.....................................................................

Tomb Raider Salvation (Part 4) - Penglai Shan

Készítõ: Gabriel Gomes (Gabriel Croft/Brazilian Croft)

Letölthetõ - download: Innen

 

Csomagold ki a gabriel_gomes_tr_salvation4_penglai_shan.zip-et, másold a benne levő könyvtárat valahova, és a TRS-PART3.exe-vel indíthatod is a kalandot.

Történet:

Miután elmenekült az Athénáról, Lara Croft egy újabb zsoldost talált, a kultisták egyikét. Kényszerítette, hogy mondja meg, hol rejtették el a következő ereklyét. A zsoldos megmutatta Larának azokat a koordinátákat, melyek a következő darabhoz vezetnek: Penglai Shanhoz, egy rejtett szigethez, mely eddig csupán a kínai mitológia részeként létezett elrejtve a világ elől - egészen mostanáig. (Fordította: Matie)

Review:

Remek kaland volt ez a pálya is. Keleten kalandozunk a magas, hideg hegyek között, egy kolostorban főleg. A legnagyobb ellenség a jéghideg víz, megfagyhatunk hamar. Ellenségek yetik, keselyűk, felrobbanó torzszülöttek, fegyveresek, farkasok, és a végén két páncélos lovag. Van fegyverünk bőven, és medipack is. A „kötelezősérülések” miatt egyet el kellett használnom. Kettő secretet is begyűjthetünk. Elakadni nem nagyon lehet benne, és túl nehéz feladatok sincsenek benne, így javaslom kezdőknek is ezt a jó kis kikapcsolódást nyújtó pályát. Talán egy bosszantó hiba van benne, ha elhalálozunk, a játék kilép, újra kell indítani. De ezt csak ritkán kell megtennünk. :)

Végigjátszás:

Secret 1: Secret 2: Mentések -- Savegames

 

Lecsúszás után kerüld meg az oszlopot, ugrás fel a kis hasadékba, és a végén húzd meg a fali kart. Vissza az oszlophoz, és a másik oldalon nyílt ki egy ajtó. Menj át rajta, ugorj a jéghideg vízbe, és húzd meg a kart. Siess, mert megfagysz. Mássz a partra, és a felemelkedett oszlopról, nekifutásból rántsd le a fali kart. Leesve kicsit meghúzódik a bokád, de sebaj. Menj át a kinyílt ajtón, és helyből ugorj a tüskékhez, amikor visszahúzódtak, majd onnan tovább. Fordulj balra, lődd szét az akadály, majd nekifutásból juss be az épületbe, és a folyosó végén húzd meg a fali kart. A lőszert se hagyd ott. Irány vissza a szakadékhoz, és menj tovább, a sarokban lement egy tömb, és mögötte megtalálod a következő fali kart. Ezt is húzd meg, majd juss vissza a tüskékhez, és ott haladj tovább, felugorva a lejtőn, be az épületbe.

Egy jeges medencéhez értél. Ugorj a vízbe, és gyorsan ússz végig a folyosón, és mássz ki a végén a partra. Ne akarj addig semmit sem tenni. Ha sikerült, ugorj a vízbe, vedd fel a kismedipackot, és újra mássz ki belőle. A következő vízbeugrásnál húzd meg a sarokban a plafonon levő kart, majd újra mássz ki. Most már visszamehetsz, egészen az első völgybe, ott nyitottad ki az ajtót az oszlop mellett balra. Vedd fel a fáklyacsomagot, és menj be a folyosóra.

Menj balra, az oszlop mellett balra kapaszkodj fel a szikláról az oszlop repedésébe, és csimpizz el a túloldalra. Mássz fel, vedd fel a fáklyacsomagot, és kapaszkodj fel a fejed felett levő rácsra. Csimpizz el a falig, és rántsd le a kapcsolót. A folyosón kinyílt az ajtó. Menj át rajta, csússz le a hóba, és menj egyenesen, majd jobbra, és balra mássz fel a falon levő létrán. Csimpizz át jobbra, a túloldalra, egészen a falig, és kellő magasságból, egy fordulásos hátraugrással elkapod az oszlopot. Mássz fel, ugrás a következőre, majd a kis folyosóra. A túloldalon kapaszkodj felo a plafonlétrára, csimpizz el a végére, majd leesve menj balra. Irány a másik fali létra, és felmászva rajta a résig, egy pillanatra engedd el a kapaszkodást, hogy Lara lába lógjon a levegőben, így be tudsz mászni a résbe. A túloldalon CTRL+ugrás, és lecsúszol egy másik területre. Gyorsan kapaszkodj fel jobbra, a kis oszlopra, onnan kényelmesen levadászhatod a három farkast. Nézz a sziklák felé. Látod a kis medipackot a sarokban? Ugorj oda az oszlopról, és fel is veheted a kis medipackot, az 1. secret-ben.

Menj most tovább, lődd le a keselyűt, és vedd fel a kis medipackot. Az átjárónál balra told meg a kis lámpást, és lenyílik egy csapóajtó a hátsó kis kertben. Menj le, és a folyosó egy előszobába visz. Nézd meg a szemközti falat. Látod a színes csempéket? Kék, Lila, Zöld. Menj jobbra át a függönyön, és a nagy teremben úgy jutsz át a túloldalra, hogy ezekre a csempékre lépsz sorban. Ha sikerült, a túloldali kis kertben lődd le a két keselyűt, vedd fel a lőszert, lődd szét az ablakban a ládát, és felveheted a Garden Key-t.

Irány az előszoba, és a másik irányba menj most. Ugorj a medencébe, ússz be a járatba, de gyorsan mássz ki a vízből a plafonnál, ahol levegőt tudsz venni. Vedd fel a nagymedipackot, majd ugrás a vízbe, és végigúszva húzd meg a vízi kart. Gyorsan ússz vissza a levegővételi helyre, mert megfagysz. Így is sérülsz mindenképpen. Ha sikerült, ússz vissza a terembe, kis a medencéből, és be az oszlop túloldalán megnyílt ajtón. Lődd le a fegyverest, majd továbbmenve a folyosón, látsz balra is egy járatot, de előbb menj tovább. Lődd le a következő fegyver3est, és vedd el tőle az UZI-t.

A szemközti ablakban vedd fel a lőszereket, és a kulcsoddal nyisd ki az ajtót. Lődd le a következő fickót, és vedd el a nagymedipackját. Mássz fel balra a falon, ugorj át a kis hídra, és felveheted az Ancient Scroll-t.

Irány vissza a folyosóra, az említett oldaljáratban kapaszkodj fel a terembe, lődd le a fickót, és tedd a helyére a tekercset. Egy kötelet kaptál ott, ahol a három farkas támadt rád, ahol a titkos hely volt. Mássz fel hát ott a kis oszlopra, és a kötél segítségével átjutsz most már a túloldalra. A folyosón lődd le a farkast, majd leesve egy folyosón haladsz tovább. A túloldalon ugorj fel a másik folyosóra, lődd le a fegyverest, és vedd el a munícióját. Jobbra menj először, mert kell egy kulcs a másik irányban. Vedd fel a lőszert a sarokban a tömbökön.  Egy kis havas térre mászol fel. Lődd le a keselyűt, és a farkast, és szemben, jobbra a fák között egy lyukba leesve lőszert, az UZI-kat találod a 2. secret-ben.

A ház innenső oldalán kismedipackot találsz. Húzd meg ott a kart is, és a ház túloldalon is, és lenyílik egy csapóajtó melletted, és újabb hidegvizes úszás következik. Kimászva a kis szobában ugorj fel az ablakba, és helyből ugorva rántsd le a fali kart. Kimenve a gyönyörű tóhoz, lődd le a két yetit, a vízben a híd alól vedd fel a lőszert, és az első pagoda túloldalán rántsd le a fali kart. A második pagodába a víz alatt jutsz be, és meghúzhatod a fali kart. Ez felemelt a vízben a kis szigetnél egy oszlopot, de még kell a másik is. Kimenve újabb yeti kivégzés következik, majd az első pagoda alatt megtalálod a tó alján a Blue Key-t.

Menj be ott a pagodába, és a helyére téve felemelkedik a másik oszlop is, így a kis lámpást át tudod tolni a túloldalra. A kis szobában kinyílt az ajtó. Visszafelé menve nyírd ki a megjelenő yetit, és menj át a kinyitott ajtón. Újabb yeti ront rád, majd ha kivégezted felveheted bent az Orange Key-t.

Menj vissza a fagyos folyosón átúszva oda, ahol a fegyverest lelőtted, ott nyithatod ki a kulcsoddal az ajtót. Lődd le a fegyverest, majd a kis udvarban a yetit. Menj balra, ugorj fel az ablakba, fordulj meg, és szétlőve jobbra fent a rácsot felugorhatsz a magasabb ablakba. Kapaszkodj fel a rácsra, és csimpizz el a beugróba, ahol egy fali karral kinyitod lent a folyosón az ajtót. Mielőtt átmennél, vedd fel a fáklyacsomagot is. Egy újabb helyszínre értél. Három yeti is támad rád, legjobb, ha a szemközti ajtó melletti kis vízhez csalod őket, ott kényelmesen végezhetsz velük. Menj először a nagyterembe, vedd fel a kismedipackot, és a kis lámpást told az alattad levő szobában levő mintás padlólap fölé. Lement az oszlop, és felveheted a Golden Coins-t.

Menj most a kis tóhoz. Gázolj át a túloldalra, és húzd meg a fali kart. Menj vissza, és a vízbe ugorva, a lement tömb mögött meghúzhatod a plafonkart. A másik oldalon megnyílt egy csapóajtó, és leúszva oda meg is szerezted a Golden Bars-t.

Menj most a zárt nagykapuhoz, és tedd a cuccokat, a két serpenyőbe, és kinyílik az ajtó.

Menj be, de rögtön menj is ki, és a kis vízből vadászd le a kis szörnyikéket. Menj be, ugorj a kis oszlopra, onnan a magasabbra, majd a plafonon csimpizve jutsz a következőre. Nekifutásból kapd el a szemköztit, majd ismét a plafonon kapaszkodva jutsz el egy másikra. Ments egyet most, mert néha bizony nem sikerül. :) Először is lődd le a szemközti, baloldali oszlopon levő kerítést. Mos nekifutásból kapd el a tüskés oszlopot, amikor visszahúzódnak kapaszkodj át a baloldalára, majd időben felkapaszkodva egy helyből balra ugrással eljutsz a következőre. Helyből ugorva kapd el a felső párkányt, majd eljutva a szemközti oszlopra, vedd fel a nagymedipackot. kapaszkodj le a túloldalán, és nekifutásból kapd el a ferde tetejű oszlopot, felkapaszkodva csúszás, ugrás, és elkaptad a túloldali párkányt. Megfordulva rántsd le egy helyből ugrással a kapcsolót, és lent kinyílt a nagykapu. Ne aggódj, nem esel nagyot, egy oszlop emelkedik fel alattad. QA sarokban vedd fel a lőszereket.

Menj át a kinyitott kapun, és felugorva jobbra, a kis oszlopra, kényelmesen kinyírhatod a három szörnyikét. Nézz körül a teremben, mert kismedipackot, és lőszert is találsz ott. A kis oszlopról juss el a magasabbra, majd a baloldalira, onnan ráugorva ferde oszlopra hátraugorhatsz a kis hídra. Vedd fel a nagymedipackot, majd átugorva a korlátot eljutottál a magasabb kis hídra. Onnan egy helyből ugrással tudod elkapni a felső párkányt. Most ismét ments egyet, ez sem lesz túl könnyű. Nekifutásból kapd el a tüskés oszlopot, kapaszkodj át a jobb oldalára, és időben felmászva futás, ugrás, lődd szét a kerítést, és eljutottál a másikra. Most balra fordulva juss át a következő szegeken, és a túloldalon jobbra ugorj a fali folyosóba. Egy ködös terembe értél le. Ugorj a vízbe, és húzd meg a vízi kart. Vigyázz, meg ne fagyj. :) A vízben találsz fáklyacsomagot is. Kimászva a kisebb oszlopról juss el a felemeltre, és ott rántsd le a fali kart. Kinyílt a nagykapu. Most a ködös szakadéknál az oszlopokon át kell eljutnod a túloldalra. Ugrás hát az elsőre, majd balra a másodikra, ott lecsúszva kapd el a következőt. Most jobbra fordulj a fal felé, nekifutásból ott kaphatod el a peremet. Csimpizz balra, amíg tudsz, majd felmászva, egy fordulásos (+End) hátraugrással elkapod a hátad mögött lévőt. Ismét egy ferdén lecsúszva jutsz a következőre, majd ismét ugyanilyen módszerrel jutsz el az utolsóra. Onnan már odaugorhatsz a kis folyosóra. A végén egy szobába esel le, ahol két páncélos fogad. Csak a mellükön sérülnek, tehát mindig hátraugrálva lődd őket türelmesen. Ha kinyiffantak, odaadják a kulcsaikat, a Zöld, és a Sárga kulcsot.

A teremben találsz kismedipackot, és lőszert is.

Nyisd ki a kulcsaiddal a nagykaput, és felugorva az Artifact-hoz vége is ennek a remek pályának.

OBig

 

Videóvégigjátszás: steven35175

 

 


Az oldalon közölt képek, a szöveges tartalom, illetve minden sajátkészítésû anyag, a © TR Editor.hu tulajdonát képezi. Azokat semmilyen formában nem lehet reprodukálni, másolni, terjeszteni, csak a szerkesztõség engedélyével.