.....................................................................

Enemy in the Ice (Feind im Eis)

Készítõ: Jens Nolte (Hochgiftig)

Letölthetõ - download: Innen

Csomagold ki a jens_nolte_enemy_in_the_ice.zip-et, másold a feind.tr4 fájlt a TRLE data knyvtárába, a többit pedig a főkönyvtárába, és a tomb4. exe-vel indíthatod is a kalandot. Ehhez a pályához kell a trle program, amit a főoldalról le tudsz tölteni.

Történet:

Ennek a pályának sajnos nincs sztorija.

Vélemény:

Jeges barlangokban, havas tájakon át kalandozunk a készítő legelső pályáján. Mivel német nyelvű a játék, a leírásban a tárgyak angol megnevezését használtam (Grenade Gun, Pharos Knot, stb.). Kezdő játékosoknak is ajánlom, hiszen nem nehéz, könnyed, kis lazító kaland ez. Ellenfél van azért rendesen, csontvázak, krokodilok, vaddisznók nehezítik a küldetésünk, de fegyverünk, lőszerünk is van bőven, tehát nem lehet gond. 4 secret található a játékban, nincsenek túlságosan elrejtve, javaslom, hogy szerezzük be mindet, hiszen komoly fegyvereket rejtenek. Az egyetlen negatívum talán az, hogy fáklyát egy darabot nem fogunk találni, és sajnos pár helyen sötétben kell tevékenykednünk, itt a pisztolyunkkal vagy a távcsövünkkel tudunk csak világítani. Medipack használata nélkül is simán teljesíthető a kaland, ha nem esünk abba a hibába, hogy felveszünk 2 tárgyat, amit csapdák védenek, mert ott komoly sérüléseket szednénk össze. Ajánlom mindenkinek, jó kis kikapcsolódás ez a játék. 

Végigjátszás:

Statisztika: Mentések -- Savegames

Secret 1: Secret 2: Secret 3: Secret 4:

Vegyük fel a lábunk előtt heverő Large Medipack-ot, majd az üvegfal előtt található Fáklyát. Óvatosan gyújtsuk meg a tűznél, majd égessük el vele a kötelet. A kőgolyó lezuhan, az üvegfal megsemmisül. Dobjuk el a Fáklyát ,de még ne menjünk tovább, hanem ereszkedjünk le a sötét lyukba, ahová a golyó lezúgott. Gyújtsunk meg egy fáklyát, hogy lássunk valamit, a lejtőn leérve pedig miénk egy Large Medipack és a Grenade Gun. Ez az 1.secret egyébként. Másszunk ki a lyukból és távozzunk most már a megsemmisült üvegfal helyén át.

A folyosón átérve egy csontváz támad ránk, gránátot neki, hadd essen szét darabjaira! Egy Small Medipack-ot hagy ránk. Az üvegfalú medence mögött másszunk fel a magasabb részre, majd innen még fentebb. Itt egy adag Revolver Ammo a jutalmunk, miután begyűjtöttük, másszunk fel a fejünk felett látható létrán, majd ugorjunk hátra odafent. Egy kis terembe érkezünk.

Látunk egy zárt ajtót, valamint egy medencét. Ugorjunk a vízbe, ússzunk át a járaton, a krokodilt lehetőleg kerüljük el, majd partra mászva végezzünk vele. A két tüzes kosár között vegyük fel a Revolver-t, újabb két krokodilt kell elintéznünk ennek következményeképp. Ússzunk vissza, át a járaton, de most a medence aljáról vegyük fel a LaserSight-ot, ami eddig nem volt ott. Másszunk ki a vízből, majd térjünk be a kinyílt ajtón.

A folyosó végén nézzünk jobbra. Látunk egy kicsi céltáblát, valamint mögötte egy kőgolyót. Lőjük szét a céltáblát, itt nem fontos célzott lövést leadni a Revolverből, a pisztolyokkal is megvalósítható, majd gyorsan fussunk vissza a kis folyosóra. A kőgolyó lezúdul, mi most már felmehetünk az emelkedőn.

Egy jeges barlangba érkezünk. Középen látunk 2 tárgyat, de NE VEGYÜK FEL ŐKET! Amikor megközelítjük a célpontokat, jégcsapok ereszkednek le a mennyezetből, súlyosan megsebezve minket, medipack használata nélkül nem úsznánk meg. Az a helyzet, hogy bár szükségünk van ezekre a tárgyakra, de később is megtaláljuk majd őket, így felesleges sérülésektől óvhatjuk meg magunkat. Találunk még a kis barlangban 4 kis céltáblát, ezeket lőjük szét, leguggolva, kispisztollyal is lehetséges, itt sem szükséges a célzott lövés. Hátul egy csapóajtó nyílik le, essünk is le itt.

A zuhanás után másszunk ki a vízből. Az egyik sarokban egy nagy jégfalat látunk, menjünk be mögé, a sötétben gyújtsunk meg egy fáklyát. Meg is leljük a 2.secret-ben a Shotgun-t.

Térjünk vissza a kis medence mellé, rögtön szemben egy jégből készült oszlop. A szemközti, magasabb részről másszunk fel rá, de vigyázzunk, a többi magasabb részre ne lépjünk, mert csapdát rejtenek! Az oszlop tetején fel is vehetjük a Horseman’s Gem-et. Odalent két vadkan jelenik meg, innen fentről is levadászhatjuk őket. Az egyik elhullajt egy érmét, a Token-t, ezt vegyük fel. A sarokban másszunk fel a barna oszlop tetejére. Jobbra fordulva ugorjunk át a csúszós oszlopra, majd innen rögtön tovább a következőre. Egy létrát látunk szemben, erre nekifutásból ugorjunk rá, kapaszkodjunk meg, másszunk fel, majd térjünk be a nyitott rácson. Azért vigyázzunk, a létra alatti padlólapokra ne lépjünk, mert kigyulladunk!

Egy nagy, nyílt területre érünk, a rács bezáródik mögöttünk. Szemben lőjük szét az útakadályt, Revolver Ammo rejtőzik alatta. Egy csontváz is ránk támad, ezt meg robbantsuk szét. Balra fordulva egy zárt rácsot találunk ,ami a közeledtünkre felnyílik. Egy emelkedő található mögötte, óvatosan, háttal ugorjunk fel rá, majd sprinteljünk le gyorsan, a szabadba érve gyorsan forduljunk jobbra vagy balra, mert két kőgolyó ered a nyomunkba. Ha kicseleztük őket, menjünk fel az emelkedőn, odafent megtaláljuk a 3.secret-et, Shotgun Wideshot Ammo, Shotgun Normal Ammo valamint egy újabb Shotgun a jutalmunk. Térjünk vissza a szabadba.

Ahol szétlőttük az útakadályt, találunk egy törött lépcsőt, ennek a tetejéről ugorjunk fel a szemközti, magasabb részre. Itt megtaláljuk a Pharos Knot-ot, valamint egy bejátszást látunk, hogy egy csapóajtó lenyílik valahol. Gyorsan kapjuk elő a gránátvetőnk, robbantsuk szét a kellemetlenkedő csontvázat. Másszunk le innen, a bejárat mellett jobbra egy létrát találunk, itt másszunk fel. Forduljunk meg. Szemben, a magasabb részen látunk lőszert, medipackot, de arra nem jöttem rá, hogy lehet oda feljutni. Mivel nem secret, úgy gondolom, nem sokat vesztünk vele. Mellettünk egy oszlop található, az oldalán létra, másszunk is fel itt.

Odafent használjuk a foglalatokban a megszerzett tárgyainkat. Lépjünk be a folyosóra, egy csontváz hever előttünk a földön, ezt most robbantsuk szét, hiszen a Gate Key rejtőzik nála. Később is elintézhetjük, de akkor már úgy, hogy a nyomunkban lesz. Kövessük a folyosót, egy elágazáshoz érkezünk, még ne forduljunk balra, hanem menjünk egyenesen, ahol megtaláljuk az érme foglalatát, valamint egy kaput. A foglalattal egyelőre ne foglalkozzunk, nyissuk ki kulcsunkkal a nagy kaput.

Másszunk fel, majd jussunk át az első csapdán. A másodikra csak lépjünk rá, majd gyorsan ugorjunk hátra. Egy kőgolyó gurul le az előttünk lévő lejtőn, most már jussunk át a csapdán, és a lejtő jobb oldalán induljunk lassan felfelé. Egy másik golyó is elindul lefelé, a baloldalon. Már csak 2 golyó van velünk szemben, valamint egy járat, bal kéz felé. A járat mellől, a lejtő bal oldalán ugorjunk egyet hátra, majd gyorsan fussunk be a járat elejére, azért a tüzekbe ne rohanjunk bele. A harmadik golyó is legördül, ha elindulunk felfelé a baloldalon, az utolsó is elindul lefelé. Most már felvehetjük végre a Crossbow Poison Ammo-t, valamint a fegyvert, a Crossbow-t is, ez a játék 4. secret-e. Most térjünk vissza a csapdákon át a bejárathoz, majd forduljunk balra, helyezzünk érménket a foglalatba. Térjünk vissza az elágazáshoz, most forduljunk jobbra, és kövessük a folyosót. Egy nagyon magas terembe érkezünk, fel kell jutnunk a tetejére.

Másszunk fel a magasabb tömbre, innen még tovább. Jobbra fordulva ugorjunk át a következő platformra, majd ismét jobbra ugrás következik. Jobbra tőlünk egy létra, ugrás rá, majd másszunk fel rajta. Forduljunk meg, egy csontvázat látunk, robbantsuk szét, vagy átugorva Shotgun-nal lőjük le a mélybe, majd ugorjunk vissza az előző helyre. Innen szembe ugorjunk át, majd jobbra fordulva újabb ugrás következik, ahol egy Small Medipack-ot gyűjthetünk be.  Másszunk fel a létrán, majd ugorjunk a sarokba. Forduljunk meg, látunk szemben egy barna, magasabb oszlopot, a felénk lévő oldala mászható, ugorjunk rá, kapaszkodjunk meg, majd másszunk fel. Vadáasszuk le a krokodilt, majd újabb létramászás következik, a tetején ugorjunk hátra. A sarokban jobbra fordulva ugorjunk át a magas létrához. Másszunk fel rajta, majd ha elértük a jobbra látható peremet, engedjük el a kapaszkodást egy pillanatra, azután kapaszkodjunk át jobbra, amíg fel nem tudunk mászni végre a terem legtetejére. Forduljunk meg, ugorjunk át a túloldalra, itt robbantsuk szét a csontvázat, majd gyűjtsük be a Revolver Ammo-t. Ugrás vissza, majd a járaton keresztül hagyjuk el ezt a helyszínt.

Egy kis szobába érkezünk, essünk le a középen található lyukba, a zuhanás után a vízben megtaláljuk a Crowbar-t, majd másszunk ki innen. Egy barlangba érkeztünk. Feszítsük ki a vaskaput, majd a járaton keresztül elérkezünk egy újabb terembe.

Látunk szemben 4 ajtót, valamint jobbra 4 csillag foglalatát, az ide való tárgyakat kell most felkutatnunk, hogy ki tudjuk nyitni a jelenleg még zárt kaput. Menjünk először jobbra, kicselezve a gördülő köveket, a zárt kapu alatti részen vegyük fel a Gate Key-t. Haladjunk sorban, nyissuk ki a hozzánk legközelebb lévő kaput a kulcsunkkal.

Ahogy beértünk a következő terembe, azonnal álljunk meg. Azt javaslom, először várjuk meg itt a bejáratnál a 3 csontvázat, majd amikor a közelünkbe érnek, a Shotgun-nal lőjük le őket a mélybe, behátrálva a járatba. Közvetlenül a bejárat előtti platform szélére SÉTÁLJUNK ki, vigyázzunk nagyon, mert ha tovább megyünk, lezuhanunk a mélybe. Nem látszik, melyik helyekre tudunk átugrani, de leírom mindjárt. Szóval, a bejárat előtt állva, kisétálva a perem szélére, ugorjunk hátra, majd nekifutásból ugorjunk egyenesen. Újabb biztonságos helyre értünk, innen szintén előre kell ugranunk nekifutásból, majd ismételjük meg ezt. Vegyük fel az Ornate Handle tárgyat, majd balra a Hathor Effigy-t. Kombináljuk a két tárgyat, megkapjuk a Portal Guardian-t. Feszítsük ki a falból az első csillagot, az 1.Golden Star-t, majd forduljunk meg és várjunk. Újabb csontvázak támadnak ránk, várjunk itt, majd a megfelelő pillanatban lőjük le a mélybe őket. Vagy robbantsuk szét mind, bár, nem árt spórolni a gránátokkal. Balra nézve látjuk a kulcscsomót a földön, óvatosan sétáljunk arra, majd ugorjunk át oda,  itt vegyük is fel a Gate Key-t. A legjobb, ha visszaugrunk az előző helyre, a bejárattal pontosan szemben állva, ugráljunk vissza oda, majd távozzunk innen, vissza az előző terembe.

Forduljunk jobbra, nyissuk ki a következő kaput. A lejtőn leérve egy sötét labirintusba érkezünk. Sajnos fáklya híján itt a fegyverünkkel világítunk, esetleg a távcsövünket hívjuk segítségül ezen ügyben. Az első elágazáshoz érve forduljunk balra, majd a következőnél szintén balra, itt a kis zsákutcában az Uzi és némi Uzi Ammo vár minket. Térjünk vissza az elágazáshoz, folytassuk az utunk balra, amíg el nem érünk egy világosabb részre. Itt zavaró a kameraállás, távcsövünkkel nézzünk el először jobbra, a földön Revolver Ammo, de amint felvesszük, egy krokodil támad ránk, végezzünk vele. Velünk szemben a falból feszítsük ki az újabb csillagot, a 2.Golden Star-t a falból, újabb 2 krokodil jelenik meg, gyorsan lőjük le ezeket is. Induljunk visszafelé, rögtön jobbra fordulva haladjunk tovább, egy krokodil jön ellenünk, végezzünk vele, majd egyenesen előre, a sarokban Crossbow Explosive Ammo-t találunk. Forduljunk meg, rögtön forduljunk jobbra, kövessük az utat, Normal Crossbow Ammo a jutalmunk. Térjünk vissza oda, ahol a robbanó lőszereket találtuk, menjünk egyenesen, majd rögtön balra be, a következő járatba. Az elágazásnál balra folytatva utunkat egy krokodilt kell elintéznünk, Uzi Ammo-t hagy hátra, majd utunk folytatva a földön Normal Shotgun Ammo hever. Az út végén végre megleljük a következő kulcsot, a Gate Key-t. Forduljunjk meg, térjünk vissza az elágazáshoz, itt balra fordulva kövessük a járatot, majd balra fordulva, a lejtőn felfutva végre kijuthatunk innen, vissza a főterembe.

Jobbra nyissuk ki a következő kaput. Menjünk le a következő terem legaljára, a sarokban, a jobb oldali lyukban Large Medipack, a bal oldaliban pedig az újabb Gate Key vár minket. Másszunk ki, feszítsük ki a következő, a 3.Golden Star-t a falból. Kövek gördülnek le, ezeket kicselezve jussunk vissza a bejárathoz, majd térjünk vissza a főterembe.

Jobbra nyissuk ki az utolsó kaput. A kis szobában két krokodilt és egy vadkant kell elintéznünk, középen felvehetjük az újabb Gate Key-t, bár erre már nem lesz szükségünk, valamint a falból kifeszíthetjük az utolsó, a 4.Golden Star-t. Térjünk vissza a főterembe.

Helyezzük a csillagokat a foglalatokba. Kinyílik az utolsó kapu is, itt térjünk be. Hátul másszunk be a lyukba, a csapó ajtó lenyílik alattunk, a zuhanás után egy lejtőre érkezünk. Rohanjunk lefelé, egy kőgolyó ered a nyomunkba, valamint itt a játék is véget ér.

baal76

 


Az oldalon közölt képek, a szöveges tartalom, illetve minden sajátkészítésû anyag, a © TR Editor.hu tulajdonát képezi. Azokat semmilyen formában nem lehet reprodukálni, másolni, terjeszteni, csak a szerkesztõség engedélyével.