.....................................................................

LB Advent Calendar 2015 - Pegasus Fairytale

Készítõ: Kevin Luschert (Mr XY)

Letölthetõ - download: Innen

Csomagold ki a kevin_luschert_pegasus_fairytale.zip-et, másold valahova a benne levő könyvtárat, és az abban levő tomb4.exe-vel indulhat is a kaland.

Történet:

Lara és Kurtis együtt a legendás lovat, Pegazust keresi. Messze északon a Castle Noweyr romjainál talán fel is fedezik.

Vélemény:

Igazi ünnepi pálya, gyerekeknek is megfelelő megismertetni velük Lara kalandjait. Nincs benne ellenség, és túl nagyot esni sem lehet benne, max egy bokaficam erejéig .Egy kastély romjainál kalandozunk, két kulcsot, és a fáklyát kell megtalálnunk a pálya befejezéséhez. Talán kicsit rövid a pálya, talán többet is ki lehetett volna hozni belőle, ám a textúrák, a környezet nagyon jók. Havas falak között járunk, közben három secretet is találhatunk. Kikapcsolódásnak remek ez a pálya, ne hagyja ki senki.

Végigjátszás:

Secret 1: Secret 2. Secret 3:

Mentések -- Savegames:

Menj Kurtis után. Menj le a gödörbe, keresd meg, és vedd fel a Gate Key-t.

Mássz vissza fel, ugord át a gödröt, és nyisd ki a kaput. A következő rácsot Kurtis nyitja ki előtted, és kiérsz egy kastély romjaihoz. Menj fel a lépcsőkön. A kis szökőkút jobb oldalán, a fali árkád alatt egy mozgatható vázát találsz. Tolj rajta kettőt, a sarokba, és jobbra utána kinyílik egy rács. Még ne menj át rajta. Kapaszkodj fel a váza melletti kis oszlopra, onnan a váza feletti kiugró falrészre. Onnan ugrás a ferde tetőre, kapaszkodj át a jobb oldalára, és felmászva ugorj hátra a várfalra. Ugrás a magas oszlopra, a sziklafal felé, majd onnan a sziklafalon levő beugróba, Kapaszkodj le, és jobbra csimpizz a fali résben. Felmászva megtalálod a kis folyosón az első tollakat pegazustól, az 1. Pegasus’ Feathers-et, az 1.secret-ben.

Juss vissza a várfalra, és indulj el balra. Át tudsz jutni balra egy zárt udvarba. Menj a fali karhoz. Lenyílik alattad a padlólap, leesel az alsó szintre. Balra látod a kapcsolót, amit a következő kis kertben, balra az első beugróban tudsz elérni. Mássz fel a falra, és a túloldalon told meg a kart. Irány vissza, vedd fel a fáklyacsomagot, majd a következő bal beugróban kapaszkodj fel a létrára. Csak egyet mássz fel, és ugorj hátra a folyosóra. Menj a zárt rács előtt jobbra, és a fali karral nyisd ki. Most már meghúzhatod azt a fali kart, ami alatt a csapóajtó lenyílt. Kurtis bejön, és rááll a sülykapcsolóra, így átmehetsz a másik udvarba.

Balra kapaszkodj fel az utolsó oszlopon levő résbe. Csimpizz balra, és mássz fel a fali beugróba. Onnan egy helyből ugrással még magasabbra jutsz, végül egy nekifutásos ugrással a kis hídon leszel. A túloldaláról szintén nekifutásból jutsz el a törött oszlopra, majd onnan végre a fali karhoz, amivel a lenti udvarba engeded be a társadat. A kertben kinyit egy ajtót, ahol megtalálod az 1. Golden Key-t.

Juss le a földszintre, és menj vissza a mozgatható váza által kinyitott kapuhoz. Bent balra látsz egy kis oszlopot, és körbe négy súlykapcsolót. Menj a jobb oldalihoz, futás rá, ugrás a következőre, így juss el a felemelkedett oszlop mellettihez. Vigyázz, ne lépj más padlólapra, mert kezdheted elölről. Ha sikerült, mássz fel az oszlopra. Sétálj át a kötélen, a vége előtt egy ugrással jutsz el a kis hídra. Vedd fel a sarokban a kismedipackot, majd mássz le a létrán. Húzd meg jobbra a fali kart, ez kinyitotta a kijáratot. Húzz a mozgatható vázán hármat, hogy ne legyen útban, majd a kar előtt ments egyet, mert időre fog menni a feladat. Húzd meg a kart, perdülj meg, futás a létráig. Mássz fel, futás jobbra, ugrás a felemelkedett platformokon át a másik hídra, ahol végre megtalálod az 2. Golden Key-t.

Kimenve a kis udvarból menj jobbra, menj a lépcsősor mögé, és a két kulcslyuknál ments egyet.

Mindenképpen fontos a mentés, mert itt egy bug szokott előfordulni. Mégpedig az, hogy a felemelkedett oszlopok eltűnnek, vagy használhatatlanok. Tehát mentés nélkül juss el a felső kapcsolóig.

Használd hát a kulcsaidat, és két oszlop emelkedik fel, amik mozgathatóak is. Menj fel a széles lépcsőn, ugorj az elsőre, majd a másodikról a fali beugróba, és nyomd meg a fali gombot. Lent kinyílt az istálló ajtaja. Menj be, és baléra, az ablak előtt felveheted a feszítővasat, a Crowbar-t.

Menj most kicsit vissza, le az alagsorba, ahova a lenyílt csapóajtón át estél. Ott maradt egy zárt ajtó. Azt most nyisd ki, és megtaláltad a 2. Pegasus’ Feathers-et, a 2.secret-ben.

Irány vissza az előbbi térre, és menj oda, ahol már a barátod vár. Nyisd ki neki a kaput, majd menj le a gödörbe, keresd meg a fali kart, és nyisd ki vele fent a kapuit. Menj hát oda, és egy újabb területre értél.

Menj át egyenesen, majd a túloldalon jobbra, kapaszkodj fel a havas sziklára, és lassan feljutsz a várfalra. El tudsz jutni az égő tűzhöz. Kapaszkodj oda fel, majd a baloldaláról, nekifutásból ugorj, közben irányítsd jobbra, és eljutsz a kis ládikához, amiből kiveheted a 3. Pegasus’ Feathers-et, az 3.secret-ben.

Ereszkedj le a ferde sziklákra, és lecsúszol a bejárathoz. Ismét juss fel az égő tűzhöz.

És most elmondom a kis szerkesztési hibát, amit találtam. :) Az égő tűz előtt a sziklán alig észrevehetően ott felejtett a készítő egy fáklyát. Így azt meggyújtva, lejutva a földszintre, máris befejezheted a pályát. :)

No de nem ez a rendes út. Az égő tűznél most egy helyből ugrással elkapod a plafonlétrát. Csimpiiz végig rajta, a végén jobbra, és leesve told meg a kart. Juss le a földszintre. Megint menj át a túloldalra, de most balra menj, át a kinyitott kapun. Szembe kapaszkodj fel a sziklára, majd balra ugorj a sarokban levő kis egyenes sziklára. Onnan helyből ugrással rántsd le a fali kart. Visszahúzódtak a tüskék. menj hát ott fel, mert ez a lüke Kurtis egyedül nem tudja a dolgát. Kurtis végre kinyit kint egy másik ajtót. Menj hát ki innen és szemközt megtalálod a kinyílt ajtó mögött a Fáklyá-t.

Vedd fel, és kifelé menet mindjárt ugorj fel vele a gyertyákhoz. ugrás jobbra, a másik tömbre, majd megint jobbra a havas sziklára. Onnan a szemköztire kell eljutnod. Ugye ismered a sétából-nekifutásos ugrást? Egy lépés séta, majd elengedni a sétát, és ugrás. No így könnyen sikerül átjutni. Ugrás most balra, a fal alatti sziklára. Itt teljesen állj háttal a ferde szikláknak, persze rögtön a fal mellett. Egy hátra, majd előreugrással fent is vagy a várfalon. Innen már ismerős az út az égő tűzhöz. Gyújtsd meg a fáklyádat, juss le ott a ferde sziklákon a földszintre, és gyújtsd meg lent is az égőt. Kinyílt az utolsó ajtó, és átmenve meg is találtátok egy apró kis faluban, a karácsonyfa alatt a paripát. :)

Boldog Karácsonyt.

OBig


Az oldalon közölt képek, a szöveges tartalom, illetve minden sajátkészítésû anyag, a © TR Editor.hu tulajdonát képezi. Azokat semmilyen formában nem lehet reprodukálni, másolni, terjeszteni, csak a szerkesztõség engedélyével.