.....................................................................

Tomb Raider Salvation (Part 5) - The Shard

Készítõ: Gabriel Gomes (Gabriel Croft/Brazilian Croft)

Letölthetõ - download: Innen

Csomagold ki a gabriel_gomes_tr_salvation5_the_shard.zip-et, másold a benne levő könyvtárat valahova, és a TRS-PART3.exe-vel indíthatod is a kalandot.

Történet:

Sok-sok kutatással eltelt nap után Lara felfedezi, hogy egy női ninja Párizsban, egy toronyházban őrzi a Dél-Amerikában megszerzett Artifactot. Be kell jutni oda, és meg kell szerezni ezt a kincset, a The Shard-ot.

Review:

Hatalmas ez a pálya. Egy városrészben, és egy toronyházban kalandozunk. Rengeteg fegyverest, kutyát kell kinyírni, míg eljutunk a női ninjához. 4 secret is van a pályán, de az utolsót csak akkor tudjuk megszerezni, ha maradt addigra UZI lőszerünk, így azzal spóroljunk. Ellenségek a ninján kívül fegyveresek, és őrök, no meg persze a vérebeik. De nem nagy feladat, még a motort is használhatjuk ellenük. Persze azért kell lőszer, fegyver, és medipack is hozzá, de van a pályán bőven. De megoldható, mint a statisztikából is láthatod, medipack nélkül is, ha türelmes vagy. Nehéz feladat nincs benne, így kezdőknek is csak ajánlani tudom. Kikapcsolódásnak remek.

Végigjátszás:

Secret 1: Secret 2: Secret 3: Secret 4:

Secret 4 video :

Mentések -- Savegames

Nyisd ki az ajtót. Balra a lámpa kis oszlopáról helyből ugrással juss fel az ablakba, és lőszereket vehetsz fel az 1. secret-ben.

Lődd ki az útakadályt, rúgd be az ajtót, és menj tovább. Lődd le az őrt, és egy szobába értél, kétoldalt ajtóval. Menj először balra, nyisd ki az ajtót, lődd le a kutyát. Ugorj fel balra a ládára, majd onnan a magasabbra. Ugorj fel a szellőző tetejére. Balra a másik szellőzőn fáklyacsomagot vehetsz fel. Visszamenve az előbbire lődd ki szemben a rácsot, és juss át a szellőzőbe. Mássz végig rajta, majd a túloldalon ess le jobbra egy jabbra. Lődd le a denevéreket, és kússz át a cső alatt. Vedd fel a medipackot, és a lőszereket, majd nézz körül, és felugorva lődd ki a szemközti szellőző rácsát. Lényeg, hogy mögötte is van egy, azt is lődd szét. Most ess le a terembe, és nyisd ki a másik ajtót. Ugord át a csapdát, lődd le balra a folyosón a fegyverest, és a sarkon balra menve, rögtön ugorj, vagy fuss vissza, mert egy golyó gördül le veled szemben. Ha sikerült, menj fel az emelkedőn, és mássz fel a létrán, fel a szellőzőbe. A túloldalon leesve menj balra, lődd ki az útakadályt. A lomoknál fordulj vissza, és lődd le a megjelenő fegyverest, mert ő rejti a feszítővasat, a Crowbar-t.

Irány vissza a pálya elejére, ott tudod kinyitni most a vasajtót. Visszafelé látsz balra egy beugrót, és kapcsolódobozzal, de ez kicsit később.

Átmenve az ajtón, menj a következő kis udvarban jobbra, lődd le a folyosón a kutyát, majd a fegyverest is. Újabb kis udvar következik. Jobbra tolj egyet a ketrecen, vedd fel a medipackot, majd körbemenve húzd a kapcsolódoboz alá. Felmászva rá lődd szét a dobozt, és húzd meg a kapcsolót. Irány vissza az előző kis udvarba, és jobbra át a kinyitott rácson. Jobbra a fali beugróban lőszert találsz, balra a lépcső mellett pedig fáklyacsomagot. A lépcsőről kapd el a másik beugrót, onnan pedig rántsd le a fali kart. Lent lenyílt egy csapóajtó, és lemászhatsz a csatornába. Vigyázz, üvegcserepek vannak, így balra indulj, majd a mélyebb víznél kapaszkodj a plafonra, úgy jutsz át a nagysodrású víz felett. Balra lőszert találsz a vízben. A másik irányban kapaszkodj fel a folyosóra, majd jobbra indulj el. Lődd ki az ablakot, mássz le az udvarba, lődd le a kutyát, és nyisd ki az ajtót. Lődd le a kutyát, majd jobbra vedd fel a földről a Yard Key-t.

Az udvarban a fali gombbal nyisd ki a nagykapuit, így visszamész az elágazáshoz. Most menj a másik irányba, az udvarban végezz a fickóval, és a fali beugróban használd a kulcsodat. A kis kert túloldalán lenyílt a csapóajtó. Mássz le, a folyosó végén húzd ki a falból a mintás tömböt, menj be körbe mögé, mássz fel a létrán, és egy fali gombbal megállítod az egyik ventillátort. No most vissza kell menni a pálya legelejére. Oda, ahol ott hagytál egy kapcsolódobozt, mellette egy létrával. No most lődd szét a dobozt, húzd meg a kapcsolót, és mássz fel a szellőzőbe. Lődd le a denevéreket, vedd fel a rácsról a lőszert, és csússz le a megállított ventillátorhoz. Mássz fel a túloldalon a szellőzőbe, mássz végig rajta, lődd ki a rácsot, és mássz be a szobába.

Jobbra menve lőszereket találsz. Menj most a másik irányba, nyiss be balra a kis szobába, és vedd fel az MP5-öt. Remek fegyver.

Menj a másik irányba, a saroknál balra. Nyisd ki az ajtót, végezz a kutyával, és a fickóval, vedd fel a nagymedipackját. Menj jobbra, állj háűttal a ferde résznek, és hátra ráugorva, majd előre fent is vagy a kis oszlopon. A kis kertekben ugrálj át a túloldalra, az utolsónál leguggolva vedd fel a rózsát, a Rose-t.

Jobbra ugorj át az oszlopra, menj be a növény mögé, le a sikátorba, és egy kismedipackot találsz ott a 2. secret-ben.

Told a beugró alá a rácsot, így tudsz visszamenni az elágazáshoz. Menj most a másik irányba, és lőszert találsz. Irány vissza oda, ahol az MP5-öt találtad, ott tudod a rózsáddal kinyitni a rácsot. Lődd le a két fickót, és persze a fegyverest is, és a feszítővassal húzd meg a kapcsolót. Lement mögötted a tömb, és lecsúszva leérsz az utcára. Menj jobbra, kapaszkodj fel a falra, menj be a folyosóra, és nyisd ki az ajtót. Lődd le a kutyát, menj fel az emelkedőn, nekifutásból kapd el, és mássz fel a karzatra. Mássz fel a létrán, jobbra mászva feljutsz a következő emeletre. Ugorj át a túloldalra, húzz egyet az asztalon, majd átmenve rajta told az emelet alá. Így már feljutsz, és foghatsz egyet a sok Fáklya közül.

Dobd le, de jegyezd meg hogy hova. Most juss le a földszintre, vedd fel a nagymedipackot, és a beugróban a kismedipackot, keresd meg, és az égő hordónál gyújtsd meg a fáklyádat. Menj a bejárathoz, ahol gőzölög a csatornafedél, és gyújtsd meg azt. Kinyílt a beugróban az ajtó. A folyosón nyisd ki balra az ajtót, és egy medencéhez értél. Ne ugorj még a vízbe, mert elkap a sodrás, és a propeller kinyiffant. Juss át a túloldali kis folyosóra, és told meg a kart. Most már beugorhatsz a vízbe, ússz át a résen, és húzd meg a plafonkart. Mássz ki a felemelkedett állványra, lődd le a denevéreket, és told át a másik oldalra a hárfát. Kint a folyosón balra lement a tömb, mehetsz tovább.

Felugorva lődd szét a rácsot, és kapaszkodj fel a szellőzőbe. Mássz át rajta, de vigyázz, egy patkány is rád ront. A túloldalon is találsz egyet, majd nekifutásból ugorj fel a jobb oldali ventilátor fölé. Újabb szellőző, a végén újabb rácsot kell szétlőni, és egy szobába értél, kis vízzel. Jobbra menve húzz egyet a kockás tömbön, majd a másik irányba menve lődd ki az ablakot. Újabb folyosó, újabb ablak, majd újabb folyosó, és egy kis raktárba értél. Vedd fel a kismedipackot, és nyisd ki az ajtót. Egy hatalmas lépcsőház emeletére értél. Nyírd ki a három fegyverest, lődd szét a kapcsolódobozt, és húzd meg a kart. Kinyílt egy üvegajtó, és bemenve lőszert, és felkapaszkodva a fali beugróba a Storage Room Key-t találod.

Irány vissza a kis raktáron át a felső emeletre. Menj most tovább, jobbra, és kinyitva az ajtót felértél a lépcsőház legfelső emeletére. Lődd le itt is a fegyvereseket és az őröket, és itt egy kapcsolót húzhatsz meg a feszítővassal. Lőszert is találsz a karzaton. Elment a piros függöny, és bemenve mögé megtaláltad a maszk egyik felét, az 1. Broken Mask-ot.

Lődd le a megjelenő őrt, és menj ki a folyosóra. A kulcsoddal nyisd ki az ajtót, és figyeld meg a kis teremben a7z ajtó melletti állványt. De kell még a maszk másik fele. Lődd szét a kis kerítést, és mássz le a csatornába. Lődd le a patkányokat, és ugorj a vízbe. Vedd fel a fáklyacsomagot. Ússz ki középre, majd lefelé a törött rácson. Vigyázz, mozgó pengék várnak, az egyik felett, a másik alatt jutsz át, hogy meghúzd a vízi kart. Ússz ki, keresd meg és vedd fel a nagymedipackot, majd az egyik oldalág végén mássz ki a kis platformra. Ugorj át a kapcsolóhoz, de vigyázz a lengő szeges zsákra. Jól időzítve told meg a kart. Hidd el, sikerülhet meggyulladás nélkül is, de ha mégis meggyulladsz, ott a víz. :) Irány vissza a csatorna bejáratához, és a lőszerre nem pazaroltam el ott medipackot. Mássz ki a partra, ott alacsonyabb a fal. Menj középre, lődd szét az útakadályt, és menj a következő medencéhez. Igen ám, de áram alatt van. Húzz egyet a feszítővassal a kapcsolón, lődd le a patkányokat, és menj ki a csatornához. Balra most már két állvány is felemelkedett. A magasabbról kapaszkodj fel a plafonra, csimpizz el a fali kapcsolóig, és rántsd le. Na most már megszűnt az áramvarázs. :) A túloldalon lődd le a patkányokat, és felmenve a kis terembe megtaláltad a 2. Broken Mask-ot.

Irány most már vissza a foglalathoz, illeszd össze, és tedd rá a talapzatra. Menj át a kinyílt ajtón, lődd le a kutyát, és nyisd ki a folyosó végén az ajtót. Egy hatalmas terembe értél. Lent fegyveresek tobzódnak. Ne állj le velük harcolni, csak rohanj a motorhoz, pattanj rá, és üsd el valamennyit. Hajts fel az emelkedőn, hajts jobbra, és ott is üsd el az összes fickót. Egy kicsit szállj le a motorról. Az utolsó oszlopon rántsd le a fali kart. Menj vissza az előző oszlophoz, juss be a ládákon mögé, és a felemelkedett tömbön keresztül felkapaszkodva a fali beugróba, lőszereket vehetsz fel a 3. secret-ben.

Irány vissza a motorhoz, és ugrass át végre a toronyházba. Ne állj meg, hajts fel az emelkedő folyosón, és úsd el az összes fegyverest. A létra előtt szállj le a motorról, mássz fel, és nyisd ki az ajtót. A folyosón felugorva lődd ki balra a szellőző rácsot, kapaszkodj fel, majd a túloldalon is lődd szét a rácsot. Fordulj meg, és ments egyet, ha meg akarod szerezni az 7utolsó titkos helyet is. Ha takarékoskodtál az UZI lőszerrel, akkor menni is fog. Ereszkedj le, de teljesen a fal mellett ess le a ferde részre. Közben gyorsan vedd elő az UZI-t, és lőjj. Amikor a második lecsúszós részen vagy, akkor ugorj, tedd el gyorsan, és kapd el a túloldali kis folyosó peremét. Ez csak UZI-val működik, mert azt gyorsabban rakja el, mint a többi fegyvert.

Megnézheted videón is:

 

Ha sikerült, akkor egy kismedipackot vehetsz fel, a 4. secret-ben.

Most már ess a vízbe, ússz át a folyosón, és kimászva nyisd ki az ajtót. Most már lőhetsz az UZI-val is, nem kell takarékoskodni. Lődd le az első őrt, és menj be a folyosóra. Menj jobbra, nyisd ki az ajtót, és nyírd ki a következő őrt. Újra jobbra nyisd ki a következő ajtót, és ad acta téve a két fickót, az egyik lift előtt megtalálod a Laser Sight-ot.

Ha továbbmennél jobbra egy zárt ajtót találsz, de ehhez kell még a kulcsa.

Kimenve balra menj, majd jobbra nyisd ki a következő ajtót. Itt két medencét találsz, A mélyebben lent láthatsz egy rácsot, de ahhoz még kell a revolver. A sekélyben viszont húzd meg a feszítővassal a kapcsolót, ezzel egy rejtekajtót nyitottál ki valahol. Nosza, keressük meg. Irány egészen vissza, ahol bejöttél ide. Most a másik irányba indulj el. Kinyitva az ajtót, nyírd ki a két őrt, és felugorva a rejtekajtó mögé meg is van a Revolver.

Irány hát vissza a mélyebb medencéhez, és a lézertávcsövet rárakva a revolverre, lődd ki a rácsot a vízben. Ússz át rajta, majd a túloldalon kimászva ugord át a pengét, és mássz fel a létrán. Most lengő ládáknál kell átjutnod. Ha sikerült a folyosó végén nyisd ki az ajtót. Kösd fel a gatyuszt, légy türelmes. Bármennyi lőszert tartalékoltál, itt elveszik mind, csak a kispisztolyaid maradtak. Le kell lőnöd a ninja kisasszonyt. Hidd el, sérülés nélkül is lehet, csak türelem hozzá. Ugrálj hátr4afelé kettőt, majd ugord át, perdülj meg, és ugrás megint hátra. Közben lődd, és arra is vigyázz, nehogy leess a mélybe. Hidd el, előbb-utóbb kinyiffan, és rád hagyja az Office Key-t.

Irány most vissza a toronyházba, vissza a lengő ládákon, le a létrán, átúszva a folyosón, az említett zárt ajtóhoz, és nyisd ki a kulcsoddal. Beértél egy szép szobába. Az egyik asztalon megtalálod, amiért jöttél az Artifact-ot, és ezzel vége is a pályának.

OBig

 


Az oldalon közölt képek, a szöveges tartalom, illetve minden sajátkészítésû anyag, a © TR Editor.hu tulajdonát képezi. Azokat semmilyen formában nem lehet reprodukálni, másolni, terjeszteni, csak a szerkesztõség engedélyével.