Leandro Dubost & Treeble (Lucas Metz)

Torry Gromball interjúja Julius 2002

Torry: Mitöl döntöttetek úgy hogy kipróbáljátok a level editort?

Lucas: Megszállotság. Annyire megszállottja vagyok Larának hogy néhány szerki pálya végigjátszása után eldöntöttem, akarok készíteni valamit. Aztán elkezdtem körbe szobákat csinálni és az eredmény Young Driver, legelső pályám. Nem igazán jó, de nem rossz. Büszke voltam rá, és semmitől sem gondolom meg magam. Tudtad hogy soha nem olvastam el az üzeneteket amiket Michael Prager postolt a fórumokon, ilyen címekkel mint "Pálya lista Készítők alapján" etc. Azt gondoltam: "Bolond. Azt hiszi képes lesz megcsinálni." De aztán, megint tévedtem. Megnéztem a siteját, és ott volt, SOK pálya ami még nem volt meg a címe most már mindig "elöl van a fejemben": www.trle.net.

Leandro: 1996 óta, mikor elkezdtem Tomb Raiderel játszani, akartam építeni Larának síremlékeket amiket kifoszthat. Úgyhogy mikor Core Design kiadta a level editort Tomb Raider Chroniclesel, azonnal elkezdtem pályákat építeni.

Torry: Van korábbról programozó tudásotok vagy tapasztalatotok?

Lucas: Nincs. Megpróbáltam használni Turbo Pascal nemhivatalos editorját mielőtt megvettem TR5t (csak Április 2001ben vettem meg). De sikertelenül. Még segítséget is kértem, de egyszerüen túl nehéz volt. Egy nap talán visszatérek rá...

Leandro: Majdnem tudok gépelni valamit MS Wordben!

Torry: Az editor manual elérhető volt a nyelveteken? (ami Portugál mint megtudtam)

Lucas: Nem, nem volt és még most sem. Igazán kétlem hogy valaha lesz. Tulajdonképpen el se olvastam a dolgot (ezért volt hogy csak két pályával késöbb tűntek fel fények és csak a hetedik pályám mutatta meg melyik ajtó nyílt ki egy kapcsolót meghúzva).

Leandro: Nem, de el tudtam olvasni gond nélkül.

Torry: Véleményetek szerint mi tesz naggyá egy pályát?

Lucas: Kreativitás és szép textúrázás. Jó megvilágítás is segít, de igazából az nekem mindegy.

Leandro: Kreativitás.

Torry: Mit a legnehezebb megcsinálni mikor pályát készítetek?

Lucas: A legnehezebb dolgot még látnom kell (eddig nem láttam), és így nem tudom mi az, de mikor pályát készítek általában a WAD megalkotásával vannak problémáim -- az egyszerüen unalmas és idegesítővé válik az első TRWest fagyás után ahol minden munkádat elveszted.

Leandro: Szobák építése és szép építkezés (a level editor itt nem sokat segít).

Torry: Mit csináltok mikor nem pályákat készítetek?

Lucas: TVt nézek, tanulok, eszek (sokat), és néha zenét hallgatok (rave, dance és techno. Néha new metalt hallgatok).

Leandro: Játszok, olvasok, alszok...

Torry: Elégedettek vagyok a review rendszerrel?

Lucas: Igazából, nem, nem vagyok. Néhány kritériumot le lehetne cserélni jobbakra - de a probléma itt van: ha megváltoztatod a kritériumot, az összes reviewernek újra kéne csinálni mindent: kábé 7000 új review, csak néhány változtatás miatt. Most már túl késő.

Leandro: Igen, azt hiszem az vagyok.

Torry: Ugyanabban a városban laktok és ha nem, hol laktok és hogy találkoztatok?

Lucas: Nem. Leandro Rio de Janeiroban lakik és én Rio Grande do Sulban. Egymástól nagyon messze, tényleg messze. Igazából soha nem találkoztunk, de ismerjük egymást mintha az életben is barátok lennénk - legalábbis azt hiszem. Már egy éve hogy először váltottunk e-mailt, akkoriban Theresa fóruma volt a legjobb hely és Leandro elkezdte a Raiding Zonet.

Leandro: Én Niteróiban lakok, Lucas valahol Brazilia déli részén (elfelejtettem a várost... Találkoztunk mikor elkezdtem a siteom, Raiding Zone, és Lucas megkérdezte csatlakozhatna a site csapathoz. Elfogadtam, ahogy láthatod.

Torry: Még iskolába jártok és ha igen melyik évben vagytok és mit tanultok?

Leandro: Igen, de nem tudom hogy mondjam el melyik évben vagyok, mert itt Braziliában az osztályok különböznek USAtól, Europatól, et cetera. De a Brazil osztály szerint, a második osztály 3adik évében vagyok. Mindent tanulok: biológia, kémia (argh!), matek, portugál, földrajz, történelem, és sok más.

Lucas: Igen. Ahogy Leandro mondta, iskola rendszerünk teljesen különbözik a többiektől. Én is a második osztály harmadik évében vagyok, és ez az utolsó. Van harmadik osztály is, de az már attól függ mi akarsz lenni. Minden tárgyat tanulok, és az egyszerüen unalmas... de főleg UTÁLOM a Földrajzt.

Torry: Azt mondanám hogy a Gimnázium végzős évében vannak (szerk)

Tehát ők két Brazil barátunk, ki tudja, talán egy napon leülhetünk velük, iszunk egy sört és anekdótázunk és azt mondjuk, emlékszel a régi editor fórumra???

 

Fordította: Akci