.....................................................................

BtB2015 - Dionysian Rite

Készítõ: Adrian Stachowiak (Ader)

Letölthetõ - download: Innen .............. BtB2015 Package

Csomagold ki a btb2015_package.zip-et, másold a benne lévő könyvtárat valahova, majd csomagold ki a btb2015_20_dionysian_rite.zip-et is, és másold be az előbbi könyvtárba. A Tomb4.exe-vel indíthatod is a kalandot.

Történet:

Elkida, egy görög város híres volt a különleges boráról, de az utóbbi időben, egy súlyos ivászat után, minden lakosa eltűnt. Lara úgy dönt, hogy kivizsgálja az ügyet, mert azt gondolja, hogy egy bizonyos ősi részeges istent lehet felelősségre vonni a történtekért.

Vélemény:

Egy elhagyatott kis görög városkában kalandozunk, célunk, az eltűnt lakosság felkutatása, valamint kiszabadítása. Ebben pár hárpia, kecske, gladiátor, tűzszellem, valamint a végén 2 Minotaurusz próbál akadályozni minket, de megkapjuk ellenük a Shotgun-t, az Uzi-t, valamint a Zeus’ Thunderbolt-ot is. A kismedit itt Orange Juice, a nagymedit pedig Dionysian Wine helyettesíti. A játék folyamán sajnos egyet el kell használnunk belőlük mindenképp, hiszen a vázatologatás közben a karók igen súlyosan megsebeznek minket. Kár ezért. Egyetlen secret található a kalandban, de ennek megszerzése összetett dolog, bizony nem egyszerű, a Fáklyát is többször kell használnunk hozzá.

Végigjátszás:

Statisztika: Secret:

Menjünk fel a szobor előtti lépcsőkön. Szemben egy pincelejáratot látunk, előtte Orange Juice-t vehetünk fel. Forduljunk jobbra, szemben egy kis kék ajtót látunk, nyissunk be rajta. A házban Shotgun Normal Ammo-t vehetünk fel, más dolgunk nincs itt egyelőre, távozzunk. Forduljunk jobbra, egy szökőkutas térre érkezünk, vágjunk át átlósan balra, majd menjünk fel a lépcsőn. A felső teraszon egy templom elé érkezünk, egy hárpia támad ránk, öljük meg. Forduljunk jobbra, a mellettünk található épület mögé térjünk be, Orange Juice a jutalmunk. Térjünk vissza a teraszra, szemben egy zárt faajtó, ott még nincs dolgunk, menjünk teljesen hátra. Kapaszkodjunk fel a tető peremére, araszoljunk balra, majd essünk le a kis erkélyre. Itt egy padlókapcsolót válthatunk át. Kapaszkodjunk vissza a tetőre, araszoljunk vissza jobbra, essünk le a nagy teraszra. A nemrég látott faajtót nyissunk be, majd a sarokban essünk le.

A nemrég kinyitott rácson keresztül egy ház belsejébe érkezünk, menjünk a kijárat felé, az ajtó kinyílik, egy gladiátor ront be rajta. A mellén sérül csak, végezzünk vele. Ne menjünk ki a térre, hanem a kijárattól jobbra lévő ablakpárkányra ugorjunk fel, itt gyűjtsük be a Flares-t. Menjünk a ház belseje felé, balra egy magasabb padlólapról fel tudunk kapaszkodni a felső szintre.

Egyenesen vágjunk át a kis folyosón, balra láthatunk egy nagy ajtót, jegyezzük meg, ugyanis nemsokára majd ki fogjuk nyitni, de időre megy majd a feladat. Térjünk be egyenesen a borospincébe, a két hordó között Dionysian Wine hever, a lépcsőn leérve, a sarki faládát szétlőve Flares a jutalmunk. Lökjük ki a nagy faajtót, visszaérünk a házba, amit nemrég látogattunk meg. Menjünk ki az utcára, forduljunk jobbra, az árkád alatt átérve jobbra nyissunk be a kis kék ajtón. Hátul egy kapcsolót találunk, mielőtt meghúzzuk, mentsünk egyet, mert időrefutás következik.

Húzzuk meg a kart, perdüljünk meg, rohanjunk ki a házból, balra fordulva sprinteljünk át az árkád alatt, balra térjünk be a kék ajtón, majd rohanjunk szembe a kinyitott faajtón keresztül. Jobbra fel a lépcsőn, át a hordók előtt, majd jobbra fordulva rohanjunk át az időre záródó ajtón.

Az ablakból ugorjunk át jobbra,a teraszra. Jobbra fordulva Uzi Ammo-t találunk a sarokban, majd miután felvettük, teljesen kerüljük meg a házat. Egy rácsot látunk a folyosó végén, ide majd később visszajövünk. Forduljunk balra, nézzünk le. Egy magasabb tömböt látunk alattunk, nekifutásból ugorjunk rá, átugorva a kis kerítést. Essünk le, egyenesen haladva, majd balra fordulva egy ház belsejébe érünk. A szőnyegekre még véletlenül se lépjünk rá, mert csapdát rejtenek! Balra, az egyik nagy vázát szétlőve Dionysian Wine-t vehetünk fel, valamint az oszlopon egy kapcsolót húzhatunk meg, mellyel a ház túlsó ajtaját nyitjuk ki. Menjünk ki, amerről jöttünk, majd szemben nyissunk be a kis ajtón.

Váltsuk át a padlókapcsolót, ezzel egy oszlopot emelünk fel kint, menjünk át a másik szobába, az ablakpárkányra felugorva Shotgun Normal Ammo-t gyűjthetünk be. Nyissuk ki a kis ajtót a mellette található karral, de még ne menjünk ki, hanem térjünk vissza az előző szobába. Jobbra fordulva kapaszkodjunk fel a résbe, majd ugorjunk fentebb, végül másszunk fel a felső szobába. A hátsó sarokban Uzi Ammo-t zsákmányolhatunk az oszlop mögött, majd lökjük ki a nagy, kétszárnyú ajtót. Visszaérkeztünk a felső teraszra.

Ismét kerüljük meg a házat, majd a kerítésen keresztül ugorjunk át a kiemelkedett oszlop felé, kapjuk el a peremét, majd másszunk fel rá. Balra lőjük ki az ablakot, menjünk be a következő terembe, majd a másik két ablakot is lőjük ripityára. NE VÁLTSUK ÁT A PADLÓKAPCSOLÓT!!!! A tűzokádó szobrok melletti nagy ajtót nyissuk ki, visszaértünk a teraszra. Egy hárpia támad ránk, végezzünk vele. Most le kell jutnunk az alsó térre, a legegyszerűbb, ha a jobbra található ferde tetőre ráugrunk, lecsúszunk, elkapjuk a peremét, majd leesünk, így nem sérülünk. Térjünk be a nem messze található kis ajtón abba a házba, aminek nemrég nyitottuk ki az ajtaját a túlsó oldalról.

Balra egy mozgatható vázát látunk, ezt kéne eljuttatnunk a szoba másik felére, a gond csak az, hogy a szőnyegek karókat rejtenek. Húzzunk kettőt a vázán a szoba belseje felé, utána toljunk rajta kettőt a szemközti szőnyeg irányába, majd nagyon gyorsan ugorjunk hátra, mielőtt a karók felnyársalnak, így minimális sérülést fogunk elszenvedni. Menjünk vissza az utcára, balra forduljunk, majd ismét balra be az ajtón. A házban jobbra át a másik szobába, majd ki a kis kertbe, ott a végén balra fordulva bent is vagyunk újra az előbbi házban.

Most a vázát ki kell húznunk a kis kertbe, de sajnos itt egy medipackot el kell használnunk. Húzzunk egyet a vázán, közben töltsük fel magunkat energiával, hiszen a karók elég súlyosan sebeznek. Ha sikerrel jártunk, a vázát juttassuk ki kintre, majd odakint húzzuk-toljuk a felemelt oszlop melletti szürke padlórészre. Térjünk be a mellettünk lévő házba, a szemközti rést használva jussunk fentebb, majd ki a teraszra. A házat megkerülve ismét ugorjuk át a kis kerítést, kapjuk el a felemelt oszlop peremét, másszunk fel, majd az ablakon keresztül jussunk be a terembe, ahol váltsuk át a padlókapcsolót. A váza felemelkedik odalent, az ablakon át menjünk a felemelkedett oszlopra, majd óvatosan essünk le. Térjünk be a mellettünk lévő házba, itt váltsuk át a padlókapcsolót, odakint leereszkedik az oszlop, toljuk rá a vázát, majd ismét váltsuk át ezt a kapcsolót, így a vázát sikeresen feljuttattuk a magasba. A fali rés segítségével ismét jussunk fel, majd ki a teraszra, most a ház melletti sárga virágokkal tarkított kerítés mellett haladva forduljunk balra, majd jobbra be a terembe. A kilőtt ablakon át húzzuk be ide a vázát, közvetlenül a padlókapcsoló mellé. Toljunk rajta egyet jobbra, a sarokba, hogy ne akadályozzon minket a későbbiekben. Lőjük ki a másik szélső ablakot is, ha eddig nem tettük volna. Átjutva rajta szemben egy virágokkal takart járatot látunk, ugorjunk át oda, kapjuk el a peremet, majd másszunk fel. Egy kapcsolót találunk itt, mentsünk, mielőtt kezelésbe vesszük, ugyanis egy igen nehéz időre futás következik.

Húzzuk meg a kart, kinyílt a rács a túlsó terasz végén. Perdüljünk meg, fussunk előre, majd ugorjunk át szembe az ablakhoz, kapjuk el a peremét, majd másszunk fel a terembe. A túlsó ablakon át fussunk ki a felemelt oszlop tetejére, innen jobbra fordulva ugorjuk át a kis kerítést, majd a kis folyosón balra fordulva rohanjunk be a nyitott rácson.

Gyújtsunk fáklyát, hogy észrevegyük a rést lent. Kússzunk át, itt gőzfújókon és egy igen aljas csapdán kell átjutnunk ahhoz, hogy át tudjuk váltani a padlókapcsolót, ami a felső teremben oltja ki a lángokat. Jussunk át újra a csapdákon, a résen átkúszva menjünk ki a folyosóra. Ugorjuk át a kis kerítést, kapaszkodjunk meg az oszlop peremében, majd térjünk be a felső terembe.

A lángok kialudtak, most már át tudjuk juttatni a vázát a terem túlsó felében található sárgás színű padlólapra. A sarokból úgy tudjuk elmozdítani a vázát, hogy közvetlenül a fal mellé állunk, a váza mögé, majd tolunk rajta egyet a padlókapcsoló irányába. Ha a helyére toltuk, kinyílt egy ajtó odakint. Menjünk is ki, forduljunk jobbra, a karókon átjutva pedig vegyük fel az emelvényekről a Warehouse Key-t és az Uzi-t.   

Jussunk ki innen, menjünk a teraszra, egy újabb hárpiát kell elintéznünk odakint. A jobb oldali ferde tetőre ráugorva, a peremét elkapva essünk le a térre. Forduljunk jobbra, a sarkon túl menjünk fel a lépcsőkön. A felső teraszon a jobb oldali épület ajtaját nyissuk ki a kulcsunkkal. Odabent, a jobb sarokban a ládát szétlőve Orange Juice-t vehetünk fel. Szemben egy emelvényen láthatjuk a feszítővasként funkcionáló kardot, de egyelőre még lángok őrzik. Jussunk át a lángokon, talán a legegyszerűbb, ha mentünk egyet, majd újratöltve a játékot a lángok egy pillanatra kialszanak, nagyon gyorsan ugorjunk át köztük. Ha sikerült, egy kapcsolót találunk a jobb oldali falon. Mentsük egyet, majd húzzuk meg, a kardot őrző lángok kialszanak egy kis időre, jól időzítve jussunk át a lángokon, majd gyorsan vegyük fel az Antique Sword-ot, és ugorjunk hátra.

Menjünk ki a balkonra, újra le a lépcsőkön, balra fordulva feszítsük ki az első épület ajtaját. Ugorjunk a vízbe, a túlsó oldalon másszunk fel a növényzeten, majd ugorjunk hátra a kis oszlop tetejére. Forduljunk balra, egy repedést látunk a falon, ugorjunk oda, kapaszkodjunk jobbra, majd a növényzeten másszunk le egy kicsit. Most ugorjunk hátra, a levegőben megfordulva (+END), kapjuk el az oszlopon található létrát. Kapaszkodjunk át a bal oldalára, itt másszunk fel teljesen, kapaszkodjunk meg a mennyezeten húzódó növényzetben. Függeszkedjünk át a középső, kerítéssel körbevett kis oszlopig, essünk le itt, felvehetjük végre a Gladiator’s Wine-t. A téren egy ajtót látunk kinyílni.  Essünk a vízbe, másszunk ki, majd távozzunk innen. Két gladiátor támad ránk, végezzünk velük.

A szemközti ház bal oldalán térjünk vissza a pálya legelejére. Az árkádok alatt átérve forduljunk jobbra, a pincelejárat előtt elhaladva, a kis gödrön átérve elérkezünk a nyitott ajtóhoz. A bejárat előtt balra Orange Juice hever a földön. Térjünk be a házba, haladjunk át a nyitott rácson, mely becsukódik mögöttünk. Szemben egy lépcsőt látunk, még ne menjünk arra. Balra, a kis asztal mellett Dionysian Wine-t vehetünk fel, a sarokban egy csapóajtót találunk, ezt nyissuk fel. Másszunk le a pincébe, az egyik sarokban a faládát szétlőve Uzi Ammo-t gyűjthetünk be. Menjünk fel a lépcsőn, nyissuk ki a kis faajtót, kiérünk újra a szabadba. Jobbra fordulva, a kis gödrön túl újra térjünk vissza az előbbi helyszínre, a rács ismét be fog záródni mögöttünk, ahogy belépünk. Most már lemehetünk a lépcsőkön. Odalent egy zárt rács, valamint az emelvényen egy kulcs fogad minket. Mielőtt felvennénk, mentsünk egyet.

A Church Key felvétele után két tűzszellem ered a nyomunkba. Szaladjunk fel gyorsan a lépcsőkön, a bejárat zárva, más utat kell keresnünk. A sarokban, a lenyitott csapóajtón át másszunk le a pincébe, szaladjunk fel a lépcsőkön, a kinyitott faajtón át a szabadba. Balra fordulva rohanjunk át az árkádok alatt, a szökőkút mellett elhaladva, a szemközti épületben ugorjunk a vízbe, ahol végre megszabadulhatunk üldözőinktől.

Menjünk fel újra a sarkon a lépcsőkön, a felső teraszon végre ki tudjuk nyitni a templom ajtaját a megszerzett kulcsunkkal. Odabent két dühös kecske ront ránk, miután végeztünk velük, az oltár mellett jobbra, a sarokban nyissuk fel a csapóajtót. Háttal csússzunk le a lejtőn, majd miután elkaptuk a peremet, ereszkedjünk le.

A kis folyosó után egy hatalmas terem fogad minket. Csússzunk le a lejtőn, vegyük fel az Orange Juice-t, majd ugráljunk vissza fel a bejárathoz. Most háttal állva a bejáratnak ugorjunk át átlósan balra, majd balra fordulva menjünk le a lépcsőkön.

A nagy terembe érve ugorjunk rá a bal oldali, alacsonyabb oszlop tetejére, balra fordulva pedig vegyük célba a háromszögletű fali járatot. A lépcsőkön felérve egy gladiátort kell elintéznünk, a hátsó sarokban Flares fogad. A padlókapcsolót átváltva, majd a lépcsőn lekaptatva visszaérünk arra a helyszínre, ahol a templom kulcsát felvettük, és a szellemek zaklattak. Erre nincs dolgunk, térjünk vissza az előző terembe, majd le a másik lépcsőkön. A háromszögletű nyílásból ugorjunk vissza az oszlop tetejére, majd óvatosan essünk le a földre.

Balra tartva egy járatban látunk egy víz alatti kapcsolót, erre majd később lesz szükségünk. Továbbhaladva, balra egy újabb járat, itt a szarkofágban Uzi Ammo-t találunk. Haladjunk visszafelé az oszlop irányába, jobbra, a sarkon, a magasabb részről másszunk fentebb egy szintet. Középen egy padlókapcsolót találunk, ezt váltsuk át. Kifelé tartva forduljunk jobbra, a sarkon ugorjunk át a nyitott rácshoz, odabent egy szarkofágban miénk a Shotgun. Ugorjunk vissza az előző helyre, majd váltsuk át újra a padlókapcsolót. Ugorjunk vissza az oszlop tetejére, majd innen a bejárathoz. Balra fordulva egy mászható oszlopot látunk, ugorjunk arra, kapaszkodjunk meg benne, majd másszunk át a túloldalára. Itt másszunk fel, kapaszkodjunk meg a mennyezetben, majd a végén essünk le. Itt kapaszkodjunk meg a fenti peremben, majd másszunk fel a felső szintre. Forduljunk meg, ugorjunk át a nagy, zárt rács elé. Jobbra fordulva, a szélső oszlopon egy repedést látunk, ugorjunk oda, kapaszkodjunk meg benne, majd ugorjunk fentebb, s másszunk fel. Innen ugorjunk át jobbra, ahol középen egy lerántható kart találunk, aktiváljuk, a következménye az lesz, hogy egy újabb oszlop emelkedik ki odalent. Jobbra még Shotgun Normal Ammo-t gyűjthetünk be, mielőtt átugrunk az előbbi helyre. Forduljunk jobbra, ugorjunk be a nyitott rácson, itt is vátsuk át a padlókapcsolót. Megtelik vízzel a terem.

Ugorjunk is a vízbe, jobbra tartva még ne használjuk a víz alatti kart, inkább másszunk ki középen, majd az itteni padlókapcsolót újra váltsuk át. Ugorjunk vissza a vízbe, átlósan balra tartva, szemben másszunk ki, majd a szürke tömb segítségével újra jussunk fel a nagy, zárt rács elé. Ugorjunk ismét a szélső oszlop repedéséhez, másszunk fel. Most balra ugorjunk a következő oszlop tetejére, majd innen jobbra, be a nyílt rácson. Vegyünk magunkhoz egy Fáklyát a kupacból. Ugorjunk vissza Fáklyával a kezünkben az oszlop tetejére, majd innen szembe, ahol a járatot látjuk.

Térjünk be ide, a Fáklyát egy pillanatra dobjuk el, mert egy csontváz ront ránk, lőjük a mélybe. Jegyezzük meg, hogy hová dobtuk Fáklyánkat, mert hamarosan kelleni fog, de még ne vigyük magunkkal. Ugorjunk át szembe, majd az oszlop mögötti járatban egy vízzel teli árkot találunk, szemben egy zárt rácsot. Ugorjunk a vízbe, majd húzzuk meg a kart, amit találunk. Kinyílt az előbb látott rács, másszunk ki a vízből, vegyünk magunkhoz a Fáklyát, majd a vizes gödröket óvatosan átugorva térjünk is be rajta. Egy pillanatra dobjuk el a Fáklyát, vegyük fel a Flares-t, majd újra vegyük fel, gyújtsuk meg a fali égőnél. Égő Fáklyánkkal kezünkben ugorjuk át a kis kerítést, úgy, hogy a lenti bejárathoz érkezzünk, ne a gödörbe. Ha mégis a lyukba érkeztünk, ugorjunk vissza a bejárathoz.

Innen átlósan ugorjunk át balra, majd menjünk le a lépcsőn. Ugorjunk a vízben található oszlop tetejére, majd innen jobbra, középre. Jobbra tartva vegyük célba a vízben kiemelkedett oszlopot, majd erről ugorjunk át a túloldalra, a szürke tömb segítségével pedig jussunk fel a nagy, zárt rács elé. Itt dobjuk el a Fáklyánkat. Ismét ugorjunk a szélső oszlop repedéséhez, jussunk fentebb. Forduljunk meg, ugorjunk a járathoz, térjünk be ide, majd essünk le az alsó terembe. Nyissuk ki a nagy rácsot a mellette található kapcsolóval, de a Fáklyát egyelőre hanyagoljuk, ugorjunk a vízbe. Húzzuk meg a korábban emlegett víz alatti kart. Egy szürke tömb jön ki a falból, egy korábbi pedig visszahúzódik. Jussunk vissza a Fáklyánkhoz, vegyük fel, majd a nemrég emlegetett szürke tömbre ugorjunk rá, majd innen tovább helyből ugrással felérhetünk a legfelső szintre. Ugorjunk át középre, majd innen balra, be a járatba. Itt ugorjunk át a túloldalra, majd balra látunk egy fali fáklyát, ami még nem ég, lobbantsuk is lángra. Mellettünk nem messze kinyílt egy rács, dobjuk el Fáklyánkat egyelőre, de jegyezzük meg, hová, mert később még kelleni fog. Vegyük most célba a kinyílt rácsot.

Helyből ugorjunk be a háromszög alakú járatba, a jobb oldalát célba véve, kapaszkodással, úgy sikerülhet. Egy lejtő tetején állunk, most mentsünk egyet. Amikor elindulunk lefelé, egy golyó ered a nyomunkba, gyorsan rohanjunk le, forduljunk balra, egy leszakadó padlólapra érkezünk, innen egyből ugorjunk el balra, a fal felé. Ha sikerrel jártunk, egy repedésben kapaszkodunk épp, araszoljunk jobbra, majd másszunk fel. Látjuk, hogy a golyó beleesett egy karóval teli gödörbe. Kapjuk el a felettünk lévő zöld növényzetet, kapaszkodjunk el a végéig, majd itt essünk le, egyből kapjuk el a falon található rést. Kapaszkodjunk balra, át a sarkon is, majd essünk rá a csúszós részre, innen egyből ugorjunk hátra. Egy kis oszlop tetejére érkeztünk, innen másszunk fentebb. Az emelvényről vegyük fel a kulcsot, a Lower Level Key-t, valamint kicsit hátrébb az Uzi Ammo-t. Jobbra látunk egy lerántható kart. Ugorjunk rá, rántsuk le, majd leesve a csúszós részen lecsúszva a végén ugorjunk hátra. A biztonságos részről ugorjunk át a másikra. A golyó melletti részen, egy helyen a karók visszahúzódtak, oda kell eljutnunk. Nekifutásból kapjuk el szemben a fali rést, araszoljunk teljesen jobbra, át a sarkon is. A golyó mellé érve essünk le, majd másszunk ki innen, a lejtőn felérve pedig ugorjunk át oda, ahol a Fáklyát hagytuk.

Most jussunk közelebb a pálya egyetlen titkához. Vegyük fel a Fáklyát, essünk le az alsó terembe, majd csússzunk le a gödörbe, innen jussunk fel a bejárathoz, majd innen ismét ugorjunk át balra átlósan, le a lépcsőkön, hogy visszajussunk a vízzel teli terembe. Ugorjunk rá az oszlop tetejére, majd balra ugorjunk be a háromszög alakú járatba. Fel az emelkedőn, ugráljunk fel oda, ahol a gladiátorral küzdöttünk meg anno. Hátul találunk a falon egy fali égőt, ezt gyújtsuk meg Fáklyánkkal, kinyílt a folyosón egy rács, odabent pedig magunkhoz vehetjük a secret megszerzéséhez szükséges tárgyat, a Secret Handle-t. Menjünk vissza le Fáklyával a kézben, amerről jöttünk, de ahogy haladunk a vizes terem felé, látunk egy egyelőre zárt csapóajtót. ITT DOBJUK EL A FÁKLYÁNKAT, ÚGY, HOGY A CSAPÓAJTÓN MARADJON!!!! Ez elengedhetetlenül szükséges ahhoz, hogy később meg tudjuk szerezni a titkot. Most térjünk vissza a vizes teremhez, ugorjunk a vízbe, majd másszunk ki jobbra és jussunk fel újra a kinyílt, nagy rácshoz.

Egyenesen haladva hátul Dionysian Wine vár a szarkofág előtt, valamint a falon találunk egy kulcslyukat is, itt tudjuk használni nemrég megszerzett kulcsunkat. Kinyíltak a rácsok, valamelyiken lépjünk be, mindegy melyik az, mindkettő út egy helyre vezet.

A lejtőn lecsúszva ugorjuk át a karókat, másszunk fel a magasabb részre, majd essünk le az alattunk lévő terembe. Mozgatható szobrokat látunk, de egyelőre még hanyagoljuk ezeket, a bal hátsó sarokban találunk egy kis oszlopot, erre másszunk fel. Innen ugorjunk a következő, mellettünk lévő magasabb oszlop tetejére. Forduljunk jobbra, a fal mellett, kicsit távolabb újabb oszlopot látunk, nekifutásból ugorjunk rá. Innen cél a magasabb oszlop teteje, majd nekifutásból kapjuk el a mennyezeti rácsot, függeszkedjünk el a következő oszlop tetejéig, majd essünk le rá. Balra Orange Juice-t látunk egy oszlop tetején, ha átugrunk érte, újra vissza kell térnünk majd ide. Jobbra egy újabb oszlop, erre nekifutásból kell ráugranunk, de úgy, hogy lehetőleg a jobb oldalát vegyük célba, az alacsony mennyezet miatt. Ha sikerrel jártunk, a falon egy lerántható kart látunk, ugorjunk rá és aktiváljuk.

Most a négy mozgatható szobrot kéne tologatnunk, rá a szürke padlólapokra, az egyetlen probléma ezzel az, hogy tűzfújók aktiválódtak mindenfelé, nehezítve dolgunkat.

  1. Kezdjük, mondjuk a közvetlenül mellettünk balra lévő kis oszlop mozgatásával. Kerüljünk elé, húzzunk rajta egyet, majd a tüzek alatt kúszva jussunk át, kerüljünk a mozgatható kis oszlop mögé, toljunk rajta egyet, rá a szürke padlólapra.
  1. Irány a jobb hátsó sarokban lévő kis oszlop. Ezen húzzunk egyet, a terem közepe felé lévő szürke padlólap irányába, majd a tűz alatt átkúszva kerüljünk mögé, majd toljuk a helyére.
  1. Következzen most a bal hátsó oszlop, ezt most nem a terem közepe felé kell mozgatnunk, hanem a bejárat irányába. Húzzunk rajta egyet arra, majd a tüzek alatt átkúszva kerüljünk mögé, majd toljuk rá a szürke padlólapra.
  1. Irány az utolsó mozgatható oszlop, a bejárat melletti másik sarokban. Ezt meg tudjuk rögtön húzni kétszer is, rá a szürke padlólapra, de nem ez a cél, hanem innen még a terem közepe felé kell mozgatnunk kétszer, rá, a másik szürke padlólapra.

Amint helyére került minden oszlopunk, kialszanak a tüzek, a terem hátsó részén pedig meggyullad a növényzet, szabaddá téve nekünk az utat. Itt óvatosan ereszkedjünk is le az alsó barlangba.

Most szerezzük meg a secretet, két út vezet a barlangban, forduljunk balra. Elérkezünk egy zárt rács elé, láthatunk egy fali égőt is, amit meg kell gyújtanunk majd, valamint a sarokban egy vázát, amit ha szétlövünk, Flares a jutalmunk. Menjünk le a lépcsőkön, elérkezünk egy karókkal teli veremhez. Láthatunk három rudat is, az elsőre nekifutásból ugorjunk rá, majd fordítsunk hátat az ablakpárkánynak, és ugorjunk oda (ALT). Itt Uzi Ammo a jutalmunk. Innen ugorjunk a második rúdra, fordítsunk hátat a harmadik rúdnak, majd körülbelül a rúd közepéről ugorjunk a harmadik rúd felé, a levegőben megfordulva (ALT + END). A harmadik rúdon fordítsunk hátat a peremnek, majd kb. a közepéről ugorjunk hátra (ALT). Ha sikerült, másszunk fel balra. Itt egy kapcsolót találunk, húzzuk meg, lenyílik a sarokban az a csapóajtó, melyre ráejtettük Fáklyánkat, tehát az most leesik ide. Vegyük is fel, majd csússzunk le a lejtőn, gyújtsuk meg a fali égőt, kinyílik a rács. A Fáklyát eldobhatjuk végre, nem kell már. A kinyitott rács mögött felvehetjük a Secret Head-et. Kombináljuk a Secret Handle tárggyal, megkapjuk a Portal Guardian-t. Most térjünk vissza a barlangba, menjünk az ellenkező irányba, ahol látunk egy kötélcsúszdát, csak itt olyan az alakja, mint egy szárnyas cipőnek. Érdekes. J Még ne foglalkozzunk vele, forduljunk jobbra, meg is találjuk a Portal Guardian foglalatát, helyezzük is a helyére. Kinyílt a rács, a létrán lemászva pedig végre megtaláljuk a játék 1. és egyetlen secret-ét.  Thunderbolt Normal Ammo (2X) valamint maga a fegyver, a Zeus’ Thunderbolt jut itt a birtokunkba. Térjünk vissza most a kötélcsúszdához, majd mentsünk egyet.

Most nagyon jól kell időzítenünk. Látjuk szemben a tüzet meggyulladni, majd kialudni. Amikor meggyullad, várjunk ki egy kicsit, majd kezdjünk el csúszni lefelé, a Ctrl-t nyomva tartva, ha szerencsénk van, megússzuk, hogy meggyulladunk. A csúszás végén a Ctrl-t nyomva tartva megkapaszkodunk egy fali résben, araszoljunk jobbra, át a sarkokon, teljesen a végéig. Itt hátra kell ugranunk, a levegőben megfordulva (lefelé nyíl + END), hogy elkapjuk a mögöttünk lévő növénylétrát. Itt másszunk fel, körülbelül a háromnegyedéig, majd ugorjunk hátra, a levegőben megfordulva (ALT + END), elkapva a mögöttünk lévő peremet. Másszunk fel.

Itt egyből két Minotaurusz támad ránk, a legjobb módszer talán az, ha gyorsan berohanunk szemben a balról második ajtón, majd itt beleesünk a sekély vízbe. Itt nem tudnak elérni, fel-felugrálva pisztollyal is lelőhetjük az ellenfeleket, bár, kicsit sokáig tart, de így megúszhatjuk a komolyabb sérüléseket. Azt is megtehetjük, hogy kimászunk, Shotgun vagy Uzi a kézbe, pár lövést eleresztünk, majd vissza a biztonságos fedezékbe. Ha végeztünk velük, a beugrókban Orange Juice és Shotgun Normal Ammo vár minket.  Látunk négy kapcsolót a falon, húzzuk meg balról nézve a másodikat és a harmadikat. Oszlopok és platformok emelkednek ki, ezek segítségével jussunk el a középső, felső szigetre. Az emelvényről vegyük fel a tekercset, a Dionysus’ Scroll-t, majd olvassuk el tartalmát: „Szánalmas Halandó, itasd meg borral az összes foglyot és meglátod sorsukat. De ne feledd, mindig egyel kevesebb italt igyanak, haha! „  Vegyük fel még az két emelvényről a két amforát, a Large Amphoras-t és a Small Amphoras-t. A mérleghez egyelőre ne menjünk, karók védik! Ugorjunk vissza a szigetről az első oszlopra, majd innen a következőre. Most a sarkon túl, jobbra fordulva kell elugrani, nekifutásból, elkapva az itteni peremet. Másszunk fel, majd nyomjuk meg a gombot, a karócsapdát hatástalanítottuk így a mérlegnél. Essünk most le.

Most váltsuk át balról nézve a harmadik és a negyedik kart, ismét fel tudunk majd jutni a szigetre. De előbb nézzünk csak be balra, a zárt rács mögé. Három foglyot látunk. Itt vesszük hasznát a tekercsben olvastaknak, ugyanis 3 fogoly, valamint  az „egyel kevesebbet igyanak” sor a lényeg, hiszen 3-1=2. Tehát a szükséges mennyiség, amit odafent a mérlegbe kell beletöltenünk, az 2 liter. Ugorjunk bele a nemrég fedezékként szolgáló kis vízbe, itt töltsük meg a nagy amforát, majd kombináljuk a kicsivel, és így a nagyban pontosan 2 liter víz lesz. Most jussunk ismét fel a szigetre.

Itt megjegyezném, ha nem a kellő mennyiségű vizet töltsük a mérlegbe, a rács örökké zárva marad, a foglyok nem szabadulnak ki, mi pedig nem tudjuk befejezni a játékot. Szóval, álljunk a mérleghez úgy, hogy arccal a lenti kapcsolók felé nézzünk. Töltsük a vázába a nagy amforából a 2 liter vizet. Odalent kinyílik a rács, menjünk le, térjünk be ide, majd vegyük fel jutalmunkat, az Olympic Laurel-t. A foglyok újra szabadok, a városka pedig újra benépesült....

baal76

 

 

 

 

 

 

Videóvégigjátszás: adrielvicio

 


Az oldalon közölt képek, a szöveges tartalom, illetve minden sajátkészítésû anyag, a © TR Editor.hu tulajdonát képezi. Azokat semmilyen formában nem lehet reprodukálni, másolni, terjeszteni, csak a szerkesztõség engedélyével.