.....................................................................

1943: The Star of David (1943: A Dávidcsillag)

Készítõ: Dave Andrew Parnham (sonnyd83)

Letölthetõ - download: Innen

Csomagold ki a dave_parnham_1943_the_star_of_david.zip-et, másold valahova a benne levő könyvtárat, és a The-Iron-Cross.exe-vel indíthatod is a kalandot.

Történet:

1943-at írunk. Marcia L Croftot, Richard Croft feleségét felbérelték, hogy szerezzen vissza egy ereklyét, ami semmilyen körülmények között nem juthat orosz kézbe. Ez az ereklye hatalommal bír, nem birtokolhatja akárki.

Vélemény:

Ez a trilógia első része. Nem Lara Crofttal kalandozunk, hanem Marcia L Croft a hősnőnk ebben a két pályás történetben. Ez a trilógia első része. A Dávidcsillagot kell megtalálni egy rabtelepen, annak parancsnoki épülete alatt. Három secret is lapul a pályán, bennük egy-egy arany rózsával. Medipackot sem kell használni, a revolver igen jó fegyver. :) Jó kis kaland volt, csak ajánlani tudom mindenkinek, kezdőknek is, nincs benne nehéz feladat, és talán elakadni sem nagyon lehet benne.

Végigjátszás:

1.     pálya: A tábor:

Secret 1. Secret 2. Mentések -- Savegames

Eppinghorst hadifogolytábor, Kelet-Lengyelország.

A cél az, hogy keresse meg az ereklyét, a Dávidcsillagot, ami, úgy gondoljuk, a parancsnoki villa alatt található, és biztonságban szállítsa vissza Londonba.

Felhívjuk figyelmét, hogy a fegyverek kerültek elhelyezésre a folyónál, a híd alatt, a tábor szélén.

Olyan információink is vannak, hogy a táborban három értékes tárgyat is meg lehet keresni. (secretek) Kettő a táborban van, egy pedig a villában.

Kapaszkodj fel a sárkányrepülőre, és szállj le a táborban. Rohanj vissza, a kis folyóhoz. Vigyázz, az őrtoronyból lőnek rád. Lent, a híd alatt betankolhatsz. Megkapod a Pisztolyokat, a Revolver-t, a Lézercélzót, és a Távcsövet. Persze lőszert is kapsz.

Most gyilkold le a négy toronyőrt, akkor megjelenik még egy fegyveres az ösvényen. No annak a zsebeit kutasd át, és meg is van a Prisoner Area Key.

Nyisd ki vele az egyik tábor kapuját. Mindjárt kússz be az első barakk alá. Balra tarts, keresd meg a sérülékeny kerítést, lődd szét, és mássz ki hátul a fal mentén. Vigyázz, két őrkutya lohol a nyomodban. Végezz velük, majd menj a kerítés mellett, lődd szét a kapcsolódobozt, és húzd meg a kapcsolót. Egy ajtót nyitottál ki, a konyha, étkező ajtaját, de ez kicsit később. Kússz vissza a barakkon át, és menj körbe, a másik barakk nyitott ajtaján bemenve. Jobbra benyitva egy kismedipackot találsz a szekrényben, majd balra menve is lesz két szoba. A jobb oldaliban egy Bibliát, a Holy Bible-t találod a szekrényben.

Vidd ezt át a másik szobában veszteglő tisztnek, és tedd a talapzatra.

Major Cyrek Gryzbowski: Tudok segíteni egy sárgaréz kulcsot adva, hogy bejusson a tábor másik felébe. Egy alagúton keresztül lehet oda bejutni. Mielőtt azonban odaadom a kulcsot, egy szívességet kérnék. Találja meg nekem a Bibliát, nagy szükségem volna rá, de elvesztettem valahol.

Egy kulcsot kapsz cserébe, a Walled Area Key-t.

Menj ki erről a területről, és jobbra a téglafalnál nyisd ki a kulcsoddal a következő kaput. Végezz az őrrel, és tedd magadévá a lőszerét. Menj tovább, de vigyázz, az épületekkel szemben, egy fegyveres őrködik fent a falon. Végezz vele, de ne menj be még a konyhába, a túloldali rács még zárva van. Viszont a szakács ad neked egy nagymedipackot.

Azon töprengek, hogy van-e a villa mögött egy gázvezérlőkapcsoló?

El tudnám zárni azt, akkor megzavarná az őröket és átjutnék a konyhán keresztül a hátsó raktárba.

Menj tovább, és nyiss be balra a hálóba. Lődd szét balra a falat, lődd szét a piros ládát is, egy kismedipack lapul benne. Rántsd fel a csapóajtót, és lemászva kússz át az alagúton. Felmászva a fürdőbe, vedd fel a földről a Feszítővasat.

Menj ki, lődd le a két őrt, és az egyik megajándékoz egy újabb Prisoner Area Key-el.

Kinyithatod vele a kaput, de még ne menj ki. A másik barakk alá kúszva keresd meg az 1. Arany Rózsát, az 1. secret-ben.

Menj be a másik barakkba. Nyiss be az ajtón. Itt is egy tisztet találsz. Ez is segítene, de ennek is kell érte valami. :)

Piotr Adamicz tábornok: A Rendészet elkobzott tőlem, egy felbecsülhetetlen értékű medált. Ha visszaszerzed nekem, segítek neked azzal, hogy odaadom a parancsnoki épület kulcsát, hogy bejuss oda.

Kikutathatod a többi szobát, de ott nincs semmi. Menj vissza a téglafal ösvényen. Egy újabb őrrel találkozol, ennek is vedd el a lőszerét, és most be tudsz jutni a konyhával szemközti épületbe, a mosókonyhába. Lődd szét a piros ládákat, az egyikben medipackot, a másikban a Medal-t találod.

No, hát vidd el a tábornoknak, tedd a foglalatába, és megkapod tőle a Kommandants Courtyard Key-t.

Ismét menj vissza a konyha felé, és nyisd ki a kulcsoddal a szemközti kaput. De NE menj be, mert végez veled a három automata géppuska. Nem csak ezt a kaput nyitottad ki, hanem a konyhában is a hátsó raktárba vezetőt. No, oda menj be, és a résen át lődd szét a géppuskákat. Még ne menj ki. Menj tovább, fel a tetőre, de óvatosan, ott is áll kettő géppuska, nehogy észrevegyenek. Ha felosontál, ezeket is lődd szét, a piros mintára célozva a tartályukon. Ha sikerült, juss fel ab tetőre, keresd meg, és vedd fel a 2. Arany Rózsát, a 2. secret-ben.

Most már menj be a a szétlőtt géppuskákhoz, a feszítővassal nyisd ki a kapuit, és beértél a villába.

2.     pálya, A Parancsnoki villa.

Secret 3: Statisztika: Mentések -- Savegames

Menj balra, a lépcső előtt pedig jobbra, be a fürdőbe. Vedd fel a nagymedipackot, rántsd fel a csapóajtót, és meg is találtad a 3. Arany Rózsát, a 3. secret-ben.

Fent a lépcső tetején öld meg a fegyverest, és vedd el a kulcsát, a Bedroom Key-t.

A vitrines szekrényben nagymedipackot találsz. Felmenve a következő lépcsőn két fegyverest kell kinyírnod. Az egyik egy zseblámpát hagy rád, a másik a Fáklyá-t.

Még ne vedd fel, inkább keresd meg a falból kilógó könyvet, és forgasd meg. Ez egy ajtót nyit ki a következő szobában. Nyisd ki is annak az ajtaját a kulcsoddal, lődd szét a piros ládát a sarokban, és meg is találtad benne a Crypt Key-t.

Most már keresd meg, vedd fel a fáklyát, és azzal a kézben menj tovább. Dobd le a fáklyát, mássz le, és gyújtsd meg a tűznél. Dobd újra le, mássz le, és juttasd át a folyosón. A túloldalon rántsd le a csapóajtót, és ugorj fel a fáklyával a szobába. Gyújtsd meg a négy égőt a falon, és kinyílik egy rács ott, ahol felugrottál ide. Még ne ugorj át oda. Menj fel a szobába, végezz a fickóval. Vedd el a nagymedipackját, majd a sarokban szétlőve a piros ládát, lőszered is lesz. Most menj le, juss át a kinyitott rácson, és a kulcsoddal nyisd ki az altemplom ajtaját. Ott is juttasd át a fáklyát, és a túloldalon ne felejtsd el ahol dobod el. Négy kis harangot találsz a teremben, azokba kell belelőni, hogy a kripta csapóajtaja megnyíljon. Menj le ott az égő fáklyával, és dobd rá a deszkapallókra. Rohanj egy kicsit ki, és be, mert megölhetetlen patkányok hada akar belédkóstolni. Ha leszakadt a padló, ess le a mocsárba. ott már megszabadulsz a dögöktől. A sarokban vedd fel a Trap Disable Key-t.

Gázolj át a mocsáron, lődd szét a szemközti falat, és egy terembe értél. Jobbra a kulcsoddal kikapcsolhatod a csapdákat, így már a rúdon lecsúszhatsz alulra a csillaghoz. Még nem tudod felvenni. Mássz le legalulra, végezz a mellükön sérülő lovagokkal, és vedd el tőlük a 4db Artifact Protection Panel Key-t.

Tedd mindegyiket a foglalatba, és felmászva most már felveheted a Dávidcsillagot.

Igyekezz felmászni a rúdon, mert mérgező gázzal telt meg a barlang. Fent végezz a három fegyveressel, vedd el az utolsótól a nagymedipackját, majd nekifutásból kapd el a falon a rést. Csimpizz rajta egészen balra, ameddig bírsz. Gázolj át a mocsáron, és pattanj a motorra. Üsd el a két fegyverest, és a denevér is kinyiffan, ha hozzád ér. A beugróban levő fegyveresekkel nem kell törődnöd, hacsaknem vagy gyilkolós kedvedben. :) Hajts fel megállás nélkül az emelkedőn, és ott is üsd el a fegyverest, és a denevér ott is kipurcan. Szállj le a motorról, és menj jobbra, a fogaskerékhez. Húzz rajta jópárat, perdülj meg, futás, felugrás az emelkedőn, és gyorsan bújj át a bezáruló rács alatt. Öld le a két fickót, és az egyiktől megkapod a robbanóanyagot, a Mine Detonátort.

Menj vissza a motorhoz, menj a robbanós terület felé, és amikor megjelenik a szöveg, akkor az Inventoryból vedd elő a detonátort. Felrobbantottad az aknamezőt. Motorozz át, fel ismét egy emelkedőn, majd leszállva a motorról, a tömbre állva rántsd le a csapóajtót. Mássz fel az utcára. menj végig rajta, és… és vége is ennek a kalandnak.

OBig

 

 


Az oldalon közölt képek, a szöveges tartalom, illetve minden sajátkészítésû anyag, a © TR Editor.hu tulajdonát képezi. Azokat semmilyen formában nem lehet reprodukálni, másolni, terjeszteni, csak a szerkesztõség engedélyével.