.....................................................................

1943: The Iron Cross (1943: A vaskereszt)

Készítõ: Dave Andrew Parnham (sonnyd83)

Letölthetõ - download: Innen

Csomagold ki a davep83_1943_the_iron_cross.zip-et, másold valahova a benne levő könyvtárat, és a The-Iron-Cross.exe-vel indíthatod is a kalandot.

Történet:

Miután Marcia L Croft hazaért Európából a Fekete Gyémánttal, találkozót kezdeményezett a megbízóival, akik a gyémánt és Dávid Csillagának megszerzésért bérelték fel. Kíváncsi volt, hogy pontosan mit akarnak kezdeni ezzel a két ereklyével. A találkozóra Lengyelországban, Karlostov városában, Manstov templománál került sor. Marcia pár perccel korábban a helyszínen volt. Fekete kabrió érkezett, és egy úriember lépett ki a kövezetre, majd intett neki, hogy lépjen be a templomba.
- Marcia, mindig öröm látni önt. - szólalt meg a férfi, meglehetősen kényelmetlenül feszengve a padon.
- Térjünk az üzletre. – válaszolt Marcia.
- Rendben. Néhány igencsak befolyásos és rosszindulatú ember egy globális összeesküvésben vesz részt. Mindenki felett állónak hiszik magukat, a szervezetük neve Le Bureau d’Acuity, valahonnan Közép-Franciaországból irányítanak. Információink szerint különleges ügynököket képeztek ki. Ezek az agymosásnak alávetett egyének bizonyos magas rangú személyeket gyilkolnak meg. A legutóbbi emberük 40-es Ügynök néven fut. Azt akarom, hogy kutassa fel, és állítsa meg, mielőtt akcióba léphetne.
- Hogy őszinte legyek, némileg őrültségnek hangzik. – mondta Marcia.
- Kérem, bízzon bennem, ez olyasvalami, amit biztosra tudunk. – folytatta a férfi. – Azért küldtük el az ereklyékért, mert szükség van rájuk, hogy legyőzzük ezeket a gonosz erőket.
Ebben a pillanatban hangos kongás hallatszott az épület bejárata felől, és fél tucat zsoldos nyomult be az előtérbe. Marcia felnézett a tetőre, és a menekülés mikéntjén gondolkozott… (Fordította: Thak)

Vélemény:

Nem Lara Crofttal kalandozunk, hanem Marcia L Croft a hősnőnk ebben a két pályás történetben. Egy kuriózum ez a pálya. Nem csak a feladatok érdekesek benne, a fegyverek is, de főleg a kaland vége. Bizony, ha tökéletesnek hiszed magadat, ha mindent megszereztél is, bűnös lehetsz, és megérdemled a büntetést. :) Öt secret is van a pályán, ezeket szerezd meg, ha érdekes végét akarod látni a kalandnak. Ellenségek egybébként fegyveresek, ragadozó halak, automata géppuska, és a végén zombik is. Fegyverünk viszont van hatalmas erejű új fegyver. Ezt használva medipack sem kell, sérülést is alig szerzünk. Tényleg érdekes pálya, nem is nehéz, így bárkinek csak ajánlani tudom, remek kikapcsolódás, és látni, mekkora lehetőségek vannak még mindig a pályaszerkesztők kezében. Mindig alkotnak valami újat, megllepőt.

Végigjátszás:

1. pálya:

Secret 1: Secret 2:

Secret 3: Secret 4: Secret 5.

Mentések -- Savegames

Vedd fel a pisztolyokat, és a lángszórót.

Ez utóbbit vedd a kézbe, és nyisd ki a kapcsolóval az ajtót. Rohand le a fegyvereseket, és lődd őket folyamatosan. Közelről hamar kinyiffannak, épphogy egy kicsit megy le csak az életcsíkod. Vedd fel amit hátrahagynak, fáklyacsomagot, és nagymedipackot. Menj ki a templomból, és jobbra a kis szobában egy lépés távolságból vedd ki a vitrinből a 2 kötelet.

Menj át a másik kis szobába, ott pedig vegyél ki egy Fáklyát.

Menj vissza a templomba, és gyújtsd meg a tűznél. Menj át a másik oldalra, és gyújtsd meg vele az égőt. A földre esik valami. Vedd fel, ez az (Titkos napló: Egyetlen világvallás) 1. secret.

Menj azon az oldalon a templom másik végébe. Látod fent a kis karzatot? Juss fel oda, oldalról, és a szószékről emeld le a kis papírfecnit a Parchment-et.

Olvasd el:

A kezdetben Isten megteremtette Ádámot.

Akinek oldalbordájából megteremtette Évát.

Éva fiút szült, neve Káin.

Aztán még két fiú született, Ábel és Sét.

Találsz öt fali nyomógombot oldalt. Nos, a helyes sorrendben nyomd meg őket. Tehát sorban: Ádám, Éva, Káin, Ábel, Sét. Ha így tettél, hátul, ahol a pályát kezdted, kinyílik két oldalon a rácsos kapu. Menj fel a jobb oldalin, és húzd, told ki a két tömböt, és lökd le a kis sekrestyébe. Menj le, és húzd, told a tömböket, a padok között levő kis csapóajtókra. Menj most a lépcsőn le, lődd le a denevért, rúgd be az ajtót, és keresd meg a két kapcsolót, amivel lenyithatod a csapóajtókat. Leesnek a tömbök. Tolj mindegyiken egyet, és beleesnek a gödörbe.

„Talán képes leszek odáig fellebegni (?), csak meg kell tudnom ragadni a legfelső párkányt, mielőtt visszaesek.”

Ott, ahol megálltál, a gőzölgő padlólapon ugorj egyet. Hatalmas ugrás lesz, és elkaphatod a fenti párkányt. Ne nyomd meg túl korán a kapaszkodást, csak amikor már elég magasra jutottál. A lyuk felől állj a hiányos kötélhez, és CTRL-el kösd rá az egyik kötéldarabot. Rántsd is meg, megkondítva ott a harangot. Hátra felé ess le a lyukba, leesve elkapod az alattad levő párkányt. Mássz fel, és oldalt leesve elkapod az alattad levő beugrót. Onnan már leereszkedhetsz a földszintre. Menj le ismét az alagsorba, és most a másik oldalon juss fel a magasba. Ott is kondítsd meg a harangot, és most már kimenve a kis folyosóra, kinyílt a kis szoba ajtaja. Lődd ki az üveget, és menj ki az erkélyre.

Jobbra menj, így hátul, kényelmes távolságból, türelemmel, a kispisztolyokkal kinyírhatod a szemközti erkélyen lövöldöző fickót. Uorj le a kis erkélyre, onnan a szemközti kis tetőre, majd le a rámpára. Az utolsó ház mellett menj be a kis beugróba, juss fel a tetőre, egészen fel, a laposabb részre. Onnan nekifutásból elkapjhatod a sarokban levő erkélyt, ahol megtalálod a (Titkos napló: One World Currency-t) ez a 2. secret.

Most juss el a másik erkélyre, ahol kismedipackot, fáklyacsomagot, és a Waterworks Key-t találod.

Menj le a rámpára, és nyisd ki a kulcsoddal a rácsos ajtót. Mielőtt bemennél, nézz le a csatornába. A csónak mögött látod a feszítővasat.

Ugorj oda, gyorsan vedd fel, majd rohanj, és mássz ki a létrán onnan, mert patkányok hada támad meg, és ezeket nem tudod megölni. Ha sikerült, most már menj át a kinyitott kapun. Told meg a kart, és megemelted az egyik rekeszben a vízszintet. Most menj végig a rámpán, és a sarkon jobbra menve a feszítővassal tudod megemelni a másik vízszintet. Kimenve lődd le a ragadozóhalat, ülj be a csónakba, és menj át a kinyílt ajtón. Szállj ki a csónakból (Shift+jobbra) Lődd le a fegyverest, és a másik halat is. Vedd el a fegyverestől a nagymedipackot, és a rámpa végén jobbra a fáklyacsomagot. A vízre vigyázz, nagyon hideg, hamar megfagysz benne.

Irány át a hídon. A filmbejátszásban látod a feladatot. Először is öld meg a támadó veszett rókákat, és rohanj végig az utcán a térre, a szökőkúthoz. Oldalról egy géppuska lő rád, de most ne törődj vele. Lesz még idő a bosszúra. :) Menj tovább, be a sikátorba, jobbra, és beszélgess a lánnyal:

Ellenálló lány: Segítek neked feljutni, de előbb segítened kell.

Marcia: Miféle segítségre van szükség?

Ellenálló lány: Azt hisszük, hogy egy ellenséges, magas rangú tiszt lesz nemsokára a közeli hídnál. Ki kell iktatnunk.

Marcia: Oké… hogyan?

Ellenálló lány: Bombával láttunk el egy motorkerékpárt. Amikor közel kerülsz a hídhoz, a bomba leesik, és ennyi. Mesterlövészek figyelik a helyszínt, tehát tartsd tokjukban a fegyvereid.

Húzd meg a fali kapcsolót, és egy rúd jelenik meg a géppuska után, az utcán, a fák között. Menj oda, mássz fel rajta, és ugorj hátra a hídra. Most egy kötélen kell átjutnod a túloldalra. Légy türelmes, és egyensúlyozva átjutsz. :) Most ugorj jobbra, a kis tetőre. Lecsúszol, elkapod a peremet. Mássz fel, és egy fordulásos ugrással elkapod a másik kis tetőt. Csimpizz jobbra, és mássz fel a zöld növényeken. Egészen fel. Ott is egy fordulásos ugrással elkapod a mögötted levő épületet. Csimpizz át a túloldalra, és ugorj hátra a fali beugróba. Húzd meg a fali kapcsolót. A géppuska felemelkedik. Gyorsan ess le a kis tetőre, majd a földre. Menj be, és meghúzva a kötelet a géppuska felrobban. Végezz a fegyveressel is ott. Mássz fel a zöld növényeken, és fent a tetőn megtaláltad a (Titkos napló: One World Security-t) ez a 3. secret.

Ülj most már fel a motorra, hajts ki a hídra, és taposd el a fickót. Irány vissza a sikátorba az ellenálló lányhoz. Felrepít a magasba. Lődd ki a rácsot, kússz át a szellőzőn, lődd ki a túloldalon a másik rácsot is. Egy kis szobába értél. A kandalló előtt nézz fel. Látod a fali kart? Rántsd le, és a sarokban egy ajtót fogsz látni. Nyisd ki. és a kis erkélyen felveheted a (Titkos napló: One World Language-t) ez a 4. secret.

Nyisd ki a mási ajtót is, és egy újabb városrészbe értél. Mássz le a létrán, menj körbe, jobbra nyisd ki az ajtót. Menj fel a lépcsőn, lődd le a fegyverest, vedd fel, ami a zsebében volt, a fáklyacsomagot, nagymedipackot. Lent, a kanapé melletti kis asztalkáról vedd le a könyvet, a Cylinders with Chemicals-t.

Menj fel a lépcsőn, nyisd ki az ajtót, és a könyvben látható útmutató alapján tekerd meg a 2., és 4. kereket. Megkaptad a motorbiciklihez a gyorsító Nitró-t, és a TNT-t.

Talán fel tudom kelteni a figyelmüket, ha valami nagy és jelentőset tettet hajtok végre?

Menj lefelé a lépcsőn. Lődd ki szemben a rácsot, és felkapaszkodva a fali résbe megtaláltad a (Titkos napló: One World Government-t) ez az 5. secret.

Menj ki az épületből. Menj jobbra, keresd meg a kukát, és húzd, told be a sikátorba. Ráállva felérsz a tetőre. Felkapaszkodva csimpizz el teljesen balra, majd felmászva, egy fordulásos hátraugrással elkapod a mögötted levő épületet. Mássz fel, és jobbra a kis beugróban húzd meg a fali kart. Menj vissza, most már a kinyílt kapun keresztül a motorodhoz. Szereld be a nitrót, pattanj rá, és hajts át a kapuin. Jobbra, a gyorsítást használva átugorhatsz, és felérsz a tetőre. Hajts fel egészen a másik emelkedőn is, így feljutottál a mecset tetejére. Menj fel a kupola tetejére, és tedd a TNT-t a rúdra. Robbanás rázza meg az épületet.

Menj vissza oda, ahol a kukát tologattad, ahol a motorral felhajtottál az emelkedőn. Most egy teherautó parkolt le oda.

Úgy tűnik, néhány rosszfiú érkezett. Talán van valami mód, hogy megrongáljam az autójukat. Jó lenne, ha egyenesen nekigurulna annak a falnak.

Ha elé mész, az megindul, és nekimegy a falnak. Alatta megtalálod a templom kulcsát, a Church Door Key-t.

Azonnal be kell zárnom azt a templom ajtaját!

Használd is a kulcslyuknál a közelben.

Most már be tudok jutni a mecsetbe.

Viszont nem ott nyitottas ki az ajtót, hanem fent, a magasban, a kupola alatt. Menj hát vissza, fel a létrán. Most felemelkedett egy oszlop, azon keresztül motor nélkül is visszaétórsz a magasba. A motornál mássz le a létrán, menj körbe, lődd le a fegyverest, és menj ott be a kinyitott ajtón.

2. pálya:

Statisztika: Mentések -- Savegames

Egy érdekes helyre értél.

Moorlands 40-es ügynök: Megmentheted ennek az egy embernek az életét, de feláldoznád a lenti nyolcét?

Marcia: Van választásom?

Moorlands 40-es ügynök: Lássuk… nincs!

Marcia: Miért csinálod ezt?

Moorlands 40-es ügynök: Van nálad néhány tárgy, amire szükségem van.

Marcia: Milyen tárgyak?

Moorlands 40-es ügynök: Egy fekete gyémánt, és egy zsidó csillag.

Menj körbe, és vedd fel a kis emelvényről a Koránt.

Lent látsz sok mozgatható bábút. Told mindegyiket az imaszőnyegre. Ha sikerült, felrobban mind a nyolc, és középen felemelkedik egy oszlop. Rajta keresztül feljutsz a központi emelvényre, a fickóhoz, Agent Moorlands-hoz. A bábuk csak oldalról, és hátulról mozgathatóak.

Marcia? Megtettem, amit kértél, nem volt rá okod, hogy ezt tedd…

Moorlands 40-es ügynök: Fogalmad sincs róla, igaz?

Marcia: Miről?

Moorlands 40-es ügynök: Az a két ereklye a jövőbe nyit portált, és hatalmas erővel bír. Először kilenc életet kell áldozni…

Marcia: Tiszta őrült vagy!

Moorlands 40-es ügynök: Meglátjuk…

Lépj át az időkapuin, és egy diszkóba értél.

Hol vagyok?

Menj le, és a biliárdasztalra felugorva tedd magadévá a Vödröt, és a Seprűt.

Az Inventory-ban illeszd össze, és menj, takarítsd fel a hányást a parkettán. Most már oda tudsz menni a lánchoz. Rántsd meg, de csak egyszer. Menj fel, és a hídon lenyílt egy csapóajtó. Ereszkedj le az alagsorba. Vészes kép fogad. Mozdulatlan zombik. Még nem bántanak. Még nem. Két keresztet látsz a szobában, és egy foglalatot. A foglalatot majd később. edd a két keresztre a Dávidcsillagodat, és a Fekete gyémántodat. A zombik megelevenednek. Gyorsan fuss el közöttük, és ugorj be a villódzó transzporterbe. Újra fent vagy a hídon. De most már ott is veszélyben vagy.

Moorlands 40-es ügynök: Köszönöm, hogy elhoztad az élőhalott seregemet a valós világra. Mint láthatod, már legyőzhetetlen vagyok…

Marcia: Valakinek meg kell állítania téged, és gondolom, én leszek az! Vissza a jövőbe, itt jövök!

Gyorsan ugord át ismét a teleportot, és a diszkóban menj le a csaposhoz, és dumálj vele egy kicsit.

Pultos: Segíthetek?

Marcia: Milyen évet írunk?

Pultos: 1993. Jól van?

Marcia: Remélem… üldöz valaki.

Pultos: Hát… talán van valami hasznos odafent abban a diszkó teremben, ha be tudsz jutni.

Fel tudsz most jutni a vasplatformokon keresztül a mozgó diszkólámpákig. Ott ugorj a láncra, majd megfordulva ugorj hátra a másik vasplatformra. Onnan már szét tudod lőni fent a magasban a diszkógömböt. Valami leesett belőle a hídra. Menj hát oda, és vedd fel a kulcsot, a Power Plug-ot.

Újra le kell esned a mélybe, a zombik közé. Gyorsan menj, és tedd a foglalatába a szerzeményedet. Eltűntek a zombik, a lézer megölte mindet. Azért a lézerre te is vigyázz, ám nagy sérülést nem okoz. :) Újra menj be a teleportba, és a diszkóba visszaérve most már felveheted az érdemérmet, a Vaskeresztet.

És most jön a meglepetés.

Meg van ugyebár az összes secret.

Az összes Secretet (Titkot) megtaláltad.

Sajnálatos módon szörnyű dolgokat követtél el, igazságot kell szolgáltatni…

Válassz kivégzési módot.

Escape-t nyomva egy teremben találod magadat, ahol nyolc nyomógomb van a falon. Ezek csupán arra szolgálnak, hogy kivégzési módot választhass magadnak.

1.    gomb: Tüskék általi halál.

2.    gomb: Lezuhanó szikla általi halál.

3.    gomb. Vízbe fulladás.

4.    gomb: Forgó penge általi halál.

5.    gomb: Áramütés végez veled.

6.    gomb: hatalmas kalapács lapít ki.

7.    gomb: Nem a méregtől, de egyszerűen felrobbansz.

8.    gomb: Megsülsz, mint a steak.

A szökés kizárva. Bűnös vagy, nincs menekvés.

1.     pálya:

 

 

2.     pálya:

 

OBig

Szövegkönyv: Thak

Videóvégigjátszás: TheSuwak111234

 

 


Az oldalon közölt képek, a szöveges tartalom, illetve minden sajátkészítésû anyag, a © TR Editor.hu tulajdonát képezi. Azokat semmilyen formában nem lehet reprodukálni, másolni, terjeszteni, csak a szerkesztõség engedélyével.