.....................................................................

Relics of Power (Part 5)

Készítõ: Richard Hill (Seth94)

Letölthetõ - download: Innen

Csomagold ki a richard_hill_relics_of_power_part4.zip-et, a benne levő könyvtárat másold be akárhova, és az abban levő tomb4.exe-vel indulhat is a kaland.

Történet:

Az Antarktiszról való visszatérés után a Winston régész, felkéri Lara-t, hogy találkozzon vele az Usa-beli, Arizonai laboratóriumában, ahol Lára azt tervezi, hogy a négy relikviát összekapcsolja, és felhasználja.

Vélemény:

A pályakészítőnek biztos, hogy a TR3 a kedvence. Az előző részben az Antarktiszon, és Tinnosban kalandoztunk, itt pedig Nevadában. Teljesen olyanok a textúrák. És a végén a főnökharc sem olyan nehéz, mint az előző részben. Viszont azért kezdőknek még sem ajánlanám, vannak benne nehéz feladatok, ugrások. A negyedik secret megszerzése különösen nehéz volt nekem, vagy húszszor visszatöltöttem, mire sikerült. Összességében mégis ajánlom ezt a kalandot, változatos, elgondolkodtató feladatok vannak benne, és a továbbvezető utat sem könnyű néha megtalálni. Négy pályán, összesen 11 secret van ezek megszerzése is néha külön feladat. De nem fontos, ezek nélkül is végig lehet vinni. Fegyver, muníció, medipack van bőven, talán az MP5-el és a Deser Eage-vel kell kicsit spórolni az utolsó harchoz. Ezekkel könnyebb végezni.

Végigjátszás:

1.     Canyon Falls:

Secret 1: Secret 2:

Secret 3: Secret 4: Statisztika: Mentések -- Savegames

Lecsúszva menj jobbra, lődd le a kígyót, és az oszlop mögött vedd fel a kismedipackot. Lődd le a két keselyűt, menj balra, jobbra majd később. Menj hátra a kis épületre, és a tetejéről emeld le a lőszert. Menj most ki a gátra. Lődd le a keselyűt, és ess le jobbra az oszlopra. Mássz le a létrán, és menj be a gát mögé. Végezz a két fickóval, és balra a kis medence két oldalán a ládákról lőszert, és a Feszítővasat veheted fel.

Menj ki, egyelőre itt nincs más dolgod. A kis tónál jobbra indulj el, nekifutásból, vagy helyből ugrással juss el a létráig. Lődd le a vízben lubickoló krokikat, és a megjelenő keselyűt is. Mássz fel a létrán, ugorj hátra a sziklára, majd még egy létra következik. Fent fordulj meg, és ugorj a sarkon túli sziklára. Ess le kétszer, majd menj a beugróba, egy kismedipackért. Juss vissza a felső sziklára, fordulj meg, és nekifutásból kapd el a plafonlétrát. Csimpizz át a túloldalra, majd ess le az alattad levő sziklára, lődd le a keselyűt, majd kapaszkodj le, és csimpizz jobbra a sziklaperemen. Mássz fel, és juss be a sziklafolyosóra. Menj végig rajta, és a végén tolj egyet az útban levő tömbön. Kússz át jobbra a járaton, és egy nagy barlangba értél. Balra indulj el átugorva helyből, vagy nekifutásból a sziklákra, közben vigyázz, a lehulló kövekre is. Egy helyen, lekapaszkodva a fali repedésbe, jobbra csimpizve jutsz át. És most jön egy nehezebb ugrás. Nekifutásból kell elkapnod a szemközti sziklát, de teljesen töltsd fel magadat, mert a leeső kövek megölnek. Teljesen a fal mellett ugorj át, akkor megúszod. Ugrás a létrára, és mássz le. helyből ugrással, kapd el a fali rést, csimpizz jobbra, és mássz fel, ahol már lehet. Fordulj meg, és nekifutásból, kapaszkodás nélkül ugrás a baloldali sziklára, de teljesen a falhoz lapulj, akkor nem lyukadsz ki. Csússz le a létrához, mássz fel rá, mássz jobbra, a ferde sziklára ess le, és ugrás, kapd el a szemközti sziklát. Mássz fel, és egy lépés távolságból helyből ugorva kapd el a plafonlétrát. Csimpizz át rajta, amerre vezet, ess le a végén, és lecsúszva ugorj hátra, a hosszú párkányra.

A párkány teljesen szélétől, egy nekifutásos ugrással elkapod a fali repedés jobb szélét. Csimpizz balra, és mássz fel a résbe, és egy háztetőre érsz. Ugorj át a másikra, és vedd fel a lőszert. Ess le, a létra felöli részre, húzd meg a kapcsolót, és mássz fel a létrán a tetőre. Most a másik oldalon ess le, lődd le a fickót, és menj be abba az épületbe, amiben ládák vannak. Kis ládatologatás következik.

A jobb oldali láda egy kúszórést takar. Menj az utolsóhoz, mássz át rajta, és tolj egyet rajta kifelé. A mellette lévőt is told ki, mássz át rajta, és húzd félre. A következőt is húzd el, átmászva rajta tolj egyet, és az utolsón is húzz egyet. Mássz vissza, és be is bújhatsz a résbe. Átmászva rajta húzd meg a kapcsolót. Kússz ki, irány a másik épület, ott nyitottad ki az ajtót. Bemenve húzd, told a kapcsoló alá a ládát, és felmászva rá húzd is meg. Menj be a kinyílt rácson, és felveheted az első fogaskereket, az 1. Waterwheel Cog-ot.

Menj ki az épületből, jobbra kapaszkodj fel a sziklára, és a járat visszavisz a kis tóhoz. Vedd fel a lőszert, menj balra, keresd meg és tolj egyet a mozgatható tömbön, és lőszert vehetsz fel, az 1. secret-ben.

Menj jobbra, mássz fel a sziklára, a szélén felugorva kapd el a hússzú párkányt. Mássz fel, menj ki a végébe, de lassan, nehogy a fejedre hulljon pár kavics. A végéről egy nekifutásos ugrással kapd el a létrát, mássz fel, és a jobb oldali sziklára ess le. Ugorj át a másikra, irány a kúszórés, és visszaérsz a nagy tóhoz.

Ugorj egy fejest a vízbe. Jobbra ússz, mássz ki az oszlopon, és vedd fel a fáklyacsomagot. Lent a vízben lőszert is találsz.

Mássz ki az oszlopra megint. Szemben látsz egy rést a sziklafalban. Ússz be oda, és lőszert vehetsz fel, a 2. secret-ben.

Most a gát felé ússz, és mássz ki a kis oszlopra, jobbra. Egy nekifutásos ugrással jutsz el a gát túloldalára, ahol lelőhetsz egy fickót. A gát oldaláról ugorj balra a sziklafal előtti sziklára, onnan a következőre, és fordulj a tó felé. Ugrás az oszlopra, és vedd fel a kismedipackot. Irány a víz, juss el ismét az előbbi sziklára. Helyből ugorva a lecsúszósra. Kapd el a létrát, mássz fel, oldalt be a beugróba, és onnan ki a másikra. Juss el a létrához, mássz fel, ugorj hátra a kis párkányra, és mássz fel a beugróba gyorsan. Végezz a keselyűvel, majd a létra feletti sziklát kapd el, balra ugorva. Továbbra is balra kell továbbjutnod, én javaslom az egy lépésből nagyugrást. Tehát egy lépés hátra a szélétől a sziklának, séta egyet, majd ugrás, így simán átugrod a sarkot. Továbbra is balra haladj, a hosszú párkányra érve látogatót kapsz. Végezz a szárnyassal, majd továbbugorva lőszert is felvehetsz. Ugorj vissza, és most lefelé haladj. Juss el a vízesés melletti sziklára, és onnan oldalt a fali folyosóra egy nekifutásos ugrással a saroknál. Mássz le a létrán, és beérve az épületbe húzd meg a kapcsolót.

Irány vissza a vízesés melletti párkányra. Kapaszkodj fel a vízesésre, kússz át a túloldalára, és vedd fel a nagymedipackot. Irány vissza, és most haladj lefelé. Lődd le a kígyót, mássz le a létrán, vagy csússz le a tetőn, végezz a fickóval, és bemenve a házba jobbra fáklyacsomagot találsz, balra pedig a feszítővassal kinyithatod az ajtót. Lődd le a fickót, és vedd fel újra a leejtett feszítővasat. Bemenve jobbra vedd fel a Compound Access Card-ot.

Irány vissza a tóhoz, közben még a házban öld le a fegyverest.

Irány vissza a gát jobb oldalára, és ismét indulj el a falon levő sziklákon, irány a létra megint, sőt, a másodikon is mássz fel, és ugorj hátra megint a kis sziklára. Innen most a gát felé fordulj. Ugrálj a platformokon, sziklákon, és amikor a gáttal majdnem egyvonalban érsz, innen messziről is lelőheted a gáton sétáló fegyverest. Ugorj a vízbe, mássz ki a gát jobb oldalán ismét, és juss el a létrához, most már nyitva van a csapóajtó. Mássz fel a gátra. És menj vissza a pálya elejei vízeséshez. Ugorj a vízbe, ússz át a járaton, és kimászva a vízből, lődd le a kígyót, és a kártyáddal nyisd ki a kaput. Lődd le a két fegyverest, az egyiknél lőszert találsz, a házban pedig fáklyacsomag lapul.

Mássz fel a ház előtti ládára, onnan ugrás a háztetőre. Ugorj vissza a kapu melletti oszlopra, ahol kismedipackot találsz. Ugrás vissza a tetőre, és a szögesdrót mellől, egy ferde ugrással kapd el a kerítésen kívüli fali repedést. Csimpizz balra, mássz be, és lőszert vehetsz fel, a 3. secret-ben.

Menj balra a házaknál, és egy sziklán gránátlőszert találsz. Menj be most a raktárba, végezz a fegyveressel, a sarokban vedd fel a fáklyacsomagot, lődd le a fickót, és a másik sarokban húzd meg a kapcsolót. Irány vissza, az első ház tetejére. Jobbra a szögesdrót mellett nekifutásból ugrás a felemelkedett rácsra, onnan a háztetőre, majd a túloldalon, a fal mellől nekifutásból elkapod a kerítés oszlopát. Csimpizz le jobbra, csimpi át a kerítésen, és leesve húzd meg a kapcsolót. Mássz fel a létrán, és ugorj hátra, át a kerítésen. Menj be a kinyílt ajtón, lődd le a fegyverest, és a fickót, feszítsd ki az ajtót, és lemenve a sötétbe fáklyacsomagot találsz, húzd meg a fali kapcsolót is, és vedd fel a 2. Waterwheel Cog-ot.

Kifelé menet két fegyveres jön szembe, vedd el tőlük a kismedipackot, és a lőszert. Menj vissza, be az első épületbe, ott nyílt ki egy ajtó. Bent lődd le a fickót, és vedd fel a lőszert, a másik ablakban is van shotgunlőszer, és persze az UZI.

Menj ki a táborból. Mielőtt a vízbe ugranál, balra a sziklákon ne hagyd ott a lőszert. Ússz vissza a járaton, és irány a gát. Menj le oda, ahol a feszítővasat találtad, de most a bejárattal szembe menj, hátra a ládák mögé. Nyisd ki az ajtót, és tedd a két fogaskereket a helyére, és húzd meg oldalt a kapcsolót. Beindul a gépezet, és feltöltődött kint a kis medence vízzel. Ugorj hát bele, húzd meg a vízi kart. Ússz át a kinyílt csapóajtón, át a járaton, és figyelj felfelé, mert lefelé úszva is van egy vízi kar. Húzd meg, de mielőtt felúsznál, fordulj meg, és ott is húzd meg a kart. Most már felúszhatsz, nyitva van a csapóajtó, és kimászhatsz a vízből. Egy folyosóra értél.

Két út van. Van egy jobb oldali, és egy baloldali. A jobb oldalinál van egy alacsonyabb rész, oda futásból is fel lehet ugrani. Jegyezd meg. No, meg azt is, hogy ott a folyosó végén van egy zárt ajtó, az zárja el a titkos helyet, és csak egy rövid időre nyílik ki. Menj a baloldali folyosón, és meglátod a ládán a Detonator Key-t.

Állj mögé, szemben a bejárattal, mert amikor felveszed, akkor nyílik ki a titkos ajtó, de cak egy rövid időre. Tehát gyújts egy fáklyát, és ments egyet, mert sokszor vissza fogod tölteni, ha meg akarod szerezni a titkot. Tehát ha meggyújtottad a fáklyát, vedd fel a kulcsot, ugorj hátra, és nekifutásból ugorj ki a folyosóra, helyből ugorj fel balra, a ládára, és onnan oldalugrással a folyosóra. Perdülj meg, gyorsfutás a folyosó végén, a baloldalra célozz, akkor jó, ha még nem látod a fickót. Leesel balra, a folyosóról, egy oldalugrással fent leszel a jobb oldali folyosón. Fordulj balra, és gyorsfutással bejutsz a záruló ajtó mögé. Huhhh, ez nehéz volt. :) Visszatöltöttem vagy húszszor. :) Ha sikerült, egy nagymedipack a jutalmad, a 4. secret-ben.

Ússz vissza, mássz ki a vízből, lődd le a fegyverest, juss fel a létrán a felső területre. Menj vissza a pálya elejére, és be szemben a barlangba. Jobbra menve használd a kulcsodat, bent vedd fel a nagymedipackot, és a baloldali beugróban használd a detonátort. Kifelé menet végezz a fegyveressel, kövesd a robbantózsinórt, ugorj fel a sziklára, kapaszkodj fel balra, majd kövesd a folyosót. A végén lesz egy kúszórés, majd felfelé kell haladni, végül lekapaszkodva leesni egy barlangba. Továbbmenve a következő pályára léptél.

2.     The Factory.

Secret 5: Secret 6:

Secret 7: Secret 8: Statisztika: Mentések -- Savegames

A folyosó végén ugrás a vízbe, gázolj át a sekély vízen, kapaszkodj fel balra, és megint kiérsz a szabadba, és persze még mindig Nevadában. :) Gyilkold halomra a kígyókat, a keselyűket, és a pajszerral felfegyverzett fickókat. Nyisd ki a vonat mellett balra az ajtót, újabb öldöklés, majd indulj el a vonat mögötti részre. A kis pocsojánál öld le a keselyűt, majd bemenve a garázsba öld le a fickót is. Jobbra a láda mögött fáklyacsomagot vehetsz fel, és a teherautó mögött, húzd meg a kapcsolót. Mássz le a lenyílt csapóajtónál, és egy sötét raktárba értél. Gyújts fáklyát, és jobbra a ládákon vedd fel a fáklyacsomagot. Előtte van egy mozgatható láda. Húzz egyet rajta, majd a bejárat felé húzz kettőt, és utána tolj hármat rajta a szemközti oldalra. Tolj egyet rajta balra, és végre rámászva meghúzhatod a kapcsolót. Kinyílt az ajtó. Végezz a fickóval, és menj be rajta. Látod már am it fel kéne venned, de itt nem tudod. Ugord át jobbra a csövet, és hátul nyomd meg a fali kapcsolót. Menj ki a szabadba, menj vissza az előző ajtó mögé, amit kinyitottál a vonat mellett, és balra, felveheted, amit a szállítószalag oda kivitt, a Bay D Access Key-t.

Menj ii, és a vonat hátuljával szemben menj tovább, öld le a kígyót, és mássz be a kúszórésbe. A túloldalon egy kis vizes terembe értél. Ugrás a vízeséshez, onnan a túloldali lecsúszós részre, majd elkapva a sziklát, felmászva, a beugróban lőszert vehetsz fel. Ugrás a vízbe, vedd fel a fáklyacsomagot, majd a lőszert, ússz át az átjárón, és mássz ki a vízből. Húzz egyet a mozgatható sziklatömbön, told félre, húzd félre balra, majd a mögötte levőt is húzd ki. Irány vissza a bázisra. A vonatnál menj most jobbra, be a falon levő folyosóra. Eljutsz a félretolt tömb mögötti területre. Lődd le a keselyűt, a kígyót, és a fickót. A kinyitható bejárattal szemben vagy egy beugró a falon, mássz be oda, és gránátlőszert vehetsz fel. Nyisd ki most már az ajtót, a kulcsoddal. Lődd le a fegyverest, és a fickót. Vedd fel a lőszert, és a magas ládán a kismedipackot. Nyisd ki az ajtót a fali kapcsolóval, és menj át rajta.

Lődd le a kutyát, és a gazdiját, kimenve a szabadba vedd fel balra a nagymedipackot. Visszamenve húzz egyet a mozgatható ládán, majd told be a sarokba. Most a felsőn húzz egyet, utána aza alatta levőt húzd ki, így feltárul a rejtett folyosó. Menj át rajta, menj el az üvegvitrin mellett, lődd le a kutyát, és a fickót. Nyisd ki a WC-t, és fáklyacsomagot, valamint a Shotgun-t veheted fel.

Látod a kis szerelvényen, és alatta a felvehető cuccot? No az egy secret lesz, de még nem tudod felvenni. Helyette lődd szét a szerelvénytől jobbra levő rácsot a falon, menj be, és mindkét oldalon húzd meg a kapcsolót. Felnyílt egy rács a laborban. Menj ki itt a szabadba, és balra gránátlőszert vehetsz fel, jobbra pedig két keselyűt, és egy kígyót is kinyírhatsz. Menj vissza az üveges laborhoz. Balról, fellépve a csövekhez, egy helyből ugrással elkapod a labor tetejét. Mássz fel, a túloldalon le a létrán, kússz át a résen, végezz a fickóval, és vedd el a kártyáját, a Keycard Type A-t.

Menj ki a laborból, ki a szabadba, menj jobbra a sziklában levő járaton, és balra menve a vízben ússz vissza, menj vissza az előző helyszínre, ott is be a garázsba. Nyisd ki az ajtót a kártyáddal. Menj be, a folyosón nyomd meg a gombot, és a fali kapcsolót is húzd meg. Ez egy időkapcsoló, úgyhogy majd visszajövünk ide nemsokára.  Lenyílt egy csapóajtó valahol. Menj visszafelé, a baloldali folyosón, és a fali kapcsolóval nyisd ki a nagykaput. Lődd le a kutyát, és a fegyverest, és vedd el a lőszerét. Menj vissza, és balra a folyosó végén nagymedipackot lelsz. Irány visszafelé, és menj át azon az ajtón, amit a folyosó gombjával nyitottál ki, így visszaérsz abba a terembe, ahol a kártyát megszerezted. De nem ez a lényeg, hanem hogy kint a folyosó végén az időkapcsolónál, ami egy csapóajtót nyit ki egy kis időre, no, ott ments egyet. Húzd meg a kapcsolót, perdülj meg, futás be jobbra a kis terembe. Kússz át a résen, mássz fel balra a létrán, csimpizz balra, ess le a labor tetejére. Gyorsfutással rohanj ki, rohanj jobbra, ess le, irány be a folyosóra, ott is jobbra szaladj a végén, és a nagyteremben a vonat előtt jobbra rohanj, ott van a lassan bezáruló csapóajtó. Nem volt túl könnyű ugye? :)

Ess le, és juss át a lézereke. Az elsőn, amikor elmegy az alacsonyabb, fuss utána, és ha elment a felső, gyorsan kapaszkodj fel jobbra a beugróba. Nyomd meg a gombot, de figyeld meg itt a zárt rácsot, vissza kell még ide. Mássz le, juss át a lézereken, amikor elmegy balra az alacsony, akkor mássz le, mert a felső alatt elférsz. A második lézer nehezebb. Amikor elmegy, menj utána pár lépést. Várd meg, amíg jön feléd, ugord át, gyorsan kúszásban juss el a falig, ott felállhatsz. Amikor elment, lépj oldalt kettőt, és kapaszkodj fel a folyosóra. Ott is nyomd meg a gombot, majd térj vissza az első gombhoz, ott nyílt ki a rács. Legjobb, ha visszamész teljesen a lézereken, és onnan jutsz fel ismét az első gombhoz. No, kússz át a járaton, és jön a harmadik lézer. Kússz az emelkedőig, és várd meg amíg elmegy feletted. Állj fel, és futás a folyosó végébe. Kússz át a résen, öld le a fickót, és felveheted a Flood Control Disk-et.

Nyisd ki az ajtót, lődd le a fegyverest, és vedd fel a kismedipackját. Ismét menj vissza a laborba, felmászva a tetejére, le a létrán, át a résen a kis szobába. Kimenve a lépcsőn balra menj, de mielőtt a szabadba kiérnél, jobbra a panelon használd a diszkedet. Egy medencét töltöttél fel valahol. Menj ismét át az üvegtetőn, leesve menj balra, ki a ládatologatós szobából, és be balra a másik ajtón. Mássz le ott a lenyílt csapóajtónál a létrán, a folyosó végén a fali kapcsolóval nyisd ki az ajtót, lődd le a kutyát, és gazdáját, és kapaszkodj fel a medence tetejére. Ugrás a vízbe, húzd meg a kart, és ússz át a megnyílt átjárón. Mássz ki a vízből, kússz át a cső alatt, és nyomd meg a fali gombot. Kússz vissza, és balra vedd fel a Bay X Access Key-t.

Ússz vissza, mássz ki a medencéből, irány vissza a ládatologató termen át a szabadba. Menj jobbra be a másik ajtón, ott is jobbra, majd a vonat előtt, menj ki a szabadba, és lődd le a fegyverest, elvéve a kismedipackját. Úgy sem kell az már neki. :) Menj vissza a ládatologatós terembe, ott szembe menj a láda mögötti járatba. Eléred azt a termet, ahol a vonaton látod a titkot. No, ott menj ki a szabadba, menj jobbra, és nyisd ki a kulcsoddal az utolsó ajtót. Lődd le a fickót, nyisd ki balra az ajtót, lődd le a kutyát, és a három fegyverest, és vedd el az egyiktől a Keycard Type B-t.

Menj ki a völgybe, és fáklyacsomagot, és a sziklán lőszert találsz.

Menj ismét be, és balra, le a létrán, felugorva lődd ki a rácsot, és átugorva oda, kapaszkodj fel a kis folyosóra, ahol egy nagymedipackot vehetsz fel az 5. secret-ben.

Továbbra is lefelé menj a másik létrán, és nyisd ki a kártyáddal az ajtót. Öld le a fickót, és kapaszkodj fel a plafonra. Most a daruk okoznak bonyodalmat. Juss át rajtuk, középen egyszer menj jobbra, és a beugróban megtalálod az MP5-öt.

Folytad az utadat a szemközti beugróba. Itt figyeld meg a most még zárt csapóajtót. Haladj tovább a következő beugróba, majd átmenve a folyosón, balra az utolsóban húzd meg a fali kapcsolót. Irány vissza az előbbi helyre, ott már lenyílt a csapóajtó. Mássz le a létrán, és a kapcsolóval áramtalanítod kint az oldalfolyosót, és ne felejtsd el, azt a vonatot is, ahol a titkot láttad. Menj hát le a terembe, át az áramtalanított folyosón, és nyomd meg a gombot a falon. Menj vissza a terembe, jobbra mássz fel a létrán, és menj a felnyílt tetejű gombhoz, és nyomd meg. Menj le ismét a terembe, és jobbra a beugróban lődd ki a szellőzőt. Menj be és a folyosó végén felveheted a Storage Access Key-t.

Vissza felmászva a karzatra, lődd le a fegyverest, és vedd el a lőszerét. Felmászva a létrákon, menj ki amerről idejöttél, és be balra az áramtalanított vonathoz, aminek az elején, leguggolva lőszert vehetsz fel, a 6. secret-ben.

A terem túloldalán nyisd ki most a nagy ajtót a kulcsoddal. Egy rakétasilóba érkeztél. Menj körbe, le a létrán, de vigyázz a lézerekkel. Guggolj le mindjárt, akkor megúszod. Gyorsan fuss oldalra, és mássz be a kis beugróba. Juss át most a lézereken a másik irányba, lődd szét a szellőzőt, mássz be gyorsan, és a folyosó végén jobbra, húzd meg a kapcsolót. Ismét juss át a lézereken a túloldalra, és kapaszkodj le a rakétákhoz. A túloldalon menj be a folyosóra, és fuss a lézer után, de az egyenes részen várd meg, amíg szembe jön, ugord át, és gyorsan kússz be a résbe. A túloldalon, a folyosó végén lődd le a fickót, és a beugróban vedd fel a Desert Eagle-t.

Mássz le a létrán, és egy ládákkal teli terembe értél. A baloldalin tolj kettőt, majd bemenve a sötét szobába, a baloldalit told meg, majd a baloldalára menve, tolj rajta amennyit csak tudsz. Told utána a legelső tömböt, így a másikat is el tudod húzni, és mögé menve a kis gödörben megtalálod a Grenada Gun-t, a 7. secret-ben.

Told vissza a secrethez a két tömböt, és lent is van egy mozgatható, húzz egyet rajta. Állj rá, és tolj kettőt a felsőn, majd a jobb oldalit told be kétszer, és balra a mélyedésben meg is találtad a Drill Controll Disk-et.

Juss vissza a lézeren, úgy, hogy kússz utána, és amikor fel tudsz állni, ugorj balra, oldalra a beugróba. Onnan már simán átjutsz a rakétákhoz. Menj a túloldalra, kapaszkodj fel a folyosóra, és amikor a az alsó elment, ess le a folyosóra, és kapaszkodj fel a létrára. Itt most sem az alsó, sem a felső nem ér el. Amikor a felső elment, de jól időzítve, gyorsan mássz fel, és ha megúsztad mássz ki a folyosóra. Menj vissza a secretet rejtő vonathoz, öld le a két fegyverest, és a kutyájukat is. Menj ki, menj be jobbra a másik ajtón, fel a lépcsőn, és tedd a helyére a diszket. Felemelkedett a gomb felett a búra, nyomd hát meg, beindítva kint a nagy alagútfúrót.

Menj át mellette, menj a szakadékig, ott jobbra ugorj fel a sziklára. Jobra ess le a sarokban levőre, majd balra, a lentebbire. Onnan ugorj a létrára, mássz le jó a feléig, majd ugorj hátra a kis sziklára. Mássz be a résbe, és gránátlőszert, shotgunlőszert vehetsz fel, a 8. secret-ben.

Mássz le most már a létrán, lent csússz le a sötét barlangban, és a következő pályára léptél.

3.     Winston’s Lab.

Secret 9: Secret 10: Secret 11:

Statisztika: Mentések -- Savegames

Menj a sziklafolyosón, ugorj fel a szikára, onnan balra a magasabbra, és onnan is tovább a kis sziklapárkányra. Onnan már eljutsz a felső részre. Egy hatalmas gáthoz értél. Menj balra, és húzz a mozgatható ládán hármat. Menj mögé, gyilkold le a munkást, és a baloldali utolsó ládát told meg háromszor. Lődd le a fegyverest, majd a melóst, a kutyát, és még egy fegyveressel gyűlik meg a bajod. Mássz fel a kék oszlopon, egy fordulásos (+END) hátraugrással kapd el a rést a falon. Mássz be, a túloldalon le a folyosóra, majd ismét fel kell kapaszkodnod a felső sziklára, újabb kúszás, és a végén nehogy leess, hanem csimpizz balra a fali repedésben. Mássz fel a beugróban, majd a plafonlétrán át eljutsz az épület tetejére. Menj jobbra, és a szögesdrót előtt kapaszkodj fel a másik plafonlétrára. Csimpizz el a végére, ess le, és SÉTÁLVA menj be a szögesdrótra, vedd fel a lőszert, és húzd meg a kapcsolót. Irány vissza a plafonlétrán át az épület másik részére, a végén leesve elkapod a ház tetejét. Keresd meg a lenyitott csapóajtót, mássz le, végezz a fickóval, vedd fel a fáklyacsomagot, és átmászva a sárga ládán, a kapcsolóval kint, egy másik ajtót nyitsz ki. Nyisd hát itt is ki az ajtót, végezz a kutyával és a gazdájával, menj ki, keresd meg, amit kinyitottál, és menj be az épületbe.

Előtte azonban szerezzük meg a következő titkot. Menj hát ki, és látsz szemben, fent a falon egy rést. Menj hát oda, alá, és a ferde részeken ugorj előre, hátra, és kapaszkodás nélkül fel fogsz tudni ugrani a rés előtti kis párkányra. Kússz be a résbe, és shotgunlőszert találsz ott, a 9. secret-ben.

Menj most az épület másik oldalára, ahol kinyitottad az ajtót. Menj be, végezz a fickóval, vedd fel az ablakban a lőszert, és szemben vele, amikor kialszik egy pillanatra a tűz, fuss át, és húzd meg a faléi kapcsolót. Irány vissza, és pattanj a quadra. ITT MENTS egyet, mert a quadon nincs lükverc. :)

Hajts óvatosan ki, be ne szorulj, és menj körbe az épültnél, ki a kitolt ládánál, és ahol az első fickót megláttad, annál a zárt ajtónál hagyd a quadot. Szállj le róla, menj ki a gáthoz, és a középső oszlopra mássz fel. Fordulásos ugrással kapd el mögötted a fali repedést, csimpizz el balra, és mássz fel a beugróban. A plafonlétrára felkapaszkodva jutsz el a gátra. Kutasd át a kis vizeket, mert kismedipackot, uzilőszert, és gránátlőszert vehetsz ott magadhoz. Menj balra, amerre a kismedipack volt, ott van egy mély akna, lent vízzel. De ne ugorj a vízbe, hanem ugorj át a sarokba a kis sziklára, majd ess le balra, a ferdére, kapd el a peremét, ess le az alattad levőre, majd még lejjebb esve menj be a folyosóra. A kapcsolóval nyisd ki az ajtót, lődd le a patkányt, húzd meg a kapcsolót, és jegyezd meg, itt van egy kódkártya foglalat is. Lődd ki a szellőzőt, és juss át a szünetelő lángfújókon a másik szobába. Végezz a fegyveressel, és told a két mozgatható ládát a magasabb elé, hogy kihúzhasd azt, és mögötte meghúzhasd a kapcsolót. Vedd fel az ablakban a lőszert. Irány vissza a vízhez, át a lángokon. Mielőtt a vízbe ugranál, nézz át a hosszú sziklára, mert lőszer lapul ott. Most ússz át a járatokon, kiérva a gát elé ússz jobbra, mássz ki a szürke, ferde kőre, és ugorj hátra az oszlopra. Lődd le a krokit.

Ugorj a vízbe, az utolsó vízesésnél ússz be a járatba, mássz a partra a túloldalon, ugorj át a szemközti részre. Kapaszkodj fel a sziklára, és ugorj át szembe a beugróba. Onnan megfordulva jobbra kell ugranod, majd onnan az ablakba. Lődd ki a szellőzőt, végezz a fickóval, és menj be a terembe. Ott mis van lőszer az ablakban, majd kapaszkodj le a felnyitott csapóajtón. Lődd le a patkányt, kússz át a résen, és a túloldalon egy propellerterembe értél. Lődd le a fickókat, és a kutyát, vedd fel az egyik ládáról a fáklyacsomagot, és a túlsó bal sarokban úgy tologasd a ládákat, hogy a felsőről elkaphasd a plafonlétrát. Csimpizz át rajta a folyosóra, és a végén bekúszva vedd fel a Warehouse Access Key-t.

Irány vissza, ahol a quadot hagytad. Ott nyisd ki a kulcsoddal az ajtót.

Kimászva a lenti folyosóról balra a ládára állva húzd meg a kapcsolót, így felnyílik ott a rács, és visszaérsz egy előző terembe. Ugrás a vízbe, és ússz ki a gát elé. Ismét a szürke ferde platform segítségével juss fel a sziklára, majd fordulj a vízesés felé, és ugorj át oda balra mellé. Most a vízesés másik oldalán levő szürke, lecsúszós részre kell ugranod, de úgy, hogy háttal lecsúszva elkapva a peremét. Én egy fordulásos ugrással oldottam meg. Ha sikerült, csimpizz jobbra, és mássz fel mellette a sziklára. Ugrás át a vízesésen, és most egy nehéz ugrás következik. A következő szürke, ferde kő után van egy egyenes, kis háromszögletű szikla. No oda kell eljutni. De hogy? Hát egészen, az oszlop mellől, egy helyből ugrással sikerülni fog. Ha megvan, ne ugorj fel balra a sarokba, innen könnyebben jutsz át a sarokban levő szürke, ferde részre, és onnan a plafonlétrát kell elkapnod. Innen pedig a sétából-gyorsfutásos ugrás alkalmazd. Vagyis egy lépésre hátra a szélétől, nyomd a sétát, majd egy lépés után az ugrást, és ha jól csináltad lecsúszol a szürke kövön, de rögtön ugorj ott, és elkapod a plafonlétrát. Csimpizz át a túloldalra, leesve kapd el az oszlopot. Mássz fel, és indulj el jobbra, ez már gyerekjáték. Ha nem megy, ott vannak a mentéseim, használd nyugodtan. :)

Mássz fel a létrán, és a quad előtt nyisd ki az ajtót. Lődd le a mögötted loholó kutyát, és a gazdáját, menj a WC-be, lődd le a patkányt, és vedd fel a nagymedipackot. Ülj a quadra, hajts be, jobbra, majd balra a mélység körül, a túloldalon óvatosan, fékezve engedd leesni a motort. Hajts a járatokon át, amíg fel nem jutsz a gát tetejére. Szállj le ott gyorsan, és végezz a fegyveressel, irány megint a motor, és menj vele balra, lent a szögesdrót vonalában át tudsz hajtani a vízfolyásokon. Mielőtt áthajtanál, az utolso pilléren is, szállj le a motorról. Csússz le ott, ahol vége van a szögesdrótnak, helyből ugorva kapd el a falon a rést, mássz be, és lőszert, kismedipackot vehetsz fel, a 10. secret-ben.

Irány vissza a motorra. Hajts át az utolsó pilléren, és megállás nélkül ugrass át a mély szakadékon, a jobb oldalon. Gyorsan parkolj le, szállj le és végezz a fegyveressel. Lődd ki a szellőzőt, juss át a tűzfújókon, és mássz le a létrán. Lődd le a fickót, és vedd el a kártyáját, a Power Activator Card-ot.

Irány vissza fel a quadhoz. Kapaszkodj fel a tűzfújónál, ha szünetelt mássz fel a kettőt közé, és amikor a felső is szünetet tart, akkor ugorj hátra. Rohanj át a felsőn is, és pattanj a motorra. Ugrass vissza a szakadékon, és szállj le róla. Irány a gát tetejére. Csússz le a szögesdrótok mögött, ugrás a vízbe, és ússz be a járatba. Juss el ismét az első szobába, majd a kúszórésen át a másikba, és használhatod a kártyádat. Irány vissza a kúszórésen át, és látod, a csapóajtóig megtelt ott minden vízzel. Ugorj ott bele a vízbe, ússz át a járaton, jobbra ússz a fal mellett amennyire lehet. A túloldalon a cső alatt húzd meg a vízi kart, ússz be a cső előtti kinyílt ajtón, és felúszva levegőt vehetsz. Ússz vissza le, vedd fel a lőszert, és a kismedipackot. Ismét ússz fel, mássz ki, és a két propellernél kell átjutni. AS megoldás az, hogy középen menj közel, és amikor már leléptél a kúszójárathoz, akkor guggolj le, és mássz át alatta. Az egyik oldalon a fali résben megtalálod az Electronic Chip-et.

A másik mögött pedig egy kapcsolót húzhatsz meg. Bizony, irány vissza a víz, ússz át a kapun, ússz balra, és a magas láda felett nyílt ki egy csapóajtó. Ússz hát ki, ússz balra, és megint balra, de a fal mellett, és egészen lent, csak a következő sárga ládáknál ússz fel, és át a résen. Kimászva a vízből mássz fel a létrákon, és visszaértél oda, ahol a quaddal hajtottál felfelé. Menj most lefelé, egészen addig, míg szemben a falon egy lámpa ég. Ott mássz fel balra, a sziklára, ugrás a másikra, majd egy helyből ugrással, kapd el a sziklapárkányt. Mássz fel ugrás tovább, a fali beugróból ismét helyből ugrással kapd el a felső sziklát, és felérve a kerítésig, húzd meg a kapcsolót. A kapcsolótól jobbra mássz fel a sziklára, helyből ugorva kapd el a fali repedést, csimpizz balra, és mássz fel a beugróba. Ugrás le a tetőre, sétálj, de SÉTÁLJ át a szögesdróton, és felmászva a tetőre lőszert, és fáklyacsomagot találsz ott. Sétálj át a túloldalon is a szögesdróton, és kapaszkodj le a tetőről.

Menj be az épületbe, be a kinyitott ajtón, tedd a diszket a helyére, és a felemelkedett buroknál nyomd meg a gombot. Kifelé öld le a fegyverest, és menj be a WC-be. Balra menj, kapaszkodj fel a résbe, a túloldalon kapaszkodj le, és juss le a mélybe a széles sziklafolyosóra. Ugrás a vízbe, ússz át a folyosókon, és amikor kimászol juss fel a sziklára, onnan helyből ugrással kapd el a magasabbat. Ugrás a fali rést elkapva, csimpi balra, és mássz fel a fali beugróban. Helyből ugorj a kis párkányra, majd a következőre is ugyanígy, és most balra a vízesés utáni létrára kell eljutnod. Én az egylépésből nagyugrást használtam, de már nem írom le, hogyan kell, olvass vissza, vagy kérj segítséget a fórumon, vagy e-mailben. :) Ha sikerült, csimpizz balra, a sziklára, onnan a plafonon kapaszkodva jutsz tovább, majd irány a fali rés. Mássz be, a túloldalon juss el a vízeséshez, nekifutásból kapd el a létrát, mássz fel, és egy széles barlangba értél, ahol gyanúsan balra, kőgolyók várnak, hogy szétlapítsanak. De szemben látsz egy fali beugrót, igaz, hogy ferde, lecsúszós, de arra jó, hogy odarohanj, ráugorj, és amíg lecsúszol, a golyók elmennek. Menj vissza ahonnan a golyók lezúdultak, kússz be a résbe, és MP5-ös lőszert találsz ott az utolsó, a 11. secret-ben.

Menj lefelé, középen csússz le, időben ugorj, és átjutottál a szakadék felett. Juss le a gödör aljába, mássz fel a sziklára, majd onnan nekifutásból kapd el a fali rést. Mássz be, a túloldalon vedd fel a kismedipackot, és húzd meg a kapcsolót. Egy platform emelkedett fel a szakadéknál. Juss vissza a gödörbe, fel ismét a sziklára, onnan nekifutásból ugrás a szemközti ferdére, és ugorva elkapod a sarokban levő sziklát. Annak bal széléről felugorva elkapod a fenti részt és felmászva felértél. Menj jobbra, át a sziklafolyosón, mássz fel a létrán, és visszaérsz oda, ahonnan a golyók lezúdultak. Csússz le amost a baloldalon, rá a felemelt platformra, onnan nekifutásból kapd el a túloldali fali rést. Mássz be, a túloldalon most még ügyet ase vess a baloldalon rád várakozó golyónak. Menj jobbra, és leérve egy kis vezérlőterembe, vedd fel balra a lőszert, és húzd meg jobbra a kapcsolót. A szakadéknál most lement egy platform. Irány vissza, de most már vigyázz a golyóra, szaladj be balra, beugróba előle, majd ha elment, menj fel ahonnan jött, és vedd fel a Drawbridge Wheel-t.

Visszatérve a szakadékhoz, lekapaszkodva a résben csimpizz balra, és ess le a biztonságos helyen. Fordulj meg, és a túloldali oszlopon használhatod a szerzeményedet, ezzel felemelve a mélység felett egy hidat. Menj át rajta, és a kapcsolóval nyisd ki az ajtót. Menj be a folyosóra, menj jobbra, mássz fel a két létrán, és ugorj hátra a felső folyosóra. A folyosó végén vedd fel a fáklyacsomagot, és lemászva a létrán húzd meg lent a kapcsolót. Irány vissza fel a létrán, majd a másik kettőn le, és menj le jobbra át a kinyílt ajtón, és beértél az utolsó pályára, a laborba.

4.     Relics of Power.

Statisztika: Mentések -- Savegames

Az ajtó bezárul mögötted. egy főnökharc következik. De nem olyan vészes, mint amilyennek kinéz.

Ne nézegess semmit, mássz fel a szemközti létrára. Elő az MP5-öt, vagy a Desert Eagle-t, és lődd le a bombázót. Ha megdöglött, akkor mássz le, két oldalt húzd meg az oszlopokon a kapcsolókat, és járd körbe a teremet, vegyél fel minden lőszert, és nagymedipackot.

Ismét mássz fel a létrán, és felérve egy villanást látsz. Mássz le, és k9özépen megjelent egy Artefact, vedd hát fel az Arthurian Shield-et.

Ismét megjelenik a bombázó, ismét mássz fel a létrán, és ismét lődd le. Mássz le, és mássz fel most a bejárattól nézva a baloldali létrán, ott nyílt le felette a capóajtó. Egy fordulásos ugrással kapd el a mögötted levő platformot, mássz fel, vedd fel a kismedipackot, és megfordulva ugorj a sarkon túli lecsúszós részre. Csimpizz jobbra, mássz fel, és a villanás után ess le a földszintre, és vedd fel ami megjelent ott, a Mystical Glove-t.

Újra megjelenik a fickó, és bombáz ezerrel. Ismét mássz fel a bejárattal szemközti létrán, ismét lődd le, majd lemászva, mássz fel most a bejárattól nézve jobb oldali létrán. Ott is fordulásos ugrással kapd el a platformot, felmászva vedd fel a kismedipackot, és ott is nekifutásból ugorj a sarkon túli lecsúszós részre. Ott is oldalt csimpi, majd felmászva, a villanás után ess le, és vedd fel ami megjelent, a Sceptre Amulet-et.

Újra megjelenik a fickó, de már csak itt lent, és ismét végezned kell vele. Ha sikerült, akkor vége is ennek a szép kalandnak.

OBig


Az oldalon közölt képek, a szöveges tartalom, illetve minden sajátkészítésû anyag, a © TR Editor.hu tulajdonát képezi. Azokat semmilyen formában nem lehet reprodukálni, másolni, terjeszteni, csak a szerkesztõség engedélyével.