.....................................................................

BtB2015 - Tragodia

Készítõ: Talos (Erika) Homepage

Letölthetõ - download: Innen .............. BtB2015 Package

Csomagold ki a btb2015_package.zip-et, másold a benne levõ könyvtárat valahova, majd csomagold ki a btb2015_02_tragodia.zip-et is, és másold be az előbbi könyvtárba. A Tomb4.exe-vel indíthatod is a kalandot.

Történet:

Görögország, Athén, Anafiotika kerület: Az ásatás feltárt egy ókori színházat, és találtak egy pár pergamendarabkát, egy tragédia szövegkönyvéből. A darabot már nem adják elő azóta, hogy Apolló haragja életre keltette a szövegkönyv minden szörnyét, és megátkozott minden színházi maszkot Görögországban. Lara elindul, hogy megtalálja az elátkozott, tragikus maszkot, ami szerencséssé, avagy szerencsétlenné teheti viselőjét……

Vélemény:

Görögországban, kalandozunk, a minotaurusz vackában. Nagyon szépek a textúrák, a feladatok is változatosak. Nem mindenhol lineáris, így másfelé is haladhatsz, mint én mentem. Talán így a logikusabb, de mindegy. Ha esetleg elfelejted felvenni a kentauroknál a szemet, később vissza tudsz menni érte. Egy secret is van a pályán, de eldugva. :) Ha ügyes, és türelmes vagy, nem kell medipack sem, bár van belőle bőven. Ne hagyja ki senki ezt a remek kalandot.

Végigjátszás:

Secret: Statisztika: Mentések -- Savegames

A folyosó végén told meg a kart. Fordulj meg, és a potyogópadlónál mássz le a létrán. Lődd szét a vázákat, és vedd fel a lőszert, valamint a Shotgun-t.

Menj be a nagyterembe. Nézz jól körül, mert a sarkokban, esetleg vázák alatt ambrosiát, ami a nagymedipack, fáklyacsomagot, lőszert, és a Bluestone Key-t találod.

Mássz le a folyosóra. Kúszva menj végig a mérgezett nyilakat lövő falaknál, majd juss át am lándzsákon, a végén szétlőve az útakadályt okozó vázát, és háttal csússz le a lejtőn. Kapd el a peremet, ess le, és végezz a két kentaurral. Shotgunt a kézbe, és maradj mindig mögöttük, akkor kevésbé sebeznek. Ha sikerült, vedd fel, amit az egyik elhagyott, a Minotaur Eye-t.

Lőszereket, és ambrosiátis találsz a teremben, és a szarkofágot is kutasd át lőszerért, ambrosiáért, és fáklyacsomagért. Használd a kulcsodat a falon, és lenyílik a teremben egy kis csapóajtó.

Ha esetleg elfelejtettél volna itt valamit felvenni, később vissza tudsz jönni ide, a minotaurusz szobáján keresztül.

Egy terembe csúszol le, ahol zárt ajtók fogadnak. Mássz fel a növényeken az emeltre, és lődd a mélybe a két csontit, ott porrá zúzódnak. Ha megvan, húzd meg a baloldali kart. Menj le, és három ajtót is találsz nyitva. Az egyikben, egy kis sötét folyosón tolj egyet a vázán, és vedd fel alóla a Tool Handle-t.

Egy másik folyosón, ami szintén sötét, ( a világos folyosót még hagyjuk) használhatod a kentauroknál megszerzett szemet. Kinyitva az ajtót, megjelenik a főnök, a minotaurusz, csúszómászó haverjával. Nem ellenfelek. Csald ki őket a szűk folyosóra, és kispisztollyal is végezhetsz velük. Vedd fel, amit a főnök elvesztett, a fejét, a Minotaur Head-ot.

Nézz körül a nagy teremben, mert lőszereket, ambrosiákat találsz a sarkokban. Itt lesz majd a pálya vége is, ne felejtsd el. És van egy másik zárt kapu is, az jön mindjárt.

Irány vissza, fel a fali karokhoz, és húzd meg a másodikat is. Lent újabb ajtó nyílt ki. Menj be, ess le a gödörbe, és rántsd le a fali kart. Ez nyitotta ki a nagyteremben a zárt kaput. Egy másik ajtó is nyitva van, ez vezet a minotaurusz szobájába. Vedd fel a kis talapzatról a tekercset, a Very Ancient Scroll-t.

Lődd szét a vázákat, mert lőszereket rejtenek. A bejárattól jobbra van a falon egy rés. Mássz fel a falon, és ha tovább mennél erre jutsz vissza a kentaurok szobájába, ha valamit otthagytál volna. Ha nem kell visszamenned, akkor fordulj meg, lődd szét a ládát, ugorj át oda, és vedd fel, amit rejtett, a babérkoszorút, az Olympic Laurel-t az első, és egyetlen secret-ben.

Irány vissza a fali karokhoz, és nyisd ki újra a nagyterembe vezető ajtót. Visszamenve oda, menj be a most nyitva levő kis folyosóra, és felveheted a hárfát, a Lyre-t.

Ismét a karokhoz menj, és most nyisd ki azt az ajtót, ami a világos folyosót nyitja. Állítsd vissza mindegyik kart, és csak a baloldalit húzd meg. Menj végig a folyosón, lődd le a hárpiát, és mássz fel a rúdon. Fent ugorj hátra, majd a túloldalon mássz le a létrán. A folyosó végén illeszd össze a rudat a fejjel, és tedd a kis állványra, így kinyitva az ajtót.

Újabb helyszínre értél. Két széles folyosó van. Nevezzük a szemköztit a baloldalnak, a jobb oldalit, naná hogy a jobb oldalinak. Menj először a baloldaliba, és lődd le a gladiátort, hogy később ne zavarjon. Menj vissza a kis medencéhez, ugorj bele, és húzd meg a vízi kart. Időre megy a feladat, igyekezz hát. Mássz a partra, és rohanj végig a jobb oldali folyosón, annak a végében nyílt ki az időzített ajtó. Menj balra, majd a jobb sarokban vegyél fel a földről egy Fáklyá-t. Egyelőre itt nincs más dolgod, menj a fáklyával vissza, és a baloldali folyosón gyújtsd meg. Mindjárt gyújtsd meg a baloldali falon, a fáklyát. Dobd el egyelőre, és mássz fel a falon, a zöld növényeken. Fent, a kis emelvényről felveheted Perszeusz Kardját.

Kutasd ki a szarkofágot is, mert benne találod meg az Íj-at, a Bow-t.

Mássz le a folyosóra, és a fáklyáddal gyújtsd meg kicsit odébb, a jobb oldali falon levőt. Kinyílt ott az ajtó, és bemenve egy kis szobrot találsz, a Snake Goddes-t.

Menj most vissza az égő fáklyával oda, ahol a fáklyát találtad. Tedd a kis szobrot a foglalatba, és felemelkedett egy állvány. Ugorj fel rá a fáklyával, és gyújtsd meg ott is az égőt. Nekifutásból ugorj a következő állványra, menj ki szembe a szélére, és dobd el a fáklyát. Kapaszkodj fel a plafonra, és csimpizz el a létra végébe, ott ess le. Ha jól dobtad el a fáklyát, akkor most felveheted, és meggyújthatod ott is az égőt. Dobd el a fáklyát, kapaszkodj fel a felemelkedett állványra, juss vissza a másikra, és onnan leugorhatsz balra, a kinyitott kapuhoz.

Bemenve egy oroszlán, és egy gladiátor üdvözöl. Tedd, mit tenned kell, és vedd el a fickótól az Ornate Bronze Key-t.

Kutasd át a területet, mert lőszereket, és narancsjuice-t találsz. De vigyázz, a fentről lezúgó kardokra is közben. Egészen hátul nyisd ki a kulcsoddal a kaput, és fel is veheted a vigyori maszkot, a Happy Mask-ot.

Kinyílt a kivezető kapu is, és az állványokon keresztül visszajutsz a folyosóra. Menj most a baloldali folyosóra, és tedd a végén a szobor kezébe a hárfát. Mielőtt átmész a kinyílt ajtón, lődd szét a vázát, mert fáklyacsomagot rejt. Juss át a lándzsákon, a padlócsapdákon, és a túloldalon mássz fel a rúdon. Ugorj hátra, és egy újabb helyre értél. Itt nem kell bántanod a vázákat, nincs bennük semmi. Menj végig a folyosón, de figyeld meg balra a zárt kaput, majd ide kell visszarohannod. A folyosó végén mássz le a létrán.

Látod, két csonti elevenedik meg, és egy szellem. Amikor visszakapod az irányítást, gyorsan mássz fel a létrán, rohanj, be a most már nyitott kapun, és a vízbe ugorva megmenekülsz a dögtől. Mássz a partra, a plafonon csimpizz át a túloldalra, lődd szét a vázákat, és vedd fel a Holy Key-t.

Irány vissza, ahonnan a szellem jött. Ha nálad van az íj, robbantsd szét a csontikat, és a folyosó végén, jobbra a falon használd a kulcsodat. Menj be a nyitott kapun, és a kardoddal feszítsd ki a falból a Sad Mask-ot.

Most vissza kell jutnod a nagyterembe, ahol végeztél a bikafejűvel. Már le sem írom, hogy kell, tudnod kell. :)

A terem végén jobbra van egy foglalat. Illeszd össze a két maszkot, és tedd oda. Kinyílt a kapu, és felmenve az emelkedőn a szabadba jutsz, és egyúttal a kaland végére.

OBig

 

Videóvégigjátszás: steven35175

 


Az oldalon közölt képek, a szöveges tartalom, illetve minden sajátkészítésû anyag, a © TR Editor.hu tulajdonát képezi. Azokat semmilyen formában nem lehet reprodukálni, másolni, terjeszteni, csak a szerkesztõség engedélyével.