.....................................................................

Parallel Universe (Universo Parallelo)

Készítõ: Franky

Letölthetõ - download: Innen

Csomagold ki a franky_leo_parallel_universe.zip-et, másold a benne levő könyvtárat valahova, és az abban levő tomb4.exe-vel indíthatod is a kalandot.

Történet:

Lara, az apja naplójában lévő feljegyzéseknek köszönhetően felfedezi a Csillagkapu, csillagászati koordinátáit. Így Franky barátjával egy kis kiruccanásra mennek egy párhuzamos univerzumba, amely nagyon ismerősnek tűnik előttük, nagyon hasonlít a Földre.

A jegyzetek egyébként arról beszélnek, hogy ott létezik egy Seknem nevű ősi város, és a lakói most a földönkívüliek rabszolgái, akik elfoglalták a bolygót.

Hát persze hogy Lara ezt nem hagyja annyiban. Meg akarja tudni, hogy mi történik ott, a világegyetem azon részében. Franky barátja, és a helikoptere segítségével elkezdi ott a kalandjait, csapdákon, rejtvényeken halad keresztül. Vajon sikerül neki átjutni ezeken a próbákon? Hát rajtad áll, tudd meg, …………..

Vélemény:

Furcsa, nagyon furcsa, ám mégis érdekes, különleges egy pálya. A csillagkapun érkezünk egy másik dimenzióba, egy helikopterrel együtt. Ott kalandozunk UFO-k, és idegen lények között, de tulajdonképpen üres kézzel távozunk ismét egy csillagkapun. Lehet, hogy nem találtuk meg, amit kerestünk? Érdekes motor is van a pályán, egyszóval egy fantasztikus kalandra hív benneteket ez a pálya. egy hibát elkövettem. Kihagytam vlahol egy secretet. Ha megtaláljátok, írjatok. :)

Végigjátszás:

Statisztika: Secret 1: Secret 2: Secret 3: Secret 4:

Secret 5: Secret 6: Secret 7: Mentések -- Savegames

A csillagkapun érkeztél egy érdekes, de furcsa helyre, dimenzióba.

Rohanj el a két istenség mellett a dombig, gyorsfutással, onnan a messziről, sérülés nélkül levadászhatod őket. Ha megvan, menj a helikopterig, Várd meg míg a szöveg elmegy, ugorj át jobbra előtte, és felmenve a lépcsőn vedd fel a kis emelvényről az 1. Segreto-t, ez az 1. secret.

Megjelenik négy izé, olyan lila kos. :) Szaladj visszafelé, majd megfordulva kényelmesen vadászd le őket. Irány most a pályakezdéssel szembeni kis domb. Oldalugrással feljutsz a kicsit alacsonyabb sarkára, de vigyázz, a kristályhoz ne érj, mert megpukkansz. :) A baloldaláról nekifutásból kapd el a tetőt, de akkor, amikor a tű pihen egy kicsit. Most balra csimpizz körbe a házon, vigyázva a tűzfújókra, és a túloldalon egy tűzfújónál kapaszkodj fel. Felugorva kapd el a magasabb tetőt, és most jobbra csimpizz, míg fel nem tudsz mászni. Ismét magasabb tetőre kapaszkodj, és balra csimpizve juss el oda, ahol felmászhatsz. Persze ott is felugorva kapaszkodj feljebb, és ott is balra kapaszkodj, és a sarkon túl mássz le a létrán, és húzd meg a fali kart. Igyekezned kell, mert ez egy időkapcsoló.

Mássz fel a magas létrán, és a másik oldalon le, az épületbe. Az elágazásnál menj jobbra, és vedd fel a fáklyacsomagot. Továbbra is tarts jobbra, és a következő szerzeményed egy újabb, a 2. Segreto a 2. secret-ben.

A következő szerzemény egy nagymedipack, és a negyedik egy rakat robbanó nyíl. Mássz vissza fel, és juss le a tetőről. Én a pálya eleje felöli oldalon, hátrafelé csúsztam le, el-elkapva a peremeket, az utolsó tetőről pedig hátraugortam, így nem sérültem. Menj amerre a négy lila kecskét kinyírtad. Hátul találsz egy érdekes járművet. Ülj rá, rúgd be, és hajts körbe az épület körül. Hajts fel az emelkedőn, amerre az út vezet. Fent újabb dialógus jón, majd hajts tovább, le a zöld tóhoz. Szállj le a gépről, és ugrás a vízbe, de vigyázz, a tüzet okádó vízi növényekkel. A tó túlsó sarkában van egy akna, a négy hegyes szikla között, ott ússz le, és nincs választásod, egy energiamező védi a többi járatot, csak arra tudsz úszni, amerre lehet, így viszont kemény lesz a dolgod. Persze ha türelmes vagy, sokkal könnyebb mindig felúszni, amerről jöttél, és levegőt venni. Ezt viszont nem írom le, dönts kedvedre. Idő, vagy medipack. :)

Ússz tehát, amerre tudsz, a kék padlólapnál fel, felúszva gyorsan húzd meg a plafonkart, majd irány vissza az elágazás. Ússz jobbra, majd fel, és egy újabb plafonkart húzhatsz meg, a piros padlólapnál felúszva. Igyekezz vissza az elágazáshoz, és fel, hogy levegőt vegyél. Most már nem is írom le, merre kell úsznod, találd meg a járatokat, ahol még nem voltál.

·       Az egyikben, a sötétvörös szobában, egy UFO-t kinyírva három csomag nyilat, és a vízipuskának látszó Nyílpuskát találod.

·       A másikban, a barna padlólapnál felúszva egy újabb plafonkart húzhatsz meg. Kiúszva, szembe most találsz egy helyet, ahol gyorsabban levegőt vehetsz.

·       A harmadikban, ott mindjárt oldalt úszva, a kék teremben, egy UFO-t kinyírva, egy nagymedipackot, egy fáklyacsomagot leled, a 3. Segreto-t, a 3. secret-ben. Ugyanott leled meg az 1. gömböt, a Hand of Orion-t.

·       Irány vissza levegőért, és most balra ússz. A negyedikben, az utolsó helyen, a zöld szobában szintén egy UFO fogad, és amikor hidegre tetted, akkor felveheted a kismedipackot, a Lézertávcsövet, a 2. gömböt, a Hand of Sirius-t, és a 4. Segreto-t, a 4. secret-ben.

Ússz most már ki innen, vissza a tóba, vigyázz a barrakudával, mássz ki a kapunál, és tedd a kezekbe a két gömböt, kinyitva ezzel a nagykaput. Menj lefelé, itt már nem robbannak a kristályok, de a baloldalon menj beállva az alsó beugróba a fal előtt, hogy elzúgjanak melletted a golyók. Ha elmentek, csúszás le, amikor szünetel a tűzfújó, és ugrás át a túloldalra. Menj jobbra, csússz le, az utolsó pillanatban ugorj, és egy rövid gyorsfutás, és be jobbra, a folyosóra, a mögötted száguldó golyó elöl. Menj végig a kanyargó folyosón, amíg egy elágazáshoz nem értél. Menj egyenesen, keresd meg a lyukat a folyosó végén, nyúlj bele. Irány vissza, keresd meg az utadat elzáró golyót, és lődd szét. Csúszás, ugrás, kapaszkodj fel a fali résbe. A túloldalon, a folyosón fordulj vissza, és felugorva kapd el a létrát. Mássz fel, vedd fel a nagymedipackot, a Revolvert, és a lőszert, a Lézertávcsövet, és az újabb macskaszobrot, az 5. Segreto-t, az 5. secret.

Mássz le, az ajtó már nyitva van a folyosó végén. Az ajtó bezárul mögötted. Menj a szemközti, jobb oldali fáklyához, épp mellette, felugorva kapd el a fali repedést, és felfelé mászva átkapaszkodsz a plafonlétrára. A barna lapokon kapaszkodj el a fali karig, és rántsd le. Rohanj át a kapun, mert hamar bezárul. Rohanj fel a lépcsőn, kerüld, vagy lődd szét a golyókat, és persze nyírd ki a királynőt is. Szellemek is kiszabadulnak a golyókból. Rohanj fel, le, amíg egymást kioltják. Sajnos közben sérülhetsz, de van medipack bőven. Ha mégis marad egy a végére, akkor fent van egy kis kereszt, guggolj le ott, és eltűnik az utolsó is, még ha tűzszellem, akkor is. Menj vissza a lépcsőre, van négy mozgatható tömb. A legalsó lépcsőn vannak, azokat nem tudod kihúzni. Tehát a felső kettőt kihúzva kapaszkodj le oldalt. A tüskés mozgó csapdákon úgy jutsz túl, mintha alul mozgó pengék volnának. Tehát amikor elkezd elmenni tőled, fuss utána, és ugorj egyet.

Két Ankhot vehetsz fel, csak olasz nevükön. Az egyik oldalon az 1. Chiave della Vita-t.

Ugyanott szemben, jobbra felmászva fáklyacsomagot, és nagymedipackot találsz. Vigyázz, nem akárhova léphetsz, mert elégsz.

A másik oldalon megkapod a 2. Chiave della Vita-t.

Ott fordulj vissza, és ott mássz fel, így jobbra felmászva fáklyacsomagot találsz, balra felmászva pedig, tiéd a nagymedipack, és a 6. Segreto-t, a 6. secret-ben.

Most kint, húzd ki a másik kettő tömböt is, és leesve a gödrökbe, nagymedipackot találsz, és a másik oldalon is nagymedipack a jutalmad. Menj fel most a lépcsőkön, és tedd a foglalatba a két ankhot, és siess át a kinyílt nagykapun. Egy tükrös terembe értél. Nézz a tükörbe, és balra kismedipackot vehetsz fel, jobbra pedig nagymedipackot. Egy rudat is látsz a tükörben. Ugorj rá, mássz fel a kis terembe, húzd meg a fali kart, és vedd fel a talapzatról a 7. Segreto-t, a 7. secret-ben.

Kinyílt lent az ajtó, és egy hatalmas, lecsúszós tetejű oszlopokkal teli terembe értél. Nekifutásból ugorj az előre, annak jobb oldalára, majd csúszás, ugrás, kapd el az oszlopon a létrát, és felmászva tiéd a Card One.

Ugrás a másik oszlopra, ott pedig a Card Two-t veheted fel.

Ugrás a baloldali oszlopra. Mássz fel az oldalán, a túloldalon csak hagyd lecsúszni, leesni az alattad levő csúszdára, majd időben ugrás a szemköztire, onnan jobbra a következőre, és még kettő után kapd el a falat. Mássz fel, majd jobbra kell kapaszkodnod teljesen, ott fel, és vissza a baloldali sarokba. Kicsit mássz le, amíg egyvonalban leszel a kijárattal, és mássz fel a folyosóra. Menj végig a jeges folyosón, és balra tedd a foglalatába az egyik kártyádat. Menj a másik irányba, nekifutásból ugorj a jeges vízbe, ha fel vagy töltve, akkor nem gond, hogy Artuditu lő rád. :)

Ússz balra, majd jobbra, és kimászva ugorj át a túloldalra, és használd a másik kártyádat. Megnyílt a lézerkapu. Rohanj át a területen, vigyázz a gépekkel, majd elérsz egy vezérlőteremig. Lődd le a három UFOt, és bent húzd meg a fali kart. Menj ki, és menj az első lyukhoz, aminek a caspóajtaját kinyitottad. Lődd le az UFOt, ezek a hasukon sérülnek, mint a lovagok, majd a vezérlőtzerem felől mássz le a falon, húzd meg a fali kart, és vedd fel a Card Two-t.

Mássz fel, és irány a másik akna, ott is végezz a földönkívülivel, mássz le, húzd meg a fali kart, és vedd fel a Card One-t.

A harmadik aknában is van egy fali kar, és a Card Three.

A negyedikben már csak egy kártya van, de ehhez nyírd ki az összes idegent. Lemászva vedd fel a Card Four-t.

Fent tedd a foglalatába mindet, és menj be a kinyílt ajtón, a másik automatikusan kinyílik előtted. Lődd le az első két idegent, de vigyázz a kis robottal. Ha megvan, rohanj egyenesen, majd balra, és ott is a bal sarokban be a kúszórésbe. Átmászva menj végig a kék folyosón, húzd meg mind a négy kart, öld le az UFO-t, és menj ki az előbbi terembe. Vigyázz a kis robottal, és menj a csillagkapuhoz, és menj át rajta egy új világba. Már az előbb is megtehetted volna, nem tudom miért ez a kité

 


Az oldalon közölt képek, a szöveges tartalom, illetve minden sajátkészítésû anyag, a © TR Editor.hu tulajdonát képezi. Azokat semmilyen formában nem lehet reprodukálni, másolni, terjeszteni, csak a szerkesztõség engedélyével.