.....................................................................

BtB 2015 - The Lost Tomb of Pandora (Pandora elveszett sírja)

Készítõ: Sabatu (Vaclav Socha) Homepage

Letölthetõ - download: Innen .............. BtB2015 Package

Csomagold ki a btb2015_package.zip-et, másold a benne lévő könyvtárat valahova, majd csomagold ki a btb2015_01_the_lost_tomb_of_pandora.zip-et is, és másold be az előbbi könyvtárba. A Tomb4.exe-vel indíthatod is a kalandot.

Történet:

Lara Görögországba utazott, hogy megtalálja Pandora sírját, és az ő híres, hírhedt, misztikus ládikáját. Vajon sikerül neki túlélni a csapdákat, és megtalálja?

Vélemény:

Remek kaland volt ez a Görögországban játszódó pálya. Ellenségek behemót gorillák, gladiátorok, kentaurok. Változatos feladatok, gyönyörű helyszínek jellemzik ezt a részt. Fegyver, medipack van bőven, bár medi nélkül is megoldható könnyen. Három secretet is megtalálhatunk, ha kicsit figyelünk. Csak ajánlani tudom mindenkinek, nincs benne nehéz feladat, így kezdők is jól érezhetik magukat a kaland során.

Végigjátszás:

Secret 1: Secret 2: Secret 3:

Statisztika: Mentések -- Savegames

Menj végig a völgyben, még fentről nyírd ki a cápalit ha tudod. Ha nem, ugorj a vízbe, és ússz egyenesen, majd balra, és kimászva gyorsan a vízből, végezz vele. A vízben egyébként shotgunlőszert, narancsjuice-t, ami a pályán a kismedipack, és fáklyacsomagot is találsz. Ugorj fel az emelkedőn, menj jobbra, majd a falnál megfordulva ugorj fel a felső sziklára. Fordulj balra, és helyből átugorva a sziklát, a sarokban ambrosiát, ami a nagymedipack, és a Shotgun-t találod, az 1. secret-ben.

Ugorj vissza, és haladj tovább. Kapaszkodj fel a sziklára, mássz fel, a túloldalon lecsúszol, majd ugorva elkaphatod a szemközti falban a rést. Csimpizz jobbra, és mássz fel a barlangban. Végezz a behemót majommal, majd menj balra. Nekifutásból ugord át a csapdás gödröt, majd a túloldalon ess le a folyosóra, ami az erkélyre vezet. Vedd fel az uzilőszert, az ambrosiát, és told meg a kart. Egy csapóajtót nyitottál le a nagy teraszon, a szemközti oldalon. Ugorj a vízbe, ússz hát most arra, a virágoknál mássz a partra, ugord át, és a folyosó végén felkapaszkodhatsz a nagy teraszra. Zárva az ajtó. Tehát kell egy kulcs. Ugorj le a sziklákra a terasz túloldalán, majd nekifutásból ugorj el a sarok mellett a kis sziklaösvényre. annak a végében leled meg a Bluestone Key-t.

Juss vissza a teraszra, és a kulcsoddal nyisd ki az ajtót. Lecsúszva, egy k8is medencébe estél. Mássz a partra, és jobbra menve felveheted a Shotgun-t.

Menj, és nyisd ki a fali karral a baloldali ajtót. A következő teremben, told a mozgatható szobrot a másik sarokba, így a szemközti sarokban felemelkedik egy állvány, amin keresztül feljutsz az emeletre. Told a két vázát a túloldali sarokba, vedd fel a lőszert, és menj ki a kis medencéhez, ahol lenyílt a csapóajtó. Ugrás a vízbe, és ússz át a folyosón, egy delfines medencénél mászol ki a partra. Ugrás a tömbre. majd onnan a folyosóra, ami egy terembe vezet. Nézz fel, és vigyázz a lezuhanó kardokra. Menj a mozgó lándzsákhoz, és juss át,m jól időzítve. Az oszlop mögött nincs lándzsa, arra vedd az irányt. Talán legjobb gyorsfutással, vagy ugrással átjutnod. Ha sikerült, a túloldalon kapaszkodj fel a tömbre, és onnan ugorj át a kis hídra. Csimpizz le annak jobb oldalán, így lerántod a kart, ami a delfines medencében nyitja ki a titkos csapóajtót. Juss át most már a kis hidakon át a túloldalra, és told meg a kart. Irány vissza a delfines medencébe, ússz le a kinyitott csapóajtón, és uzilőszert, és az UZI-t veheted fel, a 2. secret-ben.

Mássz a partra, és a felemelkedett állványokon át feljutsz a felső terembe. A folyosó végén vedd fel az Old Rusty Key-t.

Juss vissza a delfines medencén át, a kis medencéhez, majd kimászva a vízből, nyisd ki a kulcsoddal a másik kaput. Egy gerillagorilla fogad a lépcsőknél. Legjobb, ha visszaszaladsz, és beugrasz a vízbe, onnan kényelmesen kinyírhatod a pimaszt. Ha sikerült, menj fel a lépcsőn, és egy hatalmas barlangba értél. Kapaszkodj le, és ess le a kis szigetre. Nyírd ki a cápalit, majd balra fordulva ússz be a kis folyosóra. Mindjárt az elején kapaszkodj ki jobbra, a partra. Ha lecsúsznál, ugorj hátra, majd előre, közben irányítsd jobbra, így a lapos sziklán landolsz. Ugorj át a másik laposra, majd jobbra a beugróban kapaszkodj fel a felső kis folyosóra, aminek a végén, a fali karral kinyitod fent, a magasban a nagykapuit. Irány hát vissza a vízbe, és fel kell jutnod a törött hídra, ahol bejöttél ide. Ki tudsz mászni egy lapos sziklán, majd ugrás a híd alattira, majd a túloldali magasabbról már fel tudsz mászni a hídra. Nekifutásból kapd el a túloldalt, mássz fel, végezz a gladiátorral, majd gyorsfutással rohanj át a termen, így megúszod a labdázást. :)

A következő teremben vedd elő a távcsövet, és nézz fel a plafonra. Látod? Némelyik golyó felett a plafoncsempe másképp néz ki, rácsos. No, azok a biztonságos részek, mármint az az alattiak. Tehát csak azokra ugorva átjutsz a túloldalra, ahol felmászva, meghúzva a fali kart, feljutsz a felső terembe. A túloldalon is kinyílt a kapu, menj át rajta, végig a folyosón. A következő teremben vedd fel a lőszereket, és az UZI-t. És persze megtolva a kart, kinyitod a kaput. Rohanj végig a potyogópadlós folyosón, majd lekapaszkodva leesel a barlangba, az épület tetejére. Vedd fel a túlsó sarokban az ambrosiát, és persze a hárfát, a Lyre-t se hagyd ott.

Ess a vízbe, mássz a partra, és menj a zárt nagykapuhoz. A jobb oldali szoborra téve a hárfát, a kapu kinyílik. Mielőtt átmész, nézz körül, mert narancsjuicet, és lőszert találsz a sarkokban. A folyosó végén mássz fel a létrán. Lődd le az oroszlánt, de vigyázz, ne lépj rá a mintás padlólapokra. Ha végeztél vele, akkor lépj rá az egyikre, majd ha kinyírtad az első kentaurt, akkor rálépve a másikra, a másik dögöt is kinyírhatod. Ha ez is megvan, menj a kinyílt kapun be a sötétbe.

Vigyázz, időre fog menni a feladat, itt mindenképpen ments egyet, mert ha nem sikerül, nem tudod folytatni a kalandot, a fentről lejövő pengék nem húzódnak vissza.

Láncos bárdokon kell átjutnod, de igyekezned kell, mert a következő kis teremben elindulnak fentről a forgó pengék. Ha oda bejutottál, gyorsan húzd meg mind a négy fali kart, így középen felveheted a megjelenő,  1. Hade’s Eye-t, és kirohanhatsz a teremből.

Menj vissza a nagyterembe, végezz a gladiátorral, és menj be a másik nyitott kiskapun. Egy lávás terembe értél.

Nekifutásból juss el a tűzfújós platformra. Ne felejtsd el, a sarokra állva nem gyulladsz meg. Kapaszkodj fel a fali résbe, és csimpizz el a következő kis sziklára. Most visszafelé ugorj nekifutásból, de a lapos részre érj az oszlop előtti sziklán. Onnan jobbra ugorj a tűzfújósra, majd a fal mellettiről jobbra a kis beugróba. Kússz át a résen, és balra haladj. Figyeld meg, fent balra, a beugrót, oda kell felkapaszkodnod. Nekifutásból kapd el a szemközti platformot, majd balra kell továbbugranod. A következő ugrás után mássz le jobbra az oszlop mellé, mert narancsjuicet, és lőszert vehetsz fel, a 3. secret-ben.

Ugrálj tovább, és a jutalmad a 2. Hade’s Eye.

Juss vissza a nagyterembe, és a kövekkel nyisd ki a nagykaput. Fegyvert a kézbe, és csússz le a lejtőn. A kentaurok nagyapjával van itt randid. Végezz vele, és vedd fel a teremben a narancsjuicet, az amborsiát, és a lőszereket, és persze ami a kentaurnál volt, az Ornate Bronze Key-t.

Nyisd ki a kulcsoddal az ajtót, és újabb terem, újabb feladat következik. Balra, a fali beugróban, a növények mögött rántsd le a fali kart. Told a két vázát a szemközti sarokba, és az egyik kisebb váza a Fáklyát rejti, ezért lődd szét mindet.

Gyújtsd meg a fali égőn, majd gyújtsd meg vele a túloldali kettő fali fáklyát, és kinyílik a kapu. Menj a következő kis terembe, ahol egy kis emelvényen, ott lapul amiért jöttél, a Pandora’s Box.

Felfelé menve a folyosón, vége is ennek a remek kalandnak.

OBig

 

Videóvégigjátszás: steven35175

 


Az oldalon közölt képek, a szöveges tartalom, illetve minden sajátkészítésû anyag, a © TR Editor.hu tulajdonát képezi. Azokat semmilyen formában nem lehet reprodukálni, másolni, terjeszteni, csak a szerkesztõség engedélyével.