.....................................................................

BtB 2015 - The Secret of Rhodes Island

Készítõ: Bojrkraider (Simen) Homepage

Letölthetõ - download: Innen .............. BtB2015 Package

Csomagold ki a btb2015_package.zip-et, másold a benne lévő könyvtárat valahova, majd csomagold ki a btb2015_01_the_lost_tomb_of_pandora.zip-et is, és másold be az előbbi könyvtárba. A Tomb4.exe-vel indíthatod is a kalandot -et is, és másold be az előbbi könyvtárba. A Tomb4.exe-vel indíthatod is a kalandot

Történet:

Lara Görögországba, Rodosz szigetére megy nyaralni. Itt találkozik Pierre-el és hamarosan gyanakodni kezd, vajon mik lehetnek a szándékai a szigeten. Talán néhány ősi tárgy lehet itt elrejtve.

Vélemény:

Bojrkraider öreg motoros már a szerkesztett pályák világában, olyan klasszikusokat köszönhetünk neki, mint pl. a King Arthur Project vagy a The Experiment széria. Ez a pálya is remekre sikeredett, kalandozunk a mi világunkban valamint az alvilágban is, kincsekre vadászva, rivalizálva Pierre „barátunkkal”. Az alvilágba érkezve komoly ellenállásba ütközünk, rengeteg csapda, ellenfél vár, nehezítve dolgunkat. Fegyverből megszerezzük a Shotgunt, a Magnumot, az Íjat, valamint a Zeus’ Thunderbolt-ot. 9 secretet gyűjthetünk be kalandjaink során. A kismedit itt Orange Juice, a nagymedit Ambrosia helyettesíti, ha ügyesek vagyunk, nem kell használni egyet sem, medipack nélkül is teljesíthető a kaland.

Végigjátszás:

Statisztika :

Secret 1: Secret 2: Secret 3: Secret 4: Secret 5: Secret 6:

Secret 7: Secret 8: Secret 9:

Mentések -- savegames:

Rögtön balra egy zárt rácsot látunk, ide majd később visszatérünk. Haladjunk egyenesen, át a boltív alatt a térre, rögtön jobbra fordulva egy kőlépcsőt látunk. Menjünk fel rajta a közepéig, itt forduljunk jobbra, a magas erkély irányába. Nekifutásból ugorjunk arra, kapjuk el a peremét, majd másszunk fel. Balra egy oroszlánfej, ezt még hanyagoljuk, jobbra menjünk ki a balkon másik végére. Forduljunk jobbra, barna, leszakadó padlólapokat látunk szemben. Ugorjunk nekifutásból az elsőre, kapaszkodjunk meg a peremében, másszunk fel, majd szaladjunk átlósan jobbra a következőre, ezután ugorjunk el átlósan balra, a boltív tetejére. Itt vár minket a Honey Pot, ez az 1.secret. Essünk le a térre, majd haladjunk előre, majd jobbra fel az emelkedőn. Egy újabb térre érünk.

A hátsó részen látjuk Pierre-t fegyverrel a kézben sétálgatni. A fa előtt Arrows, balra, az asztalok mögött a váza, a Vase, valamint egy Orange Juice, a sarki asztalok mögött szintén egy Orange Juice található. A szökőkút bal oldalán felérve az emelkedőn egy kart húzhatunk meg, működésbe hozzuk ezzel a kutat, töltsük is meg itt vízzel a vázánkat. A fára felnézve látunk egy darázsfészket, ezt fel-felugrálva lőjük szét a pisztolyunkkal, vigyázva arra, hogy Pierre-t ne lőjük meg! A fa mellett álló fickó a darazsak elől bemenekül a vízbe, a csapóajtó, amin eddig álldogált, pedig lenyílik. Másszunk le, odalent megtaláljuk az első puzzle-darabot, az 1.Pithagorean Puzzle Piece-t. Másszunk ki, majd irány a tér másik vége, jobbra a zárt rács előtt egy mérleget látunk. Öntsük a bal oldali serpenyőn található vázába a vizet a vázánkból, a rács kinyílt. Odabent az emelvényen felvehetjük a Happy Mask-ot. Távozhatunk.

Vegyük az irányt szembe, fel a lépcsők bal oldalán. Egy oroszlánfejet látunk, itt mentsünk egyet, ugyanis időre fog menni a következő feladat. Húzzuk ki a gyűrűt az oroszlán szájából, gyorsan perdüljünk meg, kiérve a lépcsőkre gyorsan rohanjunk balra, a másik sarokban egy tömb jött elő a falból, de csak rövid ideig. Ugorjunk rá, perdüljünk meg, majd gyorsan, nekifutásból ugorjunk rá a magasabban lévő faszerkezetre.

Balra fordulva másszunk fentebb, innen ugorjunk rá a kis kőhídra, majd a másikra, innen lőjük ki a falon látható ablakot, majd ugorjunk be a kis szobába. Lőjük szét az összes vázát, hogy ne zavarjanak, valamint Shotgun Normal Ammo és Orange Juice is található még itt. Húzzunk egyet a mozgatható asztalon, kerüljünk mögé, majd rántsuk le a felül található csapóajtót. Másszunk fel, a faládát szétlőve a Magnum,valamint Magnum Ammo a zsákmányunk. Nyissuk ki a faajtót, a kis teraszon balra miénk az Íj, a Bow. Jobbra nyúljunk bele a kőarc szájába KÉTSZER, így megtaláljuk a feszítővasként funkcionáló Perseus’ Sword-ot.  Most ott, ahol az Íjat felvettük forduljunk balra, álljunk közvetlenül a fal mellé, majd ugorjunk fel és kapaszkodjunk meg a láthatatlan fali résben. Kapaszkodjunk teljesen jobbra, majd essünk le a másik erkélyre. Innen ugorjunk át átlósan balra a növényekkel takart kis szigetre. A fák mögött Shotgun Normal Ammo és az Amphoras vár minket, ez a 2. secret.

Ugorjunk vissza az erkélyre, majd kapaszkodjunk vissza a fali résen balra, a másik erkélyig. Ki az ajtón, majd le a csapóajtón. Az ablakpárkányra állva, nekifutásból ugorjunk átlósan jobbra, a lentebb látható erkélyre. Itt egy kis energiát vesztünk. Nyissuk ki az ajtót, a kis szobában jobbra lőjük szét a faládát, a Shotgun rejtőzött alatta. Vegyük fel a kis beugróban a Flares-t, a kis szekrénykén pedig Orange Juice és a LaserSight kerül birtokunkba. A baloldalon, a szekrények mögött begyűjthetjük a második puzzle-darabot is, a 2.Pitagorean Puzzle Piece-t. Itt végeztünk is, a kis erkélyről ugorjunk ki az utcára.

Menjünk vissza a pálya legelejére, ahol a zárt rácsot láttuk. Illesszük össze a két puzzle-darabot, majd helyezzük be a rács melletti foglalatba. A kis kertben feszítsük ki a falból a Sad Mask-ot. Kombináljuk a két maszkunkat, megkapjuk a Happy/Sad Mask-ot.

Menjünk ki, majd a boltív alatt átérve ismét menjünk fel a kőlépcsőn. Ugorjunk fel a magas erkélyre, most a bal kéz felé található oroszlánfej szájából kell kihúznunk a gyűrűt, de előtte mentsünk egyet, mert időre menő feladat jön. Egy tömb jön ki a falból tőlünk nem messze, ugorjunk gyorsan vissza a lépcsőkre, fussunk fel, majd átlósan jobbra a tömbre, innen pedig gyorsan másszunk fel a felső erkélyre. Helyezzük a foglalatba az összeillesztett maszkokat, két csapóajtó nyílik fel a hátunk mögött. Ezeken ugráljunk át szembe, a kis erkélyen Shotgun Normal Ammo vár minket. Innen ugorjunk a kerítés mögötti területre.

A lépcső tetején Flares-t találunk, innen essünk le, a kőarc szájába belenyúlva pedig miénk a Symbols Key. Menjünk hátra, a kőfalhoz, a magasabb részről kapaszkodjunk fel a tetejére, majd másszunk le a túloldalon.

A magas tömbön Shotgun Normal Ammo, miután felvettük, ereszkedjünk le, és a terület hátsó részén, a bal oldali kis sikátorban felvehetjük az Olives-t, ez a 3. secret. Másszunk vissza a magasabb tömbre, ahol a lőszert találtuk, innen pedig ugorjuk át a kerítést, Visszaértünk az utcára.

A szobor mögötti részen menjünk fel a rámpán, legfelül nyissuk ki az ajtót a kulcsunkkal. A folyosón nyissunk be a legelső ajtón, itt Flares-t találunk, valamint a kis faládát szétlőve egy padlókapcsolót, amit váltsunk is át kardunkkal.  Nyissunk be a következő ajtón is, az asztal mögött Flares, a szekrények mögötti részen pedig a Holy Key található. Irány ki a folyosóra, majd az utolsó ajtón is menjünk be. A kis üregben megtaláljuk a Golden Key-t, a kis szekrénykén pedig Orange Juice és Shotgun Normal Ammo a zsákmány. A folyosón helyezzük be a két kulcsot a foglalatokba, a kinyílt ajtón át egy kis szobába érünk. Jobbra a szarkofágból vegyük fel a Pandora’s Box-ot, valamint a tekercset, a Very Ancient Scroll-t. Olvassuk is el a tartalmát: „Köszönöm. Pandora Szelencéje végre megnyílt. Az alvilág uralkodik ismét.” Menjünk ki az utcára.

Láthatjuk, hogy odakint minden megváltozott, mindent láva borít, igen, az alvilágban járunk. A rámpán leérve két skorpió támad ránk, lőjük le őket. Ugráljunk végig a lávatengeren található platformokon, majd csússzunk le a középen található mély verembe. Lépjünk be a föld alatti barlangba.

Jobbra ugorjunk rá a platformra, majd innen a túloldalra. A kis járatban jussunk át a karócsapdán, majd az oroszlánfej előtt mentsünk egyet. Húzzuk ki a gyűrűt a szájából, szaladjunk jobbra kis, majd balra fordulva lesz egy kis járat, ide fussunk be, és jussunk át a karók alatt, mielőtt a falból előjönne újra a kőtömb, elzárva az utat. A következő járatban jussunk át a következő csapdán, majd a peremre kisétálva várjuk meg a hárpiát, a szűk helyen győzzük le. Ereszkedjünk le háttal a peremen, majd a hátrafelé nyilat nyomva tartva, ugorjunk hátra. Itt kússzunk be a Shotgun Normal Ammo-ért. A szűk járat végén ugorjunk fel a fali réshez, kapaszkodjunk meg, majd ugorjunk egyet fentebb. Középről az END és hátrafelé nyíl nyomvatartásával a levegőben megfordulva hátraugrunk, elkapva a következő rést, itt ugorjunk fentebb egy rést, itt teljesen jobbra kapaszkodva, majd fentebb ugorva, a felettünk lévő rést elkapva ki is jutunk egy kis kertbe.

Jobbra, a fűben Shotgun Normal Ammo, a középső kis domb előtt pedig Ambrosia vehető fel.  A középső emelvényről emeljük el a lantot, a Lyre-t, majd gyorsan ugorjunk hátra, mert működésbe lép egy pengecsapda. Ereszkedjünk vissza a fali rések segítségével, majd menjünk ki a barlangba.

Ugorjunk jobbra a lávában lévő platformra, majd gyorsan vegyük elő a Shotgunt és végezzünk a jobbról feltűnő hárpiával. Ugorjunk át a bejárattal szembeni részre, majd innen ereszkedjünk le az alsó oszlopra, majd átlósan jobbra a következőre. Szemben ugorjunk át az oszlopra, kapjuk el a peremét, majd oldalazzunk teljesen balra. Itt leesve, az Ambrosia felvétele után, ugrás a következő oszlopra, majd átlósan balra cél a következő, ahol Shotgun Normal Ammo vár minket. Essünk le, óvatosan ugorjunk át a fali kapcsolóhoz, hogy ne csússzunk a lávába, majd húzuk meg azt. Odafent, az egyik platformon található karócsapdát hozzuk működésbe, most már át tudunk rajta jutni. Az oszlopok segítségével jussunk vissza a bejárathoz.

Ugorjunk most arra a lávában található platformra, amire legelőször, de most ugrás jobbra, a következőre. Várjuk meg, míg a mellettünk lévő platformon felemelkedik a karócsapda, nekifutásból ugorjunk át oda, innen megállás nélkül, futás közben ugorjunk el jobbra, a sziklapárkányra. A sarokban kapaszkodjunk fel a fali résben, oldalazzunk teljesen balra, majd ugrás fentebb, végül másszunk ki a felső terembe.

Itt óvatosak legyünk. Még a lávafolyam ezen oldalán, a szemközti oszlop mögött két kentaur bújt meg. Óvatosan tegyünk egy lépést oldalra, a láva felé, az egyiket látjuk is, de az nem vesz észre minket még, tehát pisztolyunkkal lőjük le. Ha vége, óvatosan lépjünk még a láva felé, amíg meg nem látjuk a következő kentaurt, közvetlenül az oszlop mögött. Végezzünk ezzel is. Ha közelebb merészkedünk, életre kelnek, úgy viszont már nehezebb velük megküzdeni.

Ugráljunk át a terem másik oldalára, feszítsük ki az ajtót. A következő teremben óvatosan közlekedjünk, hiszen néhány padlólap karócsapdát rejt, erre figyeljünk, valamint a golyókat tartó szobrok is veszélyt rejtenek, ha középen haladunk, néhány golyóbis kilapíthat minket. Szóval, jussunk el a terem túlsó oldalára, a jobb oldalon kapaszkodjunk fel a fali résbe, araszoljunk teljesen balra, majd ugorjunk fentebb egy rést, itt is araszoljunk teljesen balra, át a sarkon, majd másszunk fel.

Odafent guggoló pozicíóban bukfencezzünk át a méregnyilat köpő csapdák alatt, valamint a lengő bárdokra is figyeljünk. Ha átjutottunk, a következő teremben helyezzük lantunkat a szobor kezébe. Alattunk néhány oszlop emelkedik ki, valamint egy kentaur is megjelenik. Azt javaslom, először jussunk vissza a golyós termen át a lávával teli terembe, itt lőjük le a túloldalon felbukkanó kentaurt, nem lát minket, könnyen kivégezhetjük, sok kellemetlenséget elkerülve. Jussunk vissza fel a lantos szoborhoz.

A jobb oldali zárt ajtó előtt forduljunk jobbra, essünk le háttal, kapaszkodjunk meg a peremben, majd essünk le, kapjuk el az alattunk lévő oszlop peremét. Essünk lejjebb, kapaszkodjunk át jobbra, át a sarkon. Az oszlop közepén ugorjunk hátra a levegőben megfordulva (END + hátrafelé nyíl), kapjuk el a hátunk mögött lévő oszlopot. Ugorjunk fenteb egy rést, kapaszkodjunk jobbra, át a sarkon, majd az oszlop közepén szintén ugorjunk hátra, a levegőben megfordulva (END + hátrafelé nyíl). A faplatformról ugorjunk át a kőoszlop tetejére. Az oroszlánszáj előtt mentsünk egyet, mert igen komplikált időrefutás fog következni. Húzzuk ki a gyűrűt, essünk gyorsan le az oszlopról a bejárat irányába, ugorjunk a lávában lévő alacsonyabb oszlopra, majd gyorsan forduljunk jobbra, innen ugorjunk fel a kiemelkedett magasabb oszlopra. Gyorsan nyomjuk meg a gombot, perdüljünk meg, majd ugorjunk vissza az oroszlánfej előtti kőoszlopra.

Ismét mentsünk. Húzzuk ki újra a gyűrűt, az oszlopról essünk le középen a terembe, majd ugorjunk át a lávában taláható járdára, futás a sarki, alacsonyabb oszlop felé, ugorjunk rá, majd gyorsan forduljunk balra, ugorjunk a magasabb oszlopra, nyomjuk meg a gombot. Mielőtt leereszkedne az oszlop, gyorsan ugorjunk le az padlóra, a járdára. Kinyitottuk odafent a lantos szobor melletti mindkét ajtót, jussunk vissza oda.

A bal oldali ajtót válasszuk először. A bejárattól ugorjunk át szembe, itt ereszkedjünk le, majd innen még lentebb, a barlangba. Tovább haladva, a szűk résben Magnum Ammo vár, a barlangból kiérve pedig egy templom előtt találjuk magunkat.

Szemben a fa mellett Arrows-t vehetünk fel. Szereljük össze Íjunkat a lézercélzóval, a templom bejárata fölötti kereszt jobb oldalát becélozva küldjünk bele egy nyílvesszőt. Kinyílik a templom bejárata. Mielőtt bemennénk, forduljunk balra, a templom mellett látunk egy szobrot, kicsit távolabb egy másikat, egy kisebbet. Ez mozgatható, húzzuk-toljuk a másik szobor elé, az aranyszínű részre. Mögöttünk leereszkedik a szürke padlólap, odalent felvehetjük a Holy Image Plaque -t. Most már beléphetünk a templomba.

Odabent nem használhatjuk a fegyvereinket, ezt jobb, ha eszünkbe véssük. A jobb oldali kis szobában helyezzük a foglalatba a nemrég megszerzett tárgyunkat. A bejárat bezárul, valamint egy csontváz tör ránk. Csaljuk be a hátsó kis szobába, majd álljunk a hordó elé. Amikor a csontváz ránk támad, ugorjunk félre, de széttöri a hordót helyettünk. Menjünk ki, majd jobbra, a zárt rács jobb oldalán másszunk be a résbe, innen ereszkedjünk le a kis szobába. Itt egy kart találunk a falon, nyissuk ki vele a rácsot, majd ha a csontváz beér, gyorsan csukjuk be, ugorjunk gyorsan balra, majd másszunk ki a résen át. A csontit letudtuk, menjünk vissza a hátsó kis szobába, a hordó hűlt helyén vegyük fel az Ambrosia-t. Találunk itt egy mozgatható asztalkát, ezen húzzunk egyet, majd toljunk rajta hármat, a templom közepe felé. Másszunk fel rá, forduljunk meg, majd kapaszkodjunk fel a felettünk lévő kis fatetőre. Itt vegyük fel az első fogaskereket, az 1.Cog-ot. Kinyílt a templom bejárata, távozhatunk most már. A barlangon jussunk át, a szűk résen átmászva, ahol korábban a lőszer volt, menjünk ki, itt jobbra, a sarokban másszunk fentebb, majd kapaszkodjunk fel a résbe, ugorjunk fentebb még egy rést, majd másszunk fel a bejárattal szembe. Ugorjunk át, majd haladjunk át a szemközti ajtón.

Egy lagúnába érkezünk, lőjük le a vízben portyázó cápát. Ugorjunk a vízbe, majd jobbra másszunk partra a kis szigeten. A faládák előtt Shotgun Normal Ammo vár. Forduljunk a hajó felé, ugorjunk a vízbe, majd forduljunk meg, ússzunk be a kis résen át a sziget alá. Itt felvehetjük a második fogaskereket, a 2. Cog-ot. Ússzunk vissza a résen át, srégan balra egy oszlop van. Előtte a kis színes korall között a Bronze Seahorse rejtőzik, ez a 4. secret. Másszunk partra a bejáratnál, majd menjünk jobbra, egészen a sarokig. Itt ugorjunk a vízbe, balra mellettünk egy rácsot látunk, ezt feszítsük ki, majd ússzunk be a kis járatba. Itt megtaláljuk a Gold Seahorse-t, az 5.secret-ben. Ússzunk ki, majd rögtön balra másszunk ki a kis barlangba. Itt Ambrosia vár minket, valamint lecsúszva a Silver Seahorse, ez a 6.secret. Térjünk vissza a barlangba, ússzunk szembe a kis szigetre, itt másszunk ki, majd balra, a fali járaton át távozzunk.

Rúgjuk be a fatákolmányt, egy malom elé érkezünk. Jobbra, a falon tegyük a helyére az első fogaskereket, majd gyorsan forduljunk meg, Shotgun a kézben, végezzünk a hárpiával. A második fogaskereket a helyére téve egy bejátszásban láthatjuk, hogy a barlangban megemelkedik a vízszint. Térjünk vissza ide, ugorjunk a vízbe, majd ússzunk át szembe, a túlsó falon egy víz alatti kart találunk, ezt húzzuk meg. Távozzunk a bejáraton át vissza a lantos szoborhoz.

Balra fordulva nézzünk le. A kijárat alatti részen látunk egy oszlopot, kiemelkedve a lávából. Ereszkedjünk le rá, majd innen ugorjunk át az Ancient Jewels-ért, ez a 7.secret. Ugorjunk vissza az oszlopra, majd innen le a padlóra. Ugráljunk át a túloldalra, az oszloptól jobbra egy üreget látunk. Itt ereszkedjünk le a fali rés segítségével, visszaérünk a lenti barlangba.

Egy vízesést látunk a lávában, ugorjunk át oda, majd itt haladjunk előre teljesen a mélységig. Itt jussunk le a lenti kapcsolóig, az oszlopok segíségével, ahogy korábban tettük. A kapcsoló előtt balra fordulva egy barlangot látunk a vízesés aljában. Ugorjunk át oda nekifutásból, a kapaszkodást is nyomva közben. Lőjük le a skorpiót, egy szoborral ajándékoz meg minket, ez a Snake Goddess. Folytassuk utunkat, a járat végén forduljunk meg, másszunk fentebb. Itt jobbra a tömb peremében kapaszkodjunk meg, majd kússzunk be a következő szoborért, az újabb Snake Goddess-ért. Ereszkedjünk vissza a peremre, majd ugorjunk fentebb egy peremet, másszunk fel. Ugorjunk a fentebb lévő tömbre, majd innen a következőre. A rúdon felmászva ugorjunk hátra, majd vegyük fel a Flares-t. Szobrainkat a foglalatokba helyezve nyissuk ki a koponyákkal díszített ajtót.

A következő nagyterembe lépve ugorjunk az előttünk lévő kis medencébe, itt Ambrosia vár minket. Másszunk ki, haladjukn a terem belseje felé, egy óriás mutáns jelenik meg. Szaladjunk vissza, ki a bejárati ajtón, innen lelőhetjük, hiszen nem fér ki az ajtón. Menjünk be, újabb mutáns támad ránk, intézzük el ezt is. Jobbra egy mozgatható falovat látunk, Ezen toljunk egyet. Mögötte egy oroszlánfejet találunk, mielőtt kihúzzuk a szájából a gyűrűt mentsünk egyet. Most időre fog menni a feladat, valamint megjelenik a Medúza is, tehát nincs vesztegetni való időnk. Húzzuk ki a gyűrűt, gyorsan perdüljünk meg, rohanjunk át a szemközti sarokban felemelkedett kis oszlop felé, ugorjunk rá, majd jobbra fordulva ugorjunk az oszlopon található réshez, kapaszkodjunk meg. A Medúza közben támad minket, tehát igyekezzünk. Ugorjunk fentebb, araszoljunk jobbra, át a sarkon, majd az oszlop közepén ugorjunk hátra megfordulással (END + hátrafelé nyíl), majd kapjuk el a mögöttünk lévő oszlopon a rést. Araszoljunk jobbra, át a sarkon is, majd a kapcsoló felett essünk le, és rántsuk le azt. Gyorsan rohanjunk a Medúza háta mögé, itt nem lát minket, majd mentsünk.

Újra húzzuk ki a gyűrűt. Ismét jussunk el az előbb lerántott fali kar feletti részhez, de most araszoljunk tovább jobbra. Az oszlophoz érve ugorjunk fentebb egy rést, majd csimpaszkodjunk át az oszlop túloldalára. Ugorjunk hátra megfordulással (END + hátrafelé nyíl) a sarki oszlopra, itt is ugorjunk fentebb egy rést. Jobbra araszolva jussunk át a sarkon, majd a fali résben kapaszkodjunk el a következő lerántható kar felé, essünk rá, majd rántsuk le ezt is. Gyorsan rohanjunk a Medúza háta mögé, mentsünk.

Ismét meg kell húznunk a gyűrűt, majd jussunk el újra a sarki oszlopig. Itt, elérve a fali réshez ne kapaszkodjunk tovább jobbra a második lerántható kar felé, hanem a rés legszélén, közvetlenül az oszlop mellett ugorjunk fentebb, majd még kétszer ismételjük meg. A felső résben araszoljunk jobbra, át a sarkon, majd az oszlop résén, majd essünk le a terem felső részén. A Medúza felett vagyunk. Mellettünk közvetlenül egy Atlas szobor, jobbra fussunk át a másik szobor mögé, itt húzzuk meg a kart. Jobbra fordulva szaladjunk a következő szoborhoz, itt a jobbra található oszlop résébe kapaszkodjunk meg, kússzunk be, majd balra másszunk le a szobor mögé. Itt egy gombot nyomhatunk meg. Jussunk vissza az előző szobor mögé, ahol a kart húztuk meg.

Forduljunk balra, a sarkon látunk egy oszlopot, rajta egy lerántható kar. Nekifutásból ugorjunk arra, kapjuk el az oszlopon található rést, majd essünk lentebb, elkapva a kart. Amikor lerántottuk, alattunk egy tömb emelkedik ki, arra fogunk ráesni, megússzuk a zuhanást, valamint ennek a tömbnek a segítségével újra fel tudunk jutni felülre, nem kell megismételnünk az időre futást. Szóval, az oszlopon található réseken ugráljunk fel, majd jobbra kapaszkodva a fali résen másszunk fel ismét a terem felső részére. Itt álljunk háttal a peremnek, essünk le, kapaszkodjunk meg, majd essünk le még egyszer, az alattunk lévő peremet elkapva kússzunk be a résbe. Itt egy újabb gombot megnyomva véget ér szenvedésünk, a Medúza elpusztul.

A résen kapaszkodjunk le, majd essünk le a terembe. Vegyük fel a Medúza hagyatékát, a Hade’s Eye-t, majd gyorsan haladjunk innen, mert egy kalapács készül kilapítani minket. A sarki oszlopnál, a kiemelkedett tömb segítségével kapaszkodjunk fel az oszlop résein közvetlenül a lerántott kar fölé, itt kapaszkodjunk át balra, az oszlop másik oldalára. Ugorjunk hátra megfordulással (END + hátrafelé nyíl) a leszakadó padlólapra, majd gyorsan fussunk és ugorjunk átlósan balra, kapjuk el a magasabban lévő peremet, kússzunk be a résbe. Itt felvehetjük a 8. secret-et, az Amalthea’s Horn-t. Essünk le a terembe.

Ismét vegyük igénybe a sarki oszlop réseit, de most kapaszkodjunk a réseken legfelülre, araszoljunk jobbra a fali résen, majd másszunk fel a felső régióba. A szobor felett, amely mögött az első gombot nyomtuk meg, lenyílt egy csapóajtó, az oszlop rését elkapva ugorjunk fentebb, majd még fentebb, majd másszunk ki a kis térre.

Jobbra, a falon egy rést látunk, a bal oldalán, az alacsonyabb részen kapaszkodjunk fel, araszoljunk teljesen jobbra, majd ugorjunk hátra (hátrafelé nyíl) a mögöttünk lévő kis építményre. A sarokban egy emelvényen miénk az alma, az Apple of Gods. Menjünk ki, látjuk is a szárnyas lovat, ugorjunk át oda, a peremet elkapva, majd fentebb ugorva és felmászva hozzá. Adjuk Pegazusunknak az almát, majd másszunk fel a hátára.

Óvatosan kaptassunk le legalulra, majd jobbra le a lejtőn, ki a középső térre. Itt balról kerüljük meg a középső, mélyebb részt. A kőlépcső mellett forduljunk jobbra, a kis ház jobb oldalán pedig lovagoljunk át a lávafolyamon. A nagy, kétszárnyú ajtóhoz érkeztünk, ahol kezdődött a kalandunk, szálljunk le a paciról, vegyük fel a Golden Fleece-t, az a 9.secret. Mellettünk egy tömb ereszkedik le a falban, menjünk be ott gyalog, a járatot követve rúgjuk szét a fatákolmányt. A kis kertbe kiérve vegyük fel a földről a Flares-t, a fakerítés előtt közvetlenül pedig Orange Juice található. Helyezzük a falon lévő foglalatba tárgyunkat.

Nem túl bizalomgerjesztő helyre érkeztünk, ráadásul rögtön 5 csontváz támad ránk. Vegyük fel a földről a Thunderbolt Normal Ammo-t, valamint a fegyvert, a Zeus’ Thunderbolt-ot. Kerüljünk biztonságos távolságba a csontiktól, majd robbantsuk szét mindet az új fegyverünkkel, de óvatosan bánjunk vele, hiszen mi is komolyan megsebződhetünk a robbanásban. Ha sikerrel járunk, vegyük fel mindegyik Amethyste Jewel-t a földről, egész pontosan ötöt. Ha szükséges, gyújtsunk fáklyát, hogy lássunk is valamit. Helyezzük a fali foglalatokba a tárgyakat, azon a helyen, ahol a fegyver volt, megjelenik az Olympic Laurel, azt felvéve pedig visszakerülünk a saját világunkba.

Menjünk ki az utcára, le  rámpán, ki a térre, majd balra fordulva távozzunk a kétszárnyú ajtón át kalandjaink színhelyéről.

baal76

 

 

 

Videóvégigjátszás: adrielvicio

 


Az oldalon közölt képek, a szöveges tartalom, illetve minden sajátkészítésû anyag, a © TR Editor.hu tulajdonát képezi. Azokat semmilyen formában nem lehet reprodukálni, másolni, terjeszteni, csak a szerkesztõség engedélyével.