.....................................................................

Tomb Raider: megváltás – 3. rész: Irány a mélység

Készítõ: Gabriel Gomes (Gabriel Croft/Brazilian Croft)

Letölthetõ - download: Innen

Csomagold ki a gabriel_gomes_tomb_raidersalvation3_into_the_depths.zip-et, másold a benne levő könyvtárat valahova, és a TRS-PART3.exe-vel indíthatod is a kalandot.

Történet:

Miután megszerezte az ereklyék egyikét, Lara egy barátjának hajója segítségével elhagyta a szigetet. Miután fellélegezhetett, elolvasta azt a naplót, amelyet a barát Indiában talált. Lara megtudta, hogy az Athéné Királynő nevű luxushajó valahol a Csendes-óceán déli részén süllyedt el, egy elmerült ősi város közelében. A hajón volt az egyik ereklye is, de a hajótörés után sosem találták meg. A legenda azt tartja, hogy maga az ereklye okozta a balesetet, amikor valaki óvatlanul felhasználta az elképesztő erejét. Nem fecsérelve az időt, Lara arra kérte a barátot, hogy haladéktalanul induljon a Csendes-óceánra. Megérkezvén a kívánt helyre, Lara alámerült, készen arra, hogy felfedezze a mélységet. (Fordította: Thak)

Vélemény:

Remek kaland volt ez a két pályás rajongói szint. A tengerben úszva kezdünk, de van búvárfelszerelésünk. Majd folytatjuk egy elsüllyedt hajóban a kalandot. Ellenségek cápák, fegyveresek, búvárok. Hat secretet is kikutathatunk közben.

Végigjátszás:

1.     A György tenger.

Secret 1: Secret 2: Secret 3: Statisztika:

Mentések -- savegames

Először is gyorsan vedd elő az Inventory-ból a harponodat, és lődd le CáPetit, és CáPalit. Nézz körül, a levegőért nem kell aggódnod, búvárkészüléked van. Először is vedd fel a sok lőszert, amik fehéren világítanak a tengerfenéken. Az egyik színes kis tömbön megtalálod a Hajó Kulcsát.

Négy lejáratot találsz. Egy széleset, ez lesz majd az utolsó, ott van az elsüllyedt hajó. Mellette van egy kicsi, és két sziklatömb tövében van még egy-egy. Az egyik sziklán egy messzikről világító virág van. No, a másik sziklánál ússz le először, húzd meg a kart a falon, és ússz át az átjárón. Balra tartva ússz, és a négy karból húzd meg a jobb oldalit, majd a baloldalit. Ha nem akarja meghúzni, ússz el, és ússz vissza egyenesen rá a karra, akkor menni fog. Oldalt fáklyacsomagot vehetsz fel. Ússz végig a megnyílt folyosón, és a baloldali kulcsot vedd fel, a jobb oldali csapda. Meg is van hát a Víz alatti kamrakulcs.

Ússz ki a tengerbe, de vigyázz, egy újabb cápali les rád. Ússz most a kis nyílásba le, és húzd meg a fali kart. Ússz ki, és ússz a már messziről is látható sziklához, a fénylő virág előtt ússz le, ott ment le a tömb. Ússz át, és figyeld a plafonon a zöld növényeket. Jobbra mellettük, a falon egy nem látható háromszög alakú rés rejtőzik, amin átúszva lőszereket találsz, az 1. secret-ben.

Ússz most tovább, mássz ki a vízből, nyisd ki a kulcsoddal az ajtót, húzd ki, és told félre a ládát, és bemenve mögé meg is szerezted a Feszítővasat.

Kifelé menet ússz be az oldalsó folyosóra is, mert egy nagy medipackot rejt. Nézz körül a tengerben. Két magasabb oszlopon is van egy-egy kar. Húzd meg mindkettőt, és a nagy lyuknál leúszva már beúszhatsz az elsüllyedt hajóhoz. Lődd le a cápát, és szemben, egy oszlop mögötti résben kismedipackot vehetsz fel a 2. secret-ben.

Az oszlop alatt egy mélyedésben húzd meg a vízi kart, ez nyitja ki a hajóban a belső ajtót. A hajó tetején, lőszereket találsz, majd a rozsdás bal oldalán húzd meg a másik kart. Nyírd ki az újabb cápát, majd ússz be a hajó jobb oldalán a kinyitott ajtón. Ússz át jobbra a másik rekeszbe, és nyisd ki az ablakos ajtót. Ússz át az átjárón, és végre kimászhatsz a vízből. Nyisd ki az ajtót a kulcsoddal, és told meg a ládát. Húzd ki a baloldali ládákat is. A jobb oldali mögött, feszítsd ki a deszkaajtót. De fontos a baloldalin is húzni egyet, mert alatta lesz a titkos hely. Ha nem húzod el, az beleesik majd a csapóajtó alatti lyukba, és nem tudod elérni utána. Menj be tehát a szobába, balra vedd fel a kismedipackot, és a baloldali lámpaoszlop mögött rántsd le a fali kart. Menj vissza a ládákhoz, le a lenyílt csapóajtón, és egy kismedipackot találsz ott a 3. secret-ben.

 

 

2.     Az „Athéné királynő” hajón.

Secret 4: Secret 5: Secret 6: Statisztika:

Mentések -- savegames

Ugorj a vízbe, és ússz be jobbra az oldalsó terembe. Nyírd ki a búvárt, majd a baloldali falon, fent húzd meg a kart. Kifelé menet azért vedd észre a falon a most még zárt ajtót. Visszaúszva ússz át a kinyitott ajtón, át a folyosón, és felúszva, kimászva a vízből nyírd ki a lesipuskást, vedd fel a fáklyacsomagját. Ússz most vissza az első karhoz, ott most már nyitva van a fali ajtó, és a kis beugróban lőszereket vehetsz fel a 4. secret-ben.

Ismét juss el a kinyírt pacákhoz, majd a következő teremben jobbra, csússz le az alsó terembe. Ott is öld le a fickót, és húzz egyet a ládán, majd tolj rajta kettőt, a fenti piros fény alá, így fent kinyílt az ajtó. Menj át rajta, gyilkold le a partra vetett búvárt, és a szemközti baloldali teremben vedd fel a lőszert, és a nagymedipackot. A jobb oldali teremben az oszlop mögött rántsd le a fali kart, és a másik teremben told meg a kart, és kinyílt az ajtó. Kiértél a lépcsőházba.

Rögtön jobbra, kapaszkodj fel a fali résbe, és egy nagy medipackot találsz ott az 5. secret-ben.

Menj le a lépcsőn, menj jobbra, és rántsd le a fali kart. Gázolj végig a vízen, és ess le az alattad levő kis medencébe. Húzd meg a kart, ez egy tömböt emel fel, arra tudsz majd visszamenni a létráról. Mássz ki a vízből, menj végig a folyosón, nekifutásból ugorj a platformra, majd a következőt elkapva, mássz fel rá. Csimpizz át a plafonlétrán, utána jobbra fordulva, a ferde kövön jutsz el a következőre, majd a baloldali, alacsonyabb platformra. Nekifutásból, CTRL-t is nyomva juss el a kis hídra, majd gyorsfutással juss át az üvegszilánkokon. Mindenképpen sérülsz, de így kevésbé. Juss át a tűzfújókon, majd ugrás a sarokban levő platformra. Vedd fel a nagymedipackot, és rántsd le a fali kart. Juss vissza a kis medencéhez. Mássz fel a létrán, ugorj hátra a felemelt oszlopra, majd onnan már visszajutsz a hajó lépcsőházába.

Most a másik irányba menj, a fali karral kinyitva a lenti ajtót. Vedd fel a vízből a fáklyacsomagot, majd átmenve a kinyitott ajtón, jobbra kapaszkodj fel a folyosóra. A túloldalon mássz le a létrán, öld le a fickót, és az alacsonyabb tömbről juss fel a magasabbra. Ugrás a középsőre, majd a plafonra felkapaszkodva jutsz el, a bejárat felöli sarokba. Mássz fel a szobába, öld le a partra vetett búvárt, és fel is veheted az üvegfal előtt az Akváriumszoba kulcsát.

Irány vissza a lépcsőházba, menj fel a lépcsőn, jobbra a nyitott ajtón bemenve használd a kulcsodat. Menj körbe, a következő szobában nyírd ki a fickót. Menj át az akváriumszobán, húzd, told a ládát a falon levő rés alá. Kapaszkodj fel az emeletre, lődd le a fickót, és kutasd át az akváriumokat. A baloldaliban megleled az Emeleti szoba kulcsát.

Irány vissza a lépcsőházba. Az akváriumos szobában még két búvár támad rád, majd a lépcsőházban nyisd ki a repedt ajtót a kulcsoddal. Lődd le az újabb fickót, és kússz át jobbra a fali résen. Vedd fel a fáklyacsomagot a 6. secret-ben.

Menj végig a folyosón, és az Artifacthoz lépve vége is a kalandnak.

 

OBig

Videóvégigjátszás: steven35175

 

 


Az oldalon közölt képek, a szöveges tartalom, illetve minden sajátkészítésû anyag, a © TR Editor.hu tulajdonát képezi. Azokat semmilyen formában nem lehet reprodukálni, másolni, terjeszteni, csak a szerkesztõség engedélyével.