.....................................................................

TR Forge Advent Calendar 2015 - The Train To Nowhere

Készítõ: Maciej Skrzypiec (DJ Full) & Elio Qoshi (Lara 's Boyfriend)

Letölthetõ - download: Innen

Csomagold ki a maciej_skrzypiec_and_elio_the_train_to_nowhere.zip-et, másold valahova a benne levő könyvtárat, és az abban levő tomb4.exe-vel indulhat is a kaland.

Történet:

Egy gyár állomásán pár nindzsa elfoglalt egy vonatot, a szállítmányt pedig maguknak akarják.

Küldetés: Vedd át az uralmat az állomás felett, és szerezd meg magadnak a szállítmányt. Karácsony van, szükséged van az ajándékra! (Fordította: Matie)

Review:

Megint nagyot alkottak a készítők. Karácsonyra jelent meg ez a csodaszép pálya, bár azért ebben vannak ellenségek. Ninjalányok, és mézet gyűjtő bogarak. No meg pár raptor. De nem igazi ellenségek, elég a kispisztoly is ellenük, bár fegyverkavalkád van. Van shotgun, nyílpuska, UZI-k, revolver, sőt, gránátvető is. Egy vasútállomáson kalandozunk a hegyek között. Medipack nem kell, bár van benne egy bokaficamos nagy ugrás is. 20 secret van a pályán, ezek megszerzése külön feladat, még a feladatoknál is nehezebb ezeket megtalálni mindet. Humor is van a pályán bőven. Igazi nagy kaland volt ez, ne hagyja ki senki eme remekművet.

Végigjátszás: (Videovégigjátszás, a lap alján)

Secret 1. Secret 2: Secret 3: Secret 4: Secret 5: Secret 6:

Secret 7. Secret 8: Secret 9: Secret 10: Secret 11: Secret 12:

Secret 13. Secret 14: Secret 15: Secret 16: Secret 17: Secret 18:

Secret 19. Secret 20:

Mentések -- savegames (update version)

Menj jobbra, végezz a két ninjával, majd menj be balra, a szállítószalagra. Egy harmadik ninja bezárja a kapukat, de sebaj. A futószalag végén is öld le a ninját, és vedd fel amit elejt, a könyvet, a How to Train Your Dragon-t.

Tedd az állványra, és húzd meg a fali kapcsolót. Ez megfordítja a szalag mozgását. Lent a szalag végén is van egy kapcsoló, ez a szalag végét állítja le. Vedd fel a földről a lőszert, és a Shotgun-t.

Kimehetsz most már innen. Kint újabb ninját kell lemészárolni, majd ugorj fel a kapcsolóház tetejére, és ugorj a kötélre. Jól lengesd be, és a csillárra ugorva felveheted a lőszert, az 1.secret-ben.

A csillárról nekifutás+fejesugrással eljutsz a lenti vagonba, ahol a sárkány megjelent, és felvehet a ninjakardot, ami a pályán a feszítővas, vagyis a Crowbar-t.

Mássz ki a vagonból. Menj az első vagonhoz, és feszítsd ki az ajtaját. Bent hagyd a dínót, a repkedő bogarat nyírd ki, és vedd fel a földről a Duranium Plate-t.

Kint egy ninja jelenik meg. Végezz vele, és vedd fel amit elejtett, a kulcscsomót, a Keys to Manywhere-t.

Ha véletlenül a kulcscsomó beesik a kertbe, az oszlopokra felkapaszkodva bejutsz, kifelé meg egy oldalugrás kell.

Közben figyeld a síneket, oldalt az egyik oszlopon, lent a síneknél egy gombot nyomhatsz meg. Ebből több lesz majd, összesen öt, és egy secret miatt kell majd, tehát ez az 5/1.gomb.

A peronon, mindkét oldalon találsz 3-3 kis kertet. Az oszlopokon át tudsz beugrani, és oldalugrással ki. Ha mind a hatot meglátogatod, az utolsóban felveheted a jutalmadat érte, a kis tekercset, a kíváncsiság oklevelét, a  Certificate of Curiosity-t. :)

Az állomás túloldalán ki tudsz nyitni egy ajtót a kulcsoddal, ahol a karácsonyfa alatt medipackot, gránátlőszert, és fáklyacsomagot találsz. A második vagon is nyisd ki. Ott találsz lőszert, és a Grenada Gun-t.

Menj most am vonat elejéhez. A falon levő kulcslyukba tedd a kulcsodat, és kívülről kinyílik az üvegketrec ajtaja. Még ne menj be. A bejárat mellett balra, kapaszkodj fel az üvegen levő létrára. kapaszkodj le teljesen, így bejutsz a ketrec alatti résbe, ahol lőszert, és az Iránytűt találod, a 2.secret-ben.

Kifelé menet mássz most fel, az üveges szoba tetejére. Lődd szét az ablakokat, így az egyikben lőszereket, a másikban az UZI-kat találod a 3.secret-ben.

Van ott egy csövön egy tekerentyű is, ezt is meg kell forgatnod. Ez is majd egy titokhoz kell. Lesz ebből még kettő, tehát ez a 3/1-es kerék.

Most már juss be a ketrecbe, és told a ketreceket a generátor felé. Az elektromosság elszabadul, vele néhány szellem is. Megjelenik egy kis vitorlázórepülő. Menj oda, és kapaszkodj rá. Lent mindjárt menj balra, juss el a híd melletti beugróba, ahol medipackot, és lőszert vehetsz fel a 4.secret-ben.

Csússz le a sziklákon. Itt több feladat is van, épp útban esik egy fali gomb, ez a tehát ez az 5/2.gomb.

Szerezzük meg most a következő titkot. Menj a völgy túloldalára, ahol jobbra egy csövön három tekerentyűt is látsz. No ott balra juss fel a sziklákra, és juss el jobbra, a tekerentyűk mögé, lődd le a repkedő bogarat,  és lőszert, és egy újabb Shotgun-t találsz, az 5.secret-ben.

Menj vissza le a csövekhez, és forgasd meg a három kereket. Felemelkedik három kis torony. Menj mindegyikhez, mássz fel rá, és rántsd le mindhárom kapcsolót. Újabb szellemek jelennek meg, és lerobbantják a kis üvegépület tetejét. Ugorj a vízbe, a kis „ventilátor” alatt húzd meg a fogantyút, és ússz át a kinyílt ajtón. A vízzel teli teremben húzd meg mind a négy kart, majd a kékgömböset mégegyszer, és a kinyílt ajtón átúszva húzz meg még egy kart. Közben fent levegőt vehetsz, ha kissé ferdén úszol fel. A fáklya beleesett a vízbe, a középen levő kis ketrecbe.

Ússz fel kicsit annál a karnál, amit nem kellett meghúznod, vagy kétszer húztál meg. A kéknél. Ahol összeér a boltozat, ott ússz be oda, és lefelé egy nagymedipackot találsz a 6.secret-ben.

Most ússz fel a felső szintre, a csövekhez. Ahol a kis üvegbúrák vannak, mindegyiken van egy-egy biztosíték. Vedd hát fel a 4 Floodium Cell-t.

Ússz most fel, ahonnan a fáklya leesett, és jól állva a foglalatokhoz, tedd a helyükre őket. Vízzel telik fel ez a rész is. Ússz most fel, és kimászva, szétlőve az üvegeket, fáklyacsomagot, és lőszert vehetsz fel. Forgasd meg a kereket hatszor, és igyekezz bejutni a lassan bezáruló kapun. Húzz egyet az asztalon, lődd ki az asztalra állva az üveget, és egy fejesugrással bejutsz mögé, felveheted az újabb UZI-kat, a 7.secret-ben.

Irány vissza az asztalra, szintén egy fejessel, és rántsd le most a fali kart. Látod a videóban, a fáklya kikerült a csöveken keresztül a szabadba, de egy sakál les rá. Az asztalról most juss el a fali karral szemben kinyílt ajtó mögé, majd a túloldalon nekifutásból ugorj jobbra, a csillárra, ahol lőszert vehetsz fel a 8.secret-ben.

Még fentről lődd le a ninját, és vedd fel a kismedipackot. Ugorj a vízbe, és ússz vissza, ki a szabadba. Lődd le a két dínót, és keresd meg az egyiknek a szívét, a Heart of Now-ot.

Keresd meg az átjárót, ahol most kialudt a tűz. A fali karral nyisd ki az ajtót. Amikor a mézbe lépsz, a hátad mögött bezárja az ajtót egy ninja. Ha az üvegablakhoz lépsz, egy másik észrevesz, és egy oldalajtót kinyitva ellened jön. Végezz vele, és menj be ahonnan jött, a vezérlőterembe. Vedd fel az asztalról a medipackot, és tedd a zsebedben levő, korong alakú üzemanyagcellát a gépbe, középen. Told meg a kart, ezzel beindítod a gépezetet. Menj ki a terembe, be a szemközti kinyílt ajtón, és forgasd meg a kereket. Vedd fel a szellőzőről a Teleport Plug-ot.

Kint a megszilárdult méz közepén, leguggolva felveheted a Charger of Here-t.

Az oszlopon, a létrán mássz fel, és vedd fel a Fresh Honey Bit-et.

Rögtön ugorj hátra, mert beszakad a tető, és végezz a bogárral is. Felugorva kapd el a létra felöli kapaszkodót a kéményben, mássz fel, mássz át a jobb oldalára, és egész fentről egy hátraugrással kint leszel a szabadban a sziklák tetején. Menj a szellőző cső felé, ahol észreveszed a lopós sakált, és egy fali beugróban megtalálod az 5/3.gombot. Ha kicsit továbbmész, bekúszva egy résbe, fáklyacsomagot vehetsz fel a 9.secret-ben.

Nyisd ki a kis épület ajtaját, és a feszítővassal húzd meg bent a kapcsolót. A sziklák túloldalán felemelkedett egy állvány. A kilátóba, a távcsőhöz is felkapaszkodhatsz, egészen a baloldalon, és felveheted a távcsövet, de a nagy távcsőről is vedd le a másikat, mert az a titok, a Laser Sight, a 10.secret-ben.

Most sajna le kell menned újra a völgybe, egészen le, ahova a gömbök lezuhantak. No mert ott van egy kulcs a Key of Fulium, a 11.secret-ben.

Ismét nyisd ki az ajtót a kialudt tűznél, és ismét juss fel a magasba, a sziklákra. Menj most a felemelkedett állványra, onnan ugrás a szemközti szellőzőre, onnan is tovább, majd mássz fel a tónál a toronyba, és vedd fel az újabb energiacella másik darabját, a  Slightly Burut One-t.

Ne felejts el átbújni a szellőzőcsövön, és meghúzni a fali kart. Ez húzza vissza az üvegházban a generátorokat. ha megvan, kinyithatod a dupla ajtót, és visszaértél az állomásra. Vedd le a mozgatható ládáról a lőszert. No most mozgatható. :)

Ha itt mentesz, majd visszatöltöd, előfordul sajnos, hogy nem tudod mozgatni. No de ez csak egy titokhoz kell.

Húzd, told a ládát az első oszlophoz, ráállva kapaszkodj fel a csillárra, majd onnan nekifutásból ugorj a vonatra. A legeslegutolsó pillanatban ugorj, és a vonat legelejére. Ne engedd el az ugrást, akkor sikerülni fog. No ha megvan, vedd le a kéményről a medipackot, majd egy kismedipackot, és a vonat tetejéről a Revolver-t, a 12.secret-ben.

Menj vissza a vonat legelejére, és ismét egy nagyon pontos nekifutásos ugrással ugorj a másik csillárra, ahol lőszert vehetsz fel. De ez nem titok. :)

Irány az üvegházba. Tedd a kulcsot a foglalatába, és lépj bele a teleportba. Felkerültél az állomás tetejére. Menj a legmagasabb hídra, és vedd fel a lőszereket, és a Nyílpuskát, a 13.secret-ben.

Menj le ott a másik oldalon, és a szürke darázsfészekben nyírd ki a bogarakat. Bár nem bántanak. Kapaszkodj fel a fekete falra, csimpizz, kicsit balra, és hátraugorva a fészekben megtalálod a Honey is the Key-t, a 14.secret-ben.

Menj most azon az oldalon a másik irányba, De figyelj. Jobbra a torony aljában egy újabb gombot nyomhatsz meg, az az 5/4.gombot.

Húzd meg a fali kart, így feljutsz ismét a magasba. Ha a baloldali magas hídon mész át, három varjú fog rád törni. Végezz velük, majd a túloldalon keresd meg a létrát, és mássz le rajta. Visszaértél a pálya elejére. Most nincs más dolgod, mint kinyírni a ninját, és a sárkányrepülővel lecsúszni egy lebegő szigetre. Ott keresd meg, és tekerd meg, a csöveken a kereket, és ez a 3/2-es kerék.

Na most van egy nehezebb feladat. A kis sziget jobb oldaláról kell nekifutásból átugrani a szemközti, pár emelettel alantabb levő kis párkányra. A kép segít. Itt is asz utolsó pillanatban kell elugorni, és kapaszkodás nélkül kell megoldani a feladatot. Kis bokaficam lesz, de más semmi. :) Juss át a sziklák túloldalára, és egy újabb Revolver-t vehetsz fel a 15.secret-ben.

Irány vissza a sziklákra, és most nekifutásból ugorj tovább, majd balra a másik kis szigetre, ahol megtekerheted a következő tekerentyüt a 3/3-es kereket.

Fel is veheted a kis emelvényről a titkos újabb kulcsot a Key of Elium-ot. a 16.secret-ben.

Ugrás vissza a sziklákra, és most juss le a baloldali részre. Én visszamentem ahol a revolvert találtam, és háttal átugorva a sziklákat a ferde részre estem, így jutottam le sérülés nélkül. Lent indulj el balra, az épület felé. Látod, a piszok tolvaj sakál elejti a fáklyát. Mielőtt felvennéd, találsz egy csövet. Azon nyomd meg a gombot, ez az 5/5.gomb.

Meg is jeleni egy kapcsoló, fent az állomás tetején. No ez majd később. Vedd fel a Fáklyá-t.

Megjelenik egy ninja az egyik csilláron. Lődd le, majd a fáklyával, nekifutásból juss el a csillárra. Juss el a következőre, majd a harmadikról az ablakba ugorj. Bent a szobában a másik ablakban vedd fel a sárga kulcsot, a Feeling Yellow Already-t.

Menj át a külső terembe, és nyisd ki vele az ajtót. Illeszd össze az üzemanyagdiszk két darabját, és tedd a falon levő foglalatba. Told meg mindhárom kart, és vedd fel az asztalról az újabb könyvet, a How to Dragon Your Train-t.

Menj a mozdonyra. Illeszd össze a szívet a kis üvegdobozzal, és tedd a rúdra. Kinyílt a mozdony alja. Menj a mozdony elé, dobd alá a fáklyát. Kússz be, és ugorj fel a tűztérbe. tedd a könyvet a kis emelvényre, és megjelenik a sárkány, és begyújt a mozdonyba. :) Fogd a fáklyát, és gyújtsd meg a tűznél. Menj a vonat végébe, és gyújtsd meg a kis farakást. Juss fel a vagon tetejére, és ahova leestél fentről, ahol a ninja kardot találtad, öld meg a sok kígyót, és beugorva a véres vízbe vedd fel a piros kulcsot, a Key of Nadium-ot, ez a 17.secret.

Most már fogd az égő fáklyát, és menj vele a teleportba, és újra felkerülsz az állomás tetejére. Menj arra a területre, ahol a kapcsoló megjelent, és told meg. örömtáncot jár három ninja. Vedd fel a nagymedipackot, a 18.secret-ben.

Menj most az égő fáklyával a létrához. Le kell juttatni a fáklyát a lépcső aljába. Legjobb, ha a létra széléhez állsz, és előrántod a pisztolyokat. Így nem eldobja a fáklyát, hanem elejti. No de legjobb, ha előtte mentesz egyet. :) Ha sikerült, mássz le a létrán, végezz a ninjafőnökasszonnyal, (csak a melléén sérül, mint a páncélos lovagok) és keresd meg a zárt ajtót. Nyisd ki, és belépve a nagy sötét, fekete semmibe, megtaláltad a 19.secret-et.

Menj a szállítószalagon levő kis fakupachoz. Úgy állj hozzá, hogy egészen a sarkára állj. Ha így gyújtod meg, nem égsz meg, miközben leesel az alattad levő terembe. Van nálad három színes kulcs. No illeszd őket a foglalatukba, és a lement állvány alatt mit is vehetsz fel? Hát persze hogy munkaeszközöket. Csákányt, lapátot, vagyis a The Curse os Teeth-et, a 20.secret-ben.

Rántsd fel a csapóajtót, és mássz le a létrán. A karácsonyfa tetejéről felveheted a fogaskereket, a Missing Cog-ot.

Menj a mozdonyhoz, és tedd a helyére, és elvonatozhatsz végre erről a csodaszép pályáról. :)

OBig

Videóvégigjátszás: Készítette: Duduska

 

 

 

 


Az oldalon közölt képek, a szöveges tartalom, illetve minden sajátkészítésû anyag, a © TR Editor.hu tulajdonát képezi. Azokat semmilyen formában nem lehet reprodukálni, másolni, terjeszteni, csak a szerkesztõség engedélyével.