.....................................................................

BtB 2015 Greece - The Path to Olympus By Julien (m.julien)

Készítõ: Julien (m.julien)

Letölthetõ - download: Innen .............. BtB2015 Package

Csomagold ki a btb2015_package.zip-et, másold a benne lévő könyvtárat valahova, majd csomagold ki a btb2015_24_the_path_to_olympus.zip-et is, és másold be az előbbi könyvtárba. A Tomb4.exe-vel indíthatod is a kalandot.

Történet:

Az Olympus hegy csúcsán élt tizenkét olimposzi. Ezen az észak-görögországi hegyen építették az otthonaikat és palotáikat. Csak az istenek éltek a nagy hegy csúcsán, emberek ide nem léphettek be.Csak egy ősi, elveszett templom vezet az Olympusra. Lara Croft reméli, hogy megtalálja. Azt viszont nem tudja, hogy talán sosem találja meg a kiutat ezen utazás során.

Vélemény:

Nem tartozik a legkönnyebben teljesíthető kalandok közé ez a BtB 2015-ös pálya. Több részre tagolódik, egy víz alatti templomban kezdünk, majd egy óriási teremben 3 fogaskereket kell megszereznünk a továbbjutás érdekében. Itt tetszőleges a fogaskerekek megszerzési sorrendje. Le kell győznünk Achillest is, majd a végső ellenfél vár ránk, maga a Medúza. Ellenféllel szinte alig találkozunk a játék során, egy gorilla, két kentaur, két ördögi teremtmény, valamint Achilles és a Medúza nehezíti dolgunk. Fegyverből megszerezzük az Uzit, az Íjat és a Zeus’ Thunderbolt-ot. A kismedi itt Orange Juice, a nagymedi pedig Ambrosia. 5 secretet gyűjthetünk be, az utolsó megszerzése elég rázós lesz. Összességében jó kis kaland ez, bár, néha nehéz. Azért medipack nélkül is teljesíthető. 

Végigjátszás:

Mentések -- Savegames

Secret 1: Secret 2: Secret 3: Secret 4: Secret 5: Statisztika:

Ússzunk szembe a két harang mögötti részre, itt leúszva a vízi növények között megtaláljuk a feszítővasként funkcionáló kardot, a Perseus’ Sword-ot. Ússzunk visszafelé, felfelé haladva levegőt vehetünk.

Most a harangok előtt jobbra ússzunk lefelé, a kis tető alatti részen egy résen beúszhatunk a templom belsejébe. Jobbra tartva a fal mellett Orange Juice-t vételezhetünk, majd a kereszt előtt felúszva ismét levegőt vehetünk. Most a kereszttől balra vagy jobbra ússzunk be a sarkon található folyosóra, hátul egy résen átúszva végre kimászhatunk a vízből.

Szemben egy kapcsolót látunk a földön, ezt húzzuk meg kardunk segítségével, innen jobbra a földön flares, valamint jobbra, hátul a hordók előtt újabb Orange Juice vár minket. A kapcsolótól balra találunk egy sérült ajtót, hátul egy mozgatható asztalt. Ezen húzzunk egyet, majd toljuk az ajtó elé, majd felmászva rá, berúghatjuk a repedezett nyílászárót. A kis folyosó végén ugorjunk a vízbe, feszítsük ki a víz alatti vasrácsot, majd másszunk ki az új helyszínen a lépcsőknél.

A lépcsőn túl egyelőre egy zárt rácsot találunk, a lépcső tetején forduljunk balra, jussunk át a sziklákon, majd az alacsony, háromszögletű részről ugorjunk fel jobbra, a legkisebb oszlop tetejére, innen tovább jobbra, az erkélyre. Itt nyomjuk meg a gombot, majd vissza a lépcsőkre. Kb. a lépcsők közepén forduljunk meg, nekifutásból ugorjunk a balra található magasabb oszlop felé, a peremében megkapaszkodva felmászhatunk rá. Balra átugorhatunk a másik erkélyre, bentebb egy kapcsolót találunk. Itt mentsünk egyet, mert időrefutás következik. Amikor meghúztuk a kart, gyorsan forduljunk balra, fussunk a karók felett lenyílt csapóajtó felé, ugorjunk felé lehetőleg a jobb oldalon, kapaszkodjunk fel rá, majd gyorsan balra fordulva, nekifutásból ugorjunk a falon húzódó rés felé. Megkapaszkodva benne araszoljunk teljesen balra, át a sarkon is, majd a legvégén nyomjunk egy Alt-ot, és fel is kapaszkodtunk a magasabb rész peremére. Másszunk fel, nyomjuk meg itt is a gombot, a lépcsőn túl kinyílt a zárt rács. Innen sérülés nélkül úgy juthatunk le, ha háttal lekapaszkodunk a rés felett, ahol feljutottunk ide, ott leesünk, megkapaszkodunk benne, majd innen leesünk a földre. Irány a nyílt rács.

Ahogy belépünk, egy gorilla támad ránk, legegyszerűbb, ha visszahátrálunk a lépcsőkig, ide nem követ minket, nyugodtan kivégezhetjük. Lépjünk be a nyílt rácson, balra,a háromszögletű résen átjutva lecsúszhatunk a vízbe. Kimászva egy hatalmas, többszintes terembe érkezünk, egy Poseidon szoborral a közepén, ez lesz a központi terem, itt rengeteg teendőnk lesz.

3 fogaskereket kell megszereznünk,a terem felső részén, hogy egy mechanizmust működésbe tudjunk hozni.Innentől kezdve a játék nem lineáris, több utat kell bejárnunk, tetszés szerint.

Kezdjünk lent, jobbra haladjunk a fal mentén, míg elérkezünk egy kis épülethez, odabent egy padlókapcsolót találunk. Ezt működésbe hozva odafent egy rácsot nyitunk ki, de erre majd később lesz szükségünk. Haladjunk tovább, a falat követve, elérünk egy másik épülethez, ahol egy zárt rács fogad minket. Ha szemben állunk vele, balra sziklákat látunk egy sötét részen, a sarokban. Gyújtsunk fáklyát, másszunk fel a sziklákra, teljesen a sarkon, majd forduljunk balra. Látunk egy szürke színű kis tetőt előttünk, nekifutásból ugorjunk arra, kapjuk el a peremét, majd araszoljunk balra, át a sarkon is, amíg fel nem tudunk mászni rá. Itt megtaláljuk az Uzi-t, ez az 1. secret a kalandban. Másszunk le, idelent végeztünk is, most fel kéne jutnunk a terem felső részére.

Térjünk vissza oda, ahol kimásztunk a vízből. Álljunk szembe a szoborral, a bal oldalán van egy magasabb rész, vázákkal. Másszunk fel ide, majd forduljunk kicsit balra, a magas oszlop felé. Ugorjunk oda, kapjuk el a repedezett részt, majd araszoljunk balra, át az oszlop sarkán. Itt nyomjuk meg az Alt-ot, egy réssel fentebb vagyunk. Most ugorjunk hátra, a levegőben megfordulva (lefelé nyíl + END), elkapjuk a mögöttünk lévő szürke struktúra tetejét. Lengjünk teljesen jobbra, most nyomjunk Alt-ot, fentebb jutottunk, egy résben kapaszkodunk. Teljesen balra araszoljunk, itt Alt, majd újra Alt, és fent is vagyunk. Ezt a mozdulatsort jól jegyezzük meg, többször is fel kell jutnunk ezen a módon.

Előttünk a magas fűben uzi ammo rejtőzik. A távolban láthatjuk is a mechanizmust, ahová majd a fogaskerekek kellenek, de ide később megyünk majd. Most forduljunk meg, ugorjunk a szobor felett található járdaszerű részre. Balra fordulva látunk egy bejáratot, nyitott ráccsal, ugorjunk át oda. Mielőtt belépünk, szerezzük meg a következő titkot. A bejárattól jobbra egy sziklás részt látunk. A perem szélén haladva menjünk, amíg lehetséges. Itt fordítsunk hátat a mélységnek, majd ugorjunk hátra, megkapaszkodva a peremben. Essünk le, kapaszkodjunk meg az alattunk húzódó rés peremében, balra araszolva felmászhatunk, a guggolás billentyűvel. Itt uzi ammo (2X) a jutalmunk, ez a 2. secret. Más út nincs, essünk le a vízbe, megússzuk sérülés nélkül, ne aggódjunk. Most viszont újra fel kell jutnunk az előbbi bejárathoz, a megismert módon.

Lépjünk be, majd szemben teljesen sétáljunk ki a vízesés peremére. Most tegyünk egy lépést hátra, majd fussunk bele a vízesésbe, így sérülés nélkül leesünk az alsó terembe. Itt nézzünk szét, 3 oroszlánfejet látunk a falakon, ezek elhelyezkedését jegyezzük meg, ugyanis a terem tetején csak azokat a kapcsolókat kell meghúznunk, amik pont a fejek felett helyezkednek el. Találunk egy kapcsolót a padlón, ezt váltsuk át, kinyílik előttünk a rács, a főterembe vezet, valamint felettünk, a magasban egy csapóajtó nyílik le. Ne menjünk ki, forduljunk meg, menjünk át a kis terem túloldalára, a zárt ajtó mellett jobbra egy oszlop áll. Ugorjunk fel a rajta található repedéshez, Kapaszkodjunk meg, majd jussunk egyel fentebb. Az oszlop tetején forduljunk jobbra, ugorjunk a falon látható repedéshez, megkapaszkodva benne, még kétszer jussunk fentebb. Jobbra fordulva ugorjunk a szürke, kis oszlop tetejére, majd innen a lenyílt csapóajtóra. Jussunk át szembe, az erkélyre, itt két kapcsoló található, nekünk csak a bal oldalit kell meghúznunk.

Ugorjunk vissza a csapóajtóra, majd szembe, a következő erkélyre. Itt 5 kapcsoló van, a bal szélsőt hozzuk csak működésbe, majd forduljunk jobbra, az erkély másik végén átugorhatunk a túloldalra. Itt is két kapcsolót találunk, most a jobb szélsőt rántsuk le. Kinyílt az alsó teremben az ajtó, ugorjunk le a víz mélyebb részére, majd ismét essünk le az alsó terembe,a vízesésen keresztül.

Távozzunk a nyitott ajtón át, ugorjunk a középső hídra, itt jobbra fordulva felmászhatunk egy szinttel feljebb, a sarokban kiemelkedett oszlop segítségével. Mögöttünk flares-t találunk, majd lépjünk be a következő terembe. Forduljunk balra, sétáljunk ki teljesen a peremre, majd gyújtsunk meg egy fáklyát. Szemben a falon, a sötét részen egy beugrót látunk, ugorjunk át oda, itt uzi ammo (3X) a zsákmányunk, ez a 3. secret. Ugorjunk vissza a bejárathoz. Most jobbra ugorjunk át a fal melletti platformra, innen tovább a ferde boltív tetejére. Álljunk teljesen a bal szélére, csússzunk le a lejtős részen, majd az utolsó pillanatban ugorjunk el, kicsit balra irányozva, hogy elkapjuk szemben, a fali rést. Megkapaszkodva ugorjunk kétszer fentebb. Odafent forduljunk balra, a zárt csapóajtók felett egy kapcsolót húzunk meg. Lenyílnak a csapóajtók, lecsúszunk az alsó kis hídra. Jussunk ismét fel oda, ahol a kapcsoló felé indultunk, de most jobbra haladjunk, teljesen fel, az emelkedőn. A földön már látjuk is a fogaskereket, de még ne vegyük fel, előtte mentsünk egyet. Álljunk háttal a golyót tartó szobornak, vegyük fel az első fogaskereket, az 1.Cog-ot. Most azonnal rohanjunk lefelé a lejtőn, ugyanis a golyóbis elindul utánunk. Ha sérülés nélkül akarjuk megoldani ezt az ámokfutást, akkor ne sprinteljünk, jól időzítve szaladjunk át az első karócsapdán, majd a sarkon túl egy pillanatra álljunk meg, várjunk egy pillanatot, amíg a lentebb található karók leereszkednek, helyből ugorjuk át őket, így egy biztonságos padlórészre érkezünk. Gyorsan csússzunk le, majd jól időzítve ugorjunk el, és kapjuk el a kis híd túlsó oldalát, ugyanis érkezésünk örömére leszakad a középső rész. Huhh...

Ugorjunk át jobbra, haladjunk át a kis termen, menjünk ki a főterembe a kinyílt rácson át.

Odafent van még dolgunk, szóval ismét jussunk fel a korábban megismert módon. Ugorjunk át ismét a szobor feletti részre, de most menjünk tovább előre. Szemközt láthatunk egy nyitott rácsot (ezt nyitottuk ki korábban), ugorjunk át oda.  Lépjünk be, balra másszunk fel a tömbre, innen pedig ugorjunk be a fali nyílásba, majd ereszkedjünk le a túloldalon.

A kis erkélyen egy kupac Fáklyát találunk, egyet vegyünk fel, majd essünk le. Jobbra, a magasan lévő erkély alatti részen találunk egy sötétszürke padlórészt, itt dobjuk el a Fáklyát. Forduljunk meg, szemben egy másik erkély, ide másszunk fel a homokdombok segítségével.

Bent egy szökőkutat találunk, benne felvehetünk egy kis vázát, a Small Waterskin-t. Forduljunk jobbra, menjünk be a kis helyiségbe, essünk le, itt nyomjuk meg a gombot. Egy csapóajtót emelünk fel, közvetlenül a bejárat felett, ahol ide bejöttünk. Forduljunk meg, másszunk fel a rácsos kerítésen, ugorjunk hátra, majd menjünk ki. Jobbra találunk egy csúszós oszlopot, erre ugorjunk háttal, majd rögtön ugorjunk előre, kapjuk el a felső erkély peremét. Másszunk fel, ugorjunk át szembe, ahol egy kapcsolót találunk. Húzzuk meg, így elárasztottuk vízzel a kinti termet. Ugorjunk is a vízbe.

Középen látunk egy delfinekkel díszített oszlopot. Ússzunk mögé, találunk egy alacsonyabb részt, itt ki tudunk mászni a vízből, másszunk fel az oszlopra teljesen, majd ugorjunk át a másik oszlopra, innen pedig a magasabb erkélyre. Itt megtaláljuk a nagyobb vázát is, a Large Waterskin-t, valamint találunk egy mérleget is. A bal oldali mérlegnyelven látható vázába kéne vizet tölteni, csak az a kérdés, mennyit. A válasz ott hever előttünk, a mérleg jobb oldalán látunk a földön egy nagy vázát, benne vízzel. Ha megfigyeljük, látjuk, hogy 4 liter víz található benne, tehát nekünk is ezt a mennyiséget kell beletöltenünk a mérlegbe. Ugorjunk a vízbe, a delfines oszlopnál, ahol ki tudunk mászni, meg is tudjuk tölteni vázáinkat vízzel.

Töltsük meg teljesen a nagyot, majd kombináljuk a kicsivel. Ürítsük ki a kicsit, kombináljuk újra össze a naggyal. A nagyot töltsük meg újra, majd kombináljuk a kicsivel, így a nagyban 4 liter vizet kapunk. Másszunk vissza fel az oszlopon, jussunk fel az erkélyre, itt töltsük bele a vázába a kellő mennyiséget. Jutalmul egy oszlop emelkedik ki a túloldalon, a szemközti erkélyen, majd ennek segítségével fogunk innen kijutni később.

Ugorjunk a vízbe, a baloldalon másszunk ki az erkélyen, ami előtt a Fáklyát eldobtuk. Odabent forduljunk balra, szemben a magasabb homokdűnéről ugorjunk fel, kapjuk el a felettünk lévő peremet, araszoljunk el balra, majd a sarkon ugorjunk hátra. A kis erkélyről ugorjunk át a másikra, itt a kapcsolót használva újra kiszárítottuk a termet. Essünk itt le, majd a szoba másik végében, a kis helyiségben essünk le. Az itteni kapcsolót használva az erkély előtt felemelkedik az az oszlop, amire a Fáklyánkat dobtuk korábban. Másszunk fel a rácsos kerítésen, ugorjunk hátra, majd menjünk ki innen. Az erkély előtti oszlopról vegyük fel a Fáklyát, A szökőkút melletti fali égőknél gyújtsuk meg, majd a nagy teremben essünk le, majd irány a szemközti erkély.

A magasabb homokos részről ugorjunk fel az balkonra, gyújtsuk meg az itt található fali égőt, kinyílik a rács. Odabent, a kis szökőkútnál két oldalon lobbantsuk lángra a két fali fáklyát, a nagy teremben kinyílik egy rács. Dobjuk el Fáklyánkat, majd a ferde oszlop segítségével ismét jussunk fel a felső erkélyre, a kapcsolóval újra árasszuk el vízzel a termet.

Ugorjunk a vízbe, a kinyílt rács mögött vegyük fel a második fogaskereket, a 2. Cog-ot. Ússzunk a bejárathoz, másszunk ki itt, majd a nemrég felemelt oszlop segítségével távozzunk, vissza a központi terembe.

Jobbra essünk le a vízesésénél, így nem sérülünk. Menjünk teljesen szembe, a nyílt rácshoz, lépjünk be a következő helyszínre.

A bejátszás után forduljunk jobbra, a bejárat mellett találunk egy rést a falon, a legmagasabb részén kapaszkodjunk fel, majd ugorjunk fentebb,s kapjuk el a peremet. Ne kapaszkodjunk itt fel, mert egy csapda várna, araszoljunk jobbra, majd másszunk fel. Forduljunk meg, ugorjunk át szembe, a kis emelvényen pedig vegyük fel a More Yarn-t.  Ereszkedjünk vissza a terembe.

Jobbra és balra a falakon szimbólumokat látunk. Ha jól megfigyeljük őket, köröket és háromszögeket látunk, a bal oldali falon viszont egy gyémánt alakú jelet is. Ennek az elhelyezkedését jegyezzük meg, majd haladjunk át a vízesésen, a terem hátsó felébe. Itt szintén jeleket látunk a falakon, valamint szemben egy mozgatható szobrot is. Ezt húzzuk meg egyszer. Most figyeljük meg a bal oldali falat. A vízesés „tükörként” működik, tehát itt arra a helyre kell tolnunk a szobrot, ahol a terem másik felében a gyémánt alakzatot láttuk. Szóval, a bal oldali fal mellett, balról a harmadik padlólapra mozgassuk. Ha végeztünk, menjünk hátra, itt egy másik terem bejáratát találjuk. Még ne menjünk be, hanem jobbra, a falon szintén látunk egy rést. Jussunk fel ennek segítségével felülre, vigyázva az itteni csapdával is. Odafent, a kis erkélyen megfordulva, átugorva szembe, miénk a Lenght of Yarn. Essünk le, majd lépjünk be a hátsó kis terembe.

Kombináljuk a megszerzett tárgyainkat, megkaptuk a Ball of Yarn-t. Használjuk is a sárga színű padlólapon, hatástalanítva így az előttünk lévő karócsapdát. Még ne haladjunk át rajra, hanem forduljunk jobbra, másszunk fel a kis tömbre, forduljunk meg, szemben ugorjunk a felettünk látható erkély pereméhez, kapaszkodjunk meg benne, majd másszunk fel. Jussunk át a túloldalra, itt egy kart húzhatunk meg. Látjuk, hogy lenyílik egy csapóajtó, ez az volt, amelyikre rátoltuk a mozgatható szobrot. Jussunk vissza a bejárat feletti részhez, itt óvatosan essünk le, majd menjünk vissza az előző terembe, láthatjuk, hogy a mozgatható szobrunknak hűlt helye. Térjünk vissza a hátsó terembe, most már átkelhetünk a hatástalanított csapdákon. Fel is vehetjük a Ball of Yarn-t, de már nem lesz szükségünk rá. Előttünk egy lenyílt csapóajtó, ez akkor nyílt ki, amikor visszatértünk az előző terembe, megnézni a tolható szobrunkat, máskülönben zárva találjuk. Essünk is le itt, majd haladjunk a következő kis szobába.

Itt jobbra látjuk is a szobrunk, toljuk rá a színes padlólapra, ennek következményeként kinyílik a továbbjutást elzáró rács. Menjünk is be rajta.

A következő helyszínen karókat látunk előttünk, nem tudunk keresztüljutni rajtuk egyelőre. Jobbra, a falon egy rés, ugorjunk fel oda, majd még fentebb, araszoljunk teljesen jobbra, át a sarkon is, míg fel nem tudunk mászni a bejárat feletti részre. Itt 5 kapcsolót látunk, ezekkel tudjuk a karócsapdákat mozgatni. Húzzuk meg balról jobbra haladva az elsőt, a másodikat, a negyediket és az ötödiket. Essünk le, jussunk át a megnyílt úton keresztül óvatosan a karókon, a terem hátsó részébe. Itt megfordulva fentebb tudunk mászni, majd át tudunk ugrani a magas oszlopra, ahol a harmadik fogaskerék, a 3. Cog, valamint a LaserSight vár minket. Most már távozhatunk, óvatosan essünk le innen, kerüljük ki a karókat, jussunk vissza a vízeséses terembe, onnan pedig vissza a központi, szobros terembe.

Jussunk fel ismét a terem felső részére, ugorjunk át a szobor feletti részre, majd jussunk el a fogaskerekes mechanizmushoz. Végre használhatjuk a megszerzett fogaskerekeket, tegyük is őket a helyére, egy bejátszásban látjuk, hogy alattunk megtelik vízzel egy járat. Ide korábban is el tudtunk volna jutni, de nem lett volna értelme, hisz zsákutcába kerültünk volna. Álljunk szembe a mechanizmussal, a jobb oldali oszlop bal oldalán, majd csússzunk le háttal, egy oszlopra kell, hogy érkezzünk. Ugorjunk a vízbe, ússzunk át a hasadékon, majd másszunk ki.

Hátul nyomjuk meg a gombot, majd lépjünk be a feltárult ajtón keresztül a terembe. A kék fénybe egyelőre ne lépjünk még be, rögtön jobbra lőjük szét a vázát, egy újabb Uzi a jutalmunk, ez a 4. secret. Most menjünk fel a lépcsőn, a kék fénybe, egy emelvényen magunkhoz vehetjük az új fegyverünket, a Zeus’ Thunderbolt-ot. Ahogy felvettük fegyverünk, egy új helyszínre érkezünk.

Rögtön balra, a kis kerítés mögött egyelőre zárva van az út, tehát folytassuk tovább utunk le a lépcsőn, a kis kertbe. A hátsó részen egy bejátszást látunk, két kentaur vár ránk. Ha nem közelítjük meg őket, nem támadnak ránk, messziről, biztonságos távolságból a pisztollyal végezzük ki őket. Most menjünk vissza, fel a lépcsőn, jobbra, a kerítés mögé, ahol megnyílt az út, másszunk is fel itt.

Találunk egy mozgatható asztalkát, ezt húzzuk ki a kinti erkély bejáratához, majd toljuk ki kintre. Álljunk fel rá, ugorjunk és kapaszkodjunk fel a mennyezetre, a növényekben meg tudunk kapaszkodni. Függeszkedjünk át a következő erkélyig, majd essünk le oda. Hátul, a balkon végén, ha kinézünk balra, egy ferde tetőt látunk. Ugorjuk át a kis kerítést, csússzunk le a tetőn, majd kapaszkodjunk meg a peremében, oldalazzunk el balra, majd másszunk fel. A kis résen átkúszva egy kapcsolót találunk a földön, ezt váltsuk át kardunk segítségével. Kinyílik egy ajtó, hátul, a kis kertben, ahol a kentaurokat levadásztuk. Jussunk vissza a kis tetőre, lecsúszva rajta, elkapva a peremet, majd leesve visszatérünk a kis kertbe. Hátul, mielőtt belépünk a kinyílt ajtón, Ambrosia vár minket a kis emelvényen.

A mélységet átugorva egy nagy terembe érkezünk. Vegyük fel a földről a tekercset, a Very Ancient Scroll-t. Olvassuk el a tartalmát: „Apollo, segítened kell Parisnak, hogy megölje Achillest, Ő nem halhatatlan. Emlékezz erre, Zeus.” 

Jobbra, a szarkofág mellett nyílvesszőket találunk (Arrows 2X), a szarkofágot kinyitva pedig miénk az Íj is, a Bow. Forduljunk meg, a túloldalon fel tudunk mászni a növénylétrán, hátraugorva pedig a terem feletti részre érkezünk. Ugorjunk át középre, majd innen jobbra, az oszlop tetejére, srégan, a peremébe megkapaszkodva, majd felmászva rá. Jobbra fordulva ugorjunk a magasban látható erkély pereméhez, kapaszkodjunk meg, majd másszunk fel ide. A kékes fénybe lépve megjelenik maga Achilles is, ha jobbra nézünk, látjuk is a magas részen. Vegyük fel az újabb nyílvesszőket (Arrows). Ha ismerjük a görög mitológiát, tudjuk, hogy Achilles csak a sarkán sérül, tehát kombináljuk Íjunkat a lézercélzóval, majd célozzuk be Achilles sarkát, és eresszünk bele egy nyílvesszőt. Ha sikerrel járunk, megsemmisül, egy robbanás kíséretében. Ugorjunk vissza az oszlop tetejére, majd innen ereszkedjünk le a padlóra.

Szemben, egy kékes fényben pompázó „híd” keletkezett a mélység felett, ugorjunk át oda, majd innen tovább. Csússzunk le, majd balra egy gombot látunk, előtte tüzes rács. Nyugodtan lépjünk rá, nem gyulladunk meg, a ombot megnyomva pedig kinyílik a szürke ajtó. Mielőtt megközelítjük, azt ajánlom, mentsünk egyet, hiszen, ha közeledünk felé, a padló leszakad alattunk. Háttal ugráljunk az ajtó felé, amikor megnyílik a föld alattunk, kapaszkodjunk meg a peremben, így egy biztonságos részre érkezünk, máskülönben a zuhanásban megsérülnénk, valamint egy csúszós részre érkeznénk. Most lecsúszhatunk, majd a végén ugorjunk át középre.

Előttünk maga a főellenfél, a Medúza emelkedik ki a lávatengerből, valamint két ördögi teremtmény is ránktámad. Azt javaslom, a Thunderbolt-ot ne használjuk ellenük, hiszen közelharcra nem igazán alkalmas a fegyver, könnyen meggyulladhatunk mi is. Az Uzit javaslom, öljük meg a két ellenfelet, vigyázva arra, hogy ne lökjenek bele minket a lávába. Ha végeztünk, a középső részen Ambrosia, valamint Thunderbolt Normal Ammo vár miket, a főellenfél mögött. Újabb Thunderbolt Normal Ammo-t zsákmányolhatunk még, de azt már a Medúza előtti részen, itt viszont már ránktámad, lángcsóvákat lövellve felénk, ha eltalál, végünk, menthetetlenül meggyulladunk, tehát csak óvatosan!  Most újra mentsünk. A bejáratnak háttal állva, a Medúza háta mögött nézzünk jobbra, egy koponyákkal díszített kaput látunk. Ugorjunk át oda, itt viszont már nem vagyunk biztonságban, másszunk fel gyorsan a rúdon, majd ugorjunk hátra a kis oszlopra.

Itt fedezékben vagyunk, újra mentsünk. Most ámokfutás következik, át kell ugranunk a következő oszlopra, de úgy, hogy nekifutásból egyből tovább tudjunk ugrani a következő biztonságos részre, átugorva a lávafolyamot. Itt balra ugrunk, megkapaszkodva a magasabb rész peremében. Itt felmászva gyorsan ugorjunk át srégan jobbra a kis erkélyre, két oszlop tőlünk jobbra, a bal oldalin gyorsan kapaszkodjunk fel, majd innen még fentebb. Természetesen a Medúza eközben folyamatosan támad minket, jól kell időzítenünk. Odafent végre biztonságban vagyunk.

Előttünk egy padlókapcsolót láthatunk. Ha meg akarjuk szerezni az utolsó titkot, még ne húzzuk meg, hanem sétáljunk ki jobbra a peremre, és nézzünk le. Látjuk Pandora Szelencéjét, ami az utolsó secret, csak az a probléma, hogy ha meg akarjuk szerezni, újra végig kell csinálnunk az ámokfutást. Ha nem kell a secret, csak váltsuk át a kart, a Medúza végre megsemmisül, a következő bekezdést át is ugorhatjuk akkor. Lángba borul minden odalent, a ládikát ezután már nem tudjuk megszerezni.

A peremről ugorjunk le nekifutásból, átlósan jobbra, a kapaszkodást nyomva. Ha jól csináltuk, a lent lávafolyam előtti részre érkezünk, majd ugorjuk át , itt fel is vehetjük a Pandora’s Box-ot, ez az 5. secret. Innen ugorjunk át a középső részre, a Medúza mögé, majd újra jussunk fel a kapcsolóhoz. Sok sikert!

A Medúza pusztulása után forduljunk meg, a kinyílt rács mögött vár minket a Pegazus, balra tőle felvehetjük az almát, az Apple of Gods-t. Adjuk oda a pacinak, üljünk fel a hátára. Óvatosan lovagoljunk a nyíláson keresztül

a lenti részre, vágjunk át a láván, szembe, a csúszós részig. Itt jobbra tartva újabb emelkedőn keresztül felkaptatva véget is ér a kalandunk.

baal76

 

 

 

Videóvégigjátszás: adrielvicio

 


Az oldalon közölt képek, a szöveges tartalom, illetve minden sajátkészítésû anyag, a © TR Editor.hu tulajdonát képezi. Azokat semmilyen formában nem lehet reprodukálni, másolni, terjeszteni, csak a szerkesztõség engedélyével.