.....................................................................

TR Forge Advent Calendar 2015 - Winstons Christmas Calamity

Készítõ: AgentXP

Letölthetõ - download: Innen

Csomagold ki az agentxp_winstons_christmas_calamity.zip-et, másold valahova a benne levő könyvtárat, és az abban levő tomb4.exe-vel indulhat is a kaland.

Történet:

Szenteste van; Lara épp aludni készül, amikor hangos csörömpölést hall az előcsarnokból. "Jaj ne, Winston biztosan MEGINT eltört egy vázát" - sóhajtott. Lara a földszintre megy, hogy felmérje a kárt. Kiderül, hogy Winston néhány dísztárgyon kívül véletlenül egy biztosítékot is levert, mellyel sikerült a ház vendégeit vak sötétségbe zárnia. Ami még ennél is rosszabb, hogy a kulcsokat különböző helyíségekben, köztük a fagyasztóban felejtette! Fagyasztó nélkül a karácsonyi vacsora is veszélyben van - vajon Lara képes lesz megtalálni a kulcsokat, hogy megmenthesse a karácsonyt?

Ami a legrosszabb, hogy Winston még a teát is elfogyasztotta... ami egy újabb kitérőt jelent a boltba, hogy legyen utánpótlás... "Nagyon remélem, hogy nem zárt be idő előtt" - mondta Lara magában kissé idegesen. "Szükségem lesz egy kis teára, hogy felmelegítsem Winstont arra az esetre, ha véletlenül megint bezárná magát a fagyasztóba a vacsora elkészítése közben... (Fordította: Matie)

Vélemény:

Talán ez eddigi legszebb, idei karácsonyi kalandban lehet része, aki megnézi ezt a pályát. Lara otthonában kalandozunk,. a cél egy kis forró teával felmelegíteni az inasunkat, ha már majd meggebedt a fagyasztóban. :) Istenem, de hányszor bezártam én is anno. :) De persze ez nem is olyan egyszerű. Kulcsokat, kapcsolókat kell megtalálnunk, míg a végén megtaláljuk a teát is. Körbe kell járnunk a kastélyt, még lovagolunk is. ehhez pedig fagyasztott alma is kell. :) Ellenség persze nincs a pályán, viszont van 8 secret, amik megtalálása is külön feladat. Ne hagyja ki senki ezt a remek hangulatú kalandot!

Végigjátszás:

Secret 1: Secret 2: Secret 3: Secret4 :

Secret 5: Secret 6: Secret 7: Secret8 :

Mentések -- Savegames:

Fordulj meg, és nyisd ki a fürdő ajtaját. Bent a zuhanyzóban megtalálod az első piros télapóscsokit, az 1.Secret Santa-t, az 1.secret-ben.

Nyisd ki a kijáratot is, vedd fel a fáklyacsomagot, majd a karzaton menj jobbra. Ugorj, és kapd el a fali repedést. Mássz fel az ablakba, majd a csillárra ugorj. Onnan a másik fali repedésbe, és eljutsz a középső ablakba, ahol megnyomva egy fali gombot, a karzaton a sarokban kinyitsz egy ajtót. Ugrás a másik csillárra, majd az utolsó ablakba, ahol csokit vehetsz fel, ez a medipack a pályán. Nekifutásból ugorj a karzatra, és menj be a kinyílt ajtón. A függöny mögött nyomd meg a fali gombot. Ez fent, a padláson mozgat el egy könyvespolcot, felfedvén a biztosíték helyét., de ez később. Menj ki a karzatra, és jobbra mindjárt húzd meg, a lámpának álcázott fali kart. 1.fali lámpa

Ebből ötöt kell meghúznod, és a biztosítékot is a helyére tenned, hogy lent kinyíljon egy ajtó a földszinten.

A következő ajtón még ne menj be, arra lesz a könyvtár, de ahhoz még kell más is. :) Nyisd ki az azt következő ajtót, de itt, a mosdóban sincs más, mint egy tábla csoki a zuhanyzóban. Menj le a földszintre, be a konyhába. Vedd fel a doboz csokit, ez a nagymedipack a pályán, majd a sárgarépát az asztalról, a Carrot-ot.

Átmenve az ebédlőbe, az ajándékok között egy fáklyacsomagot találsz, és persze a falon is húzd meg a 2.fali lámpát.

Menj át a tornaterembe, ahol a túloldalon megtalálod a 3.fali lámpát.

A teremben öt lerántható fali kart találsz. Először is, hogy majd ne ess nagyot, húzz a mozgatható asztalon hármat. Kapaszkodj fel az alacsonyabb résbe, majd az ugrás gombbal egy el feljebb. Csimpizz át jobbra, majd megnyomva a lefelé gombot, Lara elkapja a mögötted levő rést. Teljesen csimizz el a túloldalra, és le is ránthatod az 1.fali kart.

Újra juss el a magasabb résig, újra hátraugrás a másik oszlopon levő résbe, de most ne csimpizz át teljesen a túloldalra, hanem a jobb oldalról ugrás hátra, és elkapod a magas oszlopon levő rést. Ugrás, és fent is vagy a tetején. Fordulj balra, nekifutásból ugorj, kapd el a fal melletti párkányt. Ott leránthatod a 2.fali kart.

Ne felejtsd el meghúzni a fali kart is, ez nyitja ki az uszoda ajtaját. No ismét juss fel a magasabb oszlopra. Fordulj az uszoda felé, ugrás a ferde oszlopra, majd lecsúszva ugrás, és le is ránthatod a 3.fali kart.

Hát persze hogy ismét juss fel a magasabb oszlopra. Most a szemköztim ferde oszlopra kell ugranod, de egy fordulásos ugrással. (+end, vagy+lefelé) Ha sikerült, kapd el a plafonlétrát, és csimpizz el egészen a falig, és le is rántottad a 4.fali kart.

Ha ez alá toltad az asztalt, nem kaptál bokaficamodást. :) No most balra menj, mássz fel a falon, és ugorj hátra a magasban levő kis hídra. Onnan egy helyből ugrással a rúdra, majd a másikra, végül a sarokban levő oszlopon elkapod a rést. Csimpizz balra, mássz fel, és le is ránthatod az 5.fali kart.

Az emeleten, a hangversenyteremben elmozdult a szekrény. Menj hát oda, és vedd fel a teáskannát, a Teapot-ot.

Menj most fel a padlásra. Kutasd át, vedd fel a fáklyacsomagot, és a csokit, és vegyél fel egy faágat, ami a pályán a Fáklya.

Menj Lara szobájába, és gyújtsd meg a kandallónál. Irány le az uszodába. Gyújtsd meg mind a négy fali fáklyát, és a bejárattal szemközti nagy oszlopos égőt is. Kint az előszobában kinyílt egy ajtó. De kinyílt a medencében is, ahol megtalálod a bejárati ajtókulcsot a Front Door Key-t.

Két sarokban két mozgatható vázát is találsz. Az egyiket elhúzva meg is találtad a 2.Secret Santa-t, a 2.secret-ben.

Menj a kinyitott szobába, és jobbra húzd meg a 4.fali lámpát.

Nyisd ki a bejárati ajtót, és menj ki a hidegbe. Menj jobbra, be a kis kertbe, ott is balra, és told a jégre a mozgatható nagy vázát. Beszakad a jég, és felveheted a Lara’s Room Key-t.

Menj is fel a szobába, és nyisd ki vele az erkélyajtót, ahol egy virágvázában megleled a biztosítékot, a Fuse-t.

Kifelé menet menj jobbra, menj be a következő kis szobába, és ha eddig nem tetted meg is húzhatod az utolsó, az 5.fali lámpát.

Menj fel a padlásra, és tedd a foglalatába a biztosítékot. Végre kinyílt lent az előszobában a másik ajtó. Menj hát oda. Itt több feladat is van. Először is húzz egyet, majd told balra egyet, az asztalt. Ugorj fel a kinyílt kép mögé, és a karnál ments egyet, mert időre megy a feladat. Húzd meg a kart, perdülj meg, ugrás le a beugróból, és rohanj ki a szobából. Rohanj jobbra a tornaszoba felé, ott oldalt nyílt ki az alagsorba vezető ajtó. Menj le a lépcsőn, húzd a plafonlyuk alá az asztalt, és mássz fel az emeletre. Végigmenve a folyosón, a túloldalon ugorj a vízbe. Fordulj meg, húzd meg a fali kart, és úszd körbe az akváriumot, mert a túloldalon nyílt ki a rács. Ússz át rajta, majd mielőtt az uszodába érnél felvehetsz egy csokit, és a Garden Key-t.

Irány vissza, az előbbi szoba. Hátul megtalálod a földön Winston szobájának a kulcsát, a Key to Winston’s Room-t.

Még mindig ne menj ki am szobából. A karácsonyfa mögött, a falon van egy alig látható kar. Húzd meg, és Lara szobájában kinyílik egy ajtó. Odamenve felveheted az elemeket, az Angeli’s Battery-t.

Most menj az emeleten a hangversenyszobába, onnan balra fel a könyvtárba, és tedd az elemet a szobor hátuljára. Az működésbe lép, eltolódik egy szekrény, és meg is találtad alatta a bibliát, a Bible-t.

A kandallóban kialudt a tűz. Mássz hát fel a létrán a háztetőre. Itt is több feladatod van. Először is menj pont szembe, kapaszkodj fel a magasabb részre, és fel is veheted a 3.Secret Santa-t, az 3.secret-ben.

Irány vissza a télapóhoz, és vedd fel a szán mellől Winston ajándékát, a Winston’ Present-et.

Menj most balra, a csúcsos háztetőn, és a végén nézz le. Az alacsonyabb részen megtalálod a 4.Secret Santa-t, a 4.secret-ben.

Menj most a ház elejére. Egészen ki a fal széléra. Ha jó helyen vagy, egy csokit vehetsz ott fel. De a lényeg az, hogy a ház szélétől pont két lépést tegyél befelé, majd hátraugrás. A kapaszkodást csak akkor nyomd meg, amikor már nem tudja elkapni a tetőt. Ha jól csináltad, kificamodik a bokád, de beesel az alattad levő fali beugróba. Balra fordulj, és egy helyből ugrással, banános ugrással eljutsz az oldalsó kis tetőre, ahol meg is találtad a 5.Secret Santa-t, az 5.secret-ben.

Ess le most már a kertbe. Menj oldalt az elkerített részre, ott tudod kinyitni az ajtót a kulcsoddal az ajtót. De vidd magaddal az égő fáklyát, szükséged lesz rá. Ha nem tudod hol van, fogj egy másik ágat a padláson, gyújtsd meg, és azzal menj oda. A bejáratnál balra, a tömb oldalán van egy kar. Időre megy a feladat. Vidd a fáklyát a központi oszlophoz, és dobd az egyik liftre. Menj, húzd meg a kart. Felemelkedik mind a négy lift, és meg kell gyújtanod a fáklyákat. Ha lassú vagy, az sem baj, bármikor újra meghúzva a kart, folytathatod a dolgodat. Ha sikerült, a fal mellett lenyílt egy csapóajtó, és lemászhatsz a csatornába. Ugorj a vízbe, és fordulj meg. Ez is időre megy. Húzd meg a vízi kart, ússz fel, kapaszkodj ki, futás, ugrás a következő platformra, majd a tűz előtt be a vízbe. Ott már nincs áramlás, és átúszhatsz a lassan záruló csapóajtón, be a templomba. Ha nem sikerül elsőre az sem baj, az utolsó platformon egy csokit is felvehetsz.

A baloldali piros függöny mögül húzd ki az asztalt, és rajta keresztül felkapaszkodhatsz a fali résbe. Mindjárt ugrás hátra, a mögötted levő résbe. Kapaszkodj teljesen körbe, egészen a másik piros függönyig. Ott ugrás hátra, és rántsd le a fali kart. Ezzel kinyitottad a secret ajtaját.

Ismét kapaszkodj fel az asztalról a résbe, de most balra indulj. Ugrás hátra, és mássz fel a sárga oszlopra. Nekifutásból juss el az oltár tetejére, ahol egy csokit találsz. Ugrás tovább, majd fel a piros könyvekhez, és tedd a helyére a bibliát. Kinyílt szemben egy fali ajtó. Ugrás le az alacsonyabb tömbre. Mássz le a létrán egy csokiért, majd a másik oldalon is ess le a kis kerítés mögé, és meghúzva a kart, egy újabb fali ajtó nyílt ki. Kapaszkodj fel a fali résbe, majd ugrás feljebb és mássz fel az oszlop tetejére. Fordulj a fal felé, és ugrás még feljebb a beugróba, sőt, onnan is feljebb a lerántott fali karral kinyitott ajtó mögé, és meg is találtad a 6.Secret Santa-t, az 6.secret-ben.

Haladj most tovább, helyből ugrás a rúdra, de egészen a fal mellé, majd továbbugrásnál balra is irányzékolj, így sikerül eljutnod a fali beugróba. De megoldhatod úgy is, hogy lemész a földszintre, és ismét feljutsz a magasba az asztalon át. Lényeg, juss el az alacsonyabb csillárra, majd onnan be a kinyílt fali ajtó mögé, és húzd meg a kart. Felemelkedett most ez a csillár. Ismét juss fel az asztalon át a magasba, de ugorj be a másik kinyílt fali beugróba, mert ott van a piros kulcs, a Stable Key.

Juss fel a felemelt csillárra, onnan a másikra, és rántsd le a fali kart a túloldalon. Lent a piros függöny mögött megnyílt a rács, és meghúzhatod a fali kart. Általában kétszer kell, hogy a vízben kinyíljon a csapóajtó. Most már kimehetsz a helyről, ki az udvarból is. A kijáratnál állj meg. Menj balra az épület mellé, mert ott találod a 7.Secret Santa-t, a 7.secret-ben.

Menj vissza a házba, fel az emeletre, fel a padlásra. Nyisd ki Winston ajtaját, és tedd az ajándékát az asztalára. A kinyílt ajtó mögött megtaláltad a Freezer Key-t.

Irány le a konyhába, és nyisd ki a hűtőkamra ajtaját. Bizony ott van talpig befagyva Winston. :) No de ott van az asztalon egy alma, vedd hát fel az Apple Feed-et.

Irány vissza a kertbe, ahol a secretet találtad az imént. Nyisd ki az épület ajtaját is. Az almát add a lónak, és felszállhatsz rá. Lovagolj ki a kertből, el jobbra, fel az emelkedőn, egészen, amíg a ház mögé nem értél. Szállj le a lóról, (Alt+balra) Tedd a répát a hóemberre, és kinyílik a kapu. Lovagolj be rajta, menj rá a jégre, ami beszakad alattad. Most már felveheted a Tea Bags-ot.

Pont vele szemben, a kerítés mellett, egy magasabb kövön megtalálod a pálya utolsó, a 8.Secret Santa-t, a 8.secret-ben.

Menj innen ki, el a ház mellett, még összeszedhetsz egy fáklyacsomagot, és egy csokit. Nyisd ki a ház ajtaját, irány be a fagyasztóba, illeszd össze a teáskannát a teával, és add a szegény inasnak. Kezdődhet az ünnep.

Boldog Karácsonyt!

OBig


Az oldalon közölt képek, a szöveges tartalom, illetve minden sajátkészítésû anyag, a © TR Editor.hu tulajdonát képezi. Azokat semmilyen formában nem lehet reprodukálni, másolni, terjeszteni, csak a szerkesztõség engedélyével.