.....................................................................

BtB2015 Greece Kolonaki's Square

Készítõ: Loch

Letölthetõ - download: Innen .............. BtB2015 Package

Csomagold ki a btb2015_package.zip-et, másold a benne lévő könyvtárat valahova, majd csomagold ki a btb2015_17_kolonaki_s_square.zip-et is, és másold be az előbbi könyvtárba. A Tomb4.exe-vel indíthatod is a kalandot.

Történet:

Lara Görögországba utazik, hogy megtalálja Pandora Szelencéjét, Athénban, a Kolonaki téren. Mit tesz, ha valóban rátalál?

Vélemény:

Pandora szelencéjét keressük ebben a görögországi kalandban, ebben néhány ellenfél próbál megakadályozni minket, gorillák, pár varjú és kecske, Cerberusok, valamint egy Minotaurusz. Fegyverből megkapjuk a Magnum-ot, valamint a LaserSight-ot, hiszen egyszer egy célzott lövést is le kell adni. A kismedi itt Orange Juice, a nagymedi pedig Ambrosia, de nem lesz szükség rájuk, medipack használata nélkül is teljesíthető a játék. 5 secret-et találunk kalandjaink során.

Végigjátszás:

Secret 1: Secret 2: Secret 3: Secret 4: Secret 5: Statisztika:

Mentések -- Savegames

Az erkélyen forduljunk balra, kövessük az utat, nyissuk ki a kis faajtót, majd a ház belsejében másszunk fel a falétrán, a tetején ugorjunk hátra. Egy Ambrosia-t vehetünk fel az ágyon, majd jobbra távozzunk, a lépcsőkön felmászva kiérünk egy kis kertbe. Középen találunk egy mozgatható vázát, a túloldalról toljunk rajta egyet. Kinyílik egy rács, de egy gorilla is megjelenik, végezzünk vele. A rácson belépve egy sötét barlangba jutunk. 

Elérünk egy lejtőhöz, csalogassuk le a golyókat, a középső kivételével. Másszunk le a kis lyukba középen, itt a Magnum vár minket, várjuk meg, míg az utolsó golyó is legördül, majd másszunk ki innen. Másszunk fel a lejtő tetején található falétrán, majd ahogy kezdünk csúszni lefelé, azonnal ugorjunk el, a levegőben megfordulva (ALT + END), majd nyomjuk meg a kapaszkodást, így minimálisat sérülünk. Ereszkedjünk le, majd menjünk le a kis lépcsőkön.

Jobbra, a tető közepén látunk egy nyílást, ugorjunk át oda nekifutásból. Használjuk a „szárnyas cipő” alakú kötélcsúszdát, a végén essünk le az erkélyre, kis sérülést szenvedünk el. Jobbra ugorjunk át a következő erkélyre, a vázákat szétlőve Orange Juice jut a birtokunkba. Ugorjunk vissza az előző erkélyre, a túloldalán másszunk le a növénylétrán, itt újabb Orange Juice-t vehetünk fel. Másszunk vissza az erkélyre, majd a túloldalán újabb növénylétrát találunk, ezen másszunk le teljesen. Menjünk fel a lépcsőkön, a kis kék ajtót kinyitva megérkezünk egy borospincébe.   

Lőjük szét az összes hordót, középen lemászva így egy kulcsot találunk, ez az Outbuilding Key. Mielőtt távoznánk a pincéből, a lépcsőkről nézzünk fel. Látunk egy falétrát, erre kapaszkodjunk fel, másszunk fel a tetejéig, innen ugorjunk hátra. A platformról ugorjunk át a másik sarokban lévőre, itt másszunk fentebb, egy Ambrosia a jutalmunk. Ugorjunk vissza az első platformra, innen ugrás be a felettünk lévő fali járatba. Jussunk át a csapdákon, majd fel a lépcsőn.

Három mozgatható falovat látunk, de előbb menjünk el a terület túlsó végébe, a baloldalon egy beugróban vegyük fel a tekercset, a Very Ancient Scroll-t. Olvassuk el a tartalmát: „ Eros: Az én ménem Xanthe, kétszer olyan gyorsan fut, mint a Te Balios-od. Cleo: Lehet, de vigyázz, itt van még Nessos is. Eggyel gyorsabban fut, mint a Te lovaid.” Menjünk vissza a lovakhoz, a tekercsen olvasottakat kellene értelmezni most. A bal szélső ló Nessos, a leggyorsabb, Őt 6 alkalommal kell mozgatni. A középső Balios, a leglassabb, Őt kétszer, a jobbszélső mén pedig Xanthe, ezt a lovat pedig 4 alkalommal kell mozgatni. Húzzuk tehát a lovakat a leírtak szerint a helyükre. A terület végén kinyílt az ajtó, térjünk be itt,az emelvényről vegyük fel a kulcsot, a House Key-t.  A lovak mögött menjünk le a lépcsőn, újra jussunk át a csapdákon, essünk le jobbra, a platformra, innen ugorjunk a létrára, majd másszunk le. Távozzunk a pincéből, a lépcsőn leérve, balra fordulva meg is találjuk a házat, ahol használjuk is kulcsunkat.

Odabent lőjük szét a nagy fehér vázát mellettünk, Magnum Ammo rejtőzött alatta, majd a jobb oldali lépcsőkön menjünk fel, a legvégén másszunk fel a felső szintre. Találunk egy mozgatható asztalt, húzzunk egyet rajta, alatta Ambrosia, valamint hátul egy padlókapcsolót, ezt váltsuk át. Odakint kinyílt egy rács valahol. Mozgassuk az asztalt közvetlenül oda, ahol felmásztunk, a kis piros szék mellé. Menjünk le az alsó szintre, de még ne menjünk ki a házból. A bal oldali, fehér oszlopsor háta mögött egy lerántható kart találunk. A kis szekrénytől nekifutva rántsuk le ezt, a lovaknál szürkés tetejű oszlopok emelkednek ki a földből. Másszunk vissza a padlásra, a kis asztalkára felmászva ugorjunk be a falon látható járatba. Újra kiérünk a paripákhoz.

Először a bal oldali lovat toljuk rá a szürke színű, kiemelkedett kis oszlop tetejére, majd a jobb oldalit, végezetül a középsőt. A sorrend fontos. Ha sikerrel jártunk, a lovak lesüllyednek. Menjünk a lépcső tetejéhez, nézzünk el jobbra, itt nyílt ki egy rács. Odabent vár minket az 1. secret, a Silver Seahorse. Térjünk vissza a lovak melletti rácson keresztül a házba, majd ki az utcára.

Két kecske támad ránk, öljük meg őket, haladjunk előre, majd balra fordulva elérünk a kinyitott rácshoz. Térjünk be rajta, egy oroszlánt kell itt elintéznünk. Középen ugorjunk be a szökőkút vizébe. Ússzunk be a járaton, a szemközti oszlop mögött egy kart húzhatunk meg, ez egy tömböt emel ki valahol. Mielőtt távoznánk innen, ússzunk fel, a fenti peremen Flares-t találunk. Ússzunk vissza a járaton, másszunk ki a vízből. A bejárat melletti kis kék ajtót nyissuk ki kulcsunkkal.

A lépcső tetején másszunk fel a kiemelkedett tömbre, majd innen a felső erkélyre. Ugorjunk át középre, itt Orange Juice-t találunk. Balra fordulva ugorjunk át a fal melletti kinyúló részre, az ablak elé, majd jobbra kövessük jobbra a falat. Ugorjunk rá a nagy oszlop tetejére, majd innen a sarokba, a kis háromszögletű tömbre. Látunk a mellettünk lévő fehér falon egy rést, ide ugorjunk át, kapaszkodjunk meg, majd araszoljunk át teljesen jobbrta, át a sarkon is, amíg fel nem tudunk mászni. A túloldalon essünk le, majd a kis folyosón jobbra másszunk be a fali nyíláson.

Egy karókkal teli veremhez érkezünk. Ereszkedjünk le a terembe a bejáratnál, kinyílik egy rács, egy gorilla ront ránk. Vigyázzunk, hogy ne toljon minket bele a karókba, végezzünk vele, majd térjünk be a kinyílt rács mögé. Gyújtsunk meg egy fáklyát, hátul jobbra a magasban egy kúszórést találunk. Másszunk be ide, itt megtaláljuk a Bronze Seahorse-t, a 2. secret-ben. Térjünk vissza a terembe, egy rudat látunk, másszunk fel rá, majd háttal ugorjunk az egyenes tetejű oszlopra. Innen ugrás a csúszós oszlopra, majd lecsúszás közben, az utolsó pillanatban ugorjunk el róla, a következő oszlop peremét kapjuk el, másszunk fel rá. A ferde, csúszós oszlop következik, ugorjunk át oda, lecsúszás közben ugorjunk el, kapjuk el a falon a növényzetet. Másszunk balra, majd fel a járatba. Itt nyomjuk meg a gombot, amit találunk, kinyílik a rács mögöttünk, valamint egy bejátszást is látunk.

A kinyílt rács mögötti lejtőn sprinteljünk le, egy golyó gördül a nyomunkban, a folyosó végén gyorsan szaladjunk át balra, a lyuk felett, így megússzuk a kalandot. Odakint, a középső szigeten egy kentaur jelent meg. Próbáljuk meg minél kevesebb energiaveszteséggel megúszni, csalogassuk elő, akár a folyosó takarásából is lelőhetjük, amikor nem lát minket, és kővé dermed. A középső szigetre is átugorhatunk, folyamatosan az ellenfél háta mögött maradva tüzelni rá, míg ki nem purcan. Ha végeztünk, másszunk fel a jobb oldali falon, a növénylétrán, a közepén ugorjunk hátra az átlátszó padlólapokra. Mielőtt elindulunk felfelé, ugorjunk át balra az Orange Juice-ért, majd vissza.Az út végén másszunk fel a kis szigetre, egy oroszlán támad ránk, ugorjunk fel balra, a magasab részre, innen kényelmesen lelőhetjük. Balra másszunk fel még tovább, a sarokban újabb Orange Juice vár. A sziget közepén vegyük fel az emelvényről a Harbor Key-t. Az átlátszó padlólapok segítségével jussunk vissza a létráig, másszunk le, majd balra fordulva ugorjunk át az erkélyre, itt lemászva a kis ház belsejében vagyunk. Menjünk ki, majd nyissuk ki a szemközti nagy ajtót kulcsunkkal.

A lépcsőkön leérve végezzünk az oroszlánnal. Balra ugorjunk fel a homokdűnére, egy vízzel teli árkot találunk, ugorjunk bele. A jobb oldalon ússzunk hátra, húzzuk meg a kart, forduljunk meg, mögöttünk kinyílt egy rács, itt felvehetjük a Perseus’ Sword-ot. Ússzunk vissza a túloldalra, majd a fal mellett oda, ahol beleugrottunk a vízbe. Szemben a fal mászható, kapaszkodjunk is fel rajta, majd hátraugorva újra a homokdűne tetején vagyunk.

Folytassuk utunkat a boltív alatt belépve, a lépcsőkön leérve a kikötőben találjuk magunkat. Egy kecske, valamint 2 varjú is támadásba lendül, verjük vissza. Balra, a nagy fa mögött Orange Juice-t találunk, majd ússzunk át a bejárattal szembeni oldalra, itt feszítsük ki kardunkkal az ajtót.

Odabent a bal oldali fehér vázát szétlőve Orange Juice a jutalmunk. Térjünk be jobbra, a járatba, még ne nyomjuk meg a gombot, hanem tovább haladva, hátul egy kúszórést találunk, itt a 3. secret, a Gold Seahorse. Most már nyomjuk meg a gombot, majd térjünk vissza a bejárathoz.

Másszunk fel a rúdon, majd legfelül ugorjunk hátra. A kis szobában másszunk fel a sarki tömbre, majd innen a kis járatba, ahol nyomjuk meg a gombot. Egy újabb tömb emelkedik ki a szobában, másszunk fel erre, forduljunk meg, majd ugorjunk fel és kapjuk el a felettünk húzódó szürke részt. Araszoljunk balra, át a sarkon is, majd ugorjunk hátra a kis fali beugróba. Itt nyúljunk bele a szájba, odalent kinyílt az ajtó, essünk le, majd távozzunk is azon keresztül.

A kis balkonon átérve menjünk be a házba, majd jobbra nyissuk ki a kis üvegajtót. Egy üres medencéhez érkeztünk. Balra lőjük szét a fehér vázát, egy Orange Juice-t vehetünk fel, valamint a medence alján újabb Orange Juice-t vehetünk birtokunkba. A túlsó halszobor mögött másszunk fel a létrán, forduljunk meg, majd ugorjunk rá a lerántható karra, aktiválva azt. Másszunk újra fel a létrán, a kinyílt rács mögött váltsuk át a padlókapcsolót. Odakint megtelik a medence vízzel, de egy tűzszellem is megjelenik, gyorsan ugorjunk a vízbe, megszabadulva így tőle. Húzzuk meg a víz alatti kart, egy kis oszlop ereszkedik le a medence mellett, itt fussunk le, nyomjuk meg a gombot. Látjuk, hogy odalent a hajó elindul, egy kis üreg válik elérhetővé ezáltal. Ugorjunk a vízbe, ússzunk itt le, megtaláljuk a Warehouse Key-t. Másszunk ki a vízből, ugorjunk ki a partra, majd a faajtón betérve újra másszunk fel a rúdon, ugorjunk hátra, a kis szobában menjünk ki a kis ajtón, vissza a medencéhez, ott essünk le újra a gombhoz.

Most másszunk át a gomb felett, ugorjunk át szembe, elkapva a kis erkély peremét. A szobában nyissuk ki az ajtót nemrég megszerzett kulcsunkkal.

A törött kerítésnél essünk le a faládákra, majd innen a padlóra. Találunk szétlőhető faládákat, ezek alatt egy padlókapcsoló, ezt váltsuk át a kardunkkal. Jussunk fel, a boroshordók mellett nyílt ki egy rács, távozzunk erre.

Lőjük szét a vázát, majd csússzunk le a lejtőn. Balra ugorjunk át, majd jobbra tartva ugrás a következő tömbre. Szintén jobbra ugrás a következő blokkra, majd innen a sziklaszigetre. Jobbra nézve egy pálmafát látunk, ugorjunk át oda nekifutásból, mögötte megleljük a 4. secret-et, az Amalthea’s Horn-t. Ugrás vissza a sziklaszigetre, majd innen balra, a szárnyas szobor mellé. Másszunk fel a növénylétrán, a tetején ugorjunk hátra. Most nézzünk el jobbra, egy pálmafát látunk, ugorjunk át oda nekifutásból, majd balra tartva ugráljunk el a fali beugróig, ahol az 5. secret, a Magic Cube van elrejtve. Most ugráljunk vissza a pálmafáig, majd balra ugorjunk vissza. Balra haladva menjünk át a kis boltív alatt, forduljunk balra, majd amikor elértünk a mellettünk lévő kis tető végét, másszunk fel itt. Magnum Ammo és a LaserSight kerül a birtokunkba, most térjünk vissza a kis boltív alatt arra, amerről jöttünk. Sétáljunk ki teljesen a peremig, majd nézzünk fel. Látjuk a sárga harangot? Illesszük össze a Magnumot a lézercélzóval, majd lőjünk egyet bele a harangba. Kinyílt egy ajtó az előző terület túloldalán. Térjünk vissza a boltív alatt, majd balra tartva menjünk a díszes, nagy boltívek mögé. Hátul, ahol a létrát látjuk, még ne másszunk fel itt, hanem jobbra tartva jussunk el a kinyílt ajtóig, térjünk be rajta.

A bejárattól balra találunk egy padlókapcsolót, ezt váltsuk át. Menjünk ki, térjünk vissza jobbra a létrához, majd másszunk fel rajta. A nyitott rácson át az előbbi terem feletti részre érkezünk. Ugorjunk át balra, majd ismét tovább balra. Kapaszkodjunk meg a szürke falban, másszunk át jobbra, át a sarkon, majd itt másszunk fel teljesen, kapaszkodjunk meg a mennyezeti létrában. Lengjünk át a túloldalra, itt essünk le, kapjuk el a peremet, majd kapaszkodjunk jobbra, itt másszunk fel. Az emelvényen felvehetjük az Ancient Jewels-t. Lent, a bejárat mellett egy csapóajtó nyílt le. Essünk le óvatosan, majd a kinyílt csapóajtón át ugorjunk a vízbe.

Ússzunk, míg egy nagy terembe nem érünk, itt középen ússzunk fel levegőért. Merüljünk újra le, a hátunk mögött egy rést találunk alul, itt ússzunk be. Az újabb teremben egy tükröt látunk, figyeljük meg jól, középen, a vízi növények mellett fel tudunk úszni levegőért, valamint a bejárattól jobbra van egy rés a falban legalul, itt ússzunk be, majd másszunk ki a vízből. A kis szobában vegyük magunkhoz a Minotaur Head-et, majd térjünk vissza, amerről jöttünk, a víz eltűnt, megváltozott a környezet körülöttünk.

Nézzünk a tükörbe, a mennyezeten látunk egy nyílást. Másszunk fel a váza melletti kis oszlopra, majd ugorjunk a tükörben látott nyílás felé, itt kapjuk el a létrát, másszunk fel rajta. A következő teremben középen felvehetjük a következő tárgyat, a Tool Handle-t, de 2 Cerberus ront ránk, végezzünk velük. Jobbra a kinyílt rácson át távozzunk, visszaérünk az alsó terembe.

Kombináljuk a két tárgyunkat, megkapjuk a Minotaur Head Tool-t, ezt helyezzük a helyére, a kinyílt ajtón pedig lépjünk be. A következő ajtón belépve egy Minotaurusz ront ránk, ne kíméljük, a Magnumból pár lövés elég neki. Ha végeztünk vele, egy kapcsolót találunk a falon, ezt húzzuk meg, majd a kinyílt rács mögött nyomjuk meg a gombot is. Térjünk vissza a terembe, ami megváltozott, vegyük fel, amiért jöttünk, a Pandora’s Box-ot. Távozzunk a nyitott kapun át, balra egy almafa, vegyük le róla az Apple of Gods-ot. Egy Pegazus álldogál mellettünk, adjuk oda neki az almát, üljünk fel a hátára, majd kaptassunk fel az előttünk lévő emelkedőn, itt véget is ér kalandunk.

baal76

 

 

 

Videóvégigjátszás:adrielvicio

 


Az oldalon közölt képek, a szöveges tartalom, illetve minden sajátkészítésû anyag, a © TR Editor.hu tulajdonát képezi. Azokat semmilyen formában nem lehet reprodukálni, másolni, terjeszteni, csak a szerkesztõség engedélyével.