.....................................................................

BtB2015 - Sanctuary of Chaos

Készítõ: Mateusz (Joel)

Letölthetõ - download: Innen .............. BtB2015 Package

Csomagold ki a btb2015_package.zip-et, másold a benne lévő könyvtárat valahova, majd csomagold ki a btb2015_13_sanctuary_of_chaos.zip-et is, és másold be az előbbi könyvtárba. A Tomb4.exe-vel indíthatod is a kalandot.

Történet:

Káosz, az ősi üresség, nem más, mint egy alaktalan, formázatlan tér. Magában hordozza azt az anyagot is, mely az általunk ismert világban szétválassza a rendet a rendellenességektől. Sajnos a teremtés ideje hamarosan véget ér. A világunkat védelmező ősi erők gyengülnek, a Káosz hamarosan elterjed, és hatalmas károkat okoz. Az általunk hitt valóság veszélybe került, lehetséges, hogy a mélységbe zuhanunk. Ráadásul a közelmúltban néhány embernek látomása volt a teljes pusztulásról. Az egyikük, Lara Croft úgy döntött, hogy felkeresi azt a helyet, amelyet a látomásában látott – a Káosz Szentélyét, valahol Görögországban. Vajon meg tudja akadályozni a Káosz elterjedését és meg fogja menteni világunkat újra?

Vélemény:

Kezdő játékosoknak nem ajánlanám ezt a pályát, nehéz ugrások, időre futások, csapdák tömkelege jellemzi. Feladatunk bejutni a Káosz Szentélyébe, ahol 4 szobrot kell felkutatnunk ahhoz, hogy megnyissunk egy átjárót és legyőzzük minden baj okozóját, a Medúzát. A kismedi itt Orange Juice, a nagymedi Ambrosia. Meg lehet oldani a használatuk nélkül is a pályát, de akkor nagyon vigyázni kell a sérülésekkel, sok helyen bizony magas helyekről fogunk leesni, sérüléseket elszenvedve. A harcokat próbáljuk meg sérülések nélkül letudni, megoldható. Rengeteg ellenfélel fogunk találkozni, de fegyvert és lőszert is találunk bőven. Miénk lesz a Shotgun, az Uzi, az Íj és a Magnum is, valamint a LaserSight is, hiszen célzott lövéseket is le kell adni a kaland során. 4 secret van elrejtve, 4 Olympic Laurel, de az egyik megszerzéséhez szükségünk lesz a Fáklyára is. 

Végigjátszás:

Statisztika: Mentések Savegames

Secret 1: Secret 2: Secret 3: Secret 4:

Ússzunk előre, a fenékről vegyük fel az Ambrosia-t. Forduljunk jobbra, másszunk ki a partra, kicsit jobbra, a víz szélén Shotgun Normal Ammo-t találunk. Menjünk balra, a sarokban Flares-t lelünk a homokban. Ugorjunk újra a vízbe, ússzunk közvetlenül a sziklafal mellett, a sarkon forduljunk jobbra, majd újra jobbra fordulva ússzunk be a kis résen. Itt egy Olympic Laurel a jutalmunk, ez az 1. secret. Ússzunk ki a partra, majd jobbra, a falban található kis járaton menjünk be.

Egy kis lagúnába érkeztünk. Középen ugorjunk a vízbe, majd ússzunk le a kis lyukon. Balra, a kis beugróban egy víz alatti kart találunk, mentsünk egyet, mielőtt meghúzzuk, ugyanis időre fog menni a következő feladat. Húzzunk meg a kart, forduljunk meg gyorsan, ússzunk balra, jussunk át gyorsan a csapdán, majd ússzunk át az időre záródó rácson. A csapdán sérülés nélkül átjutni a legegyszerűbb úgy, hogy a mennyezet alatt úszunk közvetlenül, amikor elindul lefelé gyorsan átúszunk fölötte, annyi időnk elvileg maradt még, hogy átúszunk a nyitott rácson. Ha sikerrel jártunk, másszunk ki a vízből a kis szobába.

Lőjük le a skorpiót. Találunk itt egy zárt rácsot, nézzünk be rajta. A bal oldali falon 2 szimbólumot látunk (kör és háromszög), jobbra pedig szintén 2 szimbólum (gyémánt és kör). A szobában két mozgatható vázát találunk, a rácstól jobbra és balra.  Kezdjük a bal oldalival, ami a homokdomb mellett található. Figyeljük meg a falat, látjuk a kört, de a háromszöget nem. Nos, a gyémánt alakzat mellett jobbra található, csak ugye a homokdombtól nem látjuk. Toljuk meg a vázát egyszer, majd húzzunk egyet rajta, így a kör és a háromszög találkozásával egyvonalban lévő padlólapra került. Menjünk a másik vázához. Itt két megoldás is létezik, gyémánt és kör szimbólumból ugyanis 2-2 látható a falon. Húzzuk és toljuk a vázát nyugati irányba, a másik sarokba, majd északra egyet tolva a helyére is került. Vagy húzzunk-toljunk rajta északi irányba, a másik sarokba, majd nyugatra egyet húzva szintén a helyére kerül. Mindkét megoldás jó, a rács kinyílt, odabent megnyomhatunk egy gombot, a lagúnában egy kis platform nyílik fel. Mielőtt távoznánk innen, térjünk vissza a homokdombhoz. Helyből ugorjunk fel a tetejére, majd forduljunk jobbra. Fent, a sarokban egy kis háromszög alakú rést találunk, másszunk be itt, egy újabb Olympic Laurel-t találunk, ez a 2. secret. Most már ugorjunk a vízbe, jussunk át a csapdán és ússzunk vissza a lagúnába.

Másszunk ki a vízből, jobbra, a vízesés mögött, a felemelkedett platform alatt Flares-t találunk. Forduljunk balra, menjünk a másik vízesés mögé. Balra, a sarokban egy kis háromszög alakú nyílást látunk, ugorjunk be ide, majd másszunk fel a növénylétrán. Nézzünk el balra, egy repedést látunk a sziklán. Nekifutásból ugorjunk ide, kapjuk el, majd kapaszkodjunk jobbra, át a sarkon, majd másszunk fel az egyenes platformra. Nézzünk el jobbra, a piros növény mellé ugorjunk helyből, itt egy kis háromszög alakú rész van. Kapjuk el a peremet mellettünk, kapaszkodjunk jobbra, át a sarkon is, teljesen a vízesés mellé. Itt ugorjunk hátra a levegőben megfordulva (END + lefelé nyíl), a levegőben balra is irányítsuk az ugrást, így a felnyílt platformra érkezünk. Másszunk fel balra, így egy barlangba érkezünk.

Lőjük le a skorpiót, majd jobbra vegyük fel a földről a Magnum Ammo-t. Figyeljük meg a kötelet a fejünk felett, ennek hamarosan jelentősége lesz. Térjünk be a bal oldali kis folyosón. A kis szobában gyanús padlólapokat látunk, nézzünk fel a mennyezetre. Látjuk, hogy két padlólap fölött eltérő színű a plafon, az ezek alatt található padlólapok nem rejtenek karócsapdát. Az egyik a szoba közepén van, a másik mellette. Ugorjunk a szoba közepén található padlólapra, forduljunk meg, majd helyből ugorjunk a jobb sarokba. Itt egy kapcsolót találunk a falon. Mentsünk egyet, mielőtt meghúzzuk. Nehéz feladat következik. Húzzuk meg a kart, egy kis oszlop emelkedik ki odakint, a kis barlangban. Forduljunk meg gyorsan, sétáljunk egyet előre, majd helyből ugorjunk a szoba közepére. Gyorsan forduljunk a bejárat felé, ugorjunk oda helyből, majd rohanjunk ki a kis folyosón a jobb oldali fal mellett. Amint kiértünk, azonnal forduljunk balra, nekifutásból ugorjunk a kiemelkedett kis oszlop tetejére, majd jobbra fordulva ugorjunk el róla, elkapva a kötelet. Ha sikerült a nehéz mutatvány, lengessük be a kötelet és ugorjunk el róla a kis erkélyre. Itt az emelvényen vegyük fel a Tool Handle nevű tárgyat, balra pedig a földön Arrows-t találunk. Ereszkedjünk le a padlóra, majd térjünk vissza a lagúnába.

Forduljunk jobbra, menjünk a vízesés mögé. Nézzünk fel középen, egy rést látunk a falon. Ugorjunk fel rá, kapaszkodjunk meg benne, majd kapaszkodjunk teljesen balra. Itt szintén ugorjunk fentebb (ALT), kapjuk el a felettünk lévő repedést, kapaszkodjunk balra, át a sarkon, majd másszunk fel a kis háromszög alakú résbe. Forduljunk meg, nekifutásból ugorjunk át szembe, a másik réshez, kapjuk el a peremet, majd kapaszkodjunk fel. Egy kis barlangba érkezünk, vegyük fel a földön heverő Shotgun-t és a Shotgun Normal Ammo-t. Kússzunk be a szemben látható résen.

Egy lávával teli barlangba érkezünk. Jobbra másszunk fel a létrán, kapaszkodjunk át balra, a másik létrára. Másszunk le majdnem legalulra, majd ugorjunk hátra (lefelé nyíl) a mögöttünk lévő beugróba. Nyomjuk meg a gombot, majd ugorjunk vissza a létrára. Másszunk fel teljesen a tetejére, majd kapaszkodjunk meg a mennyezetben. Forduljunk meg a mennyezeti kapaszkodón, függeszkedjünk egyenesen, majd balra. A létra elé érve engedjük el a kapaszkodást, majd gyorsan nyomjuk meg újra, így elkapjuk a létrát. Másszunk át balra, át a sarkon is, majd másszunk fel a létrán. A tetején balra essünk le róla, forduljunk meg és ugorjunk be a nyitott ajtón.

Ahogy belépünk a nagy terembe az ajtó bezáródik mögöttünk. Most nézzünk szét egy kicsit. A mennyezeten kardok vannak, ezeket figyeljük meg, nehogy a fejünkre essenek. Nem árt tudni, hogy két kentaur is leselkedik ránk itt, csaljuk elő ezeket első körben, trükközzünk, hogy sérülés nélkül megússzuk a velük való harcot. Forduljunk jobbra, menjünk az oszlop mellé. Óvatosan menjünk a jobb oldalára, egy kentaur fog megjelenni. Háttal ugorjunk vissza az oszlop bejárat felőli oldalára, így a kentaur nem lát minket, kővé dermed. Kapjuk elő pisztolyainkat, majd az oszlop sarkán srégan állva tüzeljünk rá. Nem fontos, hogy lássuk a kentaurt, elég, ha csak azt látjuk, hogy lövéseink nyomán sérül, majd szép lassan elpatkol. Most intézzük el a másik kentaurt is. A bejárattől balra található oszlop jobb oldala mellett óvatosan haladjunk előre, vigyázzunk, mert fölöttünk egy kard is van, ezt csalogassuk le először. Az oszlop sarkára érve megjelenik a kentaur is, az előbbi módszerrel végezzük ki ezt is, így karcolás nélkül megúszhatjuk. Most nézzünk szét a teremben.

A bal oldali oszlop bal oldalán egy lerántható kart találunk, ezt rántsuk le. Vigyázzunk, amikor megközelítjük, mert egy újabb kard fog lepotyanni felülről, figyeljük a mennyezetet. Most járjuk körbe a termet, lőjük szét az összes vázát, Flares és Shotgun Wideshot Ammo kerül így a birtokunkba. Nyissuk ki a terem közepén a szarkofágot is, megtaláljuk a Minotaur Head nevű tárgyat. Kombináljuk a Tool Handle tárggyal, megkapjuk a Minotaur Head Tool-t.   Most menjünk hátra, a jobb oldali oszlop mögött egy lejárat nyílt meg, itt essünk le.

Az első csapdán úgy jussunk át, hogy leguggolunk közvetlenül előtte, a jobb vagy a bal oldali fal mellett. Amikor a csapda összecsukódik, bukfencezzünk el mellette (- billentyű), így nem sérülünk. Jussunk át így a következő csapdán is, majd vegyük fel az Ambrosia-t. Jussunk át az összes csapdán az ismert módszerrel, így sérülés nélkül megúszhatjuk.  Másszunk fel balra, majd jobbra. Csússzunk le, a zárt ajtó elé érünk. Szemben ugorjunk rá a létrára, másszunk le rajta, majd az alján essünk le, csússzunk le, majd kapjuk el a peremet. Kapaszkodjunk balra, majd másszunk fel, a kis résen átkúszva visszaértünk a kis barlangba. Szemben menjünk át a háromszög alakú nyíláson, a túloldalon pedig óvatosan ereszkedjünk le. Visszaértünk a lagúnába. Balra fordulva távozzunk innen, vissza a tengerpartra. Itt forduljunk jobbra, a másik sarokban menjünk le a lépcsőkön, egy zárt kapu elé érünk. Helyezzük a foglalatba a Minotaur Head Tool tárgyunkat, majd lépjünk be a kinyílt kapun.

A barlangban lőjük le a gladiátort, majd szemben vegyük fel a földről a Shotgun Normal Ammo-t.  Jobbra találunk egy mozgatható asztalt, ezt húzzuk-toljuk arra a helyre, ahol a lőszert felvettük. Másszunk fel az asztalra, majd a fal felé fordulva ugorjunk rá a növénylétrára, másszunk fel a fali járatba. Most mentsünk egyet. Gyújtsunk meg egy fáklyát, majd szemben kapaszkodjuk fel teljesen a jobb oldalon. Másszunk fel, elkezdünk egy lejtőn lecsúszni. Amikor halljuk, hogy elindul egy golyó mögöttünk, azonnal ugorjunk jobbra, a lejtős részre, majd ugrás tovább szembe, a másik lejtős részre, így elméletileg a golyó elzúg mellettünk. Csússzunk le a lejtő aljára, majd ugorjunk át szembe, kapjuk el a peremet és másszunk fel a kis párkányra. Forduljunk jobbra és ismét mentsünk.

Fáklyával a kézben nézzünk el jobbra. Látunk egy potyogós padlót, helyből ugorjunk el arra úgy, hogy elkapjuk a peremét. Teljesen a bal szélén másszunk fel, majd futás és nekifutásból ugrás, de a levegőben nyomjuk a jobb irányt is. Megérkezünk a következő potyogós padlóra, megállás nélkül fussunk és ugorjunk el balra, a csúszós szikla irányába. Lecsúszás után kapjuk el a peremet, kapaszkodjunk jobbra addig, míg a harmadik potyogós padló bal széléhez nem érünk. Itt másszunk fel, majd nekifutásból ugorjunk jobbra, a zárt ajtó előtti egyenes részre.

Forduljunk vissza és nézzünk fel a mennyezetre. Jobbra fent zöld növényeket látunk, nekifutásból ugorjunk arra, majd kapaszkodjunk meg bennük. Függeszkedjünk át a terem felett, majd jobbra fordulva az oszlopon egy lerántható kart látunk. Kapaszkodjunk fölé, essünk rá, majd rántsuk le. Kinyílt az ajtó tőlünk jobbra, minimálisat sérülni fogunk, ahogy leesünk. Ugorjunk át jobbra a nyílt ajtóhoz, majd lépjünk be rajta.

Előttünk a földön Uzi Ammo és Shotgun Normal Ammo hever. Forduljunk jobbra, menjünk be a járatba, és egy újabb kis barlangba érkezünk. A sarokban szintén lőszereket találunk, Uzi Ammo és Shotgun Wideshot Ammo hever itt a földön.  Forduljunk balra, a sarokban ugorjunk fel balra a csúszós sziklán. Forduljunk meg, egy létrát látunk felettünk. Ugorjunk rá, másszunk fel a tetejére, majd kapaszkodjunk teljesen a bal oldalára, itt másszunk fel. Ugorjunk hátra a lecsúszás közben, így a szikla tetejére érkezünk. Forduljunk balra, ugorjunk a létrára, majd másszunk át teljesen balra, át a sarkokon is. A létra túloldalán másszunk fel egy kicsit, majd ugorjunk hátra a mögöttünk lévő csúszós részre. Ugorjunk előre lecsúszás közben, kapjuk el a következő létrát. Másszunk át teljesn balra, majd fel a létrán és kapaszkodjunk fel a járatba.

Kússzunk át a résen, majd a kis szobában az emelvényről vegyük fel a tekercset, a Very Ancient Scroll-t. Olvassuk el a tartalmát: „Isten hozott a Káosz Szentélyében, Halandó! Tudtuk, hogy eljön ez a nap. A Káosz Kamrájában négy műtárgyat őriznek. Gyűjtsd össze mind és kapsz egy esélyt, hogy megmentsd a valóságod és legyőzd a Káoszt. Sok szerencsét! - A görög istenek és istennők” Jobbra a földön Uzi Ammo, Shotgun Wideshot Ammo és az Uzi található. Figyeljük meg balra a zárt ajtót, az mögött majd egy secret lesz. Lökjük be a jobb oldali ajtót és lépjünk be a hatalmas terembe.

A kis erkélyen balra Ambrosia-t találunk. Jobbra egy kapcsolót találunk, mentsünk egyet, mielőtt meghúzzuk, egy nem túl nehéz, időre menő feladat következik. Húzzuk meg a kart, 3 oszlop emelkedik fel a teremben, természetesen nem túl hosszú időre. Perdüljünk meg, fussunk le jobbra, az első oszlop tetejére. Innen nekifutásból ugorjunk át szembe, a második oszlop felé, kapjuk el a peremét, majd a bal szélén másszunk fel. Balra ugorjunk el, kapjuk el a kis erkély peremét, majd másszunk fel ide. Forduljunk balra, lőjük szét a vázát, majd futás és ugrás a másik erkélyre. Itt futás közben ugorjunk le az erkélyről balra, a harmadik oszlopra, majd innen helyből ugorva kapjuk el a szemközti erkély peremét és másszunk fel. Az emelvényről vegyük fel a Perseus’ Sword-ot.

Óvatosan essünk le a terembe, majd lőjük le az oroszlánt. Menjünk a terem végébe, itt feszítsük ki az ajtót a kardunkkal. Menjünk le a lépcsőkön, egy templom elé érkezünk.

Lőjük le a gladiátort, menjünk a templom bejáratához. Jegyezzük meg a falon a két fali fáklyát, majd forduljunk jobbra. Látunk három kapcsolót, három szimbólummal fölöttük, erről később. Forduljunk jobbra, essünk le a padlóra, itt, a szikla mellett haladva a kamera megmutatja nekünk a lézercélzót felettünk, a sziklán. Másszunk is fel balra, majd vegyük fel a LaserSight-ot. Térjünk vissza a templom bejárata elé, forduljunk balra, majd a templom sarkánál forduljunk be és essünk le balra, a kis üregbe. Itt a Lyra-t találjuk, láthatjuk is, hová kell majd ez később. Másszunk ki a lyukból, menjünk a terasz jobb oldalára, ahol hiányos a kerítés.

Ugorjunk el jobbra, a csúszós sziklára, kapjuk el a peremet, majd kapaszkodjunk át balra, át a sarkon is, majd másszunk fel az egyenes részen. Balra egy kupac Fáklyát találunk a földön, valamint egy kapcsolót is a tömbön. Ugorjunk át túloldalra, itt egy Orange Juice-t találunk, majd vissza a kapcsolóhoz. Mentsünk egyet, mert időre fog menni a következő feladat. Húzzuk meg a kart, perdüljünk meg gyorsan, kapjunk fel egy Fáklyát a kupacból, forduljunk balra és ugorjunk át oda, ahol a narancslevet felvettük korábban. Nekifutásból ugorjunk a vízben felemelkedett oszlopra, majd innen gyorsan balra, a szárazföldre. Ha sikerrel jártunk, már csak a Fáklyát kell meggyújtanunk.

Ugorjunk Fáklyával a kezünkben a vízben látható sziklapárkányra, innen ugrás jobbra, fal melletti kis tömbre. Innen ugorjunk át balra, a következő kis párkányra, majd jobbra a csúszós részre. Lecsúszás közben ugorjunk át szembe, majd a sarokban óvatosan gyújtsuk meg a Fáklyát a tűznél. Forduljunk a víz felé, jobbra ugorjunk helyből a csúszós oszlopra, majd innen tovább a szemközti párkányra. Balra ugrás a fal mellé, majd innen középre és utána ki a partra. A templom bejáratánál gyújtsuk meg a két fali fáklyát. Kinyílt a templom bejárata, dobjuk el Fáklyánkat, de jegyezzük meg hol, mert később szükségünk lehet rá.

Lőjük le a két oroszlánt. Itt más tennivalónk egyelőre nincs, menjünk ki és ugorjunk a vízbe. Balra úszva, majd a bal oldali fal felé fordulva egy zárt rácsot látunk a víz alatt. Nézzünk be rajta, szemben három szimbólumot látunk. Jegyezzük meg a sorrendet, felülről lefelé nézve (kör, gyémánt, háromszög), majd másszunk ki a partra és jobbra menjünk a fali kapcsolókhoz. Húzzuk meg az adott sorrendben a karokat (1. kör = jobb oldali kar, 2. gyémánt = bal oldali kar, 3. háromszög = középső kar). Ugorjunk a vízbe, ússzunk be az immár nyitott rácson. Balra vegyük fel a Hade’s Eye-t, a bal oldali és a középső oszlop között pedig a Magnum Ammo-t.  Figyeljük meg az oszlopokon a szimbólumokat, a bal oldalin gyémánt és háromszög, a középsőn pedig háromszög és kör. Ússzunk partra, majd ismét menjünk a kapcsolókhoz. A középső oszlopokon látott szimbólumokat vegyük figyelembe először, tehát váltsuk vissza a bal oldali kart (gyémánt), így a háromszög és a kör szimbólumú kapcsolók lesznek lehúzva. Most térjünk vissza a templomba, forduljunk jobbra és az oszlopok mögött látunk egy felnyílt csapóajtót. Másszunk le a növénylétrán, majd mentsünk egyet.

Nagyon nehéz feladat jön. Balra, a ferde szikla mögött egy rúd található, bár innen nem látszik. Álljunk a létrának háttal, közvetlenül elé, majd a sarokból fussunk neki srégan, ugrás balra, át a szikla fölött és kapjuk el a rudat. Most a rúdról a mögöttünk lévő, a sarokban látható csúszós részre kell ugranunk és elkapnunk a másik rudat. Igen ám, de egy tűzfújó is nehezíti a dolgunk. Ugorjunk a rúdról háttal a csúszós részre, de az elugrás pillanatában mentsünk egyet. Töltsük vissza a mentést, a tűzfújó jelenleg kialudt, ugorjunk el a csúszdáról és kapjuk el a rudat, majd közvetlenül a tűzfújó alatti részen maradjunk, így nem gyulladunk meg. Amikor újra kialszik a tűz, gyorsan másszunk fel a rúdon, majd srégan ugorjunk le róla a mögöttünk található fali beugróba. Itt vegyük fel a Length of Yarn-t. Most mentsünk egyet. Ugorjunk rá a szemközti rúdra. Másszunk fel rajta kb. a feléig, majd háttal ugorjunk rá a csúszós sziklára, majd ugorjunk tovább róla szembe, a másik csúszósra. Kapjuk el a peremét, majd másszunk fel és ugorjunk hátra, a levegőben megfordulva (ALT + END). Lecsúszás után kapjuk el a peremet, majd balra kapaszkodva végre felmászhatunk a létrához. Másszunk is fel a templomba, majd menjünk ki a szabadba.

Ugorjunk a vízbe, szemben, az oszlop bal oldalán egy víz alatti kart találunk. Mentsünk egyet, mielőtt meghúzzuk, mert egy elég nehéz, időre menő feladat fog következni. Húzzuk meg a kart, gyorsan forduljunk meg, majd ússzunk gyorsan szembe, a bejárat irányába. Balra másszunk ki, majd gyorsan fussunk jobbra, nekifutásból ugorjunk kicsit srégan jobbra, a kiemelkedett oszlop irányába. Kapjuk el a peremét, majd másszunk fel és gyorsan ugorjunk szembe, a csúszós sziklára. Ha sikerült, kapaszkodjunk teljesen balra, amíg tudunk, majd másszunk itt fel. Forduljunk meg, ugorjunk a létrára, majd másszunk fel rajta. Forduljunk meg, ugorjunk nekifutásból a szemközti csúszós sziklára, lecsúszás után kapjuk el a peremét, majd kapaszkodjunk jobbra, át a sarkon is és másszunk fel az egyenes részre. Jobbra ugrás tovább az ottani csúszós sziklára, lecsúszás után a peremet elkapva kapaszkodjunk jobbra, majd a sarkon másszunk fel. Forduljunk jobbra, a mennyezeten zöld növényzetet látunk, ugorjunk arra és kapjuk el. Kapaszkodjunk egyenesen, majd balra egészen a falig. Itt essünk le, kapjuk el a csúszós szikla peremét, majd jobbra kapaszkodjunk, át a sarkokon, egészen addig, amíg fel nem tudunk mászni egy egyenes párkányra. Szemben kapaszkodjunk fel a magasabb sziklaperemre, kapaszkodjunk jobbra, át a sarkon, majd itt álljunk meg. Másszunk fel a sziklára, ugorjunk hátra a levegőben megfordulva (ALT + END) és kapjuk el a tömb peremét. Másszunk fel és vegyük fel a More Yarn-t. Kombináljuk a másik tárgyunkkal és megkapjuk a fonalgombolyagot, a Ball of Yarn-t. Ugorjunk a vízbe és másszunk ki a templom bejáratánál.

Forduljunk jobbra és menjünk újra a fali kapcsolókhoz. Most a korábban látott másik kombináció kell nekünk (gyémánt és háromszög), tehát a bal oldali és a középső kapcsolónal kell lehúzva lenni, a jobb oldalit pedig váltsuk vissza. Menjünk be a templomba, forduljunk balra és az oszlop mellett láthatjuk, hogy egy kis oszlop emelkedett fel. Másszunk fel rá, majd innen jobbra, az oszlop mellé. Ugráljunk végig balra az oszlopok mellett, majd forduljunk jobbra és ugorjunk át a túlsó sarokban lévő oszlop mellé. Szemben egy rést látunk, ugorjunk oda, kapaszkodjunk meg benne, majd ugorjunk még fentebb (ALT). Keressük meg a karókat rejtő szürke padlólapokat. Előttük helyezzük a földre a fonalgombolyagot, majd miután hatástalanította a csapdákat, menjünk át rajtuk, majd a végén vegyük fel gombolyagunk. Látunk a földön egy csapóajtót, óvatosan essünk le az alattunk lévő szobába, itt sérülni fogunk egy kicsit. Az emelvényekről vegyük fel az első szobrot, a Snake Goddess-t, a Pandora’s Box-t, valamint a Magnum-ot. Nyomjuk meg a gombot a falon, majd a kinyílt rácson át újra visszatérünk a templom belsejébe. Lőjük le a gladiátort, majd menjünk ki a szabadba.

Ha minden secret-et meg akarunk szerezni, akkor vegyük fel az égő Fáklyát a földről, ahol eldobtuk, majd forduljunk balra és távozzunk erről a helyszínről a kijáraton át. Menjünk fel a lépcsőkön, majd miután visszaértünk a korábban meglátogatott teremben, vágjunk át rajta. A következő terem bejárata előtt vegyük fel a földről az Ambrosia-t, majd lépjünk be. Egy hatalmas portált látunk, az oldalán 4 foglalattal, majd ide kell behelyeznünk a megszerzett szobrainkat, hogy működésre bírjuk. Dobjuk el Fáklyánkat egyelőre, de jegyezzük meg, hogy hol. Forduljunk jobbra, a következő teremben lőjük le a gladiátort, majd a terem túlsó végében, a zárt ajtó bal oldalán helyezzük a lantot a szobor kezébe. Kinyílik az ajtó, lépjünk is be rajta.

Szaladjunk le a lépcsőkön, majd gyorsan forduljunk jobbra és másszunk fel a kis teraszra, ugyanis egy gorilla támad ránk és a sekély vízben elég nehéz mozogni. Lőjük le innen, majd a nagy fehér vázát szétlőve Uzi Ammo jut a birtokunkba. Menjünk a szemközti nagy szobor felé, majd térjünk be a jobb oldalán található kis szobába. Itt két halszobrot látunk, ezt jegyezzük meg, jobbra, az oszlop mögött Ambrosia van a földön. Menjünk vissza a kinti terembe, majd térjünk be a szobor bal oldalán található szobába. Itt négy halszobrot látunk, ezt is jegyezzük meg, jobbra, az oszlop mögött Uzi Ammo (2X) található a földön. Menjünk ki ismét a terembe.

A bejárat melletti bal oldali oszlop oldalán egy létrát találunk, ezen másszunk fel, majd ugorjunk hátra róla a tetőre. Forduljunk balra, szemben látunk egy faplatformot, ne próbáljunk ráugrani, nem fog sikerülni, inkább ugorjunk srégan jobbra, a fali beugróba. A faplatformról ugorjunk át szembe, kapjuk el a peremet, majd másszunk fel. Vegyük fel a Small Vase-t. Forduljunk meg, a bejárat fölött látjuk a másik vázát is, ezt fogjuk most megszerezni. Ugorjunk vissza a faplatformra, majd tovább a tetőre. Innen ugorjunk a bejárat fölötti kis fali beugróba, innen pedig tovább a másik tetőre. Jobbra egy vázát látunk a földön, álljunk mellé, a jobb oldalára, itt ugorjunk fel és kapjuk el a felettünk húzódó sziklaperemet. Kapaszkodjunk jobbra, át a sarkon is, majd másszunk fel. A kis háromszög alakú párkányokon keresztül ugráljunk a bejárat fölötti részre, itt vegyük fel a Large Vase-t. Forduljunk jobbra, ugorjunk a sarokba, a kis háromszög alakú párkányra. Innen ugorjunk jobbra egy szaltót, a csúszós sziklára, kapjuk el a peremet, majd essünk le az alattunk lévő tetőre. Forduljunk jobbra, majd ugorjujnk át srégan balra a fali beugróba. Nézzünk el balra, egy másik fali beugrót látunk. Igen nehéz oda átugrani, próbáljunk meg nekifutásból az oszlop jobb széléről ugrani, minél közelebb az oszlophoz, majd az utolsó pillanatban megnyomva a kapaszkodást elkapjuk a peremet. Másszunk fel, itt megtaláljuk az Íjat, a Bow-ot, valamint robbanó nyílvessző (Explosive Arrows) és Arrows is felvehető. Essünk most már le a sekély vízbe.

Most lesz szükség az oldalsó szobákban látott halszobrok által adott információra. Láttunk egyszer kettőt, majd négyet. Tehát 2 és 4 liter vízre lesz szükségünk a későbbiekben. Csináljunk először 4 litert. Töltsük meg a nagy vázát, kombináljuk a kicsivel. Öntsük ki a kis váza tartalmát, majd újra kombináljuk a naggyal. Töltsük meg a nagy vázát újra, ismét kombináljuk a kicsivel, így a nagy vázában előállt a szükséges 4 liter víz. Menjünk a keleti (E) zárt rácshoz. A jobb oldalán találunk egy mozgatható vázát. Húzzuk meg kétszer, majd húzzuk a zárt rács előtti részen található színes padlólapra. Kinyílik a rács, menjünk be.

A lépcsőn felérve két gorilla ront ránk, hátráljunk vissza a vízbe, ide nem követnek minket, lőjük le mindkettőt. A teremben jobbra egy nagy Zeus szobrot látunk, mögötte két mérleget. Menjünk először a bal oldalihoz, amint megközelítjük, látjuk egy bejátszásban a 4 halszobrot. Öntsük a vázába a nagy vázából a 4 liter vizet, balra egy oszlop emelkedik ki. Jobbra, a sarokban találunk egy mozgatható asztalt. Húzzuk ki egyszer, majd húzzunk rajta egyet a szobor irányába. Másszunk fel rá, majd innen kapaszkodjunk fel a felettünk lévő faplatformra. Forduljunk meg, ugorjunk a szemközti faplatform felé, kapjuk el a peremét, majd másszunk fel rá. Innen ugrás a kiemelkedett oszlop tetejére. Forduljunk balra, látunk egy ferde oszlopot. Helyből ugorjunk arra, de úgy, hogy közben a levegőben is megfordulunk (ALT + END). Így háttal csúszunk le az oszlopon, kapjuk el a peremét, majd kapaszkodjunk balra és itt másszunk fel a kis háromszög alakú részre. Forduljunk a terem közepe felé, ugorjunk fel és kapjuk el a mennyezetet. Kapaszkodjunk egyenesen, majd jobbra, a terem túloldala felé. A falhoz érve essünk le az oszlop tetejére és vegyük fel a Mirror Room Key-t. Óvatosan essünk le, majd a lépcsőn leérve álljunk a vízbe.

Most készítsünk 2 liter vizet. Öntsük ki a kis váza tartalmát, majd töltsük meg a nagyot. Kombináljuk a kicsivel, így a nagy vázában 2 liter víz lesz. Menjünk a szobor mögötti jobb oldali mérleghez, amint megközelítjük, látjuk a két halszobrot. Öntsük a nagy váza tartalmát a vázába. Kinyílik a kinti terem túloldalán a rács. Menjünk ki, majd lépjünk be rajta.

Egy tükrös szobába érkezünk. Figyeljük meg a tükröt, a jobb oldali oszlop oldalán egy kulcslyukat látunk. Menjünk oda, helyezzük be a kulcsunkat a helyére. Kinyílik valahol egy víz alatti rács. Most forduljunk meg, menjünk szembe, a sarokba. Itt ugorjunk fel, majd másszunk be a kis fali járatba. Nem látszik ugyan, de ott van. Nyomjuk meg a gombot, majd térjünk vissza a tükrös terembe. A bejárattól jobbra egy csapóajtó nyílt fel a földön. Mentsünk egyet. Ugorjunk a vízbe, cselezzük ki a csapdákat, ha a fenék közelében úszunk, sikerülhet. Ússzunk be a nyílt rácson, majd középen vegyük fel a második Snake Goddess szobrot és az Amalthea’s Horn-t. Gyorsan ússzunk ki innen, jussunk át újra a csapdákon, majd másszunk ki a létra segítségével. Távozzunk most már a tükörteremből, egy újabb gorilla jelenik meg, öljük meg, majd a nagy terem kijáratán át távozzunk, és menjük a portálhoz.

Forduljunk jobbra, a teremben lőjük le a hárpiát. Sétáljunk ki a terem túlsó végén a peremig, majd forduljunk balra. Látunk a falon egy foglalatot, de még hanyagoljuk, forduljunk meg és nézzünk fel kicsit jobbra. Látunk egy harangot, szereljük össze a Magnumot a lézercélzóval és lőjünk egyet bele. Kicsit visszább találunk egy rudat, ezen másszunk fel, majd ugorjunk hátra róla. Ugorjunk át szembe a haranghoz, majd forduljunk balra és sétáljunk ki teljesen a peremig. Szemben, a jobb sarokban látunk egy ferde sziklát, ugorjunk rá, kapjuk el a peremét, majd kapaszkodjunk át balra. Ugorjunk hátra róla (lefelé nyíl), így a mögöttünk lévő kis tömbre érkezünk. Innen ugrás szembe, a sarokban látható kis párkányra. Most nézzünk fel balra, a fán egy darázsfészket látunk. Lőjünk bele a Magnummal egy célzott lövést, majd egyszerűen fussunk le előre, a lecsúszás közben pedig ugorjuk át a lyukat. Menjünk át a termen, majd a portált megkerülve tovább egyenesen. Ebben a teremben menjünk hátra, a jobb oldali kiemelkedett oszlopig, a jobb oldalán, a magasabb részre állva, fel tudunk rá kapaszkodni (Ctrl). Forduljunk balra, ugorjunk az erkély felé, kapjuk el a peremet, majd másszunk fel.  Menjünk ki a kis szobába, szemben immár nyitva áll az ajtó. Odabent megtaláljuk a következő Olympic Laurel-t, ez a 3. secret. Térjünk vissza most már oda, ahol a hárpiát lelőttük.

Hátul helyezzük a foglalatba a Hade’s Eye-t, látjuk, hogy kinyílik egy rács valahol. Forduljunk meg, menjünk a túloldalra, teljesen a falig. Itt álljunk háttal a mélységnek, majd essünk le, rá a csúszós részre. Innen ugorjunk tovább előre, kapjuk el a létrát. Kapaszkodjunk át a túloldalára, jobbra, majd másszunk le az aljára. Ugorjunk hátra, a levegőben megfordulva (ALT + END), kapjuk el a másik létrát. Itt is másszunk át jobbra, a létra túloldalára, másszunk le az aljára, majd ugorjunk hátra, a levegőben megfordulva (ALT + END). Kapjuk el a következő létrát is, majd másszunk teljesen jobbra, majd a járatban essünk le. Nyomjuk meg a gombot, ez egy oszlopot emel ki a lávában, a későbbiekben lesz erre szükség. Most lépjünk be a mellettünk lévő hatalmas terembe.

Odafent egy óriás mutánst látunk garázdálkodni, először lőjük le innen lentről, hogy később ne legyen vele gond. Használhatjuk az Íjat is, célzott lövésekkel, a sima nyílvesszőkkel, vagy a pisztolyokkal is elintézhetjük szép lassan. A többi lőszert ne pazaroljuk, később szükségünk lesz rá.

A feladat nem lesz egyszerű. Hat kapcsolót kell felkutatnunk és meghúznunk ahhoz, hogy működésbe hozzuk a teremben található hat kalapácsot. Ehhez a lávatenger fölötti csúszós részeket, köteleket, valamint a párkányokat kell használnunk. Lássunk is neki a feladatnak.

Nekifutásból ugorjunk le balra, a lávában látható csúszós részre, innen ugráljunk tovább a csúszós részeket használva addig, míg egy egyenes platformra nem érünk. Forduljunk jobbra, ugorjunk a terem középőn lévő építmény felé, kapjuk el a peremet, de ne másszunk fel az oszlopnál, hanem kapaszkodjunk át balra, a másik sarokba, itt másszunk fel. Forduljunk meg, álljunk az oszlop jobb oldalára. Nézzünk el srégan jobbra, a lávában lévő oszlop mellett egy csúszós részt látunk. Nekifutásból ugorjunk rá, majd lecsúszás közben rögtön ugorjunk és balra is irányítsuk a levegőben az ugrást, így egy egyenes platformra érkezünk a sarokban. Álljunk a bal sarokba, majd itt kapaszkodjunk fel a felettünk lévő sziklára, kicsit araszoljunk jobbra, majd másszunk fel.  Srégan balra ugráljunk fel az első kapcsolóhoz, ezt váltsuk is át kardunkkal. Az első kalapács működésbe lépett.

Ugorjunk vissza a sziklaperemre, majd jobbra ugrás a faplatformra. Forduljunk balra, ugorjunk a szemközti faplatformra, majd másszunk fel jobbra, az oszlop tetejére. Ugorjunk át középre, majd gyorsan lőjük le a két hárpiát. Vegyük fel az Ambrosia-t. Balra látunk egy oszlopot, a tetején egy kapcsolóval. Ugorjunk át ide, DE NE VÁLTSUK ÁT A KAPCSOLÓT! Forduljunk balra és ugorjunk át a szürke színű párkányra, a bejárat fölött balra. Inne3n ugorjunk át jobbra, a fali beugróba, majd másszunk fel jobbra, a tömbre. Itt most mentsünk egyet. A szemközti oszlop mellett kell elugranunk, hogy elkapjuk egy tömb peremét, az ún. „banános” ugrást alkalmazva. Fussunk neki, az oszlop mellett ugorjunk el, majd a levegőben balra irányítva az ugrásunk kapjuk el a szemközti tömb peremét. Ha sikerült, másszunk fel a tömbre, majd jobbra fordulva helyből ugorjunk rá a faplatformra. Másszunk fel balra, majd másszunk fel a rúdon, innen ugorjunk hátra. Gyorsan forduljunk a terem közepe felé, lőjük le a hárpiát. Jobbra menjünk be a kis folyosóra, jussunk át a tűzfújón, majd váltsuk át a második kapcsolót. Jussunk át az újabb tűzfújón, majd menjünk ki a folyosóról.

Szemben egy kötelet látunk, ugorjunk rá, majd lengessük be és ugorjunk el róla kicsit balra, az oszlop mellett található párkányra. Innen ugrás a másik kötélre, lengessük be, majd ugorjunk el róla balra, az oszlop mellett látható párkányra. Forduljunk balra, ugorjunk át a fali beugróba. Most álljunk háttal a peremnek, essünk le, de zuhanás közben nyomjunk Ctrl-t, így beesünk a közvetlenül alattunk található beugróba. Kicsit sérülünk is közben. Itt váltsuk át a harmadik kapcsolót.

Forduljunk balra, a sarokban látunk egy csúszós részt, nekifutásból ugorjunk rá, ugorjunk tovább a következő csúszósra, majd innen a létrára. Másszunk fel rajta majdnem a tetejéig, majd innen ugorjunk hátra, a levegőben megfordulva (ALT + END) és kapjuk el a másik létrát. Másszunk fel rajta és nyomjuk meg a gombot a falon. Egy újabb kötelet kapunk, ugorjunk rá, majd innen a szemközti kis párkányra. Innen ugorjunk tovább a szemközti párkányra, majd innen a következőre. Nézzünk el jobbra, látunk egy fali beugrót, a következő kapcsoló is ott található. Ugorjunk nekifutásból oda, a kapcsoló bal oldalát célozzuk meg, így sikerülhet átugrani oda. Váltsuk át immár a negyedik kapcsolót is.

Álljunk háttal a peremnek, essünk le, majd zuhanás közben nyomjunk Ctrl-t, így beesünk az alattunk lévő beugróba, minimális sérülést elszenvedve közben. Teljesen a baloldalon ereszkedjünk le, így lecsúszunk a sziklaperemre. Innen ismét ugorjunk a faplatformra. Most ismét járjuk be a korábban megtett utat, jussunk el egészen odáig, ahol ráugrottunk az első kötélre. Most ismét ugorjunk a kötélre, majd ugorjunk le róla arra a párkányra, ahová korábban. Most forduljunk jobbra, ugorjunk a terem közepe felé, kapjuk el a peremet, majd másszunk fel. Velünk szemben egy potyogós padlólapot látunk. Nekifutásból ugorjunk arra, kapjuk el a peremét, de ne másszunk fel rá! Szükségünk lesz még rá a visszaúton. Kapaszkodjunk át jobbra, majd másszunk fel az párkányra. Ugorjunk jobbra, a fali beugróba, kapjuk elő a fegyverünk és lőjük le a hárpiát. Most nézzünk el balra, újabb potyogós padlót látunk. Ugorjunk arra nekifutásból, kapjuk el a peremét, erre se másszunk fel, hanem kapaszkodjunk balra, majd másszunk fel a tömbre. Forduljunk meg, ugorjunk át a másik tömbre és váltsuk át az ötödik kapcsolót.

Ugorjunk vissza az előző tömbre. Forduljunk jobbra, rohanjunk át a potyogós padlólapon és ugrás jobbra, a fali beugróba. Innen ugorjunk a sarki párkányra, majd fussunk át a potyogós padlóllapon és ugorjunk a terem közepére. Innen ugrás át szembe, a párkányra, majd balra fordulva ugorjunk a kötélre és ugorjunk le róla balra. Jussunk át ismét a tűzfújós folyosón, majd csússzunk le a rúdon, másszunk le a faplatformra, majd innen ugorjunk arra az oszlopra, ahol az utolsó kapcsolót látjuk. Most mentsünk egyet. Váltsuk át a hatodik kapcsolót, majd azonnal ugorjunk le az oszlopról nekifutásból a terem közepére, mielőtt lesújt a kalapács. Középen kialudtak a tüzek, óvatosan essünk le ott, sérülni fogunk ismét. Vegyük fel az emelvényről a harmadik Snake Goddess szobrot és az Ancient Jewels-t. Látunk a kerítésen egy törött részt. Álljunk háttal neki, sétáljunk teljesen szemben a falig, majd ugorjunk egy hátraszaltót. Egy ferde részen csúszunk le, kapjuk el a peremet, majd kapaszkodjunk balra és másszunk fel a sarkon. Forduljunk meg, látunk egy csúszós részt előttünk, ugorjunk rá helyből, majd lecsúszás közben ugorjunk el jobbra, a platformra. Itt ugorjunk fel, kapjuk el a peremet fölöttünk, kapaszkodjunk jobbra és másszunk fel a bejáratnál. A gomb mellett jobbra kapaszkodjunk fel a létrára, kapaszkodjunk balra, át a sarkon is, egészen a falig. Másszunk le a létra aljára, ugorjunk hátra, a levegőben megfordulva (ALT + END), kapjuk el a másik létrát. Kapaszkodjunk át balra, át a sarkon, majd itt másszunk fel majdnem a létra tetejére. Itt ugorjunk hátra, a levegőben megfordulva (ALT + END), kapjuk el a kiemelkedett oszlop peremét és másszunk fel rá. Szemben ugorjunk fel, kapjuk el a sziklaperemet, másszunk fel, majd ugorjunk hátra, a levegőben megfordulva (ALT + END) és kapjuk el a túlsó peremet. Másszunk fel a terembe.

Itt még lesz dolgunk, de most menjünk ki a portálhoz, majd szembe, a következő terembe. Szemben egy zárt ajtót látunk, valamint megjelenik egy Minotaurusz is. Azt javaslom, hátráljuk vissza a portálig, ugorjunk fel a közepére, itt nem tud ártani nekünk, lőjük le. Térjünk vissza az előző terembe. Másszunk fel a rúdon, majd ugorjunk hátra a teraszra. Ugorjunk át szembe, a haranghoz, majd forduljunk jobbra és másszunk fel a fali beugróba. Ugorjunk át balra, a folyosó legvégén, egy emelvényen megtaláljuk az Old Rusty Key-t. Forduljunk meg, induljunk visszafelé, balra az oszlopok között Magnum Ammo-t lelünk. Menjünk tovább a fali beugró felé, lesz balra egy kis fahíd, ezen keljünk át, majd az oszlopok között vegyük fel a Flares-t. Keljünk át ismét a hídon, balra ugorjunk a fali beugróba, majd térjünk vissza a haranghoz. Most ugorjunk át szembe, a másik erkélyre. Forduljunk balra, találunk itt egy járatot a falban, menjünk be oda. Cselezzük ki a csapdát (guggolásból bukfenc), majd a sarok után egy kulcslyukat találunk. Helyezzük be a helyére a kulcsunkat, balra, a teremben 3 kötél jelenik meg. Ugorjunk jobbra, az oszlop tetejére, vegyük fel az első Pitagorean Puzzle Piece-t. Ugorjunk rá a középső kötélre, majd innen jobbra, a következőre. Forduljunk balra, látunk a falon egy lerántható kart. Ugorjunk arra, majd rántsuk le. Kinyílik a korábban megfigyelt ajtó. Mielőtt belépnénk és szükségünk van az utolsó secret-re, menjünk vissza oda, ahol eldobtuk a Fáklyánkat, vegyük fel, majd lépjünk be az ajtón.

Dobjuk le Fáklyánkat a terem aljára. Szemben látunk egy törött oszlopot, fussunk le arra, majd kapjuk el a peremet. Kapaszkodjunk át az oszlop túloldalára, majd másszunk fel a résbe, de közben nyomjuk a guggolást is, különben leesünk. Vegyük fel a második Pitagorean Puzzle Piece-t. Kombináljuk a másik darabbal, megkapjuk a Pitagorean Puzzle-t. Kapaszkodjunk le a résen, ott, ahol felmásztunk, majd ugorjunk hátra (lefelé nyíl), így a leszakadt lépcsőre érkezünk. Ugorjunk le a terem aljára.  Találunk egy kart a falon, de ezt egyelőre hanyagoljuk. Forduljunk a borospince felé, ha benézünk, látunk szemben egy vázát. Óvatosan közelítsük meg, amint belépünk, balról egy skorpió közelít. Forduljunk meg, rohanjunk vissza az előző terembe és biztonságos távolságból lőjük szét a vázát. Hatalmas robbanást idézünk elő, a skorpió megsemmisül, de vigyázzunk, elég távol legyünk, amikor a detonáció bekövetkezik, különben mi is megsérülünk. Most már menjünk be a borospincébe.

Jobbra vegyük fel a földről az Orange Juice-t. Balra haladva elérünk egy medencéhez, ugráljunk át szembe, a túloldalára, itt a fal mellett Shotgun Wideshot Ammo és Uzi Ammo (2X) vár minket. Balra, a fal mellett, a medence másik oldalán Flares-t találunk. A medence melletti kis fali beugróban egy foglalatot találunk, helyezzük ide a tárgyunkat, a medence teljesen megtelik vízzel. Ugorjunk bele, húzzuk meg a víz alatti kart, majd ússzunk le, a nyílt rács mögött vegyük fel az Engraved Disc-et. Másszunk ki a vízből, a boroshordó mellett balra meg is találjuk a foglalatot, helyezzük ide tárgyunkat. Forduljunk meg, egy oszlop emelkedett ki mögöttünk, másszunk fel rá, majd forduljunk meg és ugorjunk át a faplatformra. Forduljunk meg, ugorjunk rá a potyogós padlóra, fussunk jobbra, a sarokban felvehetjük az Ornate Bronze Key-t. Fussunk le a kiemelkedett kis oszlop tetejére, majd le a padlóra. Nem messze egy zárt rácsot találunk, a mellette lévő kulcslyukban használjuk kulcsunkat. A terembe lépve egy Minotaurusz ront ránk. Ha átugrunk a medence túloldalára, ahol korábban a lőszereket vettük fel, a Minotaurusz itt nem tud ártani nekünk, lőjük le. Most menjünk vissza a Fáklyánkért a kis terembe, vegyük fel, majd lépjünk be a nyitott rácson. Forduljunk jobbra, menjünk el a sarokig, majd itt balra fordulva az egyik oszlop oldalán egy fali fáklyát látunk. Gyújtsuk meg, egy csapóajtó nyílik ki valahol felettünk. Most már eldobhatjuk a Fáklyát, nem lesz többé rá szükségünk.

Térjünk vissza a leszakadt lépcsőkhöz. A kapcsoló előtt mentsünk egyet, mert időre fog menni a következő feladat. Húzzuk meg a kart, perdüljünk meg, rohanjunk ki a borospincébe, majd balra be a rácson. Balra egy kis oszlop emelkedett ki, ugorjunk a tetejére, majd perdüljünk meg és kapjuk el a növénylétrát. Másszunk át balra teljesen a falig, majd másszunk kicsit le, ugorjunk hátra, a levegőben megfordulva (ALT + END), kapjuk el a peremet és másszunk fel. Balra másszunk át a falon, három kapcsolót látunk. Mielőtt bármit tennénk, szerezzük meg a secret-et. Balra ugráljunk át a túloldalra, a jobb sarokban nyílt le a csapóajtó, itt leesve miénk az újabb Olympic Laurel, ez a 4. secret. Térjünk vissza a kapcsolókhoz.

Húzzuk meg a jobb oldali kart, majd ugorjunk át balra és a mozgatható vázát húzzuk meg, majd húzzuk-toljuk balra, amíg lehet. Térjünk vissza a kapcsolókhoz, most húzzuk meg a bal oldalit. Toljuk a vázát teljesen előre, ameddig lehetséges, térjünk vissza a kapcsolókhoz és ismét a bal oldali kart használjuk. Toljuk a vázát balra teljesen, a színes padlólapra. Odalent kinyílt egy rács, essünk le, majd menjünk be rajta. Szemben a falon látunk egy repedést. A bal oldalát megfigyelve láthatjuk, hogy ott egy váza rejtőzik mögötte. Jó messziről lőjünk bele, a fal berobban, menjünk is be a kis szobába és az emelvényekről vegyük fel a Twelve Gold Tablets-t és a negyedik Snake Goddess szobrot. Térjünk vissza a leszakadt lépcsőhöz, másszunk fel rajta, majd lépjünk a portálhoz. Helyezzük el a szobrokat a portál oldalán található foglalatokba, megnyílik az átjáró középen, ugorjunk is bele.

Egy ismeretlen világba érkeztünk. Ugorjunk át balra, lőjük le a két hárpiát, vegyük fel az Uzi Ammo-t, lentebb az Orange Juice-t. Ugorjunk vissza az előző tömbre, majd innen tovább jobbra. Itt Shotgun Wideshot Ammo-t találunk. Ugorjunk jobbra, az égő tűz mellé, vegyük fel az Uzi Ammo-t, majd másszunk fel balra. Forduljunk jobbra, ugorjunk át a középső kis szigetre, itt Magnum Ammo-t találunk a földön. A kis asztal jobb oldalára állva ugorjunk át szembe, majd másszunk fel a jobb oldali tömbre.  Forduljunk meg, másszunk fentebb. Ugorjunk át balra, a szobor mögötti részen vegyük fel a Magnum Ammo-t. Sétáljunk ki a szobor előtt a peremre, nézzünk el balra. Amforákat látunk, ugorjunk át oda, lőjük szét őket. Másszunk fel a tömbre, forduljunk meg, majd másszunk fentebb. Amikor kialszik a tűz, ugorjunk át szembe, majd innen jobbra, a szekérhez. Balra ugorjunk át a kis platformra, vegyük fel az Ambrosia-t, majd ugrás vissza a szekérhez.  Ugorjunk fel balra, a gombhoz, majd nyomjuk meg. A víz alatt találjuk magunkat, forduljunk meg, ússzunk balra, az égő tűz fölött látható, delfinekkel díszített részhez, itt felúszva, a járatot követve ismét egy új helyszínen találjuk magunkat.

Lőjük le a két hárpiát, majd a szemközti szigeten lévő óriás mutánst is. Ugorjunk át a szemközti sziget előtti faplatformra, majd jobbra menjünk el az égő tűz mellett. Balra ne próbálkozzunk, mert a Medúza meglát és jajj nekünk. Szemközt, a következő szigeten egy kentaur áll, lőjük le jó messziről, majd ugráljunk át arra a szigetre. A szélmalom mögött egy kapcsolót találunk, ezt húzzuk meg, egy platform emelkedik fel valahol. Ugráljunk vissza a legelső szigetre, közben lőjük le a két hárpiát. Jobbra ugorjunk át a felnyílt platformra, majd váltsuk át kardunkkal a kapcsolót, felnyílik egy másik platform. Térjünk vissza a legutolsó szigetre, balra ugorjunk át a felnyílt platformra, majd az oszlopon rántsuk le a kart. A Medúza végre megsemmisül. Ugráljunk át oda, ahol eddig tartózkodott, majd használjuk a kötélcsúszdát (itt szárnyas cipők), belezuhanunk a tengerbe és itt véget is ér kalandunk.

baal76

 

 

 

 

 

Videóvégigjátszás: adrielvicio

 


Az oldalon közölt képek, a szöveges tartalom, illetve minden sajátkészítésû anyag, a © TR Editor.hu tulajdonát képezi. Azokat semmilyen formában nem lehet reprodukálni, másolni, terjeszteni, csak a szerkesztõség engedélyével.