Christian Schleicher (SilentViper aka NetSt@lker)

MichaelP interjúja Julius 2002

Michael: Mikor és Miért kezdtél el dolgozni a Leveleditorral? Volt korábbi computer és/vagy programozó tapasztalatod?

Christian: Hát, akkor kezdtem mikor volt ez a kis 'háború' a Német Eidos Fórumon - nem emlékszem mikor volt pontosan. Volt némi tapasztalatom szerkesztésben és programozásban, de nem TR szerkesztésben, csak C&C 'rules.ini-programozással, CS skinekkel és néhány más játékkal.

Michael: Mi fontos neked a saját pályáidon? Mit nem fogsz építesz soha egybe?

Christian: Legfontosabb nekem az atmoszféra és az ellenfelek változatossága. Például, igazán elegem volt a TR4-SAS'ből és rossz pályákon valószinüleg egy ponttal lejjebb értékelném mikor nem vagyok benne biztos melyik értéket adjam.

Michael: Játszol más készítők szerki pályáival is és melyekkel és miért azokkal?

Christian: Igen, játszok más pályákkal, főleg hogy inspirációt szerezzek vagy kellemes figyelemelterelésnek mikor unatkozok. Igazán bármilyen pályával játszok amíg jól néz ki screenshotokon vagy van néhány jó reviewja vagy kommentje, de rossz sci-fi'ből vagy Egyiptomi templomból nem lehet sok benne...

Michael: El tudsz képzelni közös munkát egy pályán más pálya készítőkkel? Kikkel? Bárki akivel szivesen találkoznál személyesen egy sörre?

Christian: Hát 'egy sörre' sokat meg tudnék nevezni. Igazából bárki aki még nem utál.

Michael: Olvasod a reviewkat pályáidról és érdekelnek?

Christian: Persze hogy olvasom őket, de olyan nagyon nem érdekelnek, mert legtöbbször a reviewerek nem azt írják le hogy mi lehetne jobb, csak azt ami nekik nem tetszett.

Michael: Bármi hobbi TRen kívül? Család/partner/barátok hogyan kezelik TR munkádat - ők játszanak?

Christian: Nem ismerek olyat aki játszik TRel és közel lakik hozzám kivéve Sheevah (akit nem ismerek személyesen csak a fórumon keresztül). Hobbik a lövöldözés lenne és sok más PC játék, főleg Renegade, CnC, Counter Strike és Resident Evil, és TV, oh és még a cicám és kutyám és az Angol nyelv.

Michael: Hol laksz? Ott is nőttél fel? Sokat utaztál? Hova?

Christian: Igen itt nőttem fel ahol lakok Hessen'ben Wiesbaden (20 percre) és Frankfurt (30-45 perc) között. Sokat utaztam: Egyiptom kétszer, Dom.Rep. kétszer, USA körút, Mexico, Tunesia, Austria, Italy néhányszor, Mallorca, Canary szigetek, Ázsia körút,...

Michael: Van példaképed vagy krédód az életre? Mi fontos neked ahhoz hogy boldog ember legyél?

Christian: Nincs igazi példaképem, de sok (túl sok hogy felsoroljam) ember van akit tisztelek és felnézek rá. Hogy boldog legyek a PCm kell és a személyes terem és bármi egyéb ami az emberkenek kell hogy boldogok legyenek, mint barátok, család, háziállatok, szerelem...

Fordította: Akci