.....................................................................

Laras Levelbase Advent Calendar 2015 - The Gingerbread Man

Készítõ: Pat Chancey (Mugs)

Letölthetõ: Innen

Csomagold ki a pat_chancey_the_gingerbread_man.zip-et, másold valahova a benne levő könyvtárat, és az abban levő tomb4.exe-vel indulhat is a kaland.

Történet:

Larát egy áruházba küldték, ahol az évi mézeskalács ház versenyt tartják. Három résztvevőt jutalmaztak első, második és harmadik díjjal. Sajnos a cukorborsó tündér irigy lett, és ellopta az első helyezett mézeskalács-emberét. Lara a varázsképességei segítségével összezsugorodik a házak méretére, hogy megkeresse a mézeskalács embert.(Fordította: Matie)

Review:

Itt az idei második karácsonyi pálya. Könnyed kis szórakozást kínál ez az ünnepi kaland. Ellenség itt sincs, csupán kulcsokat kell megtalálni. No és átjutni a csokoládémocsáron. :) Persze azért van benne kis időre menő feladat, kis ugrálás a ferde oszlopokon, háztetőkön. Négy secret is van a pályán, ebből az egyik jól eldugva. :)

Végigjátszás:

Secret 1: Secret 2: Secret 3: Secret 4:

Mentések -- Savegames

No ha már összementél, és bejutottál a mézeskalácsfaluba, akkor rögtön menj jobbra. A fenyő mögött kapaszkodj fel a tetőre. Ugorj a lecsúszós részre, majd hátra. Most nekifutásból kapd el a szemközti cseréptetőt. Mássz fel. Egy elágazáshoz értél. Menj először balra, ugrás a havas platformra, majd onnan a tető túloldalára, ahol meg is találtad az 1.Sugar Plumk-ot, az 1. secret-ben.

Irány vissza a másik tetőre, az elágazáshoz. Most teljesen a baloldalon ugorj fel, és kapd el a magasabb tetőt. Csimpizz át jobbra, a túloldalára, és rántsd le a fali kart. Menj körbe a házon, be a kinyílt ajtón, és felveheted a Gate Key-t,

És persze a mézesmackó fejét, a GBM Head-ot se hagyd ott.

Menj a házak közé, és keresd meg a kaput, ahol használhatod a kulcsodat. Bent vedd fel a csokit, ami a nagy medipack a pályán. Mássz fel jobbra, a falra, majd a kéményen át ugorj a fehér részre. Nézz csak le, a szemközti ház oldalára! Látsz ott egy fali kart. Csússz hát kicsit le a tetőn, majd ugrás, és le is ránthatod. Jobbra kinyílt egy kapu. Menj be a kis kertbe, balra forgasd meg a varjút a kis talapzaton, és a hátul kinyílt ajtó mögött felveheted a tolvajkulcsot, a Pick-Lock-ot.

Balra a kerítés mögötti falon, házon kell használnod, de ahhoz körbe kell menned a ház körül. Ha kinyitottad az ajtót, menj be a kis terembe, és az utolsó asztalról vedd le a 2.Sugar Plumk-ot, ez a 2. secret.

Kifelé menet jobbra, a függönynél rántsd fel a csapóajtót, és menj le, csússz le az alagsorba. Egy valóságos csokoládé mocsárhoz érkeztél. De a jóból is megárt a sok, vigyázz, meg is tudsz fulladni benne, ha ellep a jóság-bőség. :) Lődd szét jobbra az üvegeket, és az álló hordókat, vedd fel a fáklyacsomagot. Menj aztán balra, ott is lőj szét mindent amit tudsz, és egy helyből ugrással kapd el a baloldali járatot. Mássz fel, és a túloldalon kapaszkodj fel a plafonra. Csimpizz el egészen a kis szigetig. Onnan ugrás a másikra, majd a fal mellé. Kússz be a résbe, közben minden akadályt lőj szét. A túloldalon jobbra ugorj, és elértél egy nagy terembe, egy csokivízeséshez. Jobbra kell ugranod a ferde oszlopra, majd onnan tovább, de úgy irányítsd, hogy teljesen a bal oldalon csússz le, mert a következő oszlop kicsit balra van. No még pár ugrás, csúszás, és egyenes lesz a lábad alatt a talaj. Ha sikerült, menj balra, és rántsd le az oszlopon a fali kart.

Kapaszkodj fel a plafonlétrára, és csimpizz el az oszlopig. Onnan már eléred a túloldali kis hidat. Menj jobbra, és a kis hátsó részen, egy gödörben egy fehér tortát látsz. De fel kell onnan hozni. Menj hát jobbra, de állj meg először a csokivízesésnél. Nem látod, de mögötte egy beugró van. Nekifutásból ugorj hát be, és meg is találtad a 3.Sugar Plumk-ot, az 3. secret-ben.

Irány vissza a vízesésen, és balra, ugorj át a lépcsőhöz. Menj végig a folyosón, és húzd meg a fali kart. Kint felemelkedett a torta.

Itt vigyázz, néha előfordul itt egy mentésbug. Ha mentesz, utána esetleg nem tudod mozgatni a tortát, így javaslom, innen ne ments addig, amíg át nem húztad, toltad a nagyterembe.

Menj hát a tortához, és húzd, told át a mintás padlólapra. Ugorj be a gödörbe, ahol volt, és ott is húzd meg a kart. Most felemelkedett a torta, és áttolhatod a nagyterembe, a másik liftre. Menj körbe, vagy told egyel beljebb, majd ha átjutottál a túloldalára, akkor vissza. Lényeg, hogy a liften legyen a torta, te meg juss fel a magasabb párkányra. Pont a szemközti falon egy kúszórés van a falon. Juss be, és a túloldalon, a fali kar alatt ments egyet, mert időre fog menni a feladat, bár nem veszélyes a dolog. :)

Rántsd le a fali kart, perdülj meg, és háttal kússz ki a résen, le a hídra, Perdülj meg ott is, és futás a tortához. Húzd, told a központi emelvényre, a kis gömb alá. Ha sikerült, kint a csokimocsárnál kinyílt egy rácsos ajtó. De oda is kell jutni. A központi platform mögött, van egy magasabb kis híd a fal mellett. Ugorj át oda, és nézz fel a lyukba. Rántsd le a fali kart, így lent, melletted kinyílt a rács. Háttal csússz le a lejtőn, kapd el a peremet, ess le, és kijutottál a teremből. A csokimocsárnál ugorj a kis szigetre, majd a másikra, onnan be a kinyílt ajtón, amit ez előbb nyitottál ki a tortával. Bejutva szétlőhetsz mindent, de nem találsz semmit. Menj balra, és nézz felfelé. Kapaszkodj fel a belső falra, és egészen lentről, egy fordulásos hátraugrással a folyosón leszel. Menj át rajta, le a másik terembe. No itt lődd szét az üvegeket, és megtalálod alatta a House Key-t.

Menj fel a lépcsőn, és balra kapaszkodj fel a résbe, ahol megtalálod a mézesmackó másik felét, a GBM Body-t.

Most már kimehetsz a házból, és ki is nyílt előtted asz ajtó. Menj jobbra, be a házak közé, és nyisd ki a kulcsoddal a kis kerítés mögötti ház ajtaját. Menj fel a lépcsőn, kapaszkodj fel jobbra az ablakba. Lődd ki az üveget, és vedd ki a virágok közül a 4.Sugar Plumk-ot, a 4. secret-ből.

Juss le az alattad levő egyenes részre, majd háttal állva a szélének ugorj jobbra, a tetőre. Csússz le, kapd el a peremet, és csimpizz jobbra, a másik oldalra, és kapaszkodj fel a tetőre az egyenesebb résznél. Menj a falig, amennyire csak tudsz. Ugorj fel, nyomd meg az előrét, és kapd el a magasabb tetőt. Csimpizz jobbra, és az erkélyen ess le. Ugord át a kerítést, majd ugrás a túloldali lecsúszós részre, de a fal mellett, és csúszás közben balra ugorj, a másik tetőre. Ugrás onnan is a túloldalra, majd felugorva kapd el a felső szintet. Mássz fel, illeszd össze a két kulcsdarabot, és kinyitva vele az ajtót, meg is találtad az ellopott nyereményt, a mézesmackót. :)

Boldog Karácsonyt!

OBig


Az oldalon közölt képek, a szöveges tartalom, illetve minden sajátkészítésû anyag, a © TR Editor.hu tulajdonát képezi. Azokat semmilyen formában nem lehet reprodukálni, másolni, terjeszteni, csak a szerkesztõség engedélyével.