key-t.

Nyisd ki vele az ajtót, és a folyosó végén nyomd meg a fali gombot. Esss le a mögötted lenyílt csapóajtón, és a teremben vedd ki a ládikából a Purple Crystal-t.

Menj ki a nagyterembe, oda ahol felolvasztottad a jeget. Ismét juss fel a karhoz, ismét ugord át a tetőt, ismét juss el jobbra át a folyosón, ahol használtad az eddigi két kristályt. Ott, az alsó szinten a a foglalata. Ha betetted a helyére, kint a nagyteremben kinyílt a nagykapu. Menj oda, és át rajta.

Menj jbbra, fel a lépcsőn, és egy nagy terembe értél, ahol a forró víz felett platformok vannak. Ugyanakkor ezek kapcsolók is, nem midegy, melyikre ugrálsz, de ha jól csinálod, jobbra kigyulladnak az égők a falon, szép sorjában. Ugrálj hát azokra, amiken nincs pirosas fény. Vagyis ha nem érted, nézd meg:

Menj át a kinyílt kapun, szemben a kis ládikából vedd ki a nagymedipackot, és mellette az újabb Fáklyát.

Menj visszafelé, az első platformról ugorj jobbra a fal mellé, majd tovább, menj át az előtted kinyíló vasajtón. Nekifutásból ugorj balra a avízbe, menj egészen a szemközti faslig. Felugorva feljutsz a platformra, és meggyújthatod a fáklyát a fali égőnél. Menj ki balra a kinyíló ajtón, juss el a túloldalra, és gyújtsd meg a két égőt. Kijött egy tömb jobbra, a falból. Mássz fel rá, majd még feljebb, és a szobában feszítsd ki a falból a Tibetam Emblem-t.

Irány gyorsan le a terembe, és végezz a négy banyával. Oldalugrásokkal tudod őket legyőzni, sok türelemmel, ügyességgel. Ha sikerült, a skarabeuszok sem zavarnak már, mert beleesel az alattad levő jeges vízbe. Mássz gyorsan ki egy biztonságos platformon, és menj vissza, arra, amerről bejöttél ide. Menj le a lépcsőn, ugrás fel a szemközt megnyílt barlangnyílásba, menj jobbra, és felfelé, majd a tömbökön, oszlopokon, platformokon juss fel a magasba, nekifutásból kapd el a folyosót, és a túloldalon beleesve a jéghideg vízbe, kapaszkodj fel jobbra, a tömbre. Menj jobbra, a láda mellett jobgra juss el a kis kerítés mögé, és vedd fel az asztalról a lőszert.

Menj kicsit visszafelé, és találsz két detonátort. A baloldalival robbants, és látod a filmben mi történeik, jön a következő pálya. :)

 

 

19.  Canals of Venice:

 

Secret 57: Secret 58: Secret 59: Mentések -- Savegames

Menj ki a térre, és végezz a fegyveresekkel, és vedd el az egyiktől a lőszerét. Vigyázz, kevés cuccod van, főleg medipack. Menj balra, le a második lépcsőn, de vigyázz a szürke helyekre, csapdát rejtenek.  Lődd le ott is a fegyverest, vedd el a kismedipackját, és nyisd ki jobbra, a két keresztes vasajtót. Húzd meg a folyosón a fali kart. Igyekezned kell, időre megy a feladat. Rohanuj ki, jobbra ugrás a kis ládára, kapaszkodj fel a felemelkedett platformra, majd balra igyekezz átugrani a tetőre. Irány a másik tető, majd az erkély, míg a végén, a másik erkélyen lőszert vehetsz fel, az 57. secret-ben.

Menj vissza a térre, és le a szemközti lépcsőn. Lődd le a balról jövő fickót, majd ugorj a vízbe, mássz ki balra a platformon, és vedd fel a nagymedipackot, majd beúszva balra egy beugróban lőszert találsz. Most a másik irányba ússz, és mássz be a középső csónakba. Fordulj meg vele, és hajts a szemközti kikötőbe, a másik csónak mellé. Ússz a deszkapadló alá, és húzd meg a plafonkart. Kinyílt fölötted az ajtó. Menj be, végezz a három fegyveressel, és a bejárat baloldalán figyeld meg az égtájakat a rajzon. Menj az oszlophoz, és húzd meg a bejárattal szemközti, az oszlop túloldalán a kart.  A ládákon át feljutsz a felemelt platformra, onnan a beugróba, ahol egy újabb kart húzhatsz meg. Menj vissza, le az oszlophoz, várd meg, amíg visszaáll a kar, és húzd meg újra. Nézz a bejárat mellé balra, ott6 emelkedett fel egy platform. A kis ládán keresuztül feljutsz rá, majd onnan balra ugorva felső hídhoz kapaszkodj fel rá, és húzd meg ott is a kart.

Lent, a szemközti oldalon, a ládák mögött kijnyílt egy ajtó. Menj be, ugord át háttal két lépésről a kerítést, és 3 csomag lőszert vehetsz fel az 58. secret-ben.

Irány vissza az oszlophoz, a kar már visszaállt. Előtte húzd meg a jobb oldalon a kart, majd az előzőt, juss fel az először felemelt platformra, majd onnan jobbra a másikra, és onnan a híd innenső oldalára. Mássz fel, és húzd meg a kart a lengő láda előtt. Most a bejárat mellett a másik oldalon emelkedett fel egy platform. Az oszlop előtti ládáról ugorva kapd el, mássz fel, ugrás a fali beugróba, és húzd meg ott is a kart. Kint a lagunánál emelkedett fel egy platform.

Menj ki, pattanj a csónakba, toldass ki, fordulj balra, és hajts a lépcsőig, ott szálj ki a csónakból. A zárt ajtó előtt elmenve ugorj, kapd el a falon a repedést. Csimpizz jobbra, majd az ablaknál ugorj hátra a pálmafához, és vedd fel a Little Key-t.

Irány A csónak, hajts vissza oda, ahol találtad a csónakot, ott nyisd ki az ajtót a kulcsoddal. Húzd el, és told félre az első tömböt, majd a másodikat ias, és bemenve mögé húzd meg a fali kart. Egy ajtó nyílt ki valahol a falon. Irány a csónak, menj fele addig a kikötőig, ahol egy alacsony láda van, ott szálj partra. A ládáról kapaszkodj fel a tetőre, majd ugrás balra, a piros ponyvára. Ugrálj azokon, majd az utolsóról visszafordulva kapd el a szemközti épületen a repedést. Csimpizz jobbra, a kinyitott ajtó előtt leesve kapd el a lenti repedést, és bejutva az ajtó mögé lődd le a lenti, és az emeletzi fegyverest. Mássz fel a létrán az erkélyre, balra menj, fel a kis lépcsőn, és a kis szekrénykéből egy fél álarcot vehetsz ki, a Mask Piece1-et.

A létránál átugorva a másik erkélyre, lőszert vehetsz fel. Ugrás kint a vízbe, ússz vissza, és mássz fel újra az alacsony ládán keresztül a kis tetőre. Ismét juss el az utolsó ponyván át a fali repedésbe, ismét csimpizz jobbra, de most a sarkon túl kicsit leesve kapd el a fali rést. Mássz be, át rajta, kapaszkodj le, egy fordulásos ugrással kapd el a mögöttedm levő falat. Csimpizz jobbra, és mássz fel a résbe. 2 csomag lőszert találsz ott, az 59. secret-ben.

Menj ki, ess a vízbe, ússz oldalt és mássz ki a platformon. Most nekifutásból el kell kapnod a sarokban levő, szemközti létrát. Mássz fel, ugrás hátra a tetőre, majd a ponyvára, és az erkélyre, ahol egy fali kart kell meghúznod. Ugrás a szemközti kis tetőre, onnan a másik erkélyre, be az előtted kinyíló ajtón, és végezz a fickóval. A ládák mögött lőszert találsz, majd húzd meg a fali kart, és mássz fel mögötted a létrán. Menj fel a lépcsőn, és vedd ki a kis szekrénykéből a Mask Piece2-őt.

Menj le a létrán, kint ugorj a vízbe, ússz jopbbra, és keresd meg azt a platformot, ahol a Velencei Maszk foglalata egy kis rúd van a jobb oldalán. Oda kell tenni, az öszeillesztett maszkokat.

Menj be a kinyílt ajtón, húzd meg mind a kettő fali kart, és vedd ki a kis szekrénykéből a fáklyacsomagot. Mássz le a szoba közepén lenyílt csapóajtónál a létrán, és ugrálj körbe, a magasabb, és cask a magasabb padlólapokon, és kinyílik oldalt az ajtó. Vigyázz, mert ha nem azokon közlekedsz, hát kilyukadsz. :) Ugrás át rajta, és a folyosó végén húzd meg a fali kart. Újabb platform emelkedett fel a kanális felett. Irány vissza a létrához, mássz fel, menj ki, jobbra, majd a vízbe ugorva is jobbra ússz, keresd meg azt a kikötőt ahol felemelkedett a platform. Ott mássz a partra, felugorva kapd el, és mássz fel a platformra. Ugrás a következőre, majd balra lődd ki az ablakot, és ugrás be a toronyba. Vedd fel a lőszert, és az oszlop mögött húzd meg a fali kart. Kint, a vízben kinyílt egy vaskapu. A vízbe ugorva ússz balra, egyenesen, és megint balra, ússz át a vaskapun, és nyisd ki a vízben az ajtót.

Átúszva a folyosón, a következő pályára léptél.

 

 

20.   Lab 41 V.:

 

 

Secret 60: Secret 61: Secret 62:

Secret 63: Mentések -- Savegames

A teremben ússz jobbra, és lőszert vehetsz fel, a 60. secret-ben.

Kimászva a vízből, lődd szét a falban a kis kerítést, és bemenve mögé fáklyacsomag boldog tulajdonosa lehetsz. A túloldalon is van egy olyan beugró, ott nagymedipackot lelsz. Menj át a sérült rácson, át jobbra, az előtted kinyíló ajtón, húzd el a hullát, és vedd fel a kismedipackot, és átmászva a ládákon, a sarokban lőszert is találsz. Menj ki, a szemközti ajtó is kinyílik jöttödre, és egy őrt nyírhatsz ki. Bent is húzd el a hullát, és vedd fel az Emloyee Card-ot.

Menj ki, jobbra, és a fali karral nyisd ki az ajtót. Bent a szekrényből vedd ki a lőszert. Menj ki, jobbra, és a kamera mellett a fali karral nyisd ki a következő ajtót. Lődd le a mögötted loholó fickókat, és a ládák mögött, szétlőve a kis ládát, lőszert vehetsz fel. Menj át a mozgó ajtón, majd a következőn, mássz fel az emeletre, ugrás át a szemközti folyosóra. Ott is menj át a mozgó ajtón, és a raktárban balra, a ládák oldalán nyomd meg a gombot. A kis ládáról juss fel a magasabbra, majd jobbra fordulva ugrás a rácsra, és a fali beugróban húzd meg a kart. Ess le, ismét kis láda, magas láda, és most ugrásd a másik sarokba a magasabb ládákra, onnan átjutsz a kinyitott ajtón.

Kapaszkodj le, csimpizz balra, és ess le a földszintre. Ha felmászol a kis létrán, lőszert találsz a fali beugróban. Juss át a túloldalra, mássz fel a létrán, és juuss át a ferde részen, legjobb, ha lekapaszkodva, és vedd fel a lőszert. Juss vissza a létrához, mássz le, végezz a két őrrel, és bemenve ott a szobába, nyomd meg balra a fali gombot. Menj ki, és mássz fel a létrán most teljesen. A plafonon csimpizz át a túloldalra, és nyomd meg mind a kettő gombot, két ajtót nyitsz ki ezzel. Irány vissza a plafonon, vissza a raktárba, és a magas ládáról juss be oldalt a kinyiktott ajtón, és a szobában nyomd meg a fali gombot. Menj vissza az előző, szobába, ugorj a vízbe, és ússz be balra a járatba. Balra tarva egy kismedipackot vehetsz fel. Ússz vissza levegőért, majd irány vissza a kis vízi útvesztó. Keresd meg a felfelé tartó folyosót, juss át a mozgó falakon, és kimászva a vízből, a szobában nyisd ki a kis ajtót, és vedd ki a szekrényből a zöld kulcsot, az Access Key-t.

 Lőszert is találsz oldalt, majd ússz vissza a medencébe, a mozgó falakon keresztül. Menj vissza a raktárba, le a földszintre, menj ki, át a mozgó falon, majd lent is az elsőn, és megtaláltad a másik kinyitott ajtót. A mintás, barna foltos padlólapokra lépj csak, máskülönben megégsz. A sarokban vedd ki a szekrényből a kulcscsomót, a Padlock Key-t.

Menj ki, vissza a pálya elejei folyosóra, ott is menj balra, be a nyitott ajtón, és hátul a kulcsoddal nyisd ki a piros ajtót. Menj át a folyosó végén, az ajtón, majd jobbra menve tekerd meg a kereket. Kinyílt az ajtó, de gázzal teli helyre értél. Menj jobbra, és az előtted kinyíló ajtó mögött tiszta levegőt vehetsz. Most több feladatot kell megoldani, de lélegzethez mindig itt jutsz. Lőszert is találsz a létra mögött.

Menj ki, nyomd meg az első fali gombot, majd a beugróban szétlőve a kis ládát felveheted a piros kulcsot, az Access Key-t.

Levegővétel után kimenve, nyomd meg a második gombot, és bemenve a kinyitott ajtón, a szemközti kis ládát szétlőve tiéd a sárga kulcs, a Yellow Access Key.

A középső ajtón bemenve, szétlőve a ládát egy nagymedipackot találsz benne, a 61. secret-ben.

Mássz fel a létrán a biztonságos szobában, menj ki az ajtón, nyomd meg a gombot a falon, és szétlőve az első kis raktárban a ládát, egy kismedipackot kapsz.

A második raktárban a ládában leled meg a kék kulcsot, a Blue Access Key-t.

A második gombot meg sem kell nyomnod, az utolsó raktárban nincs semmi, ám a kinti ládában egy kismedipackot lelsz.

Menj le a földszintre, és a baloldali falon használd a kulcsaidat, a sárgát, kéket, és a pirosat. Bemenve nyomd meg a fali gombot. Menj balra, ki a nagy folyosóra, ott jobbra, majd a kerítés előtt balra, be a kinyitott ajtón.

Jobbra, a sarokban rántsd le a csapóajtót, és kapaszkodj fel az emeletre. Rúgd be a kis ajtót, és balra menve, a következő szobában nyomd meg az egyik ládán a gombot. Bara egy másik oszlopon is van egy gomb, nyomd meg azt is, és kinyílik valahol egy dupla kék ajtó. Menj ki a folyosóra, és most menj szembe, a másik irányba. Lődd le az őröket, és a mögötted loholó fickókat is, és kicsit visszamenve, a kártyáddal nyisd ki az ajtót. Balra lőszert vehetsz fel, majd a folyosó végén kinyitva az ajtót, a szemközti szekrényből kiveheted a Piros Employee Card-ot.

Menj ki, menj balra, amerről az őrök jöttek. Most iws jön szemben három, sőt, mögötted egy fegyveres is kocog. Nyírd ki őket, és menj balra, a nemrég kinyitott ajtón át. Jobbra kerüld meg a labort, menj be, vedd fel a lőszert jobbra, és jobbra menj a zöld ajtón át. Gázosítottt részbe értél, de ide visszajöve mindig levegőt vehetsz. Tehát menj át az ajtón, rohanj át a következőn is, majd az oszlop mögött van egy gomb, amit nem látsz, de nyomd meg. :) Fordulj meg, és balra a ládán is van oldalt egy ilyen gomb, sőt, a következő túloldalán is. Közben visszamehetsz levegőért, ha nem bírod. :) Ha sikerült, menj vissza, menj jobbra, és a szekrényből kiveheted az akkumulátort, az Empty Battery-t.

Menj ki, vissza a folyosóra, ahol a fickókkal volt találkád. Menj balra, és nyisd ki a következő kis ajtót, balra. Menj bent jobbra, át a következő ajtón, és a szemközti falon nyomd meg a gombot. Egy lézer indul be, és vág nyílást a falon. Menj át, és a szekrényből kiveheted a zöld kártyát, a Zöld Employee Card-ot.

Menj ki, balra, majd nyisd ki a jobb oldali ajtót is, és lőszert vehetsz fel a folyosó végén.

Kimenve menj jobbra, majd balra be a nyitott ajtón. Az üveg előtt menj el jobbra, hátul a kerékkel nyisd ki az ajtót, és egy nagymedipackot találsz bent, a 62. secret-ben.

Menj ki, és menj vissza, a pálya elejei folyosóra, és a végén nyisd ki a piros kártyáddal az ajtót. Bent, balra menve a következő ajtót nyisd ki a zöld kártyáddal, és bemenve a szekrényből emeld ki a csavarhúzót, a Screwdriver-t.

Menj ki, menj balra, kint a folyosón a láda után a csavarhúzóddal nyisd ki az ajtót, és bent 2 csomag lőszert, és egy nagymedipackot találsz, a 63. secret-ben.

Menj ki, a kerítésnél juss át, és balra be a folyosóra a tűzfújóknál, és átmenve az ajtón, a következő pályára léptél.

 

 

21.  Dark Sewers:

 

 

Secret 64: Secret 65: Secret 66: Secret 67:

Secret 68: Mentések -- Savegames

Menj a csatornában előre, a három ajtónál menj át a baloldalin, és balra, a ládák mögött a sarokban lőszert vehetsz fel. Menj ki, menj most át a középső ajtón. Lődd le a denevéreket, menj fel a kis lépcsőn, és át a szemközti kinyíló vasajtón. Balra menve lődd le a zöld kis gyíkokat, majd a ketrecnél is jön egy. A polcról emeld le az Electronic Board-ot.

Menj be a ketrecbe, és a végén, a sárga üveg előtt lőszert találsz. Menj ki, fel az emelkedőn, be balra a kinyíló ajtón, és a bal hátsó sarokban, az élelmiszeres raklapok mögött kiveheted a lőszert a ládikából.

Menj ki, menj a bejárat felé, és bemenve a medencés terembe, lemászva a létrán lőszert vehetsz fel, és a másik ládika is lőszert rejt.

Most lefelé menj a bázison, és lődd le a fegyvereseket. Ha nem jönnek elő, akkor menj fel még egyszer az előbbi helyre, néha előfordul, hogy egészen lent, nem nyílik ki jobgbra a vasajtó. Ha kinyílt, menj be a terembe, és végezz a rengeteg fegyveressel, még fwentről is lőnek rád. Ha sikerült, szedd össze, amiket elhagynak, 4 csomag lőszert. A ferde oszlopnál leesve kapd el a létrát, csimpizz át a túloldalra, a plafonon kapaszkodva juss el a kis platformra, ahol egy kismedipackot vehetsz fel a 64. secret-ben.

Most a másik irányba csimpizz a plafonon, és a fali beugróban felugorva kapőd el a létrát, és mássz fel. Menj először jobbra, le a raktárba, át rajta, és vedd ki a kis ládikából a Circuit Board-ot.

Menj fel, át az üvegfolyosón, és tedd a szerzeményedet balra a falon levő panelra. Menj vissza a raktárba le, nyisd ki a vsajtót, és visszaértél a vezérlőterembe. A sarokban mássz fel a magasabb tömbre, onnan ugrás a folyosóra, és menj be az emeleti vezérlőbe. A gépek tetején találod a kék kulcsot, a Blue Access Key-t.

Menj le az alsó terembe, menj ki a folyosóra, és menj fel egészen a bázis legvégére, ott nyisd ki az ajtót a kulcsoddal. Bent, jobbra, a raklapok mögött a sarokban lőszert találsz, majd menj a másik irányba, át a kék lézereken. Nyírd ki a mkögötted loholó fickókat, és vedd el az egyiktől a Grey Access Key-t.

Egyelőre itt nincs más dolgod. Menj ki, menj le a bázison végig, és az utolsó baloldali ajtón menj be, és a raktárban, hátul, balra használhatod a kulcsodat. Bent a kis ládát a fal felől kinyitva megkapod a Távcsövet.

A rács előtt lőszert vehetsz fel, majd menj ki, menj fel ismét az előbbi szobába, át a kék lézeren, és menj a szemközti zöld ablakhoz. Vedd elő a távcsövet, és kapcsold be a világítást, így meglátod a szemközti falon a kódot: 9570

Menj át oldalt, a középső ajtón, és üsd be a kódot szemben az ajtó mellett. Tedd az áramkörödet a jobb oldali második panelre, és látod, a fgenevadaknál, ahol kinyírtál jó párat, ott vízzé vált a mérgező anyag, és egy akkumulátor jelent meg a vízben. Menj hát ki innen, lefelé a bázison, és ahol bejöttél a pályára, azzal szemben menj be ismét az ajtón, ahol a sok gyíkkal volt randid. Menj a folyoó végén be a baloldali gyíkvacokba, és vedd fel a vízből a Battery-t.

A szemközti, véres ablak előtt lőszert vehetsz fel. Menj ki innen, ki a nagy folyosóra, és be abba a terembe, ahol a sok fegyveressel volt dolgod. Ott is juss fel az emeleti vezérlőbe, és az két aksit, tedd a fali foglalatba.

Menj ki innen, vissza amerről jöttél, egészen a három ajtós barlangig. Most ott menj jobbra, ahol már jártál, és a szemközti, jobb oldali ajtó kinyílik előtted. Gyűrd le a gyíkokat, és bemenve a vackukba mássz fel a létrán. Ugorj hátra a szellőzőbe, vedd fel a 2 csomag lőszert, és nyomd meg a gombot a falon. Mássz le a másil létrán, lődd le a gyíkokat, és a kis ládából nagymedipackot vehetsz fel. Ez a 65. secret.

Menj vissza, ki innen, vissza a háromkapus barlangig, be balra, ismét a bázis felé. De most nyisd ki az ajtót a második ládára állva, a fali karral.

Menj be, a kinyílt ajtón, és nyomd meg balra, az üveg mögé bejutva, a fali gombot. Irány ki, balra, majd az utolsó jobb oldali ajtón menj be. Vedd fel a lőszert, majd kimenve, balra menve, egy jobb oldali ajtó, is kinyílik előtted. Lődd le a denevéreket, majd kimenve innen, irány a szemközti ajtó. Ott is lelsz denevért, és lőszert, de egy sarokban felmászhatsz az emeletre.

Lőszert találsz az egyik sarokban balra tartva, majd leesve egy másik csatornában, denevéreket ölhetsz meg megint, és lőszert is találsz. Egy ali gomb is rejtőzik az egyik szobában. Időre fog menni a feladat, ments egyet.

Nyomd meg a gombot, rohanj ki, végig a folyosón, és be balra, az utolsó ajtón. Ha sikerült, akkor lőszert vehetsz ott fel, a 66. secret-ben.

Menj ki, jobbra, majd balra be a kinyíló ajtón, vedd fel a beugróban a lőszert, és menj a szemközti kinyíló ajtón át. Menj balra, be a bázisra, ott is balra, és be jobbra az utolasó ajtón, és forgasd meg szemben a kereket. A melletted levő szobában töltötted fel a medencét. Menj oda, át a víz feletti deszkapadlókon, végig a folyosón, be a szemközt kinyíló ajtón, és be a szemközti ketrecbe, ahol egy fali gombot kell megnyomnod. Egy kis gépfegyvertüzet kapsz a folyosón, de sebaj. :)

Menj ki, rohanj balra, a szakadéknál ess le a ládára, menj be alul a kinyílt ajtón, be balra a sérült ketrecbe, és 2 csomag lőszert vehetsz ott fel, a 67. secret-ben.

Menj ki, és a ládán keresztül mássz ki a szakadékból, jobbra rohanj, a kinyíló ajtón át, majd lefelé a lépcsőkön. A vasajtó is kinyílik előtted. Menj a csatornában, lődd le a fegyverest, és továbbmenve jobbra tarts, menj át a sérült kerítésen, és a folyosó végén, a polcon lőszert találsz. Menj kicsit vissza, mássz át a szürke ládán, és ott is lőszert találsz. Visszamászva most balra tarts, át ott is a sérült kerítésen, és jobbra a beugróban nyomd meg a fali gombot. A folyosó végén a kis ládika lőszert rejt. Menj ki a csatornába, menj jobbra, a kerítés mögött lődd le az őrt, és nyisd ki a zöld kulcsoddal az ajtót. Bent lőszert, és fáklyacsomagot találsz, a 68. secret-ben.

Menj ki, szemben balra, be a kinyitott ajtón. Az ablakokban 2 lőszercsomagot találsz, majd nyomd meg a fali gombot. Időre fog menni a feladat, ments egyet. Rohanj ki, jobbra, megint jobbra, és megint jobbra, majd balra, és jobbra. Rohanj be a lassan bezáruló ajtón. Menj le a lépcsőn, és a következő pályára értél.

 

 

22.  U-573:

 

Mentések -- Savegames

Nyisd ki a fali gombbal az ajtót. Menj végig a csatornában, és gyilkold le a sok fegyverest.  Az utolsó előtti leejti, tehát vedd fel a Circuit Board-ot.

Menj vissza egészen, ahol bejöttél a castornába, és előtte, az oszlop előtt menj balra, a sérült kerítésen át, és használd a folyosón, a panelon az áramkörödet. Menj be az ajtón, és nyomd meg a fali gombot. Menj vissza a castornába, és a fali tűzoltókészülék után menj be a kinyitott ajtón. Vedd fel a srokban a vízből a lőszert, majd kimenve, balra haladj, be a másik kinyitott ajtón és lődd le a denevéreket. A csontváznál vedd fel a Piros Employee Card-ot.

Menj visszafelé, és a kártyáddal nyisd ki jobbra az ajtót. Menj lefelé, lődd le a gyíkot, lent, a denevéreket is agyusztáld, és a csontváznál tankolj be lőszert. Juss át a ládákon, és denevéreken, a sarokban, a vízben lőszert találsz, és a végén menj be a sötét folyosóra. Menj át balra a kinyíló ajtón, lődd le a gyíkot, majd menj be a szemközti, az égő hordó utáni ajtón, és a sarokban a növényeknél lőszert találsz. Irány ki, és menj be az égő hordó előtti ajtón, és a csontváznál lőszert találsz. Figyeld meg a fali feliratot is. 8827

Kimenve balra a szemközti másodikon menj be egy fáklyacsomagért, majd kimenve a szemköztibe is kukkants be. Gyíkkal lesz randid. Persze megint irány ki, és balra az utolsót is nézd meg. Lőszert találsz ott, majd kint balra menj, menj át a sérült kerítésen, menj jobbra, és a raktárban nyírd ki a rengeteg gyíkot. Ha végeztél velük, menj be balra az aelső ajtón, és egészen hátul, az abléakban lőszert találsz. A másik ajtón bemenve pedig, jobbra a láda mögött egy nagymedipack rejtőzik. Mindkét ketrecben igyekezned kell, mert el vannak gázosítva. Menj ki levegőért, majd vissza, jobbra, és át a töröttt üvegen. Balra menj, és a falon látott kóddal nyisd ki a vasajtót. (8827)

Mássz fel a szürke rekeszre, onnan fel a létrára, menj fel a szellőzőben, majd balra kapaszkodj fel a magasabba. Ess le a túloldalon, és menj ki a tengeralattjáróhoz. Menj jobbra, ugorj át a szikla előtti üplatormra, és nyomd meg a fali gombot. A tengeralattjáró teteján keresztül juss el a túloldalra, és ott is nyomd meg a gombot a szellőző oldalán. Ugorj a vízbe, ússz be a hajóba, és a másik teremben húzd meg a vízi kart. Kiszivattyúztad a vizet, így a szárazra kerültél. :) Menj át az előttted kinyíló ajtón, és balra feszítsd ki a vezetéket, az Electric Wire-t.

Most már a kék ajtó is kinyílik előtted, és odabent, a fali gombbal újra elárszthatod a hajót, és kiúszhatsz belőle. A hajó baloldali elejénél kimászhatsz a vízből. Kapaszkodj fel a hajóra, csimpizz jobbra, egy fordulásos ugrással kapd el a létrát, és mássz fel rajta. Ugrás át a hajóra, menj jobbra, és a végén mássz fel a tetejére, a létrán. Jobbra fordulva lőj bele egyet a magsaban levő kapcsolódobozba, így egy kötél ereszkedik le, amin keresztül eljutsz a túloldalra, és megnyomhatod a gombot a szellőző oldalán. Kinyílt végre az ajtó a kis kerítés mögött. Fordulj meg, ugrás a tengeralattjáróra, majd jobbra haladva átmehetsz a kinyitott ajtón, és tedd a vezetéket a beugróban a sérült csőre, és kint beindul a lézer, és léket vág a hajó tetején.

Menj hát oda, mássz le a létrán, jobbra a beugróban vedd fel a lőszert, és a tekerentyűvel nyisd ki az ajtót. A másik zsilipet is nyisd ki, menj jobbra, lődd ki balra a világosabb deszkafalat, vedd fel a lőszert, és a folyosó végén is lőszert vehetsz fel a beugróban. Menj ki, menj jobbra, és a terem végében a polc előtt is lőszert lelsz. Visszafelé menve lődd szét jobbra a szellőző rácsát, mássz fel, kússz át rasjta, ugord át a nyílást, és a túloldalon is lődd szét a rácsot, és mássz le, a raktárba. A szürke ládán lőszert vehetsz fel, és a másik saokban is lőszer rejtőzik a láda mögött. Nyisd ki a gombbal az ajtót. Menj balra, és megint balra, lődd ki szemben a falat, és nyomd meg jobbra a fali gombot. Menj visszafelé, balra, és nyisd ki a zsilipajtót. Mássz fel a létrán, végezz a gyíkkal, kússz át a járaton, mássz le a létrán, és vedd fel a nagymedipackot, és a lőszert. Irány vissza a létrán, és ess le a szellőzőbe. Lődd ki a rácsot, és mássz be mögé. A vezérlőteremben nyomd meg a fali gombot, és nyisd ki a zsilipajtót. Mássz fel a létrán, a túloldalon futásból ess le a szemközti, alacsonyabb szellőzőbe, ugord át szemben a lyukat, kússz át a járaston, és mássz le a létrán. Visszaértél oda, hol bejöttél. Menj balra, jobbra és balra be a kinyitott ajtón, és a polcról tedd a magdévá a szürke kulcsot, a Silver Key-t.

Menj ki, jobbra, megint jobbra, és nyisd ki a fali gombbal az ajtót. Lődd le a gykokat, az egyik asztalról vedd fel a lőszert, majd kimenve balra, majd jobbra menj, be a szemközti raktárba, ahol már voltál, megnyomva a fali gombot. Most balra lődd ki a szellőző rácsát, mássz fel a résbe, a túloldalon mássz fel a létrán, ugorj át a baloldali járatba, a végén kapaszkodj fel a felső szellőzőbe. A túloldalon ess le a hálóban, és a folyosón végigmenve, jobbra nyisd ki az ajtót a kulcsoddal. A folyosó végén mássz le a létrán, a következő folyosó végén balra menj, be a torpedóraktárba, őld le a gyíkokat, vedd fel a feszítővasat, a Broken Crowbar-t.

Há-há. Érdekes egy feszítővas, nem működik, kell majd egy másik.

Nyisd ki a végén a zsilipajtót, és jobbra menve egy vezérlőterembe értél. Nyisd ki a szemközti zsilipajtót, majd menj vissza amerről jöttél, át a torpedóraktáron, és a következő folyosdón jobbra menj. Közben gyilkold a gyíkokat. A végén menj át a zöld dombon, és vedd fel az újabb Crowbar-t.

 Irány vissza a vaezérlőterembe, át a szemközt kinyitott ajtón, és balra feszítsd ki a falnak látszó szürke ajtót.  Csússz le, öld le a denevéreket, és a szürke, törött oszlopra állva kapaszkodj fel a szellőzőbe. A végén ess le a castornába, menj ki, öld le a fegyverest, és vedd el a kulcsát, a Managers Key-t.

Menj balra, vissza az előző pályára.

 

 

Dark Sewers másodszor:

 

Mentések -- Savegames

 

Ha visszamész az utolsó megölt katonához, akitől a kulcsot vetted el, ott most lőszert találsz. Menj utána fel a lépcsőn, és az előző pályára léptél. Nyisd ki a kulcsoddal az ajtót, menj balra, gyilkold le jobbra a fegyverest, majd továbbmenve balról is lesz egy. Menj be ott a raktárba, és a polcon lőszert vehetsz fel, a kis ládában meg egy teli marmonkannát találsz.

Menj ki, menj jobbra, majd balra be a sérült kerítésen, ott, ahol egy secret volt nemrég. Ha bemész, lehet, hogy még egyszer számolja azt a secretet, így akkor most a 69. secret-nél tartasz.

Ott is balra menj, lődd le a kinyílt ajtón előbambuló fegyverest, és mássz fel a falon, a létrán. Visszaértél a három kapuhoz. Menj balra, végig a csatornában, lődd le a fegyverest, és menj át mögötte az ajtón, és visszaértél még egy régebbi pályára.

 

 

Lab 41 V. másodszor:

 

Mentések -- Savegames

 

Menj balra, át a piros ajtón, fel a lépcsőn, juss át jobbra a tűzfújón. Menj balra, és balra többször is, balra a tűzfújós kerítéselőtt is, és egy raktárban kapaszkodj fel a sarokban az emeletre. Menj át a nyitott ajtón, balra a lépcsőn, balra a nyíló ajtón, majd bent, jobbra haladva, a kerítés mögött, tedd a fali foglalatba az összeillesztett robbanó anyagodat. menj ki,menj jobbra, és hosszúfutás után a fali gombbal kinyitható ajtóval, ahol már megszerezted a titkot, tehát azzal szemben menj be az ajtón, ess le a sarokban az alsó részre, menj vissza a folyosón, ússzd át a vizet, és a csavarhúzóval nyisd ki a piros ajtót. Menj be, ess a vízbe, és átúszol a Velencei pályára.

 

 

Canals of Venice másodszor:

 

Secret 70: Mentések -- Savegames

 

Ússz ki a kapu alatt, ússz jobbra, majd balra, a másodiknál megint balra, mássz ki a partra a lépcsőknél, és lődd le a fickót. Ugorj át jobbra, a túloldalra, és a casvarhúzóval nyoisd ki az ajtót. Balra a sarokban kismedipackot találsz, és húzd meg a fali kart is. Ugorj csak vissza a lépcsőhöz, menj fel, a téren menj balra, le a lépcsőn. Üssz be a kinyílt ajtó alatt, és lőszert vehetsz ott fel a 70. secret-ben.

Ússz vissza ki, mássz jobbra, partra, és a következő mólón ülj be a csónakba. Hajts jobbra, majd balra, és a lépcsós mólónál fordulj meg a csónakkal, úgy szállj ki belőle. A csavarhúzóval nyisd ki az ajtót, és látod, egy fickó lezárja a nemréág felnyitott ajtót, ahol a titkos hely volt. Lődd le a fickót, menj fel a lépcsőn, és mhúzd meg a fali kart. Időre megy a feladat, menthetnél is egyet. No ha meghúztad, rohanj ki, pattanj a csónakba, és balra tartva visszaérsz az előbbi helyre. Pattanj ki a csónakból, és bemenve a kinyitott ajtón, ha igyekeztél, felveheted az Old Key-t.

Menj ki, szemben fel a lépcsőn a térre, ott balra, a srokban fel a ládára. Lődd szét a falon a rácsot, és mássz ott be. A folyosó végén nyisd ki az ajtót a kulcsoddal. Ugrás fel, húzd ki, és told félre a fehér tömböt. Vedd fel a lőszert, és menj át a mögötted levő ajtón. Ugrás fel a folyosóra, és balra, húzd meg a fali kart. Irány vissza, ahol a lőszert találtad. Ott ugorj jobbra, a tetőre, juss el a másik sarokba, ott is felugrás a felemelkedettre, és ha siettél, akkor eljutsz az erkélyre. Menj be a nagykapun, lődd le a fegyvereseket, menj fel a lépcsőn, és jobbra menve húzd meg a fali kart. Irány fel az emeletre, lődd le ott is a kotnyeleseket, és hátul, a kis szekrényke fiókjából kiveheted a Silviano’s Key-t.

Ugorj át az oszlop oldalán levő deszkára, onnan a sarokba, és vedd fel a kis erkélyen a lőszert. Menj ki az erkélyre, balra ugrás a tetőre, juss le a földszimntre, és menj le a szemközti lépcsőn, ahol az első Velencei látogatáskor nyitottad ki a kettes ajtót a kereszttel, ahol a lépcső végét át kell ugranod a csapda miatt. Menj be ott ismét az épületbe, és a casvarhúzóddal nyisd ki az ajtót. Vedd fel a nagymedipackot, és visszamneve, a folyosón húzd meg a fali kart. Rohanuj ki, jobbra, a kis ládáról kapaszkodj fel, a felemelt tetőre, és onnan baléra ugrás gyorsan a másikra. Juss el az erkélyre, majd a sarokba ess le a földszintre, és a kulcsoddal nyisd ki az ajtót. A folyosó, a következő pályára vitt át.

 

 

23.  First Mission:

 

 

Secret 71: Secret 72: Secret 73: Secret 74:

Secret 75: Mentések -- Savegames

 

A folyosó végén felmenve, átmenve a piros ajtón, nyomd meg mind a kettő fali gombot, lődd szét a kerítés mögötti kapcsolódobozt, majd a baloldali gombot újra megnyomva kinyílik a piros ajtó, és bemenve 4 csomag lőszert találsz, a 71. secret-ben.

Kimenve menj balra, fel az előtted kinyíló piros ajtón, lődd le a fickókat, és látod, a létrán nem tudsz felmászni a tűzfújó miatt. Ki kell iktetne. Menj bara, át a sérült kerítésen, elő a pisztolyokkal, háttal csússz le, csimpizz blara, majd felmászva, előre- hátra ugrások közben lőj bele a kapcsolódobozbe. Felemelkedtek alatttad a platformok, így lecsúszhatsz rájuk. Jobbra menj, kapaszkodj fel a rácsra, majd egy fordulásos hátraugrásal elkapod a mögötted levő fali beugrót. Mássz fel, és nyomd meg a fali gombot. Kialudt a túz kint, a szobában, a létra alatt. Menj oda, mássz fel a létrán, majd jobbra csimpizve, a végén egy fordulásos hátraugrással a rácson találod magadat. A plafonon csimpizve jutsz el balra, a fali beugróba, ahol elengedve a létrát, elkapod a folyosót, és felmászva a szellőzőben tallod magadat. Lecsúszvas ugrod át a propellert, kapd el a fali repedést, csimpizz balra, majd leesve, csúszás, ugrás, és elkapod a propeller feletti beugrót. Az ajtó kinyíli, így felmászhatsz mögé. A folyosó végén, teljesen a bal fal mellett csússz le, ugrás, és a propeller mögé értél. Menj át jobbra, háttal ugorj hátra a lecsúszós rászre, majd előre, és elkapod a másik folyosót.

Jobbra menj, a fali gombbal kinyitsz egy ajtót. Balra a gomb mellett kapaszkodj fel a felső szellőzőbe, és ott jobbra tarva rohanj, a lassan bezáruló ajtó mögé, ahol lőszert vehetsz fel, a 72. secret-ben.

Menj vissza a gombhoz, mert lesz még egy időrefutás. :) Nyomd meg, mássz fel megint, rohanj amerre az előbb, de ne jobbra, hanem egyenesen. Ott ess le, rohanj balra, át a lassan bezáruló ajtón át. Ha nem sikerült elsőre az sem baj, mert a zárt ajtóval szemközt, a folyosó végén, a rács előtt, lőszert találsz. Menj vissza a gombhoz, és próbáld újra. Mopst teljesen a jobb fal mellett csússz le, ugord át a ventilátor, és kapaszkodj fel jobbra, a beugróba. A plafonrácson kapaszkodva jutsz át a túloldalra, majd a széles szellőzőnél középen csússz le, és ugord át a ventillátorokat. Lehet, hogy sérülsz kicsit, de sebaj. :) Menj balra, juss át a túloldalra, be a szellőzőbe, menj lefelé, és leesve a sötét terembe, lődd le a fickókat. Mássz fel balra a létrán, ugorj hátra a szellőzőbe, és balra. Nyomd meg a gombot, ess le az alső terembe, sőt, ott is középen mássz le a létrán, menj balra, a gőzfújónál nyomd meg a fali gombot, majd a túloldalon a másikat is. Menj, kapaszkodj fel a létrán, középen hátraugorva lőszert vehetsz fel, majd felkapaszkodva menj balra, a rácsra. Ugorj át a túlsóra, és feszítsd ki a kábelköteget, az Electric Wire-t.

A sarokban lőszert is találsz. Menj vissza a szemközti oldalra, ott tudod a helyére tenni a szerzeményedet. Mrnj át a piros ajtón, a fali gombbal nyisd ki a liftet, és liftezz egyet.

Innen kezdve nem tudsz menteni!

Rohanj jobbra, a lépcső után jobbra a kis ajtón át a raktárba, menj balra, mássz fel a létrán, menj balra, lődd le a fickókat, és vedd el az egyiknek a kártyáját, a Master Card-ot.

Irány vissza, az alsó raktáron át, ki a folyosóra. Menj jobbra, fel a kis lépcsőn, lődd le a fickót. A folyosó végén menj jobbra, fel a zongorához, ott nyisd ki balra az ajtót a gombbal, és átmenve rajta jobbra használhatod a kártyádat. Bent, a kis fiókos szekrényből lőszert vehetsz ki. Az asztalfiókban szintén lőszer lapul. Menj fel a lépcsőn, és balra ott is lelsz egy fiókos szekrény, ami szintén lőszert rejt. Menj ki, vissza a zongorához, és át mögötte az ajtón. Menj végig a folyosón, őld le a fickókat, a zongoránál fordulj vissza, mert kettő jön mögötted is, Menj, a lépcső melletti ajtót nyisd ki a kártyáddal. Mindkét kártyaolvasót használnod kell. Bent feszítsd ki az újabb Electric Wire-t.

Menj vissza a zongorához, és nyisd ki a fali gombbal a harmadik ajtót is. A konyha túloldalán told be a mozgatható tűzhelyet a falba, a rejtett folyosó végén menj be a hűtőkamrába, és vedd fel a lőszert. Ez volt a 73. secret.

Menj vissza a zongorához, és nyisd ki jobbra a kártyáddal az ajtót. Lődd le az akvárium mögött a fickót, és nyisd ki a fali gombbal a liftet. Mássz fel a létrán, a szellőzőbe. Menj lefelé, kússz át a résen, lődd le a fickót, a beugróban lődd ki balra, felugorva az 1. Zöld Monitort.

Menj ki az ajtón, és a zongorázni akaró fegyverest is lődd le. Jobbra menj, végezz a másikkal is, majd megint jobbra menj, és nyisd ki a kártyáddal balra, az utolsó ajtót. A kis fiókos szekrényben egy kártyát tallsz, a Swipe Card-ot.

Menj ki, jobbra, jobbra le a lépcsőn, a szemköztin is le, ott is jobbra, és nyisd ki a kártyáddal a piros ajtót. Balra menve nyomd meg a fali gombot. A beugróban, felugorva megsemmisítheted a 2. Zöld Monitort.

Ess le a törött rácsnál és a csövek között lőszert vehetsz fel, a 74. secret-ben.

Menj ki, fel a lépcsőn, jobbra fel a következőn, jobbra, a sarkon túl át az előtted kinyíló kis ajtón, és a hálószobában a kis fiókos szekrényből vedd ki az újabb kártyát, a Code Card-ot.

Használd is a kártyádat a falon, majd menj ki, balra le a lépcsőn, balra le a következőn, és nyisd ki a kódos ajtót. Láttad a kódot a kártyádon: 6974

Menj be, és megnyomva a fali gombot beindítod a gépezetet, ami egy időre sérthetetlenné tesz. Menj ki, végezz a fickókkal, menj fel a lépcsőn, fel jobbra a másikon, vedd el az ottanianak a lőszerét, ott is menj fel a lépcsőn, fel a keskeny lépcsőn is, végezz a két fickóval, és jobbra menve, fel a kis lépcsőn, kinyílik a kis ajtó előtted. Lődd le a könyvtárban a fickót, vedd el a lőszerét. Menj ki, balra, majd jobbra le a keskeny lépcsőn, a kinyíló ajtó után is jobbra, le a lépcsőn, és jobbra menve a lépcső előtt balra megtaláltad a nemrég felnyitott rácsot. Kússz át a járaton, és tedd a helyére a vezetékedet.

Menj ki, a folyosón jobbra, balra le a lépcsőn, és jobbra át a nyitott ajtón. Menj fel a kis lépcsőn, és a zárt ajtó előtt jobbra told be a mozgatható szekrényt a falba. Háromszor told meg, és kinyílik egy ajtó kint valahol, a folyosón. Menj ki, a folyosón jobbra, jobbra le a lépcsőn, szemben fel a másikon, és a sarkon túl balra, megtaláltad a kinyitott ajtót. Menj fel a kis lépcsőn, és a kis fiókos szekrényből vedd ki az Access Card-ot.

Menj ki, a folyosón jobbra, le a lépcsőn, fel a másikon, ott balra, fel a lépcsőn, és szemben a fali gombbal nyisd ki a kis ajtót. A kártyáddal nyisd ki a jobb oldali ajtót, és balra, az első beugróban, felugorva lődd szét a 3. Zöld Monitort.

Kint a folyosón menj balra, fel a zongorához, menj el balra, lődd le a fickót, éás nyisd ki balra az ajtót a kártyáddal. Folt van a szőnyegen. Bizony, az egy caspóajtó. Rántsd fel, ess le, a folyosó végén kússz át a járaton, át a kinyíló rácson a vezérlőterembe. A beugróban szétlőheted a 4. Zöld Monitort.

Megnénultak végre a radarok a tetőn, és a folyosón kinyílt a kijárati ajtó. Menj ki a piros ajtón, szemben át a következőm, a folyosón balra, menj fel a zongorához. Most is menj el mellette balra, a folyosó végén jobbra, és át a kijárati kinyílt ajtón. A fali gombbal nyisd ki a liftet, de még ne liftezz. Mássz fel a létrán, és a szelőző végén egy nagymedipackot találsz a 75. secret-ben.

Irány vissza a liftbe, és most már felmehetsz vele.

A következő, utolsó pályára léptél.

 

 

24.  Saudi Arabia:

 

Statisztika: Mentések -- Savegames

 

Lecsúszol az utcára. Úgy ügyeskedj, hogy a haver katonák lelőjék a rosszfiúkat, így az egyiktől elveheted a Pisztolyokat.

Továbbra se bántsd a haverokat, viszont a kis folyosón, az egyik váza nagymedipackot rejt. Menj ki, balra, és jobbra az első fali beugróban told be a falat. Hármat tolj rajta, majd balra menve végezz a kék burnuszos fickóval. Mögötted is jön egy rosszfiú, azzal is végezz, majd menj végig a folyosón. Ugord át jobbra a caspdát, menj jobbra, végezz a következő beduinnal, majd felugorva, a túloldalon leesve a másik folyosóra, szétlőve a vázát, egy kismedipack tulajdonosa lettél. Menj tovább, ugrás fel a keresztfolyosóra, majd át a capdán. Ugorj fel jobbra, a felső folyosóra, végezz a burnuszossal, a mögötted jövővel is, és az előzőtől elveheted a Jeep Key-t.

A folyosó végén ugorj át a szemközti beugróba, és told meg a kart. Leesve menj jobbra, körbe az épület körül, és be jbbra a kinyitott ajtón. A raktárba érve rengeteg beduin toppan eléd. Ha van kis eszed, szóljsz a havberoknak, végezzenek velük. Akárhogy is, végezz velük, és az egyik kismedipackot hagy rád, egy másik pedig rád testálja a Gate Key-t.

Menj ki, balra, és nyisd ki a kulcsoddsal a nagykaput. Ülj be a dzsipbe, és hajts felfelé. Üsd el a rengeteg beduint, majd hajts át a hídon, törd át szemben a falat, a folyosó végén balra a következő falat is, és hajts tovább. Sajnos a rohadt dögök hátulról is támadnak, így néha hátramenetbe kell kapcsolnod. A végén szállj ki a kis homokbuckán, végezz a két fegyveressel, ugorj át balra az oszlop mögé, és mássz fel rá. Ugorj át a fal melletti párkányra, mássz fel ott is az oszlopon, majd a párkány széléről egy helyből ugrással kapd el a plafonlétrát. CFsimpizz át a túloldalra, onnan balra ugorj, és kapd el az oszlopot. Mássz fel, fel a szemközti létrán is, és kapd el a középpső oszlopon a létrát. Mássz, kapaszkodj balra, a túloldalára, és onnan ugorj hátra a hídra. Menj balra, ugorj át balra a sarokba, onnan pedig a sziklabarlangba. Háttal ess le a lyukba, kicsit kificamítottad a bokádat, de menj be a folyosóba. Csússz le, és … és… vége is ennek a nagy kalandnak.

 

OBig

Videóvégigjátszás: Killer Gameplayz

 


Az oldalon közölt képek, a szöveges tartalom, illetve minden sajátkészítésû anyag, a © TR Editor.hu tulajdonát képezi. Azokat semmilyen formában nem lehet reprodukálni, másolni, terjeszteni, csak a szerkesztõség engedélyével.