.....................................................................

BtB2015 - The Greek Files

Készítõ: Jesus Clares (Jesus C.Croft)

Letölthetõ - download: Innen .............. BtB2015 Package

Csomagold ki a btb2015_package.zip-et, másold a benne lévő könyvtárat valahova, majd csomagold ki a btb2015_15_the_greek_files.zip-et is, és másold be az előbbi könyvtárba. A Tomb4.exe-vel indíthatod is a kalandot.

Történet:

Furcsa események zajlanak Görögországban, a felszínen az Alvilágból érkező hangokat hallják. Lara nem bocsájtotta meg Pierre DuPont legutóbbi tettét, de úgy dönt, segít neki egy utolsó kalandban, egy ősi birodalomban, melyet több ezer mágikus teleport hoz létre. Ami itt rejlik, még senki sem merte feltárni...

Vélemény:

Nem egyszerű görögországi kaland ez, rengeteg rejtvény, ellenfél, változatos helyszínek, nehéz ugrások tarkítják kalandjaink. A kismedi itt Orange Juice, a nagymedi Ambrosia, de ha medipack használata nélkül akarjuk megoldani a játékot, nagyon vigyázni kell a sérülésekre az utolsó, nagy ütközetig. Lőszerrel bőségesen el leszünk látva, fegyverből a Shotgun, valamint ha összegyűjtöttük mindhárom aranykincset, bónuszként a Zeus’ Thunderbolt jut birtokunkba. 3 secret is bezsebelhető, 3 Olympic Laurel képében.

Végigjátszás:

Secret 1: Secret 2: Secret 3: Statisztika: Mentések -- Savegames

Az emelvényről vegyük fel a tekercset, A Note to Players-t. Egy rács nyílik ki valahol. Olvassuk el a tekercs tartalmát:

„Fontos!

Mindig nézz a lábad elé.

Óvatosan bánj a lőszerrel.

3 secret található a játék folyamán.

Kérlek, ne használj csalást.

Ne öld meg Pierre-t, ha mégis, töltsd újra a játékot, mivel szükséged lesz a segítségére pár helyen.

A fehér keresztek csak dekorációk.

Kutasd fel az egész pályát az ősi arany drágakövek (3X) után. Ha mindet megtalálod, később jutalomban részesülsz.”

Folytassuk utunk, míg egy nagy szakadékhoz érünk. Átlósan ugráljunk át fölötte, a párkányok segítségével. A lépcsőkön menjünk fel, egy hatalmas térre érkezünk.

Szemben essünk le az alsó régióba, jobbra haladva megtaláljuk a nyitott rácsot. Lépjünk be a kriptába. Balra, a földön egy csapóajtót találunk. Nyissuk ki, majd másszunk le a létrán. A résen kússzunk át, majd forduljunk balra, hátul szintén balra térjünk be a borospincébe. Lőjük szét a szélső, bal oldali hordót, miénk az első kincs, az Ignots of Ancient Gold. A jobb szélső hordót szétlőve Orange Juice-t találunk. Menjünk ki, majd jobbra fordulva menjünk be a kis kápolnába. A bejárat bezárul mögöttünk.

Hátul 3, keresztet tartó oszlopot találunk, mindegyik oldalán kapcsolókat találunk. A bal oldali oszlopon húzzuk meg a bal szélsőt, a középsőn a leghátsót, a jobb oldali oszlopon pedig a jobb oldali kart. Középen, az emelvényen megjelenik egy tárgy, a Sacred Cross. Ahogy felvesszük, láthatjuk, hogy valahol platformok nyílnak fel. A kápolna kijárata újra szabaddá vált, távozzunk, majd balra fordulva látjuk, hogy a sarkon kinyílt egy rács. Menjünk ott be, a kis járatban egy emelvényen miénk az Olympic Laurel. Ez az 1. secret. A kúszórésen át távozzunk most már, másszunk fel a létrán, majd a növénylétrán felmászva menjünk ki a kriptából.

Haladjunk balra, majd a tömbök segítségével másszunk fel a felső régióba. Szemben egy kis átjáró, jobbra és balra fordulva itt egy-egy Orange Juice-t találunk az emelvényeken. Térjünk vissza oda, ahol kimásztunk a gödörből, ugorjunk át középre, a kripta feletti részre. Jobbra másszunk fel a magasabb részre, innen ugorjunk a legalacsonyabb oszlop tetejére. Forduljunk meg, szemben a magasabb oszlopon egy repedést látunk. Ugorjunk oda, kapaszkodjunk meg a résben, majd ugorjunk fentebb (ALT). Balra fordulva a felnyílt platform segítségével ugorjunk át a másik oszlopra, balra, majd innen balra, a legmagasabb oszlop tetejére. Egy kötelet látunk szemben, ugorjunk rá, majd lengjünk át kicsit jobbra, a kis kerítéssel körbevett erkélyre. Itt sétáljunk ki jobbra, majd innen ugorjunk fel a balra látható ablakba, essünk le a túloldalon. Jobbra kövessük az utat, majd másszunk fel a nyílásba. Nézzünk ki balra, egy oszlopot látunk, ugorjunk rá, majd innen balra tovább, a következő oszlopra. Térjünk be balra, a kis járatba, itt megtaláljuk a Sacred Cross foglalatát, tegyük is a helyére tárgyunkat. Látjuk, hogy kinyílt egy ajtó, ott, ahol a játék elején felvettük a tekercset. Térjünk vissza az oszlop tetejére, ugorjunk vissza jobbra, az alacsonyabb oszlopra, majd essünk le innen jobbra, a háztetőre, itt csússzunk le, így sérülés nélkül lejuthatunk. Balra ismét menjünk le a lépcsőkön, jussunk át a mély szakadékon újra, majd lépjünk be a nyitott ajtón.

Egy kis faluba érkeztünk. Az út végén forduljunk balra, a lépcsőkön leérve egy térre érkezünk. Menjünk a tér másik végébe, jobbra nyissunk be a kis kék ajtón. A házban jobbra lőjük szét a kis faládát, Shotgun Normal Ammo rejtőzik alatta, balra pedig nézzünk fel, egy kék ablakot látunk. A nagy faládák mögött egy mozgatható asztalt lelünk, ezt húzzuk-toljuk az ablak alá, felmászva rá lőjük ki az ablakot, majd másszunk ki rajta. Jobbra egy emelvényen Orange Juice-t találunk. Essünk le a térre, majd a kék ajtó jobb oldalán menjünk le a lépcsőkön.

Balra egy nagy faládát látunk, a tetején lőjük szét a kisebbet, Shotgun Wideshot Ammo rejtőzik alatta. Folytassuk tovább az utunkat, a piactérre érkezünk. Szemben, az almásládák mögött újabb szétlőhető faládát találunk, Shotgun Wideshot Ammo-t és Orange Juice-t találunk alatta. Balra egy nagy faláda, a tetején egy szétlőhető kisebb, ez alatt Shotgun Normal Ammo és Shotgun Wideshot Ammo, a nagy láda előtt közvetlenül is lőjük szét a kisebbet, ez alatt pedig Shotgun Normal Ammo és maga a Shotgun található. Forduljunk meg, menjünk le a szemben látható lépcsőkön.

Az elágazásnál forduljunk balra, majd balra az oszlopok mögött egy csapóajtót találunk a sarokban. Ezt nyissuk fel, majd másszunk le a létrán a csatornába. Keljünk át rajta, kússzunk át a réseken is, amíg egy zárt rácshoz nem érkezünk. Jobbra egy kapcsolót látunk a falon, lőjük szét az előtte látható faládát, majd húzzuk meg a kart. A rács kinyílt, menjünk be a kis szobába. Lőjük le a két oroszlánt, majd az összes kis faládát lőjük szét a padlón, amit találunk, a magasabb ládák tetején lévőket nem muszáj, nincs alattuk semmi. Gyűjtsük be a rengeteg cuccot, Shotgun Normal Ammo (3X), Shotgun Wideshot Ammo (4X), Orange Juice (2X), Flares és a Sea Crystal kerül birtokunkba. Ahogy az utóbbi tárgyat felvettük, egy rács nyílik ki valahol. Keljünk át újra a csatornán, másszunk fel a létrán, ki a szabadba.

Forduljunk balra, majd térjünk vissza az előző térre. Szemben fussunk át a díszes árkád alatt, egy újabb térre érkezünk. Forduljunk balra, menjünk a tér másik végébe, majd a kis közben menjünk fel a faládákkal telipakolt lépcsőkön. Egy szökőkutakkal díszített helyszínre érkezünk. Szemben menjünk fel az emelkedőn, majd nyissunk be a kék ajtón. Megérkeztünk a fogadóba, megjelenik Pierre is, egy ajtót nyit ki valahol. Ne lőjünk rá, mert nem fog segíteni a későbbiekben! Menjünk ki hátul, ugorjunk a medencébe, Shotgun Normal Ammo és a Small Amphora található itt, miután felvettük ezeket, másszunk ki a vízből, majd menjünk be szemben azon az ajtón, amit Pierre korábban kinyitott nekünk.

Hátul két kapcsolót találunk jobbra és balra, húzzuk meg mindkettőt, leereszkednek a falovak, toljuk-húzzuk mindkettőt a másik oldalra, a kajához, így kinyílik egy ajtó a fogadóban. Távozzunk a szobából, a medence mellett haladjunk el, menjünk be a fogadóba, rögtön jobbra meglátjuk a kinyílt kék ajtót. Térjünk be itt.

A bejárat mellett jobbra egy szétlőhető faláda, alatta Shotgun Wideshot Ammo-t találunk, a magasabb faládák tetején is találunk szétlőhető kis ládákat, Orange Juice és az Excavation Key található alattuk. Menjünk a bejárat felé, de mielőtt kimennénk, nézzünk jobbra. Az a kék ajtó, amin Pierre-t láttuk bejönni, most nyitva áll, menjük ott be, egy újabb Olympic Laurel-t találunk, ez a 2. secret. Most már menjünk ki a fogadóból.

Vágjunk át a téren, majd menjünk le a faládákkal teli lépcsőn. A következő téren távozzunk az árkád alatt, majd az ezutáni helyszínt is hagyjuk el. Forduljunk balra az utcán, elérkezünk az ásatás helyszínére. Ugorjunk át szembe, a vázákkal teli párkányra. Nézzünk le jobbra, egy magas oszlopot látunk, erre fussunk le, a kapaszkodást is nyomva tartva. Az oszlopról másszunk le, csússzunk le alulra, majd menjünk a korábban kinyitott rácshoz. A bal oldalán használjuk kulcsunkat, kinyílik a másik rács is, lépjünk is be rajta.

A lejtőn való lecsúszás előtt mentsünk egyet. A legegyszerűbben úgy tudunk lejutni, hogy nekifutásból ugrunk jobbra, a fal mellé közvetlenül, majd ahogy leértünk, rögtön oldalszaltóval elugrunk balra, így elkerüljük a mögöttünk legördülő golyót. Ugorjunk rá a következő teremben az oszlop tetejére, majd nézzünk szét, és a lényeg, hogy mentsünk. Előttünk tüzet okádó oroszlánfejek, néhány platformon meg tudunk kapaszkodni, a szemben lévő objektum tetejére kellene most feljutnunk. Ha lenézünk, odalent látunk egy Ambrosia-t egy oszlopon, ezt is megszerezhetjük, mielőtt feljutunk, de nem egyszerű a dolog. Szóval, helyből ugorjunk el a sziklás rész felé, amikor a középső oroszlánfej szájában szünetel a tűz, majd kapaszkodjunk gyorsan át balra. Ha a lenti Ambrosia-t meg akarjuk szerezni, akkor jobbra kapaszkodjunk, majd várjunk. Amikor kialszik a tőlünk jobbra lévő tűz, kapaszkodjunk át a sarkon, majd essünk le, majd lentebb, és végül ugorjunk hátra az oszlopra, az Ambrosia-ért. Most vissza kell jutnunk az oszlop tetejére. Ha sikerült, ismét ugorjunk a sziklás részre, ha szünetel a tűzfújó, kapaszkodjunk át balra, majd amikor a felettünk lévő tűzfújó is szünetel, ugorjunk fentebb (ALT), majd gyorsan másszunk fel. Itt készült egy mentés, ha nem boldogulunk, használjuk.

Ugorjunk át a másik oszlop tetejére. Innen nekifutásból ugorjunk a másik tűzfújókkal teli oszlop irányába, amikor szünetel a tűz, kapjuk el a peremet. Várjuk meg, míg a felettünk lévő tűz szünetel, ugorjunk fel (ALT), majd másszunk fel a platform tetejére. Várjuk meg, míg szünetel alul a tűz, ugorjunk át nekifutásból, a kapaszkodást nyomva tartva a fali járatba. Itt is készítettem egy mentést.

Egy kis udvarra érünk, lőjük le a két skorpiót, az egyik egy kulcsot ejt el, a Key to the Ancient World-ot.  Nyissuk ki a túloldalon található ajtót, majd a bejátsás után lépjünk be a következő helyszínre.

Forduljunk balra, hamarosan két újabb skorpió támad ránk. Nyírjuk ki őket, majd menjünk tovább, forduljunk jobbra, a sziklás emelkedőn ugráljunk fel. Jobbra fordulva látjuk a három fali beugrót, amit a bejátszás is mutatott, mindháromban húzzuk ki a gyűrűt az oroszlánfejek szájából. Ajtók nyílnak ki valahol, valamint oszlopok süllyednek le. Forduljunk meg, térjünk be a balra található kis szobába. Lőjük szét az összes vázát, a legelső kis prés alatt a második kincs, az újabb Ignots of Ancient Gold található. Guggoljunk le, hogy fel tudjuk venni. Menjünk le a sziklás emelkedőn, szemben látjuk az egiyk kinyílt ajtót. Menjünk be a szobába, szemben a szarkofágot nyissuk ki, a Queen Gorgon nevű tárgyat találjuk itt, egy rács is kinyílik valahol. A szarkofág jobb oldalán található nagy vázát lőjük szét, Ambrosia van alatta, a bal oldali sarokban lévő nagy vázát szétlőve pedig Shotgun Widehot Ammo (2X) kerül birtokunkba. Távozzunk innen, forduljunk jobbra, hamarosan jobbra betérhetünk az újabb nyílt ajtón. A szemközti vázákat lőjük szét, az egyik alatt a Red Stick-et tudjuk felvenni. Menjünk ki az utcára, majd térjünk vissza a sziklás emelkedő aljához. Balra tőle bemehetünk a leereszkedett oszlopok helyén. 

Kövessük a folyosót, két oroszlán támad ránk, győzzük le őket. Egy nagy térre érkezünk, Atlas szobrokkal. Forduljunk jobbra, hátul, az oszlopok mögött az emelvényen egy Ambrosia-t találunk. Térjünk vissza a szobrokhoz, menjünk tovább balra. Hamarosan igen zavaró lesz a kameranézet, menjünk hátra, a sarokban egy oszlopt találunk , erre másszunk fel. Jobbra ugorjunk át a faplatformra, majd átlósan jobbra a következőre. Innen helyből ugorjunk át az első szobor kezében tartott kőtömbre, innen helyből a következőre. Helyből ugrás a következő faplatformra, majd nekiutásból, átlósan balra az utolsóra. Innen ugorjunk az oszlop tetejére, nyomjuk meg a gombot. Kinyílt a rács a két szobor között. Essünk le az oszlopról, lőjük le a két oroszlánt és a gladiátort, ez utóbbi csak a mellén sérül,ezt ne feledjük. Menjünk be a kinyílt rácson.

Odabent forduljunk jobbra, kövessük a járatot. Az Arénába érkeztünk, egy újabb oroszlán és egy gladiátor fogad, lőjük le őket, a gladiátor elejti a Minotaur Head tárgyat. Ezt kombináljuk a Red Stick-el, megkapjuk a Minotaur Head on a Stick nevű tárgyat.  Figyeljük meg a törött oszlop tetején látható padlókapcsolót, ide majd még visszatérünk, ha lesz pajszerunk. Térjünk vissza a járaton át a két Atlas szoborhoz, majd távozzunk innen szemben, a folyosón át. A sziklás emelkedőhöz érve menjünk előre az utcán, a bal oldali ház előtt megtaláljuk a tárgyunk foglalatát, helyezzük is ide azt. Kinyílik egy újabb ajtó, lépjünk be rajta.

Balra fordulva menjünk a hátsó kis folyosóra, egy csúszós részt látunk. Ugorjunk rá háttal a közepére, ugorjunk előre róla, majd rántsuk le a kart. Egy csapóajtó nyílt le. Térjünk vissza a bejárathoz, menjünk a jobb oldali, hátsó kis folyosóra, itt nyílt le a csapóajtó, Ugorjunk szembe a platformra, majd másszunk le a létrán.

Fáklyákat találunk egy emelvényen. Felesleges felvenni, csak világításra szolgálna a labirintusban, de nincs szükség rá. Ha mégis felvesszük, a következő teremben kerüljük meg a középső szürke padlólapot, hátul meggyújthatjuk a fali égőnél. Most lépjünk a szürke padlólapra.

Megérkeztünk a Minotaurusz labirintusába. Felülnézetből látjuk magunkat, középen egy csapóajtót, ide kell eljutnunk, meg azt is megfigyelhetjük, hogy a Minotaurusz elindul felénk. Kövessük a nagyon-nagyon hosszú labirintust, az elágazáshoz érve forduljunk jobbra. Rohanjunk végig a hosszú falak mentén, míg találkozunk a Minotaurusszal. Ha a közelébe érünk, mentsünk egyet, rohanjunk, ugorjunk el mellette, gyorsan forduljunk meg, sorozzuk meg a Shotgun-nal, folyamatosan hátrálva. Így sérülés nélkül megúszhatjuk. Folytassuk tovább a végtelennek tűnő utat, míg végre elérkezünk a labirintus közepére, ahol nyissuk fel a csapóajtót, majd másszunk le a létrán.

Kövessük a járatot, az elágazásnál jobbra Ambrosia egy emelvényen, balra pedig egy nagy terem található. Lépjünk be. Középen maga a medúza emelkedik ki a lávából. Ne foglalkozzunk semmivel, a bal oldalán ugráljunk át a láván, kerüljünk a háta mögé, itt nem tud ártani nekünk. Forduljunk a fal felé, két faplatformot látunk. Amikor a tűzfújó szünetel, ugorjunk gyorsan az alsó platform felé, kapjuk el a peremét, majd ugorjunk innen fentebb (ALT), másszunk fel a felső tetejére. Forduljunk meg, ugorjunk a létrára, másszunk fel rajta. Odafent nézzünk ki a terem felső részére, jobbra és balra egy-egy padlókapcsolót látunk. Ugorjunk oda mindkettőhöz, váltsuk át őket, egy nagy kard esik le a mennyezetről, a Medúza immár történelem. Ugráljunk át a terem túlsó végén látható foglalathoz, helyezzük bele a Queen Gorgon tárgyunkat, odalent, a bejárattal szemben oszlopok ereszkednek le a bejárattal szemközti tömbön. Jussunk le a létrához, másszunk le az aljára, ugorjunk hátraa felső faplatformra, majd innen srégan balra ugorjunk el a padlóra. Menjünk a bejárattal szemközti tömbhöz, vegyük ott fel az Engraved Disc-et. Most nézzünk szét a terem jobb és bal oldalán, lőjük szét a vázákat, Shotgun Wideshot Ammo (4X) rejlik alattuk. Ugorjunk át a Medúza hűlt helyére, itt a Hade’s Eye nevű tárgyat tudjuk felvenni, valamint visszakerülünk a labirintus előtti szobába.

Menjünk ki innen, a következő szobában jobbra másszunk fel a létrán a platformra, forduljunk meg, majd ugorjunk ki innen. Menjünk ki az utcára. Forduljunk jobbra, a sarkon is jobbra, menjünk fel a sziklás emelkedőn, a tetején forduljunk jobbra, ugorjunk át a mellettünk húzódó párkányra, innen a tetőre. Vágjunk át a tetőn, jobbra, a sarokban, a szárnyas szobor mellől ugorjunk át szembe, fali beugróba. Forduljunk jobbra, kapjuk el az oszlopon a rést, araszoljunk át jobbra, át a sarkon is, majd másszunk fel. Essünk le jobbra, menjünk ki a párkány szélére, majd nézzünk el a mellettünk lévő ház bal oldali sarkára. Egy foglalatot látunk, ugorjunk át oda, itt tegyük a helyére az Engraved Disc-et. Ereszkedjünk le a földre, forduljunk meg, majd a szemközti folyosón menjünk be, elérünk egy nyitott ajtóhoz.

Ugorjunk át szembe az emelkedő aljára, majd gyorsan forduljunk meg, ugorjunk vissza a bejárathoz, így elkerüljük a legördülő golyót. Ugorjunk vissza a lejtő aljára. Jobbra és balra tüzes oszlopokat látunk, ne feledjük, hogy a sarkukon nem égetnek, ott meg tudunk állni. Ugorjunk át jobbra vagy balra, az elsőre, innen a következőre, majd még tovább. Jobbra vagy balra nézve, a terem közepén egy beugró van, ugorjunk át ide, húzzuk meg a kart itt. A terem végében hozzáférhetővé válik egy emelvényen a Perseus’ Sword, jussunk el ide, vegyük fel.  Jussunk ki most már a teremből, vissza az utcára.

Emlékszünk még az Arénában látott padlókapcsolóra? Most oda kell visszatérnünk. Menjünk a sziklás emelkedőhöz, az alján forduljunk balra, kövessük a folyosót. A két Atlas szobor között menjünk be, forduljunk jobbra, visszaérünk az Arénába. A törött oszlop tetején váltsuk át a padlókapcsolót a kardunkkal. Egy rács nyílik ki tőlünk nem messze, lépjünk be, az emelvényről vegyük fel az újabb Sea Crystal-t. Újabb rács nyílik ki odakint, a kapcsolótól balra, menjünk arra, közben likvidáljuk a két gorillát is. Odabent az emelvényen Shotgun Wideshot Ammo (3X) valamint Ambrosia található. Térjünk most már vissza a sziklás emelkedőhöz, menjünk fel rajta. Forduljunk balra, majd jobbra, az oszlopok mögött feszítsük ki az ajtót. Vágjunk át a szökőkutas szobán, be a nyitott rácson.

Egy nagy terembe érkezünk, látjuk, hogy Pierre fogságban van egy ketrecben. Tőle balra egy másik ketrecben egy szobrot látunk, ezt kell most feljuttatnunk a középső építmény tetejére. Hátul lőjük szét a vázákat, Shotgun Wideshot Ammo (2X) és Ambrosia rejtőzik alattuk. Találunk itt egy kapcsolót középen, ezzel tudjuk rövid időre a tüzeket kikapcsolni. Van egy padlókapcsoló is, a bejárattól nézve az építmény bal oldalán, a magasban. Másszunk fel az építményre, majd ugorjunk fel a padlókapcsolóhoz. Most egy igen összetett és bonyolult feladat következik:

1. Váltsuk át kardunkkal a padlókapcsolót, látjuk, hogy oszlopok süllyednek le és emelkednek fel.

2. Menjünk a hátsó kapcsolóhoz, mentsünk egyet. Húzzuk meg, a tüzek kialszanak, gyorsan forduljunk meg, ugorjunk fel szemben az építményre, felettünk egy lerántható kar van, gyorsan aktiváljuk, majd ugorjunk félre, mielőtt meggyulladnánk.

3. Most irány a Pierre ketrece mellette másik ketrec, kinyílt a rács ott, húzzuk ki a szobrot, majd mozgassuk a bejárattal szemközti részre, ahol az oszlop lesüllyedt. Itt eltérő a lap színe, meg fogjuk ismerni.

4. Irány vissza a padlókapcsoló, váltsuk át újra, a szobrunk felemelkedett.

5. Irány a hátsó kapcsoló, mentsünk, majd húzzuk meg, kialudtak a tüzek, gyorsan forduljunk meg, ugrás az építményre, fussunk a szoborhoz és húzzunk egyet rajta, mielőtt meggyulladnánk.

6. A szobrot most az építmény másik oldalára kell tolni-húzni, az eltérő színű padlólapra, de a hátsó karral ki kell kapcsolnunk a tüzeket is menet közben.

7. Ha sikerült, a szobor a helyén van, váltsuk át újra a padlókapcsolót, szobrunk felemelkedik.

8. Most irány a hátsó kar, mentsünk, húzzuk meg, majd nagyon gyorsan ugrás az épületre, rá a kiemelkedett oszlopra a szobor mögé, gyorsan toljunk egyet rajta, majd ugorjunk félre, mielőtt meggyulladnánk.

9. A hátsó kar előtt mentsünk egyet, húzzuk meg, majd rohanjunk a szobor mögé, toljunk egyet rajta, rá az eltérő színű padlólapra, majd ugrás félre, mielőtt meggyulladnánk.

10. Váltsuk át utoljára a padlókapcsolót, szobrunk újra felemelkedett, óvatosan ugráljunk fel mögé, toljunk egyet rajta, rá a szürke padlólapra.

A padlókapcsolóval szemben, egy emelvényen megjelenik az Apple of Gods, szerezzük meg. Ahogy felvesszük, beleesünk a vízbe, ússzunk át a lengő bárdok alatt, majd másszunk ki a vízből.

Az északnyugati (NW) oszlopra másszunk fel, majd innen ugorjunk a következőre. Szemben egy növénylétrát látunk, ugorjunk rá, majd másszunk fel rajta. Látjuk, hogy Pierre végre kiszabadult a fogságból. Jussunk el középre, itt váltsuk át a padlókapcsolót. Egy másik kapcsoló válik így elérhetővé. Az egyik oszlop oldalán találunk egy növénylétrát, ezen másszunk fel. Középen látjuk is a kapcsolót, de még ne váltsuk át, balra ugorjuk át a kerítést, a szobor mögötti vázát szétlőve Shotgun Normal Ammo és Ambrosia kerül a hátizsákba. Váltsuk át a kapcsolót, jobbra egy ajtó nyílik ki, ugorjuk át oldalt a rácsot jobbra, majd menjünk be a következő helyszínre.

Két mozgatható vázát találunk, a feladat az, hogy mindkettőt juttassuk a jobbra és balra található erkélyekre, az eltérő mintázatú szürke padlólapra. Ha sikerült, a terem közepén oszlopk emelkednek ki, ezek segítségével fel tudunk jutni felülre, a két oldalt található foglalatokhoz, ahol a 2 Sea Crystal-t a helyére téve egy ajtó nyílik ki a mellettünk lévő teremben. Jussunk le, majd menjünk be rajta.

A nagy teremben forduljunk jobbra, jobbra a falon egy növénylétrát látunk. Másszunk fel, a lerántható kar fölött engedjük el a kapaszkodást, essünk rá a karra, rántsuk le azt. Újra másszunk fel a létrán, most balra kapaszkodjunk át a másik létrára, ezen másszunk fel, a tetején kapaszkodjunk meg a résbe, engedjük el egy pillanatra a kapaszkodást, majd kapaszkodjunk át a résen balra, itt essünk le. Szemben egy zárt rácsot látunk, ezt jegyezzük meg, ez majd egy secret lesz. A rácstól balra, a sarkon nézzünk el a Zeus szobor irányába. Tőle jobbra egy virágokkal díszített sziklapárkányt látunk, ide kéne átugranunk, de nem lesz egyszerű. A sarok mellett ugorjunk el a párkány irányába, a levegőben kicsit jobbra irányítva az ugrást, majd kapjuk el a párkány peremét. Kicsit kapaszkodjunk jobbra, itt másszunk fel, különben lecsúszunk. Ha sikerült, ugorjunk át balra a szobor elé, az emelvényről vegyük fel a Large Amphora-t.  Odalent csontvázak kelnek életre, de még ne essünk le. Ugorjunk át balra, a másik sziklapárkányra, majd innen is ugorjunk tovább balra, az oszlopok mögé. Menjünk hátra, a falon balra egy lerántható kart látunk. Ugorjunk rá, aktiváljuk, egy ajtó nyílik ki a növénylétra közelében.

Kerüljük el a csontvázakat, forduljunk jobbra, majd térjünk be a nyitott ajtón. A lecsúszás után egy oszlopokkal teli terembe érkezünk. Nézzünk le balra, egy oszlop tetején Ambrosia-t látunk. Ugorjunk át a szemközti kis hídra, a gyanús padlólapoktól ne ijedjünk meg, a csapdák egyelőre még nem aktívak. Forduljunk a bejárat irányába, nézzünk fel. Három kört látunk, abból egy világít. Ez azt jelenti, hogy hamarosan 1 liter vízre lesz szükségünk. Essünk rá az oszlopra, vegyük fel az Ambrosia-t, majd essünk le a padlóra.

Forduljunk jobbra, egy kis medencét találunk. Töltsük meg a kis amfóránkat, majd kombináljuk a naggyal. Ismét töltsük meg a kicsit, kombináljuk újra a naggyal, immár a kis amfórában a szükséges 1 liter víz lett. Menjünk a terem túlsó végébe, itt húzzuk ki a gyűrűt az oroszlán szájából. A csapdák odafent aktiválódtak, de egy rács is kinyílt felettünk. Már csak fel kell jutni oda.

Másszunk fel a legkisebb oszlop tetejére, innen ugrás jobbra, a következőre. A sarokban egy újabb oszlopot látunk, erre kell ráugranunk most , de elég nehéz ugrás lesz. A jobb szélét célozzuk meg az oszlopnak, ugorjunk arra nekiutásból, majd az utolsó pillanatban megnyomva a kapaszkodást, sikerül elkapni az oszlop szélét. Másszunk fel rá, majd balra fordulva másszunk fel a kis hídra.

Balra jussunk át az első karócsapdán, majd a következőn is. Forduljunk ak övetkező kis híd irányába, az oszlop bal oldalán ugorjunk arra, kapjuk el a peremét, majd másszunk fel rá. Balra másszunk fel az oszlopra, majd jobbra ugrás a következő tetejére. Itt forduljunk jobbra, ugorjunk a magas oszlop tetejére. Forduljunk meg. Felettünk újabb csapdát látunk, amikor visszahúzódnak a karók ugorjunk oda helyből, majd megállás nélkül, nekifutásból ugorjuk át a mélységet. Jobbra, a rács mögött meg is találjuk a mérleget. Töltsük a mérleg bal oldalán látható vázába a kis amfórából az 1 liter vizet. Látjuk, hogy a kinti teremben, a mélység fölött egy létra válik elérhetővé. Már csak vissza kellene jutni oda.

Ugorjunk a karócsapdához, amikor visszahúzódott, helyből ugrás tovább a nagy oszlop tetejére. Forduljunk meg, sétáljunk ki az oszlop túlsó szélére, majd innen helyből ugrással, a kapaszkodást is nyomva tartva, ugorjunk rá a kicsit alattunk lévő oszlopra. Essünk le róla balra, majd ugorjunk át a középső hídra, arra a helyre, ahol a csapdák nem működnek. Innen jussunk el a híd közepére, innen ugorjunk át szembe, a bejárathoz, majd távozzunk.

Vágjunk át a nagy termen, kerüljük ki a csontvázakat, a terem túlsó oldalán, szemben, térjünk be a nyitott ajtón.

Egy szobába érkeztünk, rengeteg fali beugróval. A jobb oldali fal utolsó beugrójánál kezdjünk. Kapjuk el a beugró szélét, ugorjunk innen fentebb (ALT), kapjuk el a felettünk lévő platformot, majd innen is ugorjunk fentebb (ALT). Másszunk fel a beugróba, itt egy emelvényen újabb kincset lelünk, az utolsó Ignots of Ancient Gold-ot. Kombináljuk immáron mindhármat, megkapjuk a Twelve Ignots of Ancient Gold-ot.

Három kapcsoló van még itt a beugrókban elrejtve, keressük meg mindet. Jussunk le először a padlóra, majd a jobb oldali középső, felső beugróba jussunk fel az ismert módon. Itt húzzuk meg a kart. Most a bal oldali fal két szélső beugróját vegyük célba, itt is húzzuk meg a kapcsolókat, kinyíltak a szemközti fal tetején a rácsok. Jussunk fel oda, majd lépjünk be a terembe.

Újabb mérleget látunk. Menjünk a bejárathoz, nézzünk fel a kinti szoba mennyezetére. 4 sárgásan világító fényt látunk odafent, tehát ezúttal 4 liter vízre lesz szükségünk. Először is ürítsük ki mindkét amfórát, ha esetleg lenne bennük víz. A mérleg melletti medencében töltsük tele a nagyot, majd kombináljuk a kicsivel. Öntsük ki a kicsi tartalmát, majd újra töltsük meg a nagyot és újra kombináljuk a kicsivel. Most újra töltsük meg a nagyot, ismét kombináljuk a kicsivel, így a nagy amfórában 4 liter víz maradt, ez a kellő mennyiség. Álljunk a bejárattal háttal, öntsük a mérleg bal oldalán található vázába a nagy amfóra tartalmát, a kinti nagy teremben, a mélység fölött újabb tömb ereszkedik le, hozzáférhetővé válik egy járat. Távozzunk innen, másszunk le, majd menjünk ki a nagy terembe.

Kerüljük el a csontvázakat, a mélység jobb oldalán másszunk le a létrán, majd menjünk be a szabaddá vált járatba. Egy kapcsolót találunk, húzzuk meg, egy új helyen találjuk magunkat. 6 padlókapcsolót látunk a földön. A fali festménnyel szemben állva váltsuk át kardunkkal a jobb oldali kapcsolók közül a középsőt, a bal oldali kapcsolók közül pedig a két szélsőt. Kinyílt egy rács a tőlünk balra található szobor mögött, lépjünk be a fehér fénybe.

A teremben, ahová érkeztünk, két kentaur vár minket, végezzünk velük. Most vegyük fel az aranykincsek után járó jutalmat. Tegyük a nagy szobor előtti kézbe az összegyűjtött kincseinket, a Twelve Ignots of Ancient Gold-ot. A Zeus’ Thunderbolt jelenik meg a villámok között, vegyük fel. Kinyílik mind a 4 rács oldalt, a szarkofágokat kinyitva zsebeljük be jutalmunkat, Thunderbolt Normal Ammo (3X), Thunderbolt Super Ammo (3X), Thunderbolt Flash Ammo (3X) és Ambrosia (2X) üti a markunkat. Térjünk vissza a fénybe, ahol beléptünk ide, visszakerülünk a padlókapcsolókhoz. Azt is láthatjuk, hogy kinyílt a korábban megfigyelt rács is, ami az utolsó secret-et rejti. Szerezzük is meg.

A padlókapcsolók melletti kis erkély felé közelítve visszakerülünk a karhoz, amit korábban meghúztunk. Menjünk ki, másszunk ki a létra segítségével a lyukból, majd a nagy teremben a növénylétrán másszunk fel, balra kapaszkodjunk át a másik létrára, majd a réshez érve kapaszkodjunk át balra, essünk le az erkélyre. Szemben immár nyitva a rács, mögötte az emelvényen újabb Olympic Laurel-t találunk , ez a 3. secret. Jussunk le innen, újra másszunk le a létrán a mélységbe, majd be a járatba. Ismét húzzuk meg a kapcsolót a falon, visszakerülünk a padlókapcsolókhoz. Most forduljunk balra, a szobor mögötti járatban lépjünk be a piros fénybe, ismét egy új helyszínen találjuk magunkat.

Az emelvényekről vegyük fel a rengeteg cuccot, Ambrosia (4X), Shotgun Wideshot Ammo (6X) kerül a birtokunkba. Menjünk be a hátsó folyosóra, majd mielőtt az új terembe lépnénk, mentsünk egyet.

Vegyük kézbe a Thunderbolt-ot, ugorjuk át a lávát, rögtön két óriási mutáns jelenik meg, eresszünk el gyorsan 2-3 lövést feléjük, a Super Ammo tökéletes erre a célra. Arra azért vigyázzunk, hogy ez a fegyver nem alkalmas közelharcra, könnyen sebződhetünk mi is, tehát csak kellő távolságból használjuk. Hátul a két vázát szétlőve Ambrosia és Shotgun Wideshot Ammo (3X) lesz a jutalmunk. Húzzuk meg a két kart a falon, jobbra egy rács nyílik ki.

Ugorjunk be rajta, Shotgun a kézben, két Cerberus tör ránk, végezzünk velük. Vegyük fel a földön heverő Ambrosia-t és Shotgun Wideshot Ammo (3X)-t, majd helyezzük a Hade’s Eye-t a foglalatba. Kinyílik a koponyákkal díszített rács, lépjünk be rajta, majd menjünk fel az emelkedőn.  

A bejátszásban látjuk Pierre-t, valamint a Pegazust is, ez utóbbi segítségével fogjuk majd elhagyni ezt az elátkozott helyet. Keljünk át a hídon, két Cerberus jelenik meg, végezzünk velük. Most nézzünk fel a magasba. Világító fényköröket látunk, valamint kettő olyan kört is, ami nem világít, ezekre lesz szükségünk. Jegyezzük meg, hol helyezkednek el, majd menjünk a hátsó terembe. Itt rengeteg padlókapcsolót látunk, azokat kell átváltanunk, melyek elhelyezkedése megegyezik azokkal a körökkel, amik nem világítanak. Kettő ilyen kapcsoló van, a bal oldali kapcsolók közül a bal szélső, valamint a jobb oldali kapcsolók közül a középső. Amint átváltottuk kardunkkal ezeket, kinyílik egy koponyákkal díszített rács valahol. Mielőtt távoznánk innen, lőjük szét a vázákat, Ambrosia (2X) és Shotgun Wideshot Ammo (6X) rejtőzik alattuk.

Menjünk ki a hídra, forduljunk balra. Egy faplatformot látunk, ugorjunk arra, kapjuk el a szélét. Ne másszunk fel rá, hanem ugorjuk egyet fel (ALT) a felettünk található faplatform szélét elkapva másszunk fel erre. Forduljunk meg, ugorjunk a következő platformra, másszunk fel rá. Forduljunk jobbra, másszunk fel a világító körökhöz, majd jobbra, a tömbre. Innen ugrás jobbra a következő platformra, forduljunk meg, ugorjunk az utolsóra, majd jobbra másszunk fel. Elérkeztünk a nyitott rácshoz.

Mentsünk egyet, mielőtt belépünk rajta. Ahogy a terembe érkezünk, rengeteg ellenfél jelenik meg, rohanjunk körbe-körbe, közben a Shotgun-nal lőjük, amelyik elénk kerül. Ne álljunk meg egy pillanatra sem, előbb-utóbb elfogynak. Ha sikerrel jártunk, a terem 4 sarkában, az oszlopokon oroszlánfejeket látunk, amikor a tűz szünetel, húzzuk ki gyorsan a gyűrűt a szájukból. Középen kinyílik a rács, felvehetjük a Kronos’ Megalos Soul-t. A Pegazus mellett találjuk magunkat, adjuk neki az almát, üljünk fel a hátára, majd lovagoljunk el erről az elátkozott helyről.

baal76

 

 

 

 

 

 

 

Videóvégigjátszás: adrielvicio

 


Az oldalon közölt képek, a szöveges tartalom, illetve minden sajátkészítésû anyag, a © TR Editor.hu tulajdonát képezi. Azokat semmilyen formában nem lehet reprodukálni, másolni, terjeszteni, csak a szerkesztõség engedélyével.