.....................................................................

Tomb of Qualopec (Remake)

Készítõ: Mr XY (Kevin Luschert)

Letölthetõ - download: Innen

Csomagold ki a kevin_luschert_tomb_of_qualopec_remake.zip-et, másold a benne levő fájlokat a TRLE könyvtárba, felülírva esetleg a benne levő hasonló fájlnevű cuccokat, és a tomb4.exe-vel indulhat is a kaland.

Történet:

Lara a szent Sciont keresi Qualopec sírjában. A sírban veszélyes csapdák és rejtvények várnak rá, hogy megnehezítsék a dolgát. (Fordította:Matie)

Review:

TR1-et idéző, remek kis kaland ez. A Scion-t keresve egy sírban bolyongunk, amely tele van különféle csapdákkal. Karókat rejtő vermek, kőgolyók, mérgező nyilak, csattogó pengék nehezítik kalandozásunkat. Pár farkas, pók és denevér képezi az ellenfelek listáját, melyek ellen a pisztolyainkkal kell felvenni a küzdelmet, más fegyvert nem fogunk találni. 3 secret is el van rejtve, az egyik megszerzéséhez a Fáklyát is szükséges használnunk. Medipack használata nélkül is teljesíthető a pálya.

Végigjátszás:  

Secret 1: Secret 2: Secret 3:

Statisztika: Mentések -- Savegames

Kússzunk át a résen, forduljunk meg, egy fali kart látunk, rántsuk le. Két farkas ront ránk, végezzünk velük. A teremben három járatot látunk, egyelőre csak jobbra tudunk haladni, a többi még zárva van.

A következő teremben lőjük szét a vázákat, az egyik alatt flares lapul. 3 járatot látunk, tetszőleges sorrendben haladhatunk, válasszuk mondjuk először a jobb oldalit.

Lőjük le a denevéreket, a falban találunk egy eltérő színű tömböt, ezt toljuk be kétszer. Forduljunk balra, ott is egy mozgatható tömb, ezt is toljuk meg kétszer. Most kerüljünk az először mozgatott tömb mögé, és torlaszoljuk el vele a kijáratot. Forduljunk jobbra, és most húzzuk ki kétszer a tömböt, majd kerüljünk mögé. A járatban megtaláljuk az 1.Golden Rose-t, ez az 1.secret. Vissza az előbb mozgatott tömbhöz, most toljuk be teljesen oda, ahol a secret-et találtuk. Forduljunk meg, szemben egy harmadik mozgatható objektum. Húzzuk ki kétszer a helyéről, majd menjünk be a mögötte feltáruló szobába.

Lőjük le a pókokat, jobbra flares. Három kapcsolót látunk, a jobb oldalit hozzuk működésbe, a másik kettő csapda. Látjuk, hogy a kezdő teremben egy rács felnyílt. Távozzunk, a szemközti tömböt toljuk be teljesen, ameddig megy, amelyik a kijáratot eltorlaszolja, azon pedig húzzunk kettőt. Kerüljük meg, és távozzunk.

Most válasszuk a szemközti járatot.A váza üres, egy kapcsolót is találunk, ezt működésbe hozva egy tömböt emeltünk fel a balra, a mellettünk lévő teremben.  Ereszkedjünk is le oda, majd menjünk fel a lépcsőn balra. Egy farkast kell hidegre tennünk, majd kapaszkodjunk meg a mennyezeti növényzetben, és csimpaszkodjunk el az oszlopig, ahol a kapcsolóra ráesve egy újabb oszlopot emelünk fel. Vissza a lépcsőn, a kiemelt oszlopról pedig ugorjunk át jobbra, a járatba.

Itt óvatosan közlekedjünk, kússzunk át a mérgező tüskék alatt, teljesen a falig. Teljesen a jobb fal mellett haladva, sétáljunk az első pengés csapdáig, úgy, hogy még ne érjen el minket, kússzunk át alatta, a bal oldali fal irányába haladva. A két penge között álljunk fel, teljesen a fal mellett, a fal felé fordulva pedig ugorjuk át jobbra egy oldalszaltóval a második csapdát is. Jobbra egy időzített kapcsoló, balra két újabb pengés csapda, egyelőre nem működnek, közöttük még most vegyük fel a small medipack-ot. A járat végén egy zárt ajtó, ezt nyitjuk ki a kapcsolóval. Mentsünk egyet, mielőtt meghúzzuk a kart, gyorsan perdüljünk meg, nekifutásból ugorjuk át a két pengét, és gyorsan szaladjunk be az időre záródó ajtón.

Elérkeztünk a legelsőnek kiemelt tömbre, ugorjunk át jobbra, ahol szintén egy kart húzhatunk meg. Újabb oszlop emelkedik ki a teremben, essünk le, középen, a központi oszlop melletti magasabb részről fel is tudunk rá kapaszkodni. A mennyezeten csimpaszkodjunk át szembe, ahol a kart meghúzva újabb rács nyílt ki a legelső teremben. Lőjük le a két denevért, ugorjunk ki innen, vigyázva az alattunk lévő karókra, majd a kijáraton át távozzunk innen, a magasabb részről fel tudunk oda kapaszkodni.

Egy felderítetlen járat maradt, forduljunk is balra, és fedezzük fel. Jegyezzük meg a zárt ajtót a sarokban, ide majd később visszatérünk, egy secret-et rejt. Egy kart is találunk itt, azonban vigyázzunk, mert amikor meg akarjuk húzni, lezuhanunk az alattunk lévő terembe, sőt, egyből 4 farkas támad ránk. Miután végeztünk velük, menjünk fel az emelkedőn, középen húzzuk ki a tömböt a falból, toljuk félre, majd menjünk be az itt feltáruló járatba. A kapcsoló előtt, small medipack vár. Ha kezelésbe vesszük a kart, jobbra és balra is kinyílik egy-egy rács. Csapdák várnak ránk mindkét irányban, én a bal oldali utat választottam.

Ahogy belépünk, bezáródik mögöttünk a kijárat, kússzunk át a fal mellé a mérgező nyilak alatt. Teljesen a fal mellett nekifutásból ugorjuk át a két pengét, de rögtön álljunk is meg utána, ugyanis a falból is karók jönnek elő előttünk. Kússzunk át a csapda alatt, egy kőgolyó esik le mögöttünk, de legalább a zárt rács is kinyílik, így távozhatunk is innen végre.

A vázát ne bántsuk, mert pókokat rejt, viszont a kapcsolót húzzuk meg a falon, kinyitottuk az utolsó rácsot is a legelső teremben. Folytassuk utunkat, vigyázzunk a karókat rejtő gödrökre, míg végül leesünk a járat bejáratához. Haladjunk előre, egyenesen, vissza a legelső terembe, ahol felnyitottuk mindhárom rácsot az egyik járatban, egyenesen előttünk.

A következő teremben kússzunk át a mérgező nyilak alatt, vegyük fel a Fáklyát. Emlékszünk még a zárt ajtóra, ott, ahol lezuhantunk az alsó terembe? Na, azt fogjuk most kinyitni. Térjünk vissza a legelső terembe, gyújtsuk meg Fáklyánkat valamelyik fali égőnél. Menjünk vissza oda, ahol felvettük a Fáklyát, és a lépcső aljában, a jobb oldalon, gyújtsuk meg a fali fáklyát. Kinyílt az emlegetett ajtó. Dobjuk el Fáklyánkat, és térjünk vissza a legelső terembe, onnan egyenesen tovább, majd szintén egyenesen, be a járatba. Itt megleljük az ajtót, amit kinyitottunk, kússzunk be a résen, majd vegyük fel a 2.Golden Rose-t a 2.secretben. Menjünk vissza oda, ahol a Fáklyát találtuk.

Kússzunk át a méregnyilak alatt, de a lépcső aljában álljunk fel. Nézzünk fel balra, a növényekkel takart fali beugróra. Másszunk fel oda, a szobor mögött egy járat van, látjuk is a következő secretet, de egy lávával teli medence választ el minket tőle. Kapaszkodjunk fel a mennyezetre, csimpaszkodjunk át szembe, és miénk a 3. secret, a 3. Golden Rose.

Most már menjünk fel a lépcsőkön, óvatosan, mert újabb méregnyilak és 2 farkas is akadályoz minket. Ha a fali beugrókban szétlőjük a vázákat, és ide felugrunk, onnan is lelőhetjük őket kényelmesen. Folytassuk utunkat, ugráljuk át a karkkal teli vermeket, míg végül megtaláljuk egy emelvényen amiért jöttünk, a Scion-t. Amikor felvesszük, hatalmas földrengés rázza meg a termet, felnyílik a rács, rohanjunk is ki innen, de óvatosan, mert a mennyezet is omladozik, és a lejtőn lefelé szaladva még egy kőgolyó is a nyomunkba ered. Szaladjunk egyenesen, kússzunk át a résen, és a kinyílt ajtón át távozva véget is ér kalandunk.

baal76

 

Videóvégigjátszás: LoreTheGamer


Az oldalon közölt képek, a szöveges tartalom, illetve minden sajátkészítésû anyag, a © TR Editor.hu tulajdonát képezi. Azokat semmilyen formában nem lehet reprodukálni, másolni, terjeszteni, csak a szerkesztõség engedélyével.