.....................................................................

The Castle of the Holy Treasure

Készítõ: Mr XY (Kevin Luschert)

Letölthetõ - download: Innen

Csomagold ki a kevin_luschert_the_castle_of_the_holy_treasure.zip-et, másold egy könyvtárba a benne levő fájlokat, és a tomb4.exe-vel indulhat is a kaland.

Történet:

Lara tudomást szerez egy értékes és szent kincsről, melyet egy kastélyban őriznek Angliában. Természetesen a mi Laránk útnak indul, hogy megszerezze, azonban a kincset jól elrejtették, és a hozzá vezető út tele van veszélyes csapdákkal és ellenségekkel. Vajon megtalálja Lara a kincset? (Fordította:Matie)

Review:

Fantasztikus pálya. Egy hatalmas kastélyban bolyongunk, célunk megtalálni az elrejtett kincset. Túl nehéz feladat nincs, leszámítva néhány szobortologatást, tűzszellemek elől való menekülést. A Fáklyát is többször kell használnunk. Fegyverből a Shotgun-t és az Uzi-t találjuk meg, viszont lőszerből nagyon keveset találunk, spórolnunk kell nagyon. Ellenfeleink kutyák (ezek a legutálatosabbak, gyorsak és nagyot sebeznek), a mellükön sérülő gladiátorok, néhány pók és denevér, tűzszellemek, csontvázak, és a végén a főellenség, egy lebegő csontváz, aki elől menekülnünk kell, nincs mese. Medipack nem szükséges, kis szerencsével és ügyességgel akár egy karcolás nélkül is megúszhatjuk a kalandot. 2 secret-et találunk, 2 Golden Rose-t, a másodikat elég jól elrejtette a készítő. Mindenkinek ajánlom ezt a remek pályát!

Végigjátszás:

Secret 1: Secret 2: Statisztika : Mentések -- Savegames

Rögtön jobbra az oszlopon egy kart találunk, ezt rántsuk is le. Kinyílt a kék ajtó, menjünk is be, majd a folyosó végén lökjük be az ajtót. A teremben lőjük le a pókokat, a kandallóban jelenleg tűz ég, mögötte egy kapcsoló, ez majd később. Jobbra nyissuk ki a kis ajtót.

Jobbra fordulva, a lépcső előtt újabb ajtó, ezt kinyitva egy kis kertbe érünk, a fa mögött rejtőzik a Shotgun.

Vissza a folyosóra, a lépcsőn még ne menjünk fel, az ellenkező irányban találunk egy újabb ajtót. Itt azt javaslom, mentsünk egyet. Nyissunk be a kis könyvtárba, perdüljünk meg, és sprinteljünk az előbb látott lépcsőig. A két kutya idáig nem követ minket, végezzük is ki őket a pisztolyunkkal, ugyanis nagyon kevés lőszerünk van a Shotgun-hoz, spóroljunk vele. Vissza a könyvtárba, ahol uzi ammo-t gyűjthetünk be. Most már felmehetünk a lépcsőn.

Öljük meg a gladiátort, csak a mellén sérül, és vegyük fel a hagyatékát, egy small medipack-ot. A folyosó végén egy kis szekrénykén flares vár. Nyissunk be az újabb ajtón. Az előbbi kandallós terem felett vagyunk.

Balra haladjunk, a kis falikútból uzi ammo-t zsákmányolhatunk. Találunk a falban egy világosabb színű tömböt, ezt toljuk be teljesen, és a megnyílt járatban egy kapcsolót találunk. Hozzuk működésbe, és lent, kialszik a kandallóban a tűz. Menjünk is oda, és húzzuk ott is meg a kart. Most az erkély másik oldalán nyílt ki egy ajtó.

Menjünk vissza a lépcsőn, az erkélyen óvatosan jobbra tartva, Shotgun a kézben, és végezzük ki a kutyát. 2 lőszer kell neki sajnos. Most már bemehetünk a nyílt ajtón.

A folyosón a vázákban semmi sincs, csak néhány pók, egy újabb gladiátor legyőzése után pedig egy zárt ajtót találunk. Ide bizony pajszer kell! Az ablaknyíláson lemászhatunk egy újabb kis kertbe, viszont itt 2 csontváz is zaklat. Hanyagoljuk őket, a medence bal oldalán, a fa mögött azért gyűjtsük be az uzi ammo-t. Ugorjunk a vízbe.

A járaton átúszva még ne másszunk ki a vízből, hanem jobbra tartva, egy kis nyílást találunk a vízben, ezen beúszva miénk végre a Crowbar. Ki a vízből, és jobbra, hátul egy oszlopon kart találunk, amit rántsunk is le. Újabb ajtó nyílt ki.

Vissza a vízbe, ússzunk át a járaton, a medencéből kimászva, a csontvázakat elkerülve balra felmászhatunk egy oszlopra, és visszajutottunk a folyosóra. Itt feszítsük ki az ajtót.

Bent lőjük le a denevért. Láthatunk 3 kapcsolót, sorrendben húzzuk meg a bal oldalit, a jobb oldalit, végül a középsőt. Alattunk szabaddá vált az út, és lemászva felvehetjük a Blue Gem-et. Igen ám, de egy tűzszellem jelenik meg. Gyorsan távozzunk innen, leugorva a kis kertbe, vissza a medencébe,itt kiolthatjuk tüzes vágyait. Most már visszamehetünk a pálya legelejére.

Menjünk fel a lépcsőn, itt láthatjuk a Gem-ek foglalatait, a vázákban semmi nincsen, viszont a bal oldali foglalat melletti oszlopon egy kart ránthatunk le. Kinyílt a másik ajtó is lent.

A következő ajtót kinyitva egy óriási terembe érünk. Itt, a bejátszás után érdemes menteni egyet. Sprinteljünk szembe, a terem másik végébe, és a magasabb részre felmászva lelőhetjük a ránk rontó kutyát, a gladiátor már gyerekjáték. A bejáratnak háttal állva a jobb oldali könyvespolcok között találunk egy lerántható kart, és egy zárt ajtót is. A kart aktiválva kinyílik az ajtó, menjünk be, balra lőjük szét a vázát, jobbra pedig egy mozgatható szobrot találunk, ezt fel kell juttattnunk a legfelső szintre. Húzzuk ki a terembe, és toljuk rá a színes padlólapra, melyen egy Ankh jelet látunk. A másik oldali szekrénysorok között, a sötét részen egy kart találunk, ezt húzzuk meg, és fel is emeltük egy szinttel a szobrot. Menjünk fel a lépcsőn.

A kis szekrénykéről vegyük fel a shotgun normal ammo-t, a szobrot pedig toljuk/húzzuk rá a másik színes padlólapra. Menjünk le a földszintre, és újra használjuk a kapcsolót, ezzel ismét emeltünk szobrunkon. Menjünk vissza az első emeletre, középen másszunk fel a létrán, és ugorjunk hátra a következő szintre.

Itt szintén mozgassuk a szobrot a másik padlólapra, a túloldalon pedig a padlókapcsoló segítségével emeljünk rajta. Másszunk fel a létrán, a következő emeletre.

Itt egy csontváz fog zaklatni, lőjük a mélybe a Shotgun-nal, vagy kerüljük el. Én az előbbit javaslom. Jobbra large medipack-ot találunk, középen, a peremre kiállva, felugorva, megkapaszkodva a felettünk lévő platformra, felmászhatunk. Lőjük le a denevéreket, a túloldalon essünk le, és a szobrot toljuk teljesen az oszlop mellé. Másszunk vissza legfelülre, és a kapcsolót használva végre feljuttattuk szobrunkat, a piros körre tolva pedig kinyílik a nagy piros ajtó alattunk. Távozzunk is.

Az új teremben még lesz dolgunk bőven, de először is szerezzük meg az első secret-et. Szemben, a terem túloldalán a nagy ajtótól balra egy kis beugrót találunk, lőjük szét a vázát, és vegyük fel a Golden Rose-t. Ez az 1.secret. A nagy ajtótól jobbra, az oszlopon egy kart találunk a magasban, rántsuk le, majd menjünk tovább a kinyílt ajtón keresztül.

A rámpán felfelé haladva újabb zárt ajtót találunk, menjünk még fentebb, és oldalt szétlőhető vázákat találunk. Romboljuk szét mindet, hisz az egyik alatt shotgun normal ammo rejtőzik. Haladjunk tovább, az üvegpadlós folyosón menjünk hátra, lőjük le a pókot, hogy később ne zavarjon. Fali fáklyákat látunk, ezeket kellene meggyújtanunk. Nyissunk be a narancssárga ajtón, vegyük fel a flares-t, ugorjunk a vízbe és ússzunk át a vízi járatokon.

A vízből kimászva rögtön egy kutya és egy gladiátor támad ránk, végezzünk velük. Balra, a sötét sarokban egy kúszórést fedezhetünk fel, itt felvehetjük a kulcsot, a Key-t. A színes üvegablak előtt felugorhatunk egy szinttel feljebb, ahol használhatjuk is kulcsunkat. Itt nincs több dolgunk, ússzunk vissza az előző helyszínre, és szemben menjünk be a kinyílt ajtón. A kapcsolót használva egy tömböt emelünk fel a több szintes teremben. Mielőtt távoznánk, vegyünk fel egy Fáklyát a kupacból.Le a rámpákon, vissza a nagyterembe, itt a kiemelt tömb segítségével jussunk fel a felső szintre, és a fali égőnél gyújtsuk meg Fáklyánkat. Vissza az üvegpadlós folyosóra, ahol mind a 4 fali égőt lobbantsuk lángra. Kinyíltak a rácsok az alattunk lévő teremben. Fáklyánkkal a kezünkben menjünk is le oda, dobjuk el valahol, de olyan helyre, ahol később még megtaláljuk, szükségünk lesz még rá.

Menjünk be jobbra az első ajtón, itt az Uzi és egy tekercs, a Scroll vár minket. Olvassuk is el, hisz fontos információkat tartalmaz: „Helyezd a 3 szobrot a megfelelő helyre, és közelebb kerülsz célodhoz. Kék:5/1, Zöld:2/6, Piros:8/4” Ez vajon mit jelenthet?

A teremben találunk egy padlólapot, melyen egy feliratot találunk: 1/1. Legyen ez a kiindulási pontunk. Ha megfigyeljük a teremben a padlólapokat, egy 7X8-as négyzetet látunk. A kiinduló ponttól nézve, jobbra 8 négyzet, előre 7. Az első számjegy mindig a jobbra viszonyított szám, a második pedig a szemközti. Húzzuk a szobrokat most már a megfelelő helyükre, a kéket jobbra 5, előre 1, stb. Ha szobrunk a helyére került, egy bejátszást látunk a most még zárt ajtóról a rámpánál, innen tudjuk, hogy jól csináljuk. Ha mindegyik szobor a helyére került, kinyílik az az ajtó is (A kép segíthet). Vegyük fel a Fáklyánkat, és lépjünk is be rajta végre.

Balra, az oszlopon gyújtsuk meg a fali fáklyát, az oszlop túloldalán felemelkedik egy tömb. Dobjuk el a Fáklyát, de vigyázva, még kelleni fog. Jussunk fel a tömb segítségével, és fent miénk a Red Gem, valamint a narancssárga vázát szétlőve egy small medipack is. Fáklyánkkal a kézben távozzunk is innen, le a rámpán, át a szobros termen. A több szintes teremben jussunk le legalulra, távozzunk, egészen a pálya legelejére. A szemközti nagy ajtón át térjünk vissza a kandallóhoz, ahol kioltottuk régebben a tüzet, és a két oldalán gyújtsuk meg a falon az égőket. Kinyílt felettünk a secret ajtaja. Dobjuk el a Fáklyát, nem kell már, menjünk fel a karzatra, és balra a kinyílt ajtó mögött miénk az újabb Golden Rose, a 2.secret. Menjünk vissza a pálya legelejére.

Menjünk fel a lépcsőkön, a két Gem-et tegyük a foglalatukba, és lent kinyílt az utolsó ajtó is. Menjünk is ki a külső kertbe.

Szemben egy zárt részen láthatjuk a jeep-et, ez lesz majd a pálya vége. Haladjunk jobbra, óvatosan, mert egy kutya támad nekünk. A medencéhez érve forduljunk meg, mert egy újabb dög jelenik meg mögöttünk, nyírjuk ki. A kapcsolót meghúzva a vízben egy ajtó nyílik ki, ússzunk be rajta, ahol a vízi kart használva a kertben, az egyik sarokban, a fa mögött, egy rácsot nyitunk fel. Lépjünk is be ide.

Jobbra egy mozgatható szobrot látunk, viszont tűzfújók nehezítik dolgunkat. Jól időzítve menjünk át a szoborhoz, azt toljuk rá a tűzre, majd átugorva húzzunk rajta egyet, amikor a tűz kialudt. Ezzel a módszerrel jutassuk el a tűzfújókon át a szobrot a piros körhöz, amire rátolva leereszkedik egy tömb mellettünk. Itt belépve egy zárt ajtót találunk, ehhez kell egy kulcs.A következő teremben egy lerántható kart találunk, balra, az oszlopon. Ezt aktiválva eljutunk a kulcshoz, a Key-hez. Mielőtt felvesszük, mentsünk egyet. Egy tűzszellem jelenik meg, rohanjunk vissza, át a tűzfújókon ki a kertbe, a medencébe ugorva megszabadulhatunk tőle. Térjünk vissza most már a nemrég látott ajtóhoz, ahol nyissunk be a kulcsunkat használva. Használjuk a padlón a kapcsolót, és látjuk, hogy azon a helyen, ahol a színes szobrokat tologattuk, kinyílt egy csapóajtó.

Térjünk vissza a kastélyba, jobbra a nagy ajtón át jussunk be a nagyterembe, jussunk fel felülre, és a szobros teremben ugorjunk a vízbe. Kimászva végre miénk a kincs, a Holy Treasure. Használjuk a padlókapcsolót, és látjuk, hogy a kertben kinyílt egy ajtó, amely mögött a jeep-ünk vár.

A vízben ússzunk vissza a terembe, kimászva viszont egy lebegő csontváz fog zaklatni, gyorsan meneküljünk előle, be a nagyterembe, lejutva a földszintre, és végül, ki a kertbe. Szemben megtaláljuk a jeep-et, mely egyben ennek a kitűnő pályának a végét is jelenti.

baal76

Videóvégigjátszás: Giusy D.

 

 

 

 


Az oldalon közölt képek, a szöveges tartalom, illetve minden sajátkészítésû anyag, a © TR Editor.hu tulajdonát képezi. Azokat semmilyen formában nem lehet reprodukálni, másolni, terjeszteni, csak a szerkesztõség engedélyével.