.....................................................................

Jump Like A Egyptian

Készítõ: Karsten Mittag (Raymond)

Letölthetõ - download: Innen

Ehhez a pályához kell a TRLE program, amit a főoldalról tudsz letölteni. Ha megvan, és feltelepítetted, akkor: Csomagold ki a karsten_mittag_jump_like_an_egyptian.zip-et, másold be a benne levő fájlokat a TRLE könyvtárába, felülírva az iott levőket. Indítsd el a Tom2pc.exe-t, hívd be a wads\tut1.TOM-ot, és nyomd meg a Bulid All gombot. Ha kész, akkor indíthatod is a kalandot a tomb4.exe-vel.

Történet:

Egy egyiptomi pálya, sok ugrálással és átlag fölötti nehézségekkel.

Vélemény:

Raymond legelső pályája volt ez a hajmeresztő egyiptomi kaland. Róla tudni érdemes, hogy egyik pályája sem könnyű, ez talán a legegyszerűbb, afféle „bemelegítés” a többi kalandja előtt. Szóval, kezdő játékosoknak nem ajánlanám. Rengeteg csapda, nehéz ugrás vár ránk. A Shotgun, a Crossbow és a Revolver kerül az arzenálunkba, bár találunk gránátokat is, a fegyvert viszont nem. Medipack használata nélkül is megoldható a kaland, de ahhoz nagyon ügyesnek és szerencsésnek kell lennünk. 4 secret van elrejtve, ezeket érdemes megkeresni, hiszen az egyikben a Revolver-t találjuk, ez megkönnyíti a harcot a későbbiekben.

Végigjátszás:

Statisztika :

Secret 1: Secret 2: Secret 3: Secret 4: Mentések -- Savegames

A lecsúszás után egy nagy terembe érkezünk. Figyeljük a padlót, látunk világosbarna, a többitől eltérő színű padlólapokat. Egész pontosan 6 ilyet találunk, lépjünk rá mindre, utoljára a kétszárnyú ajtó előttire. Feltárul előttünk a nagy ajtó, de még ne menjünk be. Forduljunk meg, a bejárattal szemközti sarokban is kinyílt egy rács, itt lépjünk be.

Kövessük a járatot, ugorjuk át a karókat rejtő gödröket, majd másszunk fel a létrán. A létra tetején engedjük el a kapaszkodást, majd kússzunk be a résbe, a másik oldalon pedig essünk le. Kapjuk elő a pisztolyokat, lőjük le az összes skorpiót. Forduljunk jobbra, a nagy homokdombot a jobb oldalon ugorjuk át, ott, ahol magasabb a padló. Lőjük le a skorpiót, a földön megtaláljuk a Shotgun-t.  A terem túlsó sarkában egy lyukat találunk, itt óvatosan essünk le, majd ugorjuk át a tüzet, kapaszkodjunk meg a rés peremében és másszunk ki a terembe. Most már menjünk be a nagy ajtón.

3 ninja támad ránk, végezzünk minddel, az egyik egy Small Medipack-ot ejt el. A következő teremben még véletlenül se lépjünk rá a világosabb padlólapokra, mert akkor karók jönnek elő a sarokban található létra alján. Közelítsük meg a létrát, majd másszunk fel rajta. Odafent Shotgun Normal Ammo-t találunk. Másszunk le, jobbra fordulva térjünk be a sarokban található járatba. Egy ferde oszlopokkal teli terembe érkezünk.

Balra menjünk az első ferde oszlop mögötti részre, majd itt mentsünk egyet. Most egy igen bonyolult mozdulatsor következik. Másszunk fel az oszlopra, csússzunk le, majd az utolsó pillanatban ugorjunk át a szemközti csúszós oszlop tetejére. Innen egyből ugranunk kell tovább, de úgy, hogy a levegőben kicsit balra kell irányítani az ugrást, hogy ne a szemközti, hanem a kicsit baloldalra található csúszós oszlopra érkezzünk. Innen ugrás tovább, kapjuk el a szemközti rést. Kapaszkodjunk meg itt, egy bejátszás megmutatja, hogy mi a következő teendő. Kapaszkodjunk jobbra a résben, teljesen a csúszós oszlop jobb széléig. Itt másszunk fel, ugorjunk hátra, majd a mögöttünk lévő oszlopról egyből ugranunk kell, de kicsit jobbra kell irányítanunk az ugrást. Ahogy leérkeztünk a csúszós rész közepére, azonnal ugorjunk hátra, de közben a levegőben is forduljunk meg (ALT + END), kapjuk el a rudat, majd ugorjunk róla hátra.

Ugorjunk le a mögöttünk látható alacsonyabb részre. A földön lőszert látunk. Közelítsük meg, DE NE VEGYÜK FEL! Ahogy a közelébe érünk, egy tüskés golyó esik le a mennyezetről, ugorjunk gyorsan hátra, a sarokba. Ahogy elmúlt a veszély, kerüljünk a golyó mögé, most már felvehetjük a Revolver Ammo-t. Forduljunk jobbra, a sarokban álljunk háttal a csúszós oszlopnak, ugorjunk rá háttal, majd elugorva róla kapjuk el a kúszórés peremét. Másszunk be, vegyük fel a Ba Cartouche-t. Ne essünk le a mellettünk található lyukon keresztül a vízbe, hanem másszunk vissza a résen át az előző helyszínre.

Álljunk szemben a rúddal, nézzünk el balra. Látunk egy fali üreget, ugorjunk át oda helyből, a kapaszkodást nyomvatartva. Egy padlókapcsolót találunk, ezt váltsuk át. Sétáljunk ki a peremre, ugorjunk a vízbe közvetlenül a rúd előtt, majd itt ússzunk le, egy nyitott rácsot találunk, ezen ússzunk be. Ez az 1. secret, Shotgun Normal Ammo-t és Small Medipack-ot találunk itt. Ússzunk ki, ahogy középen átúszunk a színes padlólap fölött, bezárul a rács. Szemben másszunk ki a vízből, jobbra ugorjunk fel, majd térjünk vissza az előző terembe.

Középen egy mély lyukat látunk, másszunk le oldalt a létrán az aljára. A hátsó lyukban Shotgun Normal Ammo-találunk. Másszunk fel középen a Cartouche foglalatához, majd nézzünk fel. Négy tüskés golyót látunk, valamint egy zárt rácsot. A golyókat kellene első körben lecsalogatnunk onnan. Helyezzük be a Cartouche-t a foglalatba, közben rálépünk egy fáraót ábrázoló padlólapra is, a középső golyó lezúg a lejtőn, bele a hátunk mögött lévő lyukba. Másszunk fel balra, felettünk újabb fáraós padlólap. Ugorjunk rá helyből, majd azonnal ugorjunk el róla oldalra, újabb golyó gurul le. Ugorjunk vissza az előző padlólapra, majd innen átlósan balra a következőre, de úgy, hogy arról is el tudjunk azonnal ugrani oldalra. A harmadik golyó is letudva. Maradt még egy, jussunk vissza a legelső fáraót ábrázoló padlólapra. Az utolsó golyó előtt is látunk egy ilyet, álljunk úgy, hogy a bal oldalunkra essen, ugorjunk rá oldalt balra, majd egyből ugorjunk előre, a levegőben jobbra irányítva az ugrást, így a foglalat előtti részre érkezünk, a golyó nem lapít ki minket. Odafent kinyílt a rács. Ugorjunk rá az első padlólapra, majd átlósan balra a következőre. Innen oldalugrással jussunk fel a rács elé, majd lépjünk be a járatba.

Előttünk egy lyukat látunk, szemben egy emelkedőt. A lyukba ne essünk bele, mert nem tudunk kimászni. Álljunk háttal, ugorjuk át a lyukat, egy tüskés golyó indul el felénk, gyorsan ugorjunk jobbra vagy balra az egyik fali beugróba. Most már felmehetünk az emelkedőn. A zárt rács elé érve álljunk meg, forduljunk meg, majd nézzünk fel. Egy létrát látunk, ugorjunk rá, másszunk fel rajta, a tetején kússzunk be a résbe. Egy Small Medipack a jutalmunk. Másszunk le, kövessük a járatot tovább. Lőjük le a két skorpiót, majd jobbra és balra lőjük szét a két vázát is, ez majd a következő secret megszerzéséhez lesz szükséges. Menjünk ki a szabadba.

Két ninja támad ránk, öljük meg őket. Balra fordulva menjünk el a kis medence mellett, másszunk fel a homokdombra, majd balra, odafent egy kis lyukban megtaláljuk a Cartouche Piece 1-t. Most ugorjunk a vízbe, ússzunk le, majd kövessük a járatot. Hamarosan fel tudunk úszni, itt vegyünk levegőt, majd mentsünk egyet. Ússzunk vissza le, kövessük a járatot, átúszva a szűk réseken felvehetjük a Cartouche Piece 2-t, majd gyorsan forduljunk meg, ússzunk vissza oda, ahol levegőt tudunk venni. Ha sikerült, ússzunk most már ki a medencébe, majd másszunk ki a vízből. Kombináljuk a két tárgyunkat, megkapjuk az újabb Ba Cartouche-t.

A bejárat fölött egy létrát látunk, másszunk itt fel. Jobbra másszunk fentebb, balra tüskék várnának. Kövessük a folyosót, találunk egy padlókapcsolót, ezt váltsuk át. Forduljunk meg, haladjunk visszafelé a folyosón, de amikor a fáraót ábrázoló padlólap közelébe érünk, álljunk meg. Nézzünk fel, egy tüskés golyót látunk odafent. Óvatosan közelítsük meg a padlólapot, majd amikor a golyó lezúdul fentről, ugorjunk gyorsan hátra. Amikor a golyó megáll, oldalugrásokkal jussunk át rajta. A sarkon, a magasabb részen nézzünk fel jobbra. Egy járatot látunk, kapaszkodjunk fel itt. Lőjük szét a harmadik és negyedik vázát is, majd helyezzük a Cartouche-t a foglalatba. Fordulunk meg, másszunk fel a létrán, odafent szemben lőjük szét az utolsó vázát is, majd másszunk le a létrán. Mellettünk a rács immár nyitva áll, de még ne menjünk be, menjünk ki újra a szabadba, forduljunk jobbra, majd hamarosan jobb kéz felé fel tudunk mászni a tömbökön. Egy nyitott rácshoz érkezünk, menjünk be, a kis szobában miénk a 2. secret, Revolver Ammo és a Revolver vár itt minket. Menjünk vissza a nyitott rácshoz, majd térjünk be rajta.

Kapjuk elő a Revolver-t, majd közelítsük meg a rudat. Odalent egy ninja vár, gyorsan lőjük le, majd ugorjunk a rúdra, csússzunk le rajta, perdüljünk meg, végezzünk a mögöttünk ólálkodó ninjával is. Még két kék ruhás fog zaklatni, lőjük le ezeket is, az egyik egy Small Medipack-ot ejt el.  A teremben zárt ajtókat látunk, közelítsük meg a keleti (E) falon lévőt, kinyílik előttünk. Menjünk is be rajta.

Másszunk fel a rúdon, majd fent ugorjunk hátra. A folyosót követve egy kis szobába érünk. Két múmia garázdálkodik itt, kerüljük ki őket, középről vegyük fel az emelvényről az Eye Piece-t. A szoba közepén lévő nyíláson másszunk le a létrán.

Odalent a lángoló padlólapokat átugorva kapjuk el a kötelet a láva fölött. Jobbra ugorjunk a sarokba, itt váltsuk át a padlókapcsolót. Most egy nehéz feladat következik. Át kell ugranunk a lávát, a lángoló padlórész peremét el kell kapnunk, majd felmásznunk két lángoló padlórész között. Itt nem gyulladunk meg. A kép és a mentés segíthet. Most ugorjuk át helyből a lángokat, majd ismét ugorjunk a kötélre. Innen ugrás a következő kötélre, balra egy rést látunk a falon. Lengessük be a kötelet, ugorjunk el arra, kapjuk el a peremet, majd másszunk be a résbe. Itt egy adag Shotgun Wideshot Ammo a jutalmunk. Másszunk ki a résből, majd forduljunk balra, a víz felé.

A víz fölött egy újabb kötelet látunk. Ugorjunk rá, balra egy magasabb tömböt látunk, ugorjunk oda. A járatban ugorjuk át a karókat rejtő vermet, az emelvényről vegyük fel a második Eye Piece-t. Ugorjunk a vízbe. A kötéltől balra egy csúszós részt látunk. Másszunk ki itt, a bal sarka melletti résztől kicsit jobbra, majd lecsúszás közben ugorjunk hátra, a levegőben megfordulva (ALT + END), kapjuk el a kötelet. Jobbra fordulva ugorjunk el a kötélről a padlóra, majd illesszük össze a két Eye Piece-t, helyezzük a szemben lévő foglalatba az így kapott Eye of Horus-t.

Lángoló padló, valamint szemben egy tüskés golyó fogad. Ugorjunk a tüzek melletti csúszós részre, majd ugráljunk folyamatosan a csúszós részeken, közben jobbra is irányítva a levegőben az ugrást, egészen addig, amíg a tüskés golyó előtti részre nem érünk. Egy fáraót mintázó padlólapot látunk közvetlenül a golyó előtt. Csússzunk le rá, majd rögtön ugorjunk tovább a csúszós részre, a golyó legördül, de így elkerüljük. Amint ráléptünk a fáraós padlólapra, karók húzódnak vissza egy helyen, így majd meg tudjuk szerezni a következő secret-et. Most essünk le jobbra a lyukon át a vízbe. 

Másszunk partra, az egyik szétlőhető váza alatt Shotgun Normal Ammo rejtőzik. Ugorjunk a vízbe, az északkeleti (NE) sarokban lévő résbe ússzunk be, itt Shotgun Wideshot Ammo-t találunk. Ússzunk visza a medencébe, a többi sarkon lévő rést hanyagoljuk, másszunk partra, jobbra. Forduljunk jobbra, a sarkon ugorjunk fel, itt egy létra van, másszunk fel teljesen, majd kapaszkodjunk balra, itt essünk le a felső párkányra.

A mélység fölött egy kötelet látunk, valamint egy zárt ajtót is látunk. Ugorjunk a kötélre, majd jól lengessük be és ugorjunk el balra, ahol a magasban egy párkányt látunk. Kapjuk el a peremét, másszunk fel, itt Crossbow Normal Ammo-t találunk. Essünk le az alsó párkányra, majd ismét ugorjunk a kötélre. A másik sarokban is látunk egy párkányt a magasban, ugorjunk át ide, itt Small Medipack és Crossbow Poison Ammo vár. Ez a 3. secret, itt eredetileg karók voltak, de ezeket hatástalanítottuk, amikor ráléptünk a fáraót mintázó padlólapra. Essünk le innen, majd újra ugorjunk a kötélre, ugorjunk át a harmadik párkányra, ahol a padlókapcsolót látjuk. Itt egy múmia is keseríti életünk, lőjünk bele a Shotgunnal, amíg elterül, majd gyorsan váltsuk át a kapcsolót. Essünk a vízbe.

Ússzunk be a délkeleti (SE) résen, kövessük a járatot, majd másszunk ki a vízből. Az emelvényről vegyük fel a The Hand of Sirius-t. Odafent kinyílt a zárt ajtó. Jussunk fel a már ismert módon, majd lépjünk be rajta.

Kússzunk be a résen, majd gyorsan kússzunk vissza, álljunk fel és lőjük le a megjelent skorpiókat. Kússzunk be újra a résen, majd jobbra kúszva álljunk fel. Az északnyugati (NW) sarokban is van egy rés, ahogy megközelítjük, újabb skorpiók jelennek meg, gyorsan lőjük le őket. Ereszkedjünk le a résen, Shotgun Normal Ammo-t találunk itt. Másszunk ki innen, majd a jobb oldali résen át kússzunk ki innen.

Ha medipack használata nélkül akarjuk megúszni a kalandot, most ügyesnek kell lennünk. Előttünk egy lyuk, amikor a gőzfújó szünetel, gyorsan essünk bele, azonnal guggoljunk le. Vegyük fel az itt található Large Medipack-ot. Kússzunk teljesen szembe, majd a jobb oldalra. Itt várjuk meg, amíg felettünk a gőzfújó szünetel, nagyon gyorsan álljunk fel, majd másszunk fel a résbe. Maradjunk teljesen a jobb oldalon, itt nem sérülünk. Forduljunk meg, várjuk meg, míg a szemközti tűzfújó szünetel, gyorsan másszunk hátrafelé, majd ereszkedjünk le, itt valószínűleg sérülünk egy kicsit. Gyorsan forduljunk balra, a sarkon másszunk fentebb, itt kicsit megpihenhetünk. Jobbra újabb tömb, ennek teljesen a bal sarkán másszunk fel, majd gyorsan forduljunk a falnak háttal. Nézzünk fel jobbra, amikor a fenti gőzfújó szünetel, helyből ugorjunk fel oda, majd azonnal ugorjunk innen hátra. Az ajtó kinyílik előttünk, szembe helyezzük be a zárt ajtó melletti foglalatba a megszerzett tárgyunkat. Az ajtó feltárul, lépjünk is be.

A teremben kússzunk át a mérgező nyilak alatt, a vízzel teli gödör bal oldalán kússzunk el a szemközti járatig. Vegyük fel a Flares-t, kinyílik előttünk a zárt rács, menjünk be. Forduljunk balra, kapaszkodjunk fel a résbe, majd a túloldalán ereszkedjünk le a lyukba. Itt a Crossbow-t találjuk. Forduljunk jobbra, másszunk fel a résbe, majd a túloldalán ereszkedjünk le a szobába. A második tömb tetejére másszunk fel, kússzunk be a résen, itt Crossbow Explosive Ammo-t találunk. Balra egy vázát látunk, vegyük elő a pisztolyt, majd lőjük szét. Kússzunk ki a résből, másszunk le, vissza a szobába. Balra fordulva haladjunk tovább, majd a jobb sarokban újabb rést találunk. Másszunk be ide, vegyük fel a Crossbow Normal Ammo-t, majd lőjük szét balra a vázát. Másszunk ki innen, térjünk vissza abba a résbe, ahol felvettük a robbanó nyilakat, a váza ismét sértetlen, lőjük szét újra. Látjuk, hogy odakint, a nagy teremben egy tömb emelkedett fel egy rés alatt. Másszunk le ismét a szobába, forduljunk balra, a középső tömb mellett haladjunk el, elérünk egy nyílt rácshoz. Jobbra a nagy ajtó zárva van, forduljunk balra, térjünk vissza az előző terembe.

Kússzunk át a mérgező nyilak alatt, a vizesárkot megkerülve a jobb oldali járatba térjünk be. Egy padlókapcsolót találunk, váltsuk át. A folyosón tüzek gyulladnak ki. Most mentsünk egyet. Itt nagyon nagy szerencsére van szükségünk, ha medipack használata nélkül akarunk átjutni a tüzeken. Álljunk háttal a tüzeknek, szemben álljunk TELJESEN a sarokba, a jobb oldalra. Ugorjunk egy hátraszaltót. Elméletileg a tüzek közé érkezünk, úgy, hogy nem gyulladunk meg. Itt óvatosan forduljunk jobbra, a fal felé, álljunk pont szemben a fallal, ugorjunk egy jobbra szaltót, majd azonnal még egyet. A fali beugróban találjuk magunkat, anélkül, hogy meggyulladnánk. Ha semmiképpen nem megy a feladat, rohanjunk át a tüzeken, természetesen meggyulladunk, adagoljunk be egy medipack-ot, amjd a fali beugróba ugorva, a túloldalon leesve a vízbe érkezünk.

 Ússzunk végig a járaton, vegyük fel a Large Medipack-ot, majd balra másszunk ki a vízből. Forduljunk balra, kússzunk át a nyilak alatt, egy új járat nyílt meg itt. Kapjuk elő a Crossbow-t, robbantsuk szét a két múmiát. Egy újabb padlókapcsolót találunk, váltsuk át ezt is, természetesen ismét lángba borul a visszafelé vezető út. Álljunk szembe a kapcsolóval, forduljunk balra, egy tömböt látunk. Kapjuk el a peremét, majd kapaszkodjunk át teljesen balra, át a sarkon is, a tüzek túloldalán pedig essünk le. Kússzunk át a nyilak alatt, a vizesárkot kerüljük meg jobbról, majd a szemközti járatba térjünk be. Immár nyitva áll a nagy ajtó, térjünk vissza a nagy terembe.

Menjünk a szemközti ajtóhoz, forduljunk balra, majd a sarkon másszunk fel a tömbre, innen kússzunk be a résbe. Ugorjuk át a három tüzes árkot, egy zárt rácshoz érkezünk. Forduljunk meg, ugorjuk át újra az árkokat, a legelsőben kialszik a tűz. Másszunk ide bele, ugorjunk ki a rács felé, kialszik a középső lyukban is a tűz. Ide is ugorjunk bele, majd ki innen, az utolsó árokban is kialudtak a lángok. Ugorjunk ide is bele, majd ki innen, a rács kinyílt, beléphetünk rajta.

Szemben menjünk be a kis szobába. Egy narancssárga oszlopot látunk szemben, amikor megközelíthetjük, látjuk, hogy a túloldalán lőszer van elrejtve. Két oldalt ne másszunk le a mélységbe, mert nem tudunk visszamászni. Az oszlop mellett kell elugranunk, az ún. „banános ugrással”, tehát fussunk neki, az oszlop jobb vagy bal oldala mellett ugorjunk el, a levegőben pedig irányítsuk az ugrást úgy, hogy az oszlop mögötti részre érkezzünk. Nem könnyű, az biztos. Ha sikerült, vegyük fel a Revolver Ammo-t a 4. secret-ben. Az előbbi módszerrel ugorjunk vissza az oszlop túloldalára, maja az előző kis szobában menjünk a mennyezeten látható lyuk alá.

A bejátszás után másszunk ki a szabadba, lőjük le a ninját, majd a következőt is, de még ne menjünk a Jeep felé. A lyuktól balra ugorjuk át a homokdombot, egy másik lyukat találunk. Itt lemászva egy újabb ninját kell megölnünk, valamint találunk itt Grenade Gun Normal Ammo-t is, bár sok hasznát nem vesszük, a fegyvert nem kapjuk meg hozzá. Másszunk ki innen, majd a Jeep közelébe érve véget is a kalandunk.

baal76

 


Az oldalon közölt képek, a szöveges tartalom, illetve minden sajátkészítésû anyag, a © TR Editor.hu tulajdonát képezi. Azokat semmilyen formában nem lehet reprodukálni, másolni, terjeszteni, csak a szerkesztõség engedélyével.