.....................................................................

Laras Levelbase Advent Calendar 2015 - No Christmas without Lara

Készítõ: Elke Schwarz (Eelkemama) Homepage

Letölthetõ: Innen

Csomagold ki az elke_schwarz_lb_advent_calendar2015_no_xmas_without_lara.zip-et, másold valahova a benne levő könyvtárat, és az abban levő tomb4.exe-vel indulhat is a kaland.

Történet:

Lara nagyon siet. El kell kapnia a hazafelé tartó buszt. Naná hogy ez nem is olyan könnyű. Addig jó néhány feladatot meg kell oldani. Boldog Karácsonyt!

Review:

Remek kaland volt ez a három pályás karácsonyi szint. Ellenség nincs benne, csak önmagunk. No akkor, ha nem vesszük észre a jól elrejtett kapcsolókat, kulcsokat, és a többi tárgyat. Még a zsebünkben levő gyufának is szerepe van. :) Négy secret is van a pályát, mindegyikben egy-egy hópehellyel. Minden van benne, amire csak vágyhatunk. :) Időrefutás, ugrálás, a továbbjutáshoz szükséges tárgyak megkeresése, és mindezt havas, téli környezetben. Olyan feladatok is vannak benne, amiket még máshol nem láttam. Még egy sokoban is. A végén a busszal távozunk. Ne hagyja ki senki ezt a remek kalandot!

Végigjátszás:

1.     pálya: Int he City:

Secret 1: Secret 2:

Mentések -- Savegames

Leesve húzd meg a fali kart, majd a szemközti falnál mássz fel, és rántsd le a magasban levő kart. Most már továbbmehetsz. Balra, a zárt rácscsal szemben told be a tömböt kétszer, és jobbra húzd meg a fali kart. Kinyílt a rács. Mássz le, majd mássz át balra, és ott juss le teljesen. Felveheted a Revolver-t.

Ne menj még vissza, oldalt feljebb tudsz mászni, majd a végén nyomd meg a fali gombot. Most már visszamehetsz fel, és továbbmehetsz a kinyílt rácson át. menj jobbra, és hátul, a kis barlangban húzd meg a láncot. Menj vissza, és menj, ugorj át a kinyílt rácson keresztül.

Pont szemben, a sötét falon egy fali kapcsoló van. Rántsd le. Balra, a kis vizes medencénél az oszlopon egy rejtett kapcsoló van. Húzd meg, és felrobban a kis tábortűz, felveheted belőle a Red Key-t.

Mássz fel a kis létrán, a fali kapcsolóval kinyitott kis folyosóra. Vedd fel a faágat, ami a fáklya a pályán, és gyújtsd is meg a tűznél. Menj le, gyújtsd meg fele a kis tábortüzet, a kis halom fát, és ne felejtsd el meggyújtani vele a kifeszített bőrt is az oszlop mellett. Kinyílt fent a csapóajtó, most már felmászhatsz a létrán.

Fent keresd meg a kukát, told félre, és használd a kulcsodat. Kinyílt az ajtó, ami egy kis faluba vezet. Kifelé menet ne fejtsd el felvenni a két pisztolyt.

No innen most teljesen arra mész, amerre akarsz, egyáltalán nem lineáris a pálya. Megpróbálom a logika szerint leírni, de lehet, neked más felel meg. A lényeg, a végigjátszásban benne lesznek a megkeresendő kapcsolók, minden, a továbbjutáshoz.

Menj először balra, be a két ház közötti kis sikátorba. A nő standjánál felveheted a Yellow Diamond-ot.

A sarokban, az egyik oszlop mögött húzd meg a fali kart. Lődd ki az ablakot, és mássz be az épületbe. Menj először jobbra, és vedd fel az egyik ablakban, a koszorúból az 1. hópelyhet, az 1.secret-ben.

Az oldalteremben, a sarokban, egy virág rejti a Blue Diamond-ot.

A felemelt tömbön keresztül juss fel az emeletre. Jobbra, a kis fali polcról emeld le az 1.Giftbox-ot.

Lődd ki a belső ablakot, és bemenve az oldalterembe, a kis talapzatról emeld le a Scepterdiamond-ot.

A nagyszobában húzd ki a falból a faládát. Menj be mögé, és vedd fel a papírlapot a földről, a Sokoban-t.

Menj le, és egy felülnézetes terembe értél. A feladatot megnézheted a papíron is, de a lényeg az, hogy a teremben levő négy mozgatható tárgyat, az ugyanolyan mintás padlólapra told. Told, mert húzni most ezeket nem lehet, csak tologatni. Ez a nehézség benne. Nem mindegy a sorrend sem. Ha nem boldogulsz vele, megnézheted videón:

 

Ha sikerült, a kinyílt ajtó mögött megtalálod a Pink Diamond-ot.

Most már kimehetsz az épületből. Ha már így kezdtük, menj most is balra, be a temetőbe, és jobbra a fa mögött rántsd le a fali kart. Kint kinyílt a kapu egy kis kertben, ott veheted fel majd a faágat, a fáklyát, de még ne tedd, van még előtte feladat. Menj vissza az utca másik oldalára. Látod, a jobb oldali házba egy zöld kulcs segítségével tudsz bejutni. Menj hát be a szemközti kis kertbe, és jobbra a kis pad mögött megtalálod a Green Key-t.

A ikis kert mögött is van egy havas terület. Oda bemenve, a jobb sarokban egy félig hóval takart gödörben megtalálod a feszítővasat, a Crowbar-t.

Még ne nyisd ki a kulcsoddal az ajtót. Menj inkább az utcán a kúthoz. A mögötte levő falon látsz egy lyukat. Nyúlj bele, és meg is van a lézertávcső, a Lasersight.

Most már menj be a kulcsoddal a házba, és a kandalló baloldalán a sarokban megtalálod a 2.Giftbox-ot.

Nézd meg jól a plafont. Egy helyen fent a magasban egy oroszlánfejet láthatsz, szájában egy gyémánttal. Lődd ki, és kint kinyílik egy vaskapu. Menj oda, be az épületbe. Menj jobbra, lődd szét a kanapét, és a kúszórés után megtalálod a 3.Giftbox-ot.

Menj be a középső kis terembe, tedd a foglalatába a három színes gyémántot, és a kinyílt rács mögött megtalálod a Scepterstick-et.

Kifelé menet a hídnál menj a baloldali kerítés mellett, és a sarokban beleshetsz a vízbe, ahol megtalálod a 2. hópelyhet, a 2.secret-ben.

Ez csak kifelé érhető el, mert csak akkor tudsz a vízbe esni, előbb nem.

Kint menj most jobbra, lődd ki a fehér, megfagyott kaput, és menj körbe a ház körül. Feszítsd ki először a vaskaput, és vedd fel a talapzatról a Yellow Key-t.

Kint a sarokban illeszd össze a két sceptert, tedd a kis foglalatára, és kinyílik az ajtó. Mássz fel az emeletre, és vedd fel a 4.Giftbox-ot.

A másik sarokban egy kis emelvényen megtalálod az első dobozt, a Box1-et.

Menj ki a házból, menj vissza a nőhöz, és egy kis köszönés után fel is veheted a standjáról az első csomagolópapírt, a Paper 1-et.

No most menj vissza a kinyitott kis kertbe, és vedd fel az egyik faágat, a Fáklyát.

Menj be abba a házba, ahol tűz égett a kandallóban. Gyújtsd meg a fáklyát, majd menj vele visszafelé, az üvegházhoz. A falon találsz egy kapcsolót, azzal nyisd ki az ajtót, majd a fáklyával melegítsd meg a szivattyún levő jeget. Beindul a szivattyú, és az üvegház mögött megolvad a jég a medencénél. Ugorj a vízbe, és vedd fel a tűzoltóautót a Firetruck-ot.

Menj vele vissza a kandallós házba, és a jobb oldali sarokban, tedd az ajándékok közé az autót, és kialszik a tűz a kandallóban. Most már felvehetd a dobozt, a Box2-őt.

Irány ki a házból, és menj egyenesen a kertekbe, egészen hátra, és a sárga kulcsoddal nyisd ki a következő kert kapuját. A szemközti épületnél balra, látsz egy kék, jeges talapzatot. Lődd szét, és vedd fel alóla a Blue Key-t.

Nyisd ki vele az ajtót, és menj be a könyvtárba. Balra húzd félre az asztalt, és vedd fel alóla a csomagolópapírt, a Paper 2-őt.

No akkor csomagold be a dobozokat a papírokba, és tedd rá az ajándékoknál levő magasabb dobozra. Ne felejtsd el a könyvtáros mellett felvenni az 5.Giftbox-ot.  

Kint, a piros autó mögött lenyílt a csapóajtó, és beugorva a kis vízbe meg is találtad a keresztet, a Cross-t.

Vidd egészen hátra, ahol a tűzoltóautót találtad, sőt, azon is túl, a zöld sövényben levő foglalatához. Kinyitod vele a vaskaput. Nyomd meg a bejáratnál a kék gombot, ez egy csapóajtót nyit le a sarokban. Oda leugorva, az ottani gombbal nyitod ki a pálya utolsó ajtaját. Menj be, lefelé a lejtőn, és a következő pályára léptél.

 

2.     pálya: Find the Way:

Secret 3:

Mentések -- Savegames

Vedd fel a lőszert, és menj le a lépcsőn. Egy terembe értél. Mássz le az alsó terembe, ugorj bele a kis medencébe, keresd meg, és húzd meg a vízi kart. Az emeleten egy tömb emelkedett fel. Rajta keresztül feljutsz a magasabb szintre. Ott először lökd a mélybe a golyót, és felemelkedik két platform. A fali karnál ments egyet, mert időre fog menni a feladat. Húzd meg, ugorj oldalt, majd előre. Futás, meg ne állj, leesel a tömbre, majd még lejjebb. Fuss, ugorj, és kapd el a fali rést. Csimpizz balra, egészen az első felemelkedett platform fölé. Ess le, gyorsan ugorj oldalra, Majd felugrás közben kapd el a peremet, és mássz fel gyorsan a lassan záruló ajtó mögé.

Menj körbe, tegyél a két asztalkára egy-egy ajándékot, és kinyílik az ajtó. Húzz a tömbön egyet, és felmászva rá lökj egyet a ládán, és az a túloldalon esik le. Told körbe a másik oldalra, és felmászva rá egy folyosón leszel Bújj át a résen, és a másik folyosó egy medencéhez vezet. A megjelenő kis szellem elől ugorj a vízbe. Már nem tudsz kimászni belőle, de levegőt tudsz venni. Itt három feladatod van. Először is keresd meg, és vedd fel az egyik növény mellől a 3. hópelyhet, a 3.secret-ben.

Egy másik növény mellől vedd fel a kis mackót, a Teddy-t.

És végül keresd meg, és húzd meg a vízi kart. Most már felúszhatsz a kis résen át, és kimászhatsz a vízből. Menj át a hídon, és tedd a harmadik ajándékot az asztalkára. Irány vissza a vízbe, és ússz át a kinyílt rácson át. Kimászva a vízből mássz fel a falon, és felveheted a színes dobozt, a Colorful Box-ot.

Menj vissza az alsó folyosóra, tedd a macit a dobozba, és tedd az ajándékokra. Menj át a kinyílt ajtón. Tedd a negyedik ajándékot az asztalra, és a kinyílt ajtó mögött felveheted újra a Revolver-t és a pisztolyokat.

A bejárati ajtó melletti falon rántsd le a fali kart. A másik sarokban mássz fel a létrán, és vedd fel a vizestömlőt, a Small Waterskin-t.

Menj le, és a kis vízben töltsd meg. Lépj a barna tömb előtti padlólapra, és lemegy előtted az, és teletöltheted vízzel az edényt. Kinyílt mögötted az egyik kapu. Vedd fel a lőszert, és mássz le a létrán. Menj körbe, és liftezz fel az emeletre. Nyomd meg a fali gombot, majd… majd…. Igen ám, de hogy jutsz le? Nohát menj vissza a liftbe, állj annak oldalához, és egy oldalugrással ki tudsz ugrani belőle. lehetőleg azon az oldalon ugorj ki, ahol egy tömb emelkedett fel. Ha sikerült, a tömbről egy platformra juthatsz fel. A platformokon keresztül eljutsz a sarokba, ott kapaszkodj fel a plafonra, csimpizz el a fali résig. Kapd el, és csimpizz el a másik,k sarokba. Onnan már eljutsz a fal tetejére. Lődd szét a kukát. ereszkedj le a liftbe, megint oldalugrással ugorj ki belőle, és mássz fel létrán. A kinyílt rács mögött tedd az asztalkára az utolsó ajándékot, és kinyílik a kapu.

Juss le a földszintre, és told a szobrot a nyitott fali beugróba. Szemben kirobban a kapu a mackó előtt. Menj oda, és nyomd meg a fali gombot. Az előző helyszínen, a liftes teremben nyílt ki egy rács. Menj hát oda, és át az ajtón. A két láncnál még tűz ég. nyúlj bele mindhárom fali lyukba, és vedd ki belőlük a két csokit, és a középsővel lenyitsz egy csapóajtót. A fali kart még NE húzd meg. Menj a lenyílt csapóajtóhoz, és kapaszkodj fel a másikon keresztül az emeletre. Lökj kettőt a golyón, majd lejutva a földszintre, a fali karral engedd le a szobába. Kinyílik két ajtó. bemenve mögé, told meg mindkét kart, és kialszanak a tüzek a láncoknál.- Húzz hát mindkettőn egyet-egyet.

Menj vissza a női szoborhoz. Kinyíltak a kapuk. Lődd szét mind a négy ládát, és egy híd jelenik meg a magasban. Menj át rajta, és a kapu a következő pályára vezet.

 

3.     pálya: To the Bus:

Secret 4:

Mentések -- Savegames

Az ajtó bezárult mögötted, most már nincs visszaút. :) Vedd fel a tükörben látható csokit, és kinyílik az ajtó. K8iérsz a szabadba. Az utca túloldalán van balra egy zárt üvegajtó, és vele szemben szintén egy zárt ajtó, ehhez kell majd a sárga kulcs. A másik bejáratnál viszont be tudsz menni, csak lökd be a kétszárnyú ajtót.  Menj végig a virágos kis folyosón, és egy nagyterembe értél. Menj balra, és rántsd le a fali kart. Kinyílt a nagy ajtó a teremben.

A folyosó végén húzd meg a fali kart. Furmányos kicsit a dolog, mert ha simán mész az ajtó felé bezárul az. Az a megoldás, hogy állj háttal a falnak a folyosón, nekifutás, ugrás az ajtó előtti padlólapra, így bejutsz a terembe. Húzd, told a zsúrkocsit, az oszlopon levő nyíl alá, és a kis elkerített részen lenyílik a csapóajtó. Mássz le a létrán, és leesve csússz le a terembe. Húzd, told a két Winston szobrot a színes padlólapok mellé. Nem elé, hanem mellé. Villogni fog a fény, ha sikerült. Ha mindkettő a helyén van, a távolabb levő színes platformon felveheted a Yellow Key-t.

Felemelkedett egy tömb, és kinyílt egy ajtó, hátul a teremben. Először menj be a kis folyosóra, és nyomd meg a fali gombot. Most menj be szembe, a kinyílt ajtón, ugrás a tömbre. Jobbra mássz le mellé, és húzd meg a fali kart. Most már feljutsz, vissza, a felső szobába. Látod, a lement tömbnél most meghúzhatsz egy fali kart. Ez egy másik tömböt enged le, a szemközti sarokban. Ott most feljebb tudsz jutni, az emeletre. A Mery Xmas képnél figyelj. Vedd ki belőle a Red Key-t.

Használd is mndjárt, és kinyílik az üvegajtó. Nekifutásból ugorj, és kapd el a lámpavasat, majd ugrás a következőre, így átjutsz a túloldalra, és leránthatod a fali kart. Leengedted a vizet lent. Ess le, ugyan kificamítod a bokádat, de sebaj. :) Húzd meg a fali kart, és fent, a magasban kinyílik a rács. Mássz fel a létrán, és menj át rajta. Jobbra a falon rántsd le a fali kart, ezzel kint, a fal melletti folyosón megváltozik a mozgásiránya a mozgó járdának. De még ne menj ki. Balra a kis folyosón találod a pálya utolsó, a 4. hópelyhét, a 4.secret-ben.

Most már juss át a folyosón, és felveheted hátul a homokot, a Sand-ot.

A folyosó végén visszajutsz a lenti terembe. Most már kimehetsz innen, egészen ki a pálya elejére, az utcára. Menj jobbra, és használd a sárga kulcsodat. Egy folyosóra értél, két forgó angyalszoborhoz. Balra nézz fel. Mássz fel a falon, és rántsd le a fali kart. Húzd, told a szemközti asztalt, az üvegajtó mögöttivel szemközti fali beugróba. Lenyílt egy üveg csapóajtó. Menj tovább, és ess le az alsó terembe a lenyílt csapóajtónál. Nyomd meg a Lara képet, az egy kapcsoló, és fent nyit ki egy másik üvegajtót. Lődd szét a mackós képet, és menj körbe a folyosón, és tolj egyet a ládán. Visszamenve most már rajta keresztül feljutsz a felső szintre. Irány hát át a kinyitott ajtón.

Először balra menj, és kiérsz egy havas kis udvarba. Bezárul mögötted a rács. No vajon itt most mit kell tenni? Hát kicsit megragadtam itt elsőre, pedig így utólag, elég nyilvánvaló. :) Vedd fel a gyufát. Gyújtsd meg, és áll a fali kép alá, ami egy meggyújtott gyufát ábrázol. Látod, Lara meggyújtja vele a farakást. Érdekes ugye? :) No a farakással szemközt vedd fel a faágat, gyújtsd meg, és dobd a deszkapadlóra. Az meggyullad, és leszakad. Mássz le, told Winstont a mintás padlólapra, és a folyosón visszahúzódnak a tüskék. Végigmenve rajtuk a kis barlangban felveheted az olajoskannát, a Canister-t.

Jobbra a lement tömb mögött húzd meg a fali kart, ezzel fent, a havas udvarban leengedted a szürke oszlopot. Menj hát oda, és rántsd le a fali kart. Most már kimehetsz a helyszínről. A lépcsőhöz érve menj balra, ess le a kis gödörbe, és húzd meg a fali kart. Menj most vissza a lenti terembe. Ott jobbra kinyílt a rács, és megnyomhatod a kék gombot a falon, ami meggyújtja a nagyteremben a kályhát, és előtte egy faághalmazt is létrehoz. Menj hát vissza oda, és kezdjük ott a feladatot.

Öntsd a homokot a baloldali tálkába. Töltsd meg a tömlődet vízzel, és töltsd a jobb oldali tálba. A középsőbe tölts olajat, majd a kályhánál gyújtsd meg az előtte felvett faágat, és gyújtsd meg vele az olajat. Kint a pálya elején, az utcán, kinyílt az üvegajtó. Házak közé értél ismét, egy rövid kis utcára. Az utolsó ház előtt menj jobbra, és húzz kettőt a ládán. Rántsd fel az alatta levő csapóajtót, a láda felöl. Mássz le a létrán. Ugorj fel a sarokban a koszorúhoz, és vedd ki belőle az ajándékokat, a Packet-et.

Menj a kandallóhoz, és tedd a kis zsákokba az ajándékokat, így fent kinyílt az utolsó ajtó is. Menj hát oda, és odaértél a két buszhoz. Menj el a jobb oldali mellett jobbról, és látod, indul a busz, és te ott vagy az utasok között. Irány hazafelé!

Boldog Karácsonyt!

OBig


Az oldalon közölt képek, a szöveges tartalom, illetve minden sajátkészítésû anyag, a © TR Editor.hu tulajdonát képezi. Azokat semmilyen formában nem lehet reprodukálni, másolni, terjeszteni, csak a szerkesztõség engedélyével.