.....................................................................

BtB2015 - Beyond the Labyrinth

Készítõ: Shaun Friend (Mman)

Letölthetõ - download: Innen .............. BtB2015 Package

Csomagold ki a btb2015_package.zip-et, másold a benne lévő könyvtárat valahova, majd csomagold ki a btb2015_14_beyond_the_labyrinth.zip-et is, és másold be az előbbi könyvtárba. A Tomb4.exe-vel indíthatod is a kalandot.

Történet:

A Knossos-palota egy újonnan feltárt része valószínűleg a mítikus labirintus, de jelenleg csak egy kis része elérhető. Azonban, ebben a feltárt részben egy szakadék tovább vezet le a mélységbe, valószínűsítve, hogy további építmények rejtőznek odalent; úgy látszik a labirintus még nem jelenti a palota titkainak a végét. A régészek befejezték a további kutatást, de Lara azonnal Knossosba indult, amint tudomására jutott a felfedezés, annak reményében, hogy Ő lehet az első, aki lejuthat a mélységbe.

Lara azon gondolkodik, vajon mit fedezhet fel. A legenda egy "táncoló padlóról" szól, amit Knossos szívében Ariadne-nak készítettek (Daedalus, aki a labirintust építette); talán odalent a szív rejlik? Talán az igazság Ariadne-ról? A labirintus úrnője, a tánc úrnője, Minos király lánya, Theseus helyettese és szeretője, de egyes történetek többről szólnak, beleértve azt is, hogy Ő is egy nagy isten lehetett...

Vélemény:

Talán ez a pálya a legnehezebb a BtB 2015-ös kalandok közül. Kezdő játékosoknak és ideges emberkéknek nem ajánlanám, gyakorlott és profi játékosoknak viszont annál inkább. Magán a pályán sem egyszerű átvergődni, de aki meg akarja szerezni mind a 10 secret-et, extra idegeskedésben és hajmeresztő ugrásokban, harcokban, időre futásokban lesz része. A Shotgun és az Uzi mellé megkapjuk jutalmul a Zeus’ Thunderbolt-ot is, ehhez azonban össze kell gyűjtenünk a secret-ekben található Ariadne szobrokat. A kismedi itt Orange Juice a nagymedi Ambrosia, ha ezek használata nélkül akarjuk teljesíteni a pályát, akkor nagyon vigyázzunk a sérülésekkel, az utolsó secret megszerzése kapcsán rengeteg ellenfelet kell leküzdenünk.   

Végigjátszás:

Statisztika: Mentések -- Savegames

Secret 1: Secret 2: Secret 3: Secret 4: Secret 5:

Secret 6: Secret 7: Secret 8: Secret 9: Secret 10:

Szemben látjuk a labirintus lejáratát, de még ehhez egy kulcs kell. Találunk szétlőhető faládákat, az egyik Flares-t, a másik Orange Juice-t rejt. A labirintus lejáratától balra találunk egy kisebb homokdombot, a tetejéről nekifutásból ugorjunk balra, kapjuk el a magasabban lévő fal peremét, majd másszunk fel itt. Ugorjunk a létrára, másszunk fel rajta, majd balra másszunk le róla. Induljunk balra, ugorjunk át a ferde tetejű építményre, majd innen tovább balra, a kis teraszra. Itt a faládát szétlőve megtaláljuk a labirintus kulcsát, a Misplaced Labyrinth Key-t. Ha sérülés nélkül akarunk lejutni, ugráljunk vissza a létráig, majd itt másszunk le, aztán ereszkedjünk le a padlóra. Használjuk kulcsunkat a labirintus lejáratánál, majd háttal másszunk le a létrán.

A kis teremben jobbra és balra húzzuk ki a gyűrűt az oroszlánok szájából, kinyílt a rács, beléphetünk a labirintusba.

Forduljunk jobbra, kövessük a járatot, a végén Flares-t vehetünk fel. Térjünk vissza a bejárathoz. Most induljunk el a bal oldali járaton, az első elágazásnál forduljunk balra, majd rögtön jobbra. Balra leomlott sziklákat látunk. Álljunk a bal szélére, majd jobbra szaltóval ugorjunk a tetejére, így lecsúszunk a túloldalon. Szemben egy létrát látunk, másszunk fel rajta, majd ahogy felértünk a csúszós részre, folyamatosan ugráljunk, közben nyomjuk a jobb iránygombot, így a szilárd padlóra érkezünk. A teremben lőjük szét az összes vázát, Ambrosia, Shotgun Normal Ammo és Uzi Ammo rejlik alattuk. Ahol felmásztunk a létrán, balra egy fehér színű homokdombot látunk. Álljunk rá, majd nekifutásból kell elugranunk a bal oldali fehér oszlop irányába, úgy, hogy a homokdomb legmagasabb, csúcsos részéről kell elugranunk. Ha sikerült ez a nehéz ugrás, kapjuk el az oszlop peremét, majd másszunk fel rá. Balra fordulva ugorjunk fentebb a szárnyas szobrokhoz, elkapva a peremet, majd felmászva ide. Balra ugorjunk át innen, az emelvényen miénk az 1. secret, az első Expert’s Ariadne Figurine. Jussunk le, majd másszunk vissza le a létrán. Ugorjuk át a sziklaomlást, majd balra csússzunk le. Balra fordulva elértünk egy mély gödörhöz.

Ereszkedjünk le óvatosan a párkányra, majd még lentebb, itt vegyük fel hátul a Flares-t. Csússzunk le a sziklán, majd balra essünk le a földön található lyukon keresztül a vízbe. Másszunk ki a vízből.

Ne próbáljunk meg innen átugrani balra, mert karók nyársalnának fel. Egy kapcsolót látunk az oszlopon. Mielőtt meghúzzuk, mentsünk egyet, ugyanis időre fog menni a következő feladat. Rántsuk le a kart, rohanjunk a szemközti kinyílt rácshoz, vigyázva a karókra, valamint arra, hogy ne essünk a vízbe. A kis szobában az oszlop mögött az emelvényről felvehetjük az Ariadne’s Jewel-t. Térjünk vissza a kapcsolóhoz, most a következő secret-et fogjuk megszerezni, de bizony nagyon nehéz feladat lesz ez. Mentsünk egyet, húzzuk meg a kart, tőlünk balra, a terem túloldalán kinyílt egy rács. Rohanjunk körbe a termen, átugrálva a gödröket, valamint a karókra is vigyázva, az utolsó szakaszon sprintelve, az utolsó gödör bal oldalán elrohanva be tudunk érni időben a záródó rács mögé. Ha sikerrel jártunk, jobbra az emelvényen miénk a következő Expert’s Ariadne Figurine, ez a 2. secret. Térjünk vissza a vízhez, most már nyugodtan ráléphetünk a gyanús padlólapokra, nem aktívak már a karócsapdák. Ugorjunk a vízbe, másszunk ki a túloldalon, majd jobbra a falon helyezzük a foglalatba a tárgyunkat. Kinyílt egy ajtó jobbra, ugorjunk be rajta.

Egy földalatti barlangba érkeztünk. Balra, a szikla mögött Uzi Ammo-t, jobbra Flares-t találunk. Kövessük a járatot, majd lökjük be a kétszárnyú ajtót. Egy hatalmas barlangba érkezünk, középen egy Zeus szoborral.

A szobor előtt vegyük fel az Ambrosia-t. Forduljunk jobbra, menjünk be az épületbe. Másszunk le valamelyik delfinekkel díszített száraz medencébe, majd az üregnek háttal guggoljunk le, majd ereszkedjünk le itt, a vízbe zuhanunk. Látjuk egy bejátszásban az Uzi-t és egy fogaskereket is, ezeket majd később megszerezzük. Másszunk fel a vízben található legalacsonyabb sziklaoszlopra, majd ugorjunk innen balra, a következőre. Nézzünk el balra, a sziklafal irányába, egy lerántható kart látunk. Nem lesz egyszerű ugrás ez sem. Sétáljunk ki teljesen a szikla csúcsára, a lerántható kar felé nézve, majd ugorjunk egyet hátra. Most nekifutásból ugorjunk a kar felé, a szikla legszéléről, a csúcsról próbáljunk elugrani, majd a levegőben kicsit jobbra is irányítva az ugrást rántsuk le a kart. Egy rács nyílik ki valahol a víz alatt, erről majd később.

Ússzunk jobbra, szemben a falon piros növényeket látunk, mellettük ki tudunk mászni a baloldalon a sziklaperemre. Forduljunk meg, nekifutásból ugorjunk a szemközti csúcsos szikla irányába, a jobb oldalát megcélozva, elkapva a peremet, majd felmászva itt. Jobbra fordulva látunk egy csúszós sziklát. A bal oldalára ugorjunk rá, majd rögtön ugorjunk tovább lecsúszás közben a sziklapárkányra. Menjünk a párkány végébe, majd nézzünk el balra. Faplatformokat látunk, valamint karócsapdákat, ugorjunk az első platformra, majd jól időzítve nekifutásból ugrás a középső platformra. Innen nekifutásból, jól időzítve ugrás az utolsó platform irányába, kapjuk el a peremét, majd másszunk fel rá. Nézzünk fel balra, magasabban egy újabb platformot látunk, ugorjunk arra, kapjuk el a peremét, majd másszunk fel rá. Forduljunk meg, ugorjunk a sarki tömbre, majd jobbra másszunk fel a kis erkélyre.

Lara nagyon nézi a mennyezetet. Látunk szürke, gyanús részeket a plafonon, azok alá ne lépjünk, mert karócsapdát rejtenek. Óvatosan menjünk a terasz túloldalára, a sarki oszlop mellett állva nézzünk el jobbra. Látunk egy rudat, helyből ugorva kapjuk el, majd háttal ugorjunk le róla a mögöttünk lévő tömbre. Jobbra nézzünk fel, látunk egy csúszós tömböt. Ugorjunk a bal szélére, majd rögöt balra ugorjunk el róla csúszás közben, így a mellettünk lévő párkányra érkezünk. Csússzunk le, vegyük fel a Shotgun Normal Ammo-t.

Forduljunk jobbra, forgó pengéket látunk, ezeket leküzdeni sem lesz egyszerű feladat. Ugorjunk az első forgó penge irányába, kapjuk el a peremet, majd kapaszkodjunk át teljesen jobbra, a sarokba. Amikor a penge eltávolodik tőlünk, azonnal másszunk fel, majd nekifutásból rohanjuk és ugorjunk a második penge irányába. Kapjuk el a peremet, kapaszkodjunk át teljesen jobbra, a sarokba. Itt szintén várjuk meg, míg a penge eltávolodik tőlünk, azonnal másszunk fel, majd nekifutásból ugorjunk a szemközti oszlopra.

Forduljunk jobbra, ugorjunk a következő oszlopra, majd balra másszunk fel. Forduljunk balra, majd ugorjunk át balra. Jobbra fordulva egy csúszós tömböt látunk. Fordítsunk neki hátat, ugorjunk rá háttal, majd azonnal ugorjunk és kapjuk el a mennyezetet. Lengjünk át szembe, majd essünk le és kapjuk el a peremet. Teljesen kapaszkodjunk a perem bal szélére, itt másszunk fel, majd lecsúszás közben az utolsó pillanatban ugorjunk el balra, így elkerüljük a karócsapdákat. Nézzünk fel, látjuk a rácsot, amit korábban, a lerántható kar segítségével nyitottunk ki, ide majd visszatérünk később. Ugorjunk át balra, az első csapdát ugorjuk át, amint teljesen szétnyílt, majd a másik kettőt nekifutásból, amint teljesen kinyíltak azok is, így megúszhatjuk sérülés nélkül. Ugorjunk át balra, a tetőre, majd fentebb ugorva az emelvényről felvehetjük a fogaskereket, a Cog-ot, valamint az Uzi-t. Csússzunk le balra, a vízbe esünk, ússzunk le teljesen a fenékre, ússzunk be a nyíláson, majd kövessük a járatot. A vízből kimászva a fogaskerék foglalatához érünk, de mielőtt a helyére tennénk, a sarokban vegyük fel az Uzi Ammo-t. Most már tegyük a foglalatba a fogaskereket, elárasszuk vízzel így a külső termet. Ússzunk is ki, majd ússzunk fel teljesen, az egyik delfines medencében ússzunk fel levegőért. Merüljünk ismét a víz alá, majd ússzunk a korábban kinyitott rácshoz, ezen beúszva egy víz alatti kart húzhatunk meg, így hozzáférhetővé válik a következő secret. Most már ússzunk fel teljesen, a medencéből kimászva ismét menjünk ki a nagy barlangba.

Haladjunk előre a szobor irányába, majd balra fordulva a sziklák között Flares-t találunk. A szemközti épület bal oldalán menjünk a vízpartra, majd ugorjunk a vízbe. Egy cápa támad ránk, másszunk ki a partra és lőjük le. Ugorjunk ismét a vízbe, az épülettel szemközti kis barlangba ússzunk be, majd itt felúszva másszunk ki a vízből. Az emelvényen felvehetjük az újabb Expert’s Ariadne Figurine-t, valamint Uzi Ammo-t is találunk még a kis szobában. Ez a 3. secret. Ússzunk vissza az épülethez, majd ússzunk fel levegőért.

Most ússzunk be az épület alá, jobbról nézve a második járaton, hátul, a bal oldali oszlop mögött Uzi Ammo rejtőzik. Ússzunk vissza levegőért. Most a jobb szélső járaton ússzunk be, jobbra, a falon egy víz alatti kart találunk, ezt húzzuk meg. Ússzunk teljesen balra, majd ússzunk fel a nyitott csapóajtón át, majd másszunk ki az épület belsejében.

A szomszédos szobában egy kapcsolót látunk a falon. Mentsünk, mielőtt meghúzzuk, mert időre fog menni a következő feladat. Húzzuk meg a kart, gyorsan perdüljünk meg, ugorjunk a sarkon a kiemelkedett oszlop tetejére, forduljunk a szoba közepe felé, gyorsan ugorjunk rá a másik kiemelkedett oszlopra, innen pedig ugrás jobbra, a fali nyílásba, ahol lecsúszunk a következő szobába.

Két oroszlán támad ránk, öljük meg őket. A következő szobában egy mozgatható asztalt találunk. Húzzunk egyet rajta oldalra, majd gyorsan másszunk fel rá, mert két csontváz elevenedik meg. Ne foglalkozzunk velük, az asztal tetejéről nekifutásból ugorjunk a fali nyílás felé, kapjuk el a peremet, majd másszunk fel.

Egy karókkal teli szoba fölé érkeztünk. Most mentsünk egyet, mert nagyon nehéz feladat következik. Sétáljunk ki a nyílás szélére, majd helyből ugorjunk az első csúszós oszlop felé. Kapjuk el a peremét, majd kapaszkodjunk teljesen a bal szélére. Itt másszunk fel, kis csúszás után ugorjunk a következő csúszda fel úgy, hogy a levegőben jobbra irányítjuk a mozgást, így háttal fogunk majd lecsúszni a következő csúszós oszlopon. Kis csúszás után ugorjunk hátra a következő ferde oszlopra, egyből ugorjunk, de a levegőben balra irányítsuk mozgásunk, így, ha mindent jól csináltunk, beesünk a következő csúszda mellé. Visszahúzódnak pár helyen a karók a földön, így a másik oldalon, az emelvényen fel tudjuk venni a következő Expert’s Ariadne Figurine-t, a 4. secret-ben. Menjünk vissza oda, ahol leestünk, jobbra másszunk fel a csúszós oszlopra, csúszás közben ugorjunk a következőre, míg végül megérkezünk egy újabb szobába.

Itt egy kapcsolót látunk a falon, újabb nehéz feladat következik, tehát mentsünk. Húzzuk meg a kart, amikor mellettünk a tömbön a karók leereszkednek, ugorjunk hátra, kicsit a jobb irányt is nyomva, majd ugorjunk fel jól időzítve a leereszkedett karók helyére, nekifutásból balra ugorjunk a sarokban kiemelkedett oszlop felé, kapjuk el a peremét, majd másszunk fel rá. Gyorsan forduljunk meg, előttünk egy ferde oszlop, szintén karóktól védve. Amikor visszahúzódnak a karók, gyorsan ugorjunk arra, de úgy, hogy előre csússzunk le az oszlopon, majd egyből ugorjunk el, kapjuk el a fali rést, majd másszunk be ide. Nagyon gyorsan és ügyesen kell végrehajtani ezt a feladatsort, hogy sikerüljön.

Ereszkedjünk le a résből a kis szobába, az emelvényről vegyük fel a Shotgun-t és a Heart of the Labyrinth Gem-et, majd a kinyílt rácson át újra visszaérkezünk a nagy barlangba.

Vágjunk át a barlangon szembe, térjünk vissza a delfines medencékhez. A bal oldali medence mögött, a sarkon másszunk fel a fehér tömbökön, a medencék fölötti részre érkezünk. Szemben, a jobb sarokban, az oszlop mögött egy létrát látunk, másszunk fel rajta, majd ugorjunk hátra, a legfelső szintre. Itt 4 gombot, egy zárt rácsot és a túloldalon képeket látunk a falon. Nagyon nem mindegy, milyen sorrendben nyomjuk meg a gombokat, ha rosszul csináljuk, felnyársalnak a karók. Szóval, figyeljük meg a falon a képeket, balról jobbra. 3 nőalak, delfinek, emberalakok és végül egy szárnyas angyal. A gombok mellett is látunk a falon képeket, tehát először azt a gombot nyomjuk meg, ahol a 3 nőalakot látjuk, majd másodjára azt, ahol a delfineket, harmadjára azt, ahol az emberalakokat, végezetül pedig azt, ahol a szárnyas angyalt látjuk. Kinyílt a rács, menjünk is ki a kis erkélyre, a nagy barlang fölötti részre érkeztünk.

Jobbra másszunk le a sziklákra, egy gorilla ront ránk, végezzünk vele. Balra ugorjunk rá a sziklára, majd innen tovább az oszlopra. Innen ugrás tovább balra, kapjuk elő a fegyvereinket, hiszen két oroszlán fog ránk támadni, végezzünk velük. Nézzünk szét itt, hiszen balra, a szikla mögött, a fal mellett Uzi Ammo-t találunk. Ugorjunk át jobbra, a fal mellett futó párkányra. Nézzünk el szembe, odafent látjuk a következő secret helyét, a zöld kis tábla jelzi. Forduljunk jobbra, ugorjunk át a nagy szikla tetejére, majd innen a szobor melletti oszlopra. Tőlünk balra egy kisebb oszlop emelkedik ki, ez majd segít a későbbi feljutásban. Ugorjunk tovább szembe, a következő oszlop tetejére, majd innen tovább, átlósan jobbra, a párkányra. Forduljunk balra, ugrás át a következő párkányra, majd a sarkon túl másszunk fel jobbra, az oszlop tetejére. Innen ugorjunk át balra, kapjuk el a peremet, majd másszunk fel. Egy nagy épület elé érkezünk. A bejárat előtt látunk egy Minotaurusz fejet, helyezzük a megszerzett ékkövünket a szeme helyére, kinyílik a rács, de még ne menjünk be az épületbe. Szerezzük meg előbb a következő secret-et, természetesen, ez sem lesz egyszerű menet.

Folytassuk tovább utunk balra, a sarkon Shotgun Normal Ammo-t találunk a földön. Elérünk a falhoz, ez mellett kellene elugranunk úgy, hogy a mellettünk lévő, másik erkélyre érkezzünk. Nekifutásból ugorjunk el közvetlenül a fal bal oldalán, majd a levegőben jobbra irányítva a mozgásunk megérkezünk a másik erkélyre. Ez az ún. „banános ugrás”. Ismételjük meg ezt az ugrást, a következő erkélyen vegyük fel a Flares-t. Ugorjunk tovább, az utolsó erkélyre. Most nézzünk balra. Egy csúszós sziklát látunk, arra kéne ráugrani, de ez sem lesz egyszerű. Teljesen a bal szélét célozzuk meg, ugorjunk arra nekifutásból, majd a levegőben kicsit jobbra irányítva az ugrást sikerülhet ráugrani, majd lecsúszni. Ugráljunk tovább a fal mellett balra, vigyázzunk, némelyik szikla csúszós, le ne essünk, valamint szűkös a hely néhol, a háromszög alakú részeken, ferdén fussunk neki az ugráshoz. A sarokhoz érve ugorjunk átlósan jobbra, a sarkon túl lecsúszunk végre egy kis barlang bejáratához. Menjünk be, lőjük le a két skorpiót, az egyik oszlop mögött Shotgun Normal Ammo-t, középen Uzi Ammo-t, az emelvényen pedig egy újabb Expert’s Ariadne Figurine-t találunk. Ez az 5. secret. Menjünk ki a barlangból, jobbra ugorjunk át a párkányra, majd az ismert módon ismét jussunk fel a Minotaurusz fejhez, de most már lépjünk be a nyílt rácson.

Kövessük a kék színű járdát, csússzunk le a terem aljára. Kerüljük meg jobbra a falat, a járdát követve, a mélység bal oldalán Uzi Ammo-t vehetünk fel. A mély gödör túloldalán egy padlókapcsolót találunk, ezt váltsuk át, kinyílik a mellettünk lévő rács, ezen keresztül visszajuthatnának a nagy barlangba, de erre most nincs szükség. Forduljunk a mély gödör felé, a baloldalon csússzunk le, majd újabb csúszás után belezuhanunk egy medencébe.

Másszunk ki a vízből, haladjunk előre a nagy oszlopok mellett, jobbra Flares-t vehetünk fel. A következő teremben vegyük balra az irányt. Csúszós sziklákat látunk, a nagyobb baj az, hogy középen tűz is ég rajtuk. Kapaszkodjunk fel a baloldalon, másszunk fel, majd ugorjunk hátra. Ugrándozás közben kicsit jobbra is vegyük az irányt, majd amikor kialszik a tűz középen, ugorjunk oda, majd nagyon gyorsan ugrás hátra. Egy tömbre érkezünk. Forduljunk meg, másszunk fel a nyílásba, egy Ambrosia-t találunk itt. Forduljunk meg, ereszkedjünk le a peremen, majd essünk rá az alattunk lévő lerántható karra. Egy oszlop emelkedik ki alattunk, így leesés közben nem sérülünk. Most vegyük az irányt a terem másik végébe.

Itt hasonló feladat vár ránk, mint az előbb, csúszós sziklák, de ezúttal karókkal nehezítve a feladatot. Járjuk el úgy, mint tettük korábban, a baloldalon másszunk fel, ugráljunk előre-hátra, majd amikor a karók visszahúzódnak, gyorsan ugorjunk arra, majd gyorsan ugrás tovább, a tömbre. Most nézzünk el balra, a sarok irányába. Egy szürke tömböt látunk, ha meg akarjuk szerezni a következő secret-et, majd arra kell vennünk az irányt. Először másszunk fel a fali beugróba, majd a túloldalon leesve rántsuk le a kart a falon, a kiemelkedett oszlop tetejére érkezünk, de kinyílt a rács is a teremben. Most választhatunk. Ha kell a következő secret, a vele járó nehézségekkel, újra jussunk fel az előbbi fali beugróba, a könnyítés az, hogy a karók már nem aktívak a sziklán. Ha nem kell a secret, lépjünk be a kinyílt rácson és ugorjuk át a következő bekezdést.

Szóval, a fali beugróban állunk. Most egy rendkívül nehéz „banános” ugrás következik. Nézzünk el a sarki, szürke tömb irányába. Azt javaslom, hogy a sziklákkal szemben állva sétáljunk hátra a beugró bal hátsó sarkára, majd innen nekifutásból, jobbra kanyarodva ugorjunk el a sarki tömb irányába. Nem egyszerű ugrás, az biztos. Ha sikerült, innentől kezdve már könnyebb a dolgunk. Nézzünk el balra, a faltól nem látjuk ugyan, de egy újabb tömb van a sarkon túl. Ugorjunk arra nekifutásból, a levegőben a sarok mellett balra irányítva az ugrást, sikerülhet ráugrani. Ugorjunk a következő tömbre, majd innen a következőre. Forduljunk jobbra, lent egy alacsonyabb oszlopot látunk, nekifutásból ugorjunk a tetejére. Innen már csak egy ugrás jobbra, a fali nyílásba, ahol Thunderbolt Normal Ammo és az emelvényen egy újabb Expert’s Ariadne Figurine vár minket, a 6. secret-ben. Ha sérülés nélkül akarunk innen lejutni, nekifutásból ugorjuk le jobbra, a vízbe. Másszunk ki, most már menjünk be a szemközti, kinyílt rácson.

Két gorilla fogad minket, lőjük le őket. Forduljunk jobbra, egy zárt rácsot látunk, mögötte egy újabb secret, de erről majd később. Két oldalt két zárt kapu, koponyákkal díszítve. Menjünk szembe, a terem túloldalára. Középen, a fal mellett egy csúszós oszlopot látunk, ugorjunk rá háttal, majd ugorjunk el róla az oszlopra. Másszunk fentebb innen. Öt foglalatot látunk a falon, most felvehetjük jutalmunk a begyűjtött szobrokért, amit a secret-ekben szedtünk össze. Tegyünk minden foglalatba 1-1 szobrot (1 marad nálunk), kinyílnak mögöttünk a rácsok. Odabent vegyük fel az egyik emelvényről az Eye of Chaos-t, a másikról pedig a Thunderbolt Normal Ammo-t és a fegyvert a Zeus’ Thunderbolt-ot. Menjünk ki a foglalatokhoz.

Forduljunk balra, kapaszkodjunk fel a csúszós részre előttünk, teljesen a baloldalon. Másszunk fel, lecsúszás közben ugorjunk balra, a tömbre. Ugorjunk a következő tömbre, majd innen a másikra, innen pedig balra, a teraszra. Menjünk a túlsó végébe, majd ugorjunk át szembe, a másik kis teraszra. Most nézzünk fel a mennyezetre. 4 kardot látunk, mindegyik alatt szaladjunk el, vigyázva, hogy ne essenek ránk, ha sikerült, leereszkedik szemben a kis oszlop, mögötte pedig egy gombot nyomhatunk meg. Odalent kinyílt az egyik koponyákkal díszített kapu.

Uhorjunk vissza az előző teraszra, majd innen balra, a központi torony mellett futó párkányra. Menjünk balra, középen egy létrát látunk, ezt hanyagoljuk, ugorjuk át a gödröt, majd folytassuk utunkat balra, körbe a torony körül. A párkányról ugorjunk át jobbra, ezen a teraszon találunk egy padlókapcsolót, ezt váltsuk át. Mellettünk, jobbra, az oszlopon leereszkedik a rácsos platform, most már le tudunk rajta mászni, de még ne tegyük. Forduljunk balra, ugorjunk át a következő teraszra. Itt egy adag Uzi Ammo-t találunk, valamint egy tűzokádó arcot, amikor szünetel a tűz, gyorsan nyúljunk a szájába, majd ugorjunk félre. Egy kis oszlop ereszkedik le, a mögötte található gombot megnyomva kinyitottuk lent a másik koponyákkal díszített kaput is. Ugorjunk vissza az előző teraszra, majd innen jobbra, a létrára, másszunk fel az oszlop tetejére, itt egy Ambrosia vár minket. Másszunk le a létrán, forduljunk meg, majd menjünk be a közeli nyitott kapun.

Egy lávával teli terembe érkeztünk. Forduljunk jobbra, majd a sarkon túl jobbra ugorjunk át a kis szürke tömbre. Balra egy csúszós oszlopot látunk, ugorjunk arra, kapjuk el a peremét, másszunk fel, majd lecsúszás közben rögtön ugorjunk a következő csúszós oszlopra, de úgy, hogy előre csússzunk le ezen, majd egyből ugorjunk, kapjuk el a fali rést, majd másszunk be rajta. Szemben sétáljuk ki a csúszda szélére, amikor szünetel a tűz, csússzunk le, majd ugorjunk egyből a csúszós oszlopra. Innen ugrás a következőre, majd ugrás a következőre, elkapva annak a peremét. Kapaszkodjunk teljesen balra, itt másszunk fel a kis háromszög alakú részre. Várjuk meg, míg szemben kialszik a tűz, ugorjunk a következő csúszós rész felé, kapjuk el a peremét, majd kapaszkodjunk át gyorsan jobbra. Itt másszunk fel, csússzunk le, majd ugorjunk át szembe, a kék színű csúszós részre. Ezzel hatástalanítottuk mellettünk, balra a csapdákat. Ugrás vissza a kék színű csúszós részről, majd balra irányítva a levegőben a mozgásunk ugorjunk a hatástalanított csapda helyére.

Nekifutásból ugorjunk a szemközti kis épület felé, kapjuk el a peremet, majd másszunk fel a belsejébe. Gyorsan ugorjunk fel az ablakba, mert egy Cerberus támad ránk, végezzünk vele. Találunk itt a padlón még Shotgun Normal Ammo-t is. Az épület túloldalán egy nyílást találunk. Másszunk fel itt balra, a magasabb részre. Amikor szünetel a tűz odakint, ugorjunk rá a csúszós oszlopra, majd ugorjunk rögtön tovább és kapjuk el a létrát. Másszunk fel, majd lecsúszás közben kapjuk el a peremet és kapaszkodjunk át teljesen a jobb oldalra. Itt másszunk fel, ugorjunk egyből hátra, majd a következő csúszósról egyből ugorjunk az épület tetejére.

Forduljunk balra, majd ugorjunk a csúszós tetőre úgy, hogy ugrás közben megfordulunk a levegőben (ALT + END), így háttal fogunk lecsúszni a tetőn. Kapjuk el a peremet, kapaszkodjuk balra, majd másszunk fel. Forduljunk meg, majd ugorjunk át jobbbra, a fal mellett húzódó szürke tömbre. Itt két hárpia támad ránk, gyorsan végezzünk velük, majd vegyük fel az Uzi Ammo-t. Ugorjunk át a szemközti tetőre, a csúszás után kapjuk el a peremet, majd kapaszkodjunk jobbra, át a sarkon is, míg fel nem tudunk mászni. Innen ugorjunk át szembe, tőlünk balra lenyílik egy csapóajtó, ez majd a későbbi lejutást könnyíti meg. Haladjunk előre, majd másszunk fel a bal oldali létrán az oszlop tetejére.

Forduljunk jobbra, ugorjunk át a másik oszlop tetejére, majd innen jobbra, a központi torony mellett húzódó párkányra. Forduljunk balra, ugorjunk át szembe, az oszlop bal oldalán látható tömbre, kapjuk el a peremét, majd másszunk fel rá. Innen ugrás tovább szembe, a magasabb tömbre. Forduljunk balra, ugorjunk át a következő szürke tömbre, majd nézzünk el balra. Ismét azok az átkozott forgó pengék! No, azért nem olyan nehéz a feladat, mint amilyennek látszik. Várjuk meg, míg az első forgó penge elindul jobbról-balra, nekifutásból ugorjunk a jobb sarokba, majd innen egyből ugorjunk egyet helyből átlósan balra, a biztonságos részre. Jól időzítve nem túl bonyolult feladat ez.

Nézzünk le jobbra, ugorjunk rá nekifutásból a sárga színű rácsos platformra, a kapaszkodást közben nyomva tartva. Másszunk fel jobbra, majd essünk le a kis oszlopra a túloldalon. Nézzünk el jobbra, amikor szünetel a tűz odalent, gyorsan ugorjunk nekifutásból a csúszós részre, majd a csúszda végéről ugorjunk előre és kapjuk el a rést a falon. Kapaszkodjuk balra, majd essünk le a tömbre. Innen ugorjunk jobbra a következő tömbre, majd innen a sarkon túl balra, az újabb tömbre, innen tovább az utolsóra. Forduljunk jobbra, majd nekifutásból ugorjunk át a szemközti épület bejáratához, de úgy, hogy nem nyomjuk a kapaszkodást ugrást közben.

Nézzünk el balra, egy rést látunk a falon. Ugorjunk arra, kapjuk el, majd kapaszkodjunk teljesen jobbra, amíg lehetséges. Most ugorjunk hátra úgy, hogy közben a levegőben is megfordulunk (lefelé nyíl + END). Lecsúszás után kapjuk el a peremet, majd kapaszkodjunk balra, várjuk meg, míg odalent kialszik a tűz, kapaszkodjunk át a sarkon is, majd a következő is, itt egyből ugorjunk hátra (lefelé nyíl) a mögöttünk lévő narancssárga árkád alá.

Forduljunk jobbra, a fali beugróba bemászva Uzi Ammo-t zsákmányolhatunk. Térjünk vissza középre, majd ugorjunk át szembe, a fali nyílásba. A kis teremben Shotgun Normal Ammo-t találunk, középen az emelvényen pedig a Dance of Flames and Falls Object nevű tárgy vár ránk. Ahogy felvettük, kinyílik a rács, de még ne menjünk arra, szerezzük meg a következő secret-et.

Ugorjunk vissza a narancssárga árkád alá, jobbra fordulva álljunk az oszlop elé. Ugorjunk fel, majd kapjuk el a láthatatlan rést, kapaszkodjunk át teljesen jobbra, át a sarkon, majd másszunk fel a párkányra. Menjünk egyenesen, majd a sarkon balra fordulva nézzünk el jobbra, a fal irányába. Egy lerántható kart látunk, ugorjunk rá, aktiváljuk, így egy platform emelkedik fel valahol. Másszunk vissza a párkányra, majd a peremet elkapva háttal kapaszkodjunk vissza balra, a narancssárga árkád alá. Ugorjunk át szembe, majd távozzunk a kinyílt rácson át a kis szobából. Ugorjunk át balra, a szürke tömbre, majd innen a következőre, másszunk fel a kis oszlopra, majd másszunk fel balra. A kis faplatformról nézzünk el jobbra, az oszlop mellett. Látjuk a kiemelkedett platformot. Most ismét a „banános” ugást kell alkalmaznunk, hogy átugorjunk oda, már le sem írom, hogy kell, mindenesetre, ez sem egyszerű mutatvány. Ha sikerült a platformra ugranunk, ugorjunk tovább szembe, végre felvehetjük az emelvényről az újabb Expert’s Ariadne Figurine-t, a 7. secret-ben. Ugorjunk vissza a platformra, majd innen jobbra le, a magas oszlop tetejére. Itt Uzi Ammo-t találunk. Balra ugorjunk a ásik oszlop tetejére, majd innen jobbra, a létrára, amin másszunk le teljesen. Térjünk vissza a lávás terem fölötti részre, forduljunk jobbra, itt nyílt le korábban a csapóajtó, így le tudunk mászni a sarokban a létrán. Ugorjunk vissza a terem bejáratához, majd távozzunk innen. Menjünk át a termen, lépjünk be a szemközti koponyákkal díszített kapun.

Ugorjunk át balra, a gyanús, szürke padlólapokra, majd futás és ugrás a sarokba, a kerítés mellett közvetlenül, így sem a karók, sem a lezuhanó kard nem tesz kárt bennünk. A lényeg, hogy a kardoknak le kell zuhanniuk a mennyezetről, hogy kinyíljon az épp aktuális rács. Ugorjunk át jobbra, a kinyílt rácson át. Szemben újabb karókat rejtő padlólap, fussunk át rajta átlósan balra, majd rögtön álljunk a fallal szemben, így a lezuhanó kard sem pottyan a fejünkre. Balra fordulva most megállás nélkül rohanjunk át a szürke padlólapokon, majd rögtön ugorjunk át nekifutásból a szemközti kinyílt rácson át, így a lezuhanó kardot is megússzuk ismételten. Most három kardot kell lecsalogatnunk, hogy kinyíljon a következő rács. A kék padlólapra lépve láthatjuk is ezek elhelyezkedését. Rohanjunk át szemben az első kettőn, álljunk meg a kerítés mellett közvetlenül. 2 csapda és 1 lezuhanó kard kipipálva. Forduljunk meg, a tőlünk jobbra lévő két padlólapon is futás át, majd a kerítés mellé állva, kipipálva a következő rész is. Jobbra át, futás az utolsó két padlólapon át, majd álljunk közvetlenül a kerítés mellé szintén, így a kard sem tesz bennünk kárt, valamint a rács is kinyílik tőlünk balra. Ugorjunk át a következő feladathoz, itt a kék padlólapra lépve láthatjuk a kardok és a szürke padlólapok elhelyezkedését. 4 kardot kell lecsalogatnunk a mennyezetről. Ugorjunk át jobbra, a sarki padlólap legszélére, így az első kard lezuhan. Ugorjunk vissza a kiindulópontra. Futás az előttünk lévő padlólapra, majd a következőre, gyorsan forduljunk balra, lépjünk a következő szürke padlólapra, majd futás jobbra, a sarokba. 2 kard leesett ismét. Forduljunk jobbra, futás át a szürke padlólapon, majd a következőn is, de úgy, hogy futás közben balra fordulva átugrunk a nyílt rácshoz, elkapva a peremet, majd felmászva ott.

Másszunk fel a létrán, majd ugorjunk hátra róla. Innen ugorjunk át szembe, elkapva a peremet, majd felmászva az egyenes részen. Nézzünk el balra, látunk egy padlólapot, karóktól védve. Nekifutásból ugorjunk át oda, amikor a karók visszahúzódtak, majd innen gyorsan ugrás szembe, a csúszós részre. Lecsúszás után gyorsan ugorjunk oldalra, így a karók nem nyársalnak fel. Most szerezzük meg az újabb secret-et. Ugorjunk át balra. Az oszlop mellett álljunk meg, kicsit srégan balra állva, amikor visszahúzódnak a karók, gyorsan rohanjunk át a szürke padlólapokon, az oszlopot megkerülve, majd átugorva kicsit srégan balra, elkapva a csúszós rész peremét. Kapaszkodjunk fel, majd lecsúszás közben egyből ugorjunk balra, így egy kis kerítéssel határolt padlólapra érkezünk. Előttünk az emelvényen a 8. secret, egy újabb Expert’s Ariadne Figurine.

Ugorjunk át a csúszós rész mellé. Most nézzünk el jobbra. A csúszos oszlop jobb oldalát célozzuk meg, ugorjunk oda, kapjuk el a peremet, majd lecsúszás közben rögtön ugorjunk át balra, a mássik csúszósra úgy, hogy háttal csússzunk le. Kapjuk el a peremet, teljesen kapaszkodjunk jobbra, majd itt felmászva ugorjunk hátra a levegőben megfordulva (ALT + END), de a levegőben kicsit balra is irányítsuk a mozgást, így visszaérkezünk oda, ahonnan elindultunk a secret-et megszerezni. Most nézzünk jobbra, a csúszós oszlop azon részére, ahol a karókat látjuk. Amikor visszahúzódtak, gyorsan ugorjunk oda, majd lecsúszva kapjuk el a peremt és gyorsan kapaszkodjunk jobbra. Másszunk fel az egyenes padlólapra. Jobbra fordulva ugorjunk át a létra melletti csapóajtóra, majd másszunk fel az előttünk látható létrán.

Balra ugorjunk át, itt Shotgun Normal Ammo-t találunk. Forduljunk meg, ugorjunk át szembe, majd innen a szemközti fehér oszlop jobb oldalán látható kis szürke tömbre. Kapjuk el a szélét, majd másszunk fel rá. Forduljunk balra, kapjuk el a fehér oszlopon a repedést, kapaszkodjunk át balra, át a sarkon, majd a következő sarkon is. Itt álljunk meg, majd ugorjunk innen hátra (lefelé nyíl). A mögöttünk lévő fehér oszlop törött részére érkezünk. Balra ugorjunk át a központi torony mellett húzódó párkányra. Itt mentsünk egyet.

Figyeljük meg a padlót. Látunk egy „X” jelet, ha erre rálépünk, tőlünk balra felnyílik egy csapóajtó, de csak rövid időre. Szóval, rohanjunk át a jelen, futás a párkány vége felé, majd ugrás gyorsan balra, a felnyílt csapóajtóra, innen helyből ugorjunk jobbra és kapjuk el a magasabb peremet, de ne másszunk fel! Kapaszkodjuk el balra, a sarki tömb mellé, itt már felmászhatunk, így nem nyársalnak fel a karók.

Másszunk fel a tömbre, innen ugrás balra a következőre, majd ugrás tovább balra, a kis teraszra. Itt gyorsan kapjuk elő a fegyvereink, lőjük le a két hárpiát, majd vegyük fel jobbra az Ambosia-t. Most ugrás tovább balra, a következő kis tömbre, innen pedig a következőre. Itt vegyük fel az Uzi Ammo-t, majd forduljunk meg.  Látunk egy csúszós, V-alakú részt, ugorjunk át oda, majd lecsúszás közben ugorjunk át jobbra, a kis teraszra. Itt karók fogadnak, valamint egy gladiátorral is meg kell küzdenünk, a hely kicsi, arra is vigyázni kell, hogy ne lökjön minket bele a karókba. Győzzük le itt a szűk helyen, vagy esetleg még az is jó taktika lehet, ha visszaugrunk háttal a csúszós részre, előre-hátra ugrálva, közben folyton lőve a gladiátort, előbb-utóbb kinyiffan. Persze, közben vissza kell ugranunk a teraszra, majd amikor újra előbukkan, visszaugrani a csúszós részre. Így megúszhatjuk a komolyabb sérüléseket. Amikor a gladiátor már a múlté, kiemelkedik egy kis oszlop, erre másszunk fel, majd forduljunk meg és kapaszkodjunk még fentebb. Balra álljunk a magasabb padlórészre, forduljunk a központi torony felé, majd ugorjunk át oda. Kapjuk el a peremet, másszunk fel, majd essünk be középre. Itt az emelvényen miénk a Dance of Flames and Pillars Object. Kombináljuk a másik tárggyal, így megkapjuk a Dancing Floor Key-t. Mellettünk lenyílik egy csapóajtó, itt le tudnánk jutni a terem aljára, de még ne tegyük. Szerezzük meg a következő secret-et. Másszunk fel a torony magasabb részére, majd ugorjunk vissza oda, ahonnn jöttünk. Itt forduljunk jobbra, a szürke tömb mögött egy kapcsolót találunk. Na, most mentsünk egyet. Amikor meghúzzuk a kart, kinyílik a terem alján az a rács, amit korábban megfigyeltünk, de időre záródik, valamint le is kell jutnunk legalulra. Azt javaslom, gyakoroljuk be az utat, mert nem lesz egyszerű menet. Húzzuk meg a kart, a körbenézés (0) billentyűvel gyorsan ugorjuk át a bejátszást, majd forduljunk jobbra, helyből ugorjunk az alattunk lévő teraszra, oda, ahol legyőztük a gladiátort. A kapaszkodást persze nyomjuk ugrás közben. Itt minimális sérülést fogunk szenvedni. Forduljunk gyorsan balra, ugorjunk át a torony mellett húzódó párkányra. Perdüljünk meg, futás majd ugrás a fehér oszlop jobb oldalán lévő szürke tömbre. Itt szintén perdüljünk meg, ugorjunk át jobbra, az egyenes részre, majd a legvégén háttal ereszkedjünk le gyorsan az alattunk lévő teraszra. Forduljunk balra, ugrás nekifutásból az első szürke tömbre, innen helyből ugrás a következőre, majd nekifutásból ugrás balra, az utolsóra, innen futás közben ugorjuk át a szemközti csúszós részt, visszaérkezünk a szobrok foglalataihoz. Jobbra gyorsan essünk le a csúszós részre, itt lecsúszva a terem alján is vagyunk. Forduljunk balra, majd rohanás, sprint szembe, a terem bal sarkába, ahol az oszlop mögött száguldjunk be a nyitott rácson. Ahhoz, hogy sikerüljön mindez, minden ugrásnak, minden mozdulatnak tökéletesnek kell lennie, nincs idő hibázásra. Vegyük fel az emelvényről a 9. secret-et, az újabb Expert’s Ariadne Figurine-t.

Másszunk le a terem közepén alulra, itt megtaláljuk a piros foglalatot, helyezzük is ide a Dancing Floor Key-t. Legalul megnyílik a padló, másszunk le a létrán. A padlón találunk Flares-t és Shotgun Normal Ammo-t, majd miután felvettük ezeket, menjünk a következő szobába. Az emelvényről vegyük fel a fonalgombolyagot, a Ball of Yarn-t, valamint a tekercset, az Ariadne’s Instructions-t. Olvassuk is el a tartalmát: „Bizonyítottál. Most hagyd, hogy a gombolyag irányítson Téged, hogy legyőzd a Minotauruszt. Követeld a jutalmadat, a legjobb olimposzi mézet, de ne legyenek illúzióid. Vagy talán találsz még valami mást is?” Menjünk be a nyitott rácson, a szürke padlólap előtt tegyük le a földre a gombolyagot, a Ball of Yarn-t, majd miután hatástalanította a csapdákat, menjünk előre, majd vegyük újra fel a gombolyagot. Ne feledjük, csak háromszor használhatjuk a fonalunk, utána megsemmisül. Az elágazásnál forduljunk balra, kövessük a járatot, míg el nem érünk egy kék fényt árasztó szobába. Itt lőjük szét a vázát a fali beugróban, egy Ambrosia-t találunk alatta. Álljunk szembe ezzel a beugróval, rögtön a tőlünk jobbra lévő járaton menjünk be. Forduljunk balra, a földön újabb szürke padlólapot látunk, ezt jobbra kerüljük meg. Egy járatban, jobbra újabb csapdák, a falon, a túloldalon kék festmény. Itt tegyük le a gombolyagunk, majd menjünk át a hatástalanított csapdákon és vegyük fel a gombolyagot. Forduljunk balra, majd jobbra ismét egy kékes fényt árasztó szobába jutunk. Vágjunk át a szobán egyenesen, a szemközt látható járaton menjünk be. Forduljunk jobbra, kövessük a járatot, hamarosan balra újabb csapdákat látunk. Használjuk itt utoljára a gombolyagunk, menjünk át a hatástalanított csapdákon, fel is vehetjük újra a fonalunk, bár, már nem lesz rá szükség. Menjünk végig a járaton, egy zárt rácshoz érünk. Húzzuk ki a gyűrűt a jobbra látható oroszlán szájából, majd a nyitott rácson át csússzunk le a következő szobába.

Megjelenik a Minotaurusz, győzzük le, vigyázzunk, elég szűk a hely a harcra. Miután legyőztük, elejt egy tárgyat, a Dimensional Piece-t, ezt vegyük fel, majd helyezzük a zárt ajtó melletti foglalatba. Lépjünk be itt, majd ugorjunk a vízbe és a sodrás egy kis szökőkutas medencébe visz minket. Másszunk ki a vízből, majd a kis piramis tetején az emelvényről vegyük fel a Honey Pot-ot. Tőlünk balra kinyílt a kapu, de még ne menjünk arra. Másszunk le jobbra a piramisról, az oldalán egy kart találunk, ezt húzzuk meg. Egy kis oszlop emelkedik ki a piramis bal oldalán, másszunk fel rá, majd innen ugorjunk balra, ahol a létrát látjuk. Kapaszkodjunk meg benne, másszunk fel teljesen az oszlop mellé, majd balra essünk le az erkélyre. Lépjünk be a következő szobába. Az oszlop túloldalán egy kart találunk, ha meghúzzuk, a szoba két oldalán teleportok jelennek meg, ha ezekbe belépünk, a játék korábbi helyszíneit tudjuk újra meglátogatni. Mivel minden fontos dolgot elvégeztünk, felesleges ezeket használni. A zárt rács előtti foglalatba helyezzük be az Eye of Chaos-t, majd a kinyílt rács mögött tegyük a maradék szobrainkat a foglalatokba. Lépjünk be a nyílt ajtón, majd mentsünk egyet.

Ahogy megközelítjük a középen látható emelvényt, elszabadul a pokol. Minotauruszok és óriás mutánsok jelennek meg. Azt javaslom, rohanjuk körbe-körbe a termen, megállás nélkül és lőjünk mindenre, ami mozog. Az Uzi-t javaslom első körben, ha elfogy a lőszer, váltsunk át a Shotgun-ra. A Thunderbolt-ot nem ajánlom, közelharcra nem igazán alkalmas, könnyen súlyos sérülést szenvedhetünk mi is. Ha sikerült az összes ellenfelet kifektetni, nézzünk szét a szobában, az egyik elejtett egy kulcsot, a Dimensional Key-t. Vegyük fel, majd középen az emelvényről a Pandora’s Box-ot is. Lépjünk a zárt ajtó mellé, helyezzük a kulcsunkat a zárba, kinyílik az ajtó és felcsendül a 10. secret szignálja is.

Távozzunk innen, át a szobán, majd jussunk le az alsó terembe. Lépjünk be jobbra, a kinyílt kapun, majd lépjünk a szürke színű „teleportba”. Visszajutunk a pálya elejére, jussunk le a terem aljára, majd induljunk el a kijárat felé, ahol kezdtük a kalandot. A bejátszás után véget is ér ez a cseppet sem könnyű görögországi kiruccanás.

baal76

 

 

 

Videóvégigjátszás: adrielvicio

 


Az oldalon közölt képek, a szöveges tartalom, illetve minden sajátkészítésû anyag, a © TR Editor.hu tulajdonát képezi. Azokat semmilyen formában nem lehet reprodukálni, másolni, terjeszteni, csak a szerkesztõség engedélyével.