.....................................................................

Princess Lara of Persia (Demo)

Készítõ: Joël Dauvilliers (Jojo--Drakan)

Letölthetõ - download: Innen

Csomagold ki a joel_dauvilliers_princes_lara_of_persia_demo-et, másold a benne levő könyvtárat valahova, és az abban levő tomb4.exe-vel indulhat is a kaland.

Történet:

Ez a demo, majdnem a teljes pályát mutatja be. A Prince of Persia játék ihlette eme kalandot, így Perzsiában, Babilonban, a Királyi Palotában kalandozunk.

Vélemény:

Szerintem nem sok hasonlóság, vagy utalás van a Prince of Persia játékra, de azért jó kis kaland volt ez a pálya, ami még demó, úgyhogy lesz még folytatása. Van benne pár nehezebb ugrás, és időre menő feladat is. Ellenség pár kardos ember, kettő oroszlán, és kettő felrobbanó szörnyike. Medipack nem kell, fegyverünk is van bőven ezekhez. Négy secret is lapul a pályán, ezek megszerzése is külön feladat.

Végigjátszás:

Mentések -- Savegames

Secret 1: Secret 2. Secret 3: Secret 4:

Menj előre, jobbra ugorj a ferde köre, és csússz le az udvarba. Lődd le a megjelenő két fickót, majd keresd meg a beugrót, ami előtt egy nagy páfrány zöldell. Mögötte kapaszkodj fel a fali résbe, majd felugorva kapd el a magasabbat, végül mássz be a harmadik résbe. Juss át a dugattyúkon, és a folyosó végén, ha nem lapítottak ki, akkor felveheted a Feszítővasat.

Kint a téren menj balra, a nagykapuval szemben, a sarokban menj le az alagsorba, és feszítsd ki az ajtót. Menj végig a folyosókon, majd a forgó pengék előtt mássz fel a kis létrán.  Ugord át a hordókat, és rántsd le a fali kart. Lent, a kis létránál most felment a rács, és felkapaszkodva átcsimpizhetsz a pengék felett, és felveheted az Arany Kulcsot.

Leesve megsérültél, de ne aggódj, kint a kis kútnál, ha iszol a vízből, visszanyered az életerődet. Menj ki innen, vissza, ki a térre. Öld le az oroszlányokat, és a kulcsoddal nyisd ki a szemközti ajtót.

Egy terembe értél, amit rejtett csapdák védenek. Menj jobbra, először is rántsd le a fali kart. Látod már, melyik az első biztonságos platform. Most nekifutásból juss el a jobb oldali, fali lyukhoz. nyúlj bele, és szemben kinyílik az első rács. Még egyszer nyúlj bele, mert lőszer is van ott. Most felugorva lődd szét am korongot, a kinyílt rács mögött. Most visszafelé kell ugranod, pont az első biztonságos platform előttire. Megint kinyílt egy rács, lődd szét a mögötte levő korongot is, és látod a következő helyet, ahova ugranod kell. Onnan is egy korongot kell szétlőnöd, majd továbbugranod, és onnan már nekifutásból át kell jutnod a túloldalra. ugorj fel ahol a korongok voltak, és húzd meg a fali kart. Menj be a kinyílt rácson, és a sarokban, egy kis ládikából emeld ki az Amethyst Jewel-t.

Menj ki a térre, visszafelé már ismered a biztonságos platformokat. Kint menj egyenesen, és a kapubolt előtt, balra a falon használd a szerzeményedet. A boltív után, balra felemelkedett egy állvány. Juss fel a tetejére, ugorj a boltvre, onnan a rúdra. A következő rúdra már úgy érj, hogy lehetőleg a jobb oldalára, és a harmadikra is kanyarodj jobbra. Kapaszkodj fel, állj a rúdra, és ugrás, kapd el a felső teraszt. Húzd meg ott a fali kart. Juss le a térre, ugrás a lelökött kosárra, onnan a kis teraszra. Most fordulj a tér közepe felé. Ugrás az oszlopból kinyúló rúdra, majd onnan kapd el a szemközti fali rést. A sarkon éppen befordulva ugorj fel, és elkapod a tetőt. Mássz fel, ugrás be középre, és fel is veheted a Golden Ziggurat-ot.

Látod, kijött a falból egy platform. Fordulj arra, felugorva a tetőre csússz le, és ugorj át arra. Először most balra fordulj, ugorj, és kapd el a háztető peremét. Csimpizz át a túloldalra, mássz fel, és húzd meg a fali kart. Látod, egy faplatform emelkedett fel. A beugró széléről, egy helyből ugrással ugorj rá a tetőre, de a baloldaláról, így egy újabb ugrással a platformon leszel. Onnan már átjutsz az erkélyre, ahol a Shotgun-t találod.

Irány vissza a deszkaplatformra. Most nézz el az épület mellett. Látod szemben, a sarokban az oszlopot, ami csapdának tűnik, mert lyukak vannak rajta. No oda kell most eljutnod. Mássz csak fel rá, nem csapda. Nekifutásból juss el a szemközti erkélyre, majd annak a végéről a fali résig. Csimpizz jobbra, és a következő erkélyen találod az 1. Golden Crocodile-t, az 1.secret-ben.

Irány vissza az előbbi erkélyre. A sarokban egy felemelkedett deszkaplatform segít ebben. Juss vissza az álcsapdás oszlopra, onnan ugorj le a nagyajtóhoz, majd megfordulva kapd el a kicsit lejjebb levő fali rést. Csimpizz jobbra, majd felmászva, a fali kar előtt ments egyet, mert időre megy majd a feladat. Rántsd le a kart, fordulj balra, nekifutásból ugorj a felemelkedett platformra, majd ugrás be a nagykapun. Szemben, fuss el az emelkedő mellett, ugorj, kapd el a fali rést. Csimpizz jobbra, és juss el a fali beugróba. Most ugrás az első rúdra, majd a másodikra, onnan a láncra. Lendítsd be, és ugrás a harmadik rúdra, majd onnan a fali repedéshez. Csimpizz jobbra, majd felugorva kapd el a magasabbat. Onnan hátraugorva, de nagyjából a közepéről, lecsúszol, és elkapod az első falból kiálló rudat. Ez nem mindig sikerül, de majd belejössz. :) Ugrás a másikra, majd a függőleges rúdra.

Itt most fordulj kicsit vissza, mielőtt szembe beugranál a fali beugróba. Kicsit feljebb, visszafelé is van egy beugró, oda juss el. Kapaszkodj le, majd feljebb ugorva elkapod a fali rést. Mindig a szélén próbálkozz, van, hogy csak onnan tudsz feljebb ugrani. Csimpizz jobbra, majd ott is feljebb ugorva, a végén eljutsz egy kis folyosóra, ahol megtalálod a következő a 2. Golden Crocodile-t, a 2.secret-ben.

Hátraugorva ess le a ferde részre, és újból el kell kapnod a rudat, majd a másikat, és végül a függőlegesről beugorhatsz most már a fali beugróba. A túloldalon igyál egyet, ha szomjas vagy, majd lődd szét a kosarat, és vedd fel a Magnumot.

Menj le a lépcsőn, rántsd le a fali kart, menj át a kinyílt ajtón, és egy hatalmas terembe értél. Keresd meg szemközt a kis lépcsőt, és a kerítés mögött vedd ki a kis ládikából a Lézertávcsövet.

Nézd át jól az emeletet. Látsz fent egy kosarat. Annak lődd el a kötelét, és az leesik. Lődd le a szörnyikéket, told a leesett kosarat balra a ferde platformhoz, majd rajta keresztül kapaszkodj a fali résbe. ugrás egyel feljebb, majd hátra a kis erkélyre, onnan pedig át a nagyobbra. A fali kar előtt ments egyet, mert időre fog menni a feladat.

 Húzd meg a kart, fordulj jobbra, rohanj az erkély végébe, és ugorj át a szemközti kicsire. ott is jobbra fordulj, és juss át a három felemelkedett rácson át a túloldalra. Ne aggódj, úgysem érsz oda időben az ajtóhoz. :) Viszont találsz ott egy mozgatható nagy kosarat. Told meg, és balra találsz egy újabb fali kart. Naná, hogy ez is időkapcsoló.

Húzd meg, juss le a földszintre, majd újra fel az első kapcsolóhoz. Húzd meg, és most balra fordulj. Ugrás az első rácsra, majd jobbra a másodikra, onnan pedig a szemközti, ferde részt kell elkapnod, kicsit a jobb oldalán. Csimpizz balra, mássz fel a sérült korlátnál, és rohanj be az ajtón. Húzd meg ott is a fali kart, és lent a földszinten kinyílnak a kapuk.

Még ne menj le. Menj balra, a második időkapcsolóhoz, és ismét húzd meg. Juss el ismét a szemközti erkélyre, onnan az első, majd a második felemelt rácsra. A másodikról most jobbra menj, majd kapd el a szem közti fali rést. Csimpőizz teljesen jobbra, felugorva kapd el, és mássz fel a fali beugróba. Fordulj meg, ugrás át a kis folyosóra, ahol megtaláltad a 3. Golden Crocodile-t, a 3.secret-ben.

Ess le az alattad levő lejtőre, így lejutsz a földszintre. Tíz fali kart találsz ott. Menj el oldalt, lökd be valamelyik nagyajtót, igyál ha kell, és a kis emelvényről vedd fel a papírlapot, a Note-t.

A papíron útmutatást kapsz. De azért elárulom. Húzd meg balról az 1,- 2,- 6, -10-es karokat, és kinyílik a nagyteremben a nagykapu. Még ne menj át rajta. Húzd meg még plussz a 4. -5. és a 9. karokat is. Menj vissza ahol a papírt találtad, kinyílt ott az ajtó, és felveheted a 4. Golden Crocodile-t, a 4.secret-ben.

Most már átmehetsz a kinyitott nagykapun, és ezzel vége is a kalandnak.

OBig

 


Az oldalon közölt képek, a szöveges tartalom, illetve minden sajátkészítésû anyag, a © TR Editor.hu tulajdonát képezi. Azokat semmilyen formában nem lehet reprodukálni, másolni, terjeszteni, csak a szerkesztõség engedélyével.