.....................................................................

Lara at the Movies

Készítő: Michael Prager, Elvis Tupcijenko (eTux), Debbie Overstreet, Todd Shurtz (Raider X), Josep Borrut, Michael Allan (The Cowboy), Antonio Tarantello (Psiko), Thierry Maynard (Thierry Stoorne), Szymon Cupryn (Emoo), Scott Ginn (EssGee), Titia Drenth (Titak), George Maciver, Kerstin Schlott (Codo)

Letölthető: Innen

Ezt a szintet, Macintosh gépen is tudod játszani. Akkor INNEN töltsd le.

Csomagold ki a lara_at_the_movies.zip-et, majd az audio könyvtárból másold a fájlokat egy ideiglenes könyvtárba. Indítsd el ott a start_me.exe-t és konvertáld át az mp3-akat wav-ba. Ha kész, másold őket az audio könyvtárba. A data könyvtárból másold a Data, a többit pedig a főkönyvtárba másold, és indíthatod is a kalandot.

Ez egy 25 pályás komplett játék. Megjelent cd-n is, de arról már lemaradtál, mert limitált széria volt, összesen 300 darabot gyártottak belőle. De így is ugyanaz, hatalmas kaland, felér bármelyik eredeti játékkal. Jó kalndot, kívánok ehhez a nagyszerű pályakollekcióhoz. :) OBig

A leírásokat Sonyx írta, hatalmas meló volt, nagy kösssz neki, én csak belekotnyeleskedtem itt-ott, és a saját reviewjeimet is beleírtam. OBig

A leírásokban, és a mentésekben, nincsen benne egyelőre az összes secret. Ezt tudjátok be annak, hogy első végig vitel után írtuk a végigjátszást, hogy minél hamarabb játszhassátok. Köszönet Sonyx-nak a hatalmas munkáért. :)

1. The Movie Theatre  director: Michael Prager, Germany

Történet:

Végre kapott egy kis pihenést az összes kalandja után, így Lara elhatározza, hogy vesz egy pihenős estét és filmeket néz, és bár esős az este, beviszi a helyi filmszínházba, csakhogy azt furcsán üresnek és elhagyatottnak találja. Persze az ő kíváncsi elméje fölékerekedik, és elhatározza hogy felfedezi a változatos filmeket, mozikat és váratlanul ott találja magát minden alaklommal a filmekben, átélve őket az események fő résztvevőjeként… Túl fogja élni és kikerül a Moziból mielőtt a nap felkel a 6 összegyűjtött mozi csillag segítségével akik segítenek neki megoldani a feladatot és kinyitni a kijárat ajtaját? (Fordította: Bogi)

 Review:        

Ebben a rövid, bevezető szakaszban kulcsokat kell megszereznünk. Keresés közben feljutunk a padlásra is, ahol gőzfúvókat cselezünk ki. Fegyvert nem találunk a pályán, de nem is szükséges, mert az a néhány kutyát kispisztollyal is könnyedén el lehet intézni. Minden szint teljesítése után ide jutunk vissza, és innen tudunk a következő szintre lépni. (Sonyx)

Ez tulajdonképpen a kalandok bevezetője. Be kell jutnunk a moziba, hogy beülhessünk az előadásokra, amikben teljes átéléssel, saját magunk kalandozhatjuk végig a filmeket. 6 mozi terem van, javaslom, sorban üljetek be mindegyikre. Ne felejtsd el felvenni a crowbaar-t, és a vitrint elhúzva, a lépcsőnél visszafordulva felmászni a padlásra. A filmelőadások végén, ide fogunk mindig visszajutni, így tudunk bemenni a következő mozi terembe. Ellenség mindössze pár kutya. Nagyon fontos, a befejezéshez, hogy amikor egy-egy film végén felveszed a Movie Star-t, mielőtt felvennéd, nézd meg, és jegyezd le a rajta levő jeleket, mert akkor még jobban látszik.(OBig)

Secret:

Mentések--Savegames:

Leírás:

Vegyük fel a crowbaar-t és menjünk be a terembe. Szemben egy dobozt látunk, amiben egy kék gyűrű van. Húzzuk ki és haladjunk tovább. Mielőtt elérnénk a lépcsőt, forduljunk meg és nézzünk fel. A kúszórésen keresztül a padlásra jutunk. Másszunk fel valamelyik dobozra és kapaszkodjunk meg a plafonban. Először jobbra csimpaszkodjunk és érjünk el addig a gőzfúvóig, ami a falban van. Ez egy kúszórés, aminek kapjuk el a szélét. Bemenve miénk egy kismedi / secret /. Másszunk le, majd ismét kapaszkodjunk a plafonba. Addig csimpaszkodjunk- a gőzfúvókat kicselezve -, amíg el nem jutunk addig az oszlopig, amin a kulcs van. Kapaszkodjunk meg a szélén és másszunk fel és vegyük fel a Door Key-t. Menjünk vissza a moziba és keressük meg a foglalatot, ahol használjuk a kulcsot. Két kutya ront ránk, akiket lőjünk le. Az egyik zöld függöny mögötti ajtót nyitottuk ki, ahol flare-eket és a második Door Key-t találjuk. (De vigyázzunk, nehogy kint, az előtérben használjuk a kulcsot, mert akkor az elvész, és nem tudjuk folytatni a pályát. thx gaabr)Keressük meg a foglalatot és használjuk. Miután lelőttük a kutyát, keressük meg a kinyílt rácsot. Bent vegyük fel a kismedit. A szobor mögé be tudunk kúszni, itt találjuk a harmadik Door Key-t. Használata után fel tudjuk venni a negyedik Door Key-t. Ismét kinyílik egy ajtó, bent használni tudjuk a kulcsot. Menjünk vissza a padlásra, be a már nyitott rácson, húzzuk el a polcot és vegyük fel az ötödik Door Key-t.Használjuk lent a moziban a frissiben kinyílt rács mögött, mire a hat Cinema feliratú ajtó kinyílik. Bármilyen sorrendben teljesíthetjük a szinteket, én sorban haladtam, a leírás is így készült. Tehát, menjünk be Cinema 1 ajtón.   

Cinema 1 - Mystic Thrillers

2. The Blair Witch Project (1999, Eduardo Sanchez/Daniel Myrick) - director: Elvis Tupcijenko

Történet:

2003 októberében egy brit turista – Lara Croft – eltűnt egy kirándulás során az erőben Burketsville közelében Maryland-en. 10 napig nem volt semmi hír róla, de akkor, a 11. napon előjött az erdőből a mentőcsapat mellett, mintha semmi nem történt volna. A sok érdeklődés során megerősítette, hogy jól van, de nem válaszolt arra, hogy mi történt az alatt a 10 nap alatt… 2004 júniusában végre beleegyezett, hogy megossza a történetét. Kétségtelenül az első 9 nap tiszta túlélő óra volt, ám az utolsó pár óra a 10 napból nagyon érdekes volt…( Fordította: Bogi)

Review:

A pálya kicsit sejtelmes, de ezt el is vártuk a cím alapján. A textúra, és a hozzáadott hangok is remekül illenek a környezetbe. Három szívet kell megszereznünk a pálya teljesítéséhez, amiket a szimbólumnál kell használnunk. Van a rúdon forgás, kötélen egyensúlyozás, tükörből tájékozódás, és még néhány akrobatikus feladat. A szívek használata után a föld alá is lemegyünk, ahol egy óriás tűzszellemmel gyűlik meg a bajunk. Kiiktatni csak később tudjuk, a felszínen, ahová vissza kell ugrálnunk. Ez az egyetlen nehezebb rész a pályán. A farkasokat nem nehéz megölni, a zombik meg lassúak, ezért könnyen kicselezhetjük őket. Összességében egy jó, bevezető pálya. (Sonyx)

Fantasztikusan szép ez a pálya. 3 Heart of the Unfortunata-t kell megszerezni, de közben kell a Crowbaar, és persze az Old Shovel is, mert ásni is kell vele. Ellenség nem sok van a pályán. Pár élőhalott, démoni kutyák, és a végén egy bosszantó, nagy tüzes démon. Az egész pálya a TRC Gallows Tree pályára emlékeztet, de ha lehet, ez még jobb. Sajnos a végén, a tüzes szellem kicsalt belőlem egy Small medipackot, miközben lerántottam a kart a fagolyó útjából, és felértem a sok tömbön a felszínre. Csodálatosak a textúrák, a hangulat, és a hangok is. Ne hagyja ki senki ezt a pályát. (OBig)

Secret:

Mentések--Savegames:

Leírás:

Másszunk ki az üregből és keressük meg a szakadékot, aminek a szélén egy kismedit vehetünk fel. Most menjünk a másik irányba, de még mielőtt bemennénk a nyíláson a lovas kocsihoz, vizsgáljuk meg jobbról a fehér csúszós részt. Háttal kell ráugranunk, és mikor elkezdünk lefelé csúszni, akkor ugorjunk egyet úgy, hogy közben Lara-t
egy kicsit balra irányítjuk a levegőben. Ha sikerül, akkor a fenti növények mellé érkezünk, ahonnan már nem csúszunk vissza. Itt fent a peremen végig tudunk ugrálni, és végül felvehetjük a kismedit /secret/. Ezután csússzunk le, menjünk be a nyíláson, ahol flare-eket és a felborult lovas kocsi mellett egy Fáklyát találunk. A kismedi lelőhelyétől
nem messze fel tudunk ugrani egy sziklára, onnan továbbmenve, pedig egy égő fához érünk, ahol meg tudjuk gyújtani a fáklyát. Menjünk vissza a felborult kocsihoz, ahol egy faajtót találunk, mellette egy fáklyával, amit gyújtsunk meg, mire kinyílik az ajtó. Még mielőtt fel felugrálnánk a sziklákon, nézzünk jól körbe, mert egy tikos alagút van a közelben. Ezen végighaladva lőjük le a két farkast és vegyük fel a nagymedit / secret /. Menjünk vissza és ugráljunk fel a sziklákon. Haladjunk egyenesen addig, amíg egy rést nem látunk a földön. Lent meg bírjuk gyújtani a fa gyökerét. Másszunk ki és menjünk át a sekély vízen és ugorjunk fel jobbra, a sziklákra. A túloldalon egy kört látunk, ami vérből van. Itt szintén találunk egy rést a földön, ahol az Old Shovel-t vehetjük fel. Menjünk vissza az elégetett fához, ahol a vérfolton tudjuk is használni. Lecsúszás után csak egyfelé tudunk menni. Egy térre jutunk, aminek a közepén egy nagy szikla van. Át tudunk ugrani a szikla oldalára egy nekifutásos ugrással, onnan, pedig arra a kiszögelésre, ami pont szemben van azzal a beugróval, ahonnan érkezünk. Újabb nekifutásos ugrás után, az új teremben látni fogunk keresztben egy rudat, amit kapjunk el, és forgás közben nyomjuk meg az ’ ALT ’ gombot és ugorjunk szemben lévő sziklára. A csúszós részen ugrás, majd újabb rúd és ugorjunk a koponya-létra elé. Másszunk fel rá, cselezzük ki a tüzet és oldalazzunk. A végénél ugorjunk, közben 180 fokos fordulat és a végén kapaszkodás. Szintén oldalazzunk és essünk le a nem izzó kockára. Nézzünk jól körbe, mert ugyanazt kell végrehajtanunk, mint az előbb. Addig oldalazzunk, és másszunk, amíg biztonságosan le nem tudunk esni. Ugorjunk át a szikla tetejére. Ugorjunk át szembe, a kis peremre, ahol egy nagymedit vehetünk fel. Visszaugorva látunk fent egy időzített tűzköpőt. Mikor nem ég, akkor nyúljunk be, minek következtében kinyílik lentebb egy ajtó. Essünk le, és bemenve vegyük fel az első Heart Of The Unfortunate-t. Már nyugodtan belemehetünk a vízbe és menjünk arra, amerről bejöttünk. Haladjunk visszafelé, és mikor odaérünk, ahol leestünk ide, akkor álljunk háttal a csúszós résznek, hátra szaltó, majd csúszás közben ugrás. Találunk egy kúszójáratot, mi egy vízeséshez vezet. Itt felugrálva visszajutunk a sekély vízhez. Menjünk jobbra, majd a téren szintén jobbra. Egy temetőhöz jutunk, amin szaladjunk keresztül, a zombikkal ne foglalkozzunk. Az új helyen balról egy kis szikla van, amire másszunk fel. Még innen lőjük le a farkast. A fa lombjától nem látszik, de van fent egy rés, ahol meg tudunk kapaszkodni, és oldalazva átjutunk oda, ahol a farkas volt. Itt nyúljunk be a tömbbe, aminek következtében fel tudjuk venni a földről a második Heart Of The Unfortunate-t. Most másszunk fel annak a tömbnek a tetejére, amibe az előbb benyúltunk, majd nézzünk szét. Egy nekifutásos ugrással el tudjuk kapni egy beugró peremét. Kicsit nehéz észrevenni, mert benőtte a növényzet. Bent a zombikat kicselezve vegyük fel a kismedit, és a lőszert /secret/. Menjünk vissza, és óvatosan essünk le. Csússzunk le, fussunk át megint a temetőn, vissza a sekély vízhez. Innen nem messze találunk egy kötelet, amin át tudunk egyensúlyozni. (Kötélenjárás: Álljunk a kötél elé, és nyomjuk meg a feladatgombot, CTRL. az előre gombbal lépjünk kettőt, majd egy kis pihenő. Ha megbillen, korrigáljunk a jobbra-balra billekkel. Megint kettő lépés, megint pihenő, és így tovább. a CTRL-t NE engedjük el közben, mert leesünk.) Ha átértünk, a következő kötélen szintén menjünk át. Ha közben leesnénk, akkor egy járaton vissza tudunk menni az elejére. Ezután nyúljunk be a tömbbe, mire kinyílik lent az ajtó. Essünk le és menjünk be rajta. Beérünk egy térre, ahol a tükörben láthatjuk, hogy melyik négyzetre ugorhatunk. Először azonban, ugorjunk át a jobbra lévő sarokba, a száraz részre, és nézzünk a tükörbe. CsAK így vehetjük észre a Shotgun-t, amit vegyünk fel /secret/. A tükör segítségével ugráljunk el a hullához, amit húzzunk arrébb. Már fel tudjuk venni a harmadik Heart Of The Unfortunate-t.
Ugráljunk vissza, és jussunk el a "véres körig", ahol használni tudjuk a három szívet a három torzónál. Álljunk a "véres körbe", mire az megnyílik és lezuhanunk. Úgy essünk le, hogy csúszás után kapjuk el a peremet, így nem esünk akkorát. Vigyázzunk a tűzszellemmel! Látni fogunk egy farönköt és előtte fent egy növényekkel benőtt kockát. Álljunk háttal a rönknek és ugorjunk fel úgy, hogy egy pillanatra kapaszkodjunk meg a növényekben. De rögtön utána engedjük el és ugorjunk oldalra, így a fa nem fog eltaposni. Essünk le, haladjunk végig a járaton és ugráljunk fel úgy, hogy közben ne gyulladjunk meg. Visszajutunk a "véres körhöz", aminek a közelében nyitva van egy ajtó. Menjünk be és ugorjunk a vízbe, mire a szellem kimúlik. Miután átúsztunk a járaton és kimásztunk, akkor látni fogunk a falon egy torzót, amihez lépjünk oda. Járhatóvá vált egy szikla. Ússzunk vissza, és felmászva láthatjuk, ahogy Lara-nak vörösen kezd világítani a szeme. Ezzel vége a második pályának.

3. Alfred Hitchcock Double Feature - Rebecca (1940) director: Debbie Overstreet

Történet:

Rebecca (1940) Maxim de Winter felesége Rebeka tragikusan meghalt. Ő volt az, aki megölte őt véletlenül. Újraházasodott és most ő az új Mrs. de Winter. Rebeka gonosz szobalánya Mrs. Danvers sose veszi le a szemét Laráról mióta megérkezett a Manderly Kastélyba. Rebeka jelenléte mindenhol érezhető. Larának fel kell fedeznie a kastélyt és végül legyőzni a gonosz jelenlétet az otthonban és kikerülni élve.( Fordította: Bogi)

Rendkívül eredeti ötlet volt fekete-fehérben elkészíteni a pályát. Lara frizurája, és ruhája is teljesen korabeli. Én egy kicsit féltem, mikor ezt meghallottam, mert azt hittem, hogy majd nem lehet észrevenni a tárgyakat. De szerencsére, azok színesek. Sajnos, vannak kötelező sérülések, de találunk elég medit. Kutyákat, denevéreket küldhetünk a másvilágra, de jó néhány csonti is az utunkba akad, a pálya egy lentebbi részében, pedig tűzszellemekkel hadakozunk. A végén egy nő lövöldöz ránk, Őt kétszer kell megölnünk. Először, mikor találkozunk vele, másodszorra, mikor el akarjuk hagyni a pályát. Kb. olyan nehéz megölni, mint egy félistent. Rám az újdonság erejével hatott a pálya, és nagyon tetszett. (Sonyx)

Hát megint csak azt tudom mondani, hogy a készítő, felülmúlta önmagát.  Lehet, hogy szebb lett volna színesben a pálya, de így a hangulata valami fenomenális. Mintha régi filmet néznék, ami fekete-fehér. Csodálatosak a textúrák, és a helyszínek is azok. Én sajnos elmellőztem az elején a Revolver-t így szenvedtem egy kicsit. 3 secretet találtam a pályán. Ellenségek kutyák, denevérek, csontvázak, és tüzes szellemek. A végén, egy félisten bőrébe bújt nővel is meg kell küzdeni, de az sem nehéz. Figyelni kell a tologatható gömbök színére, mert azokra a padlólapokra kell tolni őket. És sok szétlőhető gömb is van, amik nélkül nem juthatunk tovább, és persze a mozgatható tömbökre is figyelni kell. Csodálatos a pálya, a textúra, a hangok, ne hagyja ki senki. (OBig)

Secret:

Mentések--Savegames:

Leírás:

Miután kigyönyörködtük magunkat Lara-ban és a szobában, induljunk el a kandalló felé, ahol egy mozgatható tömböt találunk. Toljuk be, majd az első adandó alkalommal húzzuk el oldalra, így tovább tudunk haladni egy szobába. Egy csonti fogad bennünket, de ne foglalkozzunk vele, inkább a bejárattal szembeni fali karra összpontosítsunk. Felugorva húzzuk meg, mire kinyílik az egyik ajtó. Bent ugorjuk át a szakadékot és vegyük fel a Lasersight-ot. Menjünk vissza és a ’csontis ’ teremben látni fogjuk, hogy a bejárat felett szintén van egy fali kar. Ezt meghúzva egy újabb ajtó nyílik meg. Menjünk be, ugorjuk a leomló padlóra és gyorsan kapjuk el fent a peremet. Oldalazzunk a következő padlóig és leesés után, gyorsan ugorjunk oldalra. Most már felvehetjük a Revolver-t. Húzzuk meg a fali kart és ugorjunk a nyílásba. A tüzet kicselezve visszajutunk a ’ csontis ’ terembe. Adjunk le célzott lövést a csonti fejére, így a továbbiakban nem fog minket zavarni. Forduljunk szembe a bejárattal és nézzünk fel. Látni fogunk két bemélyedésben két csillárt, amiket lőjünk ki. Kinyílik egy rács és felvehetjük a Mrs Danver’s Key-t. Most vegyük szemügyre a mintákat a padlón. A lámpákat húzzuk a fehér jelekre, és kinyílik oldalról a rács. Itt felmászva, vegyük fel a nagymedit. Jussunk át a három pengén, vegyük fel a nagymedit és húzzuk meg a kart. Pontosan felette van egy járat, ahol lőjük szét a gömböt, majd másszunk vissza. A pengéknél a fal mászható. Oldalazzunk el a középső létráig és egy hátra szaltóval jussunk fel az oszlop tetejére. Óvatosan essünk le a másik oldalán, csúszás közben ugorjunk, és kapjuk el a létrát. Felmászva húzzuk meg a kart, ami felemel egy tömböt a kandallótól jobbra. Essünk le a földre, de még NE menjünk ki, hanem jussunk vissza a pengékig és onnan megint jussunk fel a magas oszlopra.Kapaszkodjunk meg a plafonban és figyeljük szemben a tűzköpőt. Csimpaszkodjunk addig, hogy éppen ne gyulladjunk meg, és mikor a tűzköpő kihagy, akkor egy kicsit előre, majd essünk le. Csúszás közben ugrás, utána kapaszkodás, és pont egy karnál vagyunk. Vegyük fel a kismedit, és húzzuk meg a kart, így a lépcső mellett, balra, egy ajtó kinyílik. Mielőtt leesnénk, előtte ugorjunk ki mindkét oldalra, mert lőszereket és egy nagymedit vehetünk még fel. Most már kimehetünk, és keressük meg az imént kinyitott ajtót. Bent, a fa mögött van egy kúszórés, ahol egy kismedit vehetünk fel / secret /.Menjünk ki, és vizsgáljuk meg a plafont. A fekete csillárt szét tudjuk lőni, mire kinyílik a rács a nemrég felemelt tömbnél. Jussunk át a gőzfúvókon, majd essünk le. Lőjük le a kutyát, és vegyük fel az általa hátrahagyott lőszert. A szökőkúton a fekete gömböt szét tudjuk lőni, ez nyitja a vízben a rácsot. A víz alatti járatnak kicsit labirintus-jellege van, de könnyen meg lehet találni a helyes utat. Kimászva egy nagy mélység peremére érünk, ahol ugráljunk lefelé. Próbáljunk minél kevesebbet sérülni, és menet közben vegyük fel a nagymedit, és az egyik beugróból a muníciót. Cél: lejutni ahhoz a beugróhoz, ami előtt egy leomló padló van. Vegyük fel a   Rebecca’s Gem-et, és haladjunk tovább. Ugorjuk át a tüskés szakadékot. Cselezzük ki a fentről érkező guruló tüskét úgy, hogy mikor elindulnak, akkor térjünk ki oldalra az útjukból. Haladjunk felfelé, és még mielőtt a vízbe esnénk, vegyük fel a kismedit és a flare-t. A vízben húzzuk meg az utunkba eső kart, és ússzunk vissza egészen a szökőkútig. A gőzfúvók újbóli kicselezése után menjünk fel a lépcsőn, és forduljunk jobbra. A folyosó végén használni tudjuk a Rebecca’s Gem-et. A kinyílt ajtón cselezzük ki a kardos szobrokat, vegyük fel a nagymedit, és használjuk a Mrs Danver’s Key-t. Mielőtt visszamennénk, nézzünk felfelé. Egy járatot veszünk észre, ahova egy mászható falon jutunk be / a foglalat melletti fal az /. Fent vegyük fel a revolver-lőszert / secret /. Cselezzük ki megint a szobrokat, majd haladjunk egyenesen, el a nő mellett és fel a lépcsőn. Már tovább tudunk haladni, mert lenyílt a tömb. Közvetlen a lámpa mellett jobbra, a tömböt toljuk be, és váltsuk át a kapcsolót. A folyosó végén menjünk be a kinyílt rácson. A tüskéken nem tudunk átmenni, inkább vegyük elő a revolvert, és keressük meg a szétlőhető csillárt / a bejárattal egyvonalban van fent, középen /. Kinyílik egy újabb rács, ami mögött egy kart találunk. Meghúzása után felemelkedik egy tömb, így el tudjuk kapni a mennyezetet a tetejéről. Csimpaszkodjunk át a tüskék felett, essünk le, de közben vigyázzunk, a faltörő kosokkal, és a gőzzel. Háttal csússzunk le a lejtőn, és kapjuk el a szélét. Oldalazzunk a létrához, és kapjuk el a kicsit lentebb lévő kart. Lent vegyük fel a Max’s Money Clip-et. Másszunk a rács környékéig, és ugorjunk hátra, toljuk be a tömböt. Bent váltsuk át a kapcsolót és vegyük fel a résből a nagymedit / secret /. Menjünk ki, és ugorjunk át az új járatba. Cselezzük ki a guruló követ úgy, hogy visszafutunk. Most már nyugodtan folytathatjuk az utunkat felfelé. Jobbra fent, egy résben vegyük fel a második Rebecca’s Gem-et. Ugorjuk át a szakadékot, és másszunk fel jobbra a kúszórésbe, és húzzuk meg a kart. A folyosó végén másszunk fel a létrán, és ugorjunk hátra. Egy előtérbe érünk, aminek a végén vegyük fel a  flare-eket, és a kismedit. Menjünk oda vissza, ahol az első Rebecca Gem-et használtuk. Szemben tudjuk használni a Max’s Money Clip-et. Bent használjuk a Rebecca’ s Gem-et. Menjünk be az ajtón és lőjük le a kutyát. Szintén találunk egy szétlőhető gömböt, ami a továbbjutásunkhoz szükséges ajtót nyitja. Bent először vegyük fel a medencéből a revolver-lőszert. A világos földgömböket a világos, a sötéteket a sötét jelekre toljuk. A bejárattól nézve jobbra fent is van egy földgömb. A leomló padlón juthatunk fel oda. Lőjük le díszítő-gömböket / 5 db van /. Most már fel tudunk kapaszkodni a karhoz. Meghúzása után kinyílik nagy ajtó, de csak egy rövid időre, úgyhogy gyorsnak kell lennünk. Ha sikerült, akkor egy dolgozószobában találjuk magunkat. A falon lévő jel alatt egy tömböt tolhatunk be. Sekély vízhez érünk, ahol jussunk át a következő terembe. Itt két helyen két földgömböt látunk, amiket toljunk át a másik jelre. Keressük meg a kismedit, és menjünk vissza az első terembe, aminek a végén másszunk ki, és húzzuk meg a kart. Vegyük fel a Crossbow-t, és csússzunk le. Lent vegyük fel a második Max’s Money Clip-et. Haladjunk visszafelé, egészen a kandallóig / a csontikat ugorjuk át /, amivel szemben van a Max’s Money Clip rendeltetési helye. Haladjunk felfelé. Az ajtó jöttünkre kinyílik, és egy nő kezd lövöldözni ránk. Likvidáljuk, ahogy a TR4-ben a félisteneket. Ha nagyon közel megyünk hozzá, és kispisztollyal lőjük egyfolytában nem tud ránk lőni, csak forgolódik. (OBig) Halála után toljuk a két gömböt a helyükre, másszunk fel oda, ahol a nő volt és vegyük fel a Rebecca’s Manuscript-et. Ugorjunk át a karhoz, és váltsuk át. Most menjünk oda vissza, ahol a pályát kezdtük, mert az, az ajtó nyílt ki. Közben vigyázzunk a tűzzel és a nővel, aki újra megjelent. Lelőhetjük, de akár ki is cselezhetjük, utána menjünk be a frissiben kinyitott ajtón, használjuk a Rebecca’ s Manuscript-et, lépjünk ki a vasajtón és sétáljunk bele a kék villámokba, és vége a pályának.

4. Alfred Hitchcock Double Feature - Psycho (1960) director: Debbie Overstreet

Történet:

Lara az áldozat nővérének szerepében találja magát és ki kell nyomoznia a nővére lépéseit, hogy felfedezze mi történt vele. Egy rejtett nyom van, ami megoldja a rejtélyt az eltűnésének. A rejtett nyomra találás nem is lesz olyan egyszerű?( Fordította: Bogi)

Review:

Húúú, megint egy izgalmas cím. Ez a pálya is beváltotta a hozzáfűzött reményeket. A Bates motelben, majd Norman Bates házában kalandozunk. Ő is többször támad ránk, az anyjának öltözve, ergo, többször meg tudjuk ölni. Ijesztőek a hangok is, tipikusan a filmet idézik. A pálya teljesítésének elengedhetetlen eszköze a motor, amiből kettő is van. A másikra egy secret megszerzése után tudunk felülni. Az ellenségek többnyire hatalmas pókok képében jelentkeznek, de egy csellel könnyen végezhetünk velük. Közvetlen a fal mellé kell állni, így nem marnak meg. Lesz még pár denevér és egy csonti is. Okosan felépített pálya, szintén fekete-fehérben.  (Sonyx)

Hát ez a pálya még jobb, mint a Rebecca. Csak gratulálni tudok Debbie. Sok pályáját már végigvittem, leírásokat is írtam azokhoz, de ez valami fantasztikusan szép, és fantasztikusan jó hangulatú pálya. Szinte borsódzott a hátam néha a helyszíneken. Ellenség, óriás pókok, és persze a Hasfelmetsző Jack is megjelenik sokszor. :) Bizony megakadtam, mire rájöttem, miért villog a lámpa a házban. Nagy ötlet volt. Gratula. Úgyszintén, a lerántható kart is nehezen találtam meg a fán. Sajna secretet nem találtam a pályán, majd a következő végigjátszásra. Jó ötlet volt a tologatható ládák is. Most sem tudok mást mondani, hogy aki szereti a TR-t, ne hagyja ki ezt a pályát, mert nem tudja mit veszít. :)  Fantasztikusak a textúrák, és a hangok is. (OBig)

Secret:

Mentések--Savegames:

Leírás:

Induljunk el egyenesen. Balról látni fogunk egy útlezárást, amit lőjünk szét. Kerüljük meg a nagy fát, és onnan ugorjunk a kiszögelésre. Szedjünk össze mindent, főleg a Shotgun-t. Lent szintén nézzünk körül, mert kismedit és flare-eket zsákmányolhatunk. Menjünk a létra alá, és a mozgatható tömböt húzzuk ki, majd menjünk be mögé. Lőjük le a denevéreket, és sétáljunk a szakadék szélére. Egy nekifutásos ugrással kapjuk el a rudat, és másszunk felfelé. Ugorjunk a beugróba, és vegyük fel a töltényeket, de vigyázzunk a pókkal.(Tipp: ezen a pályán úgy tudjuk megszívatni a pókokat, hogy közvetlenül a fal mellé állunk, így nem tudnak megmarni. Akár kispisztollyal is leszedhetjük őket.) Csússzunk lejjebb a rúdon, és ugorjunk a kapcsolóhoz, ami pont szemben van a bejárattal. Váltsuk át, mire kinyílik lent egy ajtó. Jussunk le legalulra, de mielőtt bemennénk, vegyük fel a nagymedit és a flare-eket, valamint lőjük le a pókot. Bent ugráljunk el a kapcsolóig, de ne essünk a vízbe, és vigyázzunk a gőzzel. Váltsuk át a kapcsolót, és menjünk vissza egészen a pálya legelejéig. Találunk egy ajtót, miről lőjük le a lakatot, és menjünk be. Vegyük fel jobbról a shotgun-lőszert, és haladjunk a motorig (látunk két zárt ajtó is, de ezeket csak később tudjuk kinyitni). Üljünk rá, és haladjunk a lejtők fel. Útlezárásokat kell áttörnünk és szakadékokat átugranunk. Az egyik emelkedőnél ki tudunk jobbra menni a motorral, ahol egy fal áttörése után lőszereket, flare-eket, és egy nagymedit vehetünk fel / secret /. Ezután haladjunk tovább, egészen a Bates Motelig. Itt szálljunk le a motorral. És gyalogosan haladjunk visszafelé. Látunk lent, egy nagy medencét, amiben egy víz alatti kart találunk. Meghúzása után ússzunk be a járatba, ahol vegyük fel a nagymedit, ússzunk tovább, húzzuk meg az utunkba eső kart, és másszunk ki, végül vegyük fel a lőszert / secret /. Az ajtóról lőjük le a lakatot és keressük meg a másik motort, amivel jussunk vissza a motelhez. Mellette találunk egy csomó doboz, négy közülük mozgatható. A három világosat a világos jelekre, a sötétet a sötét jelre toljuk. Haladjunk tovább a dobozok mellett, a legmagasabb tetején egy nagymedit találunk. Továbbmenve látjuk, hogy két tömb kiemelkedett a földből, másszunk fel rajtuk, és húzzuk meg a kart. Ezzel kinyílik az ajtó a tóban, de még ne oda menjünk. Vizsgáljuk meg a motel szobaajtóit, mert az egyiket ki tudjuk nyitni. Húzzuk ki a jobbra található tömböt, és váltsuk át mögötte a kart. Kinyílt egy újabb szobaajtó. Menjünk be, és nyissuk ki a fürdőszoba ajtaját. Aki látta a Psycho-t, az tudja, hogy Norman Bates az anyjának öltözve gyilkolt. Bent Ő fog ránk támadni. A pályán többször is meg fog jelenni, és mindannyiszor meg is ölhetjük. Hasonlóan a TR 4 bádogharcosaihoz, Norman is csak a mellkasán sérül (Tipp: menjük ki az ajtó, nem fog utánunk jönni, és mikor a közelünkbe ér, eresszünk bele pár ólomgaluskát. Bőven elég a kispisztoly). Ha elhalálozott, már nyugodtan felvehetjük a kismedit. Jegyezzük meg az itt található rácsot, mert a későbbiekben jelentősége lesz. Most vegyük az irányt a tó felé, ússzunk be az ajtón. Az utunkba eső karral egyelőre ne foglalkozzunk, inkább másszunk ki a vízből. Egy mini labirintusban vagyunk. Fogunk találni két szétlőhető tárgyat. A magasabban lévőt hagyjuk békén, mert abban sáskák vannak, az alacsonyabban lévőt viszont lőjük szét. Elaludt a tűz egy kockán. Keressük meg és vegyük fel a Blade Piece-t. Egyel fentebb néhány hasznos cuccot vehetünk fel. Menjünk vissza a vízbe, és húzzuk meg az imént otthagyott kart. Kinyílt a fürdőszobában a rács. Ott essünk le és vegyük fel a kismedit, majd lőjük le a pókot. Csúszás közben ugrás, tegyük hidegre a pókot, majd húzzuk meg a fali kart, és végre kinyílt a ház ajtaja. Essünk a vízbe, ússzunk, és húzzuk meg az újabb kart, így ki tudunk mászni a vízből. Még NE menjünk be a házba, inkább kerüljük meg. Hátul toljuk a két tömböt a jelekre, minek következtében felemelkedik egy tömb a teraszon. Most már bemehetünk a házba. A bejárattól balra az egyik fali lámpa kicsit lejjebb van, mint a többi, menjünk oda, és fordítsuk át a kart. Kinyílt a terasz ajtaja. Menjünk ki és másszunk fel a tömbökön, csimpaszkodjunk el a karig és húzzuk meg, ez nyitja a lépcsőnél lévő ajtót. Bent húzzuk meg a kart a lámpánál, utána forduljunk meg, és elő a pisztollyal, mert jön Norman. Megölése után keressük meg fent a tömböt, amit az előbb emeltünk fel. Rántsuk le a mellette lévő csapóajtó, és jussunk fel a tetőre. A kötélen lengjünk a létra felé, és jussunk fel rá. Oldalazzunk a kapcsolóig, amit húzzunk meg. Ugorjunk vissza a tetőre, és mielőtt bemennénk az ajtón, lőjük szét balra a korsót, és vegyük fel belőle a nagymedit. Bent nyissuk ki az erkély ajtaját, és csalogassuk elő Norman-t. Ha meghalt, menjünk a zöld ablakhoz. Az erkély szélénél jól nézzünk körül, mert egy kis részre átugorva egy kismedit vehetünk fel / secret /. Menjünk vissza addig az erkélyajtóig/ a közelben shotgun-lőszer is van/, amivel szemben flare-eket látunk. Vegyük fel és nézzünk körül. Ugorjunk a szemben lévő csúszós oszlopra, és kapjuk el a szélét. Engedjük el, majd egy pillanattal később nyomjuk meg a ’ ctrl ’ gombot, így elkapjuk a fali kart. Már le tudunk menni a pincébe. A lejáró a ház bejáratától balra van. Másszunk be a létrán, és haladjunk lefelé addig, amíg észre ne veszünk egy beugró, benne egy kapcsolóval. Átváltása után kinyílik a továbbjutáshoz szükséges ajtó / pók! /. Bent húzzuk az egyik lámpát középre, és újabb ajtó nyílik meg. Itt mindjárt forduljunk jobbra, és toljuk be a tömböt. Shotgun-lőszer és kismedi a jutalmunk / secret /.  Siessünk át a leomló padlón, és küldjük vízbe a csontit. Két lámpát látunk a falon, először húzzuk meg a jobb oldalit, ugorjunk be, és vegyük fel a Head Piece-t. A medit hagyjuk ott, mert csapda! Ugorjunk vissza, majd húzzuk meg a másikat. Átugorva vegyük fel a Murder Weapon-t. Húzzuk meg az itt található kart a lámpában, majd ugráljunk vissza a felemelkedett tömbökön. Gyorsak legyünk, mert időre megy. Menjünk fel egészen a zöld ablak melletti foglalathoz az erkélyre, kombináljuk a Head Piece-t és a Blade Piece-t, majd használjuk az új tárgyat. Kint lőjük le a hollókat. Menjünk vissza a motorig, üljünk fel, és haladjunk át vele a kinyílt rácson. Jussunk át mindenen, majd a tüzes rész előtt szálljunk le, innen gyalogosan folytassuk az utunkat. Utoljára lőjük le Norman-t, majd végezzük ki a pókokat. Az alagút végén látunk egy kúszórést, jobbra, pedig egy fali kart. Rántsuk le és másszunk fel a tömbön. Bekúszva vége a pályának. Visszajutunk a moziba.

5. The Movie Theatre Part 2   director: Michael Prager, Germany

Review:

Még mielőtt a következő szintre lépnénk, néhány doboz kell mozgatnunk. Nem olyan bonyolult, mint amilyennek elsőre látszik. Célunk, hogy felvegyük a Movie Star-t, aminek majd a legvégén vesszük hasznát.  (Sonyx)

 Visszaértünk a moziba, az első három film után. Ládák akadályoznak minket, azokat kell tologatnunk, hogy felvehessük az 1. Movie Star-t. És persze a secretet is keressük meg. (OBig)

Secret:

Mentések--Savegames:

Leírás:

Vegyük ki a falból a Walk Of The Fame Star-t, és kinyílik az ajtó. Rengeteg mozgatható tömböt találunk a kinti teremben. A kijárattól balra lévő alatt egy kismedi rejtőzik / secret /. Addig tologassuk a tömböket, amíg fel nem tudjuk venni a Movie Star 1-t. Egy újabb tömb betolása után megtaláljuk a Walk Of The Fame Star foglalatát. Használjuk a tárgyat, mire kinyílt a kijárat. Haladjunk visszafelé,/ használnunk kell a kúszójáratot / vegyük fel a secretben a medit, és menjünk ki. Lőjük le a két kutyát, vegyük fel a flare-eket. Menjünk be a Cinema 2 ajtón.

Cinema 2 – Temples and Pyramids

6. Indiana Jones and the Temple of Doom (1984, Steven Spielberg)- director: Todd Shurtz (Raider X)

Történet:

Mialatt átnéz pár könyvet az ősi Templomokról és Sírokról, Lara keresztülbotlik egy újságcikk kivágáson Indiana Jonest illetőleg. Közelebbről megnézve a cikket felfedezi, hogy Jones soha nem tért vissza a Templomból, amit felfedezett. Kereste a megmaradt Shankara Követ aminek ott kellett volna lennie. Így Lara útnak indul, hogy megkeresse a Követ, amit keresve az egyik legnagyobb archeológus a földön, meghalt.(Fordította: Bogi)

 

Review:

Ez az első igazán húzós pálya. Itt már a tűzszellemek komolyabb kihívást jelentenek, valamint az eldugott, mozgatható tömbök megtalálása több idő igényel. Találkozunk még: csontikkal, denevérekkel, harcosokkal. A technikai részek profibbak, és egy kis gyakorlás szükségeltetik hozzá. A cél, hogy kijussunk a templomból. Ehhez meg kell szereznünk két Shankara Stone-t, és két kulcsot. Még Indiana Jones csontvázával is találkozunk. Használnunk kell kétfunkciós kapcsolókat is, ami engem az elején megtréfált. A pályán különösen figyelni kell, mert ha elveszik a fáklya, akkor nem lehet befejezni a pályát. A textúra a Tr 3 Lost city of Tinnos-ra emlékeztetett. (Sonyx)

Ezen a pályán már sokkal ügyesebbnek kell lenni. Kicsit olyan TR3 Lost city of Tinnos hangulata van egyébként. Vigyázni kell a fáklyára nagyon, mert végig kell vinnünk majd az egész pályán, hogy befejezhessük, tehát akárhol nem dobhatjuk el. Figyelni kell a kapcsolókra is, mert némelyiket többször is meg kell húznunk. Shankara Stone-kat kell begyűjtenünk a pálya második feléhez, de az egyik csak amulett, nem működik. Észre kell venni a mozgatható tömböket is a továbbjutáshoz. A tüzes szellem elől pedig vissza kell jutnunk a pálya legelejére, ahol a kis vizes medencében szabadulhatunk meg tőlük. Ezeken kívül még csontvázak, denevérek, és bennszülött fegyveresek próbálnak meg Indiana Jones csontváza mellé fektetni minket. J Nagyon jó ez a pálya is, ki ne hagyja senki. (OBig)

Secret:

Mentések--Savegames:

Leírás:

Lecsúszás után nézzünk körbe a teremben, és vegyük fel a Shotgun-t. A fegyver mellett találunk egy csapóajtót, amit nyissunk fel. Lent, a tömböt addig toljuk egyenesen, míg a falnak nem ütközik. Menjünk vissza, mert fent kicsit átformálódott a terep. Egy omlás keletkezett, aminek fel kell mennünk a tetejére, de vigyázzunk a golyókkal. Fent kapjuk el a létrát és haladjunk tovább. Az emeletre jutunk, ahol lőjük le a csontit, majd húzzuk meg a kart. Kinyílt lent az egyik rács. Menjünk be rajta, fussunk át a leomló padlókon, vegyük fel a vázákból a tárgyakat, majd az oszlopról az Indy’s Notes-t, valamint a Fáklyát. Ugráljunk vissza a terembe. Dobjuk el a fáklyát, de jegyezzük meg, hogy hova! Menjünk oda, ahol lecsúsztunk a pálya elején, mert a lejtőtől jobbra találunk egy mozgatható tömböt. Ezt toljuk a világosabb négyzetre, majd menjünk vissza, és húzzuk meg azt a kart, ami a mozgatható tömb mögött volt. Menjünk fel az emeletre, és húzzuk a már fent lévő tömböt a jelre, mire lent kinyílik a másik rács. Fussunk be rajta, és csalogassuk elő a három tűzszellemet, majd irány a víz. Még itt várjuk be a csontit, aminek lőjük szét a fejét, vagy lőjük a lávába. Menjünk vissza a központi terembe, onnan, pedig az emeletre. Húzzuk meg újból a fent található kétfunkciós kart. Most a lávás terem bejárata alatt lévő rácsot fogja nyitni. Jussunk le, húzzuk meg, majd menjünk vissza a leomló padló segítségével. A lávás teremben meggyulladt a szimbólum a padlón. Vigyük oda a fáklyát, és óvatosan gyújtsuk meg. Ugráljunk vissza a központi terembe, itt keressük meg a padlón a szimbólumot / ugyanolyan, mint a lávás teremben volt /, amit lobbantsunk lángra. Szabaddá vált az út lefelé. Még mielőtt lemennénk, nézzünk körbe a teremben, mert ahol a mozgatható tömb volt, ott lecsúszott egy tömb. Leesve nagymedit, és flare-eket vehetünk fel / secret /. Másszunk le a létrán, és a kúszórés után balra vegyük az irányt. Indiana Jones csontváza mellől vegyük fel a Shankara Stone-t. Továbbhaladva két tűzszellembe botlunk. Most egy technikás rész jön, mert vissza kell futnunk a kúszórésig / közben csonti! /, utána fel a létrán, és be a vizes terembe. A tűzszellemek kimúlása után még várjuk be az újabb csontit, amit likvidáljunk. Ugráljunk vissza, keressük meg a fáklyát, majd dobjuk le. Lemászva juttassuk át a fáklyát a kúszórésen, majd menjünk utána. Haladjunk addig a teremig, ahol a tűzszellemek ránk támadtak, és gyújtsuk meg a két fáklyát a rács két oldalán, mire az kinyílik. Menjünk vissza a kúszórésig, és most egyenesen haladjunk. Egy létrához érünk, ami egy leomló padló alatt van, dobjuk le a fáklyát, de óvatosan. Másszunk utána, vegyük fel, és a tüskés ingát kicselezve ugorjunk át a szimbólumig, amit gyújtsunk meg. Kinyílt fent a rács. Még ne menjünk fel, hanem ugráljunk el a karig, amit húzzunk meg, erre lenyílik mellettünk a tömb. Dobjuk rá a fáklyát, és ismét húzzuk meg a kart. A fáklya felemelkedett a tömbbel együtt. Most másszunk fel, és a létrával szemben a tömböt toljuk be teljesen. Vegyük fel az új teremben az összes cuccot, de főleg, keressük meg a fáklyát, lőjük le a csontit, és menjünk arra, amerről jöttünk. Rakjuk le valahova a fáklyát, de jegyezzük meg a helyét, és menjünk be az imént kinyitott rácson. Egy lávás terembe csúszunk le, ahol a leomló padlókon kell továbbjutnunk. Az ugrások nagyon ki vannak számítva, úgyhogy párszor el kell próbálni. Ha végre szilárd talaj van a lábunk alatt, akkor haladjunk tovább a hídig. Itt essünk le oldalról, és a kövek, valamint a létra segítségével jussunk el a kapcsolóig. / Fontos: Úgy ugorjunk át a kapcsolóhoz, hogy NE nyomjuk meg a ’ ctrl ’-gombot, hanem csak simán egy nekifutásos ugrással próbálkozzunk, különben leesünk /. Jussunk vissza a hídig, és átmenve már fel tudjuk venni az 1. Shankara Gem-et. Még mielőtt kimennénk, ugorjunk át a beugróba, és húzzuk a tömböt egy kockával beljebb. Oldalról látunk egy jelet a padlón, majd ide kell betolni. Menjünk vissza egészen a két tüskés ingáig, ahol az egyikhez beugorva egy mozgatható tömböt találunk. Toljuk be egészen, és húzzuk meg a fali kart. Felemelkedik a tömb a Shankara Gem termében. Másszunk vissza a létrán, és a tömböt már be tudjuk tolni a falig. Menjünk újra be a Shankara Gem termébe, és toljuk a tömböt a fent említett jelre. Most menjünk oda, ahol a lávás terembe lecsúsztunk. A csúszdától jobbra lévő tömböt addig húzzuk kifelé, amíg tudjuk. A Shankara Gem termén keresztül kerüljük meg, majd menjünk be az imént kihúzott tömb mögé. Az újabb tömböt toljuk egyet előre, majd kerüljük meg, és toljuk egészen a kúszórés melletti jelre. Egy újabb rács nyílt ki, már csak egy maradt. Most menjünk abba a terembe, ahol a két hatalmas fej van. Célszerű a fáklyával bemennünk, mert így könnyebben észrevesszük a mozgatható tömböt, ami sötétebb a többinél. Teljesen toljuk be. Jobbról észreveszünk egy rácsot, ami még zárva van, de jegyezzük meg, mert egy titok lelőhelye lesz. Menjünk vissza a fáklyáért, majd az újonnan felfedezett terem alján gyújtsuk meg a két fáklyát. Eredmény: kinyílik mellettünk a rács. Bemenve látjuk a kulcsot, de még nem tudjuk felvenni. A lőszer felszedése után vizsgáljuk meg a falat, amin egy kart találunk. Rántsuk le. Menjünk vissza, majd az újonnan felemelkedett tömb segítségével Mozgassuk úgy a blokkot, hogy lényegében zárjuk be magunkat a terembe. Így egy jelre toljuk, aminek hatására elalszik a tűz, és fel tudjuk venni a Doom Key-t. Jussunk ki, és menjünk abba a terembe, ahol a tűzszellemek ránk támadtak. Itt húzzuk meg a kart, így már használni tudjuk a kulcsunkat. Végre, kinyílt a harmadik rács is, és fel tudjuk venni a 2. Shankara Gem-et. Használjuk a két nagy fejnél a két Gem-et, de még ne menjünk be a kinyitott ajtón. Haladjunk vissza abba a terembe, ahol a Doom Key volt. Most már nyitva van a rács, ami mögött lőszert és nagymedit zsákmányolhatunk / secret /. Már bemehetünk a kinyitott ajtón, de csak a fáklyával együtt! A leomló padlóról egy újabb leomló padlóra érkezünk, ahonnan gyorsan ugorjunk tovább. Egy helységbe jutunk, ahol mediket, flare-eket, és lőszert vehetünk fel / secret /. Menjünk vissza, ugorjunk a leomló padlóra, onnan, pedig a másik beugróba. Itt rakjuk le a fáklyát, mert egy harcos támad ránk, akit öljünk meg. Menjünk a terem végébe, ahol húzzuk meg a kart. A kinyílt rácson a fáklyával együtt kell bemennünk. Ezt a következőképpen tegyük: ugorjunk két ’faarc’ közé, a következő mellett kell úgy elugranunk, a fáklyával a kezünkben, hogy Lara-t a levegőben irányítjuk. Próbálgatni kell, mert nem biztos, hogy elsőre sikerül. Ha összejön, akkor a rácson bemenve gyújtsuk meg a két fáklyát, és kint egy tömb felemelkedik. Segítségével el tudjuk kapni a kötelet, és onnan a fali kart. Az ugrás nagyon pontosan kiszámított, úgyhogy szánjunk egy kis időt a gyakorlásra. Ha megvan, akkor kinyílik a rács. A láva felett átugorva tudunk oda bejutni. Ha egyenesen megyünk, akkor láthatjuk a legutolsó ajtót, aminek kinyitásához két kulcs szükségeltetik. A feladat, tehát adott. Másszunk le a nem messze található létrán, lőjük le a denevéreket, valamint a harcost, és haladjunk tovább. A nagy teremben lőjünk le mindenkit, és nézzünk szét. Jegyezzük meg a két nagy ajtó helyét, mert majd ezek időre záródnak, és akkor nem lesz idő keresgélni. Keressük meg azt a létrát, ami egy hosszú kőhídra vezet. Ennek a végén találunk egy többfunkciós kart. A kar állásától függ, hogy melyik nagy ajtó nyílik ki a középen lévő kerék megtekerése után. Egyelőre ne bántsuk a kart, hanem ugorjunk a kerékhez, tekerjük meg hétszer, és gyorsan menjünk be a szemben kinyíló ajtón. Bent négy kart kell meghúznunk a kiálló sziklák segítségével. Az ugrások nagyon pontosan kiszámítottak, és az egyiknél különösen nehéz visszaugrani, ezért, ha végképp nem megy, akkor használjuk a corner bug-ot. Szóval, ha mindet meghúztuk, akkor a nagy csarnokban kinyílik egy rács. Eme lávás teremnek másszunk fel a létrán a tetejére, lőjük le a csontit, és a denevéreket. Szemben látjuk a kulcsot, de még nem tudjuk felvenni. Inkább kapjuk el a kötelet és lengjünk tovább rajta a folyosó bejáratához. Ez visszavezet a nagy csarnokba. Keressük meg a most kinyitott rácsot, amivel szemben egy létra van, ami a csarnok tetejére vezet. Itt lőjük le a csontit, húzzuk meg a kart, és az ajtón kimenve keressük meg a fáklyát, amit le kell vinnünk a nagy csarnok aljára. Menjünk utána, majd dobjuk a fáklyát az új járatba, ami azzal a létrával szemben van, amin most jöttünk le. Másszunk le a létrán, és gyújtsuk meg a fáklyát, mire szabaddá válik az út a kulcsig. A fáklyát eldobhatjuk, már nem lesz rá szükségünk. Ismét menjünk a nagy kerékhez, amit forgassunk meg, és menjünk vissza a lávás terembe. Bent másszunk fel a létrán, és már fel tudjuk venni a Silver Key-t. Még mielőtt visszamennénk, nézzünk fel. Egy létrát látunk, amin felmászva, és a vázákat szétlőve lőszert, és mediket vehetünk fel / secret /. Jussunk vissza a csarnokba a kötél segítségével, és keressük meg azt a létrát, ami a kőhídhoz vezet. A végén váltsuk át a kart, így, ha megtekerjük a nagy kereket, akkor a másik nagy ajtó fog kinyílni egy rövid időre. Ha sikerül bejutnunk, akkor csúszás közben ugorjunk, jussunk át a leomló padlókon, és utána vegyük fel a Gold Key-t. A másik oldalon jussunk a leomló padlókon keresztül a beugróba. Másszunk fel a létrán, és visszajutunk a nagy csarnokba. Keressük meg azt a létrát, ami a csarnok tetejére vezet, és másszunk fel rajta. Továbbhaladva jussunk el a láváig, és ugorjunk át a beugróba, majd keressük meg a két kulcs foglalatát. Használjuk őket, és bemenve vége a pályának.                  

7. Blood from the Mummy's Tomb (1971, Seth Holt) - director: Josep Borrut

Történet:

Lara közreműködő lesz, egy valóságos horror kirobbantásában, miáltal visszahozza Angliába Tara, a Sötétség Egyiptomi Királynőjének ajándékát. Az egyiptológus professzor Fuchs, kereste az elrejtett Tara királynő bálványt a Macska Templomban. Mikor közel került, hogy megkapja a tárgyat, kinyissa a templomot, a kommunikáció a bázissal hirtelen megszakadt. Lara megkezdi a saját kutatását a bálvány után..(Fordította: Bogi)

Review:  

Ennél a pályánál egy helikopterből indulunk, és egy telepen kalandozunk. Kicsit Nevada-típusú. Első feladat, hogy megszerezzük a Jeep kulcsát, majd használva a járgányt, eljutni a Temple of Cat-hez. Az első Cat Eyes megszerzésénél tudunk még lent barangolni, lehet, hogy van lent egy secret, de én nem találtam meg. A templomból, egy logikai feladvány után, el kell jutnunk a helikopterhez, de a dolog, időre megy, és néhány ellen is akadályoz minket. A pálya viszonylag rövid, de ez az időre futás megnehezíti. Ellenség csak a szint végén van, de őket nem szabad megölni, mert kifutunk az időből. (Sonyx)

Egy sziklás, szakadékokkal teli helyre érkezünk a helikopterrel, amiből egy kis energiavesztéssel tudunk a földre érni. Nekem teljesen a TR3 Nevada pályája jutott erről eszembe. Át kell jutnunk a nagykapun, felmászva a sziklákon, és kúszórések után, felmászva a vezérlőterembe, felvehetjük az italautomata tetejéről a terepjáró kulcsát. Vissza is mehetünk érte, de az első Cat Eye megszerzéséhez nem kell bemenni vele a barlangba, mert kijutni nehezebb. Utána a lifteket kell jól beállítani, hogy a terepjáróval megnyomva a liftgombokat, majd áttörve a falat, megszerezhessük a másikat is. A macskaszobrokról lelőve a kőburkolatot, a helyére is tehetjük őket. Visszafelé, amikor az utunkba kerülő sziklát szétrobbantottuk, egy időre rohanás következik, amíg a vezérlőterem tetején felmászunk a helikopterbe. Nincs időnk a katonákkal vacakolni, vagy futás közben megöljük őket, vagy hagyjuk élve. Ha mégsem sikerül a dolog, ne keseredjünk el, legfeljebb kigyulladunk, de két medipack-ot betáplálva akkor is átjutunk a következő pályára. Igaz, ez egy kis hiba a játékban, nem szabályos, de működik. :) Egyébként nagyszerű pálya, jó kaland volt. (OBig)

Secret:

Mentések--Savegames:

Leírás:

Egy helikopterből indulunk, amiből a következőképpen tudunk kijutni: álljunk háttal az ajtónak, majd kapjuk el a szélét, engedjük el, majd kapjuk el a helikopter talpát, oldalazzunk jobbra, a széléig, és engedjük el. Ha pont a sziklára érkezünk, akkor nem fogunk belehalni az esésbe. Menjünk az úton a kanyonba, majdnem a végéig, és vizsgáljuk meg a balról lévő sziklákat. Fel tudunk mászni egy sziklára, onnan ügyesen még egyel feljebb, majd innen ráugorva egy csúszós sziklára el tudjuk kapni a szemben lévő peremet úgy, hogy csúszás közben ugrás, és nyomjuk meg a ’ ctrl ’ gombot. Itt kapaszkodjunk fel, és forduljunk meg. Szemben látunk egy kúszórést, de még NE ugorjunk át, inkább nézzük meg balról a sziklákat. Körbe tudunk ugrálni, ahol egy kúszórésben fel tudjuk venni a Shotgun-t / secret /. Ha ez megvan, akkor óvatosan essünk le a földre, majd jussunk vissza arra a sziklára, ahol szemben a kúszórést láttuk. Ugorjunk át, kapaszkodjunk fel, lőjük le a denevért. A kis járaton áthaladva újból a szikla peremére érünk, ahol ugorjunk át szembe. Lőjük le az újabb denevért, és haladjunk befelé. Mikor a peremhez érünk, akkor vegyük fel a nagymedit, és nézzünk jobbra. Egy nekifutásos ugrással kapjuk el a kiálló sziklát, oldalazzunk el a másik oldalára, majd essünk le. A lézersugarakhoz ne érjünk, mert leszed minket a géppuska, ezért keressük meg a járatot, ami közel van ahhoz a helyhez, ahová leestünk. Bent húzzuk ki a követ, majd ugorjunk be mögé. A járaton átmenve pontosan a Jeep mellé érkezünk. Használni még nem tudjuk, ezért haladjunk tovább. A zárt kaputól jobbra találunk egy kúszórést, amin haladjunk keresztül. Ezt a járatot jegyezzük meg, mert később lesz egy időre futás, és ezen az úton kell majd végigmenni. Egyelőre haladjunk tovább a telepen addig, amíg el nem érjük a teherautót, amin mozgatható dobozokat találunk. Addig mozgassuk őket, amíg az egyik mögül fel nem tudjuk venni a Crowbar-t. Utána menjünk le a teherautóról, és haladjunk tovább. Nem sokára egy gépbe botlunk, ami mellett jobbról egy kapcsoló van. Menjünk oda, és használjuk a Crowbar-t, mire a gép elindul. Menjünk egy kicsit visszafelé. Találunk egy fém létrát, amin másszunk fel. Menjünk be az ajtón, és nyomjuk meg a kapcsolót. A kinyílt csapóajtón essünk le, menjünk a felvonó tetejére, onnan, pedig a kúszórésbe. Haladjunk addig, amíg el nem érjük a csúszós részt. Töltsük fel magunkat, mert a következő mutatványhoz teljesen egészségesnek kell lennünk. Ugorjunk úgy a csúszós részre, hogy háttal csússzunk, és kapaszkodjunk meg a szélében. Oldalazzunk balra-körbe a falon-, amíg csak tudunk. A végén essünk le. Lent menjünk jobbra, és vegyük fel az ablakból a lőszert /secret /. Menjünk a másik irányba, és másszunk felfelé. Vegyük fel az utunkba eső nagymedit, és haladjunk tovább. Visszajutunk a csúszós részhez. A plafonba kapaszkodva haladjunk tovább. Mikor már nem bírunk továbbmenni, akkor engedjük el, és csúszás közben ugorjunk, majd kapaszkodjunk. Csimpaszkodjunk tovább. Egy járatba érünk, ami egy létrához vezet. Másszunk fel, csúszás közben ugorjunk a szemben lévő újabb csúszós sziklára, majd onnan tovább, és a végén kapaszkodjunk meg. Ugorjunk az épület tetejére, és nyomjuk meg a kapcsolót, mire kinyílik mellettünk a csapóajtó. Másszunk le, keressük meg a Grenade Gun-t, és vegyük le a Cola-automata tetejéről a Jeep Keys-t. Itt találunk három kapcsolót, de egyelőre hagyjuk őket, inkább menjünk arra, amerről jöttünk, és keressük meg a falon a kapcsolót, ami nyitja a mellette lévő csapóajtót. Másszunk le, és haladjunk vissza egészen a Jeep-ig., Szálljunk be, és menjünk neki a zárt kapunak, mire az kinyílik. Haladjunk tovább a fekete kapuig. Látni fogunk egy útlezárást, amit törjünk át, és óvatosan menjünk le. Szálljunk ki, és ússzunk egy kicsit. Egy járatba bemenve megtaláljuk az 1. Cat Eyes-t. A Macskaszem megszerzése után vissza kell menni a Dzsiphez, majd továbbmenni vele a vízesés irányába felfelé. Be kell hajtani a szemben lévő felfelé lejtős alagútba, az elágazásnál balra. A barlang végénél kijutunk a vízesés mellé, ott áthajtunk keresztben a köveken. Elérjük az U alakú kanyont. Annak a falán körbehajtunk, a végén jobbra/egyenesre fordulunk. Ha balra mentünk, az nem jó. Kijutunk abba a kanyonba, amely a fekete ajtóval szemben van. Kiszállunk a kocsiból. 3. secret: A lejtő aljából el kell ugrani (a lejtő aljától 1 hátraugrás + 1 hátralépés) nekifutásos ugrással, megfordulni a levegőben, ugrás vissza és meg lehet kapaszkodni a peremben, eredmény lőszer. 4. secret: Utána visszamegyünk gyalog a barlangon keresztül a fekete kapuhoz, kinyitjuk a másik kapu. Visszaszaladunk a kocsihoz, és a meredek lejtőn sebesen felhajtva átugratunk az első kapun, és áthajtunk a kinyitottan. Mutatja a bejátszás, hogy kinyílik az őrtorony hátsó oldala, bent lőszer. Így elmarad a fáradságos barlangtúra a két ajtó között, és gazdagabbak leszünk a töltényekkel. (Jani) Nyomjuk meg a kapu melletti kapcsolót, mire kinyílik a túlsó fekete kapu. Gyorsan forduljunk meg, és haladjunk visszafelé. A kúszórés segítségével kerüljük meg az egészet, és a másik oldalon menjünk be a nyitott kapun. Nyomjuk meg a kapcsolót, mire a másik fekete kapu is kinyílik. Gyorsan szálljunk a kocsiba, majd menjünk át a nyitott kapukon. Haladjunk a telepig, majd szálljunk ki, és másszunk fel abba az épületbe, ahol a Jeep kulcsát találtuk, és menjünk a három kapcsolóhoz. Nyomjuk meg a bal oldalit egyszer, a középsőt hagyjuk, és jobb oldalit szintén egyszer. Másszunk le, menjünk a Jeep-hez, és oldalról menjünk be az első felvonóba, ha felvitt, akkor haladjunk át a másikba, onnan, pedig a harmadikba. Egy új járatba érünk, ahol haladjunk tovább, és törjük be az utunkba eső rácsot, de vigyázzunk, hogy még ne essünk le. Tolassunk vissza olyan helyre, ahol ki tudunk szállni a kocsiból. Menjünk át az imént széttört rácson, és jobbról vegyük fel a lőszert / secret /. Most menjünk vissza a kocsihoz, és óvatosan hajtsunk a padlóra, ami leomlik. Lent szálljunk ki és az egyik beugróból, vegyük fel a 2. Cat Eyes-t. Ezután menjünk a másik beugróba és nyomjuk meg a kapcsolót, és lenyílik a piramis oldala. Másszunk fel a létrán, és csúszás közben ugorjunk, különben a tüskékben kötünk ki. Menjünk tovább, és mikor az első macskaszoborhoz érünk, akkor forduljunk meg. A veranda tetejének a sarkát el tudjuk kapni, felmászva némi lőszerrel leszünk gazdagabbak / secret /. Menjünk a két macska másik oldalára, és bentebb vegyük fel az újabb Grenade Gun-t. Most menjünk a macskákkal szembeni beugróba, és kússzunk be az ott található járaton. A Grenade Gun-nal lőjük ki az úttorlaszt, ami egy kő. Erre azért van szükség, mert időre kell majd átmenni itt, és akkor nem lesz idő ilyesmire. Most menjünk a két macskaszoborhoz, és lőjünk beléjük. A burkolat leesik róluk, és az arany szobroknál már tudjuk használni a két Cat Eyes-t. Kinyílt a templom ajtaja. Bent találunk egy mozgatható követ / balra, hátul /, amit toljunk be, így szabaddá válik az út lefelé. Nyomjuk be az ajtót, és menjünk be a Tükörterembe. A bal oldali szobor kezéből lőjük ki a homokórát, mire két rács kinyílik. Ugorjunk át a tükrökön és menjünk hátra. Gyújtsunk meg egy flare-t, és váltsuk át a kapcsolót. Kint, a padlón, jelek tűnnek fel, ahová a tükröket kell húznunk. Elrontani nem tudjuk, mert ha a tükör a megfelelő négyzetre kerül, akkor az felemelkedik, és nem tudjuk tovább mozgatni. Ha négyet a megfelelő helyre tolunk, akkor kinyílik hátul egy rács, ami mögött az ötödik tükör van. Ha ez is a helyére került, akkor kinyílik egy ajtó, ami mögött felvehetjük a Queen Tara’s Image-t. Most nagyon gyorsnak kell lennünk! Fussunk ki a templomból, és menjünk a szemben lévő beugróba, onnan, pedig a kúszórésbe. Látni fogjuk, hogy jönnek a katonák. Célunk: azon épület teteje, ahol a felvonók kapcsolói vannak. Menjünk ki a kúszórésből, és fussunk. A katonával ne törődjünk, mert csak az idő megy vele. Visszaérve a telepre, újabb három katona fogad, akiket szintén ugorjunk át, és vegyük az irányt az épület felé. Mielőtt felmásznánk, egy katona jön, őt viszont öljük meg. Másszunk fel az épületbe, és onnan, pedig annak tetejére. Álljunk a helikopter alá úgy, hogy az ajtaja felettünk legyen. Ha elég gyorsak voltunk, akkor leereszkedik egy kötél, amin másszunk fel. Fent ugorjunk a gépbe, és megcsodálhatjuk, hogy Lara mivé alakult. Ezzel vége a pályának. Ismét a moziban vagyunk.  (Ha nem sikerül az időre futás, akkor sincs gond. Ha meg is gyulladunk, adagoljunk be magunknak két medipackot, és átérünk a következő pályára. Igaz, nem egészen szabályos a megoldás, inkább ez egy készítői bug, de működik. :)OBig)     

8. The Movie Theatre Part 3   director: Michael Prager, Germany

Review:

Ennél az átvezetőnél időre ugrálás van, amit végig kell néhányszor csinálni, mielőtt sikerülne. Célunk, csakúgy, mint az előző átvezetőben, a Movie Star megszerzése. Utána, már csak egy kutyával kell végezni, hogy a következő szintre jussunk.  (Sonyx)

Ismét visszaértünk a moziba, de most a vízzel teli alagsorba. Megkapjuk a 2. Movie Star-t is. A kapcsoló meghúzásakor kinyílik jobbra a terem túloldalán az ajtó, de csak egy kis időre. Egyszer jussunk oda, tegyük a helyére a Star-t, majd újra menjünk vissza a kapcsolóhoz, és most már igyekezzünk bejutni a moziba. Öljük meg a kutyát, és menjünk be a következő mozielőadásra. (OBig)

Mentések--Savegames:

Leírás:

Vegyük ki a Walk of Fame Star-t a falból, álljunk a kapcsolóhoz, és mentsünk egyet. Most egy időre ugrálás jön, amit gyakoroljunk egy kicsit, mielőtt élesben tennénk. Tehát: Húzzuk meg a kapcsolót, és essünk egyel lejjebb. Ugorjunk a jobbra lévő csúszós részre, majd kapjuk el a létrát az oszlopon. Oldalazzunk a másik oldalára, és másszunk fel. A két csúszós rész segítségével kapjuk el a plafont. Csimpaszkodjunk a végéig, majd essünk az újabb csúszós részre. Ugorjunk tovább, és kapjuk el a létrát. Oldalazzunk a másik oldalára, majd hátraugrás, csúszás közben ugrás úgy, irányítsuk Lara-t a levegőben egy kicsit jobbra. Mielőtt beleesnénk a vízbe, kapjuk el a peremet. Oldalazzunk, majd kapaszkodjunk fel+ugrás, és 180 fokos fordulat. Csúszás közben ugrás, majd újabb ugrás, és már el is értünk a foglalathoz. Használjuk a csillagot, és kapaszkodjunk fel, mielőtt becsukódna az ajtó. Lőjük le a kutyust, vegyük fel a kismedit, valamint, ne hagyjuk ott a Movie Star 2-t. Keressük meg a Cinema 3-at, amin menjünk be. (Az időre bezáródó ajtó után a lépcsősor közepén a plafonon van egy mászható létra. Csak az a baj, hogy a secretnek a külön ajtaja is időre záródik. Vissza kell úszni a kapcsolóhoz, és újra leküzdeni az akadályokat. A létrára fel kell ugrani, mikor felértünk a tetejére, akkor 1 pillanatra el kell engedni a Ctrl-t, hogy Lara csimpaszkodjon, mert különben nem tud bemászni. Ha mindent jól csináltunk, akkor fáklya a jutalmunk. A titkoshely megkeresését csak erős idegzetűeknek ajánlom.Jani)

Cinema 3-Ocean and Jungle.

9-10: Pirates of the Caribbean (2003, Gore Verbinski) director: Michael Allan (The Cowboy)

Történet:

Lara egy kicsi dzsungel szigeten találja magát, ami egyszer az otthona volt a kalózok törzsének. Vissza kell szereznie a kincset amit a kalózok zsákmányoltak az ősik templomból hogy elmeneküljenek, csakhogy ezeket a kalózokat átkozottnak találja és még mindig őrzik azt. Lara szintén nincs egyedül – van egy furcsa zsoldos csoport a műtermék után és semmi nem állítja meg őket, hogy megkapják..(Fordította: Bogi)

 

Review:

Ez az első eset a játékban, hogy két, egymást követő pálya kapcsolódik egymáshoz. Az első pályán egy tengerpartról indulunk, és egy dzsungelben folytatjuk. Ebből következik, hogy a pálya a TR 3 Junge-pályáira hasonlít, de a textúra engem több helyen a TR 1-re emlékeztetett. Még a Shotgun-lőszer is úgy néz ki, mint a nagy elődben. A feladatok is többnyire ilyen jellegűek. A pálya viszonylag rövid, két Jade mask-ot kell megszerezni az utolsó ajtó kinyitásához. Örültem, hogy kevés technikai elem volt a pályán, mert így a játék folyamatos. Ellenségeink: óriáskígyók, fegyveresek, tigrisek, és az elején egy papagáj. Egy tűzszellembe is belebotlunk, de csak abban az esetben, ha felkutatjuk az első secretet. A második pályán már egy hajón, illetve, annak kikötőjében nézünk szét. Igaz, a pálya mindjárt egy idegesítő ugrással kezdődik-egy vízesés mögé kell bejutnunk-, de én ezt a pályát is nagyon élveztem. Az ellenségekkel már kicsit több bajunk lesz, mint az előző pályán, mert szellem harcosokkal, és a hajó kapitányával is többször kell megküzdenünk. Az előbbiek érdekessége, hogy szellemek létére hatásos ellenük a Shotgun, az utóbbi meg- a TR 4 bádogharcosaihoz hasonlóan-, csak a mellkasán sérül. Itt találkozunk forgó pengékkel is, de egy csellel megúszhatjuk sérülés nélkül. Szánjunk egy kis időt a terület felderítésére, mert a hajó, és a kikötő álomszép. Én még nem játszottam a pálya készítőjének eddigi szintjeivel, de ez után biztos, hogy fogok. (Sonyx)

Ez egy gyönyörű, kétpályás szint. Az elsőben a tengerparton, és a dzsungelban kalandozunk, és két Jade Mask-ot kell begyűjtenünk. Nagy szerepe van a fáklyának is, amit a tengerparton, egy barlangban kell meggyújtanunk. Ellenségek tigrisek, óriás papagáj, óriáskígyók, bennszülöttek, tűzszellem, és persze kalózok. Fegyverünk is van bőven ellenük. Megkapjuk a Crossbow-ot, a Shotgun-t és az UZI-t is, bár kispisztoly is elég lenne. Két secretet találtam a pályán. Nem nehéz rész, inkább a látványon van a hangsüly, mert a textúra gyönyörű. A második pálya még gyönyörűbb. Egyszerűen fantasztikusak a textúrák. Itt egy barlangban, egy régi kalózhajón, és környékén kalandozunk. Találkozunk rég elporladt szellemkalózokkal, és a kapitánnyal is. Itt is lesznek csontvázak, múmiák,és tűzszellemek, még egy cápa is, de megkapjuk a Grenada Gun-t, a Revolver-t, és a Laser Sight-ot is ellenük. Itt már van bizony precíz ugrás, de kapaszkodás nélkül, nekifutásból be tudunk ugrani a vízesés mögé, a sarok mögül. Golden Key-eket, Pirate Key-t, és a Gem Stone-t is meg kell találnunk a pálya elhagyásához. A mozgatható hordókat is vegyük észre, mert ezek a kalózok némelyik alá eldugtak valamit. :) A forgó pengéket is meg lehet sérülés nélkül úszni, csak állj elé, és az End-el pördülj át rajta. (OBig)

Secret:

Mentések--Savegames:

9. Pirates of the Caribbean-The Black Island Director: Michael Allan. (The Cowboy)

A tengerparton lőjük szét a dobozokat, és vegyük fel belőlük a töltényeket, valamint a flare-eket. Lőjük le a ránk támadó papagájt, majd haladjunk be a dzsungelba. Itt végezzünk a két tigrissel. Keressük meg a hidat, de még NE menjünk át. A hídtól visszább lévő területen, az egyik sarokban, egy mozgatható tömböt találunk. Nem nehéz felismerni, mert egy arc van rajta. Toljuk be teljesen. Bent lőjük szét az összes edényt. Vegyük fel a lőszereket, a Skull Key-t, a Golden Skull-t /secret /, majd utoljára, a Crossbow-t. Azért kell utoljára ezt felvenni, mert egy tűzszellem támad ránk közvetlen utána. Fussunk vissza a tengerpartra, és ugorjunk a vízbe, mire a szellem kimúlik.

Menjük vissza a hídhoz, és keljünk át rajta. Gyorsan, mert leomlik alattunk. Az új területen két kis medencét találunk. Jobbra tőlük be tudunk menni egy növény mögé. Vigyázzunk a nyilakkal! Bent vegyük fel a töltény, és a kismedit, de feljebb ne menjünk, mert felnyársalnak a karók. A bejárattól balra találunk egy foglalatot, ahol használjuk a Skull Key-t. Kinyílik egy titkos ajtó az egyik szobor mögött. Bent fussunk át a leomló padlón, és vegyük fel az Uzi-t, valamint a Golden Skull-t / secret /. Menjünk ki, lőjük le a fegyveres férfit, vegyük fel a kismedit, amit ránk hagy, és haladjunk vissza a két medencéhez.

Az egyiknél be tudunk úszni egy járatba / középen, egy növény takarja /. Vegyük fel a lőszert, majd ússzunk tovább. Óvatosan másszunk ki, majd lőjük le a tigrist. A vázából szedjük fel a lőszert, majd álljunk a tüskés gödör szélére. Ugorjunk a balra lévő beugróba, és álljunk a jelre. A tüskék leereszkednek a maszk körül. A beugró széléről kell a kapcsoló elé ugrani. Ugrás közben irányítsuk Lara-t a levegőben. Először vegyük fel az 1.Jade Mask-ot, majd húzzuk meg a kart. Kinyílt az épület bejárata.  Menjünk vissza a dzsungelbe, és keressük meg az imént kinyitott rácsot.

Bent először lőjük le a két fegyverest, majd a dobozokból vegyük fel a töltényeket, és a Shotgun-t. Ha ezzel végeztünk, csak utána vegyük fel a Fáklyát / a bejárattól kicsit balra, a földön van /. A meggyújtásához vissza kell mennünk a tengerpartra. Itt teljesen körbe kell mennünk, hogy egy növénnyel takart beugróban megtaláljuk az égő fáklyát. Ne hagyjuk ott a medit. Az óriás papagájt is lőjük le. Menjünk vissza az épületbe. Gyújtsuk meg a fáklyákat a falon / 5db van /, mire egy ajtó kinyílik. Először várjuk meg, míg a tüskék visszahúzódnak, csak azután húzzuk meg a kart. Nem messze felemelkedik egy tömb. Gyorsan forduljunk meg, mert egy óriáskígyó támad ránk. Ha kimúlt, akkor a tömb segítségével másszunk fel. Oldalról, a koponyák mászhatóak. Menjünk egyel feljebb, vegyük fel a töltényt, és húzzuk meg a kart. Kinyílt egy újabb rács. Menjünk a dzsungelbe, majd keressük meg a totemszobrot. Ha szembe állunk vele, akkor innen nézve balra, fel tudunk ugrálni a sziklákra, és a járatba bemenve megtaláljuk az imént kinyitott rácsot.

Bent siessünk a kúszórésbe, mert bogarak jönnek. Ha átkúsztunk, akkor óvatosan haladjunk tovább, mert a falból karók jönnek ki. Ha átjutunk köztük, akkor a két kötél segítségével lengjünk át a túloldalra. Az új teremben ugorjunk valamelyik oldalra, majd onnan tovább. A padló lecsukódik alattunk, mi pedig lejjebb esünk. Még innen lőjük le a kígyót, utána vegyük fel a muníciót a vízből. Másszunk vissza, majd menjünk a járatba. Ugorjuk át a tüskéket, majd haladjunk felfelé. Gyorsan forduljunk meg, fussunk vissza, és ugorjuk át a tüskéket, így az érkező kő nem fog eltaposni. Menjünk vissza, majd még egyszer ugyan ezt végig kell csinálnunk, mert újabb kő érkezik. Ha ezt is kicseleztük, akkor már nyugodtan haladhatunk tovább. A következő teremben gyorsan húzzuk meg két oldalról a két kart, mert a mennyezet elindul lefelé. Ha megvan, akkor fussunk be a kinyílt ajtón. A téren először csimpaszkodjunk át a másik oldalra a csúszós rész peremén, és húzzuk meg a kart. Essünk le a vízbe. Keressük meg a létrát, és mikor meghalljuk, hogy kinyílik egy ajtó, akkor forduljunk meg és szedjük le a két óriáskígyót. Ezután már felmászhatunk a létrán, majd húzzuk meg a kart. Ez elárasztja a területet vízzel.

Ússzunk ki, és először balra másszunk ki a vízből. Óvatosan vegyük fel a vázából a lőszert, majd menjünk vissza a vízbe, és másszunk ki a másik oldalon. Menjünk be a nyitott ajtón, de ne essünk a gödörbe. Itt keressük meg az ajtót a másik oldalon, ami kinyílik, ha közel megyünk hozzá. Lőjük le a fegyverest, vegyük fel, amit ránk hagy. Lőjünk bele a korsóba, és vegyük fel a 2. Jade Mask-ot. A padló visszacsukódik, és ezzel együtt egy fegyveres támad ránk, akit lőjünk le. Ugorjunk át, lőjük le az újabb fegyverest, majd vegyük fel a nagymedit és a lőszert.

Jussunk vissza egészen az épületig. Lőjük le a fegyverest, vegyük fel a lőszerét. Másszunk fel a már ismert módon, és lőjük le a fentebb lévő katonát. Másszunk fel oda, ahol volt, a „koponyás” létra segítségével. Vegyük fel a kismedit, majd használjuk a foglalatban az egyik maszkot. Essünk le, jussunk át a másik oldalra, és használjuk a másik maszkot. Lent kinyílik a nagy ajtó. Menjünk be, és vége a pályának. 

10. Pirates of the Caribbean-The Black Pearl Director: Michael Allan. (The Cowboy)

Secret:

Mentések--Savegames:

Egy sötét alagútban kezdjük a pályát, ami egy vízeséshez vezet. Ugorjunk jobbra, forduljunk meg, és nézzük meg a vízesést. Egy járat van mögötte, amibe valahogy be kell jutnunk. Sajnos, nem tudjuk elkapni a járat peremét, tehát, nem tudunk fentről leesve bejutni. A megoldás a következő: egy nekifutásos ugrást kell végrehajtanunk, DE a végén nem szabad kapaszkodni (erre a megoldásra OBig jött rá, köszi Neki). Az ugrás nagyon nehéz.

A kúszójáratban haladjunk folyamatosan, ne álljunk meg, mert eltapos a golyó. Egy sötét terembe érünk, ahol, ha beljebb haladunk, akkor meggyulladnak a fáklyák a falon. Másszunk fel a létrán a gerendákra, majd a tüzeket kikerülve jussunk el a kapcsolóig, amit húzzunk meg. Kinyílt a rács a vízeséssel szemben. Másszunk vissza a járatba, onnan, pedig essünk a vízbe. Gyorsan menjünk be a kinyitott rácson, mert fentről egy muki lövöldöz ránk. A rács mögött vegyük fel a nagymedit, de ne csússzunk le a sötét lejtőn. Inkább ugorjunk egyet, és kapjuk el a magasabban lévő peremet. Egy kocsmához jutunk.

Mielőtt szétnéznénk, menjünk fel a balra lévő lépcsőn, és onnan ugorjunk a kocsma emeletének erkélyére. Fussunk végig rajta és menjünk be a kúszójáratba. Bent vegyük fel a Golden Skull-t / secret /, a Grenade Gun-t, valamint az összes lőszert /a vízben is van /. A múmiák nagyon lassúak, ezért nem kell rájuk a lőszert pazarolni. Menjünk vissza a kocsmához, és keressük meg oldalról a barlangot. Bent vegyük fel a lőszert, és álljunk a lejtő széléhez. Bizonyos kockákra ugorva fel tudunk menni a jobbra lévő járatba, de vigyázzunk a guruló golyóra. Ha felértünk, akkor ugorjuk át a tüskés gödröt. Az újabb teremben nem szabad leesni a földre, mert csúfos végünk lesz. A csúszós részek segítségével jussunk el a balra lévő beugróig, ahol a húzzuk meg a kart. Kinyílik a kocsma ajtaja. A kartól már vissza tudunk ugrani, a földre továbbra se essünk le. Lőjük le a kalózt, és haladjunk visszafelé. Öljünk meg minden utunkba kerülő rosszfiút, és menjünk be a kocsmába. Itt látunk egy kicsit magasabban lévő négyzetet, ami egy időkapcsoló, és az emeleten lévő ajtót nyitja. Tehát, álljunk rá, majd gyorsan menjünk fel, be a még nyitott ajtón. Szedjük fel a gerendáról a lőszert, és még innen iktassuk ki a csontit. Ezután essünk le, és a folyosó végén lévő ajtót rúgjuk be. Bent lőszert vehetünk fel. Menjünk vissza, és toljuk-vonjuk a hordókat, mert az egyik mögött a Gold Key-t vehetjük fel. Ha megvan, akkor rúgjuk be a szemben lévő ajtót. Fussunk át a leomló padlón, és használjuk a kulcsot a foglalatban. A szobában másszunk fel a létrán. Jobbra, az egyik gerendára fel tudunk kapaszkodni, onnan, pedig a járatba. Elértünk a kikötőbe.

Másszunk le a balra lévő létrán, lőjük szét a doboz, és vegyük fel belőle a töltényt. Az összes dobozt, és korsót érdemes szétlőni, amit a hajón, vagy a parton találunk, mert rengeteg lőszert, és medit zsákmányolhatunk. Menjünk végig a parton, lőjük le a kalózt, és keressük meg a kulcsos ajtót, a további tájékozódás megkönnyítése érdekében. Most essünk a vízbe, de csak azért, hogy előcsalogassuk a cápát. Gyorsan másszunk ki a partra, és innen lőjük le. Halála után essünk a vízbe, és keressük meg a rácsot, amit kézzel ki tudunk nyitni. Vegyünk levegőt, majd ússzunk be rajta, és vegyük fel a Gold Key-t.

Menjünk vissza a partra, és a kulcsos ajtótól jobbra lévő létrán menjünk fel. Itt találunk egy újabb foglalatot, ahol használni tudjuk a kulcsot. Kinyílik a rács mögöttünk. Bent vegyük fel a Golden Skull-t / secret /, és a Shotgun-t. Menjünk ki, forduljunk balra, és sétáljunk az akna szélére. Lent tüskék vannak, ezeket ki kell cseleznünk. A taktika a következő: álljunk az akna szélére, majd a megfelelő ütemben essünk le, és nyomjuk meg az End gombot. Ha sikerült, akkor lent vegyük fel a Gem Stone-t. Visszajutni már kicsit nehezebb. Álljunk közel a tüskékhez, és a megfelelő ütemben fussunk a létrához. NEM szabad megnyomnunk az Alt gombot, csak a Ctrl-t.

Menjünk vissza a partra, majd onnan, pedig a hajóra. Javaslom, először lőjünk le mindenki, csak aztán nézzünk körbe. Egyébként, itt találkozunk először a hajó kapitányával, aki- hasonlóan a TR 4 bádogharcosaihoz -, csak a mellkasán sérül. Ha mindenki meghalt, akkor menjünk le a lépcsőn, a hajó belsejébe. Lent először menjünk jobbra, az ágyúkhoz, és vegyük fel a lőszert, majd haladjunk tovább. Forgó késekkel találkozunk, amit a következőképpen tudunk kicselezni: álljunk közvetlen elé, a megfelelő pillanatban nyomjuk meg az End gombot, így a másik oldalára kerülünk, sérülés nélkül. Az ágyúk mellől vegyük fel a nagymedit, majd visszamenve álljunk a karók elé. Töltsük fel magunkat, mert itt mindenképpen sérülünk. Kapjuk el a plafont, majd csimpaszkodjunk át a másik oldalra. Ha átértünk, akkor lőjük le a kalózt, és használjuk a Gem Stone-t.

A szobában vegyük fel a Revolver-t, és a Lasersight-ot. Lőjük ki az asztal felett a csillárt, mire kinyílik egy titkos ajtó. Bemenve rajta húzzuk meg a kart, mire kötelek ereszkednek le kint, jussunk át a forgó késeken az ismert módon, és menjünk fel a fedélzetre. Lőjük le a két csontit, és keressük meg a kormánykereket. A másik oldalán találunk egy kapcsolót, amit húzzunk meg. Menjünk a rúdhoz, másszunk fel, és a két kötél segítségével jussunk át a másik magaslatra. Itt másszunk fel a rúdon, és vegyük fel a Pirate Key-t. Ezután ugorjunk egy fejest a vízbe, mert három tűzszellem támad ránk.

Másszunk ki a partra, és lőjük le a kalózt. Keressük meg a kulcsos ajtót, amit, most már ki tudunk nyitni. Bent húzzuk meg a kart, mire újabb tűzszellemek támadnak ránk. Gyorsan fussunk a vízbe, és várjuk meg, hogy kimúljanak. Másszunk ki, és menjünk oda, ahol az imént meghúzott kar kinyitotta a rácsot. Ez annak közelében van, ahol bejöttünk a kikötőbe. Úgy menjünk le a létrán, ahogy a tüskék ne okozzanak sérülést. Lent egy technikás rész következik, leomló padlókon kell átjutnunk. A negyedik leomló padlóra nem tudunk egyből ráugrani, meg kell kapaszkodni a szélében, ezért mindenképpen sérülünk. Ha átértünk, akkor nyissuk ki az ajtót, és menjünk be a labirintusba. Járjuk be minden zegét-zugát, mert sok lőszert vehetünk fel a szétlőhető ládákból. Egyébként, itt hallhatjuk először a főcím-zenét, ami rendkívül jóra sikeredett. Én többször meghallgattam. Szóval, a labirintusból kiérve, egy kis épülethez érünk. A tüskéket kicselezve menjünk be, lőjünk le mindenki, és vegyük fel a Gem Stone-t.

Hagyjuk el a szobát, kint forduljunk jobbra, és használjuk új szerzeményünket a rács melletti foglalatban. Eredmény: kinyílik a rács. Bent csússzunk le a lejtőn, a mögöttünk guruló kövekkel ne foglalkozzunk, mert csúszás közben vége a pályának.  

11. The Treasure Island Director:Antonio Tarantello (Psiko).

Történet:

Megtalálta a „Kincses sziget” könyvet az óriási könyvtárában, Lara olvasni kezd a kincses Flint-ről, a halott tengerek kapitányáról, aki elrejtőzött egy ismeretlen szigeten, a csendes óceánon. Lara elalszik, és a könyv kiesik a kezéből leleplezve egy dupla csavart, ami úgy tűnik, pontosan felfedi a sziget helyét a Flint által leírt kincses térképen, és ezért Lara elhatározza hogy újra elmegy a Csendes Óceánra..(Fordította: Bogi)

Review:

Érdekes egy pálya, meg kell hagyni. Elméletileg,  Jungle-típusú, de gyakorlatilag, egy kicsit más. A textúrázás olyan meseszerű. Minden lila, és rózsaszín, ami szerintem nem a legelőnyösebb. A kiszögelések oldala srég, ami kicsit megnehezíti a feljutást. Egyébként, a pálya nem nehéz, csak egy helyen kell egy kicsit izzadni, a tüskés golyók kicselezésénél. A játék során, erdőben, tengerparton kalandozunk. Fel kel kutatnunk a szigeten eldugott kincset, amiben skorpiók, krokodilok, csontik, és kalózok próbálnak megakadályozni. Nem a legjobb pályája a készítőnek, de egy misét megér. (Sonyx)

Sajnálom, de nekem nem tetszenek Psiko pályái, a textúrája miatt. Szerintem kicsit idegen Lara világától, és kicsit talán futurisztikus. Ez az egyetlen pálya, ebben a gyönyörű kalandban, ami nem tetszett. Na nem a játékmenet miatt, hanem a textúra miatt. Az egyik secretet is nehéz megszerezni, a szigeten, pont a sziget hegyén, élén lehet csak kikapaszkodni. Az ellenségek, skorpiók, csontvázak, krokodilok, kalózok. Fegyverünk van bőven ellenük. A kincses teremben, a pálya végén jól nézzünk körül, hogy megtaláljuk a pálya végét. (OBig)

Secrets:

Mentések --Savegames:

Leírás:

Lőjük le a skorpiót, vegyük fel a lőszert, majd haladjunk jobbra. Másszunk fel a kockára, majd onnan, a beugróba. A másik oldalon, először vegyük fel a lőszert kicsit lentebb, ezután lőjük le a vízben a krokodilt. A vízből is szedjünk fel mindent, majd jussunk el a rózsaszín létrához. Másszunk fel, oldalazzunk teljesen jobbra, majd essünk le a tömbön. Kapjuk el a plafont, és csimpaszkodjunk át az oszlopra. Szemben látunk egy rést. Hátráljunk teljesen az oszlop végére, és egy helyből ugrással, közben nyomjuk a kapaszkodást is, elkapjuk a rést. Kapaszkodjunk a fal túloldalára, és egy medipackot vehetünk fel. A pálmafa előtt felkapaszkodva a lecsúszós részre, a szigetre, a karhoz ugorhatunk. Ha sikerült, akkor húzzuk meg a kart. Essünk a vízbe, és ússzunk be a kinyitott rácson. A túloldalon másszunk ki a vízből és ugorjunk a kicsit jobbra lévő oszlopra /a fa mellé nem tudunk felkapaszkodni /. Ugorjunk tovább az oszlopról, vegyük fel a lőszert, és másszunk fel a létrán. A réshez érve engedjük el egy pillanatra, majd oldalazzunk az oszlopig / azért kell elengednünk, mert „mászási pozícióban” nem tud Lara oldalazni a résen /. Mielőtt leesnénk, lőjük le a skorpiót. Lent vegyünk fel mindent, majd a köveket megkerülve haladjunk tovább. A következő téren, szemben, látunk egy létrát. Oda kell eljutnunk úgy, hogy a fák mellett kell elugranunk. Ha odaértünk, másszunk le, lőjük le a vízben a krokodilokat. Ugorjunk a balra lévő pici kiszögelésre, majd onnan, pedig a járatba. Húzzuk meg a kart, mire egy tömb lecsukódik, és szabaddá vált egy újabb kar. Essünk a vízbe / lőszert, flare-eket, és kismedit találunk itt /, másszunk ki a kapcsolóhoz vezető úton, majd váltsuk át azt. Fent kinyílt a nagy ajtó. Visszajutni oda, már egy kicsit nehezebb. Keressük meg az önálló kis szigetet, ahová ki tudunk kapaszkodni a vízből, és menjünk, egyel feljebb. Innen át tudunk ugrani arra a pici kiszögelésre, amin már egyszer jártunk, innen, pedig át tudunk ugrani a létrához. Felmászva, lőjük le a csontikat, és a skorpiót, majd menjünk a tengerpartra. Balra, a kövek mögé fel tudunk mászni, ahol a járat végén egy kart húzhatunk meg. ( Ugorjunk a vízbe, és a sziget csücskénél, a hegyénél ki tudunk mászni, és felvehetjük a revolver lőszert, a secret-ben. OBig) Most menjünk vissza a nagy ajtón, és másszunk fel a létra tetejére. Innen feljebb tudunk ugrani. Menjünk be a kinyitott rácson. Lőjük le a skorpiót, és álljunk a nagy csúszda oldalához. Ugorjunk rá, és csúszás közben, a megfelelő pillanatban ugorjunk egyet, és kapjuk el a szemben lévő párkányt. Itt felvehetjük a Revolver-t / secret /. Ugorjunk vissza a csúszdára, és csússzunk végig. Lent lőjük le a skorpiót, és a krokodilt, majd menjünk be a járatba. Lőjük le a kalózt, majd haladjunk tovább. Másszunk fel a létrán, majd, mikor kb. a ¾-éhez érünk, akkor ugorjunk hátra, és forduljunk meg. Ugorjunk át a másik oszlopra, majd onnan tovább, a járathoz. Itt álljunk úgy, hogy szemben legyen velünk a szakadék, és PONTOSAN a járat közepén legyünk. Óvatosan hátráljunk, majd mikor meghalljuk a követ mögöttünk, akkor szaladjunk, ugorjunk, és kapjuk el az időközben leereszkedett kötelet. Ha nem pontosan a középről ugrunk, akkor nem fog sikerülni. Lengjünk át a szemben lévő járatba, és vegyük fel a Crowbar-t. Gyorsan lépjünk hátra, és kapjuk el a beugró szélét, mert újabb tüskés golyó érkezik. A csúszós részek segítségével jussunk le, és öljük meg a kalózt. Vegyük ki a falból az immár szabaddá vált Touch of a Star Quality-t, és kinyílik balról a rács, amin menjünk be. Szemben látunk egy rácsot, amit jegyezzünk meg. Essünk a vízbe, és két járatban felvehetjük a Cartouche Piece 1-et, és a Cartouche Piece 2-t. Ezután másszunk ki a partra, és egy kis járatban megtaláljuk a Touch of a Star Quality foglalatát, amibe illesszük bele a csillagot. Kinyílt fent a rács / ez az, amit a bejövetelkor láttunk /. Másszunk vissza, és ugorjunk át a kinyílt rácshoz. Itt másszunk fel, és váltsuk át a kart. Kinyílt egy újabb rács. Essünk a vízbe, másszunk ki a parton, majd essünk a másik oldalon a vízbe. Ússzunk körbe, majd másszunk ki a parton. Ugorjunk be a nyitott rácson, és lőjük le a kalózt. Haladjunk tovább a foglalatig. Illesszük össze a két Cartouche-t, és az így kapott Ba Cartouche-t rakjuk a foglalatba. Eredmény: kinyílik mellettünk a rács. Essünk le, majd lőjük le a krokikat, és a csontikat. Be kell jutnunk a kincsekhez, de három rács meggátolja ezt. Keressük meg a lila létrát, amin másszunk fel. Fent ugorjunk hátra, és váltsuk át a kapcsolót. Kinyílt az első rács. Másszunk le, majd keressük meg az egyik falon a fali kart, amit felugorva bírunk meghúzni. Kinyílt a második rács. Menjünk tovább, amíg észre nem vesszük az utolsó kapcsolót a falon. Meghúzva kinyílik a harmadik rács, most már bemehetünk. Lőjük le a kalózt, és ugráljunk fel a kincseken. A bejárat felett felvehetjük azt, amiért jöttünk. Ezzel vége a pályának.  

12. The Movie Theatre (part 4)

Review:

A moziban, ezúttal ajtókon kell átjutnunk. Nem kell kapcsoló a kinyitásukhoz. Azonban, nem mindig az az ajtó nyílik ki, ami előtt állunk, ezért előfordulhat, hogy keresgetni kell az éppen kinyitott ajtót. Összességében nem nehéz, bárki könnyedén megtalálhatja a helyes utat. (Sonyx)

Secret:

Mentések--Savegames:

Leírás:

Vegyük ki a falból a Walk of Fame Star-t, és menjünk ki a kinyílt ajtón. Ebben az epizódban ajtókon kell átjutnunk, de nem mindig az az ajtó nyílik, amihez közel megyünk. Próbálgassuk a dolgot, előbb-utóbb egy foglalathoz érünk, ahol használni tudjuk a Star-t. Eredményeként, kinyílik a foglalat melletti ajtó, és felvehetjük a Movie Star 3-at. Haladjunk tovább, de mielőtt leesnénk, álljunk meg. Hallani fogjuk, hogy kinyílt még egy ajtó, tehát menjünk vissza. A titkos ajtó mögött flare-eket vehetünk fel / secret /. Most már visszamehetünk a moziba. Az a mozgatható tömb, amit az első pályán kihúztunk, megint a helyén van. Húzzuk ki újra, és menjünk fel. A Cinema 4-be bemenve új kalandba kezdünk.

13. 12 Monkeys. Director: Thierry Maynard (Thierry Stoorne).

Történet:

Elveszve a jövőben, Larának találnia kell egy időgépet, amivel ő és James Cole átmehetnek az időn újra és visszatérhetnek a jelenbe. A 12 majom serege vajon segíteni fog neki vagy az ellensége lesz? És mi van a vírussal ami terjeszkedni kezdett?.(Fordította: Bogi)

Review:

A soron következő pálya kicsit bázis hangulatú. Kétpályás ugyan, de állandóan ingázni kell a köztük, tehát egy pályának is felfogható. Pár krokodil, denevér, kutya, és varjú nehezíti a dolgunkat, de kevés sikerrel. Rengeteg tömböt kell tologatnunk, és néhány, igen nehéz, akrobatikus feladatot kell végrehajtanunk a pálya teljesítéséhez. Sok majommal találkozunk, de ha nem bántjuk őket, akkor ők sem bántanak minket. A vége felé megkapjuk a motort is, amivel egy adott helyre kell parkolnunk, különben nem tudunk továbbmenni. A kaland során megkapjuk a Shotgun-t, és a Revolvert-t, de ez utóbbira csak azért van szükség, mert egy célzott lövést kell leadnunk egy rácsra. A kerítések felett csak oldalra ugrással juthatunk át. A textúra monoton, de semmiképpen sem csúnya. Talán többet ki lehetett volna hozni belőle. (Sonyx)

Érdekes pálya ez is, bár néha kissé monoton. Valahogy kicsit kihalt nekem a helyszín. Egy bázison kalandozunk, de emberekkel nem találkozunk. A majmokat nem kell bántani, akkor azok sem zaklatnak. Kétpályás a szint, így amikor átmegyünk egyikre, vagy a másikra, feltöltődünk, így medipackot sem kell használnunk. Fontos, hogy a kerítést oldalt állva, oldalra ugrással tudjuk átugrani. Egy nehezebb kötélen ugrás van a pályán, amikor a kapcsoló feletti rácsra kell ugranunk. Bizony előszörre összevissza rohangáltam a két pálya között, mire a helyes sorrendet megtaláltam, és felülhettem a motorra. A raktárba érve, nem mindegy hova tesszük le a motort, mert egy súlykapcsoló nyitja az ajtót. (OBig)

Secrets:

Mentések--Savegames:

Leírás:

Szemben a csúszós részek segítségével jussunk fel a láncon lógó vasszerkezetre, majd onnan a dobozra. Innen ugorjunk át a magasabban lévő vasszerkezetre, és fussunk rajta végig. Lőjük szét szemben a dobozt, és ugorjunk át. Essünk le a lyukon, majd váltsuk át a kart. Másszunk vissza a létrán, majd essünk le a másik lyukon, ahol szintén egy kart találunk. Átváltása után másszunk fel a létrán, és essünk le a most kinyitott rácson. Újabb kart találunk, aminek átváltása után kinyílik egy rács. Menjünk ki vissza, jussunk el a kinyílt rácsig, és menjünk be. A következő szobában találunk két mozgatható tömböt, valamint látunk két jelet a padlón. A feladat egyszerű: toljuk a jelekre a tömböket, mire kinyílik egy újabb rács. Essünk le, fussunk tovább, menjünk be a kúszórésbe, és lőjük ki a rácsot. Lemászva lőjük le a két krokodilt. A bokáig érő vízben találunk egy mozgatható tömböt, valamint egy jelet a padlón. Toljuk rá. Kinyílik egy rács, amin bemenve vegyük fel a flare-eket, és öljük meg a denevéreket. A mozgatható tömböt addig toljuk-vonjuk, amíg a kinti jelig el nem jutunk vele. Tehát, húzzuk, ameddig bírjuk, utána kimegyünk, megkerüljük, majd betoljuk teljesen, majd megint megkerüljük, húzzuk, és így tovább addig, amíg rá nem bírjuk tolni a jelre. Kinyílt a vízben a rács. Ússzunk be, és keressük meg a víz alatti kart. Meghúzása után másszunk ki a most szabaddá vált résen, és ugráljunk fel. Rántsuk le a csapóajtót, majd másszunk fel. Haladjunk tovább, és nyissuk ki az újabb ajtót, ami ezúttal a földön van. Lőjük szét a dobozokat, és essünk a vízbe. Keressük meg a víz alatti kart, és húzzuk meg. Most menjünk vissza addig a teremig, ahol a csapóajtót lerántottuk a plafonon, mert lecsukódott egy tömb, és fel tudunk mászni egy létrán. Másszunk fel, és fussunk végig a hosszú folyosón. A következő teremben találunk egy szétlőhető tömböt, amit eltávolítva, el tudjuk húzni a másik tömböt az útból. Másszunk fel, és egy hatalmas térre érünk. Essünk le, és menjünk hátra, a dobozok felé. Átérünk a 2. pályára. Menjünk a kerítéshez, ami mellett balra felvehetjük a Shotgun-t. A kerítések felett CSAK oldalra ugrással bírunk átjutni! A túloldalon lőjük le a kutyákat. A kamera állása megváltozott, ezért nehezen lehet észrevenni, de oldalról, az oszlopok közé be tudunk menni. Az egyiknél lőszert találunk / secret /. Haladjunk tovább a másik kerítésig, amin az ismert módszerrel jussunk át. Lőjük le a varjúkat. Essünk a medencébe. A láda alatt be tudunk úszni egy résbe, ahol vegyük fel a Gate Key-t. A visszaúszás már kicsit nehezebb, ezért, mikor felvettük a kulcsot, akkor ajánlatos menteni. A láda segítségével másszunk ki a vízből, és álljunk szembe az épülettel. Menjünk a jobb oldali ablakhoz, amit lőjünk szét, utána másszunk fel. Bent jussunk egyel feljebb. Fent találunk egy újabb mozgatható tömböt, amit a rácsra kell eljuttatnunk. A tömb felett nem tudunk átugrani, ezért meg kell kerülni a szétlőhető ablakokon keresztül, a kis tető segítségével. Ha sikerült a rácsra tolni, akkor váltsuk át a hátul található kart, mire a tömb leesik. Menjünk vissza a szabadba, és ismét álljunk szembe az épülettel. Most a bal oldali ablakot lőjük szét, és másszunk be. Fentről ide esett le a tömb. A padlón látunk három jelet, és sorban, mindre toljuk rá a tömböt. A játék mindig mutatja, hogy mi történik, ha egy adott jelre rátoljuk. Ha megvan, akkor menjünk ki, és ismét álljunk szembe az épülettel. Középen lenyílt egy tömb. Másszunk fel, lőjük le a kutyákat, majd menjünk hátra. Itt szintén essünk le, lőjük szét a dobozt, és vegyük fel a Yellow Fuse-t. Haladjunk visszafelé, majd kint essünk a medencébe, és ússzunk a kis járatba, ahol már nyitva van a rács. Kússzunk végig a járaton, és a dobozt szétlőve vegyük fel a Blue Gem-et. Menjünk vissza a járaton, majd másszunk ki a medencéből. Jussunk vissza az 1. pályára. A nagy medencénél menjünk jobbra, a havas peremre. Innen kell úgy ugranunk, hogy az oszlopot megkerüljük, és a másik havas részre érkezünk. Precíz ugrás, ügyesen kell Lara-t irányítani a levegőben. Ha sikerül, akkor ugyanezzel a technikával kell beugranunk a kapcsolóhoz, amit váltsunk át. Az ablakon keresztül látjuk, hogy mit nyitottunk ki. A kapcsolótól még tovább kell ugranunk, és essünk bele a túloldalon a medencébe. A ládák mögül vegyük fel a Revolver-t, majd a Jeep mellől a második Yellow Fuse-t. Az egyik tömbre ki tudunk mászni a vízből, és innen látunk egy szétlőhető dobozt, amiből vegyük fel a Lasersight-ot. Ugráljunk a legmagasabb részre, és meglátjuk a vízben a szétlőhető rácsot, amire adjunk le célzott lövést. Essünk a vízbe, és ússzunk oda. Húzzuk meg a víz alatti kart, mire kinyílik egy rács a vízben. Ússzunk be rajta, majd húzzuk meg az újabb víz alatti kart. A túloldalt másszunk ki a vízből, és jussunk el oda, ahol azokat a cseles ugrásokat csináltuk. Hajtsuk végre újra az ugrásokat, azzal a különbséggel, hogy amikor kiugrunk a kapcsoló mögül, akkor NE essünk a vízbe, hanem, egy nekifutásos ugrással ugorjunk át az oszlopra. Innen szintén egy nekifutásos ugrást kell csinálnunk úgy, hogy a levegőben kerüljük meg a magas oszlopot. Másszunk fel a ládára, majd innen még feljebb. Egy nehéz ugrással be tudunk ugrani a ketrecbe, ahol használjuk az egyik Yellow Fuse-t. Forduljunk meg, és látjuk, hogy leereszkedett egy kötél. Kapjuk el, és lengjünk át szembe, a kapcsolóhoz. Átváltása után pottyanjunk a vízbe, és ússzunk a járaton visszafelé. A másik oldalon másszunk ki, és ugorjunk a partra. Egyébként, itt látunk egy ajtót, amit kulcs nyit, és mögötte a motor van, de ezt csak később tudjuk megszerezni. Most inkább, forduljunk balra, és fussunk a havas párkány felé, ahonnan az előbb ugráltunk, de most haladjunk az úton tovább. Itt találjuk azt a rácsot, amit az imént nyitottunk ki. Bemenve forduljunk balra, és lőjük szét a ládát. Vegyük fel belőle a Blue Fuse-t. Menjünk vissza, és essünk le a foglalathoz, ahol használni tudjuk a Yellow Fuse-t. Essünk a vízbe, és egy járat végén megtaláljuk a második Blue Gem-et. Ússzunk vissza, és vegyünk levegőt. Bukjunk a víz alá, és keressük meg a most szabaddá vált víz alatti kart, amit húzzunk meg. Ússzunk a rácshoz, és vegyük fel mögüle a lőszert / secret /. Most sajnos, megint vissza kell jutnunk a kötélre. Innen most, annak a kiszögelésnek a tetejére kell feljutnunk, ahol az iménti kart meghúztuk. Ez egy nagyon nehéz mutatvány. Javaslom, amikor elkapjuk a kötelet, akkor a lendülettől előre lengünk, és csak ekkor nyomjuk meg a ’lengés’ gombot. Ha sikerült, akkor ugorjunk át a vasszerkezetre, és onnan tovább, egészen a ládáig, amit lőjünk szét. Vegyük fel belőle a második Blue Fuse-t. Ugorjunk a vízbe, és menjünk a 2. pályára. Haladjunk tovább, és ugorjuk át a kerítést. Menjünk a zárt kapuhoz, és nyissuk ki a kulcsunkkal. A tömbök segítségével jussunk feljebb, és essünk le a tömbök mögé, ahol egy kismedit vehetünk fel / secret /. Ugorjunk át a vasszerkezetre, onnan pedig, a foglalatokhoz, és használjuk a két Fuse-t. Az egyik tömböt toljuk be, és a másikat húzzuk el az útból. Mindegy, melyik tömböt toljuk, illetve húzzuk, így is, úgy is ugyanoda lyukadunk ki. Átérve, másszunk fel a ládára, és ugorjunk át az egyik láncon lógó ládára. Lőjük le a varjút. Itt nem nehéz véletlenül belelőni a majmokba. Ha ez megtörténik, akkor inkább lőjük le mindet, mert utána úgyis csak gondot okoznak. Szóval, ha lelőttük a madarat, akkor ugorjunk át a másik láncon lógó ládára, és innen a szétlőhető láda mellé, amiből vegyük fel a Gate Key-t. Óvatosan essünk le a földre, és a láda segítségével másszunk fel a párkányra. Innen úgy kell tovább ugranunk, hogy megkerüljük az oszlopot. Ha sikerül, akkor ugorjunk át a lépcsőhöz, amin menjünk fel. Haladjunk egészen visszafelé, a vasszerkezetig, ahonnan ugorjunk át a másik oldalra, a kulcs foglalatához. Nyissuk ki az ajtót, és menjünk be. Lőjük szét az ablakot, és menjünk ki. Ugorjunk át szembe, és vegyük fel a flare-eket, majd ugorjunk vissza. Menjünk körbe a párkányon, és jussunk el a nagymedihez / secret /. Ugráljunk vissza, és a hosszú párkányról ugorjunk át az ablakhoz. Lőjük szét, és menjünk be. Az újabb ablakot szétlőve, ugorjunk át a templom tetejére. Toljuk el az útból a tömböt, és nyissuk fel a csapóajtót. A templomban lőjük le a denevéreket, majd alaposan nézzünk körbe. Fali karokat fogunk találni, hármat a földszinten, és kettőt az emeleten. Végül kinyílik a nagy vaskapu. Még mielőtt bemennénk, ugorjunk a kaputól jobbra lévő járatba, mert egy kismedivel lehetünk gazdagabbak / secret /. Most már bemehetünk a kapun, és felvehetünk újabb két Blue Gem-et. Menjünk ki a templomból, és haladjunk egészen vissza, addig, ahol a második Gate Key-t felvettük. Azon lelőhely alatt van egy havas rész, ahová ugorjunk át. Oldalazzunk a szélére, majd kapaszkodjunk fel. Egy oldalra ugrással jussunk fel a szétlőhető rácsig, amin menjünk be. Bent haladjunk egyenesen, és menjünk fel az egyik lépcsőn. Használjuk a Gem-eket a foglalatokban. Essünk le, és keressük meg a lefelé vezető lépcsőn, ahol kinyílt egy ajtó. Bemenve lőjük le a kutyát, és keressük meg a dobozok mögött a kart, amit váltsunk át. Menjünk vissza, és keressük meg azt az oszlopot szemben, ami a kar hatására lenyílt. Mielőtt felkapaszkodnánk, vegyük fel a Nitous Oxide Feeder-t. Utána kapaszkodjunk fel, és másszuk meg a létrát. Haladjunk végig a kúszójáraton, és essünk le a végén. Lent vegyük fel a Bike Room Key-t. Itt látunk még két foglalatot is, majd ide kell később visszajönnünk. Most azonban, menjünk vissza az 1. pályára, egészen a fent említett kulcsos ajtóig, és nyissuk ki. Szálljunk fel a motorra, és hajtsunk fel vele a lépcsőn. Vegyünk nagy lendületet, és a túloldalon lévő útlezáráshoz. Törjük át, és menjünk fel. Látni fogunk egy sárga csíkos padlólapot, ide álljunk a motorral. A játék mutatja, hogy egy oszlop lenyílt. Szálljunk le a motorról, és másszunk fel a ládákon. Húzzuk el a tömböt az útból, majd a másik tömböt is. Rántsuk le a csapóajtót, majd másszunk fel. Lőjük ki a rácsot, és essünk le a szobába. Itt nyílt le a tömb. Másszunk fel a kúszórésbe, haladjunk egyenesen. Egy kereszteződéshez érünk, ahol egyenesen folytassuk utunkat. Essünk le, keressük meg a szétlőhető dobozt, és vegyük fel belőle az Uzi-t / secret /. Másszunk vissza, és most a másik irányba kússzunk. Essünk le, lőjük szét a dobozt, és vegyük fel a két Blue Fuse-t. Most vissza kell mennünk addig, ahol a két foglalatot láttuk. Használjuk a két Fuse-t, és menjünk be a kinyílt ajtón. Az új szobában keressük meg hátul a fali kart, és rántsuk le. Menjünk be a folyosón, és vége a pályának.

14.Hound of the Baskervilles.   Director: Szymon Cupryn (Emoo).

Történet:

Az ördögien gonosz leselkedik lenn a ködborított sziklák Anglia legendás mocsarainál pokoli vadászkutya formájában, a Baskerville ház örökösének reszkető húsán táplálkozva. De mielőtt azok a kegyetlen szörnyek belemélyeszthetnék a fogukat a legújabb urába az uradalomnak, nekik kell a gonosz agyarukat keresztültenni a perzselő értelmű legerősebb ellenségnek akivel valaha összetalálkoztak – ez az egyedülálló Lara Croft.(Fordította: Bogi)

Review:

Elsőre talán nem ugrik be az angol cím alapján, hogy melyik filmről van szó, de ha azt mondom, hogy: A sátán kutyája, akkor már mindenkinek világossá válik, hogy egy Conan Doyle-klasszikus a soron következő pálya. A címből adódik, hogy kutyák lesznek az ellenfeleink,- és néhány bogár-, amik néha nagyon váratlanul támadnak ránk. Rengeteg kulcsot kell megtalálnunk, és bizony, nem mindegy, hogy milyen sorrendben nyitjuk ki az ajtókat, mert néhány secretről lemaradhatunk. A szép textúra mellett kicsit bosszantó, hogy könnyen belekavarodhatunk abba, hogy melyik ajtónak a kulcsát kell még megtalálnunk. Sok átjárási lehetőség van, ami csak tovább bonyolítja a pályát. Összességében, nekem nagyon tetszett ez a pálya. (Sonyx)

Érdekes pálya ez is, bár engem nagyon idegesített a kis házban az összevissza rohangálás. Rengeteg Door Key-t kell begyűjtenünk, és bizony mindegyik másik ajtót nyit ki. A falon levő kapcsolódobozokat is szét kell lőni a továbbjutáshoz. Ellenség csupán ördögi kutyákból, ezek persze főleg hátulról támadnak meg, és bogarakból áll. Humanoid ellenfél ezen a pályán sincs. Nehéz feladat nincs benne, a térképeket jól jegyezzük meg, mert később hasznukat vesszük. A fáklyát is többször kell használnunk majd. A textúrára nem lehet panasz, illik a pályához. Az összes secret megszerzése külön feladat ezen a pályán. (OBig)

Secrets:

Leírás:

Mindjárt a kezdésnél forduljunk meg, és nézzünk fel. Egy kis, világos, kapcsolódobozt látunk, amibe lőjünk bele, mire az kigyullad. Most menjünk jobbra, és nyissuk ki az ajtót. Lőjük le a két kutyát. Nyomjuk meg a falon a kapcsolót, és fényár borítja el a szobát. Innen nem messze van egy ajtó, amit ki tudunk nyitni. A WC-be jutunk, ahol vegyük fel a medit. Menjünk vissza, és vegyük fel a számítógép mellől a Door Key-t. Fussunk vissza a szabadba. Látunk a földön egy gödröt, amibe essünk bele. Menjünk a koporsóhoz, cselezzük ki a bogarakat, és vegyük fel a flare-eket, majd jussunk vissza a felszínre.  Balra nyissuk ki az újabb ajtó, és menjünk be. Forduljunk jobbra, és menjünk fel a lépcsőn. Használjuk a kulcsot a foglalatban, majd gyorsan forduljunk meg, mert egy kutya támad ránk. Ha kinyírtuk, akkor menjünk be az ajtón. Kapcsoljuk fel a villanyt, és vegyük fel a lőszert, és a medit / secret /, valamint a Door key-t. Menjünk le a lépcsőn, haladjunk egyenesen. A következő szobában nyomjuk meg a jobbra található kapcsolót, majd menjünk vissza a szabadba. Az ajtó melletti foglalatban használjuk a kulcsot, és gyorsan forduljunk meg, mert ismét jön egy kutya. Haladjunk át a most kinyitott ajtó, és hátul keressük meg a kapcsolót, amit nyomjunk meg. Jól nézzük meg a plafont, mert fel tudunk mászni a padlásra. Fent gyújtsunk meg egy flare-t, majd vegyük fel az egyik zsákutcában a Shotgun-t. Keresgéljünk tovább, mert egy kapcsolót kell megnyomnunk, valamint másik kettő meghúznunk. Ha sikerül, akkor még itt, a padláson kinyílik egy rács, ami mögött vegyük fel az újabb Door Key-t. A fent említett két kapcsoló közül, most váltsuk vissza azt, ami messzebb van a lejárattól, így szabaddá válik az út lefelé. Leesés után, még ebben a szobában, látunk egy foglalatot, ahol használjuk a kulcsot. Menjünk be az ajtón, vegyük fel a polc mögül a lőszert, majd nyomjuk meg a falon a kapcsolót. Le tudunk menni egy tusoló-szerű helységbe, ahol lőjük le a kutyát, és vegyük fel a Door Key-t. Még mielőtt kimennénk, vegyük észre a kicsit fentebb a sötét kúszórést, ahol egy másik Door Key-re tehetünk szert. Jussunk vissza a szabadba, és menjünk be abba a szobába, ahol az első kulcsot felvettük. Közvetlen balra a bejárattól használjuk az egyik kulcsot a foglalatban. Kinyílik mellettünk az ajtó, és az Uzi-val / secret /, valamint egy újabb Door Key-jel lehetünk gazdagabbak. Menjünk ki a központi udvarra, és az oszlopon lévő foglalatnál használjuk a kulcsot. Kinyílt mellettünk a rács, ami menjünk be. Nyomjuk meg a kapcsolót a falon, majd menjünk a foglalathoz, és használjuk kulcsunkat. Kinyílik az újabb rács, amin bemenve, mindjárt balra, nyomjuk meg a kapcsolót a falon. Vegyük fel a Revolver-t, és menjünk ki azon a rácson, amin az imént bejöttünk. Keressük meg azt az ajtót, amit kézzel ki tudunk nyitni, és haladjunk be rajta. A szobában látunk egy kúszórést, amin végighaladva, a medencében vegyük fel a Door Key-t. Másszunk vissza, essünk le, majd még ebben a szobában használjuk a kulcsot, valamint nyomjuk meg a kapcsolót. Menjünk be a most kinyitott rácson, lőjük le a kutyát, és nyomjuk meg az újabb kapcsolót. Haladjunk tovább, és szemléljük meg a rajzot a falon, mert később szükségünk lesz rá. Vegyük fel a Door Key-t, majd távozzunk. Most menjünk vissza oda, ahol a Revolver-t felvettük, és fussunk fel a lépcsőn. Nyomjuk meg a kapcsolót az ajtó mellett, mire az kinyílik, valamint kinyílt a konyha ajtaja is. Menjünk a konyhába, és a gáztűzhelyről vegyük fel a Lasersight-ot. Húzzuk ki a ládát, majd kússzunk be a résen, és vegyük fel a Door Key-t. Kússzunk vissza, de vigyázzunk a gőzfúvóval. Most menjünk abba a szobába, ahol az első kulcsot felvettük, és a WC ajtaja melletti foglalatban használjuk az egyik kulcsot. Menjünk be a kinyílt ajtón, és bent használjuk a másik kulcsunkat. A fordulónál találunk egy mozgatható tömböt, amit toljunk be, és vegyük fel a lőszert. Haladjunk tovább, és egy terembe érünk, ahol öt kapcsoló van. Láthatatlan kukacok-sáskák támadnak meg, amiket cselezzünk ki. (Ha előszörre szétlőjük a kapcsolódobozt, akkor nem jönnek elő. OBig) Szedjük fel a lőszereket, valamint a Door Key-t. Alaposan nézzünk körbe, mert fentebb, a falon, a sötétben meglapul egy újabb kis kapcsolódoboz, amibe lőjünk bele, mire az kigyullad. Most haladjunk visszafelé, mert már nyitva van az a rács, amit a tömb betolása után láttunk. Itt menjünk be, és a doboz tetejéről szedjük fel a Door Key. Most menjünk vissza a kapcsolókhoz. Ugye, emlékszünk még a rajzra a falon! De ha nem, az se baj. Húzzuk meg a középső három kapcsolót, mire kinyílik a középső rács. Menjünk be, és a farakásból szedjük fel a Fáklyát. Menjünk a szabadba, és gyújtsuk meg. Siessünk vissza a kapcsolós terembe, és gyújtsuk meg a két fáklyát a bejárat jobb, és bal oldalán. Egyelőre dobjuk el a fáklyát, de jegyezzük meg, hogy hova, mert még szükségünk lesz rá. Most állítsuk vissza a kapcsolókat eredeti állapotukba, és húzzuk meg a jobb oldali kettőt. Kinyílt a jobb oldali rács. Menjünk be, és szedjük fel az egyik doboz tetejéről a Door Key-t. Használjuk a foglalatnál az egyik kulcsunkat, és menjünk be a most kinyitott rácson. Vegyük fel a flare-eket, és tegyük az egyik kulcsot a foglalatba. Menjünk ki, és látjuk, hogy a medence tele lett vízzel, de még NE ússzunk. Inkább, menjünk vissza oda, ahol a kamra hátsó bejárata van (a központi, szabad területen keresztül). Itt találunk még egy foglalatot, ahová helyezzük be az utolsó kulcsot. Bent először is, toljuk el a tömböt. A játék mutatja, hogy kinyílt egy rács. Látni fogunk egy rajzot, amit szintén meg kell jegyeznünk! Kapcsoljuk fel a villanyt, és szedjük fel a lőszert. Menjünk át a másik szobába, lőjük le a kutyát, és vegyük fel a medit, flare-eket, és a Crossbow-t / secret /. Ezután, menjünk vissza a kapcsolós terembe. Állítsuk vissza eredeti állásukba, majd húzzuk meg a bal oldali kettőt. Kinyílt a bal oldali rács. Vegyük fel a fáklyát, és menjünk be. Gyújtsuk meg a rács melletti két fáklyát, mire az kinyílik. A fáklyát eldobhatjuk, már nem lesz rá szükségünk. Menjünk végig a járaton, és egy oszlopos terembe érünk. Az a rajz, amit az előbb láttunk, az azt mutatta, hogy melyik oszlopra tudunk ráugrani, hogy közben ne gyulladjunk meg. Ha sikerül, akkor épségben eljutunk a kapcsolóig, amit húzzunk meg. Az egyik oszlopról vegyük fel a kismedit, és ugráljunk vissza. A kinti teremben, kifelé menet, vegyük fel a nagymedit. Újabb láthatatlan kukacok-sáskák támadnak meg, de nem nehéz őket kicselezni. Kint állítsuk vissza a kapcsolókat eredeti állapotukba, majd húzzuk meg a jobb oldali kettőt. Menjünk be a kinyitott rácson, és most már nyugodtan úszhatunk egyet. Vegyük fel a partról a lőszert, majd ússzuk végig a járaton. A túloldalt másszunk ki, és kapaszkodjunk fel a kúszórésbe, amin haladjunk át. A másik oldalon essünk le, induljunk el az erdő felé, és vége a pályának.       

15. The Movie Theatre. (part 5). Distant Galaxies. Director: Michael Prager.

Történet:

Végre kapott egy kis pihenést az összes kalandja után, így Lara elhatározza, hogy vesz egy pihenős estét és filmeket néz, és bár esős az este, beviszi a helyi filmszínházba, csakhogy azt furcsán üresnek és elhagyatottnak találja. Persze az ő kíváncsi elméje fölékerekedik, és elhatározza hogy felfedezi a változatos filmeket, mozikat és váratlanul ott találja magát minden alaklommal a filmekben, átélve őket az események fő résztvevőjeként… Túl fogja élni és kikerül a Moziból mielőtt a nap felkel a 6 összegyűjtött mozi csillag segítségével akik segítenek neki megoldani a feladatot és kinyitni a kijárat ajtaját? (Fordította: Bogi)

Review:

A moziban ezúttal csúszós részeken kell cseles ugrásokat végrehajtani. Nem nehéz, bár a kameraállas nem a legszerencsésebb. A pálya érdekessége, hogy a Movie Star-t a mozi központi részében tudjuk felvenni, ahol át kell menni egy zöld függönyön. (Sonyx)

Secret:

Mentések--Savegames:

Leírás:

Vegyük ki a falból a Walk of the Fame Star-t, És menjünk ki a kinyílt ajtón. Essünk le, és kapjuk el a csúszós rész szélét (a szembe lévőt), és oldalazzunk egészen jobbra. Húzódzkodjunk fel, majd ugorjunk egyet. Pontosan egy kismedi mellé érkezünk / secret /. Csússzunk tovább, és még mielőtt teljesen leérnénk, ugorjunk egyet, és kapjuk el a csúszós rész szélét. A kamera átváltott, ezért kicsit nehezebb a dolgunk. Oldalazzunk teljesen balra, majd húzódzkodjunk fel, és ugorjunk. A következőnél ugyanezt, egészen addig, amíg fel nem érünk, és fel nem tudunk kapaszkodni egy stabil részre. Itt forduljunk meg, ugorjunk át, majd másszunk fel a létrán. Menjünk ki az ajtón, a központi részben vagyunk. Szemben látunk egy zöld függönyt, amin menjünk át. Egyébként, majd ide kell visszajönni, ha az összes pályát teljesítettük. Most inkább, helyezzük a balra lévő foglalatba a csillagot, és menjünk be az ajtón. Vegyük fel a Movie Theatre 4-et, és menjünk ki a kinyílt ajtón. Haladjunk a Cinema 5 ajtóig, és lépjünk be.

16. Star Wars-Episode 1. Tatooine. Director: Scott Ginn (EssGee).

Történet: Lara beiktatván tiszteletbeli Jedinek, a Tatooine-on találja magát a Hutts-ok által futtatva. Nemcsak ez a sivatag bolygó otthona pár nagyon rongyos galaxisok közötti utazónak, de ezt szintén ellepték a sötét oldal erejei. A Sith Nagyúr tanítványával Darth Maul-lal kísérve, felfedezi a bolygót mint stratégiai erődöt és át akarja venni az irányítását. Ez a bolygó mindig vonzotta a tisztességes részét a lázadó karaktereknek a híres tokkal versenyzési események így Lara is ideillik. Habár Jabba útjai a Hutt nem igazán Lara esetei, szívből utálja a Sötét Nagyúr motívumait, és az ő saját utánozhatatlan módjában harcolni fog hogy elnyomja a Sötét oldal gonosz erőit a hatalomátvételi kísérletükben, azzal a céllal hogy engedjék Tatooine lakosainak megőrizni a szabadságukat. (Fordfította: Bogi)

Review:

Én nem nagyon vagyok otthon a Star Wars világában, de ez a pálya látványilag megfogott, nagyon szép a textúra. Egy hárompályás szint első pályája ez, ahol a Tatooine-on barangolhatunk. Még Anakin Skywalker házát is többször átkutatjuk. A pálya összességében nem hosszú, de van benne három időre futás, amik elég nehezek. Párszor vissza kellett töltenem, mire sikerültek. A secreteket érdemes megkeresni, nincsenek eldugva. Mindegyik kúszórésben van, amik mellett így is, úgy is elmegyünk a pálya teljesítése során. Ellenségeink: birodalmi katonák, mutánsok, ewok-ok, repülő gömbök, amik lőnek ránk, valamint, egy T-Rex-hez hasonló szörny. Ez utóbbit könnyű megölni, csak a hasa alá kell rohanni, és a Shotgun-nal lőni. Így egy lövés is elég.  Főleg Star Wars rajongóknak ajánlom. (Sonyx)

Ezen a pályán valóban a Star Wars helyszínén érezhetjük magunkat. Tökéletes a textúra, tökéletes a helyszín. Mintha mi lennénk Luke Skywalker. :)  Az ellenségeket könnyű elintézni, főleg, ha távolról tesszük ezt. Sajnos a kicsi ewok-k is sebeznek, így őket is ki kell nyírni. :) Pár ládatologatás mellett, van benne pár nehezebb időre futás is, ami esetleg idegesítő lehet, bár a környezet kárpótol minket. Találkozhatunk Jabba-val is. Összességében nagyon élveztem ezt a pályát, a nehézségek ellenére. A secreteket sem nehéz megtalálni, útba esik mindegyik. Ne hagyja ki senki, nagyszerű kaland ez a pálya. :) (OBig)

Secrets:

Mentések--Savegames:

Leírás:

Mindjárt a kezdésnél látjuk, hogy két birodalmi katona bőszen lövöldöz egy mutánsra. Ne avatkozzunk bele, várjuk meg a csata kimenetelét. A mutáns fog életben maradni, akit lőjünk le. Az egyik katona ránk hagyta a Laser Sabre-t, a másik pedig a General Access Key-t. A kulcsot használjuk a foglalatban, és menjünk be az ajtón. A nagy téren rögtön forduljunk balra, majd a saroknál jobbra, és utána egyenesen. Az utca végén menjünk be a balra lévő járaton, és lőjük le a katonát. Bent másszunk fel, és lőjük szét a ládát, mert egy kismedi rejtőzik benne. Menjünk a következő helyiségbe, ahol jobbra fordulva felvehetjük a Lasersight-ot. Most menjünk vissza ahhoz a kapuhoz, amin az imént bejöttünk, és most haladjunk egyenesen, át a téren. Egyik helyiségbe se menjünk be, hanem a tér másik oldalán találjuk meg a mozgatható tömböt a falban. Könnyű észrevenni, mert teljesen más a színe. Toljuk be, majd a kis helyiségben látni fogjuk, hogy az egyik padlólap más színű, mint a többi. Erre toljuk a tömböt, mire a rács kinyílik. Menjünk be, a kereszteződésnél forduljunk jobbra, és menjünk le a lépcsőn. Egy zárt kapuhoz érünk. Forduljunk meg, és nézzünk fel, észrevesszük a lerántható kart. Használata után menjünk be a kinyitott kapun. Bent, mindjárt a kapu mellett jobbra van egy kúszórés, ahová kapaszkodjunk fel. Vegyük fel a lőszert, és a kismedit / secret /. Ezután essünk le, és kutassuk fel a kis szobában a mozgatható tömböt, amit húzzunk ki. Mögüle vegyük fel a Consol Key-t. Most menjünk ki a térre, haladjunk visszafelé. Nem sokkal visszább, balról lesz egy helyiség, ahol használni tudjuk a kulcsot. Lenyílik közvetlen mögöttünk a csapóajtó a padlón. Essünk le, menjünk végig a folyosón, és az új teremben keressük meg a kúszórést. A következő teremben nyomjuk meg a balra található kapcsolót, majd lőjük le az ewok-ot. Elérkeztünk az első időre futáshoz. Menjünk be a kinyílt rácson, és mentsünk. Ha a következő rácshoz közel megyünk, akkor az kinyílik, innen indul az időre futás. Gyorsan fussunk végig, mígnem egy kapcsolóhoz érünk, amit nyomjunk meg. Lehetőleg úgy fussunk oda, hogy ne kelljen egyet oldalra lépni a megnyomásához, mert időt veszítünk. Menjünk be a kinyílt rácson, és bent vegyük fel a Holy Gem-et. Gyorsan forduljunk meg, és menjünk vissza arra, amerről jöttünk. Ha nem voltunk elég gyorsak, akkor a rácsok lecsukódnak előttünk, mi pedig elhalálozunk. Ez egy nagyon precíz időre futás, nem szabad közben hibázni. Haladjunk visszafelé, egészen a szabad térig. Kint forduljunk jobbra, és a szomszédos helyiségben használjuk a faajtó melletti foglalatban a Gem-et. Menjünk be a kinyílt ajtón. Itt látni fogunk egy kapcsolót, egy faszínű lapot a padlón, valamint, szemben vele, egy kőszínű lapot, ami eltér a többitől. Váltsuk át a kapcsolót, mire egy tömb felemelkedik. Húzzuk rá a mozgatható tömböt, amit a bejárattal szemben találunk. Újra váltsuk át a kart, és a mozgatható tömb egyel lejjebb kerül. Ezt toljuk a kőszínű lapra, ami egy kicsit eltér a többitől. Ha ez megvan, akkor megint váltsuk át a kart. Az újabb mozgatható tömböt szintén húzzuk rá a felemelkedett részre. Ismét váltsuk át a kart, és toljuk a tömböt a faszínű lapra. Látni fogjuk, hogy kint egy tömb leereszkedett. Menjünk ki a nagy térre, és induljunk el az imént lenyílt tömb irányába. Lőjük le a katonát, és vegyük el tőle a General Access Key-t. Most akár, be is mehetünk oda, ahová indultunk, és megcsodálhatjuk Jabba-t, de inkább, keressük meg a kulcs foglalatát. Nem messze van attól a más színű tömbtől, amit a játék elején betoltunk. Nyissuk ki a kaput, és menjünk be. Forduljunk jobbra, és lőjük le a katonát, valamint a repülő gömböt. Jobbra, a sátor alatt lőjük szét a ládát, és vegyük fel belőle a nagymedit. Menjünk be a kocsmába. Fussunk le a lépcsőn, és végezzünk mindenkivel. Lőjük szét az összes faládát az asztalok körül, mert lőszert, medit, és flare-eket vehetünk fel. Még mielőtt a tánctérre lépnénk, látunk egy kis járatot balra tőle, ahol kússzunk be. A titkos helyiségben lőszert, és nagymedit vehetünk fel /secret/. Kússzunk vissza, és lépjünk a tánctérre. Menjünk a balra lévő járatba, lőjük le a katonát, és az ewok-ot, majd vegyük fel a Penthouse Key-t. Itt haladjunk tovább a járatba, mert a végén van fent egy kúszórés, ahol némi lőszert vehetünk fel. Most haladjunk vissza a tánctérre, és adjunk le célzott lövést oda, ahová Lara felnéz. Pontosan középre kell lőni. Eredmény: egy kötél leereszkedik, mikor szétlőjük a tárgyat. Segítségével a jussunk fel a fentebb található beugróba. Fent kússzunk be a résen, és lőjük szét a vázát. Vegyük fel a Republic Credits 1-et. Menjünk vissza, essünk le, és szaladjunk ki a kocsmából. Kint forduljunk jobbra, de ne arra menjünk, amerről jöttünk, hanem haladjunk egyenesen. Lőjük le a katonát, és a repülő szerkezetet. Skywalker házához értünk, ahol két kulcslyukat is látunk. Egyet lent, és egyet fent. Másszunk a fentebb lévőhöz, és használjuk a kulcsot. Bent, egészen hátul keressük meg a kapcsolót a falon, és nyomjuk meg. Ezután menjünk ki a házból, és haladjunk visszafelé. Forduljunk jobbra, haladjunk el a nagy vaskapu előtt, és fussunk tovább. Az út végén forduljunk jobbra, és menjünk be az imént kinyitott rácson. Bent balra találunk egy mozgatható tömböt, amit azokra a lapokra kell tolni, amelyikeken keresztbe fehér csíkok vannak. Összesen három ilyen lap van. Ha a harmadikra is rátoltuk, akkor a középső ponyva alatt leereszkedik egy tömb. Menjünk be, és váltsuk át a kart. Kinyílt egy újabb rács. Menjünk ki erről a területről, és kint forduljunk jobbra. Menjünk le a lépcsőn, lőjük le a repülő szerkezetet, és menjünk be a most kinyitott rácson. Lőjük le a katonát, és haladjunk tovább. A szobában, először forduljunk balra, és hátulról vegyük fel a kismedit. Haladjunk tovább, és a következő kis helyiségben csak egy kapcsolót találunk, amit nyomjunk meg. A rácson keresztül látjuk, hogy mit nyitottunk ki. Most nagyon gyorsnak kell lennünk, mert a dolog időre megy. Szóval, a kapcsoló megnyomása után, gyorsan fussunk ki, forduljunk balra, ugorjunk fel a beugróba, és sprinteljünk be a még nyitott rácson. Bent nézzünk fel, mert fel tudunk kapaszkodni egy kúszórésbe, ahol egy nagymedit vehetünk fel /secret/. Essünk le, és álljunk a kapcsolóhoz, majd mentsünk egyet. Nyomjuk meg a kapcsolót, pördüljünk meg, fussunk be a kinyitott rácson, vegyük fel a Republic Credits 2-t, majd szintén pördüljünk meg, fussunk ki mindkét nyitott rácson, mielőtt, azok becsukódnának. / Megjegyzés: ha az első rácson kijutunk, mielőtt a karók agyonszúrnának minket, de a második rács becsukódik, akkor nem feltétlenül kell visszatölteni az állást. Nyomjuk meg újból a kapcsolót, és fussunk át a tüskéken. A második rács újra kinyílik, és kirohanhatunk rajta. Ez a megoldás jelentős energiaveszteséggel jár, de működik./ Menjünk vissza Jabba-hoz, kombináljuk a két Republik Credit-et, és rakjuk a tartóba. A rács lenyílik alattunk, és mi egy leesünk. Lőjük le az ewok-ot, majd vegyük fel a kismedit, amit ránk hagy. Alaposan nézzünk körbe, mert egy lerántható kar van a falon, amit használjunk. Kinyílt a nagykapu. Mielőtt bemennénk, másszunk fel a jobbra található kúszórésbe, mert lőszerek vannak bent/ secret/. Essünk vissza, és menjünk be a kapun, de előtte készítsük elő a Shotgun-t. Egy lövéssel meg tudjuk ölni úgy, hogy a hasa alá rohanunk, és mellbe lőjük. Ha kimúlt, akkor menjünk arra, amerről jött. Egy hosszú emelkedőhöz érünk, amin hátrálva menjünk fel, mert abban a pillanatban, amikor az első, más színű lapra lépünk, akkor egy tárgy gurul felénk. Sprinteljünk, majd térjünk ki az útjából. Ha elsuhant a hátunk mögött, akkor már nyugodtan felmehetünk. Nyomjuk meg az itt található kapcsolót, majd keressük meg hátul azt a rácsot, amit kinyitottunk. Menjünk be, forduljunk balra, és kapaszkodjunk fel a kúszórésbe. Vegyük fel a Skywalker Key-t, valamint, váltsuk át a kicsit beljebb található kart. Kússzunk vissza, és keressük meg a most kinyitott rácsot. Menjünk be, ugorjunk fel az emelkedőre, haladjunk át rajta, és a végén forduljunk jobbra. Haladjunk addig, amíg, bele nem botlunk két katonába, és meg nem látjuk a nagy ketrecet. Lőjük le az ellent, majd vegyük fel az egyik mellől a General Access Key-t. Haladjunk egészen vissza addig, amíg meg nem találjuk a kulcslyukat, ahol használni tudjuk új szerzeményünket. Kinyílt a ketrec ajtaja. Menjünk a ketrecig, de még ne menjünk be rajta, hanem kerüljük meg. A másik oldalon, egy kúszójáratban vegyük fel a lőszert. Most már bemehetünk a ketrecbe. Itt csak a más mintázatú lapokra léphetünk, különben, megsülünk. Tehát, menjünk be az ajtón, és ugorjunk a szembe lévő más mintázatú lapra. Innen kicsit balra is látunk egy lapot, amire ugorjunk át, és gyorsan ugorjunk fel, majd kapjuk el fent a rácsot, és kapaszkodjunk tovább, de vigyázzunk a gőzzel! Innen ugorjunk a kicsit balra található lapra, majd egy helyből ugrással a következőre. Ezután, ugorjunk az oszlop melletti lapra, majd innen tovább, a következőre. Vigyázzunk a gőzzel! Innen már látjuk azt a csapóajtót, amire rá kell ugranunk. Tegyük ezt, mire az lecsukódik alattunk, és mi leesünk. Lent öljük meg a katonát, majd kússzunk át a csövek alatt, és nyomjuk meg a kapcsolót. Kint kinyílt a rács, már csak ki kell jutnunk. Másszunk vissza, majd haladjunk át a szobákon, mert a legutolsóban, a polcok alól felvehetünk egy nagymedit. Menjünk vissza addig a szobáig, ahol, rács van két oldalról, és időről-időre tűzoszlopok jelennek meg. Itt óvatosan ugorjunk át, és keressük meg a létrát. Tőle nem messze, egy fali kart is találunk, amit felugorva rántsunk le. Másszunk fel a létrán, és visszajutunk a ketrecbe, ahonnan jussunk ki az ismert útvonalon. Ha kijutottunk, akkor menjünk a folyosóba, ahonnan ide jutottunk, de most ne forduljunk el, hanem, haladjunk egyenes, és menjünk be a most kinyitott rácson. Haladjunk tovább, és a polcoknál forduljunk jobbra, mert egy kúszórésben egy kimedit vehetünk fel. Menjünk vissza arra az útra, amiről letértünk, és folytassuk az utunkat egyenesen. Lőjük le a katonát, és vegyük fel a polcoknál a kismedit. Csak egyfelé tudunk továbbmenni, a lépcső felé. Itt mindjárt jobbra, egy újabb szobát fedezhetünk fel, aminek a végében nyomjuk meg a kapcsolót. Ezután, folytassuk utunkat lefelé, majd a járat végén másszunk fel. Ezt a szobát is hagyjuk el, visszaértünk a szabadba. Ugye, emlékszünk még rá, hogy hol van Skywalker háza? Oda kell visszamennünk, mert, már ki tudjuk nyitni az alsó ajtót. Bent, először keressük meg a vázát, és lőjük szét. Vegyük fel a Watto’s Key-t. Találunk még egy kúszójáratot is, ahová menjünk be, és essünk le. Lent keressük meg robotot a földön, és húzzuk félre. A helyéről vegyük fel a Podrace Valibation-t. Ezután másszunk vissza, és menjünk ki a szabadba. Haladjunk visszafelé. Abba az irányba kell mennünk, ahol a három fehér csíkos lapra toltuk a tömböt azzal a különbséggel, hogy most nem ennek a bejáratához, jobbra fordulunk, hanem balra, ahol a foglalatban használni tudjuk a kulcsot. Nyissuk ki az ajtót, és menjünk be rajta. Egyből menjünk fel az emeletre, ahol vegyük fel a Hiper Drive Generator-t. Ezzel egyidejűleg kinyílik szemben egy ajtó, és szabaddá válik egy tárgy, amire adjunk le célzott lövést. Ennek hatására kinyílik egy rács, amit a játék mutat is. Menjünk ki az épületből, és haladjunk vissza Skywalker házáig. Itt másszunk fel, forduljunk balra, és ugorjunk be oda, ahol az előbb kinyílt a rács. Essünk le, és haladjunk tovább. Öljük meg a katonát, és használjuk a Podrace Valibation-t a panelon, mire kinyílik a rács. Menjünk be, fussunk a kék ajtó felé, és vége a pályának.

 17. Star Wars-Episode 1. Podrace Director: Scott Ginn (EssGee).

Review:

Ez a pálya ékes bizonyíték arra, hogy nincs lehetetlen a TRLE-ben. A filmből ismert siklóval kell megtennünk három kört egy pályán, és mindegyik kör végén egy Checkpoint -ot kell felvennünk a szint teljesítéséhez. Természetesen, hogy a dolog ne legyen olyan egyszerű, időre megy a futam. Egy kis nehézség, hogy a három körben nem ugyanazon az útvonalon kell haladnunk, hanem mindig ki van bővítve. Ebből következik, hogy az első kör a legrövidebb, és a harmadik a leghosszabb. Ha nem sikerül, akkor vissza tudunk menni az elejére, és előröl kell kezdenünk a kört. Egy kis gyakorlással azonban könnyen teljesíthetjük a feladatot. Ha teljesítjük, akkor a három kártyát használva kinyílik egy újabb rács, valamint az egyetlen secret ajtaja, ahol nagyon gyorsan kell lennünk, különben lemaradunk a secretről. Sajnos, néhány ellenség van a pályán, őket le is lőhetjük, de akár el is üthetjük, így spórolunk a lőszerrel. A hozzáadott hangok szerves részét egy TR 2-ből ismert klasszikus képezi. Összegezve szép, és érdekes pálya. (Sonyx)  

Érdekes ez a pálya. Tulajdonképpen egy siklóversenyen veszünk részt. Ugyan egyedül versenyzünk, csak az idő az ellenfelünk. 3 verseny, pálya van. Kicsit mindegyik pálya más, más ajtók nyílnak ki, így változik a futam. Javaslom, először csak nézzünk körül a pályákon, öljük meg a fegyvereseket, és vegyük fel, amit lehet, és főleg, így felfedezhetjük, merre kell haladnunk. Így már nem lesz nehéz, időre teljesíteni a futamokat. Persze bármikor újra is kezdhetjük, ha nem sikerül. Nagyon tetszett a sikló megvalósítása, a textúra is remek. (OBig)

Secret1:

Mentések--Savegames:

Leírás:

Menjünk végig a járaton, és kiérve lőjük le a két katonát. A járattal pontosan szembe, hátul van egy kapcsoló, amit nyomjunk meg. Keressük meg a kinyitott ajtót, és lépjünk be. Bent először menjünk balra, lőjük szét a ládát, és vegyük fel belőle a nagymedit, ezután lőjük le a repülő szerkezetet. A bejárattal szemben használni tudjuk a Hiper Drive Generator-t, amit az előző pályáról hoztunk magunkkal. Most már be tudunk szállni a siklóba, és megkezdődik a futam.

Megjegyzés: három kört kell teljesíteni, és mindegyik kör végén egy Checkpoint -ot tudunk felvenni. Mindig ugyanonnan indulunk, de nem pont ugyanazon az útvonalon haladunk. Természetesen időre megy a dolog. Javaslom, először gyalogosan járjuk be a teljesítendő szakaszt, hogy tudjuk, mikor merre kell fordulni. Ha elkésünk, és nem tudunk bejutni a Card-hoz, akkor menjünk a mellette lévő járatba, aminek következtében kinyílik a továbbjutáshoz szükséges ajtó, és mi vissza tudunk menni a pálya elejére, ahol előröl kell kezdenünk a kört.

1. Kör:

Az első körben egy lávás medence, valamint elzuhanó rönkök nehezítik a dolgunkat. Ez a legrövidebb kör, és a végén felvehetjük a Checkpoint 1-et. Ha megvan, akkor szálljunk vissza a siklóba, és haladjunk tovább. Visszajutunk az elejére, ahol most a második kör ajtaja van nyitva.

2. Kör:

 

Ez már kicsit hosszabb. Másfelé kell menni, mint az első körben, de egy zöld nyíl az egyik falon segít a tájékozódásban. Jutalmunk, a Checkpoint 2. Szálljunk vissza a siklóba, haladjunk tovább, és ismét visszajutunk az elejére, ahol immár a harmadik kör ajtaja van nyitva.

3. Kör:

Ez a leghosszabb szakasz. Ugyanarra kell haladni, mint a második körbe azzal a különbséggel, hogy most továbbmegyünk. Ha sikerül, akkor felvehetjük a Checkpoint 3-at. Szálljunk vissza a siklóba, és haladjunk tovább. Menjünk fel a meredek emelkedőn, majd szálljunk ki. Lőjük szét a vázákat, és vegyük fel az egyikből a nagymedit. Fussunk tovább, majd egy csíkos tömbre felmászva húzzuk meg a kart. A játék mutatja, hogy mit nyitottunk ki. Szálljunk vissza a siklóba, és menjünk vissza az elejére.

Nyitva van az egyik rács, ahol ismét be tudunk jutni a versenypályára. Haladjunk át az oszlopok mellett. Találkozunk egy zárt ajtóval. Ez az ajtó eddig nem volt zárva. Itt szálljunk ki, és menjünk jobbra. Már látjuk is azt a rácsot, amit az imént nyitottunk ki. Bent használjuk a három kártyát, mire kinyílik balról a rács. Menjünk be, és vegyük fel a Darkside Invitation-t. Álljunk a szobában található karhoz, és mentsünk. Húzzuk meg, és látjuk, hogy kinyílt a Kijárat, valamint a secret ajtaja. Többször elmentünk már mellett a körök teljesítése közben, ezért, az útvonal nem lesz ismeretlen. Azonban, nagyon gyorsnak kell lennünk, ha fel akarjuk venni a secretet, és nem szabad hibáznunk. Tehát, szálljunk vissza a siklóba, és haladjunk a versenypályán, egészen az Exit-ig. Itt menjünk be, és gyorsan szálljunk ki, majd ugorjunk be a medikhez / secret /. Ha megvan, akkor már gyalogosan folytassuk az utunkat. Kint lőjünk le mindenkit, és keressük meg hátul, a dobozok mögött a kismedit. Menjünk a kerítéshez, és toljuk arrébb a mozgatható tömböt, nyomjuk meg a mögötte található kapcsolót. Menjünk be a kinyitott ajtón, lőjük le a katonákat, valamint, a repülő szerkezetet. Az űrhajó oldalán lévő panelnál használjuk a kártyánkat, és ugorjunk a felvonóba. Felérve vége a pályának. 

18. Star Wars-Episode 1-The Battlecruiser (Battleship) Director: Scott Ginn (EssGee).

Review:

A három Star Wars pálya közül, talán ez a leghosszabb. Célunk, hogy a robbanóanyagot összegyűjtve felrobbantsuk az űrhajót. Közben rengeteg droiddal, katonával, és repülő szerkezettel találkozunk. Szerencsére, a szinten csak egy időre futást van, az is csak az egyik secretnél. Az egész játék egy központi helyiség köré épül, ide időről-időre visszatérünk, és majd itt kell elhelyezni a robbanóanyagot is. Az előző pályákhoz hasonlóan, a textúra káprázatos, és valóban a filmet idézik. Nekem nagyon tetszett, próbálja ki mindenki. (Sonyx)

Remek pálya ez. Tele feladatokkal, rejtvényekkel. Persze fegyveresekkel, droidokkal is meg kell küzdenünk közben. Össze kell gyűjtenünk 4 robbanóanyagot, amivel a központi teremben felrobbanthatjuk a bázist. Közben Key-ekre is szükségünk lesz persze a továbbjutáshoz. A pályának valóban Star Wars hangulata van, remek a textúra, nagyon jó a hangulat az egész pályán. Különösebb nehézség nincs, legfeljebb a tömbtologatás kerül kis időbe. A pályán láthatjuk a filmbeni űrhajókat, droidokat, és repülő kis gömböket. A végén a főgonosz testőreivel is meg kell küzdeni, de mivel velünk van az „erő” így nem jelentenek nehézséget egy Jedi lovagnak. :) (OBig)

Secret 1-2-3-4-5:

Mentések-Savegames:

Leírás:

Haladjunk előre, de vigyázzunk a gőzzel. Ha közel megyünk az ajtóhoz, akkor az kinyílik. Bemenve lőjük le a repülő szerkezetet, és a katonákat. Az egyik hullája mellől vegyük fel a General Access Key-t. Egyébként, ide kell majd visszajönnünk a pálya végén. Most azonban, nyomjuk meg a balra található kapcsolót, és menjünk be a kinyílt ajtón. Egy központi helyre érünk, ahová rendszeresen visszatérünk, valamint, majd a pálya végén itt kell elhelyezni a robbanószert is. Most menjünk egyenesen, a szembe lévő ajtó felé, amihez, ha közel megyünk, akkor kinyílik. Bent lőjük le a katonát, és használjuk a kulcsunkat a panelon. Menjünk be a kinyílt rácson, ahol, először vegyük fel a kismedit, majd keressük meg a kapcsolót, és nyomjuk meg. Menjünk ki, forduljunk jobbra, majd a terem végén megint jobbra. Menjünk be a kinyílt ajtón. Bent rögtön forduljunk jobbra, ahol kússzunk át a csövek alatt, lőjük ki a rácsot, és bekúszva vegyük fel a nagymedit, és a lőszert. Kússzunk vissza, majd kint az egyik doboz tetejéről vegyük fel a medit. Ezután, menjünk ki, és folytassuk utunkat. Lőjük le az újabb katonát, és menjünk tovább. Az új teremben látunk egy panelt, de még nem tudjuk használni, ezért inkább menjünk az ajtó felé, ami mögött látjuk a katonát. Jöttünkre kinyílik az ajtó, és végezzünk az ellennel. Látunk a padlón egy rácsot, amire lépjünk rá. Leesve nyomjuk meg a kapcsolót, majd másszunk vissza. Lőjük le az újabb katonát, és vegyük fel a General Access Key-t. Menjünk a panelhoz, és használjuk. Bent, mielőtt bemennénk a fehér járatba, előtte essünk le a jobbra, mellette található résbe. Itt haladjunk végig, és egy kúszórésben szedjük fel az Explosives-t, valamint, nyomjuk meg a kapcsolót. Másszunk vissza, és váltsuk át a nagy kart. Menjünk vissza, és haladjunk a fehér falú járatban. A következő teremből, csak egyfelé tudunk továbbmenni, egy folyosóra, ahol, először forduljunk balra. A kis teremben polcokat látunk, amik mögé be tudunk menni. Lőjük szét a kúszójáratot védő rácsot, és bemenve lőszert vehetünk fel /secret/. Kússzunk vissza, és látogassuk meg a szembe lévő helyiséget. Itt nincs különösebb dolgunk, csak lőjük le a két katonát, és vegyük fel a flare-eket. Menjünk vissza a folyosóra, és haladjunk tovább. A folyosó végén látunk egy zárt ajtót, és majdnem szembe vele egy helyiséget, ahová menjünk be. Keressük meg hátul a mozgatható tömböt, és toljuk el az útból. Vegyük fel a medit, és felugorva rántsuk le a fali kart. Menjünk ki a teremből, és haladjunk át a most kinyitott ajtón. Bent lőjük le a két droidot, menjünk fel a lépcsőn, és nyissuk ki az ajtót. Bemenve, először forduljunk balra, és a gőzfúvókat kicselezve vegyük fel a kismedit. Menjünk vissza, és a szemben lévő teremben lőjük le a repülő szerkezetet, és a droidot. Menjünk ki, és a folyosó folytassuk utunkat. Az új szobában, először forduljunk jobbra, és másszunk fel a rácshoz, amit lőjünk szét. Kússzunk be, másszunk fel, és a doboz tetejéről vegyük fel a kismedit. Jussunk vissza a lentebb lévő szobába, és menjünk a panelhoz, mert a katona csak ekkor jön elő. Lőjük le, és vegyük fel a General Access Key-t, amit használjunk is. Menjünk be az ajtón, és váltsuk át a kart. Menjünk ki, forduljunk jobbra, és fedezzük fel a hangárt. Először is, lőjük le a droidot, utána keressük meg az egyik gép mögött a fali kart, amit rántsunk le. Menjünk ki a gép mögül, lőjük le az újabb droidot, majd keressük meg a járatot egy másik gép mögött. Másszunk fel, és haladjunk végig a járaton. Egy nekifutásos ugrással kapjuk el a rudat, amin először, másszunk felfelé. Fent ugorjunk a beugróba, és vegyük fel a nagymedit, valamint a lőszert /secret/. Kapjuk el a rudat, és csússzunk le rajta. Lent, ha továbbmegyünk, akkor látni fogunk egy ketrecet, amibe, a rácsot szétlőve, be tudunk kúszni. Itt rántsuk le a fali kart, jussunk ki, és haladjunk tovább. Még mielőtt bemennénk a következő helyiségbe, jól nézzünk szét a fordulónál, mert van fent egy szétlőhető rács. Adjunk le célzott lövést, és felmászva a létrán, vegyük fel a lőszert /secret/. Másszunk vissza, és most már bemehetünk. Látunk balra, hátul egy beugrót, ahová jussunk fel. Innen ugorjunk át a vasszerkezetre, majd azokon végigugrálva, jussunk el a kapcsolóig, és nyomjuk meg. Essünk le, és menjünk a robothoz, aki kinyitja nekünk az ajtót. Ugorjunk vissza a beugróba, és menjünk ki az immár nyitott ajtón. Visszajutottunk a központi terembe. Keressük meg a létrát, és másszunk fel rajta. Csak úgy tudunk feljutni, ha a létra legtetején ugrunk egyet hátra! Nézzünk szét, és menjünk be a nyitott ajtón. Egy terembe jutunk, ahol látunk hat fekete padlólapot, és két szürkét. Ezen utóbbiak fognak majd fel, és lecsukódni. Valamint, találunk még három mozgatható tömböt. Az egyiket toljuk a bejárattal szembeni szürke lapra. A másik kettőt, pedig, ez mellé, a két fekete lapra (az egyik közepén csillag van, a másik közepén egy kör). Így a tömb felemelkedik, és a mozgatható tömb egy szinttel feljebb került. Másszunk fel, és toljuk a tömböt az itt látható fekete lapra, mire lecsukódik mellettünk egy másik tömb. Ezután, húzzuk vissza a le-felcsukódó tömbre, mert majd le kell vinnünk, hisz a másik oldalon is szükség lesz rá. Most toljuk le arról a fekete lapról a tömböt, amin a kör van. Toljuk, ne húzzuk! Ennek következtében lecsukódik a tömb, és a mozgatható tömb egyel lejjebb került. Az egyik tömböt toljuk a túloldali szürke lapra úgy, hogy közben a fekete négyzeteket NE érintsük! A másik kettőt, pedig, a túloldali csillag-mintázatú lapra. Ha ez megvan, akkor a tömb felemelkedik, és a mozgatható tömb feljebb kerül. Most kerüljük meg, és az imént lenyitott tömb segítségével jussunk fel mellé. Fent látunk egy újabb csillag-mintázatú lapot, ahova toljuk rá. Hallani fogjuk, hogy kinyílt egy ajtó. / Megjegyzés: Ez kicsit bonyolultan hangzik, de egy kis gondolkodással rá lehet jönni. Ha valahol elrontod, akkor a kör-mintázatok segítségével lehet visszaállítani. Ha végképp nem megy, akkor szólj, és szívesen segítek./ Ne essünk le, hanem innen ugorjunk a kinyílt ajtóhoz. Innen tudunk a peremen oldalazva továbbjutni. Ezt tegyük addig, amíg fel bírunk húzódzkodni. Forduljunk meg, és egy nekifutásos ugrással jussunk át a ’toronyba’. Nézzünk lefelé, és látni fogjuk a lerántható kart. Kapjuk el a fal szélét pontosan a kar felett, majd egy pillanatra engedjük el, és kapjuk el a lerántható kart. Menjünk a toronyba, és jussunk feljebb. Kapjuk el a most szabaddá vált létrát, és másszunk. Mielőtt teljesen felérnénk, ugorjunk hátra. Vegyük fel az Explosives-t. Forduljunk meg, és ugorjunk a párkányra, és lőjük le a droidot. Menjünk be a járatba. Jobbról látunk egy nagytermet, de egyelőre haladjunk egyenesen, és menjünk be a kúszójáratba. Álljunk a zöld rácsra, és alaposan nézzünk körül, mert látni lehet az a rácsot, ahová majd mennünk kell. Másszunk le a létrán, és álljunk a csillag-mintázatú lapra. Ez nyitja a rácsot, de gyorsnak kell lennünk, mert nem csak bejutni kell rajta, mielőtt lecsukódna, hanem kijutni is. Tehát, álljunk a lapra, majd gyorsan jussunk fel a létrán, ugorjunk a zöld rácsra, a gőzfúvót kicselezve ugorjunk át, ezután ugorjunk az újabb zöld rácsra, onnan, pedig a nyitott ajtóhoz. Húzódzkodjunk fel, vegyük a lőszert, és a flare-eket /secret/, majd jussunk ki, mielőtt a rács lecsukódna. Menjünk vissza a létrához, másszunk fel, és a kúszórésen keresztül hagyjuk el a termet. Most már bemehetünk a nagy terembe. Lőjük le a repülő szerkezetet, majd essünk eggyel lejjebb. Lőjük szét a rácsot, majd kússzunk be. Másszunk le a létrán. Mielőtt a kapcsolót megnyomnánk, menjünk tovább, vezérlőpultok között, lőjük szét a rácsot, és vegyük fel bent a lőszert. Menjünk ki, és nyomjuk meg a kapcsolót, és lépjünk a következő terembe. Az irányítóteremben az egyik üveg szétlövése után jutunk be. Itt lőjük le a katonát, és a droidot. Az ablakból fel tudunk ugrani egy magasabb peremre, aminek a végén rántsuk le a fali kart. Essünk le, lőjük le az újabb droidot, és vegyük fel mellőle a General Access Key-t. Menjük vissza az irányítóterembe, ahol használjuk a kártyát a panelon. Visszajutunk a központi terembe. Már csak egy ajtó maradt, amin menjünk be. Egy hatalmas hangárba érünk. Lőjük le a két droidot, és keressük meg jobbról a mozgatható tömböt. Ezt át kell vonszolni a másik oldalra, a lámpa alá. Ha megvan, akkor felemelkedik egy tömb, aminek segítségével fel tudunk mászni. Tegyük ezt, majd forduljunk balra, és ugorjunk a kintebb lévő tömbre. Kapjuk el a plafont, és csimpaszkodjunk át a másik oldalra. A túloldalon forduljunk jobbra, és haladjunk végig a peremen. Az egyik kintebb lévő tömbről ugorjunk át az építményre, innen, pedig tovább, a másik oldalra. Lépjünk a rács előtti fekete lapra, mire az kinyílik. Bent először vegyük fel az Explosives-t, majd nyomjuk meg a kapcsolót, végül váltsuk át a kart. Siessünk ki a kinyílt rácson. Most megint másszunk fel a tömb segítségével, és csimpaszkodjunk át a túloldalra. Menjünk be az immár nyitott ajtón. Lőjük le a droidot, és haladjunk tovább. Találkozunk a Főgonosszal, de szerencsére, nem kell megküzdenünk vele, mert gyáván eliszkol. Ha visszakapjuk az irányítást, akkor forduljunk jobbra, és másszunk fel a tömbökön. Egy kúszójáratba jutunk, amiből kiérve vegyük fel az Explosives-t, és nyomjuk meg a kapcsolót. Menjünk vissza, és keressük meg a kinyitott ajtót. Bent lőjük le a repülő szerkezetet, és váltsuk át hátul a kart. Kinyílik az ajtó, és egy droid lövöldöz ránk, ezért likvidáljuk. Ebbe a terembe kell majd visszajönnünk, ha már elhelyeztük a robbanószereket. Most inkább, menjük az ajtó felé, mire az kinyílik, és öljük meg a harcost. Visszajutottunk a központi terembe. Mind a négy ajtó mellett felemelkedett egy-egy ajtó, ahová beugorva, és az üveget szétlőve, el tudjuk helyezni a robbanószert. Ha mindegyikkel végeztünk, akkor menjünk vissza abba a terembe, ahonnan az előbb jöttünk, ki, mert már meg tudjuk húzni a fali karokat. Mikor az utolsót is meghúztuk, láthatjuk, amint felrobbannak, valamint, megérkezik az űrhajó, amin el tudunk menekülni. Most azonban, lőjük le a két harcost, menjünk ki, és keressük meg azt a létrát, ami a terem aljára vezet. Lent látjuk, hogy egy eddig zárt ajtó, nyitva van. Bemenve egy kismedit /secret/ vehetünk fel. Másszunk vissza a létrán, keressük meg az űrhajót, ami értünk jött, és vége a pályának. 

19. Stargate- Military Installation. Director: Titia Drenth. (Titak)

Történet:

Lara előrehaladt egy katonai berendezésbe a Szurdok Hegyen, Coloradoban, ahol a titokzatos Csillagkapu volt vizsgálva és tesztelve. Találnia kell 4 Chevrons-t hogy aktiválhassa a Csillagkaput és általa átutazhasson az elhagyatott világba ami az ősi Civilizáció jegyét viseli. Ra, az egyiptomi Nap Isten, meglátogatja a bolygót időnként hogy megkapja az értékes ásványokat hogy a hajóját üzemképesen tarthassa. Larának szükséges találnia 2 új Chevront hogy működésbe hozza a Csillagkaput újra. De… nincs egyedül. Ra figyeli őt közelről és leküldi a katonáit utána hogy elhozzák az első Chevront. A második Chevron már Ra-nál van. Larának kell előrehaladnia keresztül a hajón, elhozni a második Chevront és visszatérnie a Csillagkapun keresztül a katonai berendezésbe és elmenekülni a műtermékkel amit Ra hajójában talált. (Fordította: Bogi)

Review:

Az újabb hárompályás szint első felvonásában azon a katonai bázison ’rabolunk’, ahol a Csillagkaput őrzik. Feladatunk, hogy megtaláljunk négy ’ékzárat’, amivel aktiválni tudjuk a szerkezetet. Szerencsénkre, a bázist nem őrzik annyira, csak néhány őrrel, és kutyákkal találkozunk. A központi épületben- ami köré az egész pálya épül- nem nagyon lehet eltévedni, nincsenek benne idegesítő össze-vissza rohangálások. Igaz, van pár cselesebb ugrás, de egyébként nem nehéz teljesíteni a kitűzött célt. A textúra szép, és lehetett volna benne több hozzáadott hang. (Sonyx)

Egy bázison kalandozunk ezen a pályán. Célunk, hogy bekapcsoljuk a Csillagkaput, és elmenjünk vele a bázisról. Mérgező medencéken kell átjutnunk, a plafonon kapaszkodva, kúszóréseken mászunk át, és a vízben is jól kell tudnunk úszni. Ellenség nem sok van a pályán, kutyák, és pár fegyveres, ezekkel kell harcolni keveset. Nem is ez a lényeg, hanem inkább a továbbjutást kell megtalálni. Fontos, a Laser Fuse-t megtalálni, mert az kapcsolja ki a lézerkapukat. Mint már megszoktuk a készítőtől, remek pályát alkotott, nagyon jó a textúra, illik a pályához. Jó kaland volt, ajánlom mindenkinek. (OBig)

Secret 1-2-3:

Mentések-Savegames:

Leírás: 

A nagy csúszás után vegyük fel a Knife-ot, Majd lőjük ki a rácsot, és másszunk ki a másik oldalon. Puffantsuk le a kutyát, és nézzünk szét. Jópár szétlőhető dobozt találunk, amiből vegyük fel a lőszereket, és a flare-eket. Ezután menjünk a teherautó melletti szobába. Itt találunk két mozgatható tömböt, amelyikek közül az egyiket toljuk a többi tömb közé, a más színű lapra. Ebből a teremből nyílik egy másik szoba, ahová menjünk át. Húzzuk meg a kapcsolót, és térjünk vissza az előző helyiségbe. Felemeltük a tömböt, így a mozgatható egy szinttel feljebb került. Fent toljuk arra a lapra, aminek a mintázatával megegyezik. Ha megvan, akkor menjünk vissza a kapcsolóhoz, és megint váltsuk át. Menjünk vissza, és a második tömbbel is tegyük ugyanazt, mint az elsővel, tehát, fent ezt is a mintázatának megfelelő négyzetre kell tolni. Látni fogjuk, hogy kint felemelkedett egy tömb, és most már meg tudjuk húzni a fali kart. Használata után szaladjunk fel a lépcsőn. Közvetlen akkor, mikor felérünk, álljunk meg, és nézzünk fel. Egy rácsot látunk a félhomályban, amit lőjünk szét. Másszunk fel a kúszójáratba, és haladjunk végig rajta. Ereszkedjünk le a létrán. Itt ügyesnek kell lennünk, mert, ha az oszlopok közepébe ugrunk, akkor kigyulladunk, azonban, ha a szélére, akkor épen maradunk. Jussunk el a beugróba, majd ugorjuk át a lyukat a padlón, és vegyük fel a Crossbow-t /secret/. Jussunk vissza ugyanazon az útvonalon, amelyiken jöttünk, másszunk fel a létrán, és kússzunk vissza a raktárba. Itt haladjunk a fali karral kinyitott rács, fel, és ugorjunk be az utunkba eső helyiségbe. Kutassuk át a polcokat, mert medit, és lőszert rejtenek. Másszunk be a dobozok mögé is, mert flare-ekkel lehetünk gazdagabbak. Menjünk ki, és most már felmászhatunk a járatba. Fent először vegyük balra az irányt. Látni fogjuk a lőszert, amit úgy tudunk megszerezni, hogy leereszkedünk, de nem engedjük el a párkányt, hanem eloldalazunk a lőszerig, majd ugyanígy vissza. Haladjunk tovább, cselezzük ki a gőzfúvót. Most ugyanazt kell csinálnunk, mint az imént, a lőszer megszerzésénél. Tehát oldalazzunk a másik oldalra, és folytassuk utunkat. A járat végén lőjük ki a rácsot, és másszunk ki az új raktárhelyiségbe. Szedjük fel az egyik doboz tetejéről a flare-eket, majd nyomjuk meg a kapcsolót. Menjünk be a kinyílt ajtón. Egy központi terembe jutottunk. Menjünk egy emelettel lejjebb, és nyissuk ki az EXIT feliratú ajtót a mellette található kapcsolóval. Menjünk be, forduljunk balra, és húzzuk meg az újabb kapcsolót. A kinyílt ajtón bemenve, egy medencéhez érünk, amibe még nem eshetünk bele! Kapjuk el a plafont, és először balra csimpaszkodjunk, egészen addig, amíg fel nem bírjuk venni a lőszert. Ezután menjünk vissza a bejárathoz. Jobbra látunk három szétlőhető rácsot. Mindet kilőhetjük, de nem szükséges, csak a hozzánk legközelebb esőt. Kapjuk el a plafont, és induljunk el a kúszórés felé. Úgy helyezkedjünk, hogy a plafont egy pillanatra elengedve el tudjuk kapni a járat peremét. Ha sikerül, akkor másszunk végig. Javaslom, most mentsünk, mert egy kicsit nehezebb rész jön! Álljunk háttal a csúszós résznek, és így csússzunk le. Kapjuk el a peremet, húzódzkodjunk fel, és ugorjunk gyorsan hátra. A következő csúszós részen szintén ugorjunk hátra, majd a következőnél előre, de úgy, hogy meg tudjunk kapaszkodni a magasabban lévő perem szélében. Húzódzkodjunk fel, és még mielőtt visszacsúsznánk, ugorjunk hátra. Végre, biztonságban vagyunk. Kússzunk be az újabb járaton, majd a végén lőjük ki a rácsot. Másszunk ki. Megint a medence szélén vagyunk. Lőjük ki a harmadik rácsot, ha még nem tettük meg, és az ismert technikával jussunk be abba a járatba is. Másszunk rajta végig, és ereszkedjünk le a másik oldalon. Egy csúszós részre fogunk érkezni, aminek a végéről ugorjunk tovább, majd a következőről megint. Ekkor már, végre egy vízszintes tömbre érkezünk. Lőjük ki szemben a rácsot, majd a középső csúszós rész segítségével jussunk el a beugróba. Innen kapjuk el a fekete rácsot a plafonon, és csimpaszkodjunk a réshez. Kapjuk el a peremét, másszunk be, és haladjunk végig. Nyomjuk meg a kapcsolót. Ha hátrafordulunk, akkor láthatjuk, hogy mit nyitottunk ki. Haladjunk vissza a kúszójáratba, függeszkedjünk a csúszós rész fölött, majd engedjük el. A csúszós oszlopnak kapjuk el a peremét, és óvatosan essünk le. Nézzünk körül, és ugorjunk az újabb kúszórés bejáratához. Kússzunk be, egy medencéhez érünk, amibe essünk bele. Ússzunk végig a járaton, és a nagy medence aljáról vegyük fel a lőszereket /secret/. Itt másszunk ki a partra, menjünk a beugróba, és a létrák segítségével jussunk egyre feljebb. Lőjük ki a rácsot, és másszunk ki. Az iménti terembe érünk vissza. A középső csúszós rész segítségével megint jussunk el a beugróba, kapjuk el a plafont. Most ne a kúszójárat felé induljunk, hanem a másik irányba, amerre az ajtót nyitottuk ki. A falban vegyük észre a rést, és az immár rutinossá vált mozdulattal kapjuk el. Oldalazzunk balra, és húzódzkodjunk fel. A járat végén lőjük ki az újabb rácsot. Másszunk le, és vegyük fel a Shotgun-t, valamint, az összes lőszert / a polcon is van! /. Fussunk át a másik terembe, és nyomjuk meg a rakéta mellett a kapcsolót. Menjünk vissza, és mászunk fel a szabaddá vált járatba. A kereszteződésnél forduljunk balra. Mikor fel bírunk állni, akkor mentsünk. Csúszunk le a lejtőn, és kapjuk el szemben a létrát. Másszunk feljebb, majd ugorjunk egyet hátra úgy, hogy közben 180 fokot fordulunk, és nyomjuk meg a ’CTRL’ gombot. Így elkapjuk a másik létrát. Kicsit másszunk feljebb, és ugorjunk hátra. Miután kifújtuk magunkat, akkor kapjuk el a fentebb lévő kúszójárat peremét, és másszunk be. Haladjunk végig, és a létrák segítségével jussunk ki a friss levegőre. Mielőtt elindulnánk egyenesen, forduljunk meg, és rántsuk le a fali kart. Ezután másszunk vissza, és álljunk a csúszós rész széléhez. Csúszás közben ugorjunk át a következő csúszós részre, majd onnan tovább. Innen ugorjunk be az előbb kinyitott rácson. Ha sikerül, vegyük fel a flare-eket, és haladjunk tovább. A kúszójáratban lőjük ki a sokadik rácsot, és másszunk be a szobába. Lőjük szét az üveget, és mögüle vegyük fel a Chevron 3-at. Megszólal a riasztó, de csak egy katonát kell megölni. NE a raktárba menjünk, hanem vissza, a kúszójáratba. A végén ugorjunk jobbra, és haladjunk tovább. Ne essünk a földön a résbe. Keressük meg balra a kapcsolót, és nyomjuk meg. Forduljunk meg, és menjünk a szembe lévő járatba. Bent vegyük fel a Valve Room Disc-et úgy, hogy kicselezzük a gőzfúvót. Lőjük szét a szobában a rácsot, kússzunk be, majd a végén csússzunk le. Essünk le a lyukba. Ismét a medencénél vagyunk. Hátul, a gépnél használjuk a lemezt, majd menjünk be a mögöttünk kinyílt ajtón. Tekerjük el a csapot, és látjuk, hogy a medencében immár rendes víz van, amibe ugorjunk is bele. Keressük meg a víz alatti kart, és húzzuk meg. Ússzunk be a kinyílt ajtón, vegyük fel a medit, és húzzuk meg az újabb kart. Ússzunk vissza, és mielőtt beúsznánk a másik ajtón, vegyünk egy nagy levegőt, és mentsünk. Ússzunk be az ajtón, forduljunk balra, és mikor beérünk a járatba, megint balra. Rövidesen két járathoz érünk, először az elsőbe ússzunk, aminek a végén húzzuk meg a kart. Most ússzunk ki, és vegyünk levegőt. Ússzunk vissza ugyanarra, de most a kettő közül a második járatba menjünk. Az útelágazásnál menjünk jobbra, és a járat végén másszunk ki. Az üveget szétlőve vegyük fel a Chevron 2-t. Ússzunk vissza, de az iménti kereszteződésnél most egyenesen, tovább ússzunk. A végén lőszert vehetünk fel /secret/. Ezután gyorsan úszunk vissza oda, ahol a Chevron-t felvettük, mert kevés a levegőnk. Most már ússzunk vissza a nagy medencébe, és másszunk ki. Mikor elindulunk kifelé, akkor egy bejátszáson látjuk, hogy lent kinyílt egy ajtó, és kiront rajta egy katona. Menjünk le, öljük meg a mukit, és vegyük fel azt a medit, amit ránk hagy. Lőjük szét a dobozt, és vegyük fel belőle a lőszert, majd menjünk be oda, ahonnan a katona kijött. A lépcsőn lemenve lőjük le a kutyát. Egy terembe érünk, ahol essünk egyel lejjebb. Nem szabad a padlóra lépni! Látunk két fali kart a helyiségben, az egyik magasan van, azt nem érjük el, de a másikhoz ugráljunk el a dobozokon. Rántsuk le, és forduljunk meg. Szemben kinyílt egy ajtó. Ugráljunk arra a dobozokon, majd kapjuk el a láncot, ami az egyik dobozt tartja. Innen ugorjunk a beugróba, és haladjunk a kereszteződésnél egyenesen. Húzzuk meg a kart, és menjünk az oldalsó járatba, ami mellett az előbb jöttünk el. Másszunk fel a létrán, és innen ugorjunk át a gerendára. Kapjuk el a kötelet.  Ennek segítségével már meg tudjuk húzni a magasabban lévő fali kart. Az ismert úton jussunk vissza a kötélre, de most a másik gerendára ugorjunk. Fussunk rajta végig, és menjünk be a kinyílt ajtón. Húzzuk meg a kapcsolót, így már ráléphetünk kint a padlóra. Tegyük ezt, és menjünk be az újabb ajtón. Lőjük ki az üveget, és vegyük fel a Chevron 4-et. Látni fogjuk, hogy a főteremben újabb ajtó nyílt ki. Haladjunk visszafelé, közben lőjük le a katonákat, és az egyiktől vegyük el a Revolver-t. A főteremben menjünk be az most kinyílt ajtón. Itt csak az a dolgunk, hogy a polcot átkutatva felvegyük az Access Code Disc-et. Menjünk vissza a legfelső emeletre, haladjunk el azon terem előtt, amin bejöttünk, mert szemben, a gépnél használhatjuk a disc-et. Forduljunk meg, és menjünk be az első ajtón balra. Egy nagy géphez érünk, amiből a baloldalon ki tudjuk venni az egyik Laser Fuse-t. Ezt sehol nem tudjuk használni, de kikapcsolja a lézersugarakat, aminek később jelentősége lesz. Maradjunk ezen az emeleten, és keressük meg a kétszárnyú vaskaput. Ettől beljebb találunk még egy ajtót, amit a mellette lévő kapcsolóval ki tudunk nyitni. Menjünk be a terembe, és haladjunk tovább a jobboldali járatba. Egy kapcsolót találunk, amit nyomjunk meg. Hatására láthatóvá válik a Csillagkapu az előző terem ablakából. Most menjünk a kétszárnyú ajtóhoz, amit nyissunk ki. Bent lőjük le a kutyát, és forduljunk balra. Nyissuk ki az újabb ajtót. Bent lőjük le a kutyát, és vegyük fel a számítógép mellől a Daniel’s Security Card-ot. Menjünk ki, forduljunk balra, és már látjuk is a kártya rendeltetési helyét. Illesszük bele a panelba, és lépjünk a szobába. Jobbról, a falban egy mozgatható tömböt találunk, amit húzzunk ki. Menjünk be mögé, és végighaladva vegyük fel a Chevron 1-et. Most menjünk ki egészen a főteremig, és fussunk egy emelettel lejjebb. Nyissuk ki az Authorized Personnel Only feliratú ajtót a kapcsolóval, és lépjünk be. Lőjük le az őrt, és haladjunk tovább addig, amíg egy kapcsolóhoz nem érünk. Húzzuk meg, majd haladjunk át a következő szobán, és menjünk le a lépcsőn. Az új teremben lőjük szét az üvegeket, és használjuk a négy tárgyat a foglalatukban. Menjünk ki, majd fel a lépcsőn, és be abba a szobába, amin előzőleg átmentünk. Nyitva van egy ajtó, amin bemenve egyenesen a Csillagkapuhoz érünk. Ugorjunk bele, és vége a pályának. 

20. Beyond the Stargate.   Director: Titia Drenth. (Titak)

Review:

Az előző pálya azzal végződött, hogy beléptünk a Csillagkapuba. Most tehát, egy másik bolygón vagyunk, ahol célunk, hogy bejussunk az űrhajóba. De előtte még, össze kell gyűjtenünk két talizmán, valamint egy újabb ’ékzárt’. Ellenségeink: skorpiók, óriás skorpiók, óriás darazsak, és a végén két félisten. A textúra káprázatos, a hozzáadott hangok jól illeszkednek a játékhoz. Összefoglalva, egy rövid, egyiptomi hangulatú pálya. (Sonyx)

Eljutottunk egy idegen bolygóra, ahol a hatalmas, Goauld űrhajó környékén kalandozunk, a sivatagban és templomokban. Ellenségek óriás skorpiók, darazsak, és Anubis fejű félistenek. A szakadékokat is át kell kutatnunk, ha a secretet is meg akarjuk találni. Talisman-okat, kulcsokat, és üzemanyagot kell megtalálni, hogy a végén felliftezhessünk az űrhajóba. Fantasztikus ötlet volt ezt megalkotni, nekem nagyon tetszett, mintha csak a filmből vágta volna ki a készítő. Ne hagyja ki senki ezt a remek kalandot. (OBig)

Secret1:

Leírás:

Mindjárt a kezdésnél vegyük fel a lőszereket, majd haladjunk tovább. A következő teremben lőjük le a skorpiókat, és nézzünk szét, mert medit, lőszereket, és flare-eket vehetünk fel az oszlopok közül. Ezután menjünk tovább, ki az épületből. Kint forduljunk jobbra, lőjük le a darazsat, és fussunk hátra. Vegyük fel a medit, és jussunk fel az épület tetejére, ahol újabb medire, és lőszerre tehetünk szert. Csúszkáljunk le, és folytassuk utunkat egyenesen, lőjük le a darazsat. Az első adandó alkalommal térjünk le jobbra, és vegyük fel a lőszert. Menjünk vissza, haladjunk egyenesen. Rövidesen egy elágazáshoz érünk, ahol balra egy szakadékot látunk, jobbra pedig, egy utat. Először jobbra menjünk, ahol lőjük le a két skorpiót, és essünk bele a földön lévő üregbe. Lent lőjük le a két skorpiót, majd menjünk lengő bárdok felé, amiket ügyesen cselezzünk ki. Ugorjuk át a szakadékot, és vegyük fel a Horus Talisman-t. Likvidáljuk a két ránk támadó darazsat, és ugorjunk vissza. Jussunk fel a felszínre. Haladjunk visszafelé, és álljunk a fent említett szakadék szélére. Óvatosan essünk le a kicsit lentebb lévő kőre, majd a homokos részeken ugrálva jussunk át a túloldalra. Lőjük le a skorpiót, és álljuk a másik szakadék széléhez. Egy nekifutásos ugrással jussunk át a homokos részre. Még mielőtt továbbmennénk, forduljunk meg, és nézzünk arra, amerről ugrottunk. Kicsit jobbra, a magas oszlop oldala mászható /Köszi OBig/. Kapjuk el a falat, és másszunk le. Mászás közben már látjuk is a kúszórést. Kapjuk el a peremét, oldalazzunk, és húzódzkodjunk fel. Gyújtsunk meg egy fáklyát, és haladjunk be. Jól nézzünk szét és vegyük észre a kúszójáratot. Bemászva ugorjuk át a szakadékot. Az út végén egy barlangba jutunk, ahol vegyük fel a lőszert, medit, flare-eket /secret/. Jussunk vissza a szabadba, és másszunk fel azon a létrán, amin lejöttünk. Fent ugorjunk hátra, forduljunk 180 fokot, és kapjuk el a csúszós rész peremét, majd oldalazzunk a homokos részig. Húzódzkodjunk fel, és ugráljuk tovább. A kanyonba a beérve lőjük le a darazsat, és haladjunk tovább. A nagy teremben menjünk be a nyitott rácson, és a nagy szobor háta mögött használjuk a talizmánt. Menjünk ki, forduljunk jobbra, és vegyük észre fent a kúszójáratot. Másszunk be, haladjunk végig, ereszkedjünk le a másik oldalon. Lőjük le a darazsat, és essünk a vízbe. Vegyük fel a flare-eket, és ússzunk tova. Pontosan egy ajtó elé érkezünk, ami mellet egy kulcslyuk van. Menjünk a balra lévő járatba, és cselezzük ki a pengéket. Az új teremben vigyázzunk, hogy melyik lapokra ugrunk, mert könnyen csúfos vége lehet a dolognak. Óvatosan jussunk el a beugróig, és vegyük fel a Guardian key-t. Jussunk vissza az előbb látott foglalathoz, ahol használhatjuk is. Bent menjünk a balra lévő járatba, aminek a végén egy kapcsolót találunk. Használata után menjünk vissza, és ugorjunk át a láthatóvá vált piros platformokon. Átérve vegyük fel az Anubis Talisman-t. Ugráljunk vissza, menjünk ki, és essünk a vízbe. Átúszva a járaton, másszunk ki, és az oszlopokon ugrálva jussunk el a beugróig /Ne abba, amin bejöttünk!/. A járaton áthaladva végül egy szoborhoz érünk, ahol használjuk az Anubis Talisman-t. Menjünk vissza a medencéhez, és abba a beugróba jussunk vissza, amin bejöttünk ide. Menjünk be oda, ahol az első talizmánt használtuk, mert már nyitva van a templom ajtaja. Csússzunk le, és derítsük fel a terepet. Lőjük le a skorpiókat. Innen nem messze, látunk egy foglalatot is, ez jegyezzük meg, és haladjunk tovább. Kicsit labirintus-jellege van, de lényegében csak egyfelé mehetünk. Látni fogunk egy magasabban lévő járatot, ahová egy csellel tudunk feljutni. Kapjuk el a csúszós rész peremét, húzódzkodjunk fel, ugorjuk hátra, a másik csúszós részre, majd ismét ugorjunk, és már fent is vagyunk. Haladjunk végig a járaton, és egy szakadékhoz érünk. Innen ugorjunk át szembe, majd át a járatba, aminek a végén vegyük fel a Starship Fuel-t. Menjünk vissza a szakadékhoz, és lőjük le a darazsat, majd ugorjunk át oda, ahonnan a darázs elindult. Menjünk feljebb, majd csússzunk le. Pontosan a foglalatnál vagyunk, ahol használjuk a Fuel-t. Menjünk be a kinyílt ajtón, és vegyük fel a Goa’uld Chevron-t. Egy képsort látunk, ami mutatja, hogy szabaddá vált az út az űrhajóba. Csússzunk le a lejtőn, és induljunk el visszafelé. Ugráljunk át a szakadékokon, és lőjük le a félistent. Menjünk a csillagkapu felé, lőjük le az újabb félisten, majd menjünk be azon az a kinyílt ajtón, amit a képsoron láttunk. Nyomjuk meg a kapcsolót, és lépjünk a felvonóra. Ezzel vége a pályának.   

21. Inside the Goa’uld Starship.  Director: Titia Drenth. (Titak)

Review

Igaz, hogy ezen a szinten egy űrhajóban kalandozunk, de mégis, klasszikus TR 4 pálya. Négy szkarabeuszt kell összegyűjtenünk, hogy beléphessünk a Főgonosz termébe. Ő olyan, mint a Last Revelation-ban Seth, tehát nem lehet megölni. Rajta kívül, csak néhány félistennel találkozunk. A pálya érdekessége, hogy miután elloptuk az ereklyét, és kijutunk a hajóból, akkor az előző pályára érkezünk, és innen vissza kell menni az első pályára. Itt még meg kell ölni néhány katonát, hogy elhagyhassuk a bázist. Én nagyon jól szórakoztam ezen a remek pályán.  (Sonyx)

Beértünk végre a Goauld űrhajóba. Feladatokat kell megoldanunk, közben jól figyeljünk a secretek megszerzésére, mert némelyikhez utána nem tudunk visszamenni, mert a liftek, egyszer használatosak. :)  A feladatok sem egyszerűek, de ha megfigyeljük először, hogy melyik szín, melyik oszlopot aktiválja, azért rá lehet jönni a megoldásra. Az ellenfelek általában a félistenek, mert magát a Goauld-ot nem tudjuk megölni, csak ha felrobbantjuk az egész űrhajót. Az űrhajó oldalán sem tudunk lecsúszni, így marad, a visszafelé vezető út. Nagyon szépek a textúrák, a hangok is. Ez is egy gyöngyszem ebben a projektben, ne hagyja ki senki. (OBig)

Secret 1-2-3:

Mentések-Savegames:

Leírás:

Induljunk el, és ugorjuk át a lyukat a földön. Ha közel megyünk a szemben lévő tömbhöz, akkor az lecsukódik, és szabaddá válik a felvonó. Lépjünk rá, majd felérve lőjük le a félistent. Haladjunk tovább a következő terembe, majd onnan a járatba. Egy medencéhez érünk, amibe essünk bele. Sétáljunk el a kapcsolóig, és nyomjuk meg. A fejünk felett lecsukódott egy tömb, tehát, jussunk vissza, és menjünk be. Nemsokára egy kereszteződéshez érünk, ahol forduljunk balra. Egy kis piramishoz érünk, aminek a négy oldalán négy foglalat van, ahol majd használnunk kell a szkarabeuszokat. Menjünk be a bal oldali járatba. Óvatosan csússzunk le, mert ki kell cseleznünk a két tűzköpőt. Ha sikerül, akkor lőjük le a félistent, és menjünk tovább. Égő oszlopokhoz érkezünk, amiken úgy tudunk átjutni, hogy mindig a széleken maradunk, így nem gyulladunk meg. Ezután felvehetjük szemben a falból az első Scarab-ot. Forduljunk meg és ugráljunk vissza. Most már nem gyulladhatunk meg, mert kialudtak az oszlopok. Miután átértünk, forduljunk jobbra, mert lenyílt egy tömb, és mi továbbmehetünk. Bemenve menjünk le a lépcsőn, és húzzuk meg a két kart, és menjünk be a kinyílt ajtón. Az új teremben nem szabad az átlátszó lapokra lépnünk, mert meggyulladunk. A kicsit magasabban lévő lapokon ugrálva kell eljutnunk a jobb oldali járat végéig. Esünk le, és csodáljuk meg a piramist. Látunk három járatot, de még csak az egyikbe tudunk bemenni. Tegyük ezt, és bent az oszlopról vegyük fel a lőszert, és másszunk fel a magasabban lévő kockára. Kapjuk el a mennyezetet, és csimpaszkodjunk úgy, hogy közben cselezzük ki a tűzköpőt. Essünk le a másik oldalon, keressük meg a kapcsolót, és nyomjuk meg. A piramis mellett szabaddá vált egy járat. Haladjunk vissza a piramisig, és menjünk be a most kinyílt ajtón. Egy terembe érünk, ahol három földgömböt látunk, a földgömbökön pedig jeleket. Forduljunk jobbra, és hátul másszunk fel a létrán a beugróba. Kússzunk végig, és a másik oldalon keressük meg a kapcsolót, amit nyomjunk meg. Kússzunk vissza, de most az üvegplafon irányába. Ezen keresztül látunk három olyan jelet a padlón, amik a földgömbökön is vannak. Másszunk vissza a létrán, és a gömböket toljuk a megfelelő jelre. Ha jó helyre toltuk, akkor megjelenik felette egy kis gömb. Ha mindhárommal végeztünk, akkor menjünk vissza a piramishoz. Most meg kell másznunk. Mindig csak helyből ugrással lehet célt érni, nekifutásos ugrással nem érdemes kísérletezni! Ha felérünk, vegyük le az oszlopról a Ra’s Key-t. Csússzunk le, lőjük le a félistent, és menjünk be a most kinyílt ajtón. A következő teremben látunk öt különböző jelet a padlón. Ha ezek közül valamelyikre rálépünk, akkor egyik oszlop feljebb emelkedik, és egy másik lejjebb ereszkedik. Célunk, hogy az oszlopok segítségével feljussunk az emeletre. Nem mindegy, hogy milyen sorrendben lépünk a lapokra/ Ha elrontjuk, akkor a színes lapok mellett van egy lap, amire, ha rálépünk, akkor az oszlopok visszaállnak az eredeti helyzetbe./. A megoldás a következő: ibolyaàkékàzöldàsárga. Ha megvan, akkor jussunk fel az oszlopokon az emeletre. Fent menjünk körbe, mert sok cuccot fel tudunk venni. Javaslom, gyújtsunk meg egy fáklyát, mert így észrevesszük a mozgatható tömböt, amit betolva felvehetjük a Crossbow-t, és némi lőszert /secret/. Menjünk vissza, lőjük le a félistent, és vegyük ki a falból a második Scarab-ot. Ugráljunk le, és hagyjuk el a helyiséget. Haladjunk vissza addig, amíg el nem érjük azt a tömböt, ami az előbb csukódott le. Lépjünk rá a felvonóra, és mikor felértünk, használjuk a Ra’s Key-t a foglalatnál. Menjünk ki, és forduljunk balra. Itt most semmit nem tudunk csinálni, de jegyezzük meg a helyet, mert ide kell visszajönni egy secret-ért. Most azonban, menjünk vissza ahhoz a piramishoz, aminek az oldalain a szkarabeusz-foglalatok vannak. Most menjünk az egyenesen lévő járatba. Mindegy, hogy jobbra, vagy balra megyünk, mert ugyanoda érkezünk, egy mérgező medencéhez. Egy nekifutásos ugrással jussunk el a csúszós részre, majd csúszás közben ugorjunk, így pont egy biztonságos lapra érkezünk. Jussunk el a kapcsolóig, és nyomjuk meg. Ugráljunk el a kinyitott ajtóig, és mentsük egyet. Bent csússzunk le, és még mielőtt leérnénk, ugorjunk oldalra. A csúszós részeken addig ugra-bugráljunk, amíg biztos talaj nincs a lábunk alatt. Ugorjunk fel, és haladjunk tovább. Egyből látjuk is a szkarabeuszt, de még nem tudjuk felvenni. Jobbról, és balról van egy-egy tűzköpő. Ide kell benyúlni úgy, hogy közben ne gyulladjunk meg. Ha sikerül, akkor kivehetjük a falból a harmadik Scarab-ot. Kinyílt a nagy medencénél a másik ajtó, de még NE menjünk oda vissza! Az előző teremben most már beleeshetünk a sekély vízbe, nem fogunk elhalálozni, sőt, még egy járatba is be tudunk úszni. Tegyük ezt, és keressük meg a kijáratot, majd másszunk ki. Ugráljunk fel, és a kis teremben vegyük fel a Fáklyát. Haladjunk tovább, essünk le, és menjünk vissza a nagy medencéhez. Ugye, még emlékszünk arra a szobára, ahol nem tudtunk semmit csinálni, csak felvehető tárgyakat láttunk az ajtó mögött. Induljunk el arra, az útba eső fáklyán gyújtsuk meg a sajátunkat, és az ajtóhoz érve gyújtsuk meg a mellette lévő két fáklyát. Az ajtó kinyílik, és mi néhány hasznos holmival gazdagodunk /secret/. A fáklyát eldobhatjuk, már nem lesz rá szükségünk. Menjünk vissza a mérgező medencéhez, és ugráljunk el addig az ajtóig, amit a kis kitérő előtt nyílt ki. Bent egy újabb medencéhez érünk. Álljunk háttal neki, majd lépjünk hátra, és kapjuk el a peremet. Egy pillanatra engedjük el, és kapaszkodjunk meg, a lentebb lévő résben. Oldalazzunk, ameddig csak tudunk, és húzódzkodjunk fel. Haladjunk tovább, és húzzuk meg az utunkba eső kart, és menjünk a létráig, amin másszunk fel. Fent rá tudunk lépni az üvegplafonra. Középen látunk egy kicsit magasabb lapot, innen feljebb tudunk mászni. Vegyük ki a falból a negyedik Scarab-ot, majd gyorsan forduljunk meg, és lőjük le a félistent. Jussunk vissza a piramisig, és használjuk a négy szkarabeuszt. Kinyílik a piramis, és mi felvehetjük a Ra’s Key-t. Kinyílik ebben a teremben az utolsó ajtó, és mi a felvonóra léphetünk. Felérve látjuk, hogy a Főgonosz össze-vissza rohangál. Ő olyan, mint Seth, tehát nem tudjuk megölni! Látunk négy beugrót. Úgy látszik, mintha üveg védené, de ez csak becsapás, mert be tudunk mögéjük menni /Megjegyzés: a kiindulóponthoz viszonyítva írom le, hogy mikor melyikbe kell bemenni!/. Tehát, nevezzük a jobbról közelebb esőt 1-esnek, a jobbról távolabb levőt 2-esnek, balról a közelebb lévőt 3-asnak, és a balról távolabb esőt 4-esnek. Menjünk a 2-esbe, és használjuk a Ra’s Key-t. Most fussunk a 4-esbe, és vegyük fel a Ra Pedulum-ot. Menjünk a 3-asba, és vegyük fel az Earth Chevron-t. Végül menjünk az 1-esbe, essünk le a lyukon. Az előző pályára érkeztünk.

Beyond the Stargate

Nyomjuk meg a szobában a kapcsolót, és menjünk ki a kinyílt ajtón. Arra vegyük az irányt, ahol beléptünk az űrhajóba. Az ajtó ugyan zárva van, de a mellette lévő kinyílt. Bemenve használjuk a foglalatoknál a Chevron-okat, mire aktiválódik a Stargate. Fussunk ki, és ugorjunk bele. Visszajutottunk az első pályára.

Military Installation

Menjünk ki, lőjük le az őrt, és szedjünk fel mindent. Fussunk fel a lépcsőn, és az első pálya központi termében vagyunk. Még ezen az emeleten menjünk teljesen körbe, mert a kétszárnyú vasajtóval szemben nyitva van a konyha ajtaja. Bemenve egy üveg tejet, és egy kis kenyeret vehetünk fel /secret/. Most már csak az a dolgunk, hogy végig az EXIT feliratú ajtókon áthaladva kijussunk a bázisról. Vége a pályának.

22. The Movie Theatre Part 6.  Director: Michael Prager.

Review:

Ebben az átvezetőben egy víz alatti járaton kell végigúszni, és közben nem szabad a falhoz érni. Én valami miatt nem bírtam az egyik folyosó átúszni, akárhányszor próbáltam. Ha ez Veled is megtörténik, akkor töltsd le a mentéseket. Egyébként, secret nincs a pályán. (Sonyx)

Leírás:

Vegyük ki a falból a Walk of the Fame Star-t, és essünk a vízbe. Keressük meg a járatot, és ússzunk végig úgy, hogy közben NE érjünk a falhoz. /Megjegyzés: nálam az történt, hogy az egyik folyosón nem bírtam átúszni. Ha ez Nálad is előfordul, akkor töltsd le a mentéseket./ (De ha így van, próbálj úgy úszni a felső folyosón, hogy ne érj a falhoz sehol, hanem középen ússz. OBig) A járat végén másszunk ki, és tegyük a foglalatba a csillagot. Vegyük fel a Movie Star 5-öt, és menjünk ki. A mozgatható tömb megint eltorlaszolja a felfelé vezető utat, ezért húzzuk ki. Menjünk fel az emeletre, és lépjük a Cinema 6-ba.

23. Jurassic Park 1-2. Director: George Maciver

Történet:

Lara meglátogatja a C részleget, a korábban ismeretlen dinoszaur genetika tesztelő és tenyésztő intézetet. A kutatás során az intézetet körülvevő dzsungelben, furcsa elektromos kék kő földet ért az elveszett templom kapujának közelében. Lara kíváncsi a követ és a templomot illetőleg és egy régész csapat részeként érkezett hogy megvizsgálják a követ. Azonban mielőtt a munka megkezdődhetne, katasztrófa történik. A dinoszauruszok elszabadulnak és a C részleg vadászmezővé alakul.. (Fordította: Bogi)

Review:

Ez az utolsó kétpályás szint a játékban. Az első nem olyan hosszú, és nem is olyan technikás, mint a második. A technikai részek, főleg égő lapok közötti ugrálásban, valamint sok időre futásban merül ki. Az előbbiek kicsit idegesítők, az utóbbiak viszont annyira nem nehezek. A második pályán többször össze-visszarohangáltam, mire megtaláltam a helyes utat. A játék nagy területen zajlik, és ingázni kell a helyszínek között. Ettől eltekintve, a játék hangulata rendkívül jó, mert az első három főrész hangulatát idézi. Például, mikor az egyik dzsungeles területen bolyongtam, akkor teljesen olyan érzésem volt, mint mikor a TR 1 harmadik pályáján kerestem a fogaskerekeket. Vagy, a templomi rész a második pályán, az kiköpött TR 3 India-pálya. Ellenségeink- a címnek megfelelően – főleg raptorok, kis dínók, amik mérgeznek, néhány krokodil, óriás darázs, és a második pálya vége felé két T-Rex-el is végezhetünk. Ezen nagytestű dínók legkönnyebb likvidálási módja, ha a hasuk alá rohanunk, és a Shotgun-nal lövünk. Így egy lövés is elég. A hozzáadott hangok nagyon illettek a játékhoz.  (Sonyx)

Ezen a kétpályás szintben, egy kihalt bázison, és a dzsungelben kalandozunk. Az embereket megölték már a dinosaurusok, most rajtunk a sor. Nna de persze Lara nem hagyja annyiban a dolgot. Computer disc-eket kell megtalálnunk, és használnunk a továbbjutáshoz, és persze mindegyik pályát, egy Gate Key megszerzésével, és használatával hagyjuk el. Félelmetesen kihaltak az utcák, az épületek, de minden pillanatban dínók megjelenésére kell számítani.:) Bizony a második részben először össze-vissza bolyonghatunk a dzsungelrészekben, mire megtaláljuk a helyes utat. Módszeresen kell átkutatni minden sziklát, növényt. Sokszor a növények takarásában találjuk meg a továbbvezető utat. A fáklyát is használnunk kell, mindkét pályán. A másodikon nagyon vigyázni kell, a vízbe ne essünk bele, mert elvisz az áramlat. Nagyon jó hangulata van a pályának, remekművet alkotott ismét a készítő. Szépek, és változatosak a textúrák, és a hangok is remekek a pályán, csak emelik az amúgy is jó hangulatot. Ajánlom mindenkinek. (OBig)

Jurassic Park 1.pálya:

Secret 1-2-3:

Mentések-Savegames:

Menjünk egyenesen az ajtóhoz, ami kinyílik. A következő szobában látunk egy égő oszlopot, valamint mellette egy más mintázatú lapot, amit jegyezzünk meg, mert később vissza kell ide jönnünk, hogy meggyújtsuk. Most azonban menjünk jobbra, és a járaton átmenve kiérünk a szabadba. Forduljunk balra, és menjünk be az első ajtón. A gép mellett szintén van egy lap, amit majd meg kell gyújtanunk, de most inkább keressük meg a lerántható csapóajtót a plafonon, amit nyissunk ki, és másszunk fel. Vegyük fel a flare-eket. Keressük meg a legtávolabbi szétlőhető rácsot, amit takarítsunk el az útból, majd másszunk fel. Haladjunk végig, az új szobában lőjük le a raptort. Keressük meg a kapcsolót, húzzuk meg, gyorsan forduljunk meg, és fussunk be a kinyílt ajtón. Ez egy időre futás, de nem túl nehéz. Bent, jobbra találjuk a harmadik meggyújtható lapot, de most még egyelőre menjünk egyenesen, a kapcsolóig. Húzzuk meg, és látjuk, hogy kint kinyílt egy ajtó. Menjünk ki a szabadba, de még NE menjünk be az új szobába, hanem, mikor odaérünk, forduljunk jobbra, és keressük meg a hullát. Húzzuk el, és vegyük fel a Computer Disc-et. Most már bemehetünk a szobába, ahol a panelon használni is tudjuk a lemezt. Kint keressük meg a kinyílt ajtót, és lépjünk be rajta. Nyugodtam essünk a lyukba, nem fogunk meghalni, mert egy medencébe érkezünk. Másszunk ki, ugorjunk a járatba, és lőjük le a denevéreket. Ezután bármerre is megyünk, zárt ajtókba ütközünk, ezért keressük meg fent a kúszórést. Másszunk fel, haladjunk végig, és egy újabb medencéhez érkezünk. Essünk bele, és úszkáljunk egy kicsit, hogy a krokodilt előcsalogassuk. Ha megjelenik, akkor másszunk vissza a partra, és lőjük le. Ezután már nyugodtan végigúszhatunk a járaton. Másszunk ki a túloldalon, és haladjunk tovább a kúszórésbe. Átérve háttal ereszkedjünk le, és a peremen oldalazva jussunk el a tömbre, és húzódzkodjunk fel. Innen, egy kicsit jobbra lévő tömbre kell átugornunk úgy, hogy közben Lara-t irányítjuk a levegőben. Ha sikerül, akkor másszunk egyel feljebb, fussunk végig, és essünk le a másik oldalon. Lőjük le a krokit, és ugorjunk a medencébe. Húzzuk meg a víz alatti kart, majd másszunk vissza. Essünk a lyukba, és haladjunk az ajtó felé, ami jöttünkre kinyílik. A kereszteződésnél forduljunk balra, és menjünk be az újabb ajtón. Bent ugorjunk át a platformra, és onnan pedig a nyíláshoz. Itt vigyázzunk, mert mikor a nyílásba lépünk, akkor egy kő gurul felénk, aminek térjünk ki az útjából. Ezután ugorjunk vissza a vízbe, mert a kő hatására kinyílt egy ajtó. Ússzunk be, és húzzuk meg a víz alatti kart. Jussunk vissza a járathoz, és haladjunk tovább. Menjünk be az ajtón, majd essünk a medencébe. Gyorsan ússzunk végig a járaton, mert egy krokodil támad ránk. A túloldalon másszunk ki a partra. Nézzünk szét, mert az egyik oldalon el tudjuk kapni a plafont, amin haladjunk végig. Engedjük el, majd kapaszkodjunk meg a platform szélén, és húzódzkodjunk fel. Gyújtsunk meg egy fáklyát, és meglátjuk fent a kúszórést, de még ne másszunk fel. Inkább haladjunk tovább, ugorjuk át az égő medencét, és a beugróból vegyük fel a kismedit. Ugorjunk vissza, és most már felmászhatunk a résbe. Egy újabb égő medencénél vagyunk, amit ugorjunk át úgy, hogy a másik oldalon kapjuk el a létrát. Másszunk fel, és gyorsan fussunk a medencébe, így a raptor nem bánt minket. A vízben keressük meg a járatot, és ússzunk be. Ússzunk át a barlangon, mert egy kroki támad ránk. Mikor a felszínre érünk, akkor lőjük le, és ússzunk vissza. A víz alatti barlangban húzzuk meg a kart, majd ússzunk vissza a felszínre. Még innen lőjük le a két dínót, és vizsgáljuk meg a csúszós részt, ami a medence mellett van. Az egyik oldalról fel tudunk ugrani, és egy kismedivel gazdagodunk /secret/. Ezután másszunk fel a létrán az épülethez. Az ajtó kinyílik, ha közel megyünk hozzá. Bent húzzuk meg a kapcsolót a falon, és látni fogjuk, hogy kinyílt kint egy ajtó. Menjünk ki, másszunk le, és most a másik oldalon másszunk fel, az ajtóhoz. Menjünk ki, és keressük meg azt az ajtót, amihez egy lépcső vezet. Bent felvehetjük a második Computer Disc-et. Fussunk ki, és innen nem messze van egy másik nyitott ajtó is, ahol használjuk a lemezt. Menjünk ki, és keressük meg a most kinyitott ajtót. Bent másszunk fel a dobozokra, és ugorjunk a kapcsolóhoz. Váltsuk át, majd essünk le, menjünk ki, és forduljunk balra. Fussunk be az ajtón, és a ketrecből vegyük fel a Shotgun-t. Most álljunk szembe a bejárattal. Jobbra a falon találunk egy kapcsolót, amit húzzunk meg. Ez eloltja a tüzet az előbbi teremben, de még NE menjünk vissza. Gyújtsunk meg egy fáklyát, és vizsgáljuk meg a bejárat feletti platformot. Másszunk fel rá, oldalazzunk át a másik oldalra, és húzódzkodjunk fel. Innen ugorjunk át a ketrec tetejére, és vegyük fel a harmadik Computer Disc-et. Essünk le, és menjünk vissza az előbbi szobába, ahol eloltottuk a tüzet az oszlopon. Így már fel tudunk ugrani a kapcsolóhoz. Húzzuk meg, ugorjunk hátra, és fussunk be az ajtón, még mielőtt az becsukódna előttünk. Bent óvatosan lépjünk a kicsit magasabban lévő lap szélére, és az ajtó, amin bejöttünk, kinyílik. Most menjünk a kapcsolóhoz. Húzzuk meg, és újabb időre futás jön. Gyorsan fussunk be a kinyitott ajtón, és lőjük le a két dínót. Óvatosan lépjünk a más színű lapra, és a bejárati ajtó kinyílik. Menjünk a kapcsolóhoz, húzzuk meg, és szaladjunk be a harmadik időre csukódó ajtón. Bent lőjük le a raptort, és keressük meg a csapóajtót a plafonban. Rántsuk le, majd másszunk fel. A következő teremben azokra a lapokra ugorjunk, amik felé a kicsi piros háromszögek mutatnak, így nem gyulladunk meg. Ugráljunk végig, és vegyük fel a Fáklyát. Gyújtsuk meg, és ugyanígy ugráljunk is vissza. Essünk le, keressük meg a kapcsolót, amit KÉTSZER húzzunk meg, majd menjünk ki. Most menjünk vissza oda, ahol a Shotgun-t felvettük. Az egyik falnál látunk egy faszobrot, amit gyújtsunk meg. Balra, a sarokban szabaddá vált egy járat, bemenve lőszert, és nagymedit vehetünk fel /secret/. Menjünk ki, és keressük meg a három lapot, amit az elején említettem. Ennek következtében kinyílt egy ajtó abban a teremben, ahová legelőször mentünk az elején, annak a gépnek a közelében, ami mellett lerántottuk a csapóajtót. Bent nyomjuk meg a kapcsolót, és menjünk vissza abba a terembe, ahol a három időre csukódó ajtó van. Itt menjünk a jobb oldaliba, mert itt található az az ajtó, amit most nyitottunk ki. Váltsuk át a kapcsolót, mire elalszik a tűz azon az oszlopon, amin a kulcs, a pálya elején. Másszunk fel rá, és vegyük fel a Gate Key-t. Most menjünk vissza ahhoz a hullához, amelyik mellől felvettük az első Disc-et, mert a közelében láthatjuk az a vaskaput, amit immár ki tudunk nyitni. Bent a panelon használjuk a lemezünket. Végre kinyílt az utolsó ajtó. Lőjük le a két raptort, és menjünk ki. Az elágazásnál forduljunk jobbra, és menjünk a rácsos kapu irányába. Ez ugyan zárva van, de mellette, egy kúszórés segítségével át tudunk jutni a túloldalra. Ahogy átértünk induljunk el, és vizsgáljuk meg jobbról az oszlopokat. Az egyikre fel tudunk mászni, és tudunk ugrani a másikra. Innen kapaszkodjunk feljebb. Az ajtó kinyílik, ha közel megyünk hozzá. Bent cselezzük ki a köveket, és vegyük fel a Revolver-t /secret/. Ugorjunk vissza, másszunk ki, és menjünk a következő pályára

Jurassic Park 2. pálya

Secret 1-2-3-4:

Mentések-Savegames:

Mindjárt a kezdésnél apró dínók támadnak meg, és sajnos megmérgeznek, ezért egy medit el kell használnunk. Ha visszakapjuk az irányítást, akkor gyorsan végezzünk velük, és menjünk a vízpartra. SOHA ne essünk a vízbe, mert nem tudunk kijönni. Álljunk háttal, és kapjuk el a part peremét, majd oldalazzunk jobbra addig, amíg fel nem tudunk húzódzkodni. Menjünk be a barlangba, és lőjük le a raptort. Fussunk hátra, keressük meg a kapcsolót, és váltsuk át. A játék mutatja, hogy egy lapon kialudt a tűz, de ennek majd csak kicsit később lesz jelentősége. Most a sok tömb közül keressük meg azt, ami mozgatható, és húzzuk ki. Kerüljük meg, és a tömb helyéről vegyük fel a Computer Disc-et. Most ugye, a mozgatható tömb másik oldalán vagyunk, amit toljunk be a falig, így kinyílik a plafonon egy titkos ajtó. Menjünk oda, és másszunk fel. Fent el kell jutnunk a túloldalra, de csak a sötétebb lapokra ugorjunk, különben meggyulladunk, közben lőjük le a két óriás darazsat. Ha átértünk, vegyük fel a nagymedit, és a Revolver-t /secret/. Ugyanezen az útvonalon távozzunk a teremből. Miután leestünk, menjünk ki a barlangból, és a part peremén oldalazva jussunk vissza a pálya elejére. Most induljunk el az épületek felé. Az első épületnél, ami balról az utunkba esik, nézzünk fel, és lőjük ki a rácsot. Másszunk fel, és jobbról vegyük fel a Crowbar-t. Essünk le, és vegyük fel a flare-eket. Menjünk a könyvespolchoz, és húzzuk meg a kapcsolót, ami egy könyvnek van álcázva. Most már kimehetünk a házból, és fussunk be szembe, a nyitott ajtón. Most értünk ahhoz a három égő laphoz, amelyek közül a középsőt oltottuk el az imént a barlangban. Az első mellett úgy kell elugranunk, hogy nem gyulladunk meg. Ha sikerül, akkor kialszik a kapcsoló alatt az égő lap, tehát meg tudjuk húzni, de nagyon sietni kell, mert csak egy rövid időre alszik ki a tűz. Tehát, húzzuk meg, és ugorjunk vissza a középső, biztonságos lapra. Az első mellett megint ügyesen el kell ugranunk. Ha megvan, akkor menjünk ki a teremből, de az épületből még ne. A teremből kiérve forduljunk balra, mert már nyitva van az ajtó. Menjünk be, és húzzuk meg a kapcsolót. Most már kimehetünk a szabadba, és itt forduljunk jobbra. Menjünk végig a peremen, közben ugorjuk át a csúszós részt, és menjünk be a kinyitott ajtón. Használjuk a panelon a lemezünket, mire kinyílik egy nagy, kétszárnyú ajtó. Menjünk vissza, és lépjünk be rajta. Egy hatalmas raktárépülethez értünk, ahová időről-időre visszajövünk. Most azonban, a teherautónál forduljunk balra, és pont szemben találjuk magunkat egy újabb kétszárnyú ajtóval. Megint menjünk balra, és lőjük ki fent a rácsot, majd másszunk be. A túloldalon néhány tömböt találunk, amik közül az egyik mozgatható. Húzzuk el, majd vegyük fel mögüle a második Computer Disc-et. Menjünk ki a már kinyílt ajtón, és egyúttal a raktárból is. Kint forduljunk jobbra, és menjünk be a nyitott ajtón. A panelon használjuk a lemez, és látni fogjuk, hogy kinyílt egy ajtó, de még mielőtt kimennénk, a könyvespolcnál váltsuk át a könyvnek álcázott kapcsolót. Ez egy csapóajtót nyit, de erre, majd csak később lesz szükségünk. Most már kimehetünk, és haladjunk egyenesen, be a kinyílt ajtón. Az újabb ajtó kinyílik, ha közel megyünk hozzá. Az első dzsungel-területre értünk. Forduljunk balra /itt látunk a falon egy kapcsolót, de ez majd csak a kijutáshoz kell/, majd megint balra, utána jobbra, és végül megint balra. Gyújtsunk meg egy fáklyát, mert egy olyan oszlophoz értünk, amire fel tudunk mászni. Essünk le a túloldalon, majd menjünk be a barlangba. Bent ugorjuk jobbra, az oszlopra, majd innen, a másik oszlopra. Kapjuk el a plafont, és csimpaszkodjunk át a barlang felett. Az oszlopra leesve vegyük fel a medit, és a Revolver-t /secret/. Lőjük le a darazsat, és jussunk vissza az ismert úton, innen, pedig tovább, vissza a dzsungelbe, a kiindulópontra. Most haladjunk egyenesen, és az első növénynél forduljunk balra, ezután egyenesen folytassuk utunkat. Egy létrához érünk, amin másszunk fel a kúszórésbe. A másik oldalon ereszkedjünk le, és oldalazzunk a biztonságos tömb irányába. A második dzsungel-területre érkeztünk. Lőjük le a két raptort, de ne menjünk arra, amerről jöttek, inkább haladjunk tovább, utána jobbra, és megint jobbra. Egy oszlophoz érünk, amire csak erről az oldalról tudunk felkapaszkodni. Fent vegyük fel a lőszereket, és az Uzi-t /secret/. Most essünk le azon az oldalon, amin felmásztunk, majd forduljunk jobbra, és utána megint jobbra. Másszunk fel a magasabban lévő tömbre, majd ugorjunk át az oszlopra. Innen a beugróba. Úgy ugorjunk meg, hogy közben ne gyulladjunk meg. A harmadik dzsungel-területre érkeztünk. Essünk a medencébe, és ússzunk be a növénnyel benőtt járatba. Húzzuk meg a víz alatti kart, majd ússzunk be a kinyitott ajtón, majd át a barlangon. A túloldalt másszunk ki a partra, és ugorjunk a növénnyel benőtt kúszórésbe. Haladjunk végig rajta, és az új teremben csak egy tűzköpőt találunk. A megfelelő ütemben ugorjunk oda, és nyúljunk be. Most menjünk vissza a medencébe, és nézzünk szembe a három tűzköpővel. Mikor kihagynak, gyorsan ugorjunk oda, és kapaszkodjunk feljebb. Fent kapjuk el a plafont, és csimpaszkodjunk át a túloldalra, majd ott menjünk be az ajtón. Álljunk háttal a lejtőnek, és lecsúszva kapjuk el a peremét. Oldalazzunk teljesen jobbra, majd húzódzkodjunk fel, ugorjunk, és közben forduljunk 180 fokot, (+END) majd kapjuk el a másik csúszós rész peremét. Oldalazzunk jobbra, majd a vízszintes lapon húzódzkodjunk fel. Forduljunk meg, helyből ugorjunk előre, és kapjuk el a mászható falat. Oldalazzunk egy tömbnyit jobbra, majd ugorjunk hátra, forduljunk 180 fokot, és kapjuk el a másik mászható falat. Oldalazzunk a beugróba, majd essünk le, és haladjunk végig a járaton. A következő teremben, balra lent, találunk két mozgatható tömböt. A jobb oldalit toljuk egyel bentebb, így a bal oldalit szintén be bírjuk tolni. Húzzuk ki a jobb oldalit az eredeti helyére, és toljuk el az útból. Szabaddá vált egy újabb mozgatható tömb, amit toljunk, egyel beljebb. Most húzzuk vissza a jobb oldalit az eredeti helyére, és toljuk a harmadik mozgatható tömb mellé. Kinyílt a továbbjutáshoz szükséges ajtó. Menjünk be rajta, és a járat végén vegyük fel a Gold Key-t, mire kinyílik az újabb ajtó. Még ne csússzunk le, inkább ügyesen ugorjunk jobbra, a csúszós rész fölé. Másszunk be a kúszójáraton. Bent kapaszkodjunk fel a legalacsonyabb csúszós oszlopra, és a többi csúszós oszlop segítségével jussunk feljebb, egy vízszintes oszlopra. Ugorjunk át a beugróba, és vegyük fel a nagymedit /secret/. Óvatosan essünk le, hagyjuk el a termet, és menjünk vissza az első dzsungel-területen látott kapcsolóig. Húzzuk meg, és gyorsan fussunk ki a dzsungelből. Menjünk a raktárba, ahol a bejárattal szembeni arany foglalatban használjuk a kulcsot, és menjünk be az ajtón. A követ még nem tudjuk felvenni, ezért inkább, keressük meg a nyílást a plafonon, jobbra a kőtől. Másszunk fel, jussunk át a dobozokon, és toljuk be a tömböt. Húzzuk meg az így szabaddá vált kapcsolót. Másszunk vissza, és menjünk a központi raktárba. Keressük meg azt a lenyitott csapóajtót, amit még azelőtt nyitottunk ki, mielőtt bementünk a dzsungelbe. Egyébként a főbejárattól nem messze található, jobbra. Itt ugorjunk fel, kapjuk el a létrát, és másszunk fel. Szemben látunk egy, még zárt ajtót, amit jegyezzünk meg. Most azonban, forduljunk balra, és ugorjunk a kis beugróba. Szemben látunk egy kapcsolót, oda kell elugrálnunk, közben két zárt ajtó előtt is elhaladunk. Most álljunk az időkapcsolóhoz, húzzuk meg, és gyorsan jussunk el a két zárt ajtó közül a túlsóhoz. Ha sikerül, akkor bent, az újabb kapcsoló meghúzása után fussunk ki, és ugorjunk a másik, még nyitott ajtóhoz. A bent található kapcsolót meghúzva kinyílik az az ajtó, amit akkor láttunk, mikor felértünk a létrán. Nem kell sietni, ez már nem időre megy. Innen ugorjunk át a jobb oldali platformra, és mentsünk. Kapjuk el a szemben lévő, égő platform szélét, oldalazzunk a nem égő felé, húzódzkodjunk fel, és fussunk a kapcsolóhoz. Ha lassan csináljuk, akkor meggyulladunk! Váltsuk át a kapcsolót, mire elaszik a tűz, és fel tudjuk venni a követ, csak előbb még el kell oda jutni. Tehát, a kapcsoló meghúzása után úgy kell kiugranunk a két égő lap között, hogy nem gyulladunk meg. Ha sikerül, akkor menjük be azon az ajtón, amit az arany kulccsal nyitottunk ki, és vegyük fel a Temple Stone-t. Most menjünk vissza a második dzsungel-területre. Most arra kell mennünk, ahonnan régebben a két raptor jött. Látni fogunk három tűzköpőt, és a túloldalon egy foglalatot. Álljunk a tűzköpők elé, és kapaszkodjunk meg a jobbra, a résben. Itt kell végighaladnunk úgy, hogy közben ne gyulladjunk meg. Ha sikerül átérni, akkor használjuk a követ a foglalatban, mire az első dzsungel-területen kinyílik az egyik ajtó. Tehát, a kő használata után csússzunk a medencébe, ússzunk végig, másszunk ki, és keressük meg a most kinyitott ajtót. Az oszlopokon felugrálva tudunk bejutni a gyönyörű templomos területre. Bent forduljunk balra, és fussuk el a másik végéig. Itt megint forduljunk balra, és másszunk fel a tömbre. Innen másszunk a csúszós részre, majd csúszás közben ugorjunk, és kapjuk el az izzó oszlop szélét. Oldalazzunk a másik oldalára, majd tovább, a csúszós részre. Húzódzkodjunk fel, ugorjuk hátra, közben forduljunk 180 fokot, és kapjuk el a kis tető szélét, amire másszunk fel. Vegyük fel a lőszert, majd nézzünk balra. Az oszlopokon ugrálva jussunk el a tűzköpőig, és mikor kihagy, nyúljunk be. Ha megvan, akkor essünk le a talajra, és menjünk be a kinyitott ajtón. Ugorjunk jobbra, a csúszós részre, majd, mielőtt leesnénk, kapjuk el a peremét. Oldalazzunk teljesen balra, és essünk le a kicsit magasabban lévő tömbre. Leérve ugorjunk át a terembe. Bent forduljunk jobbra. Az emelkedőn vannak biztos pontok, amikre felugorva nem csúszunk vissza. Mikor az elsőre felugrunk, akkor nézzünk szét, mert két guruló golyó vár minket. Tehát, ugorjunk az egyik kő alatti oszlopra, majd gyorsan vissza, így a kő nem lapít ki. Ha megvan, akkor a másikkal is játsszuk el ugyanezt. Fontos, hogy mindkét kő leguruljon. Ha tiszta a terep, akkor ugorjunk fel, de mielőtt kimennénk, keressük meg balról a mozgatható tömböt, és húzzuk ki. Ez nyit kint egy másik ajtót. Menjünk ki, majd ugorjunk balra, és menjünk be az ajtón, de előtte lőjük le a három darazsat. Bent kapjuk el a szemben lévő mászható falat, és oldalazzunk teljesen jobbra. Ugorjunk, közben forduljunk 180 fokot, és kapjuk el a másik mászható falat. Oldalazzunk balra, majd ismét ugrás 180 fokos fordulattal, és kapjuk el a beugró peremét. A másik oldalon látunk egy ajtót jobbról, és egy csúszós részt vele szembe. A csúszós részt kell úgy átugranunk, hogy a mögötte lévő csúszós részre érkezzünk, aminek kapjuk el a peremét. Oldalazzunk addig balra, ameddig tudunk, majd a végén kapaszkodjunk fel, ugorjunk hátra, a másik csúszós részre, innen pedig, előre úgy, hogy közben Lara-t irányítjuk a levegőben, így végre vízszintes talaj van a lábunk alatt. Vegyük fel a kismedit, és ugorjunk át szembe. Nyúljunk be a tűzköpőhöz, mikor az kihagy. Gyorsan ugorjunk hátra, és a csúszós részen oldalazzunk a másik irányba. Ha végigérünk, akkor ugyanazt kell megcsinálnunk, mint az előbb, azzal a különbséggel, hogy most az ajtóval szembeni csúszós részre kell eljutnunk, innen pedig a kinyitott ajtóhoz. Kiértünk a szabadba. Forduljunk balra, és menjünk be az ajtón. A terem túlsó végéből vegyük fel a lőszert, majd a két oszlop közül a Fáklyát. Menjünk ki, és forduljunk jobbra, mert csak ennél a szobornál bírjuk meggyújtani a fáklyát úgy, hogy a kis emelkedőn állunk. Ha sikerül, akkor keressük meg azt a szobrot, ami nem ég, és gyújtsuk meg. Ezzel két rácsot nyitottunk ki. Az egyik a kijárat, a másik a továbbvezető út ajtaja, ami a második dzsungel-területen van. Készítsük elő a Shotgun-t, menjünk ki, szaladjunk a T-Rex hasa alá, és lőjük le. Így egy lövés is elég. Keressük meg a kinyitott ajtót, és ugorjunk fel. Kapjuk el a plafont, és haladjunk végig rajta, egészen a dzsungel-terület másik oldalára. Ha a nyitott ajtóhoz érünk, akkor engedjük el a plafont, és kapjuk el a beugró szélét. Bent húzzuk el a hullát, és a helyéről vegyük fel a Silver Key-t. Menjünk a lyukhoz, és másszunk le a létrán, de ne essünk le, hanem oldalazzunk a biztonságos lap fölé, és csak itt engedjük el. Vegyük fel lőszert, és fussunk az ajtó felé, mire az kinyílik, de csak egy rövid időre. Kint lőjünk le mindenkit. Ismét a barlangban vagyunk. Innen jussunk vissza a raktárba. A bejárat után forduljunk jobbra, és másszunk fel azon a létrán, amelyiken feljutottunk a két, időre záródó ajtóhoz. Tehát, másszunk fel a létrán, és szemben látjuk azt az ajtót, amit már kinyitottunk régebben. Induljunk el arra, de az első adandó alkalommal forduljunk jobbra. Kapjuk el a plafont, és jussunk el a ’gerendára’. Fussunk rajta végig, és ugorjunk át a beugróba. Kapjuk el a peremét, és oldalazzunk teljesen balra. Húzódzkodjunk fel, és ugorjunk át a tömbre. Még mielőtt továbbmennénk, vegyük fel a beugróból a Shotgun-t. Ugorjunk vissza a tömbre, és innen az égő oszlop szélére. Óvatosan kapjuk el a plafont, és haladjunk a foglalatig, ahol használjuk a kulcsot. Másszunk fel, forduljunk balra, és a kis labirintusban keressük meg fent a kúszójáratot, amit egy szétlőhető rács véd. Lőjük ki, és másszunk fel. Látunk két égő lapot, de csak a másikon keresztül tudunk bejutni, ezért kerüljük meg. Mikor rálépünk, az égő lapra, az elalszik, és meghúzhatjuk a kapcsolót. Lőjük le a dínót, menjünk ki arra, amerről jöttük, és fussunk be a szembe lévő ajtón. Másszunk be a kúszórésen, és a túloldalt keressük meg a kapcsolót, amit húzzunk meg. Most álljunk a fekete ajtóhoz, és feszítsük ki. Egyébként, balra az ajtótól látunk egy ráccsal elzárt kúszórést. Kilőhetjük a rácsot, de még ne másszunk be, mert meggyulladunk. Szóval, menjünk be a fekete ajtón. Az új teremben, először adjunk le célzott lövést a magasabban lévő rácsra, majd másszunk a tömbre. Ugorjunk tovább, a magasabb oszlopra. Innen ugorjunk a csúszós részre, majd tovább, a másikra, és kapjuk el a plafont. Csimpaszkodjunk el a résig, és másszunk be. Haladjunk tovább, majd mielőtt leesnénk a szobába, szedjük le a dínókat. Ezután már nyugodtan leeshetünk. A szobában húzzuk meg a kapcsolót, és látogassuk meg a kúszórést. Átérve mozgatható tömböket, és égő lapokat látunk, valamint, jobbról egy más színű lapot, amire majd rá kell tolni az egyik tömböt, hogy fel tudjuk venni a lemezt. A tömbök tologatása következtében egyes lapokon kialszik a tűz! Szóval, az első tömböt toljuk egyet előre, majd a másodikat is egyet előre. Ugorjunk át oda, ahol kialudt a tűz, a második tömböt most a másik irányba toljuk. Ugorjunk át a túloldalra, és a harmadik tömböt, toljuk egyel bentebb. Ugorjunk vissza, és a másodikat, húzzuk egyel vissza.  Most az elsőt állítsuk vissza eredeti pozíciójába, majd ugorjunk be mögé, és toljuk a jelre. Már csak át kell ugrálnunk a túloldalra, és felvehetjük a harmadik Computer Disc-et. Ugráljunk vissza, és a kúszórésen keresztül hagyjuk el a termet. Kiérve forduljunk jobbra, haladjunk végig a folyosón, és menjünk ki az ajtón. Most térjünk vissza ahhoz a szétlőhető rácshoz, ami azon fekete ajtó mellett van, amit kifeszítettünk. Most már be tudunk menni anélkül, hogy megégnénk. Rántsuk le a csapóajtót, és másszunk fel. Haladjunk végig a járaton, mígnem egy elágazáshoz érünk, ahol először jobbra forduljunk, és essünk le. Vegyük fel a Gate Key-t, valamint, a sokadik Revolver-t. Másszunk vissza, és a kereszteződésnél most a másik irányba menjünk. Essünk le, majd lent szintén essünk le abba a lyukba, ami először az utunkba kerül. Egy gép mellé érkezünk. Az itt található fekete ajtót feszítsük ki, és menjünk a raktárba. Fussunk a nagy, fekete kapuhoz, amit nyissunk ki. Bent használjuk a lemezt, mire kinyílik az utolsó ajtó. Kifelé ment lőjünk le mindenki, és az utolsó ajtón bemenve vége a pályának

24. Alien-Resurrection.   Director: Kerstin Schlott (Codo)

Történet:

Az USM Auriga hajóján tudósoknak sikerült egy idegen faj klónozása. A céljuk az volt hogy lehetőség legyen katonai célokra használni. Mert nem voltak tisztában ennek a fajnak a veszélyével, az idegen kitört a ketrecből és káosz tört ki a hajón és sok ember meghalt. Egy tartalék program miatt az elveszett hajó autópilótája egyenesen a Föld felé tart, az ütközés az utolsó lehetőség, hogy megöljék az idegeneket. Lara feladata, hogy a hajóra menjen és felrobbantsa azt mielőtt becsapódik a Földbe, azáltal hogy megtalálja a fő számítógépet és ad elég energiát a hajónak és megkezdi az önelpusztító folyamatot. De legyen óvatos, még mindig sok éhes idegen van a hajón. És siess, mikor megkezded a folyamatot és menj el a hajóról mielőtt az felrobban. (Fordította: Bogi)

Vélemény:

Hát, elérkeztünk az utolsó filmhez. Ez a pálya is, csakúgy, mint a többi, remek szórakozás volt. Kedvünkre irthatjuk az idegeneket. A végén még a Főszörnnyel is találkozunk, de őhozzá nem kell lemenni, nem szükséges megölni. Egy-két kivételtől eltekintve, nincsenek a pályán nehezen kivitelezhető ugrások, vagy bonyolult technikai részek. Egyedül, talán a végén van egy komolyabb időre futás, vissza kell érni a kiindulópontra, mielőtt felrobban az egész létesítmény. Ezen kívül, két tűzköpőt kell kicseleznünk, amiket csak kis időre tudunk eloltani. Rengeteg fegyvert, és lőszert kapunk, na meg jó néhány medit szerezhetünk, úgyhogy nem okoz gondot a szint teljesítése. A hozzáadott hangok nagyon illenek hozzá, és sohasem tudjuk, hogy mikor ugrik ránk egy szörny. Ezen kívül más ellenfél nem nagyon lesz, csak pár pók, és néhány kisebb idegen. Senki ne hagyja ki ezt a kalandot se. (Sonyx)  

Nna ezen a pályán bizony többször hátraugrottam, és megakadt bennem az ütő is. :) Bizony általában hátulról támadtak a filmből ismert Alien-ek, és hát persze hogy sötétben. :) Igaz, könnyen ki lehet őket nyírni, de akkor is. Fegyverünk is van bőven ellenük, nem kell sajnálni a lőszert. Én bizony a pálya végén az Alien Anyucihoz is lementem, és mint a T-Rex-eket, egyetlen lövéssel a hasuk alatt kinyírtam. Nehogy már életben maradjon. A végén, ha felrobbantottuk az egész bázist, igyekezzünk vissza, ahonnan jöttünk, mert mi is odaveszünk. Egyébként nagyon tetszett a pálya, a textúrák, és a hangok is, az egész kalandnak egy gyöngyszeme ez a pálya. Csak ajánlani tudom. (OBig)

Secret 1-2-3-4:

Mentések-Savegames:

Leírás:

A kezdésnél vegyük fel a Crowbar-t, és az Energy Cell-t, majd menjünk ki. Fussunk át a túloldalra, és nézzünk szét. Balról látunk egy ajtót, amit kártya nyit, és jobbról pedig egy sárga oszlopot, egy darut, amin fel lehet mászni. Mássz hát fel, teljesen a tetejére. Onnan csússz le, vagy ugorj a fali párkányra. Kapaszkodj le, és kapd el az alsó emeletet. majd lekapaszkodva el tudsz csimpizni a fali résig. Mássz be. Kússzunk be, lőjük ki a rácsot, és menjünk be a szobába. A hátsó részéből vegyük fel a Red Keycard-ot. Most jussunk vissza, és menjünk a fent említett kártyás ajtóhoz, használjuk újonnan szerzett tárgyunkat a panelon, és menjünk be. Bent először balra menjünk, és szedjük fel a vízből a medit. Ezután induljunk el a másik irányba. Ugorjunk fel a csúszós részre. A rácson van egy lyuk, amin menjünk át. Az új szobában nyomjuk meg a kapcsolót a falon, majd fussunk vissza, mert a vízben kinyílt egy ajtó. Ússzunk végig a járaton, és a túloldalon vegyük fel a flare-eket, de a medit hagyjuk! Másszunk ki a vízből, és még mielőtt bemennénk az ajtón, forduljunk jobbra, és vegyük fel a kismedit. Innen látunk egy rácsot, amit lőjük szét, majd másszunk be a szabaddá vált résen. A szobában, a szekrény tetejéről vegyük fel a második Red Keycard-ot. Ezután jussunk ki, és most már bemehetünk az ajtón, ami kinyílik, ha közel megyünk hozzá. Szemben látunk egy helyiséget, de még ne menjünk be, inkább forduljunk balra, és keressük meg a Card foglalatát. Használjuk a kártyát, és menjünk be az ajtón. A folyosón végigmenve egy szobába érünk, ahol a polcokról szedjünk fel mindent. Itt már nincs több dolgunk, ezért menjünk ki. Kiérve fussunk a szemben lévő ajtó felé, mire az kinyílik. Bent menjünk el a vízesés mellett, és a szobában szedjük le a pocokról a töltényeket, majd húzzuk meg a falon a kapcsolót. Még ne kifelé menjünk, hanem, a szoba másik végébe. Ne lépjünk a sárga takonyba! Lépjünk rá a kicsit magasabban lévő lapra, mire az felvisz minket. Fent szedjük fel a Yellow Keycard-ot. Essünk le, és haladjunk kifelé. A vízesésnél már leeshetünk, mert az előbb kapcsoltuk ki, és lent vegyük fel a Grenade Gun-t. Menjünk ki a teremből, és most már beléphetünk abba a szobába, ami a bejárattal szemben van. Keressük meg lent, a világosabb tömböt, toljuk el, és vegyük fel a Shotgun-t. Most vizsgáljuk meg a szobát. Látunk két más színű lapot, ez a felvonó, aminek a kapcsolóját megtaláljuk hátul, a dobozok mögött. Váltsuk is át. Ugorjunk oda, ahová a lift felemelkedett. Húzzuk ki a mozgatható tömböt, amit juttassunk a felvonóra. A hulla mellet van egy rés, aminek segítségével meg tudjuk kerülni. Ha a liften van a tömb, akkor megint váltsuk át a kapcsolót, mire az lehozza a tömböt. Toljuk le róla, hogy később ne legyen útban, majd megint emeljük fel a liftet. A második mozgatható tömböt is juttassuk rá, de ezt már nem kell levinni. A harmadik tömböt csak annyira húzzuk ki, hogy a hulla melletti rést használva be tudjunk menni mögé. Ha megvan, akkor végre felmászhatunk a létrán. Ugorjunk a flare-hez, vegyük fel, és nézzünk felfelé. Adjunk le célzott lövést a rácsra, majd másszunk be rajta, és vegyük fel a lőszert /secret/. Essünk vissza, és folytassuk utunkat. A következő teremben mindössze egy kapcsolót találunk, amit nyomjunk meg. Láthatjuk, hogy kialszik a tűz egy tömbön. Menjünk vissza, másszunk le a létrán, használjuk a hulla melletti rést, majd másszunk fel a tőle jobbra található létrán. Felértünk oda, ahol az imént oltottuk el a tüzet. Másszunk be a kúszórésen, és haladjunk rajta végig. Balról a második nyíláson essünk le az új szobába. Hátul lőjük szét a dobozt, és vegyük fel belőle a töltényeket. Húzzuk el a hullát, és a helyéről vegyük fel a Blue Cardkey-t. Ezután másszunk vissza a kúszójáratba. Most már leereszkedhetünk azon a nyíláson, ami mellett az előbb elmentünk. Visszaérünk oda, ahol az első secretet felvettük. Megint másszunk le a létrán, a résen keresztül a hullához. Mikor kiérünk, akkor pont szembe látunk egy ajtót, WC felirattal. Ezt kézzel ki tudjuk nyitni, de először lőjük le az idegent. A WC-ben forduljunk balra, és nyissuk ki az újabb ajtót. Bent két újabb ajtót találunk, és ezek közül a másodikat nyissuk ki. Menjünk be rajta, és lőjük szét a rácsot, majd kússzunk be a járatba. A kereszteződésnél forduljunk balra, és szedjük fel a lőszert, majd a másik irányba folytassuk utunkat. Mikor fel bírunk állni, akkor nézzünk fel, mert egy létrára fel tudunk ugrani. Másszuk meg, vegyük magunkhoz a medit, és nyomjuk meg a kapcsolót. Ez nyitja az egyik secret ajtaját. Másszunk vissza a létrán, és haladjunk tovább. A teremben szedjünk fel mindent, és használjuk az egyik kártyánkat a szemben lévő panelon. Kinyílik a mellettünk lévő ajtó, amin lépjünk be. Kapjuk el a láncot, és csússzunk teljesen le. Itt láthatjuk azt a rácsot, amit a kapcsolóval nyitottunk ki. Ugorjunk át, és kússzunk be rajta. A kereszteződésnél forduljunk balra, és a propellerek mögül vegyük fel a lőszert, és az Uzi-t /secret/. Másszunk vissza a résbe, és most a másik irányba haladjunk. Egy ajtóhoz érünk, ami kinyílik, mi pedig visszaugorhatunk a láncokhoz.  Most már másszunk fel teljesen a láncon, és fent, erről hátraugorva tudunk eljutni a beugróba. Bent lőjük le a szörnyet, és haladjunk tovább. Másszunk be a terem másik végében található kúszójáraton, ami egy tűzköpős terembe vezet. Ezek fölött kell a megfelelő pillanatban átugranunk. Ha sikerül, akkor egy hosszú folyosóhoz érünk, aminek a végén egy újabb kúszójárat van. Bekúszva, egy törött rácshoz érünk, de még ne essünk le. Ereszkedjünk le a lyuk fölé, és oldalazzunk balra, a kúszórésig. Húzódzkodjunk fel, és bent nagymedit, valamint lőszert vehetünk fel /secret/. Másszunk ki, és most már leeshetünk. Pont szemben van egy ajtó, amit kézzel ki tudunk nyitni. Menjünk be rajta. Kapcsoljuk fel a villanyt, vegyük fel a lőszert, és lőjük le a jószágokat. Kutassuk át a lakrészeket, mert rengeteg hasznos holmit fel tudunk venni. Viszont, semmiképpen se hagyjuk ott a Chip-et, ami a második lakrész egyik emeleti ágyán van. Hagyjuk el a hálóhelyiséget, és kint forduljunk jobbra. Egyelőre fussunk el a panel mellett, mert a folyosó másik végén be tudunk menni egy járatba, ahol felvehetjük a Shotgunt-t, de a gránátvetőt hagyjuk ott! Fussunk vissza a panelhoz, és használjuk a chip-et. Menjünk be a kinyílt rácson, vegyük fel hátulról a medit, és keressük meg a kúszórést, amibe kapaszkodjunk fel. Haladjunk végig a járaton a gőzfúvókat kicselezve. Mikor végigértünk, akkor ereszkedjünk le, de pont középen legyünk, így a két propeller nem sebesít meg annyira. Mielőtt leesnénk, ugorjunk egy hátra. Másszunk fel az egyik láncon, és ugorjunk a beugróba. Másszunk feljebb, lőjük ki a rácsot, és essünk le az új terembe. Itt akár szétlőhetjük a tojásokat, de nem fontos, inkább haladjunk tovább. Lőjük szét a ládát, vegyük fel belőle a medit, és fussunk tovább. Egy szobába érünk, ahol három ajtó van. Először, menjünk a bal oldalihoz, és nyissuk ki a kártyánkkal. Bent vegyük fel a lőszert, és a Revolvert /secret/. Menjünk ki, és most a középső, kézzel nyitható ajtón menjünk be, és vegyük fel az M-16-ost. Most már beléphetünk a harmadik ajtón. Forduljunk jobbra, lőjük le a két szörnyet, majd haladjunk tovább. Rövidesen látni fogunk egy panelt, majd ide kell visszajönnünk, de most haladjunk tovább. Egy kapcsolóhoz érünk, amit nyomjunk meg. Most egy időre futás jön! Tehát, a kapcsolót megnyomva láthatjuk, hogy kialszik a tűz két tűzköpőn. Forduljunk meg, és gyorsan fussunk a létrához, amin másszunk fel. A tűzköpőkhöz érve, háttal csússzunk le a csúszdán, majd kapjuk el a peremét. Oldalazzunk teljesen jobbra, majd húzódzkodjunk fel, és gyorsan ugorjunk hátra. Egy kapcsoló mellé érünk, ami majd csak a visszajutásnál lesz fontos. Most azonban, ugorjunk a csaphoz, és tekerjük meg. Ezután, essünk, egyel lejjebb, de csak a bokáig érő vízbe, mert különben nem tudunk kijönni. Ugorjunk a mászható oszlopra, másszunk fel, és innen ugorjunk a másik csaphoz, amit szintén tekerjünk meg. Most már nyugodtan leeshetünk, és középről vegyük fel a Chip-et. Másszunk vissza az oszlopra, majd innen a második csaphoz, és végül, az első csaphoz, a tüskéket ügyesen kicselezve. Most nyomjuk meg a fent említett kapcsolót, mire a tűzköpők kialszanak egy rövid időre. Ugorjunk át, és fussunk vissza a panelhoz, ami mellett elhaladtunk, és használjuk szerzeményünket. Essünk le, és lent először felfelé induljunk a lépcsőn, ahol az egyik asztalról vegyük fel a Lasersight-ot. Most menjünk le a lépcsőn lefelé, egyenesen a vízbe. Szedjünk fel a víz alatt mindent, és keressük meg az ajtót, amit kézzel nyissunk ki. Ússzunk be a járaton, majd másszunk ki a másik oldalon. Lőjük le a kis jószágokat, majd kapjuk el a létrát. Másszunk kicsit feljebb, majd egy hátra szaltóval ugorjunk a fentebb lévő rácsra. Ezután, a rácsokon ugrálva jussunk el a kapcsolóig, amit nyomjunk meg. A kapcsoló előtt az egyik lap leomlik! Kinyílt egy ajtó a létra tetején, tehát, jussunk el megint a létrára, másszunk fel teljesen, és menjünk a járatba. Forduljunk jobbra, és mikor a leomló padlóra érünk, akkor ugorjunk egyet, mert különben leesünk a Főszörnyhöz. Így viszont, egy szinttel feljebb érünk földet. Itt lőjük le a ’kis’ szörnyet, és keressük meg a mászható oszlopot. Menjünk fel, és haladjunk tovább. A következő terem végében, fent lőjük ki a rácsot, majd másszunk fel. Ebben a teremben balra látunk egy kapcsolót, de még nem tudjuk meghúzni. Inkább menjünk át a termen, és a túloldalon másszunk fel az egyik oszlopra. Innen, egy nekifutásos ugrással át tudunk arra az oszlopra ugrani, ami a kapcsolóval szemben van. Tegyük ezt, és itt használjuk azt az Energy Cell-t, amit a pálya elején vettünk fel. Így szabaddá válik a kapcsoló. Álljunk oda, és mentsünk. Egy időre futás jön! Mikor meghúzzuk, akkor a játék mutatja, hogy milyen útvonalon kell mennünk. Lényegében, vissza kell térni a pálya legelejére. Tehát, menjünk a létrához, másszunk fel, csússzunk le, ússzunk végig a konyhán, menjünk fel a lépcsőn, be a nyitott ajtó, át a folyosón. Ugorjuk át a szakadékot, és sprinteljünk át az előttünk lévő ajtókon. Ezzel vége a pályának, megint a moziban vagyunk.

25. The Movie Theatre Part 7 (Grand Finale) Director: Michael Prager.

Review:

Most már csak az a feladatunk, hogy kijussunk a moziból. Ebben először vázák akadályoznak, amiket a jelekre kell tolni. Nem nehéz, gyorsan rá lehet jönni. Miután visszajutunk, egy bonyolult feladványt kell megfejteni. Elöljáróban annyit, hogy jelentősége van a Movie Star-okon található jeleknek. Nagyon ötletes megoldás. (Sonyx)

Talán ez a legremekebb rejtvény az egész kalandok során. Bizony két napig gondolkodtam, mígnem világosság gyúlt agyamban a megfejtésre. :) Nagyon fontos, hogy megnézzük a Movie Star-okon a feliratokat jeleket, ezeket jobb, ha a pályák során még akkor nézzük meg, amikor még nem vettük fel, akkor jobban látszanak. Én bizony visszatöltöttem a mentéseket, úgy néztem meg, de még akkor sem egyszerű a megoldás. Mindenesetre számoljuk meg a padlólapokat, és a jeleket megnézve rájövünk a megoldásra. Csupán pár perc maga a pálya, de mire megoldjuk…..:) A végén kutyák kíséretében lóra pattanva hagyjuk el, ezt a remek kalandok sorát. Hajrá Michael, még sok ilyen remek projektet szeretnénk látni. :) (OBig).

Secret:

Leírás:

Vegyük ki a falból a Walk of the Fame Star-t, és menjünk ki az ajtón. Ebben a teremben vázákat kell a jelekre tolni. Csússzunk le a lejtőn, és ugorjunk a legalacsonyabban lévő váza mellé. Forduljunk meg, és nézzünk be a csúszda alá, észre fogjuk venni a kismedit. Ugorjunk át a csúszós oszlopra, ami a medivel szemben van, majd onnan tovább úgy, hogy közben Lara-t irányítjuk a levegőben. Ha sikerül, akkor végre fel tudjuk venni /secret/.  Essünk le, és ugorjunk fel a kijárat feletti kapcsolóhoz, majd váltsuk át. Toljuk az alacsonyabban lévő vázát a jelre, majd a középsőt is. A harmadikat egyelőre nem tudjuk, mert a jel kicsit magasabban van, ezért, csak közvetlen a jel elé toljuk. Csússzunk vissza, megint váltsuk át a kapcsolót, majd másszunk a harmadik vázához. Most már rá tudjuk tolni a jelre a vázát. Csússzunk le, és menjünk ki. Használjuk a foglalatban a csillagot, vegyük fel a Movie Star 6-ot, majd menjünk ki az ajtón. Forduljunk jobbra, és fussunk egyenesen a zöld függöny mögé. 

Grand Finale:

Nos, vizsgáljuk meg a hat csillagot, ami a birokunkban van. A következőt látjuk:

/A halálfejeket X-el jelölöm!/

Star 1:

C8—X 8 X X X

                  2  X

Star 2:

                    X 7

C5—12 X X 4 X

Star 3:

C7—11 X X

C6—X X X

Star 4:

X X 3 X X—C4

5 X

Star 5:

X X

6 X X X X

Star 6:

X X 9—C3

X 1 10—C2

 

Most nézzük meg a falakat. Jobbról is, és balról is Cinema feliratot látunk, és alatta valamilyen számot. A csillagokon ezeket jelölik a C betűk. Tehát, lényegében, a csillagokat rá kell vetítenünk a Kérdőjeles padlóra. Bizonyos lapokra, ha rálépünk, akkor nem gyulladunk meg. Ezeknek, természetesen meghatározott sorrendje van, amit a számok jelölnek, pl.: a C7—11XX azt jelenti, a Cinema 7 felirattól számolva az első négyzetre rálépve nem gyulladunk meg, de erre a négyzetre csak majd csak 11.-ként lépjünk rá. Egyedül a Star 5-ön nincs semmiféle C betű, ez képzeletben a Star 4 alá kell vetítenünk. Úgy a legkönnyebb felosztani a padlót, ha a plafont használjuk támpontul. Fontos, hogy azokat a lapokat is bele kell számolni, amik egyelőre ráccsal vannak körülzárva! Ezek a rácsok később lenyílnak.

Egyszerűbb, ha nem ugrálsz a lapokon, hanem a plafonon kapaszkodva mész sorban. (OBig)

Ha a 12.-re is rálépünk, akkor kinyílik a vasajtó. Jussunk el oda, majd másszunk be a kúszórésbe. Ezután, dőljünk hátra, és nézzük végig, amit Lara ellovagol. 

                                                              Vége

Sonyx     

Ha a játék során elakadnál, vagy olyan technika részhez érnél, ami nem megy, akkor írj egy  E-mail-t, és én szívesen segítek!   


Az oldalon közölt képek, a szöveges tartalom, illetve minden sajátkészítésû anyag, a © TR Editor.hu tulajdonát képezi. Azokat semmilyen formában nem lehet reprodukálni, másolni, terjeszteni, csak a szerkesztõség engedélyével.