.....................................................................

TR: Temple of the Moon

Készítõ: Mathew Hart (mathew9r)

Letölthetõ - download: Innen

Csomagold ki a mathew_hart_tr_temple_of_the_moon.zip-et, a benne levő könyvtárat másold valahova, és a benne levő Tomb4.exe-vel indíthatod is a kalandot.

Történet:

Egy nagyszerű kaland után hazaérvén, Lara leül az asztalához, hogy elolvassa a leveleket, amiket távollétében kapott az utóbbi pár hét során.
Az említett levelek között egy különös csomag volt, mely egy régi bányász naplóját tartalmazta, aki valahol Norvégia északi részén dolgozott. A naplóhoz egy üzenet is társult: „Remélem, érdekesnek találod majd az olvasmányt, Miss Croft, egy régi faluban találtam a Norvégiai kiruccanásom során.” - azonban, sajnálatos módon, nevet nem csatoltak a levélhez.
Lara első gondolata az volt, hogy kilátástalan lenne a keresés, de néhány naplóbejegyzést elolvasván észrevett valamit egy különös templombejárattal kapcsolatban, amire egy új alagút kiásása során bukkantak rá a bánya mélyén.
A probléma az, hogy ezek a bányászok nem sokkal azután, hogy felfedezték, paranormális jelenségeket tapasztaltak a templom bejáratának környékén… Mintha megátkozták volna a helyet, vagy valamiféle különös túlvilági aurája lenne.
Pár nappal azután, hogy a munkálatokat beszüntették abban a részlegben, a bányászokat szép lassan egytől-egyig meggyilkolták, a halálozások okát pedig semmire nem tudták visszavezetni. Nem sokkal később a bányát bezárták, és mindenki elhagyta a területet… ennek ellenére az öldöklés sosem állt meg.
Úgy néz ki, hogy csak akkor történtek gyilkosságok, amikor a Hold a Sarkcsillag közelében volt látható az égen. Sajnos, az utolsó naplóbejegyzés alapján a bányász is a többiek sorsára jutott, de úgy tűnik, valami megszállta, valami, ami belülről őrölte fel.
Lara természetesen el akart menni, hogy körülnézzen, úgyhogy ismét összecsomagolt, és elindult Norvégiába, ami az év ezen időszakában már az éjszakai ciklusba lépett.
Elindult a helyszínre, ahol a helyiek szerint a bánya állt. Néhány órányi keresgélés után a fák és bokrok között rátalált egy barlangnak tűnő kis bejáratra. Miután belépett, síneket és egy csillét talált.
Tudta, hogy jó helyen jár… a hely csendes volt… túl csendes… és nincs visszaút… nem volt más választása, csak hogy elinduljon a bányába…
És történetünk itt kezdetét veszi… (Fordította: Matie)

Vélemény:

Remek kaland volt ez a három pályából álló kaland. Az első pályán egy elhagyott bányában, a másodikban egy templomban, a harmadikban egy lebegő szigeten kalandozunk. 12 secretet is begyűjthetünk, ám figyelni kell, nem mindig az a secret, ami annak látszik. Még ha csilingel is, a statisztika nem számolja. :) Ellenségek denevérek, farkasok, majd kajla mutánsok, és a végén pár félisten, és Seth maga is, de ő most bizony sérülékeny. Medipack így sem kell a pályán, pedig kapunk rengeteget. Fegyver is van bőven. Arra azonban vigyázzunk, ha nem feltétlenül kell, ne használjunk robbanó lőszert, néha hibát okozhat, nem nyílik ki egy ajtó, vagy a végén nem működik a teleport. Ne hagyja ki senki ezt a jó kis kalandot.

Végigjátszás:

Csak azokat a secreteket írtam le, amiket számolt is a statisztika, pedig többnél csilingelt.

1.Abandoned Mines

Secret 1: Secret 2: Secret 3: Secret 4:

Secret 5: Secret 6: Memntések -- Savegames

Vedd fel a fáklyacsomagot, kússz át a résen, és kismedipackot, és egy újabb fáklyacsomagot találsz az 1. secret-ben.

Menj tovább, lődd le a denevéreket, és egyenesen átmenve újabb fáklyacsomagot vehetsz fel. Menj most a szakadékhoz, ugorj át a túloldalra, végezz a denevérrel, és húzd meg a fali kapcsolót. Juss vissza a másik oldalra, hidd el, lent nincs semmi a jeges vízben. A csillénél menj jobbra, ott nyitottad ki az ajtót. Mielőtt belépnél a szobába, lődd le a farkast. Bent vedd fel a fáklyacsomagot, mássz le a létrán, és lent is vedd fel a másik fáklyacsomagot. Mássz le a következő létrán is. A hideg víz szélén vedd fel a nagymedipackot, és gyorsan ússz át rajta.

Forgasd meg veled szemben a kereket, és kinyílik az egyik ajtó balra. Menj be, balra tartva lődd le a denevért, és forgasd meg a második kereket. Vele szemben vedd fel a kismedipackot. Továbbra is balra tarts, és egy helyen le tudsz menni az alsó szintre, ahol bokáig érő víz van. Ott is balra tarts, lődd le a farkas, majd vedd fel a fáklyacsomagot, egy másik helyen pedig a lőszert, és a kismedipackot. Továbbmenve megtalálod a harmadik kereket. Forgasd meg, és mögötted kinyílik a rács. Most vigyázz, ments egyet, mert jéghideg a víz, megfagyhatsz. Ússz át a járaton, és egy kis szobában mászol ki a vízből. Lődd le a farkast, és vedd fel a sarokban a lőszereket. Forgasd meg a negyedik kereket, ez egy ajtót nyit ki az elsőnél, a tűz mellett. Ússz hát vissza, megint balra tartva vedd fel a fáklyacsomagot, juss fel a felső szintre, és menj vissza a kinyílt ajtóhoz. Visszafelé is balra tarts, így találsz útközben lőszert, kismedipackot, nagymedipackot. Lődd le a farkast, bemenve a kinyitott ajtón, vedd fel a kismedipackot, és a Mine Key-t.

Kint a kis medence túloldalán most nyitva van az ajtó. Juss be abba a szobába, öld le a farkast, forgasd meg a kereket, ez egy másik secret ajtaját nyitja kis, és vedd fel a lőszereket, kismedipackot, és a nagymedipackot, a 2. secret-ben.

Ússz vissza a hideg vízben, mássz fel az első létrán, és a kulcsoddal nyisd ki valamelyik ajtót. Én jobbra mentem először. Öld le a farkast a szobában, vedd fel az újabb Mine Key-t.

Öt kapcsolót találsz ott. Akár meghúzhatod mind az ötöt is, ami nem kell, úgyis visszaáll az eredeti állásába. De amúgy balról az első, negyedik, és ötödiket kell meghúzni, és a kinyílt ajtó mögött egy biztosítékot találsz, a Fuse-t.

Menj és nyisd ki a másik ajtót is. Persze ott is egy farkas vár, de jobbra, a beugróban, a cső alatt, leguggolva felveheted a Shotgun-t.

Bent a szobában tiéd a nagymedipack, egy újabb Mine Key. ami majd jó lesz a gránátvető megszerzésében. Tedd a biztosítékot a helyére, és a kinyílt ajtó mögött húzd meg a kapcsolót. Beindítottad a gépet. Irány vissza az elágazáshoz, és mássz fel most a létrán a felső szobába. Ugorj át az irattartó szekrényekhez, ott kapaszkodj le, és kapd el alattad a kúszórést. Átkúszva eljutsz a kerítés mögé, ahol felveheted az UZI-t a 3. secret-ben.

Juss most már fel teljesen a létrán a felső szobába, és menj át az újabb nyitott ajtón. Öld le a két farkast, vedd fel a nagymedipackot, a Revolvert, a 4. secret-ben.

Menj vissza a pálya elejére, ismét ugord át a szakadékot, és mássz le a magas létrán, teljesen az aljára. Menj tovább a bányában. Lődd le a denevéreket, menj jobbra. Át tudsz menni a kerítésen. Menj végig a járatban, és vedd fel a nagy harang körül a nagymedipackot, a kismedipackot, a lőszereket, és a Gránátvetőt veheted fel az 5. secret-ben.

Hátul le tudsz mászni egy létrán, majd felmászhatsz a búra belsejébe, és egy tojást vehetsz fel, a Gargoyle Egg-t.

Kifelé menet találkozol a kardos őrrel, végezned kell vele. Menj vissza a bányába, és menj tovább lefelé, majd leérve az aknáig, lődd le a farkast. Vedd fel a nagymedipackot, jobbra menve a gránátlőszert, majd a túloldalon fáklyacsomagot találsz, és shotgunlőszert. Közben irtsd a denevéreket. A másik irányba kapaszkodj le az alattad levő bányarészbe. Figyelj, amikor végigmész a havas folyosón, mert egy helyen felkapaszkodva nagymedipackot, és gránátlőszereket találsz a 6. secret-ben.

Menj át a hídon, menj a TNT-s láda mögé, lődd le a denevéreket, és vedd fel a Gate Key-t.

Menj vissza az elágazáshoz, ott jobbra, és nyisd ki az ajtót a kulcsoddal. Lődd le a denevéreket, és tolj a ládán egyet, és beértél egy kis szobába. Húzz egyet a baloldali ládán, és vedd fel a fáklyacsomagot. Szemben tolj a ládán kettőt, majd a jobb oldalin húzz egyet. Nyisd ki balra az ajtót a kulcsoddal, (Mine Key) és bent felveheted az újabb Gránátvetőt.

Menj vissza a kis szobába, és told a jobb oldali ládát be teljesen. Told be a jobb oldalit, és húzd meg balra a beugróban a kapcsolót. Vigyázz, egy farkas is ólálkodik arrafelé. No hát tologasd csak a ládákat, még kettő kis szobát fedezhetsz fel. Az egyikben shotgunlőszereket, a másikban UZI lőszert, és a Detonátor Key-t találod.

Puskát elő, és várd meg, amíg odaér a farkas, és végezz vele. Menj most egészen vissza a TNT-s láda felé. Menj előtte be jobbra a járatba, ott nyitottad ki az ajtót. A folyosón jobbra nyitottad ki nemrég a titkos helyen levő kerékkel a rácsot, így lőszereket, és a Nyílpuskát veheted fel.

Továbbmenve a kis szobában lődd le a farkasokat, és használd a detonátorkulcsot a falon. Robbanás rázza meg a bányát. Menj ki, menj ahol láttad a TNTT-t, és egy újabb bányarészbe értél. Ugorj át a túloldalra, és kússz be szembe a résen. Ereszkedj le az alattad levő kis járatba, ahol shotgunlőszert, kismedipackot, és nyílpuskalőszert találsz.

Menj vissza, és menj tovább a tárnában. Lecsúszás után ugord át a lávát, lődd le a denevéreket, vedd fel a kismedipackot, majd juss át a következő láván a platformokon. A másodikon kismedipackot vehetsz fel. Továbbmenve ugorj át a hídra, és jobbra menj fel a síneken. Rohanj az épületben levő fali kapcsolóig, húzd meg, és rohanj be a kinyitott kapun, mert egy szellem üldöz. Fuss a rács felé, és a következő pályára értél.

 

2. Temple of the Moon

Secret 7: Secret 8. Secret 9: Secret 10: Mentések -- Savegames

Csússz le, és gyorsan ugorj a vízbe a szellem elől és leúszva az alsó szintre egy nagy medipackkal leszel gazdagabb.. Mássz ki a partra, és végezz a böszme szörnyikével. Menj be ahonnan jött. a kinyitott rácson, menj le a lépcsőkön,.és a teremben ugorj fel a nagymedipackhoz. Ha középre állsz, nem sérülsz. Elő a kispisztolyokat, és végezz a szép sorban megjelenő szörnyikékkel.

Robbanó lőszert ne használj, mert előfordulhat, hogy a harmadik rács nem nyílik ki.

Menj be a kuckóikba. Az egyikben revolverlőszert, a másikban shotgunlőszert, a harmadikban kismedipackot találsz. Ott a fali kart is húzd meg, ez kinyit egy másik kaput a főteremben. Menj oda, és jön a következő feladat.

Csússz le balra a lejtőn, majd indulj el a kis labirintusban jobbra. Mindig jobbra tartva először shotgunlőszert, majd revolverlőszert vehetsz fel, közben denevérek csipkelődnek veled. Elérsz egy zárt ajtóhoz, ide kell egy kulcs. Továbbra is jobbra tarts, és fáklyacsomagot találsz, majd meghúzva a fali kart, kinyitod a következő rácsot. Ismét csak jobbra tartva visszaérsz a kezdetekhez, és továbbmenve megtalálod a Temple Key-t.

Menj vissza a zárt rácshoz, és nyisd ki a kulcsoddal. Visszaértél a főterembe. Menj át a kinyitott újabb rácsos kapun.

Egy lávás terembe értél. Indulj el jobbra a platformokon, a másodiknál ugord át jobbra a kis tüzet, majd a kis folyosó végén lemászva a létrán lőszert, a Grenada Gun-t találod a 7. secret-ben.

Irány vissza a lávás terem, most a másik irányba indulj el, juss át a túloldalra, mássz fel a létrán, és fent átugorva vedd fel a fáklyacsomagot, és húzd meg a fali kart. Irány vissza, le a lávához, kialudt egy platformon a tűz, így már meghúzhatod ott a fali kart. Megint mássz fel a magasba, most ott aludt ki az átjárónál a tűz. Lődd le a szörnyit, és mássz át a túloldalra. Mássz le, majd a nyitott kapu után, lelőve a denevéreket, egy újabb nagyterembe érkeztél. Lődd le a szörnyikét, legjobb, ha az egyik vízesés mögé bemászva, felmászol a létrán, és fentről lelövöd. Shotgunlőszereket, nagymedipackot, és egy újabb UZI-t is találsz ott, a 8. secret-ben.

Ugorj a vízbe, ússz le az oszlopok mellett levő lyukon át. Ne foglalkozz most medipackokkal, semmivel, majd később. Jobbra tartva meghúzhatsz egy vízi kart. Ez kicsit lelassítja a mögötted forgó propellereket. Ússz át rajtuk a jobb oldali járatba, Ott is húzd meg a kart, majd irány a másik oldal, és végre kimászhatsz a vízből. Húzd meg a fali kart, majd visszafelé úszva most már vedd fel a gránátlőszert, és a kismedipackot. Visszaérve a nagyterembe végezz az újabb kajla szörnnyel, és menj át a kinyitott kapun. Egy sötét terembe értél. Gyújts fáklyát, és járd be. Vedd fel a fáklyacsomagot, a nagymedipackot, a gránátlőszert, és a medipackot. Ugorj a vízbe, ússz végig a járaton. Ott is találsz a beugrókban medipackot, és nyilakat. Kimászva nyomd meg mind az öt fali gombot, és lemászva a megnyílt gödörbe, medipackot, gránát, és uzilőszereket vehetsz fel a 9. secret-ben.

Kimászva húzd meg a fali kart. Menj vissza a sötét szobán át a nagyterembe, végezz az újabb kajlával, és menj át az újabb megnyílt kapun.

Mássz fel a létrán. Elértél egy kis labirintusba, melynek ajtóit, kapuit, te nyitod ki, ha megfelelő gombot nyomsz. Ha nem jót, akkor kampeca neked. :)

Mondom, azért a megoldást.

1. terem: Középső

2. terem: vedd fel a fáklyacsomagot, és a Jobb

3. terem: Bal, és a Jobb

4. terem: visszafelé kell menni, és ott a Bal

5. terem: Bal, és Középső

6. terem: Ez mögötted van, és vedd fel a shotgunlőszert, és a Bal

7. terem: Visszafelé kell menned, vedd fel a gránátlőszert, és a kar melletti Bal. És a másik oldalon a Bal, és a Középső.

Kinyílt most már a rács, és átúszhatsz a kis terembe, ahol kismedipackot találsz, és meghúzva a fali kart, a nagyteremben kinyílt a következő kapu. Mássz le most már a létrán, irány vissza a nagyterembe. Végezz a kajlával, és menj át a kinyílt kapun.

Egy újabb lávás terembe értél. A plafonlétrán juss át a túloldalra, de vigyázz a tűzfújókra. A következő teremben ugorj az első platformra, ahol kialudt a tűz, majd futás ugrás a következőre, mert ott is kialudt, de csak egy időre. Onnan már eljutsz a túloldalra. A következő teremben ugrás balra a fali beugróba, majd a folyosón, ugrás át a túloldalra, de a jobb oldalon, ott nem vered be a fejedet. Átértél a terem túloldalára, és leugorhatsz, és felveheted a magymedipackot. Mász vissza a létrára, csimpizz át a túloldalra, és mássz le egészen a létra aljára. Amikor Lara lába a legalsó fokon van, akkor ugrorj hátra. NEM kell fordulásos ugrás. Így sikerül a mögötted levő törött oszlopon landolni. Ugrás onnan a következő létrára, majd átcsimpizve a túloldalára mássz le róla. Fordulj jobbra, és nekifutásból ugor a két oszlop közötti beugróba, ahol a Revolver-t találod a 10. secret-ben.

Ugrás vissza, és most mássz fel teljesen a létrán. Vedd fel a Nyílpuskát, és húzd meg a fali kart. Kinyílt a főteremben az utolsó kapu is. Juss vissza oda, és menj át rajta.

Egy nagy terembe értél, ami egy hatalmas lift. Nyomd meg a túloldalon a gombot, és elindul felfelé. Közben figyelj, mert mérges nyilacskák röppennek feléd, és tűzfújók akarnak meggrillezni. Ha felértél épségben, juss fel a felső emeletre, és lépj be a teleportba. A következő pályára léptél.

 

3. Lunar Plain

Secret 11: Secret 12: Mentések -- Savegames

Fordulj meg, és a platformokon át eljutsz egy kis szigetre, ahol a kis tömbön lőszert, és egy újabb Revolver-t vehetsz fel, a 11. secret-ben.

Visszajutva a pálya elejére, jobbra egy kismedipackot vehetsz fel, majd átmenve a nagy hídon, a kapu mellett két oldalon kettő nagymedipackot lelsz. A kapu bezárul mögötted. Menj jobbra, és húzd meg a fali kart. Várd meg, amíg a kajla odaér, és kényelmesen likvidáld. A fali karnál oldalt megtalálod az újabb UZI-t, és lőszereket hozzá, a másik oldalon shotgunlőszereket, és revolverlőszereket találsz. Menj be a kajla vackába, vedd fel a kismedipackot, és meghúzva a kart, kinyitod kint a nagy vaskaput.

A nagy lávás teremben nézz körül, mert a szoba sarkaiban nagymedipackot, gránátlőszereket, és revolverlőszert találsz. Menj át jobbra az oldalterembe. Ott is vedd fel a nagymedipackot, majd eljutva a platformokon át a fali karig, húzd meg. Most már eljutsz a hátad mögött levő kis szigetre. Ott is húzd meg a fali kart, és a nagyteremben kigyullad az első oszlop. A sziget túloldaláról juss el a platformra, és revolverlőszert, nagymedipackot találsz, a 12. secret-ben.

Visszamenve a főterembe végezz a nagy kajlával. Menj át most a túloldali oldalterembe. Mássz le a létrán, vedd fel a shotgunlőszereket. Mássz fel a másik létrán, vedd fel a kismedipackot, és meghúzva a fali kart, vízzel telik fel kint a terem. Most már átjutsz a másik oldalra. Ugorj a vízbe. Az áramlat elkap, és levisz a mélybe. Kimászva a partra shotgunlőszert vehetsz fel. Mássz fel a magas létrán, vedd fel a nagymedipackot, és meghúzva a fali kart, kigyullad a főteremben a második oszlop is. Felteltek a járatok, és vissza tudsz most úszni. Tehát irány vissza a főterembe, és öld le az újabb nagy kajla mutánst.

Menj most már a bejárattal szemközti kinyílt vaskapun át. Mássz fel a létrán. Egy kis oszlop négy gombot kell megnyomnod, de közben négy mutáns is fog zaklatni. Ha sikerült, oldalt felnyílik a kapu, és meghúzva a fali kart, most már az összes oszlop kigyullad lent, a nagy gömb lezuhan, és beszakítja a padlót. Lemenve végezz a két félistennel. Csússz le a vízesésen.

És most NE használj robbanó lőszert, mert akkor nem aktivizálódik a harc után a teleport.

Végezz a két félistennel, és persze a szárnyassal is. Hidd el, meg lehet oldani, akár medipack nélkül is, robbanó lőszer nélkül is. Ha sikerült, irány a teleport, és megnézheted a lezáró filmbejátszást.

 

OBig

A videóvégigjátszást készítette: adriantejera

 

 


Az oldalon közölt képek, a szöveges tartalom, illetve minden sajátkészítésû anyag, a © TR Editor.hu tulajdonát képezi. Azokat semmilyen formában nem lehet reprodukálni, másolni, terjeszteni, csak a szerkesztõség engedélyével.