.....................................................................

LB Advent Calendar 2015 - Another Town

Készítõ: Team Christmas 2015: Jesus C.Croft, LoreRaider, masha, Mr XY, Sponge, tombraiderxii

Letölthetõ - download: Innen

Csomagold ki a team_christmas2015_another_town.zip-et, másold valahova a benne levő könyvtárat, és az abban levő tomb4.exe-vel indulhat is a kaland.

Történet:

Ebben az évben a Laras Levelbase karácsonyi kalendárium még egy újabb pályát hoz el Nektek a karácsonyi pályakészítő csapat által. Ez a szerki pálya egy havas közép-európai városkában játszódik. Reméljük tetszeni fog.

Vélemény:

Talán ez a legszebb, legjobb idei karácsonyi pálya. És a legnagyobb is. Sok új megoldást találsz benne, azt meg főleg ne felejtsd el, hogy a tolvajkulcsot többször is felhasználhatod. :) 9 secret is van a pályán, némelyik jól eldugva. A pálya nagy erénye, hogy a feladatokat videó mutatja meg. Nagyon szépek a textúrák, a zenék is remekek, a feladatok változatosak. Ebben is lehet lovagolni, csak meg kell szerezni a lócsemegét hozzá. :) Ne hagyja ki senki ezt a remek karácsonyi kalandot!

Végigjátszás:

Secret 1 : Secret 2 : Secret 3: Secret 4:

Secret 5 : Secret 6:

Secret 7 : Secret 8 : Secret 9 :

Mentések --Savegames:

Vedd fel a kis emelvényről a ceruzát, a Pencil-t.

Menj az egyik ablakhoz, és nyisd ki. Kint menj jobbra, és a ládák mögött megtalálod a papírt, a Blank Sheet of Paper-t.

Illeszd össze a kettő szerzeményedet, keresd meg a fehér galambot, és add neki, hogy kézbesítse. Cserébe megkapod az Old Key-t.

Menj balra, kapaszkodj fel a háztetőre, és csimpizz teljesen balra. Akkor ess le, amikor a völgyben levő háztető fölé értél. Épp hogy kificamítottad a bokádat. :) Ne törődj most a várfalon ülő nővel, se mással. Juss le a földszintre, és nyomd meg a falon levő gombot. Fent a felső szinten, kinyitottál egy kaput. Itt most nincs más feladat, a többi majd később. menj és keresd meg a kis épületben a létrát. Kapaszkodj fel rá, és egy hátraugrással elkapod a felső szintet. De vigyázz, NE nyomd tovább egyik gombot sem, mert Lara továbbszalad, és leszédül a magasból. :)

No ha feljutottál az emeletre, onnan ugrás a rúdra, majd a másikra, majd a fali létrára, és feljutottál a felső szintre. Menj át a megnyitott kapun. Találsz az udvaron egy hóembert, ez majd fontos lesz, ha lesz fáklyád, de ez később. Most keresd meg a szemközti beugróban a fali gombot, ami a nagy kútban emel fel egy platformot. A bejárat felöl ugrás a kútba. (Úúristen, hányszor mondtam ezt valaki-knek.  LOL) Egy platformra érkeztél. Először is juss le a mélybe a földszintre, mert ott találod a kis beugróban a pálya első hópihét, az 1.Snowflakes-t, az 1.secret-ben.

Mássz fel a falon a platformra. Fordulj meg, és ugrás a szemközti fali beugróba, ahol kinyírhatsz pár patkányt, felvehetsz egy fáklyacsomagot, majd az alattad beszakadó jég alatt kis úszkálás következik. A következő folyosón ugord át a két gödröt, mert beleesve kipurcansz. Újabb víz, feszítsd ki az ajtót, majd kimászva a vízből használhatod a kulcsodat. Felmászva a tyúkok közé, nyírd ki a patkány, és vedd fel az aranyalmát, a Golden Apple-t.

Menj vissza a vízhez, és a túloldalán lődd szét a résben a deszkát, és átkúszva a résen felkapaszkodhatsz a felszínre. Kicsit balra, az istálló előtt tedd a filmben látható kis kőre az almát, és kinyílik az ajtó. Menj be az istállóba. A lóval még nem tudsz mit kezdeni, még kell neki abrak, viszont a két szalmabála elé leguggolva felvehetd az 1. kis pajzsot, az 1.Shield-et, a 2.secret-ben.

Menj vissza a hóemberhez, és most menj jobbra, végig a kis sikátoron. Balra van egy kinyitható ajtó, de ez később. Jobbra felmászhatsz a zöld növényeken egy doboz csokiért. Ez a nagy medipack a pályán. Elérsz egy kis térre, a templomtérre. A templom bejárata előtt egy pacák ül a kövön, neki majd kell piát vinni később. Menj be balra az első ajtón, és vedd fel az asztalról a nagy, kék csillagot, a Blue Star-t.

Kimenve menj balra, kússz be a kis sikátorba, és vedd fel a 2.Snowflakes-t, a 3.secret-ben.

A bárba is menj be, és nyomd meg a gombot a pult mögött. Kint egy beugróban egy tömb emelkedett fel. Mássz fel a falon, és ugorj hátra rá. Nekifutásból, bukfences ugrással tudsz bejutni a kis erkélyre, ahol megtaláltad a 3.Snowflakes-t, a 4.secret-ben.

Kifelé menet kicsit kificamítod a bokádat, de sebaj. :) Menj tovább, el a most még zárt könyvtár mellett jobbra, majd balra kinyithatod a nagy vaskaput a csillagoddal. Egy nagy ház elé értél. Bent ebédelnek, kintról meg a hajléktalan les be az ablakon nyálcsorgatva szegény. Jobbra, ha kinyitod a kis ajtót, és bemész, ki tudod nyitni a kaput, így rövidebb lesz az út majd a pálya elejére. Most azonban menj be a kis sikátorba, a ház mögé, és a ládán keresztül bejutsz a házba. Vedd fel a fáklyacsomagot, és menj ki az emeleti folyosóra. Menj jobbra, és nyisd ki az utolsó ajtót balra. Vedd fel az ágyról a borosdobozt, a Gift Box-ot.

Nyisd ki az erkélyajtót, ugrás a rúdon keresztül a másik erkélyre, onnan pedig a háztetőre. Lődd ki szemben az ablakot, és bejutva a kis szobába felveheted a tolvajkulcsot, a Picklock-ot.

Irány vissza az erkélyre, és nyisd ki vele az ajtót. Ugrás a csillárra, majd juss le a földszintre. Vedd fel az egyik ládáról a tórát, a Torah Scroll-t.

Figyeld meg a kandallót, majd be kell gyújtanod oda egy titokért. Nyisd ki a kulcsoddal a kijárati ajtót, menj jobbra, tolj a ládán kettőt, és ráugorva menj jobbra a folyosón. Nyiss be a konyhába, és vedd fel a tálca kaját, a Food-ot.

Menj ki, és most már nyisd ki a nagyajtót, kimehetsz a házból. Menj a hajléktalanhoz, és add neki a kaját. Cserébe megkapod a könyvtár kulcsát, a Library Key-t.

Menj visszafelé az úton amelyen jöttél, és az első kis téren, a kerítés mögött nyisd ki a könyvtárt. Három gombot kell először megnyomnod, három fali beugróban. Van egy mozgatható láda. Told az első két fali beugró alá, így feljutsz a két gombhoz. Utána told a terem túloldalára, először balra a virágvázáig. Onnan a ládáról egy nekifutásos ugrással eljutsz a gombhoz. A másik oldalra áttolva a ládát, most a fali rést kell elkapnod, majd átugrani a szemközti lenyitott beugróba, onnan a magasabbra is feljutsz. Ugrás át a karzatra. A rúdon keresztül átjutsz a zongorához. Menj végig azon az oldalon, és kapaszkodj fel a ládák mögötti fali résbe. Átkúszva, a túloldalon felveheted a kottát, a Sheets of Music-ot.

Irány vissza a zongorához, és tedd a kottát a kottatartóra. Pár akkordot lejátszik Lara, és lent lemegy a rács a borosüveg előtt. Juss le, és vedd fel. Most már kimehetsz a könyvtárból. Menj vissza, egészen a templomig, és összeillesztve a bort a dobozzal, add az üldögélő fickónak. Kinyílt a templom ajtaja, de még NE menj be, kell még egy feszítővas.

Menj vissza, egészen le a mélyben levő területre a rókához. Először is menj a befagyott kis folyóhoz, annak jobb oldalához, ami mellett ott egy fickó a rácshoz láncolva. No ott, nekifutásból ugorj a folyó közepére, de már épp a bolthajtás alá, ott nem csúszik. Megnézheted az egyik képen is. Onnan befelé fordulva látsz egy fali kapcsolót. Menj oda, és azzal egy tömböt engedsz le, egy fali beugróban. ott lesz a következő titok. Kifelé csak csússz, de közben ugrás közben nyomd a balrát is, és így visszaérsz a hóra. Vigyázz, ha a másik oldali bolthajtás alá érsz, meghalsz. No ha sikerült, menj egészen hátra, ott, egy oszlop mögött nyisd ki az ajtót a kulcsoddal. Menj be, mássz át a dobozon, és húzd, told be a mozgatható ládát a függöny mögé. Told körbe a kapcsoló alá, és a kapcsolóval kint oszlopokat emeltél fel.

Juss fel, egészen a falra, majd nekifutásból kapd el a beugróban ücsörgő nőnél a fal peremét. Csimpizz balra, majd felmászva most a magasban levő résben tudsz átkapaszkodni a másik fali beugróba. Onnan nekifutásból ugorj jobbra a falra. Menj át a túloldalra, és nézz le. Látod a két kicsi toronyban a fáklyákat? No egy nekifutásos ugrással,. közben nyomd a kapaszkodást is, eljutsz oda. Vegyél fel egy fáklyát, és dobd le a földre. Most ugrás a fali beugróba, itt engedted le a jégen, a kapcsolóval a tömböt. Ugord át a gödröt, majd háttal ráugorva az emelkedőre, előrefelé elkapod a fali rést. Csimpizz balra, és felmászva felvehetd a 4.Snowflakes-t, az 5.secret-ben.

Juss le a földszintre, és vedd fel a fáklyát. Menj a felemelkedett alacsonyabb oszlophoz. Az innenső oldaláról, egy nekifutásos ugrással feljutsz a kis zöld növényekkel fedett falra. Onnan feljutsz az oszlopra, majd a magasabbra, onnan a várfalra. Juss fel a felemelkedett platformra, így feljutsz végre a pálya elejéhez. Menj a hóemberhez, majd be a sikátorba, és nyisd ki az első ajtót balra. Menj fel az emeletre, és tedd a tórát az ablakba. A gyertyák meggyulladnak. Gyújtsd meg a fáklyádat ott, és menj ki az épületből.

Menj először vissza a nagy házba, a nagy terembe, ahol a tórát találtad. Gyújtsd meg a kandallót, és a kinyílt ajtó mögött felveheted az 5.Snowflakes-t, a 6.secret-ben.

Most már menj a hóemberhez, és olvaszd meg a fáklyáddal. Vedd fel ami maradt belőle, az orrát, a répát, a Carrot-ot.

No ez kell a lónak. Menj hát az istállóba, és add neki. Felülsz most már rá. Úgy kezeld, mint a dzsippet. CTRL-el mozog, a gyorsfutás gombbal tudsz hátra, és Shift-el előre váltani, leszállni pedig ugrás gomb+balra. Lovagolj ki, balra, és menj vele a jégre. Az beszakad alatta, és lassan lelovagolhatsz a barlangba, majd felfelé is. A végén felveheted a feszítővasnak használható kardot, a Sword-ot.

Mielőtt újra lóra szálnál, nézz körül a lónál. Az egyik sarokban, fent egy rést találsz. Mássz oda fel, és meg is találtad a 6.Snowflakes-t, a 7.secret-ben.

Lovagolj fel, majd irány vissza a templomhoz, és most már menj be. Menj jobbra, és told a mozgatható ládát a függöny mögé, így fent egy rács nyílik ki, és egy platform emelkedik fel. A templom túloldalán menj fel a lépcsőkön, ki a platformra, majd ugrás jobbra, a csillárra. Ugrás a másikra, majd a harmadikról eljutsz a felső szószékhez, amiből kifeszítheted a keresztet, a Holy Cross-t.

Irány vissza a csillárokon át a platformig. Most a másik irányba ugorj nekifutásból, és kapd el a nagy kőkeresztet. Juss át a másik oldalára, és felveheted a 7.Snowflakes-t, a 8.secret-ben.

Menj most vissza a földszintre. Nyisd ki a templom oldalajtaját, és menj be a temetőbe. Az egyik síron, ahol fehér galamb van, két gyertyát találsz. Vedd hát fel leguggolva a Candles-t.

Most menj vissza, egészen a pálya elejére, ahol pacigoltál, ott menj jobbra be a kis utcába, ott nyílt ki a kapu. Menj egyenesen át a völgyön, de vigyázz a legördülő hógolyókra. Juss fel a magasba, az imádkozó pacákhoz, és tedd a gyertyatartóba a gyertyákat. Egy angyal jelenik meg, és neked adja a ház kulcsát, a House Key-t.

Menj hát a házhoz, nyisd ki az ajtaját. Emlékszel még hol hagytad a fáklyát? Menj el érte, vagy szerezz másikat, de ide mindenképpen égő fáklyával lépj be, mert a nagyteremben be kell gyújtanod a kandallóba. Ha sikerült, menj ki a folyosóra, a fáklya már nem kell. Menj jobbra, fel az emeletre, be a hálószobába, és tedd a könyvespolc túloldalán levő foglalatba a keresztet. Menj most lefelé a lépcsőn, mássz le a lenyílt csapóajtónál a falon, és lent, menj át a terem túloldalára. Húzz egyet a magasabb világos dobozon, így mögé tudsz menni, és a kapcsolóval, fent a magasban egy platformot emelsz fel.

Ne aggód, nem mindegyik kapcsolót kell lerántani, csak hármat. A képen is megnézheted. Van alattuk egy mozgatható doboz. Húzz rajta kettőt, és leránthatod az elsőt. Tolj rajta négyet, és leránthatod a másodikat. Most juss fel a magasba, egészen a szürke szellőzőcső tetejére. Amikor kialszik a láng, ugorj a ferde részre, majd tovább, végül mássz fel a fali beugróban a felső folyosóra. Vigyázz a gőzre, és kimenve, lekapaszkodva a nagyterembe leránthatod a harmadik kart is.

Juss vissza a házba, és keresd meg a fagyasztót. Közben benézhetsz a konyhába is, egy érdekes kép miatt, :) no meg egy doboz csokiért. Húzd, told szegény inast a fagyasztóból be a nagyterembe, a kandalló elé, hogy felengedjen szegény. Megjelenik ismét az angyalka, és ajándékot hozott, a Present-et.

Menj vissza most már a pálya legelejére, a szobádba, és az ablaktól állva a kis asztalkához, tedd rá a dobozt. Megjöttek a vendégek, kezdődhet az ajándékosztás. :)

Boldog Karácsonyt!

OBig


Az oldalon közölt képek, a szöveges tartalom, illetve minden sajátkészítésû anyag, a © TR Editor.hu tulajdonát képezi. Azokat semmilyen formában nem lehet reprodukálni, másolni, terjeszteni, csak a szerkesztõség engedélyével.