.....................................................................

BtB2015 - The Horn of Amalthea

Készítõ: Jirka Ludvar (constantine)

Letölthetõ - download: Innen .............. BtB2015 Package

Csomagold ki a btb2015_package.zip-et, másold a benne lévő könyvtárat valahova, majd csomagold ki a btb2015_18_the_horn_of_amalthea.zip-et is, és másold be az előbbi könyvtárba. A Tomb4.exe-vel indíthatod is a kalandot.

Történet:

A legenda szerint, egy napon Zeus letörte Amalthea Nagy Szarvát, a kecskéét, aki gyermekkora óta táplálta őt. Zeus megáldotta a törött szarvat, hogy bárkinek, aki rátalál, teljesítse minden vágyát. Lara megpróbálja felkutatni a szarvat, amit Bőségszaruként vagy a bőség örök szimbólumaként is ismernek.

Vélemény:

Meglehetősen rövid BtB 2015-ös kalandban lehet része annak, aki kipróbálja ezt a játékot. Célunk a Bőségszaru, Amalthea Szarvának felkutatása. Kezdő játékosok is bátran belefoghatnak, nehéz feladatok nincsenek benne. Ellenfél sincs túl sok, egy gorilla, pár varjú és kecske, egy csontváz, valamint egy Minotaurusz próbál minket akadályozni. Fegyverből megkapjuk az Íjat és a Shotgun-t, de sok szükségünk nem lesz rájuk. A kismedi itt Orange Juice, a nagymedi pedig Ambrosia, de a használatuk nélkül is simán végig lehet küzdeni magunkat a játékon. Secret viszont nincs.

Végigjátszás:

Statisztika: Mentések -- Savegames

A kis stég végén ugorjunk a vízbe, a faládák mögött jobbra Flares-t vehetünk fel. Ússzunk be a stég alá, itt megtaláljuk az Íjat, a Bow-ot. Másszunk ki a vízből, kerüljünk az épület mögé, itt a fűben Arrows vár ránk. Térjünk be a kis barlangba, ahol két varjút és egy gorillát kell ártalmatlanná tennünk. Találunk egy padlókapcsolót a földön, jegyezzük meg a helyét, később majd visszatérünk ide. Forduljunk jobbra, ugorjunk fel a legalacsonyabb részen a sziklákra. Induljunk el jobbra, fel az emelkedőn, majd a sarkon jobbra tartva ugorjunk át átlósan balra, itt a peremen megtaláljuk a City Gate Key-t. Menjünk vissza oda, ahol felugrottunk a sziklákra, nézzünk el szembe, látunk egy fáklyacsomagot, ugorjunk át érte, vegyük is fel a Flares-t. Folytassuk most már tovább az utunk, két mérges kecske támad ránk, hatástalanítsuk őket, majd a kulcsunkat használva nyissuk ki a rácsot.

Forduljunk balra, fussunk el a ház mellett, folytassuk tovább utunkat balra, át a boltív alatt. A macskát ne bántsuk, forduljunk jobbra, végül elérünk egy virágokkal díszített kerítéshez, menjünk be mögé. Egy szökőkúttal díszített térre érkezünk, rögtön egy gladiátor ront ránk, végezzünk vele. Vegyük fel az általa elhullajtott kardot, a Perseus’ Sword-ot. Térjünk vissza a barlangba, ahol a padlókapcsolót találtuk korábban, váltsuk át kardunkkal. Kinyílt a templom ajtaja a szökőkutas téren, térjünk is vissza oda.

Mielőtt belépnénk, a templom jobb oldalán, a fa mellett Orange Juice-t vehetünk fel. Most lépjünk be a templomba, egy hárpia támad ránk, öljük meg. A padsorok között Flares-t találunk, a baloldalon, a középső lángoló emelvény közelében a padlóról pedig felvehetjük a Shotgun-t. A jobb sarokban találunk egy mozgatható szobrot, húzzunk egyet rajta a lépcsőkkel párhuzamosan, így lenyílik a csapóajtó, amin eddig a szobor volt.

Ereszkedjünk le a csapóajtón, gyorsan ugorjunk félre, hiszen egy golyó próbál kilapítani. Induljunk el a lejtő jobb oldalán lefelé, majd rögtön szaladjunk át a baloldalra, mert mögöttünk egy újabb golyó indul el lefelé. Ha megúsztuk, a sarokban, jobbra egy kúszórést találunk. Kússzunk be itt, látunk a padlón 3 potyogós padlólapot. Fussunk át az elsőn, a középsőn álljunk meg, ott essünk le. A két szélső padlólap alatt karócsapdába zuhannánk.

Odalent forduljunk balra, egy nagy keresztet látunk a terem túlsó végén. Még innen lőjünk bele pisztolyunkkal, ha kell fel-fel ugrálva, úgy, hogy elforduljon, a tőlünk balra elhelyezkedő karók visszahúzódnak. Induljunk el a kereszt felé, egy csontváz jelenik meg, kerüljük ki, balra a peremen Flares-t találunk, a kereszt előtti kis asztalkán pedig felvehetjük a Guardian Goddess nevű tárgyat. Térjünk vissza oda, ahol leestünk a terembe, jobbra, a hatástalanított csapdánál másszunk fel, majd kússzunk vissza a résen. Egy oszlop emelkedett ki, ennek segítségével vissza tudunk jutni a templom belsejébe. Itt más dolgunk nincs is, menjünk ki a templomból.

Balra fordulva menjünk fel a szemben látható lépcsőn. A ház ajtaját nyissuk ki nemrég megszerzett tárgyunkkal, majd térjünk be a kinyílt ajtón. Találunk egy szarkofágot, a belsejében Flares (2X) valamint Ambrosia rejtőzik. Menjünk le a falépcsőkön, odalent lőjük szét az összes vázát, hiszen Flares és egy kulcs, a Baths Key rejtőzik alattuk. Más dolgunk nincs is itt, térjünk vissza a térre, a lépcsőkön menjünk le.

Szemben, a ház teraszán Shotgun Normal Ammo (2X) található, valamint hátul, a fa mellett Arrows (2X) jut a birtokunkba. Térjünk vissza a lépcsőkhöz, forduljunk jobbra, elérünk egy kapuhoz, a kulcsunkkal nyissuk is ki.

Egy Minotaurusz garázdálkodik bent, a legegyszerűbb, ha visszarohanunk a lépcsőkhöz, felmegyünk rajtuk, itt nem tud minket elérni, innen kivégezhetjük. Térjünk vissza a fürdőbe. 4 kinyitható ajtót látunk, kezdjük a baloldalon a távolabbival. Ugorjunk a vízbe, másszunk ki a túloldalon. Rengeteg szétlőhető vázát találnuk, egyik alatt sincs semmi, viszont a pultra felmászva egy Ambrosia a zsákmányunk. A sarokban látunk egy mozgatható vázát, ezt húzzuk meg kétszer, kerüljünk mögé, majd nézzünk fel a mennyezetre. Egy lerántható csapóajtót látunk, nyissuk le, majd másszunk fel a fenti kúszórésbe. Itt kússzunk át, végezetül látunk két kapcsolót a falon. A jobb oldalit használjuk, a bal oldali csapda. Távozzunk innen, át a kúszórésen, vissza a bejárathoz.

Nyissuk ki most a mellettünk jobbra található ajtót. Másszunk fel az oszlopon, odafent egy gombot találunk, ezt nyomjuk meg. Itt más dolog nincs, térjünk vissza a bejárathoz.

A szemközti ajtót nyissuk ki most. Lecsúszva, forduljunk balra, az oszlop oldalán, ahol állunk, egy létra van. Másszunk le a mélybe, odalent az egyik sarokban Flares-t találunk. Másszunk vissza a létrán. Két oszlopot látunk szemben, viszont csapdát rejtenek. Sétáljunk ki teljesen a peremig, szemben állva az első oszloppal, majd sétáljunk kettőt hátra. Várjuk meg, míg az első oszlopon visszahúzódnak a csapdák, helyből ugorjunk rá, majd innen nekifutásból a következőre, végezetül helyből ugorjunk át szembe. Jól kell időzetünk, hogy sikerüljön a mutatvány. Az emelvényről vegyük fel az első Coin of Amalthea-t. Jobbra vagy balra másszunk fel a sarokban a magasabb részre, kapaszkodjunk meg itt a mennyezetben, függeszkedjünk át teljesen a bejáratig, ott essünk le, majd jussunk ki innen.

Egy zárt ajtó maradt most már, tőlünk jobbra, nyissuk ki azt is. Jussunk át az első csapdán, majd álljunk meg. Guggoljunk le, majd jól időzítve, amikor a következő csapda épp elhalad előttünk, gyorsan bukfencezzünk át rajta (- billentyű), majd gyorsan a következőn. Szemben vegyük fel az emelvényről a második Coin of Amalthea-t, majd ugorjunk gyorsan hátra, mielőtt a karók felnyársalnak. Az első csapda előtt álljunk meg közvetlenül, lehetőleg a jobb szélén, majd amikor szétnyílik, és a középső is elhaladt, gyorsan ugorjunk egyet helyből az utolsó csapda elé. Ezen már csak át kell jutnunk, majd távozhatunk is innen.

Forduljunk jobbra, a kis medencébe ugorjunk bele, mielőtt beúsznánk a nyitott ajtón, mentsünk egyet. Egy kis víz alatti labirintusba érkeztünk, rögtön forduljunk balra, kövessük a járatot, majd átlósan balra, a felső sarokban ússzunk tovább, kiérve egyből forduljunk jobbra. A kis zsákutcában egy kapcsolót találunk a mennyezeten, ezt rántsuk le, ússzunk ki innen, majd szemben, jobbra folytassuk az utunk, végül a járat végén megtaláljuk a kinyílt csapóajtót, ússzunk fel levegőért, de még ne másszunk ki, mentsünk egyet előtte.

Másszunk ki a vízből, majd egyből ugorjunk hátra, vissza a vízbe, hiszen egy golyó készül kilapítani minket. Másszunk ki, középen elindulva várjuk meg, míg a két szélső golyó is legurul. Balra, a láva fölött egy csúszós részt látunk, teljesen a bal oldalán csússzunk le, ugorjunk el, kapjuk el a szemközti, falon húzódó rést. Araszoljunk át jobbra, át a sarkon is, majd itt essünk le. Használjuk a foglalatokban a korábban megszerzett érméinket, majd másszunk ki a lenyílt csapóajtón.

Egy barlangban érkezünk, a Medúza emelkedik ki előttünk a vízből, de ne ijedjünk meg, nem árt nekünk. Fussunk el mellette, hátul pedig megtaláltuk, amiért jöttünk, a Great Horn of Amalthea-t. Amint felvesszük, véget is ez a rövid kaland.

baal76

 

 

Videóvégigjátszás: adrielvicio

 


Az oldalon közölt képek, a szöveges tartalom, illetve minden sajátkészítésû anyag, a © TR Editor.hu tulajdonát képezi. Azokat semmilyen formában nem lehet reprodukálni, másolni, terjeszteni, csak a szerkesztõség engedélyével.