.....................................................................

Aqua Sanctuary

Készítõ: Kevin Luschert (Mr XY )

Letölthetõ - download: Innen

Csomagold ki a kevin_luschert_aqua_sanctuary.zip-et, másold valahova a benne levő könyvtárat, és az abban levő tomb4.exe-vel indulhat is a kaland.

Történet:

A kutatók meglelték a Víz Szentélyének bejáratát. Mindmáig még az se volt bizonyos, hogy ez a hely valóban létezik. Egy hatalmas vízi szentély egy egyiptomi sivatag közepén. Egykor szimbólumként építették az egyiptomi istenek tiszteletére. Lara megkapta a megbízást, hogy felfedezze a szentélyt, amihez senki másnak nem volt bátorsága… (Fordította: Matie)

Vélemény:

Nagyszerű egyiptomi kalandban lehet része, aki kipróbálja ezt a szerkesztett pályát. Viszont egyáltalán nem könnyű, nehéz időre futások, rejtvények, ellenfelek nehezítik küldetésünk. Fegyverből megkapjuk a Shotgun-t, az Uzi-t valamint a Crossbow-t, a LaserSight-tal egyetemben, hiszen célzott lövéseket is le kell adnunk a játék folyamán. Medipack használata nélkül is teljesíthető a játék, ha ügyesek és szerencsések vagyunk. 10 secret van elrejtve, ezek felkutatása nem mindig egyértelmű, némelyik bizony jól el van rejtve.

Végigjátszás:

Statisztika:

Secret 1: Secret 2: Secret 3: Secret 4: Secret 5:

Secret 6: Secret 7: Secret 8: Secret 9: Secret 10: Mentések --savegames

A lecsúszás után menjünk a terület túlsó végébe. Jobbra egy zárt rácsot látunk, jegyezzük meg, ez majd egy secret lesz. Balra egy lyukat látunk a földön, ereszkedjünk le itt, kövessük a járatot, egy hatalmas terembe érkezünk.

Középen forduljunk jobbra, itt másszunk egy szinttel feljebb. Jobbra fordulva, a sarokban egy pálmafa mögött látunk egy törött oszlopot. Másszunk fel rá, majd közvetlenül a fal mellett állva, balra fordulva helyből kapjuk el a magasabban lévő peremet, másszunk fel rá. Balra ugorjunk át a fal mellé, majd innen a legközelebbi oszlop mellé. Innen már csak egy ugrás az emelvényhez, melyről vegyük fel a Shotgun-t. Odalent kinyílik egy ajtó, egy félisten támad ránk, legegyszerűbb, ha gyorsan átugrunk jobbra, itt leereszkedünk a padlóra, minimális sérülést elszenvedve. Végezzünk az ellenféllel, egy tárgyat, a Guardian Key-t hagyja ránk. Térjünk be a kinyílt ajtón.

Másszunk fel a rúdon, ugorjunk hátra róla, majd húzzuk meg a kapcsolót. A terem túlsó végén egy újabb ajtó nyílik ki, valamint egy másik félisten jön elő. Ugorjunk a rúdra, csússzunk le, majd a terembe kiérve öljük meg ellenfelünk. Vegyük fel az újabb Guardian Key-t, majd menjünk be a terem másik végén az ajtón, egy Small Medipack a jutalmunk. Egy mozgatható vázát látunk, egyelőre hanyagoljuk, térjünk vissza a másik ajtón át, a rúdhoz.

Másszunk fel, ugorjunk hátra a kapcsolóhoz. Menjünk valamelyik sarokba, nézzünk fel a fejünk fölé, látunk egy magasabban lévő peremet, ide helyből ugorjunk, kapjuk el, majd másszunk fel. Egy létrát találunk itt, másszunk fel rajta, ameddig lehetséges, itt ugorjunk hátra, a csúszós részről ugrás előre, kapjuk el a következő létrát. Másszunk fel, vegyük fel a Flares-t. Forduljunk meg, jobb és baloldalon egy-egy alkóvban látjuk is a kulcsok foglalatát. Ugorjunk át az egyikbe, használjuk a kulcsunkat, majd ugorjunk a felső létrára, másszunk le, ameddig lehetséges, engedjük el a kapaszkodást, majd újra nyomjuk meg, megkapaszkodva az alattunk lévő peremben másszunk fel, ahol a Flares volt korábban. Innen ugorjunk át a másik alkóvba, használjuk itt is a kulcsot. Mellettünk leereszkedik egy tömb, egy gombot tudunk megnyomni. A nagyterem megtelik vízzel, már csak le kéne innen jutni, sérülés nélkül. Ugorjunk a felső létrára, innen oda, ahol a Flares volt korábban. Forduljunk merg, másszunk le a létrán, ameddig tudunk, majd engedjük el a kapaszkodást, nyomjuk meg újra, az alsó létrán kapaszkodunk így. Másszunk le teljesen. Sétáljunk ki a perem szélére, forduljunk vissza a létra irányába, nézzünk le jobbra vagy balra. Alattunk az a rész, ahol a kapcsoló van, fussunk le balra vagy jobbra, a kapaszkodást nyomva, így beesünk oda. Innen már csak egy ugrás a rúdra, lecsúszás rajta, lent is vagyunk. Menjünk vissza a terembe.

Ugorjunk a vízbe, szemben egy víz alatti ajtót találunk, ezt feszítsük ki, majd ússzunk be a járatba. Itt húzzuk meg a kart, majd ússzunk fel a kinyílt csapóajtón át. A kis szobába kimászva toljunk egyet a nagy sárga vázán, fussunk ki mellette, majd toljuk el oldalra az útból. Ugorjunk vissza a vízbe, a járatban ismét húzzuk meg a kart, forduljunk meg, másszunk ki a vízből, vissza a kis szobába. A lezárt csapóajtóra állva egy kart húzhatunk meg, láthatjuk, hogy kint, a nagyteremben csapóajtók nyílnak le. Térjünk is vissza ide.   

A pálmafa mögött, a sarokban másszunk fel a törött oszlopra ismét, majd jussunk fel újra oda, ahol a Shotgun-t találtuk. Ugorjunk át jobbra, majd innen átlósan balra, a fal mellé, ahol a nagy vázát látjuk. Álljunk a nagy oszlop mellé, ezen egy rés van, bár nem látszik, kapaszkodjunk meg benne, majd balra függeszkedjünk át a túloldalra, itt essünk le. Egy kúszórést látunk a falban, másszunk be ide, itt megleljük az 1.secret-et, Shotgun Normal Ammo (2X) a jutalmunk.  Kússzunk ki, majd ismét kapaszkodjunk át az oszlopon a túloldalra. A váza mellől ugorjunk vissza, a Shotgun lelőhelye melletti kis kőhídra, a jobb szélét becélozva, ahol a repedést látjuk. Kapaszkodjunk balra, majd másszunk fel. Most nézzünk el átlósan jobbra, a fal mellett újabb vázát látunk, most oda ugorjunk át. Innen nézzünk el jobbra, a csontváz mellé ugorva Small Medipack-ot vehetünk fel. Most vissza kell jutnunk a kis kőhídra, a legegyszerűbb, ha beleugrunk a vízbe, az ismert módon feljutunk oda.

Forduljunk jobbra, másszunk fel a mellettünk lévő törött oszlopra. Jobbra fordulva látunk egy csúszós oszlopot, nekifutásból kapjuk el a peremét, csússzunk le, ugorjunk tovább a nemrég felnyílt platformra. Innen ugrás a következőre. Innen jobbra ugorjunk át a ferde tetejű oszlop tetejére, sétáljunk ki a legszélére, a magasabb részre, innen kapaszkodjunk fel a felettünk lévő szintre.

Balra fordulva figyeljük meg a sarki oszlopon lévő fali fáklyát, később még visszatérünk ide. A pálmafa mellett látunk egy színes padlólapot, mentsünk itt egyet, ugyanis időre fog menni a következő feladat. A pálmafa mellől ugorjunk rá a padlólapra, felnyílik velünk szemben, átlósan balra egy platform, sietnünk kell. Nekifutásból ugorjunk a felnyílt platform előtti magasabb részre, innen helyből ugrás a platformra, majd gyorsan másszunk fel az oszlopra szemben. Itt forduljunk meg, a falon látunk egy repedést, ugorjunk oda, kapaszkodjunk meg benne, araszoljunk balra, míg el nem érünk a következő oszlopig, ahol másszunk fel. Innen balra ugorjunk a felettünk lévő részre, a zárt kapu elé.

Ha meg akarjuk szerezni a következő secret-et, most forduljunk meg. A szemközti oszlop mögött látunk egy kis tömböt, arra kellene most átugrani. Nehéz lesz. Az ún. „banános ugrás”-t kell most alkalmaznunk. Nekifutásból, az oszlop jobb széle mellett kell elugranunk úgy, hogy a levegőben közben balra kell irányozni, az oszlophoz nem érve közben, majd elkapni a tömb peremét, felmászni rá végül. Ha sikerrel jártunk, ugorjunk át a nagy váza mellé, balra, a sarokban felmászatunk egy kis fali üregbe, itt található a 2. secret, benne Large Medipack és Shotgun Normal Ammo (2X) a zsákmány.  Most vissza kell jutnunk a zárt kapu elé. A legegyszerűbb, ha a váza mellől visszaugrunk a kis tömbre, megfordulunk, majd lefutunk a sarki oszlop irányában, a kapaszkodást nyomva tartva beesünk az oszlop törött részére. Innen a fali rést használva ismét jussunk vissza a zárt kapu elé.

Balra ugorjunk át a csúszós részre, majd innen ugrás a következő tömbre. Szemben, a nagy váza mellé ugorva Shotgun Normal Ammo-t gyűjthetünk be, majd ugrás vissza a tömbre. Másszunk fel balra, a járatba. A lépcsőn leérve egy forgó pengecsapda vár, a legegszerűbb sérülés nélkül átjutni rajta úgy, hogy közvetlenül előtte megállunk, majd ha a pengék szétnyílnak, az END billentyűt megnyomva átbukfencezünk rajta. Húzzuk meg a kart a falon, jobbra kinyílik a rács, valamint egy tömb is leereszkedik kint. Sétáljunk ki, szemben láthatjuk a padlókapcsolót, amit a tömb rejtett eddig, de egy csontváz is életre kelt ott. Innen a Shotgun-nal lőjük a mélybe, majd ugorjunk át oda nekifutásból, a peremet elkapva, felmászva. A padlókapcsolót váltsuk át, odalent kinyílt egy rács. Ugorjunk vissza az előző tömbre, majd nézzünk le balra. Egy ablakpárkányt látunk, szaladjunk le arra, a kapaszkodást nyomva leesünk oda. Itt a Large Medipack felvétele után ereszkedjünk le a padlóra, majd haladjunk szembe, a kinyílt rács felé.

Megérkeztünk a Víz Szentélyébe, a bejátszás meg is mutatja nekünk. Balra egy kis beugróban Uzi Ammo-t vehetünk fel a nagy zöld váza melletti emelvényen. Forduljunk meg, a bejárat mellett elhaladva menjünk be a kis ajtónyíláson. Jobbra egy csontvázat látunk a földön, mellette térjünk be a kis járatba. Lőjük le a skorpiókat, a zárt rács mellett jobbra és balra a LaserSight-ot valamint Crossbow Normal Bolts-ot vehetünk fel a kis párkányokon. Menjünk ki.

Haladjunk egyenesen, majd balra fordulva menjünk a tér közepére. Találunk két mozgatható szobrot, valamint 4 padlólapot, sötét körrel a közepén. Először a létra előtti szobrot toljuk-húzzuk rá a legközelebbi, legszélső padlólapra, majd a másik szobrot a szélő mellett elhelyezkedő padlólapra. Másszunk fel a létrán, ugorjunk át a következő oszlopra, itt egy kart húzhatunk meg. Másszunk vissza le a létrán, most a maradék 2 padlólapra mozgassuk szobrainkat. Újra másszunk fel a létrán, ugrás a következő oszlopra, majd innen a harmadikra. Itt is húzzuk meg a kart, majd ugorjunk a szélső oszlopra, itt is egy kapcsolót húzhatunk meg. Odalent kinyílt egy rács, de két hárpia is megjelent. Ugráljunk gyorsan oszlopról-oszlopra, másszunk le a létrán, majd végezzünk velük. Jobbra megtaláljuk a kinyílt rácsot. Mögötte egy emelvényről felvehetjük az első Aqua Gem-et.

Térjünk vissza a nemrég tologatott szobrokhoz, menjünk jobbra, a terület hátsó részére. Egy járatot találunk, ezt hanyagoljuk, valamint látunk még a közelben egy padlókapcsolót, ezt még egyelőre nem tudjuk használni. A kapcsoló és a járat között másszunk fel a sziklákra. Forduljunk meg a kis háromszögletű részen, ugorjunk át nekifutásból az oszlop tetejére. Jobbra egy másik oszlopot látunk, de még ne ugorjunk át oda, karók védik. Balra ugorjunk át a sziklapárkányra, az oszlop mögött Large Medipack-ot vehetünk fel. Ereszkedjünk le a padlóra.

Szemben látunk egy zárt rácsot, mellette balra, a nagy váza mellett ugorjunk fel a sziklára, majd másszunk feljeb. Forduljunk meg, ugorjunk át a sarkon túli platformra. Egy nagy, obeliszkes térre érkezünk.

Menjünk hátra, egy tekercset látunk egy emelvény tetején, itt forduljunk balra, térjünk be a sötét barlangba. Lőjük le a denevéreket. Két kapcsolót látunk, most mentsünk egyet. Húzzuk meg a jobb oldali kart, majd rohanás a másikhoz, gyorsan húzzuk meg azt is. Forduljunk meg gyorsan, a sarokban jobbra ugorjunk fel a sziklára, innen gyorsan tovább, a mennyezeti kapaszkodó alatti sziklára, majd gyorsan kapaszkodjunk fel a mennyezetre. Lengjünk át gyorsan a túloldalra, mielőtt lenyílnának az időzített platformok, majd a legvégén essünk le, kapjuk el a rést a sziklán, araszoljunk el jobbra, majd itt másszunk fel.

Jobbra másszunk fel, forduljunk meg, ugorjunk a szemközti sziklákra. Balra fordulva egy járatot látunk, ugorjunk át oda, de még ne menjünk ki, a peremen menjünk végig, hátul, egy kis beugróban Flares-t találunk. Távozzunk a járaton át, jobbra ugorjunk át a boltívre, majd innen jobbra a vízesés teteje feletti részre. Egy beugróban egy láncot látunk, ezt húzzuk meg. Jegyezzük meg a pirossal jelölt padlólapok elhelyezkedését, később szükségünk lesz rá. Készíthetünk egy mentést is itt, hogy később újra meg tudjuk nézni a padlólapok helyzetét, ha esetleg szükségünk lenne rá, de a leírásban később szerepelni fog.

Most szerezzük meg a következő secret-et. Nem lesz egyszerű dolgunk. Az egyik sarokban látunk egy törött oszlopot, álljunk mellé, jobbra kinézve egy kis tető látható a fal mellett, ugorjunk át oda. Ugrás a szemközti peremre, majd itt másszunk fel az ablakba. Jobbra ugorjunk rá az oszlop tetejére, majd a következőre, itt egy csomag Flares a jutalmunk. Térjünk vissza az ablakba, majd a külső peremre. Itt háttal kapaszkodjunk le, balra araszoljunk át a következő peremig, itt másszunk fel. Másszunk fel az ablakba. Balra ugorjunk át a törött oszlopra, a kapaszkodást nyomva tartva. Innen nekifutásból ugorjunk a jobbra látható nagy oszlop felé, kapjuk el a peremét, majd másszunk fel. Balra fordulva látunk egy oszlopot, nekifutásból ugorjunk a tetejére, de itt ne nyomjuk a kapaszkodást, úgy sikerülni fog. Ugrás a következő oszlopra, majd innen az ablakba. Jobbra ugorjunk a törött oszlop felé, a kapaszkodást nyomva tartva, kapaszkodjunk meg a peremében, majd teljesen a bal oldalán másszunk fel. Innen ugrás jobbra, majd ezen a helyen, kicsit lentebb megtaláljuk a 3. secret rejtekét, Shotgun Normal Ammo, Uzi Ammo és Small Medipack a jutalma fáradozásainknak. Most már csak vissza kéne jutni oda, ahol a láncot meghúztuk. Ugorjunk vissza a sarki, törött oszlopra, majd innen vissza az ablakba. Most nézzünk el srégan jobbra. Látjuk azt törött oszlopot, amire a középső ablakból ugrottunk rá nemrég. Most ugorjunk el az irányába, kapaszkodjunk meg az oldalában, van ott egy nem látható repedés, majd kapaszkodjunk át balra és másszunk fel. Innen ugrás az ablakba, majd ki a külső szegélyre. Háttal leesve kapaszkodjunk meg a peremében, kapaszkodjunk el jobbra, majd másszunk fel az utolsó ablak előtt. Innen már csak egy ugrás a kis tető tetejére, innen pedig vissza oda, ahol a láncot találtuk.

A lánccal szemben találunk egy oszlopot, amely oldalán egy fali fáklya látható. A jobb oldalán találunk egy magasabb részt, a legmagasabb csücskéről ugorjunk fel az oszlop legalacsonyabb részére. Ha sikerült, forduljunk meg, menjünk az oszlop legmagasabb részére, nézzünk fel itt. Látunk a fejünk felett egy peremet, kapaszkodjunk meg benne, majd másszunk fel. Jussunk el a kis medencéhez szemben, a két oldalán Uzi Ammo és Shotgun Normal Ammo található. Most jussunk vissza az oszlop tetejére. A túlsó oldalon lenézve egy lerántható kart látunk az oszlop oldalán. Kapaszkodjunk meg fölötte, essünk rá, rántsuk le. Egy ketrec emelkedik ki mellettünk, segítve majd a későbbi feljutást. De most menjünk be az előttünk található épületbe.

A földön láthatjuk az ominózus padlólapokat, amikor a láncot meghúztuk, láttuk, melyek azok, amik pirossal voltak megjelölve. Csak ezekre szabad rálépnünk, hogy kinyíljon a szemben látható rács. A kép is segíthet, de az alábbi ábra is, melyen X-el vannak jelölve azok a lapok, amelyekre rá kell lépnünk:

Zárt rács

O O X

X O O

O X O

O O X

X O O

Lépjünk rá tehát az X-el jelölt padlólapokra, de csakis azokra, a kinyílt rács mögött pedig felvehetjük a második Aqua Gem-et. Menjünk most ki, a felemelkedett ketrecen másszunk fel, majd a tetejéről ugorjunk vissza a felső részre.

Álljunk szembe a fáklyás oszloppal, mellette jobbra egy másik oszlop található a sarkon. Álljunk mellé, nézzünk el az obeliszk irányába. Mellette jobbra egy boltívet látunk, nekifutásból ugorjunk el felé, a bal oldalát megcélozva, így meg tudunk kapaszkodni a szélében, majd kapaszkodjunk fel rá. Sétáljunk el a túlsó oldalra, innen nekifutásból ugorjunk a szemközti tetőre, de úgy, hogy nem nyomjuk ugrás közben a kapaszkodást, így sikerülhet. Forduljunk balra, a sarkon másszunk fel a magasabb részre. Nézzünk el a sarok mellett, átlósan a fal mellett egy párkányt látunk, ugorjunk át ide nekifutásból. Ugorjuk át a csúszós részt, majd innen ugrás balra, a rács tetejére. Balra szintén ugorjunk át a párkányra, az itteni csúszós részt átugorva a csontváz mellett egy Small Medipack-ot találunk. Ugorjuk át újra a csúszós részt, majd a sarki csúszós részre ráugorva, lecsúszva rajta egy váza mellé érkezünk. Középen vegyük fel az emelvényről a Crowbar-t. Forduljunk meg, balra a sarki zöld váza melletti nézzünk el a fal irányába. Egy kúszórést látunk fent, ugorjunk oda, kapaszkodjunk meg, majd másszunk be. Itt Uzi Ammo (2X) jut a birtokunkba, ez a 4. secret. Kússzunk ki a résből, essünk le, a víz odalent elég mély ahhoz, hogy ne sérüljünk.

Menjünk fel a lépcsőkön, újra az obeliszknél vagyunk. Forduljunk balra, essünk le az alsó területre. Balra forduljunk ismét, a sarokban a korábban látott padlókapcsolót most már át tudjuk váltani pajszerunkkal. A tüskéket hatástalanítottuk odafent, az oszlop tetején. Másszunk fel ismét a mellettünk található sziklán, ugorjunk át az oszlopra, majd a másikra, itt felvehetjük a Gate Key-t. Jobbra lenézve látjuk is a kaput, amit ki tudunk nyitni vele. Essünk le, majd a kaput kinyitva menjünk be a kis barlangba. Ugorjunk a vízbe, a túloldalon kimászva egy bejátszás következik, ami megmutat 5 fali fáklyát, amit majd meg kell gyújtanunk. A sarokban váltsuk át a padlókapcsolót, majd vegyünk fel egy Fáklyát a kupacból. Menjünk ki a nyitott ajtón, balra fel a lépcsőn, újra az obeliszknél találjuk magunkat. Az obeliszk előtt, a ketrec mögötti részen találunk egy padlólapot, fekete körrel a közepén. Ennek a közelében dobjuk el valahol a Fáklyát, de úgy, hogy gyorsan fel tudjuk majd venni. Menjünk vissza le a lépcsőn, balra fordulva, majd ismét balra menjünk be a boltív alatti részre. Jobbra Shotgun Normal Ammo-t találunk egy emelvényen, balra pedig egy kapcsolót. Mielőtt meghúzzuk, mentsünk egyet, ugyanis egy elég nehéz, időre menő feladat fog következni.

Húzzuk meg a kart, meggyullad a tűz azon a padlólapon, aminek fekete kör van a közepén, de sietnünk kell, mert elalszik. Gyorsan perdüljünk meg, forduljunk jobbra, a lépcső melletti részen gázoljunk át a vízen, majd elérkezve a lépcsőhöz, sprinteljünk fel rajta, felérve a sekély vízben is sprinteljünk addig a pontig, ahol eldobtuk a Fáklyát. Gyorsan vegyük fel, vigyük az égő tűzhöz, majd lobbantsuk lángra.

Most kezdjük el felkutatni az 5 fali égőt, amit meg kell gyújtanunk. Balra fordulva essünk le újra az alsó területre. Balra fordulva jussunk el egészen a falig, ott a padlókapcsolótól jobbra egy kis barlangot találunk, térjünk be ide, itt megtaláljuk az első fali fáklyát, ezt gyújtsuk is meg.

Menjünk ki a járatból, vágjunk át egyenesen a bejárat felé, majd térjünk vissza az előző helyszínre. Kerüljünk jobbra, egészen a túloldalra, ahol a színes padlólap található, amit a korábbi időre futásnál használtuk. Mellette, az oszlop oldalán látjuk is a második fali fáklyát, gyújtsuk is meg.

Mivel tulajdonunkban van már a feszítővas, ideje megszerezni a pálya legelején látott zárt rács mögötti secret-et. Dobjuk el most az égő Fáklyánkat, de úgy, hogy fel tudjuk majd venni később. Ugorjunk a vízbe, megfordulás után ússzunk be a járatba, majd másszunk ki a vízből. Szemben már látjuk is a rácsot, feszítsük ki, az emelvényen pedig Uzi Ammo (2X), valamint maga az Uzi vár minket, az 5. secret-ben. Vissza a vízbe, másszunk ki, majd újra jussunk fel az oszlopok és a kiemelkedett platformok segítségével oda, ahol a Fáklyánkat eldobtuk. Ezt nem írnám le újra, korábban már bejártuk ezt az utat.

Vegyük fel Fáklyánkat, majd térjünk vissza vele a nagy Szentély területére. Balra, a sarokban a sziklák segítségével újra ugráljunk fel Fáklyával a kezünkben az obeliszkhez. Ahogy felértünk, rögtön jobbra egy járatot találunk, térjünk be ide. A medencében láthatunk tömböket, ezek segítségével kell átjutnunk a szemközti beugróban, ahol majd a fali égőt kell meggyújtanunk. Dobjuk el a medence előtt égő Fáklyánkat egyelőre, majd távozzunk innen. Odakint rögtön jobbra egy fali üregben 3 kapcsolót találunk. Húzzuk meg a bal oldalit, térjünk vissza a kis medencéhez, vegyük fel Fáklyánkat, majd ugorjunk rá a kiemelkedett, színes tömbre, innen a következőre. Itt dobjuk el Fáklyánkat, de úgy, hogy a tömbön maradjon (1-es billentyű). Vissza a kapcsolókhoz, most újra húzzuk meg a bal oldali kart, majd utána a középsőt. Ugráljunk el a Fáklyánkig, vegyük fel, majd ugrás a kiemelkedett tömbre, innen a következőre, itt is dobjuk el Fáklyánk. Vissza a kapcsolókhoz, húzzuk meg újra a középsőt, végezetül a jobb oldalit. Vissza a Fáklyánkhoz, vegyük fel, most már el tudunk jutni a fali beugróba, ahol végre meg tudjuk gyújtani a harmadik fali fáklyát. Azt javaslom, most dobjuk el Fáklyánkat, szerzünk majd újat. Ugorjunk a vízbe, jobbra tartva a második oszlop alján látunk egy háromszög alakú nyílást. Ezen beúszva meg is találjuk a 6. secret rejtekét, ahol Uzi Ammo (2X) a jutalmunk. Térjünk vissza most már az obeliszkhez.

Jobbra menjünk le a lépcsőn, térjünk be ismét a jobb oldali nyitott rácson, ahol vegyünk magunkhoz egy újabb Fáklyát. Újra meg kell gyújtanunk, végrehajthatjuk ismét az időre futást, de inkább az alsó területen, a kis barlangban, az első meggyújtott fali égőnél tegyük meg ezt, majd ismét ugráljunk fel vele az obeliszkhez. Menjünk vissza a terület hátsó részén található barlanghoz, ahol a két kapcsolót találtuk. Balra, a sarokban ugorjunk rá az alacsonyabb tömbre Fáklyával a kezünkben, innen pedig nekifutásból ugorjunk a balra látható fali nyíláshoz. Forduljunk balra, a Fáklyát dobjuk át a nyíláson. Térjünk vissza az obeliszk mellett található kiemelkedett ketrechez, másszunk fel rajta, majd ugorjunk vissza a lánchoz. Jobbra fordulva sétáljunk ki a peremre, a fal melletti kis tetőre ugorjunk át, majd innen jobbra le, a kis barlanghoz. Térjünk be ide, körben a peremen menjünk hátra, majd itt essünk le a kis üregbe. Itt megtaláljuk Fáklyánkat, vegyük fel, ugorjunk fel vele az alacsonyabbik sziklatömbre, majd innen nekifutásból a bejárathoz, majd távozzunk. Odakint egy ugrás a kis tetőre, majd onnan újabb ugrás a láncos területre. Az oszlopon látjuk is az újabb fali égőt, meggyújtani úgy tudjuk, hogy a tőle jobbra lévő kis tömbre ráállunk, majd az oszlophoz legközelebbi csücskén állva lángra lobbantjuk a negyedik fali fáklyát is. Most ugorjunk Fáklyánkkal a kézben a ketrec tetejére, majd essünk le a térre.

Balra egy boltívet látunk, mögötte, a jobb oldalon találunk egy szimbólummal jelölt padlólapot. Erre a lapra dobjuk rá Fáklyánkat (1-es billentyű), majd térjünk be szembe, arra a helyszínre, ahol még nem jártunk. Hátul egy zárt rács mögött látjuk az újabb Gem-et, valamint előtte két egyiptomi szimbólummal megjelölt padlólapot. A jobb oldalira lépjünk rá. Fent platformok nyílnak fel, erre lesz most szükségünk. Ne aggódjunk, nem időzítettek. Balra másszunk fel a kis oszlop tetejére, majd innen ugorjunk rá az első felnyílt platformra. Ugráljunk végig az utolsóig, itt az oszlopon egy lerántható kart találunk, egyelőre még nem tudjuk használni. Balra ugorjunk át a nagy oszlop tetejére, majd innen szembe, az ablaknyílásba. Sétáljunk ki a szélére, szemben a boltív, de még ne ugorjunk a tetejére, nézzünk el a fal mellett jobbra. Egy sziklát látunk, ugorjunk arra, kapjuk el a peremét, majd araszoljunk el balra, ameddig lehetséges. Kapaszkodjunk fel itt, rögtön lecsúszunk a 7.secret rejtekébe, itt egy Large Medipack vár minket. Jussunk le, majd térjünk vissza az előző helyszínre.

Ugráljunk vissza a felnyílt platformok segítségével az ablaknyílásba. Most ugorjunk a boltív felé, kapaszkodjunk meg a peremében, majd másszunk fel rá. Balra indulva ugorjunk a következő ablaknyílásba, majd innen jobbra, a sarokban látható törött oszlop tetejére. A következő oszlopra ugorjunk, majd itt kapaszkodjunk meg a peremben, araszoljunk át balra, a zöld váza mellett másszunk fel. Innen ugorjunk a csúszós oszlopra, lecsúszás közben ugorjunk el, kapjunk el a következő oszlop peremét, másszunk fel rá. Jobbra látjuk az utolsó fali fáklyát, de most ugorjunk át szembe, a kis medencéhez. Hátul váltsuk át a padlókapcsolót, ez azt a ketrecet emeli fel, amire korábban rádobtuk a Fáklyánkat, a bejárat előtt. Most azonban essünk le innen, a két egyiptomi szimbólummal megjelölt padlólap közül lépjünk a bal oldalira, a fenti platformok lenyílnak, hozzáférhetővé válik az oszlopon a lerántható kar.  Menjünk ki, a kiemelkedett ketrecen másszunk fel, innen ugorjunk az ablaknyílásba, majd az oszlopra, végül balra ugorjunk a lerántható kar irányába, aktiválva azt. Menjünk a terem végébe, itt nyílt ki a rács. Középen egy csapda, ezen oldalszaltóval ugorjunk át, ha nem akarjuk, hogy a karók felnyársaljanak. Az emelvényről vegyük fel a harmadik Aqua Gem-et.

Térjünk vissza a ketrechez, másszunk fel rá, majd vegyük fel Fáklyánkat. Ugrás az ablaknyílásba, majd innen a sarki oszlopra. Ugorjunk a következő oszlopra, lehetőleg a bal szélét megcélozva, így nem verjük be a fejünket. Innen ugrás balra, a ferde oszlop tetejére, majd ugrás jobbra, a zöld váza mellé. Itt látunk egy repedést a bal oldali oszlopon, közvetlenül mellettünk, itt dobjuk át a Fáklyánkat. Ugrás a csúszós oszlopra, majd lecsúszva ugrás a következőre. Végezetül ugorjunk át jobbra, vegyük fel Fáklyánkat, gyújtsuk meg vele az utolsó fali fáklyát is. Eldobhatjuk végre a Fáklyát, nem lesz már rá szükség.

Jussunk le, majd távozzunk innen. Ahogy kiértünk a térre, forduljunk balra, le a lépcsőkön, szemben, a kinyílt rács mögött pedig vegyük fel a Crossbow-t.  Menjünk fel a lépcsőn, balra fordulva el az obeliszk mellett essünk le az alsó területre. Menjünk szembe az oszlopok mögötti területre, jobbra, ahol a csontvázat látjuk a földön. Nem messze látunk 3 színes padlólapot a földön. Ezekre lesz most szükségünk. Szereljük össze a Crossbow-t a lézercélzóval, majd készüljünk fel a céllövöldére. Ha rálépünk a színes padlólapok valamelyikére, egy ajtó nyílik ki valahol, időre záródva, mögötte egy céltábla, azt kell szétlőnünk. Tehát igyekeznünk kell. Kezdjük a legnehezebbel:

1. Álljunk a középső, ZÖLD padlólap mögé úgy, hogy arccal az obeliszk felé nézzünk. Rohanjunk át a padlólapon, egy ajtó nyílik ki valahol. Sprinteljünk át a területen, átlósan jobbra másszunk fel a sziklákra, gyorsan ugorjunk fel az obeliszk irányába, majd fussunk el mellette, jobbra le a lépcsőn, a legalján nézzünk fel balra, a zöld váza mellett látjuk is a célt, lőjük szét gyorsan. Térjünk vissza a padlólapokhoz.

2. Következzen a jobb szélső, PIROS padlólap. Álljunk mögé, arccal az obeliszk felé, rohanjunk át rajta. A szemközti oszlopig sprinteljünk, itt gyorsan forduljunk jobbra, a tologatható szobrok irányába, itt nézzünk el a túlsó oldali fal irányába, balra fent, a padlókapcsoló feletti részen látjuk is a célt. Gyorsan kapjuk elő fegyverünk, majd jó messziről lőjük szét a célt. Ha sikerrel jártunk, térjünk vissza a padlólapokhoz.

3.A bal szélső, KÉK színű padlólap maradt hátra. Álljunk háttal a kis ajtónyílásnak, ahol korábban a LaserSight-ot vettük fel. Rohanjunk át a padlólapon, szaladjunk pár lépést előre, majd forduljunk meg. Az ajtónyílás fölött látjuk is a célt, lőjük szét gyorsan.

Kinyílt az utolsó ékkövet rejtő rács is, szemben térjünk be az ajtónyíláson, az emelvényen meg is találjuk a negyedik Aqua Gem-et.  Minden ékkövünk megvan, irány az obeliszk, jussunk újra fel oda. Helyezzük mindegyik Gem-et a helyére az obeliszk oldalán, a bejátszásban láthatjuk, hogy kinyílik odafenn egy rács. Másszunk fel a közeli ketrecen, ugorjunk át a kis medencéhez, ahol a lánc található, majd a bal oldali, szélső oszlop mellől ismét ugorjunk át az obeliszk melletti boltívre, majd innen tovább kapaszkodás nélkül szembe. Térjünk be a kinyílt rácson.

A létra melletti jobb oldali beugróban egy Small Medipack-ot vehetünk fel, a bal oldaliban pedig egy gombot nyomhatunk meg. Másszunk fel a létrán.  Szemben láthatjuk a két csillag foglalatát, ezeket kell most begyűjtenünk. Forduljunk balra, majd menjünk le a lépcsőkön.

Ugorjunk rá a jobb oldali létrára, majd másszunk le az alsó területre. Ahogy közelítünk a terem közepe felé, egy ajtó nyílik ki, egy félisten ront ki rajta. Mivel a sekély vízben elég nehéz mozognunk, azt javaslom, menjünk gyorsan a terem hátsó részébe, a padlókapcsoló mögötti részen nem tud minket lőni, mi viszont kivégezhetjük. Egy kulcsot, a Guardian Key-t ejt el, viszont amikor ezt felvesszük, egy újabb ajtó nyílik ki, egy újabb félisten jön ki rajta. Végezzünk ezzel is, vegyük fel az újabb Guardian Key-t, majd ahonnan a félistenek kijöttek, derítsük fel a terepet, egy Large Medipack valamint Shotgun Normal Ammo rejtőzik ott. Most már tegyük a foglalatokba a kulcsokat a terem közepén található beugrókban, két oldalt.

Váltsuk át a padlókapcsolót, odafent 3 platform kezd el le- és felnyílni. Másszunk fel a létrán, teljesen a jobb oldalon, ameddig lehetséges, ugorjunk hátra, a levegőben megfordulva (ALT + END), kapjuk el a peremet, majd oldalazzunk el jobbra és másszunk fel a bejárathoz. Most arra az oszlopra kell ugranunk, amin a létra van, nekifutásból, a háromszög alakú részt megcélozva. Ha sikerült, innen ugorjunk szembe, a csúszós oszlopra, lecsúszva pedig egy kart húzhatunk meg, ez nyitja a csillagot elzáró rácsot, a terem túlsó oldalán, odafent. Most ide kell eljutnunk. Ugorjunk vissza az oszlop felé, kapjuk el a peremét, majd másszunk fel a háromszögletű részre. Innen nekifutásból ugorjunk szembe, a bal oldali sarokban látható csúszós rész felé, lecsúszva ott kapjuk el a peremet, majd oldalazzunk el jobbra és másszunk fel a bejárathoz. Most mentsünk egyet.

A legelső mozgó platformra ugorjunk rá nekifutásból akkor, amikor az épp felnyílik, innen helyből ugrás a következőre, de úgy, hogy nekifutásból jobbra fordulva át tudjunk ugrani a harmadikra, innen pedig megállás nélkül továbbugrani balra, a kinyílt rács irányába. Ha sikerrel jártunk, feszítsük ki az első Golden Star-t a falból. Essünk le, majd a létra jobb oldalán felmászva ugorjunk hátra, a levegőben megfordulva, elkapva a peremet, majd jobbra araszolva másszunk fel a bejárathoz. Térjünk vissza a csillagok foglalatához.

Forduljunk jobbra, a magasabb peremen jobbra Uzi Ammo vár, térjünk vissza a csillagok foglalatához, most menjünk jobbra. A lépcsőkhöz érve jobbra másszunk fel az ablakpárkányra, odakint ugorjunk át jobbra a Shotgun Normal Ammo-ért, majd térjünk vissza a lépcsőkhöz.

Menjünk le a lépcsőkön, a legalján csapóajtókat látunk, ezeket ugorjuk át, ne lépjünk rájuk, mert belezuhannánk a karókba. Haladjunk egyenesen, újabb csapóajtókat látunk. A bal oldalin essünk le, forduljunk meg, egy kúszórést látunk. Kússzunk be itt, meg is találtuk a 8. secret-et, benne egy Small Medipack. Másszunk ki innen, folytassuk tovább az utunk.

Egy hídhoz érkezünk. Menjünk a végére, forduljunk balra, ugorjunk a csúszós részre, majd lecsúszva, elkapva a peremet, essünk le. Nézzünk szét alul. Látjuk a csillagot a falban, még ne bántsuk, valamint találunk a földön 4 gyanús padlólapot, amik karókat rejtenek, ezekkel vigyázzunk, ne lépjünk rájuk. Hátul a csontváz mellett  Shotgun Normal Ammo-t vehetünk fel. Most feszítsük ki a falból az újabb Golden Star-t, kinyílik egy ajtó, 3 sakál ront ránk, lőjük le őket. Menjünk be oda, ahonnan kijöttek, vegyük fel a Small Medipack-ot, majd nyomjuk meg a gombot. Jobbra tőlünk egy újabb ajtó nyílik ki, de egy óriásskorpió is ránk támad. Végezzünk vele, majd térjünk be a nyitott ajtón. A csontváz mellett Uzi Ammo (2X), majd az újabb gomb megnyomása után 2 hárpia jelenik meg, ezekkel is végezzünk. Térjünk be az utolsó ajtón, itt Large Medipack hever a földön, miután felvettük, nyomjuk meg az újabb gombot. Kint egy színes tömb emelkedik fel. Másszunk fel rá. Most vissza tudnánk jutni a hídra, de még ne tegyük, van még itt egy secret is. Az a lényeg, hogy az összes karót aktiválni kell, hogy az egyik sarokban kinyíljon egy ajtó. A tömbről ugorjunk át a csapdák felett, a karók aktiválódnak, nekünk nem esik bántódásunk. 3 csapdát tudunk így aktiválni, de van még egy negyedik is. Mellette találunk egy háromszögletű, kicsit magasabb részt. Álljunk rá, majd innen ugorjunk el a csapda irányába, lehetőleg a sarkát megcélozva srégan, így megúszhatjuk a sebesülést, amikor a karók előjönnek a földből. Ha sikerült minden csapdát aktiválnunk, a sarokban kinyílik az ajtó, ez a 9. secret rejteke, odabent Small Medipack és Shotgun Normal Ammo vár minket. Másszunk fel a tömbre, ugorjunk a középső ajtó feletti részre, innen fentebb, majd itt nekifutásból kapjuk el a híd peremét, másszunk fel rá. Menjünk a csillagok foglalatához, tegyük a helyére őket.

Mentsünk egyet, majd csússzunk le a lejtőn. Mielőtt a lejtő aljára érnénk, ugorjunk egyet, kapjuk el a felettünk lévő nyílás peremét, majd másszunk fel itt. Egy Small Medipack és egy kapcsoló vár itt minket, a kart meghúzva kialszik a lejtő alján a tűz, most már nyugodtan lecsúszhatunk.

A bejátszás után rögtön mentsünk egyet. Egy félisten vár ránk középen, de sajnos egy erőtér védi, nem tudjuk megsebezni, viszont az támad minket rendesen. Ugorjunk előre, majd jobbra tartva egy karókkal védett oszlopot látunk, Jól időzítve ugorjunk rá, majd rögtön tovább szembe, a kis fali beugróba. Itt Shotgun Normal Ammo-t vehetünk fel, valamint védve vagyunk a támadástól.  Mentsünk itt egyet.

A mellettünk lévő beugróba ugorjunk át, majd innen jól időzítve a karós oszlopra, innen nekifutásból egyből át szembe, az egyenes részre ugorjunk át. Természetesen a félisten közben tüzel ránk becsülettel. Nekifutásból, jól időzítve ugrás a szemközti karós oszlopra, innen egyből tovább a fali beugróba, ahol egy gombot nyomhatunk meg. Mentsünk itt is. Mellettünk egy Large Medipack vár a másik beugróban, ezt azért vegyük fel.

Innen gyorsan ugrás a karós oszlopra, majd tovább szembe, innen pedig jobbra, be a nyitott ajtón. Itt kicsit megpihenhetünk. Jobbra és balra két csapdákkal védett járatot találunk, menjünk jobbra először, jussunk át a csapdán, itt Large Medipack, Uzi Ammo és Shotgun Normal Ammo vár minket. Jussunk át a csapdán, majd szemben az újabb csapdán is, itt nyomjuk meg a gombot. Odakint kinyílt egy másik nagy ajtó is.

Menjünk ki, balra ugráljunk el a nyitott ajtóhoz, jól időzítve, átjutva a karós oszlopon. Itt szintén fellégezhetünk egy kicsit , viszont az ajtó bezárul mögöttünk. Balra jussunk át a körkörös pengékből álló csapdán, a legegyszerűbb, ha közvetlenül eléállunk, majd amikor a pengék szétnyíltak, megnyomjuk az END billentyűt, így sérülés nélkül átbukfencezünk rajta. Váltsuk át a padlókapcsolót, odakint megszűnik a félistent védő erőtér, végre sebezhetővé válik. Jussunk át a csapdán, majd a szemközti csapdán is. Itt Shotgun Normal Ammo (2X) vár, valamint egy kar. Mielőtt meghúzzuk, mentsünk egyet, ugyanis ez a bejáratot nyitja, de időre. Húzzuk meg a kart, perdüljünk meg, majd gyorsan jussunk át a csapdán, futás balra, át a nyitott ajtón.

Odakint azt javaslom, hogy haladjunk balra, a karós oszlopról balra ugorjunk be a fali beugróba. Itt védve vagyunk, innen szép módszeresen végezzünk ki középen a félistent. Ha sikerült, most már jussunk el középre, ahol vegyük fel a Hand of Death tárgyat. Csontvázak kelnek életre, maradjuk itt középen, gyorsan Shotgun a kézbe, és lőjük le a mélybe mindet. Irány a bejárat előtti egyenes rész, de még ne ugorjunk át a bejárathoz. Nézzünk le a bejárat alá, ott egy fali üreget látunk. Fussunk le, nyomva a kapaszkodást, kis sérüléssel beesünk oda. Ez a 10.secret rejteke, benne Uzi Ammo (3X), Large Medipack és Shotgun Normal Ammo. Másszunk fel a létrán a bejárathoz, lépjünk oldalra, bezáródik alattunk a csapóajtó, most már tegyük a foglalatba a megszerzett tárgyunkat.

Láthatjuk a bejátszásban, hogy a túloldalon berobbant a fal, jussunk át oda, majd csússzunk le és ugorjunk el lecsúszás közben, hogy a mély vízbe érkezzünk. Jobbra a fali beugróban nyomjuk meg a gombot, majd szemben térjük be a nyitott rácson. Egy hatalams kincseskamrába érkeztünk, középen vegyük fel az Amulet Of Horus tárgyat, majd a sarokban kinyílt ajtón távozzunk. Itt véget is ér ez a zseniális, ám cseppet sem könnyű kaland.

baal76

 

 

 

 

Videóvégigjátszás:izzy noodles

 


Az oldalon közölt képek, a szöveges tartalom, illetve minden sajátkészítésû anyag, a © TR Editor.hu tulajdonát képezi. Azokat semmilyen formában nem lehet reprodukálni, másolni, terjeszteni, csak a szerkesztõség engedélyével.